The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2014, 08:25
generalnie w ogóle się nie wypowiadam bo nie ma sensu ale k!@#$$%^^&&*a.
na stadionie nie ma demokracji.
każdy musi się dostosować do odgórnych decyzji nawet jeśli ma inne zdanie. 15-18 lat temu jak nie było tylu wynalazków na trybunach to każdy o tym wiedział i siedział cicho. a jak już coś zaczynał mamrotać to dostawał w pysk. dla dobra klubu. bo walka zawsze jest w słusznej sprawie.
a teraz naród nam zcipowaciał, ludzie wolą stracić honor niż się postawić. to jest bardzo przykre.

a najgorsze jest wasze pierd$%^$&lenie na forum. Czwórka do brydża i inni robią pośmiewisko z Wisły na cały kraj. Po cholere to wszystko rozdrapywać. od miesięcy paplacie w kółko o tym samym i co z tego? czy ktoś zmienił swoje zdanie? jedni są za, drudzy są przeciw. nie lepiej się zamknąć, oszczędzić nam pośmiewiska i klawiatury?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2014, 09:07
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Są wyżej.
Mają i sprawny zarząd i sponsorów a przede wszystkim komplet kibiców.
Naciągasz.
Bojkot czy protest jest narzędziem. Gdyby zastosowanie tego narzędzia dawało magiczne efekty w postaci sukcesu sportowego i finansowego to każde stowarzyszenie w lidze by protestowało. Świat dokłądnie wygląda odwrotnie - Ci co nie protestują, wyciągają maksa z tego co mają. Ci co protestują sa w dołku i tracą.

W sprawnie działających klubach albo kibice nie wtrącaja się w sprawy klubowe (co jest dziwne) albo też kluby za spokoj w jakies tam formie 'płacą'. Czy to stołowką dla Litara czy też pomieszczeniami w Bydgoszczy etc. Problem w tym że opłacani szybko się uczą że może być to dobry sposób na egzystencję, realizację własnych planów czy zwyczajnie 'biznes'. Co się dzieje jak klub nie chce płacić albo nie zgadza się na płacenie 'więcej' widziesz teraz. Stąd stosowanie narzedzia pt. 'bojkot wspolnych interesów' przez kogoś (stowarzyszenie) przeciwko komuś (prezes).

Bednarz jaki jest taki jest ale jest tym z prezesów który potrafi twardo powiedzieć 'NIE' i stac przy swoim. Taka postawa jest skrajnie niewygodna dla stowrzyszenia więc jest nazywany Kojakiem, Łysą pałą, ch..m etc etc.

I teraz wracamy do meritum - zgoda buduje (nawet ta opłcacana) a niezgoda rujnuje albo tworzy białe karty w historii. Jak nie ma czym płacić (sukcesami i kasą) to jest 'bojkot'. Tak samo było w L.

----------------------
"Bojkot stosuje się w celu wyrażenia protestu lub wywarcia presji (wymuszenia ustępstw). Bojkot tzn. lekceważyć kogoś czy coś podważać jego racje lub poglądy."
Protest to - "ostre wystąpienie przeciw działaniu uważanemu za niesłuszne"
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2014, 09:25
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
I teraz wracamy do meritum - zgoda buduje (nawet ta opłcacana) a niezgoda rujnuje albo tworzy białe karty w historii. Jak nie ma czym płacić (sukcesami i kasą) to jest 'bojkot'. Tak samo było w L.
Wina za obecną sytuację czyli to co się dzieje jest po obydwu stronach. Odpowiada za nią Cupiał (bo przecież nie łysy najemnik) i My kibice. Czy Wam się to podoba czy nie tak właśnie jest.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 23.05.2014 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.05.2014, 09:37
To jak ja widze ze to normalne ze prezes jest wazniejsza persona w klubie niż kibic to ja już nie mam pytan...swiat się całkowicie po.......il...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2014, 09:40
@fugiel
Alez mam podobne zdanie. Dlatego tez cieszę się z kazdej złotówki więcej. Dobry i Totolotek na poczatek a patrząc na naszą sytuacje finansową pozostaje tylko się cieszyć. Tak samo jeśli chodzi o transfer Chrapka - niech chłopak idzie się rozwijać dalej. Poza kasą, dobry rych marketingowy po stracie Stolarskiego - pokazuje że u nas też można się wybic.

Jest i Totolotek, są pieniądze z Chrapka - same dobre wieści.

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
To jak ja widze ze to normalne ze prezes jest wazniejsza persona w klubie niż kibic to ja już nie mam pytan...swiat się całkowicie po.......il...
Jeszcze tego nam brakowało żeby kibice byli 'ważniejsi' od trenerów, prezesów czy piłkarzy.
Po co chcesz być ważniejszy?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.05.2014 o godz. 09:43.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2014, 12:02
raindog napisał(a):Wyświetl post
A czy przypadkiem Ty nie chciałeś Chrapka rok temu wyrzucić na zbity pysk?
I? Są jakieś paralele z byciem ekonomicznym ignorantem?

Nie widziałem potencjału w Chrapku (jeśli nie poprawi motoryki, co zrobił), widziałem w Mączyńskim i Burlidze materiały na solidnych ligowców, nie poznałem się na Gliku. Ma to jakiś związek z tematem?

Ponieważ uważam, że skrajne przejawy głupoty należy tępić, więc poczekam te umowne pół roku, a potem zbiorczo przypomnę co niektóre mózgi tutaj pisały. Wisłą Kraków - jedyny klub piłkarski na świecie, który nie potrzebuje kibiców...

Jeszcze tego nam brakowało żeby kibice byli 'ważniejsi' od trenerów, prezesów czy piłkarzy.
Kibice najważniejsi w klubie. Tak jak w każdej firmie najważniejsi są klienci.
Pieniądze z magicznego Canal+ i Ekstraklasy S.A. (które - jak wiadomo - biorą się z próżni) rozmywają niektórym ignorantom rzeczywistość, ale bez kibiców istnieć może tylko sport amatorski. Model biznesowy współczesnych klubów piłkarskich został wypracowany kilkadziesiąt lat temu i generalnie sprawdza się we wszystkich najsilniejszych ligach. W porównaniu z tym to co pisze jakiś pajac na forum szkoda nawet komentować.

@fugiel
Alez mam podobne zdanie. Dlatego tez cieszę się z kazdej złotówki więcej. Dobry i Totolotek na poczatek a patrząc na naszą sytuacje finansową pozostaje tylko się cieszyć. Tak samo jeśli chodzi o transfer Chrapka - niech chłopak idzie się rozwijać dalej. Poza kasą, dobry rych marketingowy po stracie Stolarskiego - pokazuje że u nas też można się wybic.
To czego nikt nie mówi, to fakt że sprzedaliśmy na 10 lat kilkadziesiąt procent praw marketingowych jakiejś dziwnej firemce za "chwilówkę". Co to oznacza?
W skrócie - nikt w najbliższych dziewięciu latach Wisły nie kupi w innej roli, jak pralni brudnych pieniędzy. Nikt nie będzie inwestował w biznes gdzie jedno z głównych źródeł dochodu jest obarczone takimi zobowiązaniami.
Wybierze sobie po prostu inny klub - choćby Cracovię.

Teraz - przy obecnej koniunkturze - może wydawać się to bez znaczenia. Za pięć lat? Za osiem?
Dziesięć lat to spory kawałek czasu...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.05.2014 o godz. 12:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.05.2014, 12:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Kibice najważniejsi w klubie. Tak jak w każdej firmie najważniejsi są klienci.
Pieniądze z magicznego Canal+ i Ekstraklasy S.A. (które - jak wiadomo -biorą się z próżni) rozmywają niektórym ignorantom rzeczywistość, ale bez kibiców istnieć może tylko sport amatorski. Model biznesowy współczesnych klubów piłkarskich został wypracowany kilkadziesiąt lat temu i generalnie sprawdza się we wszystkich najsilniejszych ligach. W porównaniu z tym to co pisze jakiś pajac na forum szkoda nawet komentować.
Dodatkowo, mecze tak chujowe pod względem samego widowiska poza sportowego, są zrzucane przez NC+ na najbardziej niedogodną porę, bo wiadomo, ze i tak mało kto by samo kopanie się po czołach chciał przed TV obejrzeć. ( Patrz, przed ostatni mecz z Legią w Warszawie)

Teraz - przy obecnej koniunkturze - może wydawać się to bez znaczenia. Za pięć lat? Za osiem?
Dziesięć lat to spory kawałek czasu...
Większość konsumentów za 2 lata już na Wiśle nie będzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2014, 12:27
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo, mecze tak chujowe pod względem samego widowiska poza sportowego, są zrzucane przez NC+ na najbardziej niedogodną porę, bo wiadomo, ze i tak mało kto by samo kopanie się po czołach chciał przed TV obejrzeć. ( Patrz, przed ostatni mecz z Legią w Warszawie)
Temat był już maksymalnie wyeksploatowany przez mnie, wiec nawet o tym nie wspominam. Ale i tak zawsze jakiś FraMat napisze, że "Lepiej mu się w C+ bez publiki oglądało".

Dlatego planuję kiedyś zrobić "the best of" tych mózgów ze stosownym komentarzem.

EDIT: Widać nawet przydupasy Jacusia i Osucha zaczynają to zauważać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.05.2014 o godz. 12:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 23.05.2014, 12:35
@fugiel

Jest i Totolotek, są pieniądze z Chrapka - same dobre wieści.

Ale Ty nie rozmumiesz podstawowej rzeczy...
Ja np. jestem 20 lat na Wiśle...
Byłem przed Cupiałem i będę po...
Byłem przed Bednarzem i będę po...
Byłem przed każdym z tych obecnych zawodnikow i będę po...

Kibic jest historia...kibic to ta czesc układanki u samego dolu bez której nie da się ulozyc góry...
Dlatego może trzeba zauwazyc jak wazny jest kibic...
Ja mam w dupie prezesa,dla którego to jest tylko praca.mam w dupie piłkarzy którzy podchodzą do swojego zawodu tylko i wyłącznie na formie zarobkowej...

Kilka lat temu było nie do pomyslalenia o takim podziale jaki jest teraz...
O tym ze ludzie swobodnie mowia ze działania Bednarza sa dobre a milicja na stadionie jest tez ok...co Wy w przeciągu tych kilku lat ocipieliscie ....
Ja będę a ich nie będzie...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 23.05.2014 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.05.2014, 13:27
Oblewasz test bycia kierownikiem czy managerem w każdej normalnej firmie:

Już chyba wszystko zostało napisane powyżej ale tak jeszcze wkleję dla pełnego zrozumienia:

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.05.2014, 13:33
Ale Ty nie rozmumiesz podstawowej rzeczy...
Ja np. jestem 20 lat na Wiśle...
Byłem przed Cupiałem i będę po...
Byłem przed Bednarzem i będę po...
Byłem przed każdym z tych obecnych zawodnikow i będę po...
Byłeś.
Będziesz.

Ale teraz Cię nie ma.

Jesteś wtedy, gdy to jest wygodne. 2 liga czy puchar UEFA, grunt, że są koledzy obok z pirotechniką.

Może jednak jesteś kibicem dobrej zabawy wśród kumpli z racami w rękach.

Bo jak ich zabrakło to na stadionie Cię nie ma.

Może jednak jesteś kibicem interesów ludzi z SKWK.

Bo jak Cupiał zaczął utrudniać im życie to na stadionie Cię nie ma.

Z Wisłą podobno jest się na dobre i na złe.

Ale jak jest źle to ogłasza się bunt i opuszcza się stadion.
w
----------

Burliga wpadł i mógł mieć przechlapane. Klub mógł go wyrzucić. Ale Smuda wyciągnął do niego rękę, zawodnicy i trener wyciągnęli do niego rękę. Będzie terapia, będą słowa otuchy w szatni.
Rodzina sobie pomaga.

Skoro wiedzą o tym najemnicy z Białą Gwiazdą na koszulkach to czemu nie robią tego kibice z Białą Gwiazdą w sercach?

Można było rozwiązać to drogą dyplomacji. Chodzić dalej na mecze, dostosować się do gorszych warunków, przyjąć na klatę, ale rozmową, dialogiem i dobrym przykładem krok po kroku odzyskiwać utracone przywileje. Zwyciężyć w godny sposób. Być stroną, która została pokrzywdzona, ale dzięki uporowi i dobrej woli wygra.

----------

Coś poszło nie tak. Cupiał (rękami Bednarza) i SKWK (za nimi inni kibice) rozminęli się, a to prawdopodobnie doprowadzi do upadku Wisły.

Trzeba było być mądrzejszym od właściciela klubu. Być na dobre i na złe.

Byłeś przed Cupiałem i będziesz po.
Wierzę Ci.

Szkoda tylko, że kilka kartek w historii Wisły będzie zapisane takimi chujowymi literami.
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2014, 13:34
Kibice są najważniejsi w klubie. Tak jak w każdej firmie najważniejsi są klienci.
Ile się naczytałem ze kibic to nie klient. Jak to w końcu jest? (pytanie retoryczne)

Sama nazwa mówi że kibic/klient musi się róznić od prezesa a prezes do własiciela. Jeśli to klienci - nie jest ich rolą rządzenie - to domena prezesa etc. Nie widze więc żadnej korelacji pomiedzy stołkiem prezesa i i stołkiem kibica którą można przenieść na skalę 'ważności'.
Wszyscy są jednakowo ważni i potrzebni czyli po części zgodze sie z:

Kibic jest historia...kibic to ta czesc układanki u samego dolu bez której nie da się ulozyc góry...
Dlatego może trzeba zauwazyc jak wazny jest kibic...
Więc ważny acz nie najważniejszy.
Trzeba jeszcze znać swoje miejsce i usciąść na d.pie jak wymaga tego interes wszystkich a nie wpierniczać się w kompetencje innych.
Bo my klienci/kibice przeminiemy a Wisła trwać będzie nadal.

To czego nikt nie mówi, to fakt że sprzedaliśmy na 10 lat...
Każdą umowę można zerwać. Mało ważna jest umowa - ważniejsza jest klauzula wyjścia. Skąd pewnosc ze jej nie ma? Skąd pewność ze Wisła lub UFA nie może zrezygnować? Ja wiem że po linii SKWK najlepiej byłoby patzec na umowę przez pryzmat cyrografu podpisanego na dekade ale ... skąd pewność?
Jak masz taka informację daj cynk.

Oblewasz test bycia kierownikiem czy managerem w każdej normalnej firmie:
Z takim podejsciem do klienta? Owszem. Jestem pierszy do wylania - w 100% się zgadzam.
Tylko zastanów sie kto Bednarzowi czy piłkarzowi daje jeść? Kibic/klient? Czy Cupiał/kibic?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.05.2014 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.05.2014, 13:48
I tu właśnie łysy ma problem bo Cupiał przykręca kurek z roku na rok i każdy normalny prezes klubu zaraz by policzył że 3000 nie jest jednak równe 15000 (koszty stałe są identyczne, niezależnie od ilości kibiców, co więcej, za pały na stadionie zgodnie z ustawą płaci klub - państwo płaci tylko w przypadku gotowości poza obiektem lub uzasadnionej interwencji).

Jakiś miesiąc temu pisałem - przyjdą wakacje i zaczną się mega promocje i obietnice że od jesieni każdy może wejść na stadion, kupujcie karnety itp - bo się po prostu okaże, że po zakończeniu rundy jednak bez tych kibiców w kasie pusto.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.05.2014, 13:52
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Byłeś.
Będziesz.

Ale teraz Cię nie ma.

Jesteś wtedy, gdy to jest wygodne. 2 liga czy puchar UEFA, grunt, że są koledzy obok z pirotechniką.

w
----------
Chcę Ci przypomnieć, że Wisła to nie tylko sekcja piłkarska, bo ta z t pradziwą WISŁĄ, obecnie ma najmniej wspólnego.
Burliga wpadł i mógł mieć przechlapane. Klub mógł go wyrzucić. Ale Smuda wyciągnął do niego rękę, zawodnicy i trener wyciągnęli do niego rękę. Będzie terapia, będą słowa otuchy w szatni.
Rodzina sobie pomaga.
Wywaliliby go i zostali z 12 zawodnikami?

Skoro wiedzą o tym najemnicy z Białą Gwiazdą na koszulkach to czemu nie robią tego kibice z Białą Gwiazdą w sercach?

Można było rozwiązać to drogą dyplomacji. Chodzić dalej na mecze, dostosować się do gorszych warunków, przyjąć na klatę, ale rozmową, dialogiem i dobrym przykładem krok po kroku odzyskiwać utracone przywileje. Zwyciężyć w godny sposób. Być stroną, która została pokrzywdzona, ale dzięki uporowi i dobrej woli wygra.
Ale z kim kibice maja usiąść do dialogu? Z osobami, któe z dnia na dzień bez podania przyczyny zmieniają coś, co wcześniej ustalono?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2014, 14:09
I tu właśnie łysy ma problem bo Cupiał przykręca kurek z roku na rok ...
Trudno ma problem. Łatamy Burliga i totolotkiem/Chapkiem. Nad resztą niech myśli Cupiał, a Jacek wykona (lepiej lub gorzej).

JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Z osobami, któe z dnia na dzień bez podania przyczyny zmieniają coś, co wcześniej ustalono?
No tak, bo zmienic zdanie można nawet w trakcie trwania umowy, a co dopiero przed podpisaniem jej

Chyba nie sądziłeś iż klub podpisze umowę z SKWK na 1zł od biletu na 10 lat z opcją kary w postaci (tu sobie cos wpisz co uważasz za finansowo bolesne dla klubu). No i oczywiście bez opcji wyjścia z umowy ze strony klubu jak pieniądze pójdą na coś innego niż muzeum. Przecież jakies opcje wyjscia z umowy musza być.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.05.2014 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 23.05.2014, 14:10
JacobCFC, porównam to do takiej sytuacji:

wyobraź sobie, że Wisła to matka, Cupiał to ojciec, a kibice to dzieci.
Nasza matka powoli umiera, a obrażony ojciec przestał się do nas odzywać. Mamy przestać odwiedzać matkę, by zrobić ojcu na złość?

Marzy mi się, że któregoś dnia się obudzę i przeczytam, że SKWK nawołuje do chodzenia na mecze, by ratować budżet Wisły.

Bo w Cupiała (którego polecenia wykonuje Bednarz) przestałem już wierzyć.

Cupiał odejdzie, a od kibiców zależy czy Wisła bez Cupiała będzie istnieć na poziomie ekstraklasy czy 4 ligi.
Przyszłość rozgrywa się obecnie.
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 23.05.2014 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 23.05.2014, 14:36
Byłeś.
Będziesz.

Ale teraz Cię nie ma.

w
----------

Rodzina sobie pomaga.

----------

Coś poszło nie tak. Cupiał (rękami Bednarza) i SKWK (za nimi inni kibice) rozminęli się, a to prawdopodobnie doprowadzi do upadku Wisły.

Trzeba było być mądrzejszym od właściciela klubu. Być na dobre i na złe.

Byłeś przed Cupiałem i będziesz po.
Wierzę Ci.

Szkoda tylko, że kilka kartek w historii Wisły będzie zapisane takimi chujowymi literami.
Uwierz mi ze nie jestem ani czlowiekim SKWK ani człowiekiem sukcesu.
Wkur.... mnie to ze na stadionie nie ma 30 tys gardel które wyja jak opętane i wtedy nikt nie patzry czy tamten odpalil piro a czy ten jest bandyta a ten jest z rodzina z polecenia Jacka...

Marzy mi się żeby się obudzić i zobaczyć to co było kiedyś...
Zadowolenia na mordach każdego,usmiech,radosc ,jak każdy na każdego wskakuje po stzrelonej bramce chociaż przed meczem się wcale nie znali...

Ja już mam trochę lat, mam rodzine,mysle trochę inaczej ale wiem ze to czego teraz brakuje jest ogromnym czynnikiem który jest potrzebny...
Zobacz inne ligi,Holandia,Francja,Hiszpania,Grecja jak tam ludzie się bawia ramie w ramie "bandyci" i rodziny...
Przeciez My wszyscy przez te cale lata w jakims ułamku % utrzymujemy tak samo ten klub...
Pozwolcie nam się bawic,cieszyc,zyc tym czym zylismy tyle lat...to maliosc to jest historia która trzeba kontynuować a nie doprowadzać do upadku bo już nie takie firmy bankrutowaly...

Tutaj musi być chec obu stron....
Jacku....te słowa kieruje do Ciebie,jezeli uważasz się za osobe madra z wiedza, za madrego prawnika ,rozpocznij dialog,mysl co można zrobić żeby wyjść z tego gowna,klub potzrebuje kibica a kibic klubu...a ja nie mogę sobie pozwolić na taie traktowanie po 20 latach obecności na MOJEJ WIŚLE...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 23.05.2014 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.05.2014, 15:11
Myslisz, że on się przejmuje apelami? Ma swoją misję, dostaje za nią kasę i mu to pasuje.
Jeśli nic się nie zmieni - za 2 lata spadek, wspomnicie moje słowa.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2014, 15:11
Marzy mi się żeby się obudzić i zobaczyć to co było kiedyś...
Zadowolenia na mordach każdego,usmiech,radosc ,jak każdy na każdego wskakuje po stzrelonej bramce chociaż przed meczem się wcale nie znali...
W sumie to jeszcze niedawno tak było ale niektórym nie wystarczało wiec trzeba było obrzucić murawę racami.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.05.2014, 15:20
Dynek po części masz rację ale popatrz na to z drugiej strony.
Kibice Dinama cały czas bojkotują, uparcie tkwią w swoich poglądach (słusznych).

I wiesz co sie z nimi robi? To co znami robił Bednarz.
Wyciera sie nimi mordę.

Przypominam, że teraz w Chorwacji weszła ustawa według której, mecz może zostać odwołany przez wulgarne okrzyki.
I ostatnio został.

Takiego bezpieczeństwa chcecie?

Nie stłamszą swoich najwierniejszych klientów od tak w jednej chwili, a rok po roku dążą do tego.
Szkoda, ze tak wielu z was zostało zaślepionych.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 23.05.2014, 15:27
Czasem trzeba schować honor do kieszeni. Jeśli jest jakaś większa wartość. Wisła jest tego warta.

Skoro apel do Cupiała (Bednarz to jego ręce) nie ma sensu to może czas zacząć apelować do braci po szalu z SKWK?

Smutna prawda jest taka, że w nich ostatnia nadzieja. Jeśli się nie ugną to klub cofnie się w rozwoju i spadnie.

Czasami trzeba zrobić pierwszy krok.

Czasami trzeba być tą mądrzejszą stroną.

Ja jestem nikim w kibicowskim świecie, ale Wy możecie mieć jakiś wpływ na ludzi w SKWK.
Jeśli Wam zależy na klubie to zamiast apelować do Bednarza/Cupiała czy też wyzywać go/ich w sieci zacznijcie przekonywać kolegów, że warto być mądrzejszą stroną i pójść na ustępstwa.

Dla jednych jest to "zaślepienie", ale fakt jest taki, że to ostatnia szansa na uratowanie klubu.

Warto.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.05.2014, 20:11
po co sie klocicie wszystkie proBednarzowskie Pikniki i Nowa Armia Bialej Gwiazdy tutaj szczeka i sie wymadrza .... ale co pokazuja na stadionach / zerowe wyjazdy , 4 tysieczna ( podobno w h.j naciagana) publicznosc, atmosfera jak na mszy sw .... z kim Wy wogole polemizujecie to jest smieszne , popatrzcie proBednarzowskie wynalazki co soba prezentujecie na na R22 i na wyjazdach ...a nie kozakujcie w necie , bo nie znaczycie nic , jedynie czego WAM zal to to ze przez Armie Bialej Gwiazdy stracicie ( oby nie ) mozliwosc bycia kibicem extraklasowej druzyny i robienia sobie sweet foci ....jestescie tylko bohaterami klawiatury, a nie prezentujecie soba NIC !!!! polemika z Wami jest bezsensowna ...pokazcie cokolwiek na stadionie i wyjazdach ....... 1 wasz wyjazd gdziekolwiek skonczylby sie Mega rzeznia i straceniem barw , ludzie - zamiast szczekac w necie pokazcie COKOLWIEK na stadionie
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 23.05.2014 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 23.05.2014, 20:24
raindog napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, my doskonale zdajemy sobie sprawę, że w oczach takich jak Wy nic nie znaczymy. EOT
Tak Wy, zrobcie jakas oprawe, wyjazd konkretny, akcje Wislacka , grillowanie albo ....nie no - co ja pisze ....buahahahahah ...jedynie co umiecie to zalogowac sie na forum , i nie ma w tym nic zlego ,( bo zawsze byliscie tylko tlem dla NAS i robieniem Nam dodatkowej publiki - choc i z tym bylo ciezko ) tylko poziom waszego proBednarzowskiego szczekania zaczyna byc przykry, nie zycze wam tego ale czasem przychodzi mi do glowy co by bylo jakby parchate swinie zrobily Wam sredni wjazd pod kasy itp ....mieliby dywan z Wislackich Barw jak stad do Kłaja ..... na szczescie sa Oni glupi jka worek ziemniakow ... jeszce raz apeluje do proBednarzowej Armi Bialej Gwiazdy - ZROBCIE COKOLWIEK NA STADIONIE !!! NA WYJEZDZIE !!! ..bo jak narazie to mocni jestescie tylko przy klawiaturze
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 23.05.2014 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.05.2014, 21:04
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
... tylko poziom waszego proBednarzowskiego szczekania zaczyna byc przykry...
To działa w obie strony.

Kasa z totolotka - za mało. Chrapek sprzedany - źle. Małecki odszedł - żle. Umowa z UFA- żle. Pikniki na meczu - źle, (bo łamistrajki). Idą i nie dopingują - źle leszcze i cieniasy (powyższa Twoja opinia). Wszystko źle.
Bednarz wszystko robi źle. Bo to Bednarz. Wszyscy naokoło wszystko robią żle i szczekaja ale... tylko nie skwk/kumaci i kibice którzy ich wspierają.

No jak można być tak bezkrytycznym wobec siebie i tak krytycznym wobec innych?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 23.05.2014, 21:09
To działa w obie strony.

Kasa z totolotka - za mało. Chrapek sprzedany - źle. Małecki odszedł - żle. Umowa z UFA- żle. Pikniki na meczu - źle, (bo łamistrajki). Idą i nie dopingują - źle leszcze i cieniasy (powyższa Twoja opinia). Wszystko źle.
Bednarz wszystko robi źle. Bo to Bednarz. Wszyscy naokoło wszystko robią żle i szczekaja ale... tylko nie skwk/kumaci i kibice którzy ich wspierają.

No jak można być tak bezkrytycznym wobec siebie i tak krytycznym wobec innych?
jeszcze raz ci napisze, choc to i tak nie ma sensu - WY nie robicie nic ... oprocz pisania na forum , MY zbudowalismy ruch kibicowski na Wisle i jedna z najlepszych marek w kraju - wiec wybacz ze polemika z takimi jak Ty i grupa Mega 3 tysiecznego wsparcia na trybunach jestes dla mnie i wielu zalosni ,, najpierw cos zrobcie zanim zaczniecie sie wypowiadac i madrzyc , narka ... nie odpisuje juz tylko pohihram sie dalej z tej proBednarzowskiej polemiki
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.05.2014, 21:11
po co sie klocicie wszystkie proBednarzowskie Pikniki i Nowa Armia Bialej Gwiazdy tutaj szczeka i sie wymadrza ....
Czytanie ze zrozumieniem to chyba u ciebie jednak słaba strona.

Stawiasz sprawę albo MY albo BEDNARZ.

Nie dociera do Ciebie, że niektórzy mogą chcieć odejścia Bednarza, ale jednocześnie nie chcą, żeby klub się z hukiem zjebał ligę niżej?

ale co pokazuja na stadionach / zerowe wyjazdy , 4 tysieczna ( podobno w h.j naciagana) publicznosc, atmosfera jak na mszy sw .... z kim Wy wogole polemizujecie to jest smieszne , popatrzcie proBednarzowskie wynalazki co soba prezentujecie na na R22 i na wyjazdach ...a nie kozakujcie w necie , bo nie znaczycie nic , jedynie czego WAM zal to to ze przez Armie Bialej Gwiazdy stracicie ( oby nie ) mozliwosc bycia kibicem extraklasowej druzyny i robienia sobie sweet foci ....jestescie tylko bohaterami klawiatury, a nie prezentujecie soba NIC !!!! polemika z Wami jest bezsensowna ...pokazcie cokolwiek na stadionie i wyjazdach ....... 1 wasz wyjazd gdziekolwiek skonczylby sie Mega rzeznia i straceniem barw , ludzie - zamiast szczekac w necie pokazcie COKOLWIEK na stadionie
Słuchaj kolego. To, że nie należę do tej części stadionu, która przez cały mecz opętańczo się dziera (ale jednak dopinguje jak tylko potrafie) - to, że skupiam się jednak bardziej na meczu niż na dopingowaniu nie sprawia, że jesteś ode mnie lepszy. Nawet jak byłem głodny to zdarzyło mi się zjeść kiełbaskę, no popatrz. Skandal, kibic sukcesu. Pierwszy swój mecz zaliczyłem w wieku 10 lat, teraz mam 29. Dojeżdżam 40km jak tylko praca pozwala to jestem. Nie znasz mnie, gówno o mnie wiesz, a lecisz równo m.in. po mnie, bo się z tobą nie zgadzam.

Ja zawsze doceniałem i podziwiałem doping C, parę razy nawet tam poszedłem na mecz, jeszcze na starym młynie i darłem japę jak wszyscy. Jednak z czasem stwierdziłem, że to nie dla mnie. Wolę się mimo wszystko skupić na meczu bardziej i drzeć japę wtedy kiedy uznam za stosowne w porywie serca, a nie na siłę przez 90 minut. To po prostu nie było dla mnie. I co jesteś przez to lepszym kibicem?

Co do wyjazdów to rzecz dyskusyjna, nigdy nie zawierałem przyjaźni na Wiśle, a raczej sam bym nie pojechał, mam paru kumpli, którzy sporadycznie ze mną się zjawiali a tak to raczej chodziłem na mecze sam. To też pewnie dla ciebie dziwne i nie zrozumiałe, co?

Nie każdy jest taki jak ty.
I nie każdy kto nie jest taki jak ty jest probednarzowski.
I nie każdy kto nie jest taki jak ty patrząc ci w oczy dałby ci się obrażać bezkarnie.
Przemyśl to zanim wylejesz na kogoś kogo zupełnie nie znasz kolejną warstwę gównianych pomyj.

Co do mega 3 tysięcznego wsparcia, to może i było licho ale każdy kto przyszedł na ten mecz, przyszedł bo kocha ten klub. Nam, tym śmiesznym 3000 trzeba oddać szacunek, bo chodzimy mimo, że nie ma już tej atmosfery, niezależnie od tego, czy jest dobrze czy źle. Także zastanów się lepiej co za brednie wypisujesz. Bo w moich oczach robisz z siebie klauna i tyle.

Jeszcze tego brakowało, żeby wyśmiewać Wiślaka, bo przyszedł na mecz.
Jesteś gorzej niż żenujący.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.05.2014 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 23.05.2014, 21:40
wzruszyles mnie
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.05.2014, 21:58
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tego brakowało, żeby wyśmiewać Wiślaka, bo przyszedł na mecz.
Niektórzy Wiślacy też chętnie przyszliby na mecz, ale nie mogą... Bo tak wspierają ich inni "Wiślacy"...
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 23.05.2014, 22:16
Sorry że się wetnę, macie trochę podobnie jak w Legii wcześniej, my mieliśmy Miklasa który nic dobrego nie robił tak samo JB i długi konflikt. JB to średni piłkarz, prawnik z czapy a prezes to sami wiecie.
Bednarz to taka pipka która pod pretekstem chuliganów udaje że coś robi bo nic dobrego nie zrobi (on nawet jako piłkarz nie był specjalnie lubiany przez resztę zespołu). Mogę się mylić ale JB to raczej tarcza bosa i wciskanie kitów.

Druga rzecz, co można też wytłumaczyć nie lubieniem Legii to stadion, jak kiedyś tu dyskutowałem to mnie obśmiano że my to mamy trybuny ze szmatą zamiast dachu i parkingami a Wisła ma największe zaplecze, większa powierzania komercyjna, super dach itd ....
Stadionu nie chce Wisła, nie chce miasto, sponsorów na nazwę nie będzie, nikt nie chce i z tego raczej korzyści większych nikt nie będzie miał lub tylko koszta i za takie badziewie to moim zdaniem ktoś powinien beknąć.

Słabo to widać i trochę szkoda że wcześniej Wisła a teraz pewnie Legia będzie miała mistrza lub nawet dominacje poprzez słabość innych drużyn.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.05.2014, 22:16
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy Wiślacy też chętnie przyszliby na mecz, ale nie mogą... Bo tak wspierają ich inni "Wiślacy"...
To jest błędna logika.

Nie jest moją winą, że niektórzy niesłusznie oskarżeni Wiślacy na mecz przyjść nie mogą.

Po części jest to wina tych co ostrzeliwali racami nasz własny stadion. Debile.
po części jest to wina Bednarza (lub samego Cupiała), bo zastosował odpowiedzialność grupową, co było równie debilne.
Po części winna jest ich własna duma, bo nie chcą przyjść do klubu i oświadczyć, że nie mieli z odpalaniem rac w kierunku stadionu nic wspólnego.

Jeżeli ktoś faktycznie jest niewinny to znalazł się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie. Nie widzę nic złego w tym, że poszedłby do klubu i powiedział to głośno. Ale to już tylko moje zdanie, a każdy wybierze to co dla niego najlepsze.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.05.2014 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów