The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2014, 13:58
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ale po co wierzyc SKWK? Szanujmy sie. Gul im skacze ze cos sie udalo zrobic wiec pisza aby umniejszyc wage kazdej zlotowki. Zaraz sie okaze, ze WIsla do umowy miala doplacic Ciekawa skad oni maja takie informacje? Jakby mieli takie dobre to by podali to info przed Gazeta Krakowska. A tak podali po ale z belkotem ile oni wiedza i szczeolami ktore sie wczesniej nie pojawily. Gdyby mieli zrodle info i tak szczegolowe podali by to wszytsko wczesniej.
masz prawo wierzyć we wszystko, nawet w to, że ziemia jest płaska...Więc wierz, że Bednarz, UFA, Rogala i "media" wyprowadzą Wisłę Kraków, nasz ukochany klub na prostą ...

Oczywiście cieszę się, że do klubu wpłynie rocznie 250 tyś. zł, lepsze to niż nic. Jednak nie popadam w zachwyt i samouwielbienie, jak co niektórzy na dzisiejszej konferencji prasowej... Widzę też minusy dzisiejszej stryktury organizacyjnej Wisły, która nam niezbyt wiele da, poza drenażem finansowym.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.05.2014 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.05.2014, 14:09
UFA sie juz przydaje. Zawsze lepiej miec 80% od jakiejs kwoty niz 100 % z 0 zl. Jeśli potwierdzi sie, że bedzie sponsor strategiczny przed sezonem(jesli..) to UFA robi dobra robote.
jak znajda sponsora to może robią i dobrą robotę ale znowu zgarną z tej sumy z 30% a to już mała sumka nie będzie dajmy na to z 3-4 mln (wątpię że ktoś tyle da ale podałem jako przykład)

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Lub Lechii. Natomiast stawiając te 2 zł w punktach Sts możesz być pewny że trafią do Amici.
reasumując mamy 66% szans że przegrana kasa w totolotku trafi doi Wisły lub Lechii. trzeba zacząć grać w totolotku w takim razie hahaha

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie skąd wiadomo że UFA w ogóle maczała w tym palce.
Pomysłodawcą podpisanego dzisiaj porozumienia jest firma 4Business, która będzie odpowiadać za koordynację projektu, jego rozwój i nadzór nad realizacją świadczeń reklamowych dla nowego sponsora Wisły Kraków

Z tego tekstu widać że to nie UFA załatwiła ten kontrakt a 4Business sama zaproponowała ten układ. UFA ma kasę tylko z tego co ona sama załatwi

z tego co pamiętam podczas pospisywania umowy z ufa bednarz .......ił że ...
jeśli sponsora załatwi klub, ufa dostanie ileś tam %
jeśli sponsora załatwi ufa wtedy dostaną oni większy % niż w przypadku 1. wydaje mi się że tak to wyglądało ale pewien nie jestem
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 22.05.2014 o godz. 14:15.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.05.2014, 14:56
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
masz prawo wierzyć we wszystko, nawet w to, że ziemia jest płaska...Więc wierz, że Bednarz, UFA, Rogala i "media" wyprowadzą Wisłę Kraków, nasz ukochany klub na prostą ...

Oczywiście cieszę się, że do klubu wpłynie rocznie 250 tyś. zł, lepsze to niż nic. Jednak nie popadam w zachwyt i samouwielbienie, jak co niektórzy na dzisiejszej konferencji prasowej... Widzę też minusy dzisiejszej stryktury organizacyjnej Wisły, która nam niezbyt wiele da, poza drenażem finansowym.
Klamiacy dominie_czyzyny czy ja pisalem ze wyprowadza na prosta? Gdzies to sugerowalem? Czy jak napisze, ze jak widac z faktow , ze SKWK klamie oznacza ze jestes wyznawca Bednarza? Odniesc sie do tego co napisalem czyli do tego ze SKWK niewiele o tym wie. Ale ty wolisz dalej klamac ze cos piszę czego nie napisalem
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.05.2014, 15:05
totolotek to polska firma ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.05.2014, 15:40
Grecka.

10 znaków.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2014, 16:23
Klamiacy dominie_czyzyny czy ja pisalem ze wyprowadza na prosta? Gdzies to sugerowalem? Czy jak napisze, ze jak widac z faktow , ze SKWK klamie oznacza ze jestes wyznawca Bednarza? Odniesc sie do tego co napisalem czyli do tego ze SKWK niewiele o tym wie. Ale ty wolisz dalej klamac ze cos piszę czego nie napisalem
wie zdecydowanie więcej, niż Ci się wydaje. Bądź sobie kim chcesz, mi nic do tego...

Jest szansa na dobry biznes z Chrapkiem. To pokazuje, że warto inwestować w młodych zdolnych polskich pilkarzy. Chrapek grał w miarę dobrze w lidze, bez rewelacji, ale jest młody i może pójdzie do Catanii za 1,4 mln euro. Ile to młodych polskich piłkarzy od 10 lat straciliśmy, wszystko przez błedy zarządzających klubem.

Ile tracimy kasy na dniu meczowym. Ile Wisła straci kasy na nowym sezonie jak kilka tysięcy Kibiców nie kupi karnetu, a Ci tzw. sympatycy nie dopiszą.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.05.2014 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2014, 17:05
To co Burliga twarzą nowego sponsora Jeżeli dobrze czytam to łysy mówi, że to jeszcze nie koniec to może wkońcu sponsor na koszulki ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.05.2014, 17:35
Czy Wam ludzie zaszlo cos na oczy czy jak
Dostajemy ok. 250 tys zl za rok...czyli tyle ile zarobi dyrektor podrzędnego banku w Polsce.

Mamy zadluzen na ok. 10 mln złotych ,to faktycznie już widze jak się odbijamy...
Ale jak już widze ktoś podjal wyliczenia ze te pieniadzee z Totosrotka to 2500 tys ludzi...
Pewnie po chu... kibice zalatajmy ich smiesznym pieniadzem i kolektura na stadionie...

Blazeniady jest ciag dalszy...
Na ile nam wystarczy taka kwota
Na ile kontraktow zawodnikow
To sa niezauważalne pienadze w obrocie wieksza gotowka...

A teraz jeszcze pojawia się informacja o transferze Chrapka do Catanii...Jacek lata dziury gdzie popadnie...Miał racje lyson będzie kłopot bogactwa w licpu jak nic...
Szkoda bo każdy klub podejmuje rekawice o walke a my się poddajemy już przed następnym sezonem,bo nie wierze w żadne transfery wielkie do klubu...

Calujcie i glaszczie dlaje Jacka po dupie,robcie saobie wspólne fotki z milicja na stadionie,rodziny wielodzietne mile widziane....ludzie przejzycie na oczy,zobaczcie jak wygladaja stadiony w Europie,jaki fanatyzm panuje w każdym kraju i jakos nikt o nic nie placze...oprawy,doping,piro,klimat i nikt nie nazywa tego chuliganeria,tam nie ma drugiego Jacka i komendanta Dabka,tam się da wszystko pogodzić....
Dlaczego jak 30 tys gardel ryczało na stadionie ryczeliście i Wy wielcy przeciwnicy
Dlaczego jak robiono oprawy,piro to wzdychaliscie a i na pewno mieliście nieraz ciary na plecach
Dlaczego jak 30 tys. ludzi jechalo Legia to stara kur... byliście w tym i Wy,wielcy przeciwnicy i koledzy dzisiejszego szefa wszystkich szefow i milicji
Co się zmienilo od tamtej pory
Czy wydarzenia do których doszło to był czyjs glupi kaprys i takie widzimisię,otoz nie bop to było następstwo wielu wydarzen...
I pisze od razu żeby mi nie zarzucano nie jestem w SKWK a i bardzo często mi z nimi było nie po drodze...
A Wy jak Kononowicze i żeby nie było niczego....

Bez odbioru...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 22.05.2014 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.05.2014, 17:52
to mamy jasność. Zresztą BAH nam płaciła ok. 3 - 5 mln rocznie, a totolotek nam płaci 250 zł rocznie...
Wiem, że prawo się zmieniło i sytuacja Wisły itp. Ale mimo wszystko spadek jest zatrważający...
Zatrważające jest twoje myślenie że totolotek to taki sam sponsor jak Bah czyli strategiczny, żeby sie mądrować najpierw trzeba poznać fakty...
Ostatnio edytowane przez wislak2214 : 22.05.2014 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.05.2014, 19:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Przy założeniu, że C jest zawsze pełny, nikt tam nie kupuje karnetów i ulgowych, w skali roku wychodzi ok. 2 mln. złotych (dokładnie 2,2 mln - 19 x 20 x 5800). Realistycznie pewnie jest trochę ponad połowę z tego. Do tego dochodzi brak kasy za kiełbaski i ew. opłaty za kary. Zamknięcie stadionu przy 10 000 ludzi i średniej cenie za bilet - to strata 200 tys. zł + brak sprzedaży kiełbasek + pamiątek itp. ...stąd strajk nie jest katastrofą pod względem finansowym. Byłoby inaczej, gdyby strajkował cały E lub A i H. Inna sprawa, że te pieniądze by się przydały.

Ogólnie rzecz biorąc, gdyby po derbach zamknięto cały stadion na dwa mecze, zarobki z C w skali roku nie byłoby większe niż 500 tys. zł. Nie jest to mało - byłoby prawie na roczny kontrakt dla Małeckiego - ale nie jest też dużo.
Widziałeś jak ostatnio wyglądają te sektory ? Właśnie tak jakby 80 % strajkowało. Zresztą liczba 4 tys. klientów na ostatnim meczu mówi wszystko.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 22.05.2014, 19:26
wie zdecydowanie więcej, niż Ci się wydaje. Bądź sobie kim chcesz, mi nic do tego...

Jest szansa na dobry biznes z Chrapkiem. To pokazuje, że warto inwestować w młodych zdolnych polskich pilkarzy. Chrapek grał w miarę dobrze w lidze, bez rewelacji, ale jest młody i może pójdzie do Catanii za 1,4 mln euro. Ile to młodych polskich piłkarzy od 10 lat straciliśmy, wszystko przez błedy zarządzających klubem.

Ile tracimy kasy na dniu meczowym. Ile Wisła straci kasy na nowym sezonie jak kilka tysięcy Kibiców nie kupi karnetu, a Ci tzw. sympatycy nie dopiszą.
Wiem, że jesteśmy nad przepaścią finansową, ale jak dla mnie kwota 1,5 mln euro to i tak niewiele, patrząc na potencjał Chrapka. Ale cóż jesteśmy w takiej sytuacji, że pewnie dostaniemy ze 100-200 tysięcy euro za Sarkiego i z 1,5 mln euro za Chrapka i załatamy lekko dziurę w budżecie na jeden rok. Tylko czy tak to powinno wyglądać.

Przy założeniu, że C jest zawsze pełny, nikt tam nie kupuje karnetów i ulgowych, w skali roku wychodzi ok. 2 mln. złotych (dokładnie 2,2 mln - 19 x 20 x 5800). Realistycznie pewnie jest trochę ponad połowę z tego. Do tego dochodzi brak kasy za kiełbaski i ew. opłaty za kary. Zamknięcie stadionu przy 10 000 ludzi i średniej cenie za bilet - to strata 200 tys. zł + brak sprzedaży kiełbasek + pamiątek itp. ...stąd strajk nie jest katastrofą pod względem finansowym. Byłoby inaczej, gdyby strajkował cały E lub A i H. Inna sprawa, że te pieniądze by się przydały.

Ogólnie rzecz biorąc, gdyby po derbach zamknięto cały stadion na dwa mecze, zarobki z C w skali roku nie byłoby większe niż 500 tys. zł. Nie jest to mało - byłoby prawie na roczny kontrakt dla Małeckiego - ale nie jest też dużo.
Po pierwsze zobacz sobie kiedy ostatni raz klub płacił jakieś większe kary przez kibiców, do czasów meczu z żydkami.
Po drugie, Ty naprawdę żyjesz w takim zakłamaniu, patrząc na 3-4 tysiące ludzi na stadionie, że twierdzisz dalej, że tylko C strajkuje?
Po trzecie nie wiem o jakiej sprzedaży pamiątek Ty mówisz? O tym co znajduje się w budce pod stadionem? OK fajnie, że jest, że ktoś się tym zajmuje, ale myślisz, że takie coś generuje jakieś większe przychody? Stawiam kratę piwa, że większy obrót mają sklepy R22 i SK.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 22.05.2014, 20:14
Dużo kibiców z E i innych strajkuje przeciwko łysemu. Ja nie jestem fanem SKWK, ale to łysy wąż jest naszym problemem. Wszyscy(łamistrajki) myślą, że ''bandyci' strajkują bo za race zamknęli C..
Najbardziej śmieszą mnie komentarze typu : ''Ja chodze na mecze dla Wisły, a nie Bednarza''
Ludzie opamiętajcie się. Rozumiem, że nie każdy może mieć prawdziwy pogląd na sprawe, bo media itd.
Przypomnę jak poprzednicy : inni prezesi potrafią się dogadać z kibicami.
Bednarz samą swoją niekompetencją powinien trafić na stryczek
Mam prośbę dla ''łamistrajków'' . Przemyślcie wszystko jeszcze raz i zagłębcie się w tę sprawę od strony kibiców, by poznać widok mediów, łysego i NAS; kibiców.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.05.2014, 21:05
Co do Toto-Lotka i mitycznych 250 tyś zł.

1) Jeśli to faktycznie jest tylko 250 000 zł, dziwi mnie fakt, że Bednarz kategorycznie stwierdził, że jest to olbrzymi zastrzyk finansowy, zastrzyk na którym mamy opierać naszą politykę w nadchodzącym sezonie. Albo łysy wyolbrzymia (możliwe), albo kłamie (prawdopodobne) albo SKWK na siłę się stara oczernić Bednarza (bardzo prawdopodobne).

2) Wcale mi się nie podoba, że UFA to za nas negocjowała, bo powinniśmy sami jako klub być w stanie zorganizować sobie sponsorów. Niestety podpisaliśmy umowę z UFA i podejrzewam, że nawet jak sponsor sam nawiąże kontakt to UFA ma zagwarantowany % od umów sponsorskich przez nas podpisanych. Dlatego też, mając na uwadze, że mamy podpisaną umowę z UFA nikogo nie powinno dziwić, że to właśnie ta firma negocjuje za nas wszelkie umowy sponsorskie. Bo skoro ma z tego jakiś procent to niech się wysili i zajmie tym. Bo kto by nie negocjował to i tak coś by pewnie coś pod stołem leciało, więc nie ma co się pieklić - a UFA pewnie w myśl podpisanej z nami umowy od razu by nam fakturę wystawiła i swój % zgarnęła, niezależnie od tego czy by była obecna przy negocjacjach czy nie.

3) Pamiętać trzeba, że Totolotek to jednak nie jest sponsor strategiczny, więc nic dziwnego, że nie są to sumy pokroju paru milionów za sezon.

4) Ci którzy tak martwią się finansami klubu i wszystko krytykują powinni pomóc wracając na stadion. Jasne jest, że Cupiał na protest się wypiął i wcześniej czy później trzeba będzie tą swoją naiwną dumę schować do kieszeni. Ja pomagam bo mi zależy i generalnie w nosie mam co inni o tym myślą.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.05.2014 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 22.05.2014, 21:07
może ktoś chodzi na Wisłę bo to jest jego klub? Że nawet gdyby prezesem był Putin to i tak by przychodził?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2014, 21:37
UFA musi dostawać jakiś procent, nawet gdy nie pośredniczy. Cały czas przypominam, że oni już wpompowali w nas trochę pieniędzy.

Chrapka dobrze byłoby sprzedać za co najmniej dwie bańki - i tak co rok jakiegoś grajka. Sukces Lecha i Legii to w dużej mierze sprzedaż zawodników. W tym roku przecież wypchnęli tego drobnego za 3 bańki.

3 banki EURO - 12 mln. zł - rozważcie to teraz w kontekście zarobków z biletów, czy kontraktów dla nowych zawodników. To 3 razy więcej, niż chcieliśmy od sponsora na koszulki.
Za pół roku (góra) zacytuję Twoje wypociny na temat kibiców. Ty, FraMat i Witek. Czekamy na czwartego do brydża.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
4) Ci którzy tak martwią się finansami klubu i wszystko krytykują powinni pomóc wracając na stadion. Jasne jest, że Cupiał na protest się wypiął i wcześniej czy później trzeba będzie tą swoją naiwną dumę schować do kieszeni. Ja pomagam bo mi zależy i generalnie w nosie mam co inni o tym myślą.
A nie, już mam
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.05.2014, 22:01
Co mnie osobiście zaczyna jeszcze bardziej intrygowac i jednocześnie niepokoić to zachowanie Pana Cupiala.
Człowieka którego od zawsze szanowałem.
Bo skoro pewne osoby dalej pełnią ważną funkcję w klubie, to znaczy że prezes akceptuje ich działania.

Nie uwierze natomiast w to, że właściciel nie pochylił się nad obecnymi problemami które dotknęły Wisłę.

Przykre to jest, ciężko w to wszystko nawet uwierzyć.

Finanse, reputacja, pozycja sportowa, atmosfera wokół klubu - wszystko to jest na dnie.
No ale chyba rzeczywiście Putin musiałby to wszystko puścić z dymem by rozgonic to towarzystwo i stworzyć "katharsis" pod budowę od fundamentów dobrego klubu, wróć - poukladanego klubu z stabilną polityką. Dobry klub to pojęcie względne.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.05.2014, 22:05
No ale taka prawda, stare przysłowie mawia :

Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Na Legii też protesty trwały w najlepsze przez parę lat i wtedy się z idiotów śmiałem, że własny klub rozpierdalają.

Teraz patrzę na to co się u nas dzieje i jestem zwyczajnie zażenowany.
Mieliśmy najfajniejszy sezon od paru ładnych lat to w kluczowym momencie kibice się wypieli na własny klub i piłkarzy bo SKWK nie doszło do porozumienia z Bednarzem w sprawie % od biletów.

A ty wolfie możesz sobie kpić w najlepsze.
To co się dzieje wokół Wisły jest zaciąganiem sobie sznura wokół własnej szyi.
Niezależnie od szlachetnych intencji, w które do końca nie wierzę.
Jakiekolwiek stowarzyszenie, kibicowskie czy nie, które próbujące w zorganizowany sposób walczyć o przywileje dla danej grupy na zasadzie szantażu i zastraszania robi źle.

Teraz jest moda na masowe dożynanie naszego klubu. A w Warszawie się wszyscy cieszą i trzymają kciuki za SKWK. Tak samo po drugiej stronie błon wszyscy mają nadzieję, że na Wiśle protest będzie trwał. Wszyscy którzy Wiśle życzą źle cieszą się z protestu SKWK. To jest muzyka dla ich uszu. Ale nie. Duma. Honor. Zasady. Ojczyzna. Rozjebmy to co kochamy, bo ktoś nas chciał zrobić w chuja.

.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.05.2014 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
matlac
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 22.05.2014, 22:15
No ale taka prawda, stare przysłowie mawia :

Mieliśmy najfajniejszy sezon od paru ładnych lat to w kluczowym momencie kibice się wypieli na własny klub i piłkarzy bo SKWK nie doszło do porozumienia z Bednarzem w sprawie % od biletów.

.
rozpędź się i pier**** w ścianę. skoro nie wiesz od czego się zaczął bojkot to się nie wypowiadaj
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.05.2014, 22:22
No raczej wiem od czego się zaczął.

Bednarz zachował się nie fair w stosunku do SKWK przed parafowaniem porozumienia mającego na celu przeznaczenie % z biletu na działanie zawarte w postulatach SKWK.
Zostały odpalone race na stadionie.
Cała trybuna została zamknięta, kibice z niej nie wpuszczeni.
Ostrzelano stadion Wisły racami.
Zostały wydane zakazy stadionowe masowo.
Nastał protest.

No bo czemu ktoś miałby pójść do klubu i powiedzieć, że nie popiera rac, żeby móc wejść? Przecież on dostał zakaz, a jest niewinny!
No nie można tego zrobić. Trzeba strajkować.

Duma.
Honor.
Ojczyzna.
Srajmy we własne gniazdo dalej. Bo Łysy jest prezesem Wisły, a to przecież Legionista.
A Warszawka ręce zaciera, a my dalej walczmy ze sobą.
Bo jesteśmy dumni.
Bo Wisła to my.
Srajmy ile wlezie.

Możesz mi kazać .......nąć się w łeb, ale ja po prostu patrzę na to w szerszym spektrum. Widzę, że protest osiąga efekt odwrotny od zamierzonego. Niszczy Wisłę. Dzieli kibiców. Nawet to co do mnie piszesz świadczy o tym. Jeśli Wisła wejdzie w następny sezon z protestującymi kibicami no to faktycznie, spadek do niższej klasy rozgrywkowej jest bardzo prawdopodobny.

Cupiał pewnie Bednarza za to zwolni. Wisła będzie w 1 lidze.
Będziesz się cieszyć?

Ja Bednarza nie popieram, szczerze powiedziawszy zarówno Bednarz jak i SKWK podjęło w ostatnich paru miesiącach dużo błędnych decyzji. I obydwie strony idą w zaparte. Nie widzisz tego? Naprawdę? Ślepy jesteś?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.05.2014 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 22.05.2014, 22:25
Wy nie chcecie poznać zdania drugiej strony. Znacie wszystko tylko z mediów. Bednarz nas okłamał nieraz.
Wali was SKWK - ok, to potrafię zrozumieć, ale czy chcecie żeby prezesem dalej był ktoś kto kłamie jak przy kontakcie Sobola, sprowadza Sikorskich i testuje miliony bramkarzy ? Ten facet nie zna się kompletnie na swoim zawodzie. Dobry prezes stara się utrzymywać dobre kontakty z kibicami, bo to ludzie którzy pzynoszą pieniądze.
Mówi, że kibice są nieważni, a jak widać piłkarze mają inne zdanie.

'' Rozjebmy to co kochamy, bo ktoś nas chciał zrobić w chuja.'' - @s1mone, nikt tu niczego rozpierdalać nie chce. Bednarz to człowiek niekompetenty i w dodatku kłamca. Nie ma innej możliwości wywalenia go jak bojkot ( bo puste kieszenie bolą najbardziej ) - Pisałem to kiedyś - Wolę chodzić na mecze w IV lidze z satysfakcją, że nie dałem sobą manipulować i patrzeć na działania węża. Nie chcę IV ligi i tego wszystkiego, ale ten klub z Bednarzem na pokładzie na prostą nie wyjdzie. Praca w Wiśle wiąże się z byciem człowiekiem z klasą.
Taki jacuś, legionista przyjdzie do klubu, da zakazy ludziom którzy pili piwko w restauracji i na Wisłę chodzą od kilkunastu lat. Co byście sądzili o nowym szefie, który daje zakazy(wywala z pracy) 500 osób z czego dajmy na to 10 jest winnych( bo race odpalili jakby nie było), mimo że niewinni ludzie pracowali kilka lat w firmie, zostawali po godzinach(dawali na bilety itd.), a tu nagle głośne : Wypier*alaj ! Chodząc na Wisłę teraz bardziej rozwalacie ten klub niż osoby bojotujące. Inni prezesi potrafią prowadzić dialog i żyć w dobrych stosunkach z ''bandytami'' jak to niektórzy nazywają.

Nikt nie bęzie podpisywał lojalki, jak za komuny ! cwel daje zakazy, a ktoś ma do niego na kolanach ( osoba która chodzi na mecze od np. 30 lat i naprawdę kocha ten klub)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.05.2014, 22:39
Ja znam lepszy sposób na pozbycie się Legionisty.

Poczekać aż Cupiałowi zawieje wiatr z innej strony i sam go zwolni.
Zrobił to już kiedyś.
Każdego zwalnia po określonym czasie. Z Bednarzem byłoby to samo.

Ale nie.
Lepiej klub spuścić do 4 ligi, bo nie lubimy Bednarza.
Nie damy się manipulować!
Nie damy się oszukiwać.

Czy aby naprawdę warto?
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2014, 22:44
huberix napisał(a):Wyświetl post
Ludzie opamiętajcie się. Rozumiem, że nie każdy może mieć prawdziwy pogląd na sprawe, bo media itd.
Wybacz, zapomniałem, że Ty wiesz o całej sprawie wszystko
Zwykle ni pisze takich rzeczy, ale nie znosze, kiedy ktoś uzurpuje sobie prawo do jedynej, prawdziwej racji, a całą resztę a za ślepych.
I nie pisze tego naprawdę, bo jestem przeciwnikiem strajku. Wiem, jak działają media, ale podejrzewam, ze poza najbardziej zainteresowanymi osobami (Bednarz i przywódcy SKWK) niewielu więcej ma pełen ogląd sytuacji.
Jestem naprawdę daleki od sugerowania, ze chociaż jedna ze stron mówi opinii publicznej całą prawdę.

Co do Chrapka... No cóż, jakby grał w Legii, to dziś przynajmniej koło 2,5 mln ojro byśmy skasowali, ale że o naszych problemach finansowych wie każdy, to i cena nie powala. Wbrew szystkiemu, mam nadzieję, że te pieniądze pozwola nam na spłatę choćby części długów i zaczniemy znów jako biedacy, ale z czasem uda nam się odbudowac, choć to temat na kilka lat. Powinniśmy patrzyć na przykład Dortmundu i wysyłac naszych ludzi na staże właśnie tam (z tego co kojarzę, oni bardzo chętnie dzielą się swoją wiedzą).
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2014, 22:55
Raindog. Dokładnie to samo miałem na myśli. Tylko mniej cierpliwości
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 23.05.2014, 00:17
Niezli z was internetowi wojownicy o prawde Jeden pisze, ze niewielu ma pelen oglad sytuacj oprocz Bednarza i SKWKi. Drugi zaraz pisze, ze za cala akcja stoi Cupial ale to tylko jego zdaniem po czym ten pierwszy przytakuje temu drugiemu a zaden nie jest ani Bednarzem ani z SKWK
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 23.05.2014 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 23.05.2014, 05:22

Na Legii też protesty trwały w najlepsze przez parę lat i wtedy się z idiotów śmiałem, że własny klub rozpierdalają.
.
I czy Legioniści źle na protestach wyszli?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.05.2014, 07:06
Nie kop leżącego
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 23.05.2014, 07:48
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Tak.
Stracili parę ładnych lat, a Legia z protestem czy nie i tak byłaby w tym momencie w tym samym miejscu co jest.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2014, 07:51
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
A czy dzieki protestom są tam gdzie są?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.05.2014, 08:02
Są wyżej.

Mają i sprawny zarząd i sponsorów a przede wszystkim komplet kibiców.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.05.2014, 08:18
Tak.
Stracili parę ładnych lat, a Legia z protestem czy nie i tak byłaby w tym momencie w tym samym miejscu co jest.
Może tak, może nie - jest jednak duża szansa, że ich prezesem w przypadku braku protestów byłby w dalszym ciągu jakiś Miklas... A jakie osiągali sukcesy pod rządami takich asów pamiętamy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów