The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2014, 22:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Arapaho, wiesz że nie w tym rzecz. Chodzi o przykłady takich samorządów, gdzie połowa ludzi przyjeżdża w teczkach z Nowogrodzkiej, Sasin zostaje doradcą burmistrza na kilka miesięcy, gdy nie ma stołka, a kilkanaście stanowisk jest obsadzonych przez odpady z Kancelarii Lecha Kaczyńskiego.

Łącznie kilka milionów złotych zasila konta na Nowogrodzkiej i u funkcjonariuszy partyjnych przez 4 lata, a powiat cierpi z tego powodu, bo ekipa z zewnątrz wyprowadza kasę do centrali. Wołomin miasto mafii, a teraz PiS-u powtarzane jest od lewa do prawa.

Także ja nie pokazuję jakiegoś wirtualnego, czy wydumanego przykładu, a sytuację, którą dobrze znam od środka.
Daj spokój w wielu przypadkach tak jest że na miejscu nie ma odpowiednich ludzi i jestem w stanie sobie wyobrazić że partia X wysyła z Krakowa do Wieliczki swoich ludzi. Normalne. A akurat Sasina uważam ze bardzo przyzwoitego człowieka. Rozumiem że zabrali Wam tam kilka kilka miejsc na ktore mieliście sami chrapke i transfer kasy by nie szedł na Nowogrodzką tylko w inne miejsce ale bez przesady
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2014, 22:34
Polecam

http://www.youtube.com/watch?v=1VOYlz_Q95s

To się nazywa przypadek nieuleczalny. Ściana byłaby merytorycznie lepiej przygotowana do rozmowy niż gwiazda internetu red. szumlewicz.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.05.2014, 23:08
Maxiu na dobranoc
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.05.2014, 00:36
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój w wielu przypadkach tak jest że na miejscu nie ma odpowiednich ludzi i jestem w stanie sobie wyobrazić że partia X wysyła z Krakowa do Wieliczki swoich ludzi. Normalne. A akurat Sasina uważam ze bardzo przyzwoitego człowieka. Rozumiem że zabrali Wam tam kilka kilka miejsc na ktore mieliście sami chrapke i transfer kasy by nie szedł na Nowogrodzką tylko w inne miejsce ale bez przesady
Widzisz, a ja Sasina uważam raczej za mało przyzwoitego człowieka, a w szczególności po tym jak wyciągał z kasy miejskiej 10 tys. zł miesięcznie za pojawienie się raz na jakiś czas w mieście i za załatwienie roboty wielu kumplom z Warszawy.

Natomiast desant z Nowogrodzkiej to było czyste kurestwo i nie chodzi o jakieś stołki, bo nigdy ani złamanego grosza nie dostałem z jakiegoś załatwionego stołka w mieście, ale o zasady. PiS złamał wszelkie zasady i poniesie za to konsekwencje w gminie, gdyż koalicję z nim już zerwano, a opozycja od lewa do prawa włącznie z Radiem Maryja nie pozostawia na nim suchej nitki. Nawet ich kasa zapomogowa, czyli wołomiński SKOK i świeża sprawa Pani P. nie pomoże im w utrzymaniu stołków
Arapaho
Senior Member

Stary 07.05.2014, 07:58
Co znaczy wyciągnąl 10 tyś zł.miesiecznie? Ukradl? To w takim razie czemu sprawa nie jest w prokuraturze? Czy takie są poprostu wypłaty? Ile biorą w UE miesiecznie?Też kradna czy może biorą bo takie chore są tam wyplaty?
Akurat zrobiłem szybki reaserch wśrod ludzi którzy słuchaja Radia Maryja - bo przyznam że nie jestem na bieżąco i nikt nie słyszał żeby ktoś tam jechał po Sasinie czy poruszał sprawę Pruszkowa.Są wręcz zdziwieni o czym ja mówilem
p.s. myślałby kto że a) martwisz się o to czy PIS ma koalicję b) konsekwencje nie wiem jakie biorąc pod uwagę że wybory samorządowe na jesieni a koalicje zmieniaja się w samorządach bardzo często wystarczy spojrzeć na Kraków- żadna wielka sprawa
ps.2. ten "desant" to kurewstwo bo ....? jakie zasady? dogadany byłeś z PiSem i CI stanowiska nie dali? frustracja przez Ciebie przemawia
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 07.05.2014, 08:14
ha,ha, emj 10 sfrustrowany były ? samorządowiec któremu desant PIS zabrał frukty ,masakra , i tacy ludzie piszą po necie udając niezależnych, aż nagle prawda wychodzi jak nie przymierzając "wyniki referendum na Krymie", emj10 naprawdę współczuje, ale bądz dobrej mysli, może załapiesz się do koalicji która wykończy PIS, kabaret
emj10
Senior Member

Stary 07.05.2014, 10:46
Drozd, zapomniałeś o maturze z angielskiego?

Jakby chodziłoby mi o frukty to zaczepiłbym się 4 lata temu w samorządzie, gdy można powiedzieć, że rządziła moja "partia". Nie zaczepiłem się dlatego, że pensja ok. 1000 euro w samorządzie nie za bardzo mnie interesowała skoro wtedy już zarabiałem wielokrotność tego

Zresztą praca w samorządzie wymaga siedzenie na dupie i w jednym mieście, aby dbać o dobro mieszkańców, gminy oraz miasta, a żyjąc na walizkach i robiąc często gęsto przez weekend 5000 km nie można pełnić takiej funkcji, stąd też już 4 lata temu nie ubiegałem się o nią i nie czuję żadnej frustracji z tego względu, dlatego że PiS wygrał wybory.

Frustrację czułem natomiast w momencie, gdy widziałem w jakim stylu wygrywają te wybory, o czym pisałem chyba w tym temacie, ale jeszcze większą frustrację czuję, gdy pomyślę sobie jak te 4 lata rządów PiS-u zostały zmarnowane dla miasta i jak PiS żeruje na mieście, gminie i powiecie czyniąc z niego przyczółek na kolejny maraton wyborczy. Oby przegrany jeśli chodzi o samorząd.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.05.2014 o godz. 10:59.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.05.2014, 12:18
ale jak sam Emj10 pisałeś głosowałeś na Lecha Kaczyńskiego, dlatego zapewne w najbliższych wyborach poprzez jednak Obóz Niepodległościowy skupiony wokół Jarosława gdyż nasza Ojczyzna znalazła sie nad przepaścią.Dorobek wielu pokoleń, wzniesiony z popiołów polski dom ulega ruinie.
emj10
Senior Member

Stary 07.05.2014, 12:35
Na Jarosława Kaczyńskiego nigdy nie zagłosuję i dobrze o tym wiesz. Pewnie też doskonale wiesz, że bracia sporo się różnili i nie mieli do końca tożsamych poglądów.
Możesz spać spokojnie. Na PiS z Jarosławem Kaczyńskim nie zagłosuję, no chyba, że po jego śmierci partia zmieni się z socjalno-narodowej na coś bardziej w stylu KoLibra

Poza tym nie uważam, aby ojczyzna znalazła się nad przepaścią, ale to jest ostatni moment na wywalenie POPiS-u do kosza i trzeba z niego skrzętnie skorzystać nie głosując na obie partie w najbliższych 4 wyborach w ciągu 1,5 roku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.05.2014 o godz. 12:38.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.05.2014, 16:08
Polacy będą pracować, aż do śmierci... bo sami będą tego chcieli. Taki plan finansowy zakłada Ministerstwo Finansów. http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad...i-3116697.html
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.05.2014, 17:16
http://nowahistoria.interia.pl/aktua...wo,nId,1421598

W POlsce to już takie oczywiste że ktoś popełnia samobójstwo - ciekawe czy się powiesił?

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
emj10
Senior Member

Stary 07.05.2014, 17:41
Można doczytać, że wyskoczył przez okno i został znaleziony przed blokiem na Saskiej Kępie. Szkoda człowieka, bo zaliczał się do wąskiego grona PRL-owskich działaczy, którzy nie szli w ciemno za socjalistyczną doktryną, a próbowali zmienić choć odrobinę ten kraj na lepsze.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Co znaczy wyciągnąl 10 tyś zł.miesiecznie? Ukradl? To w takim razie czemu sprawa nie jest w prokuraturze? Czy takie są poprostu wypłaty? Ile biorą w UE miesiecznie?Też kradna czy może biorą bo takie chore są tam wyplaty?
Akurat zrobiłem szybki reaserch wśrod ludzi którzy słuchaja Radia Maryja - bo przyznam że nie jestem na bieżąco i nikt nie słyszał żeby ktoś tam jechał po Sasinie czy poruszał sprawę Pruszkowa.Są wręcz zdziwieni o czym ja mówilem
p.s. myślałby kto że a) martwisz się o to czy PIS ma koalicję b) konsekwencje nie wiem jakie biorąc pod uwagę że wybory samorządowe na jesieni a koalicje zmieniaja się w samorządach bardzo często wystarczy spojrzeć na Kraków- żadna wielka sprawa
ps.2. ten "desant" to kurewstwo bo ....? jakie zasady? dogadany byłeś z PiSem i CI stanowiska nie dali? frustracja przez Ciebie przemawia
Jeszcze nie doczytałem tego fragmentu o "radiomaryjowcach", czy o Pruszkowie, który nie wiem skąd się wziął. Ciekawe skąd Twoi "radiomaryjowcy" orientują się jak wygląda sytuacja w małej gminie pod Warszawą? Chyba nawet nie chcę wiedzieć, bo mnie to zupełnie nie interesuje

Natomiast doskonale się orientuję jak wyglądają podziały polityczne w mojej rodzinnej gminie od mniej więcej kilkunastu lat (świadomie od 10-12 lat, bo mniej więcej w 2003-2004 działałem już mniej młodzieżowo) i zapewniam Ciebie, że dawni LPR-owcy, czy "radiomaryjowcy" jak ich nazywam są w opozycji do frakcji PiS-u, która niepodzielnie od 4 lat robi porządek w mieście.

Choćby wrzucę jeden z ostatnich numerów lokalnej gazetki Patria, której naczelny jest gorącym orędownikiem budowy pomnika Lecha Kaczyńskiego, a zarazem miesza z błotem PiS, który uskutecznia destrukcję w mieście. Strona 8.
http://gazetapatria.pl/partia_drukow...tria_nr032.pdf

PS. Co do Sasina nie potrzebna jest prokuratura, a wybory. Chwilowo prokuratura zajęła się wołomińskim SKOK-iem, a inne służby analizują sprawy milionowej "łapówki" za odpowiednie zmiany w planie miejscowym oraz rodzinne interesy byłego przewodniczącego rady miejskiej, po którego dymisji rozleciała się pisowska koalicja. Poczekamy, spokojnie
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.05.2014 o godz. 17:53.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.05.2014, 21:53
emjot - wydaje mi się, że patrzysz na akcję z PISem przez pryzmat swojej miejscowości a to nie jest problem PISu i Sasina, tylko problem partyjniactwa w Polsce.

Ja to obserwuję na tle samorządów w Małopolsce i niestety sprawa wygląda tak, że im większa miejscowość i im wyższy samorząd, tym mniej jest samorządu właśnie a więcej centralizmu i partyjniactwa.

Mogę przywoływać podobne schematy jakie przedstawiasz w stosunku do PO.

Im więcej oddolnych inicjatyw typu stowarzyszenia, tym więcej myślenia terytorialnego i mniej globalnego partyjniactwa, tylko, że do tego się muszą przekonać mieszkańcy i przejść z myślenia plemion PO, PIS, PSL na myślenie swojego podwórka - to jest trudna sztuka
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.05.2014 o godz. 21:55.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.05.2014, 22:07

zródło: Centrum Adama Smitha
TYLKO WISŁA!
emj10
Senior Member

Stary 07.05.2014, 22:21
Dobre. Inflacja z nawiązką zjadła całość wzrostu przeciętnego dochodu rozporządzalnego jednoosobowego gospodarstwa domowego.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2014, 09:51
Z cyklu "Ludzie PO", na tapecie jest łapówkarz Neuman a tu kolejny kwiatek:

Cytat:
Senator PO i wyrok sprzed lat. Czy Ryszard Górecki został skazany za stosunki z nieletnią?

Dziennikarz śledczy Mariusz Kowalewski na swoim blogu opublikował wpis sugerujący, jakoby senator PO Ryszard Górecki – rektor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego – w 1978 roku został skazany za stosunki z nieletnią.

Mariusz Kowalewski to redaktor naczelny miesięcznika Raptularz Niepokonani 2012 oraz dziennikarz współpracujący z działem śledczym tygodnika „Wprost ”. Opisując próby weryfikacji autentyczności dokumentu, dziennikarz zwraca uwagę na rosnące zainteresowanie jego osobą.

- O wyroku chciałem porozmawiać z Góreckim. Polityk odmówił. Odgrażał się policją. W imieniu Góreckiego interweniował Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendanta Głównego Policji. A lokalni funkcjonariusze zbierali informacje na temat tego, gdzie mieszkam, czym jeżdżę i z kim się kontaktuję! - czytamy na blogu Kowalewskiego.

Dziennikarz wyjaśnia, że dotarł do wyroku Sądu Rejonowego w Gdańsku z 20 września 1978 roku. Z dołączonego do tekstu dokumentu wynika, że Ryszard Józef Górecki, senator PO i rektor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, „został skazany za odbywanie stosunków płciowych z dziewczynką, którą nie miała ukończonych 15 lat”. Ponadto z treści dokumentu jednoznacznie wynika, że ani prokurator, ani oskarżony nie wnosili apelacji, a wyrok uprawomocnił się 11 października 1978 roku. Z treści wyroku wynika również, że kara dwóch lat pozbawienia wolności została zawieszona przez sąd na okres trzyletniej próby, a skazany miał też zapłacić 70 tys. ówczesnych złotych.

- Jak wynika z wyroku, do którego dotarłem, Górecki miał zostać skazany za utrzymywanie stosunków seksualnych z dziewczynką, która nie ukończyła 15 lat. Wyrok zapadł 20 września 1978 roku w III Wydziale Karnym Sądu Rejonowego w Gdańsku, pod sygn. IIIK 786/78. Dokument, do którego dotarłem, nie jest kserokopią ani fotokopią. Sentencja napisana jest na maszynie, na papierze przebitkowym – używanym w PRL w sądach czy prokuraturze. Na górze dokumentu widać odcisk palca, który powstawał prawdopodobnie przy pisaniu sentencji - tłumaczy Mariusz Kowalewski.

Badając sprawę tajemniczego wyroku dziennikarz dotarł do sędzi, która potwierdza autentyczność dokumentu i zapewnia, że to ona wydała wyrok. Tymczasem w miarę postępów dziennikarskiego śledztwa, rosło zainteresowanie osobą Mariusza Kowalewskiego.

- W sprawę Ryszarda Góreckiego, senatora PO, i wyroku z 1978 roku zaangażował się Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendy Głównej Policji. Do jesieni 2013 roku był pracownikiem Wydziału Prawa i Administracji UWM. Tam też w 2001 roku napisał doktorat. (...) Kiedy jesienią 2013 roku zacząłem zbierać materiały na temat wyroku z 1978 roku, Sokołowski zaczął wydzwaniać do redakcji. Nie krył, że dzwoni na prośbę Góreckiego – napisał na blogu Kowalewski.

Jednocześnie dziennikarz publikuje wypowiedź Mariusza Sokołowskiego w tej sprawie:

– Nie dzwoniłem jako rzecznik Komendy Głównej Policji. Znam Pana profesora. Kiedy poproszono mnie o przekazanie prośby o kontakt, takową przekazałem. Taka zwykła, ludzka przysługa – mówi Sokołowski.

Jesienią 2013 roku Prokuratura Rejonowa z Olsztyna – Południe wszczęła śledztwo w sprawie sfałszowania wyroku sądowego z 1978 roku. Zawiadamiającym i pokrzywdzonym w sprawie został Górecki. Prokuratura Rejonowa Olsztyn – Południe do dziś w sprawie śledztwa dotyczącego domniemanego fałszerstwa wyroku z 1978 roku przesłuchała wielu świadków. Wśród nich naukowców, samorządowców. Tymczasem sędzia, która w 1978 roku wydała wyrok oświadczyła, iż w tej sprawie nie kontaktował się z nią nikt z prokuratury.
http://niezalezna.pl/54933-senator-p...ki-z-nieletnia
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.05.2014, 10:04
Źródłem podanych cen i średniej pensji z 2003 r. też bym nie pogardził ; )
A propos grafiki z CAS.
Arapaho
Senior Member

Stary 08.05.2014, 10:51
Można doczytać, że wyskoczył przez okno i został znaleziony przed blokiem na Saskiej Kępie. Szkoda człowieka, bo zaliczał się do wąskiego grona PRL-owskich działaczy, którzy nie szli w ciemno za socjalistyczną doktryną, a próbowali zmienić choć odrobinę ten kraj na lepsze.

Jeszcze nie doczytałem tego fragmentu o "radiomaryjowcach", czy o Pruszkowie, który nie wiem skąd się wziął. Ciekawe skąd Twoi "radiomaryjowcy" orientują się jak wygląda sytuacja w małej gminie pod Warszawą? Chyba nawet nie chcę wiedzieć, bo mnie to zupełnie nie interesuje

Natomiast doskonale się orientuję jak wyglądają podziały polityczne w mojej rodzinnej gminie od mniej więcej kilkunastu lat (świadomie od 10-12 lat, bo mniej więcej w 2003-2004 działałem już mniej młodzieżowo) i zapewniam Ciebie, że dawni LPR-owcy, czy "radiomaryjowcy" jak ich nazywam są w opozycji do frakcji PiS-u, która niepodzielnie od 4 lat robi porządek w mieście.

Choćby wrzucę jeden z ostatnich numerów lokalnej gazetki Patria, której naczelny jest gorącym orędownikiem budowy pomnika Lecha Kaczyńskiego, a zarazem miesza z błotem PiS, który uskutecznia destrukcję w mieście. Strona 8.
http://gazetapatria.pl/partia_drukow...tria_nr032.pdf

PS. Co do Sasina nie potrzebna jest prokuratura, a wybory. Chwilowo prokuratura zajęła się wołomińskim SKOK-iem, a inne służby analizują sprawy milionowej "łapówki" za odpowiednie zmiany w planie miejscowym oraz rodzinne interesy byłego przewodniczącego rady miejskiej, po którego dymisji rozleciała się pisowska koalicja. Poczekamy, spokojnie
Za przeproszeniem pierdzielisz trzy po trzy. Napisałeś : " a opozycja od lewa do prawa włącznie z Radiem Maryja nie pozostawia na nim suchej nitki". To spytałem kilku sluchaczy i nikt nic takiego nie słyszał. Widać jesteś bardziej na bieżaco ,śledzisz audycje i wypowedzi ojca dyrektora.
Dalej co do Sasina- to jeśli prokuratura jest niepotrzebna to nie mieszaj gościa z blotem bo Twoje wypowiedzi cuchną partyjniackimi rozliczeniami na kilometr. Zajmij się może miliardowymi wałkami przy cyfryzacji i tym kto brał kasę a kto tuszowal sprawy, a może miliardowymi walkami w MON a jak nie to dealami na stacjach benzynowych i cmentarzach Zbycha i Rycha- do wyboru do koloru.A ty coś insynuujesz tak że nie dokońca wiadomo o co Ci chodzi z rzekomym wyprowadzaniem kasy z budżetu Pruszkowa , po czym piszesz że macza w tym palce Skok z Wołomina a Sasina będą rozliczac wyborcy.
Poza tym przynajmniej ja nigdy nie twierdziłem że w PiS nie ma cwaniaków i kombinatorow którzy sie podpinają pod partie dla swoich korzyści. Podkreślam nieraz że tacy sa w każdej parti i należy ich tępić a od tego powinna być prokuratura. Tyle że dostrzegam różnicę w skali pomiędzy partiami w takich działaniach, dostrzegam różnicę w kierunkach działań partii na najprostszym możliwym odniesieniu do działan propolskich czy jawnie antypolskich czy też próby rozliczeń rożnych typów którzy trafiają pod strzechy partyjne (z jednej strony Lipiec czy Lepper z drugiej Drzewiecki,Jakubowska czy Sawicka)
emj10
Senior Member

Stary 08.05.2014, 11:04
Jeśli wziąłeś pod uwagę Radio Maryja jako całość to wymiękam. Przecież chyba nawet dla Drozda jest oczywiste, że miałem na myśli lokalne koterie. Skąd ja mam wiedzieć co się dzieje w Radio Maryja skoro ja tego nigdy nie słuchałem?

Co takiego o Sasinie napisałem nieprawdziwego? Przecież fakt, że brał te 10 tysi miesięcznie za nicnierobienie był wszystkim w mieście wiadomy i na pewno chluby mu nie przyniósł, ale nikt nie będzie go za to ciągał do prokuratora tylko wyborcy rozliczą jego teren w gminie i powiecie, a do tego pozostało ledwie pół roku. Tak samo nikt nie będzie ciągał żony Błaszczaka i innych ludzi, którzy dostają pensje po znajomości w zdominowanym przez ludzi PiS-u powiecie.

PS. O jaki Pruszków chodzi, bo przez to rozgorączkowanie zaczyna farmazonem czuć?

sambo napisał(a):Wyświetl post
emjot - wydaje mi się, że patrzysz na akcję z PISem przez pryzmat swojej miejscowości a to nie jest problem PISu i Sasina, tylko problem partyjniactwa w Polsce.

Ja to obserwuję na tle samorządów w Małopolsce i niestety sprawa wygląda tak, że im większa miejscowość i im wyższy samorząd, tym mniej jest samorządu właśnie a więcej centralizmu i partyjniactwa.

Mogę przywoływać podobne schematy jakie przedstawiasz w stosunku do PO.

Im więcej oddolnych inicjatyw typu stowarzyszenia, tym więcej myślenia terytorialnego i mniej globalnego partyjniactwa, tylko, że do tego się muszą przekonać mieszkańcy i przejść z myślenia plemion PO, PIS, PSL na myślenie swojego podwórka - to jest trudna sztuka
Dokładnie. Trudno abym nie patrzył przez pryzmat samorządów na to co dzieje się w polityce skoro później głosuje się na ludzi wywodzących się z tych samorządów w wyborach do parlamentu europejskiego (startuje starosta wołomiński oraz wiceburmistrz Wołomina) oraz w wyborach do parlamentu, w których wystartuje ze 3-4 ludzi z obecnego samorządu.

Absolutnie jedna sprawa ma przełożenie na drugą, gdyż szefem mazowieckiego PiS jest Sasin mający status cichej eminencji w Wołominie, która będzie rozdawała karty we wszystkich nadchodzących wyborach w ciągu najbliższego 1,5 roku.

Owszem przyznawałem blisko 4 lata temu w tym wątku, że po ostatnich wyborach samorządowych zmieniłem stosunek do PiS-u z neutralnego (dosyć dobrze żyłem ze "starym PiS-em") na raczej negatywny co nie oznacza, że mam klapki na oczach i nie widzę tego, że PiS nie jest wyjątkiem w skali kraju.

Są samorządy zdominowane przez PO, gdzie kupczy się stołkami i przewala publiczne pieniądze na lewo i prawo. Samorządy, gdzie PSL utrzymuje władzę (znam takie, ale są to głównie małe wiejskie gminy w centralnej części Polski) słyną z nepotyzmu i klientelizmu, a wielopokoleniowe "rodziny Królika" potrafią obstawić wszystkie dostępne intratne stanowiska w gminie.

Patologie są wszędzie i na każdym szczeblu, ale zamiast prywatyzować małe państwowe przedsiębiorstwa to tworzy się kolejne zakłady samorządowe w gminie z dodatkowymi synekurami dla swoich.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.05.2014 o godz. 11:49.
AYALA
Senior Member

Stary 08.05.2014, 11:33
co tam bilionowe zadłużenie Polski, półroczne kolejki do onkologa, opiekunowie niepełnosprawnych błagający Cudaka o kilka złotych ....najwazniejsza żona Błaszczaka i Sasin
emj10
Senior Member

Stary 08.05.2014, 11:46
Zawsze możesz wystartować w wyborach i oddłużyć Polskę, zlikwidować jednym ruchem czarodziejskiej różdżki wszelkie kolejki oraz dać na odwal kolejny socjal opiekunom
palikot
Senior Member

Stary 08.05.2014, 12:56
Wczorajsza debata w TVP info na temat Unii prow. Kraśko
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...52014/14839803

Pięknie rzeczowe argumenty przedstawiciela KNP pana Wilka.
Bosak z RN też bardzo dobrze.
Obaj kładą na kolana całą resztę moim zdaniem przygotowaniem merytorycznym

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Arapaho
Senior Member

Stary 08.05.2014, 16:38
Jeśli wziąłeś pod uwagę Radio Maryja jako całość to wymiękam. Przecież chyba nawet dla Drozda jest oczywiste, że miałem na myśli lokalne koterie. Skąd ja mam wiedzieć co się dzieje w Radio Maryja skoro ja tego nigdy nie słuchałem?

Co takiego o Sasinie napisałem nieprawdziwego? Przecież fakt, że brał te 10 tysi miesięcznie za nicnierobienie był wszystkim w mieście wiadomy i na pewno chluby mu nie przyniósł, ale nikt nie będzie go za to ciągał do prokuratora tylko wyborcy rozliczą jego teren w gminie i powiecie, a do tego pozostało ledwie pół roku. Tak samo nikt nie będzie ciągał żony Błaszczaka i innych ludzi, którzy dostają pensje po znajomości w zdominowanym przez ludzi PiS-u powiecie.

PS. O jaki Pruszków chodzi, bo przez to rozgorączkowanie zaczyna farmazonem czuć?

.
Demagogia do poziomu co najmniej Szejnfelda - : Sasin bee bo brał 10 tyś za wg.Ciebie nic nie robienie. Tym samym wszyscy eurodeputowani, poslowie i senatorowie + wszystkie rządy to wałkarze bo jak zbierzemy opinie róznych wyborców to wyjdzie że wszyscy nic nie robią a kase biorą. Rozumiem że Ty jak kandydowaleś to chciałeś być ten wyjątkowy który COŚ będzie robił
Nie wiem skąd tam jesteś czy z Wołomina czy Pruszkowa dla mnie jedna krawaciarska rodzina + dla mnie określenie Radio Maryja to ....radio Maryja - nie znam takiego środowiska jako odzielnego bytu politycznego bo to sa ludzie z PISu czasem SP i klubów GP nikt inny.
emj10
Senior Member

Stary 08.05.2014, 17:34
Gdzie ja kandydowałem, na stanowisko "doradcy" za 10 tysi? Nie żartuj. Nigdy nie miałem nic wspólnego z pracą urzędnika chyba, że diety zapomogowe po kilkaset złotych miesięcznie uważasz za skok na kasę?

Poza tym nie wiem co mają do tego eurodeputowani, posłowie, czy senatorowie, którzy moim zdaniem dostają w większości przypadków zasłużone pieniądze? Nie licząc kilku Biedroni i podobnych.

"Radiomaryjowcy" to dawni LRP-owcy, którzy przeszli do PR, SP, czy PiS-u żeby być dokładnym. Poza tym to środowisko jest szersze i gromadzi w sobie członków różnych ruchów okołokościelnych. Dodatkowo radiomaryjowscy to nie są wyznawcy Sakiewicza, gdyż są to dwie oddzielne grupy, choć czasem bywają razem na spotkaniach. Zakładam, że wiesz o co biega.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.05.2014 o godz. 17:41.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 08.05.2014, 20:49
to za co brał te 10 tys formalnie?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.05.2014, 23:04
Cytat:
Szanowni Państwo niniejszy post kierowany jest do Pułkownika Pytel -szefa Służby Kontrwywiadu Wojskowego oraz Dariusza Łuczaka =Szefa ABW.

Drogie służebne
postkomunistyczno-okrogłostołowe s....ysyny.

Macie konfidentów w moim najbliższym otoczeniu i ja o tym wiem.
Ja mam swoich konfidentów w Waszym najbliższym otoczeniu.

Nie zabierajcie ludzi z restauracji jak miało to miejsce ostatnio gdy niemal siłą zaprosiliście do siebie pewną bardzo znaną osobę.Na razie ta najbardziej znana osoba w Polsce i mój przyjaciel nie zezwolił mi na publikacje jego nazwiska-na razie .
Chujki wszystko ,co zaplanowałem a wiecie o tym bo sam się zadenuncjowałem przed waszym konfidentem opublikuję.
czyli co ?

- video ze spotkania Barbara Piwnik-Leszek Miller-Paweł Pruszyński w trakcie którego omawiane jest nielegalne zatrzymanie Andrzeja Modrzejewskiego z PKN Orlen .
Trybunał Stanu wasi mocodawcy mają zapewniony i nic już ich nie zbawi w tej sprawie.

-video ze spotkania Ja-Edward Brzostowski i telefonowanie w trakcie przez głośnomówiący do Krzysztofa Janika gdy z Brzostowskim omawiamy sprawę przepływów finansowych w sprawie ustawy o radiofonii i telewizji.

-video z Krystyną Prokop w trakcie którego omawiany jest plan unicestwienia Aleksandra Kwaśniewskiego przez Millera po weselu młodej Kwaśniewskiej i pretensje Millera ,że go nie zaprosił mimo,iż jego żona wychowała na własnych rękach Olę Kwaśniewską a wraz z tymi pretensjami cały potok słów na temat przekrętów Kwasa

-kopię protokołów przesłuchań Pani Tusk w KP Sopot dotyczących znęcania się psychicznego i fizycznego przez Donalda Tuska .

-video z pewnego polowania na którym zarząd Prokuratury Krajowej planuje unicestwienie kilku prokuratorów prokuratur apelacyjnych którzy chcieli rozliczyć przestępców z sejmu .
Sprawa najbardziej dotyczy Sławomira Luksa oraz Pani z PA Łódź .
Prokuratora Luksa wasi s....iali poprzednicy nastraszyli i zdechła sprawa GTW no nie ?

Słuchajcie Panowie obecni szefowie wspomnianych służb .Plan Wam się s.......ił myśleliście ,że nic nie wiem.
Na początku podstawiacie tego gnojka z Pleszewa uzyskujecie aktualny numer konta , blokujecie sfery elektroniczne i zostawiacie mnie bez złotówki.....

Nic z tego - nie udało się !

A teraz drżyjcie .......

Panie Łuczak ,a pańska żona już wie ,że ma Pan dziewczynę na boki przy Żelaznej ? Ładna ta Aneta nie powiem....

-Celowo nakręcone oświadczenie video nieżyjącego Posła na temat oszustw i przestępstw kryminalnych ludzi ze służb .

Reszty nie piszę już wiecie ...... co będzie jeszcze
Na wszelki wypadek, jakby znikło

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.05.2014, 06:39
Dlatego, od dawna wiadomo tym co troche sie orientują w polityce, ze Polska pod rządami tego postkomunistycznego układu jest atrapa państwa. Z fasadowymi instytucjami, ten cały "wymiar sprawiedliwości" to jest parodia do kwadratu. Cała Polska to jeden wielki "Układ zamknięty". Na jej czele stoi ojciec chrzestny, którego namaścił Berlin.
AYALA
Senior Member

Stary 09.05.2014, 08:27
Krysia Pawłowicz świetnie podsumowała spot PO z prof.Bydłoszewskim
http://wpolityce.pl/polityka/194781-...juz-nie-poucza
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.05.2014, 08:42
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, od dawna wiadomo tym co troche sie orientują w polityce, ze Polska pod rządami tego postkomunistycznego układu jest atrapa państwa. Z fasadowymi instytucjami, ten cały "wymiar sprawiedliwości" to jest parodia do kwadratu. Cała Polska to jeden wielki "Układ zamknięty". Na jej czele stoi ojciec chrzestny, którego namaścił Berlin.
Być może coś w tym jest. Ciekawy fragment wywiadu z Braunem o Schetynie.A skoro Tusk tak ładnie "wykolegował" go, to ciekaw aż kim jest Tusk...

https://www.youtube.com/watch?v=LN2MkWuRAik

od 35 min

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
palikot
Senior Member

Stary 09.05.2014, 18:20
Pan Wilk z Nowej Prawicy znowu zjada swojego konkurenta: tym razem SLD-owca

I Cytat z wystąpienia czerwonego: "To nieprawda, to nieprawda, to nieprawda" odnoście wzrostu cen art. spożywczych, prądu, gazu i paliwa
To jest niewiarygodne jak można kłamać...
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.05.2014 o godz. 18:41.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów