|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polecam
http://www.youtube.com/watch?v=1VOYlz_Q95s To się nazywa przypadek nieuleczalny. Ściana byłaby merytorycznie lepiej przygotowana do rozmowy niż gwiazda internetu red. szumlewicz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maxiu na dobranoc
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Natomiast desant z Nowogrodzkiej to było czyste kurestwo i nie chodzi o jakieś stołki, bo nigdy ani złamanego grosza nie dostałem z jakiegoś załatwionego stołka w mieście, ale o zasady. PiS złamał wszelkie zasady i poniesie za to konsekwencje w gminie, gdyż koalicję z nim już zerwano, a opozycja od lewa do prawa włącznie z Radiem Maryja nie pozostawia na nim suchej nitki. Nawet ich kasa zapomogowa, czyli wołomiński SKOK i świeża sprawa Pani P. nie pomoże im w utrzymaniu stołków ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Co znaczy wyciągnąl 10 tyś zł.miesiecznie? Ukradl? To w takim razie czemu sprawa nie jest w prokuraturze? Czy takie są poprostu wypłaty? Ile biorą w UE miesiecznie?Też kradna czy może biorą bo takie chore są tam wyplaty?
Akurat zrobiłem szybki reaserch wśrod ludzi którzy słuchaja Radia Maryja - bo przyznam że nie jestem na bieżąco i nikt nie słyszał żeby ktoś tam jechał po Sasinie czy poruszał sprawę Pruszkowa.Są wręcz zdziwieni o czym ja mówilemp.s. myślałby kto że a) martwisz się o to czy PIS ma koalicję b) konsekwencje nie wiem jakie biorąc pod uwagę że wybory samorządowe na jesieni a koalicje zmieniaja się w samorządach bardzo często wystarczy spojrzeć na Kraków- żadna wielka sprawa ps.2. ten "desant" to kurewstwo bo ....? jakie zasady? dogadany byłeś z PiSem i CI stanowiska nie dali? frustracja przez Ciebie przemawia ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
ha,ha, emj 10 sfrustrowany były ? samorządowiec któremu desant PIS zabrał frukty ,masakra , i tacy ludzie piszą po necie udając niezależnych, aż nagle prawda wychodzi jak nie przymierzając "wyniki referendum na Krymie", emj10 naprawdę współczuje, ale bądz dobrej mysli, może załapiesz się do koalicji która wykończy PIS, kabaret
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, zapomniałeś o maturze z angielskiego?
![]() Jakby chodziłoby mi o frukty to zaczepiłbym się 4 lata temu w samorządzie, gdy można powiedzieć, że rządziła moja "partia". Nie zaczepiłem się dlatego, że pensja ok. 1000 euro w samorządzie nie za bardzo mnie interesowała skoro wtedy już zarabiałem wielokrotność tego Zresztą praca w samorządzie wymaga siedzenie na dupie i w jednym mieście, aby dbać o dobro mieszkańców, gminy oraz miasta, a żyjąc na walizkach i robiąc często gęsto przez weekend 5000 km nie można pełnić takiej funkcji, stąd też już 4 lata temu nie ubiegałem się o nią i nie czuję żadnej frustracji z tego względu, dlatego że PiS wygrał wybory. Frustrację czułem natomiast w momencie, gdy widziałem w jakim stylu wygrywają te wybory, o czym pisałem chyba w tym temacie, ale jeszcze większą frustrację czuję, gdy pomyślę sobie jak te 4 lata rządów PiS-u zostały zmarnowane dla miasta i jak PiS żeruje na mieście, gminie i powiecie czyniąc z niego przyczółek na kolejny maraton wyborczy. Oby przegrany jeśli chodzi o samorząd.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.05.2014 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale jak sam Emj10 pisałeś głosowałeś na Lecha Kaczyńskiego, dlatego zapewne w najbliższych wyborach poprzez jednak Obóz Niepodległościowy skupiony wokół Jarosława gdyż nasza Ojczyzna znalazła sie nad przepaścią.Dorobek wielu pokoleń, wzniesiony z popiołów polski dom ulega ruinie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Jarosława Kaczyńskiego nigdy nie zagłosuję i dobrze o tym wiesz. Pewnie też doskonale wiesz, że bracia sporo się różnili i nie mieli do końca tożsamych poglądów.
Możesz spać spokojnie. Na PiS z Jarosławem Kaczyńskim nie zagłosuję, no chyba, że po jego śmierci partia zmieni się z socjalno-narodowej na coś bardziej w stylu KoLibra ![]() Poza tym nie uważam, aby ojczyzna znalazła się nad przepaścią, ale to jest ostatni moment na wywalenie POPiS-u do kosza i trzeba z niego skrzętnie skorzystać nie głosując na obie partie w najbliższych 4 wyborach w ciągu 1,5 roku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.05.2014 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Polacy będą pracować, aż do śmierci... bo sami będą tego chcieli. Taki plan finansowy zakłada Ministerstwo Finansów. http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad...i-3116697.html
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://nowahistoria.interia.pl/aktua...wo,nId,1421598
W POlsce to już takie oczywiste że ktoś popełnia samobójstwo - ciekawe czy się powiesił? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można doczytać, że wyskoczył przez okno i został znaleziony przed blokiem na Saskiej Kępie. Szkoda człowieka, bo zaliczał się do wąskiego grona PRL-owskich działaczy, którzy nie szli w ciemno za socjalistyczną doktryną, a próbowali zmienić choć odrobinę ten kraj na lepsze.
Natomiast doskonale się orientuję jak wyglądają podziały polityczne w mojej rodzinnej gminie od mniej więcej kilkunastu lat (świadomie od 10-12 lat, bo mniej więcej w 2003-2004 działałem już mniej młodzieżowo) i zapewniam Ciebie, że dawni LPR-owcy, czy "radiomaryjowcy" jak ich nazywam są w opozycji do frakcji PiS-u, która niepodzielnie od 4 lat robi porządek w mieście. Choćby wrzucę jeden z ostatnich numerów lokalnej gazetki Patria, której naczelny jest gorącym orędownikiem budowy pomnika Lecha Kaczyńskiego, a zarazem miesza z błotem PiS, który uskutecznia destrukcję w mieście. Strona 8. http://gazetapatria.pl/partia_drukow...tria_nr032.pdf PS. Co do Sasina nie potrzebna jest prokuratura, a wybory. Chwilowo prokuratura zajęła się wołomińskim SKOK-iem, a inne służby analizują sprawy milionowej "łapówki" za odpowiednie zmiany w planie miejscowym oraz rodzinne interesy byłego przewodniczącego rady miejskiej, po którego dymisji rozleciała się pisowska koalicja. Poczekamy, spokojnie ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.05.2014 o godz. 17:53.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
emjot - wydaje mi się, że patrzysz na akcję z PISem przez pryzmat swojej miejscowości a to nie jest problem PISu i Sasina, tylko problem partyjniactwa w Polsce.
Ja to obserwuję na tle samorządów w Małopolsce i niestety sprawa wygląda tak, że im większa miejscowość i im wyższy samorząd, tym mniej jest samorządu właśnie a więcej centralizmu i partyjniactwa. Mogę przywoływać podobne schematy jakie przedstawiasz w stosunku do PO. Im więcej oddolnych inicjatyw typu stowarzyszenia, tym więcej myślenia terytorialnego i mniej globalnego partyjniactwa, tylko, że do tego się muszą przekonać mieszkańcy i przejść z myślenia plemion PO, PIS, PSL na myślenie swojego podwórka - to jest trudna sztuka
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.05.2014 o godz. 21:55.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() zródło: Centrum Adama Smitha ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobre. Inflacja z nawiązką zjadła całość wzrostu przeciętnego dochodu rozporządzalnego jednoosobowego gospodarstwa domowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z cyklu "Ludzie PO", na tapecie jest łapówkarz Neuman a tu kolejny kwiatek:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Źródłem podanych cen i średniej pensji z 2003 r. też bym nie pogardził ; )
A propos grafiki z CAS. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dalej co do Sasina- to jeśli prokuratura jest niepotrzebna to nie mieszaj gościa z blotem bo Twoje wypowiedzi cuchną partyjniackimi rozliczeniami na kilometr. Zajmij się może miliardowymi wałkami przy cyfryzacji i tym kto brał kasę a kto tuszowal sprawy, a może miliardowymi walkami w MON a jak nie to dealami na stacjach benzynowych i cmentarzach Zbycha i Rycha- do wyboru do koloru.A ty coś insynuujesz tak że nie dokońca wiadomo o co Ci chodzi z rzekomym wyprowadzaniem kasy z budżetu Pruszkowa , po czym piszesz że macza w tym palce Skok z Wołomina a Sasina będą rozliczac wyborcy. Poza tym przynajmniej ja nigdy nie twierdziłem że w PiS nie ma cwaniaków i kombinatorow którzy sie podpinają pod partie dla swoich korzyści. Podkreślam nieraz że tacy sa w każdej parti i należy ich tępić a od tego powinna być prokuratura. Tyle że dostrzegam różnicę w skali pomiędzy partiami w takich działaniach, dostrzegam różnicę w kierunkach działań partii na najprostszym możliwym odniesieniu do działan propolskich czy jawnie antypolskich czy też próby rozliczeń rożnych typów którzy trafiają pod strzechy partyjne (z jednej strony Lipiec czy Lepper z drugiej Drzewiecki,Jakubowska czy Sawicka) ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli wziąłeś pod uwagę Radio Maryja jako całość to wymiękam. Przecież chyba nawet dla Drozda jest oczywiste, że miałem na myśli lokalne koterie. Skąd ja mam wiedzieć co się dzieje w Radio Maryja skoro ja tego nigdy nie słuchałem?
Co takiego o Sasinie napisałem nieprawdziwego? Przecież fakt, że brał te 10 tysi miesięcznie za nicnierobienie był wszystkim w mieście wiadomy i na pewno chluby mu nie przyniósł, ale nikt nie będzie go za to ciągał do prokuratora tylko wyborcy rozliczą jego teren w gminie i powiecie, a do tego pozostało ledwie pół roku. Tak samo nikt nie będzie ciągał żony Błaszczaka i innych ludzi, którzy dostają pensje po znajomości w zdominowanym przez ludzi PiS-u powiecie. PS. O jaki Pruszków chodzi, bo przez to rozgorączkowanie zaczyna farmazonem czuć?
Absolutnie jedna sprawa ma przełożenie na drugą, gdyż szefem mazowieckiego PiS jest Sasin mający status cichej eminencji w Wołominie, która będzie rozdawała karty we wszystkich nadchodzących wyborach w ciągu najbliższego 1,5 roku. Owszem przyznawałem blisko 4 lata temu w tym wątku, że po ostatnich wyborach samorządowych zmieniłem stosunek do PiS-u z neutralnego (dosyć dobrze żyłem ze "starym PiS-em") na raczej negatywny co nie oznacza, że mam klapki na oczach i nie widzę tego, że PiS nie jest wyjątkiem w skali kraju. Są samorządy zdominowane przez PO, gdzie kupczy się stołkami i przewala publiczne pieniądze na lewo i prawo. Samorządy, gdzie PSL utrzymuje władzę (znam takie, ale są to głównie małe wiejskie gminy w centralnej części Polski) słyną z nepotyzmu i klientelizmu, a wielopokoleniowe "rodziny Królika" potrafią obstawić wszystkie dostępne intratne stanowiska w gminie. Patologie są wszędzie i na każdym szczeblu, ale zamiast prywatyzować małe państwowe przedsiębiorstwa to tworzy się kolejne zakłady samorządowe w gminie z dodatkowymi synekurami dla swoich.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.05.2014 o godz. 11:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co tam bilionowe zadłużenie Polski, półroczne kolejki do onkologa, opiekunowie niepełnosprawnych błagający Cudaka o kilka złotych ....najwazniejsza żona Błaszczaka i Sasin
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze możesz wystartować w wyborach i oddłużyć Polskę, zlikwidować jednym ruchem czarodziejskiej różdżki wszelkie kolejki oraz dać na odwal kolejny socjal opiekunom
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczorajsza debata w TVP info na temat Unii prow. Kraśko
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...52014/14839803 Pięknie rzeczowe argumenty przedstawiciela KNP pana Wilka. Bosak z RN też bardzo dobrze. Obaj kładą na kolana całą resztę moim zdaniem przygotowaniem merytorycznym ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem skąd tam jesteś czy z Wołomina czy Pruszkowa dla mnie jedna krawaciarska rodzina + dla mnie określenie Radio Maryja to ....radio Maryja - nie znam takiego środowiska jako odzielnego bytu politycznego bo to sa ludzie z PISu czasem SP i klubów GP nikt inny.![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie ja kandydowałem, na stanowisko "doradcy" za 10 tysi? Nie żartuj. Nigdy nie miałem nic wspólnego z pracą urzędnika chyba, że diety zapomogowe po kilkaset złotych miesięcznie uważasz za skok na kasę?
Poza tym nie wiem co mają do tego eurodeputowani, posłowie, czy senatorowie, którzy moim zdaniem dostają w większości przypadków zasłużone pieniądze? Nie licząc kilku Biedroni i podobnych. "Radiomaryjowcy" to dawni LRP-owcy, którzy przeszli do PR, SP, czy PiS-u żeby być dokładnym. Poza tym to środowisko jest szersze i gromadzi w sobie członków różnych ruchów okołokościelnych. Dodatkowo radiomaryjowscy to nie są wyznawcy Sakiewicza, gdyż są to dwie oddzielne grupy, choć czasem bywają razem na spotkaniach. Zakładam, że wiesz o co biega.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.05.2014 o godz. 17:41.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
to za co brał te 10 tys formalnie?
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dlatego, od dawna wiadomo tym co troche sie orientują w polityce, ze Polska pod rządami tego postkomunistycznego układu jest atrapa państwa. Z fasadowymi instytucjami, ten cały "wymiar sprawiedliwości" to jest parodia do kwadratu. Cała Polska to jeden wielki "Układ zamknięty". Na jej czele stoi ojciec chrzestny, którego namaścił Berlin.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krysia Pawłowicz świetnie podsumowała spot PO z prof.Bydłoszewskim
http://wpolityce.pl/polityka/194781-...juz-nie-poucza |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() https://www.youtube.com/watch?v=LN2MkWuRAik od 35 min ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan Wilk z Nowej Prawicy znowu zjada swojego konkurenta: tym razem SLD-owca
I Cytat z wystąpienia czerwonego: "To nieprawda, to nieprawda, to nieprawda" odnoście wzrostu cen art. spożywczych, prądu, gazu i paliwa To jest niewiarygodne jak można kłamać...
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.05.2014 o godz. 18:41.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|