|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Lewica a szlachta.
http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...-ja-nienawidzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wmówiłeś sobie, że Polakom będzie lepiej jeśli będą musieli więcej płacić za artykuły spożywczo-przemysłowe. Ja tam bym wolał żeby odciążyć polskich przedsiębiorców. Wtedy nikt nie będzie musiał kupować drożej, wtedy będzie bogatszy i sklepikarz i pracownicy sklepu. No ale ty jesteś na wyższym poziomie intelektualnym więc logiczne jest, że Polakom będzie się żyło lepiej jeśli będą musieli więcej płacić za jedzenie. A nie sorry, twoim zdaniem będą musieli płacić mniej jeśli markety podniosą ceny hihihi. Socjalizm ci wszystkie szare komórki wygryzł. Logicznie to ty nigdy nie myslałeś ale teraz to już w ogóle odlot. Płacisz więcej = płacisz mniej - hasło wyborcze drozda. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jaroo...ładnych parę lat temu wyczytałem w "Dzienniku Polskim",ze we Francji (handel w ponad 80% opanowany przez markety) przeprowadzono badania mowiące o tym iż jedno miejsce pracy w markecie oznacza likwidację sześciu innych.i byc moze,owszem placimy tam mniej (chociaz to tez watpliwe) ale czy nie lepiej zaplacic trochę wiecej ale też zarabiać niż na zakupy przeznaczać zasiłek dla bezrobotnych?
Ostatnio edytowane przez picasso : 25.04.2014 o godz. 18:33.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Na prawdę lepiej jest utrudnić życie marketom niż ułatwić życie polskim właścicielom sklepów? Lepiej wyrównać szanse zabierając marketom zamiast dać ulgę polskiemu sklepikarzowi? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A w Szwecji testują 6-godzinny dzień pracy.
http://kariera.forbes.pl/szwedzi-eks...74883,1,1.html W Polsce jak w niewolnictwie tzw. Elastyczny czas pracy czyli prawne wykorzystanie pracownika nawet do 12 - godzin dziennie przez pół roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z marketami się nie wygra - ale można chociaż coś z tego mieć. Brać przykład z Węgier i opodatkować jak każdą polską firmę bez możliwości ucieczki z podatkiem a granicą.
Na Węgrzech ANI JEDEN sklep nie został zlikwidowany jak ich Orban opodatkował - i nagle wszyscy płacą - tylko u nas jak zwykle się k.urwa nie da. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może zrobić tak, że marketom wnieść podatek a Polakom dać jakieś przywileje, ulgę? I wtedy nagle by się okazało, że w sklepach jest na prawdę taniej niż w markecie, że skoro już te markety zagraniczne muszą istnieć to niech mają większą konkurencje = część z nich nie przetrwa, że lepiej się wreszcie żyje polskiemu przedsiębiorcy w Polsce niż niemieckiemu czy angielskiemu. A może i ceny by nie były wiele wyższe niż te obecne w marketach bo podmioty musiałyby konkurować o klienta np. atrakcyjnymi cenami.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Oczywiście nie można znieść wszystkich podatków... tą armię, policję, uczelnie trzeba utrzymać. Ale szpitale czy drogi mogą być prywatne co już dziś funkcjonuje (placówki medyczne prywatne o wiele wydajniej niż państwowe tak samo poczta, linie lotnicze etc. etc.) a ludzie mogą odkładać na emeryturę w avivie PZU lub innych prywatnych firmach ubezpieczeniowych, gdzie faktycznie odkładają na swoje konto a nie zasilają budżet i w życiu tego nie dostaną co tam włożą... Co do pogrubionego... chyba trochę musisz historii się pouczyć ![]() P.s Likwidując CIT polska staje się rajem podatkowym. Wiesz co to oznacza dla zachodnich firm, zwłaszcza francuskich i dla polskich pracowników? ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.04.2014 o godz. 21:45.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z przymróżeniem oka:
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...14502491_n.jpg ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
nareszcie ktoś napisał o co w tym chodzi , i że "taniość" w markecie to pojęcie względne |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
na tym tle zupełnie nie rozumiem tego kadzenia Biedronce w naszych mediach, przy każdej okazji. Być może to efekt słów Prezesa i teraz tak specjalnie mówią . W radiu PIN jeden redaktorek tak sie zachwycał nad tym sklepem, że mało nie narobił gacie z wrażenia. Ż drugie miejsce w rankingu, że portugalskie ale polskie, bo towary, bo podatki...
aż chciało się klnąć ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
bardzo odkrywcze , to na pewno wina Kaczyńskiego, jest jeszcze cień nadziei że stojakowi mikrofonowemu zapłacili za kadzenie biedronce? ale to chyba niemożliwe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat
" Chciałem Państwu serdecznie podziękować za złożone do Sądu Najwyższego prośby o szybkie rozpoznanie mojej skargi kasacyjnej. Pani Krystyna Liść sekretarka pierwszego prezesa Sądu Najwyższego podczas wielu rozmów telefonicznych poinformowała mnie iż drogą mejlową do sądu najwyższego wpłynęły 862742 pisma zaś tradycyjną pocztą wpłynęło ich ponad 117000. Pytana czy prezes Sądu Najwyższego to uczciwy człowiek odpowiedziała że na pewno jest on przyzwoitym człowiekiem. W izbie karnej Sądu Najwyższego wyznaczono nawet przypuszczalny termin rozpoznania kasacji na dzień 22 kwietnia 2014 roku zaś sama Pani Krystyna Liść powiedziała cytuję '' narobił mi Pan kupę pracy ale czego się nie robi w słusznej sprawie ''. Akta mojej sprawy zaginęły i wraz z kasacjami obrońców nigdy nie wpłynęły do Sądu Najwyższego zaś prokurator Jerzy Mierzejewski z prokuratury apelacyjnej w Warszawie który żądał uniewinnienia dla mnie w trybie pilnym jest sądzony dyscyplinarnie przed Sądem Apelacyjnym w Katowicach. To właśnie tam zaginęły akta mojej sprawy. Oceńcie to Państwo sami - wszystkie chwyty dozwolone. Piszcie dzwońcie, do sądu najwyższego i ministra sprawiedliwości. Adres Sądu Najwyższego Plac Krasińskich 2/4/6, 00-951 Warszawa, Polska +48 22 530 80 00 [email protected] Adres Ministerstwa Sprawiedliwości Al. Ujazdowskie 11 00-950 Warszawa, [email protected]," http://www.youtube.com/watch?v=xr_SIMCzDNA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Będzie zmiana głównego tematu kampanii ?
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1523876.html PIS podłapie ? P.S Tak wiem,że Korwin już dawno o tym mówił...... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to mamy jak za czasów rozbiorów. Wtedy Rosja finansowała jednych posłów, żeby poprzez liberum veto zrywali obrady Sejmu, a Prusy miały swoich przydupasów. Jak widać tradycja została do dzisiaj. SLD i Miller z walizka pieniedzy z Moskwy, a teraz niemieckie przydupasy z dawnego KLD a obecnie już w PO tez z walizkami pieniędzy. Nie dziwi więc taka pozycja interesów jakie robia na nas Niemcy:
http://wpolityce.pl/polityka/193099-...jest-oczywiste |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jarosław nieprzypadkowo mówił o kondominium
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.04.2014 o godz. 05:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak oceniacie szansę na komisję ? Wydaje mi się ,że tutaj PIS będzie wspierał PR, palikociarnia pewnie też ( w końcu temat wywołał Piskorski). Co zrobi PSL ?
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety jest tak jak wspomniał kolega Gwieździsty sytuacja jak w XVIII z jednej Prusy a z drugiej Rosja. Ja zresztą uważam ,że piki co to Polska jest zbyt słaba gospodarczo, demograficznie i też geopolitycznie na prowadzenie całkowicie samodzielnej polityki zagranicznej. Co nie oznacza ,że dopuszczalne jest finansowanie przez zachodnie bądź wschodnie grupy-ugrupowania „naszych” partii politycznych. Przecież to jest sprawa nadająca się pod Trybunał Stanu a nie przed żadną komisję. Jestem w stanie jeszcze zrozumieć ,że rząd w aktualnej pozycji w Europie trzyma się wschodu bądź zachodu bo na dwa fronty nikt jeszcze nie wygrał, ale pod warunkiem ,że jest to suwerenna decyzja rządzących a nie decyzja kupiona za euro czy ruble. Patrząc na mapę to czasem mam wrażenie ,że pakt Ribbentrop – Mołotow – wiecznie żywy z małymi korektami państw bałtyckich i Finlandii…
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Żadne tam zaskoczenie, z tym że po uszy siedzi w tym również Piskorski, który wygrał 134 razy pod rząd na ruletce
Najpierw przywożono w walizkach kasę od Reagana dla "Solidarności", następnie fundowano studia oraz stypendia w USA dla polskich polityków (przede wszystkim fundacja Fulbrighta przez którą przewinęli się m.in. Balcerowicz, Belka, Cimoszewicz, Hubner, Kołodko, Liberadzki i Rosati, czyli większość elity politycznej, ministrów i premierów) i dziennikarzy (Partia Republikańska oraz National Forum Foundation choćby dla Warakomskiej, czy Ziemkiewicza), kolejnym krokiem były pieniądze od EWG na wsparcie gospodarki, czy pompowane w prywatyzację polskich przedsiębiorstw, bądź intratne stanowiska w europejskich instytucjach (przykładowo przez EBOiR przewinęli się Bielecki, Waltz i Marcinkiewicz, czyli dwóch premierów i szef NBP oraz obecny prezydent Warszawy), a na koniec CIA przewoziło z Berlina torby z pieniędzmi do AW. Nie miejmy też złudzeń, że to co dzieje się na Ukrainie, czyli wsparcie ze strony UE i USA jest bezinteresowne. Tak samo te mocarstwa mają chęć wykształcić na Ukrainie elity, które posłusznie będą wykonywać ich polecenia. Kliczko nie kryje się z tym, że jest finansowany przez Berlin, a Bieriezowski otwarcie mówił o tym, że sfinansował "Pomarańczową rewolucję". W Gruzji "Rewolucja róż" była finansowana przez USA i Izrael, a podstawiony agent amerykański Saakaszwili wykonywał posłusznie polecenie aż do momentu kiedyś wygłupił się z jednym pogranicznym ostrzałem artyleryjskim. Ciekawy jest też moment publikacji. "Wprost" za moment może upaść razem z "Do Rzeczy", a Piskorski, który dołączył do Palikota to prywatnie przyjaciel Latkowskiego, red. naczelnego "Wprost" ![]() PS. Spojrzałem jeszcze tak szerzej na tło tego newsa i jak to opisują serwisy od lewa do prawa. Widać jak na dłoni, że akcje grubszymi nićmi szyta i użyte przez blogera MatkaKurka sformułowanie "testowanie Tuska" pasuje tu jak ulał. Piskorski przeskoczył do konkurencji, czyli do Palikota, od 20 lat ma dostęp do odpowiednich znajomym i informacji z pierwszej ręki, a dodatkowo wydaje właśnie książkę "Między nami liberałami" będącą rozwinięciem polecanej kiedyś przeze mnie książki "Teczki liberałów" Paradowskiej i może upiec kilka pieczeni na jednym ogniu. Może do PE nie dostanie się, ale znając jego rozrzutność to kasa z ruletki powoli się kończy i musi trochę dorobić. http://kontrowersje.net/comment/154623
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.04.2014 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie rozmywaj tematu że wszyscy brali, piszą o KLD czyli aferałach, a Ty jak stojaki do mikrofonów rozkładasz to na wszystkich, przypominam, skomentuj branie kasy przez tuska od szwabów,ładnie to się łączy miller i jego moskiewska pożyczka , teraz tusk , nie dziwi zachowanie tuska przez ostatnie lata podobnie jak wcześniej millera, długi trzeba spłacać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z atler ego Drozda nie piszę. Wybacz
![]() PS. Poprawka z Gowina na Palikota. Może pomyłka taka prorocza, bo Gowin będzie następny. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
panie przyszły samorządowiec wybaczam, tylko nie rozmywaj tematu, albo spadaj na strony elki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozmywaczy to ja widze dwoch, albo mowiac dokladniej “jednego”
Jako byly samorzadowiec proszę o pisanie na temat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku., nie porównuj finansowania szkoleń dla dziennikarzy z krajów komunistycznych, którzy często nie mieli pojęcia jak wyglądają standardy informacyjne w demokratycznych państwach ze zwykłą działalnością ocierającą się o agenturalność finansowania polityków. Bo to od nich zależą liczne umowy zawierane z tymi co im wcześniej kasę dali. Taki sprzedawczyk nie postawi się ostro wtedy kiedy trzeba dla Polski, tylko skuli łeb lub co gorsza z uśmiechem na twarzy przyjmie takie warunki jakie mu podyktują ci co takich gnojków trzymają w kieszeni.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dla Twojej wiadomości , od 20 lat prowadzę własny biznes, więc zamilcz i zasuwaj do roboty w dyskredytowaniu PIS , bo się na listy nie załapiesz, radny , to brzmi dumnie , tak trzymaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Proszę moderatorów o sprawdzenie IP Drozda i kerim1906 i zablokowanie jednego z kont.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet jeśli prowadzisz od 30 lat to co to ma za znaczenie w tym temacie? Najmniejszego.
PS. Szpen, wydaje mi się ze moze byc na tyle sprytny i korzystac z roznych netow ![]() |
|
|