The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2014, 16:26
Cytat:
PS. Dodam jeszcze mecz Wisła - Lechia z PP na którym było tylko 5331 (albo co jest teraz bardzo popularne tutaj, tyle sprzedano biletów i karnetów, kibiców na meczu fizycznie było pewnie dużo mniej). Jakoś wtedy nawet brak bojkotu nie zachęcił niektórych do przyjścia. A podobno tylko to sprawia, że niektórzy nie chodzą na wszystkie mecze.
I oczywiście więcej kibiców było na jakiejkolwiek trybunie niż na C? :]

Facet, zamiast szukać po frekwencjach sprzed 2-3 lat i szukać wyjątków negatywnych znajdź JEDEN mecz, gdzie TRYBUNA ULTRASÓW zanotowała gorszy WYNIK LICZBOWY (%-owy inna bajka, bo od "nowego"stadionu macie liczebniejsze trybuny wzdłuż boiska niż młyn) niż wschodnia, czy wcześniej A i B. Podejmiesz rzuconą rękawicę?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2014, 16:34
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
I oczywiście więcej kibiców było na jakiejkolwiek trybunie niż na C? :]

Facet, zamiast szukać po frekwencjach sprzed 2-3 lat i szukać wyjątków negatywnych znajdź JEDEN mecz, gdzie TRYBUNA ULTRASÓW zanotowała gorszy WYNIK LICZBOWY (%-owy inna bajka, bo od "nowego"stadionu macie liczebniejsze trybuny wzdłuż boiska niż młyn) niż wschodnia, czy wcześniej A i B. Podejmiesz rzuconą rękawicę?
Po pierwsze, obalam mit zawsze pełnego sektora C, który zapełnia się niezależnie od wagi spotkania / rywala / miejsca w tabeli blablabla.

Po drugie pokazuje, że ta frekwencja wcale bardzo nie spadła na sektorach innych nic C, a nawet jak trochę spadła to nie musi być to spowodowane "łysym wężem".

Po trzecie jeżeli pytasz o to (bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem) na których meczach było więcej na A i H niż na C to cięzko mi to oceniać bo klub nie podaje takich informacji ale na pewno to były mecze Wisła - Legia i Wisła - Cracovia (tak, wiem, "inna sytuacja"), ale powiedz mi jedno. Co to ma do tematu dyskusji? Bo nie wiem. (tak samo pierwsze pytanie, pikniki/klienci raczej nigdy nie wmawiają innym, że mają 100% obecność w przeciwieństwie do sektora C).

Po czwarte, to są frekwencje z rundy jesiennej OBECNEGO sezonu, a nie sprzed 2-3 lat. I nie są to wyjątki.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale z tego co słyszałem poszło sporo voucherów/biletów za złotówkę etc. Do tego jednorazowa mobilizacja kosmitów pod wezwaniem "GW" i "Gazety Polskiej". To wszystko może zaciemniać obraz.

Jedno co mnie dziwi - na PBB koledzy Witka nie dopisali...
"A ja słyszałem, że takich biletów poszło tyle co zawsze". Każde źródło wypuszcza informacje jakie mu pasują.

No koledzy Witka nie dopisali, ale jakby nie było bojkotu to po serii takich wyników też zostaliby w domu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.04.2014 o godz. 16:44.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.04.2014, 17:24
Wisła - Górnik 13 244
Wisła - Jaga 12 310
Wisła - Piast 13 858
Wisła - Lechia 11 189
Wisła - Korona 12 499

Gdzie jest logika panie kwolf i reszta?
Po pierwsze podajecie frekwencje akurat z meczów na których było najmniej ludzi. Dlaczego akurat te mecze? Czym Zawisza ustępuje Koronie, Piastowi, Jadze? Dlaczego brać frekwencję z meczów z rywalami, którzy akurat w tym sezonie byli nisko w tabeli (Widzew, Zagłębie) z tego schematu akurat wyłamuje się Pogoń. Zawisza ma 6 miejsce w tabeli więc prędzej go można podciągać pod Ruch, na którym było 10 288 ludzi + nie mogło przyjść na C koło 2-2,5 tys? Co dałoby właśnie coś koło 13 tys frekwencji. Zawiszę w tym sezonie można porównać do Górnika na który przyszło ponad 13 tys. itd
Po drugie. Ok, załóżmy, że na Zawiszy byłoby 10 tys ludzi co dałoby, że bojkot popiera 3-3,5 tys ludzi. Dobra, idźmy dalej. W takim razie co to się stało na Podbeskidziu? Bojkot popiera 3 tys ludzi a na Podbeskidzie przyszło 5700? 5 700 + 3 500 = 9 200. Co to się stało? Któryś kolega Jacka wie? Gdzie tysiąc z meczu z Podbeskidziem, którego zabrakło do najniższej frekwencji 10 500?
Po trzecie dlaczego kwolf podałeś mecz z Zawiszą a nie z Podbeskidziem żeby wyliczyć ile ludzi popiera bojkot?

Czy 10 tys ludzi popiera bojkot to się okaże. Przyjdą kolejne mecze i jeśli frekwencja wyniesie koło 6 tys osób to można powiedzieć, że bojkot popiera 10 tys osób bo gdyby nie on to na pewno na którymś meczu frekwencja zblizyłaby się do 16 k.
Jedno jest pewne, Bednarz to ....isko, które musi dla dobra Wisły wylecie z klubu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.04.2014, 18:25
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tak w skrócie:

Wisła - Zagłębie 10753
Wisła - Widzew 10473
Wisła - Pogoń 10854

Wisła - Zawisza 7410

Myślę, ze wszyscy się zgodzimy że mecze pod względem atrakcyjności przeciwnika podobne, miejsce w tabeli przed tymi meczami również, różnica 3-3.5k.
Naprawdę nie wiem skąd wam wychodzi, że protestuje 10k.
A twierdzenie, że w czasach przedbojkotowych u siebie kosiliśmy wszystkich jak chcieliśmy pokazuje, że niektórzy patrzą tylko na wynik. Przecież gra z takim Zagłębiem była poniżej krytyki. Mecz z takim Zawiszą był o niebo lepszy.

PS. Dodam jeszcze mecz Wisła - Lechia z PP na którym było tylko 5331 (albo co jest teraz bardzo popularne tutaj, tyle sprzedano biletów i karnetów, kibiców na meczu fizycznie było pewnie dużo mniej). Jakoś wtedy nawet brak bojkotu nie zachęcił niektórych do przyjścia. A podobno tylko to sprawia, że niektórzy nie chodzą na wszystkie mecze.
Pogadamy po skończonym sezonie, jak porównasz sobie średnią frekwencje sprzed bojkotu i obecną.Jeszcze tylko 7 meczów i to topowych gdzie idzie walka o MP i są same najlepsze druzyny z ligi. I wtedy zobaczymy, podsumujemy, podzielimy i wyjdzie wynik. Sprzed bojkotu średnia to ok. 16 tys. Zobaczymy jaka bedzie w czasie gdy Bednarz postanowił zmienić sobie kibiców na Wisle.

Co do PP z Lechią. Trzeba być niezłym manipulatorem (jak z TVN-u) by porównywać mecz z latającego koło d...y PP, na których to meczach zazwyczaj są puchy do meczu ligowego. Może jeszcze jakiś mecz z nieistniejacego juz Pucharu Ligi wyciągniesz ?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.04.2014, 18:53
Tak w skrócie:

Wisła - Zagłębie 10753
Wisła - Widzew 10473
Wisła - Pogoń 10854

Wisła - Zawisza 7410

Myślę, ze wszyscy się zgodzimy że mecze pod względem atrakcyjności przeciwnika podobne, miejsce w tabeli przed tymi meczami również, różnica 3-3.5k.
Naprawdę nie wiem skąd wam wychodzi, że protestuje 10k.
A twierdzenie, że w czasach przedbojkotowych u siebie kosiliśmy wszystkich jak chcieliśmy pokazuje, że niektórzy patrzą tylko na wynik. Przecież gra z takim Zagłębiem była poniżej krytyki. Mecz z takim Zawiszą był o niebo lepszy.

akurat zestawiłeś najsłabsze frekwencje... z mobilizacją probednarzowych kosmitów+ rozdanie bilety. Tak samo jak żydy, kiedy ich na lepszy mecz Legią czy Amiką uzbiera się 10 tys, i mówią, że jest ich tyle samo co nas
Ja mówiłem, że po Zawiszy frekwencja wróci do "normy"
3500 na Podbeskidziu to będzie norma na każdym meczu.
Chciałbym też zaznaczyć, że frekwencja na Wiśle ta prawdziwa to 13-16 tys. Spadek zaczął się w momencie gdy Bednarz z Ochalikiem zaczęli I akcję przeciw kibicom. Teraz II akcja spowoduje, że obawiam się jeszcze o niższą średnią frekwencję, jak wrócimy na stadion...
W tej rundzie zapowiadało się, że wszystko idzie w dobrym kierunku z fekwencją a karnetów na C na tą rundę poszło 800 więcej niż w zeszłej rundzie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 17.04.2014 o godz. 18:58.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.04.2014, 19:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Pogadamy po skończonym sezonie, jak porównasz sobie średnią frekwencje sprzed bojkotu i obecną.Jeszcze tylko 7 meczów i to topowych gdzie idzie walka o MP i są same najlepsze druzyny z ligi. I wtedy zobaczymy, podsumujemy, podzielimy i wyjdzie wynik. Sprzed bojkotu średnia to ok. 16 tys. Zobaczymy jaka bedzie w czasie gdy Bednarz postanowił zmienić sobie kibiców na Wisle.

Co do PP z Lechią. Trzeba być niezłym manipulatorem (jak z TVN-u) by porównywać mecz z latającego koło d...y PP, na których to meczach zazwyczaj są puchy do meczu ligowego. Może jeszcze jakiś mecz z nieistniejacego juz Pucharu Ligi wyciągniesz ?
Jak to koło dupy latający? To już nie jest tak, że osoby z sektora C chodzą na wszystkie mecze niezależnie od okoliczności, a tylko na mecze nielatające koło dupy? Dobrze wiedzieć. Może dla pewnych osób mecz z Podbeskidziem też był "koło dupy latającym" i dlatego nie przyszli a tak byłoby np. 10k? W końcu Wisła już o niewiele grała.

Manipulujesz podobnie wyciągając średnią z meczów z Legią, Cracovią i Lechem, które sztucznie zawyżyły frekwencje. Ciekawe czy jakbyśmy mieli teraz w grupie mistrzowskiej mecze z tymi drużynami to podobnie chętnie byś porównywał średnią.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wisła - Górnik 13 244
Wisła - Jaga 12 310
Wisła - Piast 13 858
Wisła - Lechia 11 189
Wisła - Korona 12 499

Gdzie jest logika panie kwolf i reszta?
Po pierwsze podajecie frekwencje akurat z meczów na których było najmniej ludzi. Dlaczego akurat te mecze? Czym Zawisza ustępuje Koronie, Piastowi, Jadze? Dlaczego brać frekwencję z meczów z rywalami, którzy akurat w tym sezonie byli nisko w tabeli (Widzew, Zagłębie) z tego schematu akurat wyłamuje się Pogoń. Zawisza ma 6 miejsce w tabeli więc prędzej go można podciągać pod Ruch, na którym było 10 288 ludzi + nie mogło przyjść na C koło 2-2,5 tys? Co dałoby właśnie coś koło 13 tys frekwencji. Zawiszę w tym sezonie można porównać do Górnika na który przyszło ponad 13 tys. itd
Po drugie. Ok, załóżmy, że na Zawiszy byłoby 10 tys ludzi co dałoby, że bojkot popiera 3-3,5 tys ludzi. Dobra, idźmy dalej. W takim razie co to się stało na Podbeskidziu? Bojkot popiera 3 tys ludzi a na Podbeskidzie przyszło 5700? 5 700 + 3 500 = 9 200. Co to się stało? Któryś kolega Jacka wie? Gdzie tysiąc z meczu z Podbeskidziem, którego zabrakło do najniższej frekwencji 10 500?
Po trzecie dlaczego kwolf podałeś mecz z Zawiszą a nie z Podbeskidziem żeby wyliczyć ile ludzi popiera bojkot?

Czy 10 tys ludzi popiera bojkot to się okaże. Przyjdą kolejne mecze i jeśli frekwencja wyniesie koło 6 tys osób to można powiedzieć, że bojkot popiera 10 tys osób bo gdyby nie on to na pewno na którymś meczu frekwencja zblizyłaby się do 16 k.
Jedno jest pewne, Bednarz to ....isko, które musi dla dobra Wisły wylecie z klubu.
Po pierwsze, podaje przykładowe mecze chcąc pokazać, że nawet jak nie było bojkotu to ludzie z różnych powodów NIE chodzili na mecze. Rozumiesz? Bo brzydka pogoda, bo Brożka nie ma, bo środa itd. Również teraz część osób NIE chodzi na mecze z innych powodów, a nie z powodu Bednarza. Rozumiesz?

Po drugie a zarazem trzecie, nie podałem Podbeskidzia bo to już był mecz jak Wiśle wybitnie przestało iść więc część sezonowców odpuściła. Słabe wyniki = gorsza frekwencja. Rozumiesz?

Po czwarte, "na pewno zbliżyłaby się do 16k". Na żadnym meczu poza tymi TOP nie było nawet 14k, ale ty wiesz, że na pewno było 16k. Tak tak.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.04.2014, 19:33
Morał z tego taki, że piknikowi kibice są chuja warci i trzeba walczyć o fanatyków
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 17.04.2014, 19:40
Prawdziwym testem, to będzie sprzedaż karnetów przed rundą jesienną.
Miejmy nadzieję, że tego łysego pana już wtedy nie będzie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.04.2014, 20:07
Jak to koło dupy latający? To już nie jest tak, że osoby z sektora C chodzą na wszystkie mecze niezależnie od okoliczności, a tylko na mecze nielatające koło dupy? Dobrze wiedzieć. Może dla pewnych osób mecz z Podbeskidziem też był "koło dupy latającym" i dlatego nie przyszli a tak byłoby np. 10k? W końcu Wisła już o niewiele grała.

Manipulujesz podobnie wyciągając średnią z meczów z Legią, Cracovią i Lechem, które sztucznie zawyżyły frekwencje. Ciekawe czy jakbyśmy mieli teraz w grupie mistrzowskiej mecze z tymi drużynami to podobnie chętnie byś porównywał średnią.

Po pierwsze, podaje przykładowe mecze chcąc pokazać, że nawet jak nie było bojkotu to ludzie z różnych powodów NIE chodzili na mecze. Rozumiesz? Bo brzydka pogoda, bo Brożka nie ma, bo środa itd. Również teraz część osób NIE chodzi na mecze z innych powodów, a nie z powodu Bednarza. Rozumiesz?

Po drugie a zarazem trzecie, nie podałem Podbeskidzia bo to już był mecz jak Wiśle wybitnie przestało iść więc część sezonowców odpuściła. Słabe wyniki = gorsza frekwencja. Rozumiesz?

Po czwarte, "na pewno zbliżyłaby się do 16k". Na żadnym meczu poza tymi TOP nie było nawet 14k, ale ty wiesz, że na pewno było 16k. Tak tak.
Kolega Serek doskonale to skwitował - jesteście chuja warci i tyle . Tylko skończony imbecyl chciał by na was budować frekwencję.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.04.2014, 20:26
Bo Wisła grała. A nie poszedłeś nie dlatego, że cię nie interesuje tylko dlatego, że ci się nie chce wspierać TS Wisła oprócz sekcji piłkarskiej. Przykład? Interesuje cię piłka nożna ale n
a wyjazdy też nie jezdzisz. Dlaczego? Z tego samego powodu co na kosza. Bo się nie chce.
Oczywiście, że mi się nie chce bo mnie nie interesuje to chyba logiczne. Mniej więcej tak samo kręci mnie brydż sportowy i pewnie dlatego też nie chodzę. TS Wisła ma 14 sekcji. Dziwnym trafem zawsze wierni i zagorzali są obecni w liczbie więcej niż 200 osób tylko na dwóch. Koszykówka, futsal - czyli to co jest medialne i są jakieś sukcesy. Aż tak wiele nas nie różni - ot dwie dyscypliny które mnie nie interesuj a Was być może tak. Tak czy inaczej słabo bo pozostaje ciągle wiele innych dyscyplin również z udziałem naszych reprezentantów. Śmiem twierdzić, że 3/4 najzagorzalszych fanów koszykówki kobiecej w wydaniu klubowym nie potrafi wymienić nawet połowy z tych wymienionych 14 dyscyplin. A to ciągle ta sama TS Wisła. Znasz mnie widzę świetnie bo wiesz, że na wyjazdy nie jeżdżę - brawo, prawda. Myślę, że w związku z tym wiesz również na ilu wyjazdach byłem jak miałem 15 lat mniej i mi się chciało/nie miałem pomysłu na lepszą rozrywkę - niepotrzebne skreślić. Zaskoczę Cię - jestem częstym bywalcem na meczach z udziałem Wisły w dwóch mało medialnych dyscyplinach - pustawo jakoś na widowni. Tam nie ma kamer i nie da się zrobić oprawy i pobijać rekordów w decybelach - pewnie dlatego się nie spotkamy.
A tak ogólnie to chyba nie na temat bo ani Ty ani ja aktualnymi pracownikami klubu nie jesteśmy.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.04.2014 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.04.2014, 21:10
Cytat:
Może dla pewnych osób mecz z Podbeskidziem też był "koło dupy latającym" i dlatego nie przyszli a tak byłoby np. 10k? W końcu Wisła już o niewiele grała.
Z Podbeskidziem graliśmy o niewiele? Europejskie puchary w sytuacji w jakiej obecnie jest Wisła to niewiele?

Cytat:
Tak, jestem pewien, że gdyby nie bojkot to na którymś z meczów fazie finałowej byłaby frekwencja koło 16 tysięcy.

Za to te twoje przypuszczenia i założenia z dupy wzięte są bez sensu. Nagle się niby okazuje, że na meczu z Podbeskidziem to o nic nie graliśmy więc automatycznie przyszło 2 tys ludzi mniej + 3-3,5 bojkotowało, nagle ludzie nie przyszli bo graliśmy za słabo itd. itd.
I dobrze ci Serek napisał, skoro tacy kibice mają wspierać Wisłę to chuja warci są. Przypuszczam, że na Podbeskidzie nie przyszło z 500-1000 osób z powodu słabej gry Wisły a 1 000-1 500 chcąc nie chcąc przyłączył się do bojkotu, po prostu przeszli się na Zawiszę, przypomnieli sobie jaka to jest chujnia na meczu jak nie ma kiboli i im się odechciało dalej chodzić. Aż dziwne bo na Zawiszy była taka dobra zabawa. Dziwne też, że na Podbeskidziu już się chyba nikt świetnie nie bawił.
Chyba trzeba spojrzeć prawdziwe w oczy. Z punktu widzenia fanatycznego kibica, ruchu kibicowskiego to jesteście do dupy. Frekwencja z meczu na mecz spadła o 30%, dopingu brak, zabawy brak, na wyjazdy nie pojedziecie. Co to za pożytek dla Wisły kibicowsko? Równie dobrze moglibyście wpłacić kasę na konto zamiast kupować bilet i już bo jesteście na tych trybunach ale tylko ciałem a nie duchem.
Nie to żebym się spinał i mówił, że jak ktoś nie dopinguje itd to jest zerem, chodzi po prostu o to żeby znać swoje miejsce w szeregu. Tak samo jak piknik powinien szanować kibola, tak i kibol powinien uszanować swojego Brata, piknika po szalu. Problem w tym, że u nas się to wszystko po.......iło i najpierw się zaczyna od jakichś głupich nieporozumień, później od "Wisła to my a nie wy", a teraz to wy nie uszanowaliście swoich kiboli przyłączając się do obozu Jacka i tej całej medialnej propagando-nagonki. I nie mówię, że każdy powinien włączyć się do bojkotu, ale jak ktoś chciał na te mecze chodzić to niech sobie chodzi ale nie pieprzy, że kibol zły, niepotrzebny, że race śmiercionośne i w ogóle .... z tymi 420 kibicami niesłusznie ukaranymi.

Cytat:
Oczywiście, że mi się nie chce bo mnie nie interesuje to chyba logiczne. Mniej więcej tak samo kręci mnie brydż sportowy i pewnie dlatego też nie chodzę. TS Wisła ma 14 sekcji. Dziwnym trafem zawsze wierni i zagorzali są obecni w liczbie więcej niż 200 osób tylko na dwóch. Koszykówka, futsal - czyli to co jest medialne i są jakieś sukcesy. Aż tak wiele nas nie różni - ot dwie dyscypliny które mnie nie interesuj a Was być może tak. Tak czy inaczej słabo bo pozostaje ciągle wiele innych dyscyplin również z udziałem naszych reprezentantów. Śmiem twierdzić, że 3/4 najzagorzalszych fanów koszykówki kobiecej w wydaniu klubowym nie potrafi wymienić nawet połowy z tych wymienionych 14 dyscyplin. A to ciągle ta sama TS Wisła. Znasz mnie widzę świetnie bo wiesz, że na wyjazdy nie jeżdżę - brawo, prawda. Myślę, że w związku z tym wiesz również na ilu wyjazdach byłem jak miałem 15 lat mniej i mi się chciało/nie miałem pomysłu na lepszą rozrywkę - niepotrzebne skreślić. Zaskoczę Cię - jestem częstym bywalcem na meczach z udziałem Wisły w dwóch mało medialnych dyscyplinach - pustawo jakoś na widowni. Tam nie ma kamer i nie da się zrobić oprawy i pobijać rekordów w decybelach - pewnie dlatego się nie spotkamy.
A tak ogólnie to chyba nie na temat bo ani Ty ani ja aktualnymi pracownikami klubu nie jesteśmy.
No i git, szacunek za to. Tylko teraz weź za mordy tych młodych co chodzą z Tobą na R22 obecnie i niech oni jeżdżą na wyjazdy skoro mają po 20 lat, niech robią doping, oprawy itd. Znajdziesz takich? Wątpię
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.04.2014, 21:48
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Morał z tego taki, że piknikowi kibice są chuja warci i trzeba walczyć o fanatyków

SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Kolega Serek doskonale to skwitował - jesteście chuja warci i tyle . Tylko skończony imbecyl chciał by na was budować frekwencję.
No i właśnie teraz pokazaliście ile znaczy dla was hasło "Cała Wisła zawsze razem" oraz mam nadzieje, że zrozumieliście czemu zbiórki na oprawy są na takim poziomie a nie innym.

Pozdrawiam i kończe tę bezcelową dyskusję.

I wypraszam sobie tekst "jesteście" bo nie powiedziałem, że jestem jednym z nim.

Z Podbeskidziem graliśmy o niewiele? Europejskie puchary w sytuacji w jakiej obecnie jest Wisła to niewiele?
A Puchar Polski to nie była walka o europejskie puchary? Według wielu to najłatwiejszy sposób na zakwalifikowanie się tam. Ponadto wiesz, że w tym meczu mogliśmy ugrać maksymalnie 1 punkt do klasyfikacji końcowej? Według mnie to naprawde niewiele.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.04.2014 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2014, 21:57
No i właśnie teraz pokazaliście ile znaczy dla was hasło "Cała Wisła zawsze razem" oraz mam nadzieje, że zrozumieliście czemu zbiórki na oprawy są na takim poziomie a nie innym.

Ty za to pokazałeś, że nie wyczułeś w moim poście odrobiny humoru/ironii/przejaskrawienia...

Coś Ci jednak powiem - gdybym miał rozwodzić się nad hasłem "cała Wisła zawsze razem", to przede wszystkim podałbym przykład, jak to Wy - przeciwnicy bojkotu - wstawiliście się za swoimi braćmi po szalu, którzy dostali za psi .... zakazy klubowe... Więc z łaski swojej nie rzucaj tym hasłem, bo nic Ono dla Was/nich jak widać nie znaczy (a zbiórki na oprawy są marne, bo jesteście/oni są sknery i tyle - nie dorabiaj do tego innej ideologii).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.04.2014, 22:00
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ty za to pokazałeś, że nie wyczułeś w moim poście odrobiny humoru/ironii/przejaskrawienia...

Coś Ci jednak powiem - gdybym miał rozwodzić się nad hasłem "cała Wisła zawsze razem", to przede wszystkim podałbym przykład, jak to Wy - przeciwnicy bojkotu - wstawiliście się za swoimi braćmi po szalu, którzy dostali za psi .... zakazy klubowe... Więc z łaski swojej nie rzucaj tym hasłem, bo nic Ono dla Was/nich jak widać nie znaczy (a zbiórki na oprawy są marne, bo jesteście/oni są sknery i tyle - nie dorabiaj do tego innej ideologii).
Jak nie wstawili jak przecież podobno 10k protestuje, a na trybunach są tylko psy i kibice wpuszczani za złotówke.

PS. Ironia? Hmm, nie wydaje mi się ale niech ci będzie. Sharksik już za to na pewno nie ironizował. Szkoda, że wtedy już jego postu nie skontrowałeś, że "żartowałeś".

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak można ironizować jak ktoś rzuca hasło "Wisła razem" a jednocześnie bije brawo policji

Albo kogoś po.......iło zdrowo albo czegoś nie rozumiem.
Jeżeli to o mnie to prosze o jakiś cytat.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.04.2014 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.04.2014, 22:01
Jak można ironizować jak ktoś rzuca hasło "Wisła razem" a jednocześnie bije brawo policji

Albo kogoś po.......iło zdrowo albo czegoś nie rozumiem.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2014, 22:03
Tak - a głupią uśmiechniętą minkę na końcu posta dałem po to, żeby dodać swojej wypowiedzi powagi...

Nie wiem ile ludzi protestuje, nie śledzę tego wątku bo kosmitów wypowiadających się w temacie o którym gówno wiedzą nie chce mi się czytać (i nie piszę o Tobie, bo pamiętam inne Twoje wypowiedzi na tym forum).
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 17.04.2014, 22:08

Że też masz jeszcze czelność podciągać się pod takie hasło, masakra.

Jeśli można zapytać, mógłbyś napisać dlaczego mimo oficjalnego bojkotu naszych trybun, wiedząc o obecności operacyjnej policji i niesłusznie wydanych zakazów pojawiłeś się na meczu?
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 17.04.2014 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.04.2014, 08:37
^^ A kim Ty jesteś by zadawać takie pytania, to jest wolny kraj i każdy kibic idąc na mecz, chce wspierać przede wszystkim klub a nie Bednarza czy innych ludzi, którzy prędzej czy później odejdą. Cały ten bojkot jest o tyle idiotyczny, że jak widać w Jacka nie uderza ani trochę, tymczasem w klub i piłkarzy jak najbardziej.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.04.2014, 09:08
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ A kim Ty jesteś by zadawać takie pytania, to jest wolny kraj i każdy kibic idąc na mecz, chce wspierać przede wszystkim klub a nie Bednarza czy innych ludzi, którzy prędzej czy później odejdą. Cały ten bojkot jest o tyle idiotyczny, że jak widać w Jacka nie uderza ani trochę, tymczasem w klub i piłkarzy jak najbardziej.
Zabawne, "wolny kraj", chyba to słyszałeś na amerykańskich filmach . W Jacka (pewnie kolega, skoro tak poufale) uderzy bomba z opóźnionym zapłonem. Jest na końcu tego łańcuszka więc dostanie wtedy, kiedy rozłoży już kompletnie finanse klubu, czekając na mityczne matki z dziećmi i bogatych januszów kupujących najdroższe bilety. Łamistrajki go jak widać nie zbawią. Wtedy spakuje walizki i przeskoczy na inny kwiatek, a Wisła zostanie z tym szambem, które po sobie zostawi.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.04.2014, 09:15
^^ Cieszę się, że przyznałeś że wali Cię klub i jego sukcesy.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 18.04.2014, 09:21
Interesujesz się sukcesami innych sekcji czy wali Cię klub?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.04.2014, 09:46
^^ No cóż zasugerować komuś kto chce zauważyć, że obecne działania uderzają przede wszystkim w klub zarówno SA jak i TS a nie Bednarza czy Smudę, że ma w dupie klub.

To ma sens.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.04.2014, 10:06
"Obecne działania" Bednarza w pierwszym rzędzie uderzają w klub. Kto go wspiera ten ma Wisłę w d..e. Łamistrajki niech się bawią dalej w odwracanie kota ogonem i chwytaniem za słowa. A koń jest taki jak widać. Czyli chudy i bezzębny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 18.04.2014, 10:24
Czekaj - niech gość odpowie czy interesują go sukcesy innych sekcji - przecież Wisła to nie tylko piłka kopana
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.04.2014, 10:27
I ci odpowiedziałem, że jak najbardziej mnie interesują
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.04.2014, 11:36
Może darujmy sobie żarty na poziomie przedszkola?
Święta idą.

Wszystkiego dobrego dla wszystkich kibiców oraz wszystkich pracowników Wisły!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.04.2014, 14:05
Ogólnie rzecz biorąc dajcie sobie już ludzie na wstrzymanie obojętnie, z którym obozem trzymacie. Każdy następny post nie wnosi nic nowego, a tylko wywołuje i tak już napiętą atmosferę. Patrząc na nazwę tematu, a obecnie ilość wypowiedzi, to trochę tego odbiega już od tematu. Obie strony przedstawiły swoje stanowisko i kto miał zmienić obóz ten już zrobił ruch w tą stronę.
Wesołych
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 20.04.2014, 00:46
15.07.2013

Cytat:
Andrzej Klemba: Mówił pan, że Wisła rozpoczyna nowy etap w historii klubu, ale kryzys finansowy wciąż nie został zażegnany?

Jacek Bednarz: Mamy długi, ale je spłacamy i na bieżąco wypełniamy bieżące zobowiązania. Ze wszystkim jeszcze nie daliśmy sobie rady i to potrwa jeszcze około 12 miesięcy. W lipcu 2014 roku będziemy w stanie sami zarobić wystarczająco dużo, by mieć też na inwestowanie.

Skąd ten optymizm?

- Mieliśmy kłopot ze stadionem [Wisły nie stać, by płaciła ok. 7 mln zł rocznie za wynajem], ale mam nadzieję, że do końca tego roku porozumiemy się z miastem i przy Reymonta będziemy czuli się dobrze, bo nie będą nas dobijały koszty utrzymania obiektu. Od stycznia dostaniemy do użytku nowoczesną bazę w Myślenicach i nie będziemy musieli się martwić, gdzie trenować. To już jest bardzo dużo. A jak wspominałem, w lipcu 2014 roku nie będzie już innych kłopotów, tylko kłopoty bogactwa. To będzie też oznaczało, że na 11 piłkarzy podstawowego składu będziemy mieli ośmiu Polaków, o których będą pytali prezesi z Niemiec czy Francji.
Gość .......i takie farmazony, że głowa mięknie. Co on ....a w tym klubie robie, że nawet nie potrafi przewidzieć naszej sytuacji za kilka miesięcy?

Ktoś kto jest profesjonalistą w swoim fachu nie ma prawa się tak mijać z prawdą. On po prostu zajmuje sie tylko kłamstwem i szerzeniem farmazonów bo widocznie taki zakłamany z niego sku...

Myśli taki ze jest cwany i będzie się woził na naiwnie wierzacych w klub kibicach, serwując im głodne kawałki które chca usłyszeć? Widac ze odsetek jeleni znalazł...

...i to dla nich przewidział cenna nagrodę! Jedną kopię gry FiFa World Cup 2014! Powodzenia!

WOW widać że Franiu też sie poczuł oszukany :

Cytat:
Nie ma pan tego trochę dość? Problemy z kadrą, finansowe, z kibicami.

- Wiem, że w taki sposób nie da się dłużej funkcjonować. Przetrwamy ten sezon, ale w kolejnym się na to nie pisz... [trener zawiesił głos]. No nie wiem, sam nie wiem. Można pomagać przez rok, można dać z siebie wszystko, ale dalej tak się nie da. Przychodząc do Wisły, wiedziałem, że jest trudno i trzeba ratować klub, ale na dłuższą metę tak się nie da pracować.

Zimą szukał pan ludzi, którzy będą chcieli zainwestować w Wisłę.

- No szukałem, rozmawiałem, ale wszyscy mają ograniczone pole manewru. Na razie żyję codziennym optymizmem, że może jutro coś się zmieni, ale zapowiada się ciężka walka. Przecież już teraz walczymy, żeby dostać licencję.
Wygląda na to, że rządy Bednarza w Wiśle skończą się katastrofą finansową klubu. Az strach pomyśleć co będzie jak Uefa przyzna wypłaty dla Genkova i Milana a oczywiście przyzna im z nawiązką.

edit by FraMat
Rozumiem, że klawisz Ci się omsknął
Bo nie wierzę, że nie znasz zasad pisania po polsku.
Wesołych Świąt!
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.04.2014 o godz. 09:19.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.04.2014, 07:20
Za Bednarza Wisła co roku wychodzi z tarapatów finansowych, co roku mamy już być na zero i ma być super. A jak jest to każdy widzi. Skoro nas dziś nie stać żeby jakiemuś kopaczowi dać pensję x tysięcy żeby przyszedł do klubu z wolnego transferu i wypełnił braki np w ataku lub poszerzył wąską kadrę na jakiejkolwiek pozycji, skoro przychody z biletów drastycznie spadły/spadną w przysżłym sezonie bo jest bojkot to jak my ku..a wyjdziemy na czysto. Z dupy kasę będzie brał?
Typowa gadka jak u polityka. Na niczym się nie zna, nic nie robi ale obiecuje, że wszystko będzie cacy, tylko to cacy to zawsze ma być za rok czy za dwa.
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.04.2014, 19:28
"A ja słyszałem, że takich biletów poszło tyle co zawsze". Każde źródło wypuszcza informacje jakie mu pasują.
Próbowałem Ci jedynie wytłumaczyć błyskawiczny spadek frekwencji. Między meczami z Zawisza i PBB nie wydarzyło się nic co by go usprawiedliwiało. W poprzednim sezonie też wyniki dupy nie urywały, a nasza niechlubna seria nie zaczęła się na Widzewie. Nie chodzi o to, że spada, bo to przy słabych wynikach normalne, tylko jak szybko.

Problem w tym, że Ty próbujesz jedynie za wszelką cenę przeforsować jakieś chore tezy, które nijak się mają do rzeczywistości. Szkoda na takich osobników jak Ty, rafkur czy FraMat czasu...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów