The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2014, 12:03. Szanowni Państwo ,
Jako kibic Wisły z ponad 40-letnim stażem , ze smutkiem patrzę na to co dzieje się ostatnio w naszym kochanym klubie. Ja przeżyłem tu już wiele , począwszy od sukcesów lat 70-tych i początku 80-tych , upadku w drugiej połowie lat 80-tych, lekkim odrodzeniu na początku 90-tych które jednak skończyło się kompromitacją roku 1993 , no i oczywiście złota era która zaczęła się po przyjściu Telefoniki i która trwa (?) do dziś.
No właśnie , czy dalej trwa . Już poprzedni sezon był niepokojącym sygnałem . Przed obecnym sezonem byliśmy pełni niepokoju co to będzie. A tu tak fajnie się ułożyło - stosunkowo dobra gra drużyny , dużo punktów , fantastyczne widowiska (szczególnie przy pełnych trybunach- Legia , derby) . Wydawało się że idzie w dobrym kierunku. Czyja to była zasługa - wszystkich . I Smudy ,i Bednarza , i nas Kibiców . Graliśmy w jednej drużynie.
No ale na wspomnianych derbach coś się zacięło . Fakt rzucenia rac jest obiektywnie złą rzeczą . Nie wnikam czy to był jakiś protest SKWK przeciwko temu że Bednarz nie posuwał do przodu sprawy porozumienia .Czy może ktoś się urwał ze smyczy i zrobił to samodzielnie . Nie wiem i pewnie się nie dowiem .
Ale fakty są takie że po tym incydencie (oczywiście rozdmuchanym przez prasę do niebotycznych rozmiarów) coś się skończyło . A w zasadzie skończyło się wszystko . Drużyna gra gorzej (uważam że ewentualne błędy Smudy w przygotowaniach są drugorzędne) , Bednarz zapędził się w ślepy zaułek , niestety my kibice też . Ja stawiam tezę że jakby był doping to wcale byśmy nie przegrali z Ruchem ,Zawiszą i Podbeskidziem. Tak , żywy doping jest czymś co cholernie pomaga naszym , buduje ich a także deprymuje przeciwników. Jako dowód to podam paradoksalnie nasz remis na Legii. Jakby na Łazienkowskiej był komplet to prowadząc do przerwy 2:0 i grając z przewagą skończyłoby się pewnie na co najmniej 4:0 . A tak , legioniści siedli , nie było wsparcia i obudzili się przy 2:2 . Żeby była jasność , ja nie chodzę na C , jestem na E czyli piknik.
Ale aby klub funkcjonował musi być symbioza pikników z kibolami (żeby była jasność , użyłem słowa "kibol" bez żadnych złych podtekstów). Jeśli na meczu jest 15- 30 tyś ludzi to trzeba szukać tego co nas łączy i co jest dobre dla klubu . A wspomniany już przeze mnie mecz z Legią to niedościgniony wzór - wspaniała frekwencja (czyli super dochód dla klubu) , fantastyczny doping i oprawa , no i oczywiście sukces sportowy.
I komu to przeszkadzało ? No oczywiście możecie zaraz przytaczać jaki to ten czy tamten jest niedobry.
Pamiętajcie jednak że wśród kibiców odwiedzających Reymonta 22 są różne oczekiwania. Ja osobiście chodzę bo to mój klub i chcę przeżyć emocje sportowe. Rozumiem że można mieć też inne oczekiwania, szanuję też że niektórzy z Was stawiają sprawy bardzo honorowo i bardziej liczą się sprawy , powiedzmy , niepiłkarskie.
Ale skupmy się na tym co nas łączy . Tym bardziej że sytuacja naszego klubu wygląda nieciekawie.
Niestety ale wychodzi że mamy zgryz finansowy. Pan Cupiał (któremu wieczna chwała za dotychczasowe działania) chyba ma problemy (o tym prasa pisała) i należy przyjąć że nasz budżet na przyszły rok bedzie jeszcze niższy. To nic dobrego . Dlatego jeśli nie będzie hasła "wszystkie ręce na pokład" to może być źle.
Oczywiście są kluby które mają jeszcze mniejsze budżety i sobie doskonale radzą (Ruch!) ale tam nie ma wojny wewnętrznej .
Piszę to wszystko nie po to aby kogoś pouczać czy też wymądrzać się albo wskazywać winnych. Sytuacja jest trudna i wielowątkowa.
Ale mnie po prostu wręcz serce krwawi jak na to patrzę . I z perspektywy moich lat potwierdzam że prawdziwe jest hasło "Zgoda buduje , niezgoda rujnuje". Zawsze.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.04.2014, 13:33
Jak dla mnie, bardzo mądry post.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.04.2014, 13:56
Cytat:
"Zgoda buduje , niezgoda rujnuje". Zawsze.
Wypisz-wymaluj Bronisław Komorowski

A tak na poważnie.

Cytat:
Pan Cupiał (któremu wieczna chwała za dotychczasowe działania) chyba ma problemy (o tym prasa pisała) i należy przyjąć że nasz budżet na przyszły rok bedzie jeszcze niższy. To nic dobrego . Dlatego jeśli nie będzie hasła "wszystkie ręce na pokład" to może być źle.
Pan Cupiał gdyby miał problemy ze szmalem nie inwestowałby na Serbii, Ukrainie. Nie rozbudowywałby fabryk w Bydgoszczy. Jego Telefonika nie byłaby hegemonem kabla na skalę krajową, nie byłaby jednym z najbardziej liczących się dostawców w Europie ( np. Londyn 2012), poważnym partnerem na świecie (np. Burdż Chalifa), nie miał chrapki na inwestycje kolejowe i energetyczne, które nomen-omen mają być realizowane w ramach środków ZSRE do 2020r.

Dziwie się, że mimo ogólnie dostępnych danych wszyscy pomijają w swojej merytoryce ten fragment:

Cytat:
Omawiając ten segment przemysłu warto wziąć pod uwagę fakt, że branża kablowa to przemysł o wyjątkowo dużej kapitałochłonności. W zależności od produktu, koszt materiałów związanych z wytworzeniem produktu finalnego może stanowić od 60 do nawet 90% jego wartości.
A to same koszty materiałów. Podatki, koszty papieru toaletowego, koszt lizaka dla ochroniarza itp. itd.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 16.04.2014, 14:15
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Pan Cupiał gdyby miał problemy ze szmalem nie inwestowałby na Serbii, Ukrainie. Nie rozbudowywałby fabryk w Bydgoszczy. Jego Telefonika nie byłaby hegemonem kabla na skalę krajową, nie byłaby jednym z najbardziej liczących się dostawców w Europie ( np. Londyn 2012), poważnym partnerem na świecie (np. Burdż Chalifa), nie miał chrapki na inwestycje kolejowe i energetyczne, które nomen-omen mają być realizowane w ramach środków ZSRE do 2020r.
Czy Tobie się wydaje, że Bogusław Cupiał od tak może z Telefoniki wyjąć dowolną kwotę i przeznaczyć na Wisłę?. Zapewniam Cię, że to tak nie działa. Do tego zważ na fakt, że Bogusław Cupiał obecnie pełni tylko funkcję członka rady nadzorczej a nie prezesa.

http://www.krs-online.com.pl/tele-fo...rs-269820.html

Do tego na chwilę obecną posiada zarzuty prokuratorskie i czeka go proces. To, że firma inwestuje nie znaczy od razu że ma zysk. Często tego typu projekty mają czas zwrotu liczony w latach.

Istnieje jeszcze coś takiego jak bilans, normą jest sztuczne zaniżanie zysku w bilansie po to by zapłacić niższy podatek od dochodu, etc etc etc.

Najważniejszy jest fakt, że obecnie Tele-fonika Sp. z o.o. to firma działająca na rynkowych warunkach i określonym systemie prawnym i nie może od tak podarować komuś kilku milionów złotych. Może pożyczyć ale pożyczka to żadko kiedy faktyczne rozwiązanie problemów.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 16.04.2014, 14:22
Cytat:
Bogusław Cupiał od tak może z Telefoniki wyjąć dowolną kwotę i przeznaczyć na Wisłę?
Ze skrajności w skrajność.

Problemy z kasą nie są równoznaczne z brakiem pieniędzy
brak problemów z kasą NIE oznacza szastanie kasą na prawo i lewo

p.Cupiał problemów z pieniędzmi nie ma. CO NIE ZNACZY, że będzie w Wisłę pompował miliony.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Odniesienie się do całej wypowiedzi również, a nie tylko do jej fragmentu.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 16.04.2014, 14:30
^^ Ok, to proszę nie sugerować że problemy Wisły wynikają ze skąpstwa Pana Cupiała, który dla klubu zrobił bardzo wiele.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 16.04.2014, 14:33
Znowu Pan źle interpretuje moje słowa. Nigdzie nie pisałem w nim, nie sugerowałem skąpstwa Cupiała ;]
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.04.2014, 14:40
Przecież Cupiał ma teraz sprawę sądową, oskarżają go, że nie zapłącił tam chyba kilkaset milionów zł podatku.
Chyba nie trudno się domyślić, czemu jest jak jest?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.04.2014, 16:19
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Piszesz to po raz enty, ale ani razu nie napisałeś czemu niby. Zrozum, że meczy nie bojkotuje tylko 3 tysiące ludzi z C.
Napisałem to wielokrotnie - być może nie zrozumiałeś.

Owszem, mecze są bojkotowane nie przez 3 tys tylko przez +-12 tys. Tylko, że z tych dwunastu, dziewięć ma trochę inny powód. Bez znaczenia - i tak się nie zrozumiemy.
Odnośnie Cupiała mam tylko jedno życzenie - niech się raz łaskawie wypowie na temat burdelu, który podobno jest jego własnością. Chyba najwyższa pora.
Odpowiedz cytując
Szary77
Member

Od: 04.2011

Stary 16.04.2014, 17:56
Ciekawa teoria...Zaraz się dowiemy,że bojkotujemy mecze przez SKWK a nie łysego Na jakiej to podstawie wyliczyłeś te dziewięć tysięcy,mających inny powód?
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.04.2014, 19:42
Mimo wszystko jestem ciekaw co w tej chwili powiedziałby Cupiał o tym co się dzieje w klubie itd. ale z prasą nie rozmawia(może to i dobrze), a jego rodziną niestety nie jestem
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2014, 20:34
Szary77 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa teoria...Zaraz się dowiemy,że bojkotujemy mecze przez SKWK a nie łysego Na jakiej to podstawie wyliczyłeś te dziewięć tysięcy,mających inny powód?
Na takiej, że na C na normalne mecze chodzi 3,5 tys osób, do Skwk jest zapisane +- 500 osób - reszta z tych którzy aktualnie olali R22 ma na klubowe miłości i animozje wyj... i interesuje ich tylko boisko a to wygląda aktualnie tak jak wygląda. Nie dorabiajmy ideologii o rzeszach wiernych i oddanych kibiców czy to na C czy tym bardziej na E. Tak jak powiedziałem - wiernych i oddanych (chociaż aktualnie podzielonych) jest w porywach 6 tys reszta to częściowo fani piłki (jak zwał tak zwał) i częściowo klasyczni klienci.
Skwk zrzeszająca tylu zapisanych ilu ich jest owszem jest najgłośniejszą ale zdecydowanie mało liczną organizacją - ba można nawet obiektywnie powiedzieć, że organizacją niszową jak na skalę miasta i ilość potencjalnych gości na R22.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2014, 20:36
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Na takiej, że na C na normalne mecze chodzi 3,5 tys osób, do Skwk jest zapisane +- 500 osób - reszta z tych którzy aktualnie olali R22 ma na klubowe miłości i animozje wyj... i interesuje ich tylko boisko a to wygląda aktualnie tak jak wygląda. Nie dorabiajmy ideologii o rzeszach wiernych i oddanych kibiców czy to na C czy tym bardziej na E. Tak jak powiedziałem - wiernych i oddanych (chociaż aktualnie podzielonych) jest w porywach 6 tys reszta to częściowo fani piłki (jak zwał tak zwał) i częściowo klasyczni klienci.
Skwk zrzeszająca tylu zapisanych ilu ich jest owszem jest najgłośniejszą ale zdecydowanie mało liczną organizacją - ba można nawet obiektywnie powiedzieć, że organizacją niszową jak na skalę miasta i ilość potencjalnych gości na R22.

Skąd to wiadomo? Bo ja osobiście uważam że właśnie jest wręcz na odwrót i piszę to bazujących na całej rzeszy znajomych z różnych sektorów (poza C), którzy oglądając piłkę bardzo utożsamiają się z klubem i też ich niesamowicie w....ia podejście łysego do swoich obowiązków i jego ostatnie działania.

I takich kibiców nie jest 500 ale 15000.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.04.2014, 20:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie ograniczaj się... strzel 45500

co do meritum: przychylam się do opinii @rafkura, że bojkot wymierzony przeciwko Bednarzowi prowadzi około 3000-3500 osób z C (z czego 420 i tak by nie przyszło) .

Reszta nie przychodzi z innych powodów:
albo Legia nie przyjechała ,
albo Brożek i Garguła bez formy ,
albo boją się obicia twarzy przed wejściem

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.04.2014, 20:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie ograniczaj się... strzel 45500

co do meritum: przychylam się do opinii @rafkura, że bojkot wymierzony przeciwko Bednarzowi prowadzi około 3000-3500 osób z C (z czego 420 i tak by nie przyszło) .

Reszta nie przychodzi z innych powodów:
albo Legia nie przyjechała ,
albo Brożek i Garguła bez formy ,
albo boją się obicia twarzy przed wejściem
Ale widze ze bardzo Cie cieszy te 420 osob
A wiesz ile z tych osob nie maja nic wspólnego z cala sytuacja
A wiesz ile z tych osob zostało bezprawnie pozbawionych możliwości wejścia na stadion

OFF
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2014, 21:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Skąd to wiadomo? Bo ja osobiście uważam że właśnie jest wręcz na odwrót i piszę to bazujących na całej rzeszy znajomych z różnych sektorów (poza C), którzy oglądając piłkę bardzo utożsamiają się z klubem i też ich niesamowicie w....ia podejście łysego do swoich obowiązków i jego ostatnie działania.

To dlaczego ci Twoi kumple z innych trybun, żywo zainteresowani Wisłą mieli na tą Wisłę przez 90% poprzednich sezonów centralnie wyjebane? No skoro jest ich 15 tys plus stały skład na C plus aktualne "łamistrajki" to powinniśmy mieć średnią frekwencję na poziomie ponad 25 tys bo jakimś piknikom też oddamy prawo przyjścia na stadion no nie?

Zejdźmy na ziemię. Gdyby Wisła grała na poziomie (fuksie) z zeszłej rundy nikt by tego protestu po frekwencji nawet nie zauważył. Byłoby może trochę bardziej ponuro na trybunach i tyle. Aktualnie kopacze czy to przez swoją nieudolność czy celowo robią loda bojkotującym. Nie ma co dorabiać ideologii.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 16.04.2014 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.04.2014, 21:55
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale widze ze bardzo Cie cieszy te 420 osob
A po czym to widzisz?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2014, 22:20
Cytat:
A po czym to widzisz?
Może po Twoim .......eniu głupot w tym temacie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.04.2014, 22:52
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Wisła grała na poziomie (fuksie) z zeszłej rundy nikt by tego protestu po frekwencji nawet nie zauważył.
Bzdura.
Mecz z Legią na ich stadionie, Wisła grająca w dziesiątkę kładzie na łopatki Legionistów na ich stadionie, głównego kandydata na MP i odwiecznego rywala Wisły.
Wielka nagonka medialna wszystkich mediów pt "Wisła idzie na mistrzostwo" + "zbojkotujcie bojkot!"

Na kolejnym meczu (czyli po meczu z Legią po którym wszystkie telewizje piały z zachwytu nad grą i ambicją piłkarzy Wisły) już na Reymonta na sektorze C pojawiło się.. 100 osób z czego połowa to policja. Nie licząc pozostałych sektorów w których też sporo wiary ubyło. Do tego czasu zresztą ze sportową Wisłą było wszystko ok. Cały czas plusowali.

Ch.ujowa gra i atmosfera w zespole zaczęła się od czasu zawieszenia kibicowskiej działalności. I to nie jest przypadek.. przecież widać potężną zmianę, dopóki wszystko było dobrze, 0 przegranych, 3 stracone gole, teraz byle frajer przyjezdza i robi co chce na Reymonta.
Ostatnio edytowane przez c. : 16.04.2014 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.04.2014, 05:01
rafkur na koszu wczoraj byłeś skoro tak kochasz Wisłę? Może wyszedłeś, gdy zobaczyłeś przekreśloną postać swojego bożyszcza.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2014, 06:56
Nie byłem na koszu. Nie interesuje mnie i nigdy nie interesowała koszykówka a kobieca już zupełnie więc po co tam miałbym iść? Na Pucharze Wiosny byłeś ? Widziałeś Strzeleckiego? Szachistom kibicujesz? Tak bardzo kochasz Wisłę, że chodzisz tylko tam gdzie na trybunach siedzi twoje bożyszcze?

PS Bednarz nie jest moim bożyszczem. Gdybym już miał sobie koniecznie takowych szukać to stadion piłkarski czy to w formie murawy czy trybun jak i również zarządu czy to klubu czy stowarzyszenia byłby chyba jednym z ostatnich miejsc do moich poszukiwań.

c. napisał(a):Wyświetl post

Ch.ujowa gra i atmosfera w zespole zaczęła się od czasu zawieszenia kibicowskiej działalności. I to nie jest przypadek.. przecież widać potężną zmianę, dopóki wszystko było dobrze, 0 przegranych, 3 stracone gole, teraz byle frajer przyjezdza i robi co chce na Reymonta.
Chujowa gra jest przede wszystkim wynikiem końca fuksa z zeszłej rundy kiedy wygraliśmy psim swędem parę przegranych spotkań, dłuższego pobytu kopaczy w towarzystwie eksperta Smudy w połączeniu z kontuzjami i końcem kontraktów połowy składu. Oczywiście, że doping pomaga piłkarzom ale nie przeceniajmy tego faktu. Ma to znaczenie psychologiczne kiedy mecz jest na styku ale nie wtedy kiedy nie ma dwóch celnych podań pod rząd. Jeżeli doping ma takie znaczenie to czemu poprzedni sezon wyglądał tak jak wyglądał? Protestu nie było, doping momentami był bardzo dobry?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.04.2014 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.04.2014, 08:22
Cytat:
Nie byłem na koszu. Nie interesuje mnie i nigdy nie interesowała koszykówka a kobieca już zupełnie więc po co tam miałbym iść?
Bo Wisła grała. A nie poszedłeś nie dlatego, że cię nie interesuje tylko dlatego, że ci się nie chce wspierać TS Wisła oprócz sekcji piłkarskiej. Przykład? Interesuje cię piłka nożna ale na wyjazdy też nie jezdzisz. Dlaczego? Z tego samego powodu co na kosza. Bo się nie chce.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.04.2014, 08:37
http://youtu.be/DwiYLI0MNtM

Jacek by profilaktycznie dał zakaz każdemu mieszkańców Salonik.. Tyle rac, tyle rac na murawie.. Tylu bandytów na trybunach. Gdzie rodziny z dziećmi? Tam mógł ktoś zginac przecież. Troglodyci i barbarzyńcy!

Zartuje, kozackie show, Against Modern Football na zawsze !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2014, 08:42
Gdzie sa te mityczne matki z dziećmi i bogaci pod krawatem co jak usłyszeli o bojkocie to masowo rzucili sie na najdroższe bilety ? A tak mieli ocalic d..ę Bednarzowi. Mało kto posłuchał reżimowych pismaków, którzy nawoływali do "Bojkotu bojkotu". Grupa łamistrajków na trybunach wygląda wyjatkowo śmiesznie. Nawet im sie już śpiewać nie chciało na ostatnim meczu.
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 17.04.2014, 09:27
do fialo
W tym linku co podaleś czy czasami nie slychać tonacji "Świete barwy swe wznieś"? Kibice PAOK oczywiscie maja tam swoja przyśpiewkę
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.04.2014, 09:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A po czym to widzisz?
Ta minka wydawala mi się nieadekwatna do tego co piszesz,moze się pomyliłem...
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.04.2014, 10:05
hejR22 napisał(a):Wyświetl post
do fialo
W tym linku co podaleś czy czasami nie slychać tonacji "Świete barwy swe wznieś"? Kibice PAOK oczywiscie maja tam swoja przyśpiewkę
Tak. Dokladni
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.04.2014, 10:28
Wiem ze stara ale to najpiękniejszy film jak widziałem.
Widze już Jacka B. tak swietujacego w swoich pedalskich goglach po zdobyciu "majstra"
Nie wiem czy tam tez by się nie doszukal elementow bandytyzmu...

http://www.youtube.com/watch?v=vqo_rqMc8NA
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2014, 14:11
Tak w skrócie:

Wisła - Zagłębie 10753
Wisła - Widzew 10473
Wisła - Pogoń 10854

Wisła - Zawisza 7410

Myślę, ze wszyscy się zgodzimy że mecze pod względem atrakcyjności przeciwnika podobne, miejsce w tabeli przed tymi meczami również, różnica 3-3.5k.
Naprawdę nie wiem skąd wam wychodzi, że protestuje 10k.
A twierdzenie, że w czasach przedbojkotowych u siebie kosiliśmy wszystkich jak chcieliśmy pokazuje, że niektórzy patrzą tylko na wynik. Przecież gra z takim Zagłębiem była poniżej krytyki. Mecz z takim Zawiszą był o niebo lepszy.

PS. Dodam jeszcze mecz Wisła - Lechia z PP na którym było tylko 5331 (albo co jest teraz bardzo popularne tutaj, tyle sprzedano biletów i karnetów, kibiców na meczu fizycznie było pewnie dużo mniej). Jakoś wtedy nawet brak bojkotu nie zachęcił niektórych do przyjścia. A podobno tylko to sprawia, że niektórzy nie chodzą na wszystkie mecze.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.04.2014 o godz. 14:21.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.04.2014, 16:19
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tak w skrócie:

Wisła - Zagłębie 10753
Wisła - Widzew 10473
Wisła - Pogoń 10854

Wisła - Zawisza 7410

Myślę, ze wszyscy się zgodzimy że mecze pod względem atrakcyjności przeciwnika podobne, miejsce w tabeli przed tymi meczami również, różnica 3-3.5k.
Tak, ale z tego co słyszałem poszło sporo voucherów/biletów za złotówkę etc. Do tego jednorazowa mobilizacja kosmitów pod wezwaniem "GW" i "Gazety Polskiej". To wszystko może zaciemniać obraz.

Jedno co mnie dziwi - na PBB koledzy Witka nie dopisali...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów