|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No tak wykres z wykopu, który miał dać kłam manipulacjom dotyczącym zarobkom wg. Drozda manipuluje
http://www.wykop.pl/link/1096835/czy...rupka-bogaczy/ Weź im tak napisz. "Hej, jestem pokemon Drozd z forum Wisły Kraków i uważam, że manipulujecie tym wykresem, którym sołtys straszy u mnie na forum" Dlatego, bo Mikke to oszołom, który mocno obrzydził wyborcom przez ostatnie 25 lat wybieranie opcji liberalnej. Gospodarczo jak najbardziej się z nim zgadzam (szczególnie w kontekście zniesienia płacy minimalnej, emerytur, płatnej opieki zdrowotnej i szkolnictwa, ograniczenia podatku dochodowego, czy ułatwień dla przedsiębiorców), ale niestety z innymi poglądami mocno odfruwa w kosmos. Zresztą kiedyś prowadziliśmy z sanderussem dyskusję na temat liberałów w Polsce i podawałem źródła, z których można pozyskiwać takich wyborców. Gowin z Wiplerem przed powstaniem nowej partii robili badania, z których wynikało, że cały elektorat KoLiber to ok. 15%, z czego realnie można liczyć na ok. 10%, czyli sieroty po PO, dawni UPR-owcy, nowi KNP-owcy, część narodowców oraz kilka kęsów w PSL-u, czy PiS-ie. Tak realnie wygląda zaplecze wyborcze przyszłej partii liberalnej, która będzie miała chęć zagospodarować ten elektorat.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.04.2014 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stety niestety, ale na więcej niż 10% w wyborach partia liberalna nie może liczyć co pokazują wszelkie sondaże. Mentalność ludzi rodem z komuny, wiele pokoleń rządów socjalistów od PPS przez komunistów, a kończąc na SLD, PO, czy PiS doprowadziło do tego, że inna postawa niż roszczeniowa wydaje się dla zdecydowanej większości nienormalna. Musi minąć kilka pokoleń zanim cokolwiek zmieni się w tym temacie.
Najnowsze sondaże pokazują, że w wyborach do europarlamentu Gowin + KNP łykną najwyżej 7-8%. Gdyby poszli razem do wyborów to szanse na wejście mieliby naprawdę duże. TNS Polska dla "Wiadomości" (2-3 kwietnia) PO - 27% PiS - 26% PSL - 8% SLD - 8% Palikot - 6% KNP - 4% Solidarna Polska - 4% Gowin - 3% Homo Homini 1 kwietnia Prawo i Sprawiedliwość - 31 % Platforma Obywatelska - 28 % Sojusz Lewicy Demokratycznej - 11 % Polskie Stronnictwo Ludowe - 5 % Twój Ruch - 4 % Kongres Nowej Prawicy - 2 % Solidarna Polska Zbigniewa Ziobro - 2 % Polska Razem Jarosława Gowina - 1 % Homo Homini 20-22 marca ![]() Polecam ten blog, gdzie jest komentarz i analiza do każdego sondażu: http://niepewnesondaze.blogspot.com/
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.04.2014 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nic sie nie martw, razwiedka napewno dopilnuje uczciwości wyborów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie martwię się, chyba że ty się martwisz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dziwne żeby Tomaszewski nie bronił systemu, który tworzy.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szacunek dla Jerzyka .Wygral starcie z mediami poniewaz w przyplywie zlosci wygarnal cala prawde o polskiej rzeczywistosci, nie tylko w sporcie - wielkie brawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A wg mnie trochę odpłynął. Realia są takie, że zawsze będą jakieś publiczne oczekiwania od sportowca. Bezpośrednio lub pośrednio dzięki tym kibicom może uprawiać ten sport i na nim zarabiać, a nie dzięki rodzicom, trenerom. To dzięki kibicom sponsor jest w stanie wyłożyć na pensję dla niego.
Plus przyrównywanie tenisa do casusu Bródki jest co najmniej na wyrost.
Ostatnio edytowane przez haeno : 08.04.2014 o godz. 15:58.
![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
.Blamażu? Czy krawaciarze tłumaczyli się z blamażu? Janowicz nie łapie tylko jednego, to nie wina kraju tylko władzy. Dlatego nawet POwskie klakiery zgadzają się z Tomaszewskim. Bo nie rozumieją o czym on mówi...A co do wykresu, to nie ja go wrzuciłem tylko ty propagandzisto. I jak zostałeś wyśmiany to zasłaniasz się wykopem. Zgłoś się na PAKE ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.04.2014 o godz. 16:02.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty za to oddajesz ważny, którego konsekwencją jest partia oszustów przy władzy. Więc bądź tak dobry i swoje rady zostaw dla młodych demokratów
A mówić o PiS socjaliści kiedy oni jako jedyni obniżyli podatki może tylko nieświadomy tego faktu, albo bezmózgi leming.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast Tomaszewski powiedział w tym momencie absolutną prawdę, że Janowicz powinien się uderzyć we własną pierś, a nie obrażać innych wokół. PS. Nie wiem o jakiej PACE mówisz, ale pewnie to jakiś twój żenująco niski poziom http://pl.wikipedia.org/wiki/PaKA Hehe, o tym mówisz? Już nie dziwię się czemu takie głupoty tu opowiadasz skoro oglądasz takie ścieki Co jest lepsze? Ścibor Szpak, czy Kabaret Macież?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.04.2014 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Chwilę chwilę, Janowicz nie powiedział: Odwalcie się, że przegrałem wolno mi...' Mówił pod wpływem emocji, ale głównie miał pretensje do wspaniałych dziennikarzy, że wymagają wielkich rzeczy, wielkich osiągnięć przy polskich realiach (tragicznych, nie tylko w sporcie). Słusznie powiedzieli, że jak przegra - nagłówek newsa, że przegrał, ale jak dojdzie do finału, to tytuł artykułu brzmi 'PRZEGRANA w finale'... No właśnie, kogo obchodzi, że finał - przegrał i jest słaby! Przegrał, więc jest do niczego. Nikt nie patrzy, że człowiek od małego trenuje, wkłada swoje pieniądze, życie poświęca - co w bardziej cywilizowanych państwach wygląda jednak nieco inaczej, nikogo nie obchodzi, że jak na Polaka to jest wyczyn (finał tenisa mężczyzn). A taki fajans, co pisze artykuły to co on wie, prócz teorii o tym sporcie? Ilu z nich było / jest aktywnymi zawodnikami obojętnie jakiej dyscypliny? Kiedy ostatni raz spocili się na jakimś treningu zawodowym..? Wy na takiej konferencji wychwalilibyście Polskę i to w jakich warunkach szkoli się dziś młodzież w znacznej większości dyscyplin? Myślę, że nie, jeśli tak to byście skłamali.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
A tak na luzie to powinieneś dostać dożywotni ban za 39 kont założonych do potrzeb ankiety |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie znalazłem tematu ze zdrowiem ...
O politykę jakoś zahacza jak wszystko w życiu ![]() Za: Wojciech Cejrowski na face book: "Chce pan zaszczepić moje dziecko? Nie ma sprawy, proszę tylko podpisać ten formularz Formularz ten można łatwo zmodyfikować pod kątem przedstawienia go pracodawcy, władzom szkoły, czy też każdej innej osobie, próbującej zmusić do szczepienia niechętne temu ofiary Poniższy formularz powstał na bazie formularza sporządzonego przez Kena Andersona. Lekarska gwarancja bezpieczeństwa szczepień Ja, niżej podpisany/a doktor medycyny (imię i nazwisko) ……………………………………………………………………… Uprawniony do praktykowania medycyny w ……………………. Numer prawa do wykonywania zawodu ——————————– Rodzaj i stopień specjalizacji ……………………………………… niniejszym oświadczam, że posiadam dobrą znajomość zarówno wszelkiego ryzyka, jak i korzyści płynących z leków, jakie przepisuję i aplikuję moim pacjentom. W przypadku (imię i nazwisko pacjenta) …………………………., lat …………., którego zbadałem, uważam, że istnieją pewne czynniki ryzyka, uzasadniające szczepienia, które niniejszym zalecam: Czynnik ryzyka ________________________________________ Szczepienie ___________________________________________ Czynnik ryzyka ________________________________________ Szczepienie ___________________________________________ Czynnik ryzyka ________________________________________ Szczepienie ___________________________________________ Będąc świadomy/a, że szczepionki mogą zawierać następujące substancje chemiczne i biologiczne: * wodorotlenek glinu * fosforan glinu * siarczan amonu * amforecytyna B * tkanki zwierzęce: mózgu królika, embrionów kurzych, nerek psich i/lub małpich, krew świńska, krew końska, * białka jaj kurzych i kaczych * surowicza albumina wołowa * płodowa surowica cielęca * hydrolizat kazeiny z trzustki wieprzowej * pozostałości białek MRC5 * linia komórkowa VERO, z tkanki nabłonkowej nerek małpy * krwinki czerwone z krwi owczej * beta-propiolakton * formaldehyd * formalina * żelatyna * hydrolizowana żelatyna * glicerol * ludzkie komórki diploidalne pochodzące z abortowanych płodów * tiomersal/metriolat * glutaminian monosodowy (MSG) * neomycyna * siarczan neomycyny * czerwień fenolowa * 2-Fenoksyetanol * dwufosforan potasu * monofosforan potasu * polimyksyna B * polisorbat 20 * polisorbat 80 * sorbitol * fosforan tributylu niniejszym deklaruję, że wyżej wymienione substancje, po podaniu ich pacjentowi drogą iniekcji, nie stanowią żadnego zagrożenia dla jego zdrowia i życia. Oświadczam też, że zapoznałem/łam się z badaniami przeciwnymi, np. o tym, że tiomersal (związek zawierający rtęć), może wywoływać poważne uszkodzenia neurologiczne oraz immunologiczne, i stwierdzam, że raporty te nie są wiarygodne. Wiem, że niektóre szczepionki okazały się być zanieczyszczone wirusem SV40, który jest przez niektórych badaczy wiązany przyczynowo z występowaniem chłoniaka nieziarniczego i międzybłoniaków u ludzi jak również u zwierząt doświadczalnych. Niniejszym gwarantuję, że szczepionki, których używam w mojej praktyce, nie zawierają SV40 ani innych żywych wirusów. Gwarantuję też, że szczepionki, które rekomenduję pacjentowi (imię i nazwisko) …………………………………………, nie zawierają żadnych tkanek/komórek abortowanych płodów ludzkich. Celem zabezpieczenia zdrowia mojego pacjenta, podjąłem/podjęłam odpowiednie kroki, aby zagwarantować, że szczepionki, których używam, nie zawierają żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji. Podjęte starania: __________________________________________________ __________________________________________________ ____________ Osobiście przestudiowałem/łam raporty zawarte w bazie danych niepożądanych odczynów poszczepiennych VAERS i oświadczam, że zgodnie z moją zawodową opinią, podanie zalecanych przeze mnie szczepionek dzieciom w wieku poniżej 5 roku życia jest bezpieczne. Miejscowość, data …………………………………………… Podpis lekarza …………………………………………………" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10;1357514[... napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą Tobie podobni nie lubiący PiSu i komuchy z nocnej zmiany to też jeden pieronek. Każdy komu zależy na Polsce zaczyna to dostrzegać, bo wspólne plucie na PiS to nie jedyny wspólny mianownik... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale jadu w Tobie...Ani raz Ci nie ubliżyłem a Ty do mnie od komuchów.Jesteś jakiś nie teges? Nie moge krytykować Pis bo od razu komuch ? Albo placformers ? Przecież Kaczyński to okrągłostołowiec to co Ty mi tu bredzisz o nocnej zmianie ? Już i tak wszystko było dopięte a Kaczyński razem z Macierewiczem sie przyczynili do tego stanu Polski w jakim teraz ona jest.To Kaczyński przy okrągłym stole dogadał sie z komuchami a Ty mi od komuszych luzów teraz.A czemu pluje na Pis? Bo jako jedyna realna opozycja nie zrobiła nic żeby zmienić rząd tuska i tych złodzieji.Tworzą hermetyczne towarzystwo chyba jedynie po to żeby specjalnie nie dać sie dopchać uczciwym ludziom do stołków którzy mogliby coś zmienić...są najgorszą opozycją w dziejach Polski i dlatego każdy co sie od nich odwrócił nie potrafi zachować neutralności w stosunku do nich tylko pluje ! Bo naród będący w opozycji został oszukany i pozbawiony nadziei na lepsze państwo !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odbudowa.
www.defence24.pl/blog_odbudowa-imperium# |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak jeszcze w temacie dogonienia UE w ciągu 7 lat ...
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z tym nadrabianiem to jest niezły cyrk - z tego co pamiętam tośmy w ciągu 25 lat - skrócili dystans w PKB o 20%.
Super ekstra zrównamy się z Łunią za 100 lat. Ale Polska wyrównuje zapaść cywilizacyjną, ale Polska dogania, Polska zrobiła wielki postęp itd itp ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
wczoraj 10.04. telewizje głównego ścieku dały popis, jednym chórem wspólnie z" nocna zmianą" darły łacha z pis , bez znaczenia czy z Macierewicza, czy z Kaczyńskiego zawsze był wspólny mianownik,cokolwiek robicie jest złe , niedobre, fatalne , komentatorzy cały wieczór dobrani wzorcowo , padłem jak w wsi 24 komentatorem był miecugow (sic!), nie poszło olejnikowej , zaprosiła Bielana i Kurskiego myśląc że będą ujadać na PIS , niestety bużka i nóżka z bucikiem prowadzacej dygotała ze złości ponieważ w/w wymienieni nie wpisali się w retorykę pani kapral , poza tym kłamią dalej w sprawach dawno zdementowanyvh , wyjaśnionych , ale cóż w takim kraju żyjemy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyż nie pisałem o tym ze dwie strony wcześniej, że jeśli chodzi o PKB perc capita to nie dogonimy średniej unijnej skoro jeśli biorąc pod uwagę ten współczynnik odstajemy od wielu państw Europy Środkowo-Wschodniej?
![]() Mamy szansę dogonić pod względem zarobków, płacy minimalnej i innych wskaźników pokazujących rozwój państwa typu HDI, ale nie pod względem wskaźników per capita. Zresztą znowu zacytuję sam siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
też to zauwazyłem jak jej mocno nadgryziona przez ząb czasu noga rytmicznie dygotała z nerwów.Ogólnie to mnie śmieszy jak 60-latka próbuje udawać nastolatke.Jest takie stare przysłowie "nie pomoże ani szminka, ani róż, kiedy d... stara już"
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2014 o godz. 12:51.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To ja powiem że pod względem zarobków mamy jeszcze mniejsze szanse
![]() Rok temu pierwszy raz pensje realnie zmalały - i nie zapowiada się jakiś hurra optymizm w obecnym roku. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liczby raczej przeczą temu, a kolejne cięcia zarobów w Grecji i Portugalii raczej przybliżają nas do tego celu. W Portugalii pensja 1000 euro stała się już atrakcyjna co było jeszcze 2-3 lata temu nie do pomyślenia, gdy na Półwyspie Iberyjskim protestowało "Pokolenie 1000 euro"
![]() Tzn. pensje w 2012 realnie zmalały, a w 2013 realnie wzrosły, co nie dziwi, bo rok 2012 był relatywnie słaby. Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.04.2014 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Przedświąteczna atmosfera dała się we znaki niemal przez cały wywiad Moniki Olejnik z premierem. Nie zakłóciło jej nawet pytanie o homoseksualistów. Dziennikarka przypomniała premierowi, że 9 lat temu był przeciwnikiem związków partnerskich dla osób jednopłciowych...
http://wpolityce.pl/polityka/191223-..._campaign=tusk |
|
|