|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Jakie środowisko kibicowskie? Dlaczego tylko wokół tej grupy społecznej w naszym kraju stosuje się odpowiedzialność zbiorową? Dlaczego Bednarz dał zakazy stadionowe karnetowiczom którzy nigdy nie złamali prawa ani regulaminu klubowego? Takie są smutne fakty. Ktoś kto ukarał niewinnych ludzi - wiernych kibiców, jest najgorszym sk... nie zależnie od tego jakbyście go nie bronili. To pogwałcenie wszelkich zakaz. Można by to jakoś usprawiedliwiać gdyby doszło do jakieś poważnej zbrodni... Ale karać niewinne osoby bo gdzieś obok ktoś odpalił race? P43%#o ludzi? Cytat:
Cytat:
================================ Chcielibyście widzieć minę moich kumpli angoli z roboty, gdy powiedziałem im że lece na mecz w sobote (Legia-Wisła), wracam w niedziele, a w poniedziałek idę do pracy. Po czym poinformowałem ich, że meczu nie oglądnę, bo mamy zakaz... Heh, ta ich mina, że jak to, co takiego zrobiłem, skoro w anglii siedze... Tłumaczę im, że ja nic ale kibice Legii i Jagielllonii się pobili, więc ja nie mogę wejść na mecz... Patrzyli na mnie, jak ja patrzyłbym na murzyna opowiadającego o ukamieniowaniu jakieś murzynki... Dzikie kraje.... ![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pozwolilem sobie skopiować swój post z innego tematu:
Zajmujmy się dalej walka z kibicami... Zajmujmy się dalej podniecaniem z podpisania umowy z jakas kosmiczna firma która przyciągnie miliony sponsorow. Zajmujmy się dalej wystąpieniami po prawicy komendanta milicji. Zajmujmy się dalej występami w Ministerstwie jak to Jacek walczy z bandytyzmem.... Tylko szkoda ze każdy zapomnial o zespole ktoty jest najsłabszy w lidze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
temat zastepczy - KIBICE !!! juz to przerabialismy w Polsce- teraz jest to w Wisle ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Dwa, jakiekolwiek fakty by nie brać pod uwagę nie mamy najsłabszego zespołu w lidze.... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Ano to, ze po skandalicznie slabym meczu naszego zespolu z Ruchem prezes klubu wydaje dlugachne oswiadczenie na temat dwoch czy trzech rac na boisku... rozpoczyna histerie jakby wyladowaly tam co najmniej komety jednak na przyklad mojej uwagi od istoty problemu nie odwrocil.![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak to jest, że tzw. "prawdziwi kibice" Wisły Kraków taki raban podnoszą w sprawie prywatnej działalności B.Cupiała realizowanej poprzez drużynę piłkarską? Cupiał się wielu z nich nie podoba, zatrudniony przez niego prezes chyba nikomu z nich, marketing też zły, polityka finansowa, transferowa i trener też.
Poza tym herb nie ten. A nie jest to nawet jest formalnie sekcja z TS Wisła związana. To czemu nie olać takiego tworu i nie kibicować pozostałym sekcjom sportowym TS Wisła Też R22, Biała Gwiazda na piersi (nie jakieś inne logotypy), brak Cupiała, Bednarza, Smudy. Takie proste rozwiązanie, a tylu "kumatych" na nie nie wpadło, tylko dają się policji spisywać, zakazy sobie dawać. Dziwne.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 06.04.2014 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak to jest, że tzw. "prawdziwi kibice" Wisły Kraków ustalają składy w temacie "Konkurs o Wiśle", zakładają tematy o Franciszku Smudzie w którym oddają głosy na "nie" w sondzie na pytanie "czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?", narzekają na ceny biletów i piszą w shoutbox-ie i tematach meczowych kto ma wejść na boisku, a kto nie?
Cupiał się wielu z nich nie podoba? zatrudniony przez niego trener, jego decyzje i piłkarze? a może ceny biletów nie odpowiadają? To jest jego prywatna działalność!
Jak Ci się coś nie podoba to możesz olać ten twór. Dziwie się, że jako jeden z "kumatych" nie wpadłeś na to wcześniej. Dziwne.
Ostatnio edytowane przez element : 06.04.2014 o godz. 18:09.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wygląda, że różnica pomiędzy kibicem a klakierem nie jest ci znana. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 06.04.2014 o godz. 18:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A my jako kibice mamy prawo mieć własne zdanie na temat prezesa klubu, któremu kibicujemy.
I możemy bojkotować i nie chodzić na mecze. I wyrzucać z posady. Bo to nasze zdanie, a Ty masz swoje i chodzisz na mecze. Piszesz o prawach i własnym zdaniu, a po chwili narzucasz komuś co ma robić (czy bojkotować czy chodzić na mecze). Bednarz jest zarazą wyniszczającą ten klub i środowiska kibicowskie Wisły od środka. Nie możemy tego akceptować. Ty możesz mieć swoje zdanie.
Ostatnio edytowane przez element : 06.04.2014 o godz. 18:16.
![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
To ma wspólnego ze zamiast zajmować się druzyna,jej rozwojem,polityka transferowa itd... zajmuje się wlasnie wszystkim tylko nie tym. A dwa na chwile obecna wlasnie mamy najsłabszy zespol w Eksraklasie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
Ok możesz przyjąć że jedna strona jest cacy, nic nie może i nie popełniła błędów. A cacy (w tej sprawie) jest głównie dlatego że druga strona zastosowała odpowiedzialność zbiorową.
Wydaje mi się że można się bardziej pochylić nad tym argumentem i podobnymi. Jest to absurd tak jak np. 'pijany kierowca jest mordercą'.Tyle że jak się zastanowisz komu jest potrzebna taka retoryka, kto jej najczęściej używa... Dojdziesz do wniosku że potrzebna jest tylko kibicowi. Wcale nie jest to argument tworzących czy egzekwujących przepisy. Ktoś... gdzieś ... a może nawet nie Wiślacy.... o mało przed chwilą nie doszliśmy do wniosku że to byli pedofile i mordercy.
j.w. To że Bednarz działa absurdalnie jest wygodne. Niestety nie do końca tak prawda wygląda. Bednarz robi wiele rzeczy obosiecznych - np bardzo podobał mi się argument który kiedyś podniosłeś: Ale żeby tak problem sprowadzać do odpowiedzialności tylko jednej strony która jeszcze niby przekracza granice absurdu .. Panowie, kto tezę o prezesie - kompletnym idiocie kupi?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.04.2014 o godz. 18:35.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Reszta o czym piszesz ok , poza tym, że jak prezes SA może środowiska TS skłócać Logiki mi w tym brakuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Wisla krakow S.A musi paść całkowicie by można było powołać TS Wisła Kraków ( sekcja pilki ) z data założenia 1906 .... ps) nie jestem ekspertem - tak mi sie tylko wydaje ...)( |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Bednarz dał zakazy, których nie mógł w świetle prawa dać. A ci, którzy je dostali, wykorzystują tylko okazję, żeby bojkotowac Bednarza. Gdyby naprawdę chcieli przychodzić na mecze, wystarczyłoby wyslanie oficjalnego pisma do klubu z żądaniem anulowania zakazu jako nieprawomcnego. Ale widocznie nikomu na tym nie zależało. Lepiej bojkotować w nadziei pozbycia się Bednarza, z którym SKWK ma pewne sparwy nie po drodze niż w zgodzie z przepisami wrócic na stadion i pokazac Bednarzowi, gdzie się ma jego zakazy. I Bednarz zadowolony i SKWK zadowolone, tylko nawini na forum się kłócą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Framacie, ale chyba przyznasz że Jacek spisał się tylko i wyłacznie jako syndyk w klubie, a nie jako prezes kompletny?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie siedzę w klubie, ani w głowie właściciela, więc nie wiem czy Bednarz spisuje się jak tego się od niego oczekuje, czy jest nieudacznikiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale chyba posiadasz własne zdanie nt. Jacka Bednarza jako prezesa klubu Wisła Kraków S.A ?
Ja wiem że logika mówi, że skoro Cupiał go nie zwalnia, ba - zatrudnia go drugi raz, to ceni jego pracę. No ale to jest prezes Cupiał, a ja pytam kibica Framata o ocenę pracy Pana Bednarza ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
P.s Mylisz się, wykorzystał art 15 ustawy o bezp. imp. mas. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko sie zjebało z dniem gdy łysy zapomniał o tym ze jest u nas gościem i wypowiedział wojnę kibicom klubu w któym tylko pracuje. Z samego szacunku dla klubu powinien wykazac sie odrobina respektu dla ludzi którzy byli z Wisła na dobre i na złe i dąrzyc do kompromisu oraz w miare normalnych stosunków na lini klub-kibice. Jego zachowanie doprowadzilo do eskalacji problemu z ktorym nie jest w stanie sobie poradzic i niestety predzej czy pozniej bedzie musial za to zaplacic glowa. Kibice Wisly i SKWK nie znikną od tak, on jest tylko prezesem i moze pociagnac rok moze dwa i zostanie zwolniony, zawsze tak jest. Bednarz popełnia podstawowy błąd jakim jest przedmiotowe podejscie do klubu. Idzie na wymianę ciosów z wrogiem który nie zawsze mysli logicznie, racja - jednak s....ysynsko silnym. Wrogiem który idze za głosem serca i jest zaslepiony emocjonanym podejsciem do całej sprawy, co chyba jest zrozumiłe. To własnie Bednarz powinien się wykazac inteligencją, gdyz z racji stanowiska logiczne myslenie powinno byc atut w negocjacjach z nerwową stroną a niestety, okazał się zwykłym cymbałem i głupszą stroną konfliktu, Złamał wszystkie zasady panujące w srodowisku kibicowskim a tym samym stracił szacunek i akceptacje. Naprawde, smutny to widok prezesa, który szuka pomocy w sejmie. Matki z niepełnosprawnymi dzieciakami nocują już na salonach od kilkunastu dni, bez rezultatu o 200zł a Bednarz naprawdę żywi nadzieję na wdrażanie tego, co usłyszał od ministra, który nawet nie wie o czym .......i. Tak, jacku specjalnie dla ciebie i osucha zostanie znowelizowana ustawa o imrezach masowych. Panstwowa milicja sra pieniedzmy zeby ustawowo sie zbroic na kazde spotkanie powyzej 1000 osób, na ktorych wedłóg raportu jest bezpiecznie jak nigdy. Wreszcie, specjalnie dla ciebie zmieniona zostanie konstytucja, bys mógł ograniczac prawo czlowieka do swobodnego poruszania się, nawet w okolicach stadionu gdy tylko ma taką ochotę, bez wyroku prawomocnego sądu. "Juz nie ma odwrotu" ...tak jacku, cale zastepy ida za tobą. Prowadz wodzu! Gówno do burty przyklejone... krzykło - płyniemy!Kim jesteś? JESTEŚ ....A ZWYCIĘZCĄ!!!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.04.2014 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
to wypadałoby tylko zacytować klasyka "(...) idioci, z szambem w głowie". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem co tutaj się wypisuje.. to forum nie jest żadnym wyznacznikiem głosu kibiców. Tutaj już nikt z grup kibicowskich Wisły od dawna się nie wypowiada. I nie wiem po co przywołujesz Cupiała.. nikt do Cupiała się nie sra. A jeśli jest inaczej to podaj chociaż jeden REALNY przykład na to, a nie jakieś popierdółki internetowe. Tak samo pierwsze słyszę o jakichś podziałach między SA i TS, jeśli już takie istnieją to nie wychodzą od kibiców co przecież byłoby irracjonalne. Prezes Bednarz tak skłóca środowiska TS, że pier.doli po dziennikarzach różne niestworzone rzeczy, którzy potem uderzają jadem w TS (a to siłownia im nie pasuje, a to sekcja TSW, a to restauracja - te trzy instytucje przynoszą najwięcej przychodów TS-owi).
Ostatnio edytowane przez element : 06.04.2014 o godz. 22:26.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak Staruch i Legia wojowała to też oczywiście przypadkiem Staruch kradł dowody osobiste i przechowywał je w domu i handlował narkotykami... Wszystko to takie dziwne...
Ostatnio edytowane przez palikot : 06.04.2014 o godz. 22:23.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Nie sądzę, żeby cokolwiek obchodził Ich konflikt Osucha z kibicami Zawiszy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to jest kolejny pretekst by niszczyć ruch kibicowski, całe to wiązanie bandyckich patologicznych czynów z dopingiem, oprawą, racami i szerszą grupą kibiców temu służy. O wiele bardziej uwidaczniane w momencie kiedy jest konflikt. dziwne
Ostatnio edytowane przez palikot : 06.04.2014 o godz. 23:12.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Guest
|
|
|
loo juz u-14 dopiero co bylo u-12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
z tego co kojarzę 12 letnia koszykarka może grać w drużynie Under 14
![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Rozumiem, ze w u14 graly jakies 12 latki i tylko je zaatakowano? czy caly sklad u14 skladal sie z 12 latek?
Poza tym na stronie Widzewa jasno napisane , ze zaatakowano 14 latki zas na stronie wiadomo jakiej, ze zaatakowano 12 latki. Jak wygladal ten atak dresy zdarto z tych dziewczynek? Ile poszkodowanych, ofiar smiertelnych, skad wiadomo ze to kibole Zawiszy przeciez mogla to byc prowokacja Elany Hmhmhm Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 07.04.2014 o godz. 00:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oddajcie wszystkie swobody obywatelskie w zamian za złudne poczucie bezpieczeństwa. Metoda stara jak świat, stara komunistyczna szkoła: straszono krwawą rewolucją Solidarności i agentami CIA w stanie wojennym, tak samo jak obecna inkarnacja ZSSR straszy banderowcami. Wszystko to ma być legitymizacją do łamania praw obywatelskich/deptania wolności. A najsmutniejsze, że to działa. Że jest stado debili które powie: "dobrze, że pałują, powinni strzelać do bydła". Mniejsza o to, że już strzelają, ze są ludzie którzy stracili oko... Może jakieś statystyki odnośnie przestępczości stadionowej? Zabawne, ale w ostatnim raporcie Reutersa nie ma Polski. Problemy, które są na całym świecie (również w stawianej nam za wzór Anglii) u nas dla bandy ułomów są dobrym pretekstem do ograniczania swobód obywatelskich. Do naginania konstytucji. Są ludzie o mentalności niewolnika, są ludzie bez godności. Wiem, że brzmi to patetycznie, ale taka jest rzeczywistość. Każda władza będzie dążyła do erozji swobód obywatelskich, powoli, krok po kroku. Jeżeli nie napotka silnego oporu (jak w przypadku ACTA) będzie kontynuować. Przesuwać margines tego co dopuszczalne. Nie jest prawdą, że obecne prawo nie wystarcza do poradzenia sobie z incydentami. Nie zaszło nic, co usprawiedliwiałoby jakieś specjalne kroki, rozszerzanie obowiązków policji, nowe ustawy. Mentalność niektórych mnie przeraża. Tak jak tu ktoś napisał: można wprowadzać reglamentację, "bo pewnie mają prawo". Debile. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zabawne (czy smutne) jest to jak interpretuje się ten tekst. Reuters uważa że środowisko kibolskie w Polsce nie jest godne poświęcenia mu uwagi, na równi z Hiszpańskim (?). Za to pod Europę podciąga Moskwę. Czyli zbyt daleko idące wnioski z artykułu.
Cytat:
Jak coś masz źródło: http://in.reuters.com/article/2014/0...0IS5V420140401 P.S. Nie twierdze ze wnioski są złe i że nie masz racji... Twierdze jedynie że argument jest słaby.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.04.2014 o godz. 16:34.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|