The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2014, 13:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dlatego że idioci są po obu stronach.
Jaką sobie środowisko kibicowskie sytuacje wypracowało taką ma. Bednarz wyznaczył granicę finansową, kibice swoim zachowaniem wyznaczyli jej fizyczny przebieg. A teraz narzekania że jest ona w debilnym miejscu.
Jest mi niezmiernie przykro, że jakikolwiek człowiek mieniący się kibicem Wisły może coś takiego napisać.

Jakie środowisko kibicowskie?

Dlaczego tylko wokół tej grupy społecznej w naszym kraju stosuje się odpowiedzialność zbiorową?

Dlaczego Bednarz dał zakazy stadionowe karnetowiczom którzy nigdy nie złamali prawa ani regulaminu klubowego?

Takie są smutne fakty. Ktoś kto ukarał niewinnych ludzi - wiernych kibiców, jest najgorszym sk... nie zależnie od tego jakbyście go nie bronili. To pogwałcenie wszelkich zakaz.

Można by to jakoś usprawiedliwiać gdyby doszło do jakieś poważnej zbrodni... Ale karać niewinne osoby bo gdzieś obok ktoś odpalił race? P43%#o ludzi?
Cytat:
Sprytne
Ale trochę wyprostujmy - profity a nie reguły
Profity dla mordercow, pedofilow, najebanych kierowcow czy zlodziei z rzadu czy kiboli.
Oczywiście, z profitów należy korzystać ale nie należy zapominać dzięki komu/czemu się je ma.
W jednym rzędzie odpalanie rac stawiane jest juz z pedofilami i mordercami. Ciekawe co będzie dalej...
Cytat:
Jakie ryzyko? Odpalenia (statystycznie) bezpiecznych rac
Czy Bednarz prosiłby o przeniesienie rac na Zawiszę jakby uważał że jest to niebezpieczne dla stadionu czy kibiców? Weź pomyśl.
No właśnie, mam pytanie ile to osób w ciągu ostatnich 20 lat zostało rannych popażonych od rac? Tak z ciekawości...
================================
Chcielibyście widzieć minę moich kumpli angoli z roboty, gdy powiedziałem im że lece na mecz w sobote (Legia-Wisła), wracam w niedziele, a w poniedziałek idę do pracy. Po czym poinformowałem ich, że meczu nie oglądnę, bo mamy zakaz...

Heh, ta ich mina, że jak to, co takiego zrobiłem, skoro w anglii siedze... Tłumaczę im, że ja nic ale kibice Legii i Jagielllonii się pobili, więc ja nie mogę wejść na mecz... Patrzyli na mnie, jak ja patrzyłbym na murzyna opowiadającego o ukamieniowaniu jakieś murzynki... Dzikie kraje....
Ddf
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.04.2014, 15:57
Pozwolilem sobie skopiować swój post z innego tematu:

Zajmujmy się dalej walka z kibicami...
Zajmujmy się dalej podniecaniem z podpisania umowy z jakas kosmiczna firma która przyciągnie miliony sponsorow.
Zajmujmy się dalej wystąpieniami po prawicy komendanta milicji.
Zajmujmy się dalej występami w Ministerstwie jak to Jacek walczy z bandytyzmem....

Tylko szkoda ze każdy zapomnial o zespole ktoty jest najsłabszy w lidze...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.04.2014, 16:05
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Zajmujmy się dalej podniecaniem z podpisania umowy z jakas kosmiczna firma która przyciągnie miliony sponsorow.
Zajmujmy się dalej występami w Ministerstwie jak to Jacek walczy z bandytyzmem....

temat zastepczy - KIBICE !!! juz to przerabialismy w Polsce- teraz jest to w Wisle
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 06.04.2014, 16:25
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem, że gdybyśmy mieli najlepszy zespół w lidze, to Bednarz miał by prawo chodzić po trybunie i wskazywać palcem komu daje zakaz stadionowy? Bo nie rozumiem, co poziom drużyny ma wspólnego z wrzucaniem setek karnetowiczów do jednego wora...

Dwa, jakiekolwiek fakty by nie brać pod uwagę nie mamy najsłabszego zespołu w lidze....
Ddf
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.04.2014, 17:08
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że gdybyśmy mieli najlepszy zespół w lidze, to Bednarz miał by prawo chodzić po trybunie i wskazywać palcem komu daje zakaz stadionowy? Bo nie rozumiem, co poziom drużyny ma wspólnego z wrzucaniem setek karnetowiczów do jednego wora...

Dwa, jakiekolwiek fakty by nie brać pod uwagę nie mamy najsłabszego zespołu w lidze....

Ano to, ze po skandalicznie slabym meczu naszego zespolu z Ruchem prezes klubu wydaje dlugachne oswiadczenie na temat dwoch czy trzech rac na boisku... rozpoczyna histerie jakby wyladowaly tam co najmniej komety jednak na przyklad mojej uwagi od istoty problemu nie odwrocil.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.04.2014, 17:33
Jak to jest, że tzw. "prawdziwi kibice" Wisły Kraków taki raban podnoszą w sprawie prywatnej działalności B.Cupiała realizowanej poprzez drużynę piłkarską? Cupiał się wielu z nich nie podoba, zatrudniony przez niego prezes chyba nikomu z nich, marketing też zły, polityka finansowa, transferowa i trener też.
Poza tym herb nie ten.
A nie jest to nawet jest formalnie sekcja z TS Wisła związana.
To czemu nie olać takiego tworu i nie kibicować pozostałym sekcjom sportowym TS Wisła
Też R22, Biała Gwiazda na piersi (nie jakieś inne logotypy), brak Cupiała, Bednarza, Smudy.
Takie proste rozwiązanie, a tylu "kumatych" na nie nie wpadło, tylko dają się policji spisywać, zakazy sobie dawać.
Dziwne.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 06.04.2014 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.04.2014, 18:06
Jak to jest, że tzw. "prawdziwi kibice" Wisły Kraków ustalają składy w temacie "Konkurs o Wiśle", zakładają tematy o Franciszku Smudzie w którym oddają głosy na "nie" w sondzie na pytanie "czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?", narzekają na ceny biletów i piszą w shoutbox-ie i tematach meczowych kto ma wejść na boisku, a kto nie?

Cupiał się wielu z nich nie podoba? zatrudniony przez niego trener, jego decyzje i piłkarze? a może ceny biletów nie odpowiadają?
To jest jego prywatna działalność!

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę zbytnio ani w mobilizację naszego teamu "gwiazd", ani w umiejętności "trenera-motywatora".
Pytam się z tego miejsce, jakim prawem bezczelnie ironizujesz, wyśmiewasz i obrażasz naszą drużynę i trenera?
Jak Ci się coś nie podoba to możesz olać ten twór. Dziwie się, że jako jeden z "kumatych" nie wpadłeś na to wcześniej.
Dziwne.
Ostatnio edytowane przez element : 06.04.2014 o godz. 18:09.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 06.04.2014, 18:11
element napisał(a):Wyświetl post
Pytam się z tego miejsce, jakim prawem bezczelnie ironizujesz, wyśmiewasz i obrażasz naszą drużynę i trenera?
Jak Ci się coś nie podoba to możesz olać ten twór. Dziwie się, że jako jeden z "kumatych" nie wpadłeś na to wcześniej.
Dziwne.
Już wyjaśniam - jako kibic mam prawo mieć własne zdanie i nadzieje bądź ich brak na temat trenera i zespołu który trenuje. Nie bojkotuję, nie chcę wyrzucać z posady, nie obrażam. Bo braku wiary w "trenera-motywatora" czy "team gwiazd" chyba obraźaniem kogokolwiek nie nazwiesz.
Wygląda, że różnica pomiędzy kibicem a klakierem nie jest ci znana.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 06.04.2014 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 06.04.2014, 18:14
A my jako kibice mamy prawo mieć własne zdanie na temat prezesa klubu, któremu kibicujemy.
I możemy bojkotować i nie chodzić na mecze. I wyrzucać z posady. Bo to nasze zdanie, a Ty masz swoje i chodzisz na mecze.

Piszesz o prawach i własnym zdaniu, a po chwili narzucasz komuś co ma robić (czy bojkotować czy chodzić na mecze).
Bednarz jest zarazą wyniszczającą ten klub i środowiska kibicowskie Wisły od środka.
Nie możemy tego akceptować. Ty możesz mieć swoje zdanie.
Ostatnio edytowane przez element : 06.04.2014 o godz. 18:16.
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
cdn..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.04.2014, 18:14

To ma wspólnego ze zamiast zajmować się druzyna,jej rozwojem,polityka transferowa itd... zajmuje się wlasnie wszystkim tylko nie tym.

A dwa na chwile obecna wlasnie mamy najsłabszy zespol w Eksraklasie...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.04.2014, 18:16
Jest mi niezmiernie przykro, że jakikolwiek człowiek mieniący się kibicem Wisły może coś takiego napisać.
Daj spokój.
Ok możesz przyjąć że jedna strona jest cacy, nic nie może i nie popełniła błędów.
A cacy (w tej sprawie) jest głównie dlatego że druga strona zastosowała odpowiedzialność zbiorową.

No właśnie, mam pytanie ile to osób w ciągu ostatnich 20 lat zostało rannych popażonych od rac? Tak z ciekawości...
Pewnie ilość nieistotna statystycznie. Oboje to wiemy, natomiast co ciekawe jednocześnie kwestię rac widzisz również tak:

W jednym rzędzie odpalanie rac stawiane jest juz z pedofilami i mordercami.
Wydaje mi się że można się bardziej pochylić nad tym argumentem i podobnymi. Jest to absurd tak jak np. 'pijany kierowca jest mordercą'.Tyle że jak się zastanowisz komu jest potrzebna taka retoryka, kto jej najczęściej używa... Dojdziesz do wniosku że potrzebna jest tylko kibicowi. Wcale nie jest to argument tworzących czy egzekwujących przepisy.

Ale karać niewinne osoby bo gdzieś obok ktoś odpalił race?
Ktoś... gdzieś ... a może nawet nie Wiślacy.... o mało przed chwilą nie doszliśmy do wniosku że to byli pedofile i mordercy.

Heh, ta ich mina, że jak to, co takiego zrobiłem, skoro w anglii siedze... Tłumaczę im, że ja nic ale kibice Legii i Jagielllonii się pobili, więc ja nie mogę wejść na mecz... Patrzyli na mnie, jak ja patrzyłbym na murzyna opowiadającego o ukamieniowaniu jakieś murzynki... Dzikie kraje....
Jak przedstawiłeś druga stronę konfliktu w takim świetle jakby mózgu nie miała to czemu się dziwisz? Też bym zareagował podobnie.

SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Bednarz granice to przekroczyl...ale absurdu.
j.w.
To że Bednarz działa absurdalnie jest wygodne. Niestety nie do końca tak prawda wygląda. Bednarz robi wiele rzeczy obosiecznych - np bardzo podobał mi się argument który kiedyś podniosłeś:

W prowadzając policję, zrujnowałeś wizerunek trybun i pogląd nowego bezpiecznego stadionu. Jesli prezes potrzebuje pomocy służb, to sygnał musi być jeden...naprawdę tam jest niebezpiecznie.
Ale żeby tak problem sprowadzać do odpowiedzialności tylko jednej strony która jeszcze niby przekracza granice absurdu .. Panowie, kto tezę o prezesie - kompletnym idiocie kupi?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.04.2014 o godz. 18:35.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 06.04.2014, 18:23
element napisał(a):Wyświetl post
A my jako kibice mamy prawo mieć własne zdanie na temat prezesa klubu, któremu kibicujemy.
I możemy bojkotować i nie chodzić na mecze. I wyrzucać z posady. Bo to nasze zdanie, a Ty masz swoje i chodzisz na mecze.

Piszesz o prawach i własnym zdaniu, a po chwili narzucasz komuś co ma robić (czy bojkotować czy chodzić na mecze).
Bednarz jest zarazą wyniszczającą ten klub i środowiska kibicowskie Wisły od środka.
Nie możemy tego akceptować. Ty możesz mieć swoje zdanie.
No właśnie - wiele razy tu czytałem, że nie Spółce Cupiała "prawdziwi" kibicują tylko Wiśle, a raban o SA Cupiała przecież, a to nawet sekcja TS nie jest przecież.
Reszta o czym piszesz ok , poza tym, że jak prezes SA może środowiska TS skłócać
Logiki mi w tym brakuje.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.04.2014, 18:53
No właśnie - wiele razy tu czytałem, że nie Spółce Cupiała "prawdziwi" kibicują tylko Wiśle, a raban o SA Cupiała przecież, a to nawet sekcja TS nie jest przecież.
Reszta o czym piszesz ok , poza tym, że jak prezes SA może środowiska TS skłócać
Logiki mi w tym brakuje.
Wisła Kraków Spółka Akcyjna. Spadkobierca tradycji wielosekcyjnego TS Wisła Kraków, z którego w grudniu 1997 wydzielono sekcję piłki nożnej mężczyzn tworząc sportową spółkę akcyjną (SSA), której właścicielem został Bogusław Cupiał.

Wisla krakow S.A musi paść całkowicie by można było powołać TS Wisła Kraków ( sekcja pilki ) z data założenia 1906 ....

ps) nie jestem ekspertem - tak mi sie tylko wydaje ...)(
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.04.2014, 20:06
Dlaczego Bednarz dał zakazy stadionowe karnetowiczom którzy nigdy nie złamali prawa ani regulaminu klubowego?

....
Pomyślcie o czymś innym.
Bednarz dał zakazy, których nie mógł w świetle prawa dać.

A ci, którzy je dostali, wykorzystują tylko okazję, żeby bojkotowac Bednarza.
Gdyby naprawdę chcieli przychodzić na mecze, wystarczyłoby wyslanie oficjalnego pisma do klubu z żądaniem anulowania zakazu jako nieprawomcnego.

Ale widocznie nikomu na tym nie zależało.

Lepiej bojkotować w nadziei pozbycia się Bednarza, z którym SKWK ma pewne sparwy nie po drodze niż w zgodzie z przepisami wrócic na stadion i pokazac Bednarzowi, gdzie się ma jego zakazy.

I Bednarz zadowolony i SKWK zadowolone, tylko nawini na forum się kłócą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.04.2014, 20:35
Framacie, ale chyba przyznasz że Jacek spisał się tylko i wyłacznie jako syndyk w klubie, a nie jako prezes kompletny?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.04.2014, 20:48
Nie siedzę w klubie, ani w głowie właściciela, więc nie wiem czy Bednarz spisuje się jak tego się od niego oczekuje, czy jest nieudacznikiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.04.2014, 21:09
ale chyba posiadasz własne zdanie nt. Jacka Bednarza jako prezesa klubu Wisła Kraków S.A ?

Ja wiem że logika mówi, że skoro Cupiał go nie zwalnia, ba - zatrudnia go drugi raz, to ceni jego pracę. No ale to jest prezes Cupiał, a ja pytam kibica Framata o ocenę pracy Pana Bednarza

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.04.2014, 21:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pomyślcie o czymś innym.
Bednarz dał zakazy, których nie mógł w świetle prawa dać.

A ci, którzy je dostali, wykorzystują tylko okazję, żeby bojkotowac Bednarza.
Gdyby naprawdę chcieli przychodzić na mecze, wystarczyłoby wyslanie oficjalnego pisma do klubu z żądaniem anulowania zakazu jako nieprawomcnego.

Ale widocznie nikomu na tym nie zależało.

Lepiej bojkotować w nadziei pozbycia się Bednarza, z którym SKWK ma pewne sparwy nie po drodze niż w zgodzie z przepisami wrócic na stadion i pokazac Bednarzowi, gdzie się ma jego zakazy.

I Bednarz zadowolony i SKWK zadowolone, tylko nawini na forum się kłócą.
Napisałem, wysłalem I co?

P.s Mylisz się, wykorzystał art 15 ustawy o bezp. imp. mas.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 06.04.2014, 21:14
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
j.w.
To że Bednarz działa absurdalnie jest wygodne. Niestety nie do końca tak prawda wygląda. Bednarz robi wiele rzeczy obosiecznych - np bardzo podobał mi się argument który kiedyś podniosłeś:

Ale żeby tak problem sprowadzać do odpowiedzialności tylko jednej strony która jeszcze niby przekracza granice absurdu .. Panowie, kto tezę o prezesie - kompletnym idiocie kupi?
Myślę że dla większości nas, Bednarz do feralnych decyzji był obojetnym pracwnikiem klubu. Cupiala cyrk więc to jego sprawa jakie małpy zatrudnia, mial tam jakies zadanie oszczednosci i nie mozna powiedziec, ze kłody pod nogi miał rzucane, nawet w imię dobra Wisły przymknięto oko na zatrudnienie Smudy, tak jak proszono.

Wszystko sie zjebało z dniem gdy łysy zapomniał o tym ze jest u nas gościem i wypowiedział wojnę kibicom klubu w któym tylko pracuje. Z samego szacunku dla klubu powinien wykazac sie odrobina respektu dla ludzi którzy byli z Wisła na dobre i na złe i dąrzyc do kompromisu oraz w miare normalnych stosunków na lini klub-kibice.

Jego zachowanie doprowadzilo do eskalacji problemu z ktorym nie jest w stanie sobie poradzic i niestety predzej czy pozniej bedzie musial za to zaplacic glowa. Kibice Wisly i SKWK nie znikną od tak, on jest tylko prezesem i moze pociagnac rok moze dwa i zostanie zwolniony, zawsze tak jest.

Bednarz popełnia podstawowy błąd jakim jest przedmiotowe podejscie do klubu. Idzie na wymianę ciosów z wrogiem który nie zawsze mysli logicznie, racja - jednak s....ysynsko silnym. Wrogiem który idze za głosem serca i jest zaslepiony emocjonanym podejsciem do całej sprawy, co chyba jest zrozumiłe.

To własnie Bednarz powinien się wykazac inteligencją, gdyz z racji stanowiska logiczne myslenie powinno byc atut w negocjacjach z nerwową stroną a niestety, okazał się zwykłym cymbałem i głupszą stroną konfliktu, Złamał wszystkie zasady panujące w srodowisku kibicowskim a tym samym stracił szacunek i akceptacje.

Naprawde, smutny to widok prezesa, który szuka pomocy w sejmie. Matki z niepełnosprawnymi dzieciakami nocują już na salonach od kilkunastu dni, bez rezultatu o 200zł a Bednarz naprawdę żywi nadzieję na wdrażanie tego, co usłyszał od ministra, który nawet nie wie o czym .......i.

Tak, jacku specjalnie dla ciebie i osucha zostanie znowelizowana ustawa o imrezach masowych. Panstwowa milicja sra pieniedzmy zeby ustawowo sie zbroic na kazde spotkanie powyzej 1000 osób, na ktorych wedłóg raportu jest bezpiecznie jak nigdy.
Wreszcie, specjalnie dla ciebie zmieniona zostanie konstytucja, bys mógł ograniczac prawo czlowieka do swobodnego poruszania się, nawet w okolicach stadionu gdy tylko ma taką ochotę, bez wyroku prawomocnego sądu.

"Juz nie ma odwrotu" ...tak jacku, cale zastepy ida za tobą. Prowadz wodzu! Gówno do burty przyklejone... krzykło - płyniemy!

Kim jesteś? JESTEŚ ....A ZWYCIĘZCĄ!!!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.04.2014 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Stary 06.04.2014, 22:08
Tak, jacku specjalnie dla ciebie i osucha zostanie znowelizowana ustawa o imrezach masowych. Panstwowa milicja sra pieniedzmy zeby ustawowo sie zbroic na kazde spotkanie powyzej 1000 osób, na ktorych wedłóg raportu jest bezpiecznie jak nigdy.
Czasami "państwowa milicja" na różnego rodzaju imprezach sportowych by się przydała. Bo kiedy czyta się takie newsy jak ten: http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-...__Bo_byly.html
to wypadałoby tylko zacytować klasyka "(...) idioci, z szambem w głowie".
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 06.04.2014, 22:18
Logiki mi w tym brakuje.

Nie wiem co tutaj się wypisuje.. to forum nie jest żadnym wyznacznikiem głosu kibiców.
Tutaj już nikt z grup kibicowskich Wisły od dawna się nie wypowiada.
I nie wiem po co przywołujesz Cupiała.. nikt do Cupiała się nie sra. A jeśli jest inaczej to podaj chociaż jeden REALNY przykład na to, a nie jakieś popierdółki internetowe.
Tak samo pierwsze słyszę o jakichś podziałach między SA i TS, jeśli już takie istnieją to nie wychodzą od kibiców co przecież byłoby irracjonalne.

Prezes Bednarz tak skłóca środowiska TS, że pier.doli po dziennikarzach różne niestworzone rzeczy, którzy potem uderzają jadem w TS (a to siłownia im nie pasuje, a to sekcja TSW, a to restauracja - te trzy instytucje przynoszą najwięcej przychodów TS-owi).
Ostatnio edytowane przez element : 06.04.2014 o godz. 22:26.
cdn..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 06.04.2014, 22:19
jedenzero napisał(a):Wyświetl post
Czasami "państwowa milicja" na różnego rodzaju imprezach sportowych by się przydała. Bo kiedy czyta się takie newsy jak ten: http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-...__Bo_byly.html
Dziwnym trafem teraz skonfliktowani z klubem kibole Zawiszy okradają koszykarki, a kibole Wisły z legitymacją SKWK i TSW biją biednych studentów i zwalniają z pracy parkingowych... oczywiście "przypadkiem" wszystko się zdarzyło.

Jak Staruch i Legia wojowała to też oczywiście przypadkiem Staruch kradł dowody osobiste i przechowywał je w domu i handlował narkotykami...

Wszystko to takie dziwne...
Ostatnio edytowane przez palikot : 06.04.2014 o godz. 22:23.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 06.04.2014, 22:22
No własnie o tym mówię. Zamiast mobilizować milicję i wydawać pieniądze w błoto , lepiej przeznaczyc te srodki na ochronę dzieciaków w halach lub patrole wokół szkół, wyłąpujące wszelkiej masci zboczenców i
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Stary 06.04.2014, 22:46
palikot napisał(a):Wyświetl post
Dziwnym trafem teraz skonfliktowani z klubem kibole Zawiszy okradają koszykarki, a kibole Wisły z legitymacją SKWK i TSW biją biednych studentów i zwalniają z pracy parkingowych... oczywiście "przypadkiem" wszystko się zdarzyło.

Jak Staruch i Legia wojowała to też oczywiście przypadkiem Staruch kradł dowody osobiste i przechowywał je w domu i handlował narkotykami...

Wszystko to takie dziwne...
palikot, nie jest to wymysł "pismaków", bo o całej sytuacji jest też wzmianka na stronie koszykarek Widzewa: http://widzewkosz.pl/skandal-w-bydgoszczy
Nie sądzę, żeby cokolwiek obchodził Ich konflikt Osucha z kibicami Zawiszy.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 06.04.2014, 23:09
palikot, nie jest to wymysł "pismaków", bo o całej sytuacji jest też wzmianka na stronie koszykarek Widzewa: http://widzewkosz.pl/skandal-w-bydgoszczy
Nie sądzę, żeby cokolwiek obchodził Ich konflikt Osucha z kibicami Zawiszy.
termin kibol użyty w tekście, jest dowodem na to, że jednak jakiś związek jest na rzeczy...

to jest kolejny pretekst by niszczyć ruch kibicowski, całe to wiązanie bandyckich patologicznych czynów z dopingiem, oprawą, racami i szerszą grupą kibiców temu służy. O wiele bardziej uwidaczniane w momencie kiedy jest konflikt.

dziwne
Ostatnio edytowane przez palikot : 06.04.2014 o godz. 23:12.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 06.04.2014, 23:28
loo juz u-14 dopiero co bylo u-12
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.04.2014, 23:39
z tego co kojarzę 12 letnia koszykarka może grać w drużynie Under 14

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 06.04.2014, 23:51
Rozumiem, ze w u14 graly jakies 12 latki i tylko je zaatakowano? czy caly sklad u14 skladal sie z 12 latek?

Poza tym na stronie Widzewa jasno napisane , ze zaatakowano 14 latki zas na stronie wiadomo jakiej, ze zaatakowano 12 latki. Jak wygladal ten atak dresy zdarto z tych dziewczynek? Ile poszkodowanych, ofiar smiertelnych, skad wiadomo ze to kibole Zawiszy przeciez mogla to byc prowokacja Elany A moze to byli fani Interu Mediolan? A moze i Zawiszy ale sekcji plywackiej? Zapewne ladnie sie najpierw wszystkim przedstawili a zrodlo z gowna oczywiscie w obawie o wlasne zdrowie pozostaje anonimowe. Najlepsze jest jednak to ze psy nikogo jeszcze nie zatrzymaly a wszystko juz wiadomo. Skad my to znamy?

Hmhmhm?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 07.04.2014 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.04.2014, 13:52
Czasami "państwowa milicja" na różnego rodzaju imprezach sportowych by się przydała.
Skąd się tacy frajerzy biorą?

Oddajcie wszystkie swobody obywatelskie w zamian za złudne poczucie bezpieczeństwa. Metoda stara jak świat, stara komunistyczna szkoła: straszono krwawą rewolucją Solidarności i agentami CIA w stanie wojennym, tak samo jak obecna inkarnacja ZSSR straszy banderowcami. Wszystko to ma być legitymizacją do łamania praw obywatelskich/deptania wolności.

A najsmutniejsze, że to działa. Że jest stado debili które powie: "dobrze, że pałują, powinni strzelać do bydła". Mniejsza o to, że już strzelają, ze są ludzie którzy stracili oko...

Może jakieś statystyki odnośnie przestępczości stadionowej? Zabawne, ale w ostatnim raporcie Reutersa nie ma Polski. Problemy, które są na całym świecie (również w stawianej nam za wzór Anglii) u nas dla bandy ułomów są dobrym pretekstem do ograniczania swobód obywatelskich. Do naginania konstytucji.

Są ludzie o mentalności niewolnika, są ludzie bez godności. Wiem, że brzmi to patetycznie, ale taka jest rzeczywistość. Każda władza będzie dążyła do erozji swobód obywatelskich, powoli, krok po kroku. Jeżeli nie napotka silnego oporu (jak w przypadku ACTA) będzie kontynuować. Przesuwać margines tego co dopuszczalne. Nie jest prawdą, że obecne prawo nie wystarcza do poradzenia sobie z incydentami. Nie zaszło nic, co usprawiedliwiałoby jakieś specjalne kroki, rozszerzanie obowiązków policji, nowe ustawy.

Mentalność niektórych mnie przeraża. Tak jak tu ktoś napisał: można wprowadzać reglamentację, "bo pewnie mają prawo".

Debile.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.04.2014, 16:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, ale w ostatnim raporcie Reutersa nie ma Polski.
Zabawne (czy smutne) jest to jak interpretuje się ten tekst. Reuters uważa że środowisko kibolskie w Polsce nie jest godne poświęcenia mu uwagi, na równi z Hiszpańskim (?). Za to pod Europę podciąga Moskwę. Czyli zbyt daleko idące wnioski z artykułu.

Cytat:
However, as the appalling events in Sweden, when a Djurgarden fan in his 40s died after being assaulted on his way to a game in Helsingborg show, associated violence is still rife in many places.

Below we examine the current hooligan situation around Europe:
Czytałeś go czy bazujesz na wnioskach Weszło?

Jak coś masz źródło:
http://in.reuters.com/article/2014/0...0IS5V420140401

P.S.
Nie twierdze ze wnioski są złe i że nie masz racji... Twierdze jedynie że argument jest słaby.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.04.2014 o godz. 16:34.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów