|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Proszę Cię naucz sie czytać ze zrozumieniem.Ja .......e FraMat Ciebie naprawdę nie da się już czytać!
Jako moderato jesteś żenujący i przynosisz wstyd kibicom Wisły ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Od kilku lat go męczy? Nie, to chyba nie będzie to...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Zrozumiałem dobrze.
Na zachodzie są race i bójki. U nas też są race i bójki. Na zachodzie poziom futbolu jest wyższy. U nas wmawia się ludziom, że jest niski z powodu rac i bójek, co musi być ewidentnym fałszem. A mnie nie obchodzi w tym momencie wiązanie poziomu futbolu z racami i bójkami. Ani w ogóle futbolu z racami (mniej) i bójkami (więcej). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chodzi o to, że politycy proponując pewne regulacje opowiadają, jak to na zachodzie tymi właśnie regulacjami sobie poradzono. Powyższe przykłady zaś mają dowodzić, że nie do końca. Co prowadzi do wniosku, że chcący wprowadzić jakiekolwiek regulacje nie mają pojęcia o czym mówią.
Przy czym z powyższych przykładów należałoby pominąć Rosję, Turcję, Grecję czy Bałkany, które z cywilizowanym zachodem Europy nie mają wiele do czynienia. Z kolei infrastruktura we Włoszech jest już dość przestarzała. Co do reszty, statystyka ma to do siebie, że ma pewne zagadnienia uprościć i wyjaśniać, ale najczęściej zniekształca. Każdy wyciągnie sobie taki wniosek, jaki mu pasuje. Podciągając pod swoją, z góry założoną tezę. Odbiegamy od tematu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Oczywiście, że na "zachodzie" nie do końca sobie z tym poradzono. Nigdy sobie nie poradzą bo w każdym społeczeństwie jest jakiś procent sfrustrowanej patologii. Dodatkowo w krajach bogatszych dochodzi cała kolorowa menażeria, która tylko szuka okazji do takich akcji. Do roboty się nie garnie za to do rozróby zawsze chętnie. Umówmy się, że napierdalanie się w imię barw klubowych jest domeną patologii takiej czy innej. Wpływ na to ma zazwyczaj frustracja niskim poziomem życia i szukanie wroga zastępczego. Cały świat zewnętrzny jest winny bo ktoś ma chujową robotę. Gdzieś to trzeba wyładować. Jedni strajkują inni znajdują sobie adekwatne do poziomu intelektualnego hobby. Zresztą te barwy na ogół są tylko szyldem a w rzeczywistości liczy się co innego. Bałkany, Rosję czy Turcję pomijam bo to jest trzeci świat czy się to komuś podoba czy nie.
To, że w cywilizowanym świecie sobie z tym nie poradzono definitywnie nie jest argumentem za tym, że nie ma sensu z tym walczyć. Pozostaje tylko kwestia metod. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 05.04.2014 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chciałbym zobaczyć jego minę, jakby przekonał się jak bardzo się myli
Jedni lubią wspinać się po skałkach, drudzy okładać się po buziach Na codzien eleganccy Panowie w garniturach, a przychodzi meczywo to już tacy mili nie są ![]() Nie wszyscy, ale są tacy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.04.2014 o godz. 12:58.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tak wiem, to że jest tam paru nazwijmy to zamożniejszych nie zmienia faktu, że taka forma rozrywki jak lanie się po mordach poza salą treningową to rozrywka dla plebsu. W "klubie" są nawet całkiem kasiaści - zazwyczaj manipulujący sfrustrowanymi gówniarzami w imię tylko i wyłącznie interesu i utrzymania swojego stanu majątkowego. Ile wiem na ten temat to moja sprawa, być może więcej niż ci się wydaje ( z czego wcale nie ejstem dumny bo oznacza to ni mniej ni więcej tylko to, że w jakimś tam stopniu jestem tym gównem ubabrany). I właśnie dlatego, że coś tam wiem to już "nie kupuję" tego. Zresztą nawet gdyby ktoś mnie obnażył jako totalnego ignoranta w tym temacie to w zasadzie w świecie "białych ludzi" byłby to tylko komplement.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.04.2014 o godz. 13:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Czy traktujesz nasz kraj jako Cywilizowany Zachod Europy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Dlatego otworzyłem temat w ABG, gdzie pojawiło się już kilkanaście przykładów prawdziwego oblicza "jak sobie poradzono" żeby udowadniać, że takie Bednarze czy inne, nie mówiąc już o mediach, (bo to dopiero jest abstrakcja) nie są wiarygodni i nie można im ufać nawet w najmniejszym stopniu. Kolegom chodzi, że w Polsce za ustanawianie prawa biorą się ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym czym jest kibicowanie. Ich działania doprowadzają do tego, że polska piłka traci ostatnie co ma czyli wspólnotę kibicowską. Chcą zastąpić klimat, zjadaczami popcornu. Raz że im się to nie uda! Dwa, w Polsce popcorn je o wiele rzadziej niż raz na 2 tygodnie. [ironia]Dla was co wyznają teorię "przezorny zawsze ubezpieczony" nie jesteście nawet odważni, żeby pomyśleć, bo to ryzyko, które mogłoby doprowadzić, że stalibyście się zbyt mądrzy[/ironia]
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.04.2014 o godz. 17:20.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy byl jakis zakaz wyjazdowy na dzisiejszy mecz do Lodzi
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Przecież na Widzewie sektor gości jest zamknięty już od kilku sezonów, więc gdyby tym razem jednak było "zainteresowanie" to i tak lipa z wyjazdu
![]()
Ostatnio edytowane przez Taylor : 05.04.2014 o godz. 18:22.
![]()
SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łysy się u nas marnuje.
Powinien dostać nominację na Ministra Finansów RP... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Właśnie dlatego że myślę potrafię przewidzieć, że odpalanie rac w tłumie rożnie się może skończyć ... właśnie dlatego że myślę uważam że bójki między kibicami kończą się w wielu przypadkach urazami ... a to NIE JEST DOBRE. Możesz to sobie nazywać głupotą i tchórzostwem. Jakbyś wylądował w szpitalu zmieniłbyś zdanie. Co do tego przykładu że na Zachodzie też są zadymy ... no są ! ale pokażcie mi cywilizowane Państwo który się na to godzi i z tym nie walczy ? ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Hahahah ja jebie
W pilce noznej wiecej powazniejszych urazow sie zdarza. Wszystko moze sie roznie skonczyc. To co ty wypisujesz faktycznie nazwe glupota bo innego slowa ciezko uzyc. Plus za to dla ciebie mistrzu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty pewnie należysz to grona tych dla których nie ma ważniejszych rzeczy niż Wisła. Piękne i właściwie tylko klaskać. gdyby nie to że takie rzeczy są! Jak będziesz miał połowę moich lat to załapiesz o co mi chodzi. I jedną z takich rzeczy jest życie i zdrowie ludzkie ! Dzięki za plius. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To ile pan ma lat 60+?
Nigdy tego nie zalapie bo po gebach piora sie ci co chca sie prac i wiedza, ze mozena poniesc jakies tam ryzyko. To raz. Kierowca jestes? Autem jezdzisz? Radze sie przejsc na cmentarze w takim razie. Bo mysle, ze dlatego, ze myslisz jezdzenie autem roznie sie moze skonczyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Nasluchal sie Bednarza i wmowil sobie ze jak pojdzie na stadion Wisly to wroci z niego prosto na cmentarz
Ludzie, zejdzcie na ziemie, na stadionie Wisly nie doszlo do awantury od 10 lat, nic powaznego na tym stadionie sie nie dzieje. Czasem jakas raca i nic poza tym. Zadymy na zachodzie czy w Polsce.. chlop to chlop, lubia dac sobie po mordzie, nie beda stac jak piz,dy, tak jak na ringu jakis koles reprezentuje wlasna szkole walk, tak kibic reprezentuje wlasny klub. Rycerze kiedys reprezentowali wlasna flaga, sztandar, rewir, barwy i napie.rdalali tych ktorzy staneli im na drodze, kazda z tych grup chciala bys najlepsza, panowac, budzic strach i postrach, a dzis o tym nauczyciele z dumą mowia malym dzieciom na lekcjach historii
Ostatnio edytowane przez c. : 05.04.2014 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale paradoksalnie człowiek im mu mniej życia zostaje tym bardzie je sobie ceni .. Mogę się założyć, że Ty w wieku 40 lat będziesz miał nieco zmienioną hierarchię wartości. Można powiedzieć chcą się młodzi bić ich sprawa ... no nie do końca ... 1. młodzi ludzie nie zawsze są świadomi następstw 2. poszkodowanym może być gość który przemocy nigdy nie używa ... 3. leczyć delikwentów będziemy wszyscy... Kierowca zawodowy , jeździ bo musi zarabiać na życie ... a wypadki nie są efektem działań zamierzonych Oczywiście świadome przekraczanie podwójne prędkości czy jazda z 2 promilami to wg mnie takie samo zwiększanie ryzyka jak ustawki kibiców. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
ad2. ok niech bedzie, ze i tu sie zgodze ale to tak jak w codziennosci, wyodrebniajac sprawy kibicowskie czyz nie? ad3. takie sa reguly pseudodemokracji bo tak samo oplacamy wszyscy mordercow, pedofilow, najebanych kierowcow czy zlodziei z rzadu Ogolnie co do rac i ich wystrzeliwania spoza stadionu. Na chwile wczuje sie w role antagonistow ludzi z C. Moim zdaniem lepiej by bylo miec ich wszystkich w jednym miejscu na trybunie C bo jak juz rozpatrujemy stopnie ryzyka to co lepiej: zeby odpalali sobie race na C i jak dotad nikomu zadna krzywda sie nie dziala czy lepiej zwiekszac ryzyko? Poza tym dziwi mnie, ze tyle placzu nt rac nie bylo jak ostatnio lewaczki z Belgii do nas zawitaly i rzucaly w ludzi z G racami a teraz nagle wielki ambaras. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Właśnie chodzi o to, żeby wyciągnąć prosty wniosek np odniosę się do tego co ty piszesz: Piszesz że race w tłumie - różnie może być. Wystarczy logika na zasadzie: Race odpalają się codziennie na setkach stadionów, na setkach imprez takich czy owakich i to w tłumie. I co? Nie kończy się różnie. Kończy się dymkiem unoszącym się w powietrzu. Aktualnie są to najpoważniejsze konsekwencje ich używania o jakich słyszałem. Rzecz o bójkach. Co cię obchodzi jak dwóch czy więcej kolesi obijających sobie mordy dla lepszego samopoczucia? Ich sprawa ich mordy co ci do tego, może to lubią. A jakby tobie ktoś zabraniał zbierać znaczki i pielęgnować rybki które lubisz i przytulać misia? Pederaści mogą sobie już dzieci adoptować w paru krajach, to ci co chcą się bić mają się nie bić bo ty masz przekonanie, że to nie jest dobre? Czegoś tu nie kumam?(Proszę tylko nie pisz mi, że postronni, zniszczenia i że toleruję zadymy na stadionie, proszę cię Rzecz o tchórzostwie: Specjalnie napisałem ironia, żebyś pomyślał trochę, że tchórzostwem nie jest nieuczestniczenie w obijaniu ryjów, tylko akceptacja tego, że są ludzie, którzy idą w te zasady z własnej woli i być może chcą uczestniczyć w czymś takim w każdym kraju na świecie, choćby kosztem tego było życie (co nie uważam, że powinno mieć miejsce na stadionie)
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.04.2014 o godz. 23:32.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To sobie Bednarz znalazł sojusznika heh...Osucha. Warci siebie.
Widać że reszta prezesów klubów ekstraklasy. nie skorzystała z zaproszenia do "szabelki" Zresztą każdy wie, że oni nie walczą z stadionowym chuligaństwem a po prostu z własnymi kibicami którzy nie akceptują ich obecności w klubach. Reszta ligi takich problemów nie ma i na pewno nie potrzebuje mieć. Nie ma żadnych powodów czy przesłanek by dołączyć do idiotów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Race na Wiśle odpalane regularnie były od jakiś 20 lat. Przez lata za oprawy (z udziałem rac) kibice byli wychwalani przez dziennikarzy, działaczy, piłkarzy. W latach 2005-2008 (sprawdźcie dokładnie) Orange sponsor ekstraklasy wybierał oprawy kolejki w których bardzo często wybierano oprawy z udziałem pirotechniki. Ba, kibice Legii dostali nawet za atmosferę na trybunach czek na gali ekstraklasy! Minęło parę lat i poprzez odpalanie rac na derbach, oraz przerwanie meczu na 10 sekund z Zawiszą, okazuję się że na naszym stadionie nie jest bezpiecznie! Że trzeba rozdawać zakazy, iść na wojnę z SKWK itd. A przecież nic się nie stało, przecież to są ....a drobne incydenty! Siedzę aktualnie w UK, włączam sobie wczoraj fakty na necie i widzę jak prezes mojego klubu prosi o pomoc MINISTRA! ....a, przecież na Wiśle w ciągu ostatnich 10 lat były może z dwie "zadymki"... Bezpieczniej jest niż w pierwszym lepszym klubie, czy dyskotece... O co ....a bednarzowi chodzi? Nawet w Anglii zaczynają odpalać pirotechnikę i pojawia się ona częściej niż w Polsce... Ten kraj zwariował... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Dlatego że idioci są po obu stronach.
Jaką sobie środowisko kibicowskie sytuacje wypracowało taką ma. Bednarz wyznaczył granicę finansową, kibice swoim zachowaniem wyznaczyli jej fizyczny przebieg. A teraz narzekania że jest ona w debilnym miejscu.
Ale trochę wyprostujmy - profity a nie reguły ![]() Profity dla mordercow, pedofilow, najebanych kierowcow czy zlodziei z rzadu czy kiboli. Oczywiście, z profitów należy korzystać ale nie należy zapominać dzięki komu/czemu się je ma.
![]() Czy Bednarz prosiłby o przeniesienie rac na Zawiszę jakby uważał że jest to niebezpieczne dla stadionu czy kibiców? Weź pomyśl.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.04.2014 o godz. 13:03.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kim jest Bednarz zeby decydowac o tym kto bedzie chodzil na Wisle a kto nie? Pomijajac to, ze jest czyims dupolizem to z Naszym klubem on nie ma nic wspolnego. Niech wyp...do Warszawy. Wielki mi uzdrowiciel finansow. Nie zrobil kompletnie nic , no ....a nic ! A tu go jeszcze bronia. Zoobowiazania z czasem same zeszly a i sa jeszcze te najdotkliwsze ktore czekaja na decyzje Uefa. Jak by nie ugoda miasta na jednodniowe wynajmowanie R22 to bysmy juz dawno byli bankrutem. Nie wspominajac o licencji ktora jest dzieki kasie od Ufa...ciekawe czy warto bylo... Zero wplywow i budzet w granicach 15mln. Przeciez ta oczywistosc juz pisano tutaj na forum 2 lata temu ze zero kasy do klubu bedzie i z roku na rok gorzej, przy takim mydleniu oczow.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.04.2014 o godz. 15:02.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|