The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2014, 10:31
Proszę Cię naucz sie czytać ze zrozumieniem.Ja .......e FraMat Ciebie naprawdę nie da się już czytać!
Jako moderato jesteś żenujący i przynosisz wstyd kibicom Wisły
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.04.2014, 10:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważasz, że i u nas powinny byc na stadionach awantury, bitwy, kamiene rzucane w gości, ustawki, walka z użyciem noży, podpalenie stadionu, obrzucanie piłkarzy całym dostępnym arsenałem i co tam jeszcze?
Naprawdę, niektorzy to mają argumenty!
Bo tam się biją to można i u nas.
Bo tam rzucają to i u nas powinno być wolno.
Chłopie, weź już skończ...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.04.2014, 10:49
Czyli uważasz, że i u nas powinny byc na stadionach awantury, bitwy, kamiene rzucane w gości, ustawki, walka z użyciem noży, podpalenie stadionu, obrzucanie piłkarzy całym dostępnym arsenałem i co tam jeszcze?
Inteligentny facet z Ciebie - naprawdę nie wierzę, że tak odebrałeś post Southa. Kac Cię męczy?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.04.2014, 11:00
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Inteligentny facet z Ciebie - naprawdę nie wierzę, że tak odebrałeś post Southa. Kac Cię męczy?
Od kilku lat go męczy? Nie, to chyba nie będzie to...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.04.2014, 11:12
Zrozumiałem dobrze.
Na zachodzie są race i bójki.
U nas też są race i bójki.
Na zachodzie poziom futbolu jest wyższy.
U nas wmawia się ludziom, że jest niski z powodu rac i bójek, co musi być ewidentnym fałszem.

A mnie nie obchodzi w tym momencie wiązanie poziomu futbolu z racami i bójkami.

Ani w ogóle futbolu z racami (mniej) i bójkami (więcej).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.04.2014, 11:27
Chodzi o to, że politycy proponując pewne regulacje opowiadają, jak to na zachodzie tymi właśnie regulacjami sobie poradzono. Powyższe przykłady zaś mają dowodzić, że nie do końca. Co prowadzi do wniosku, że chcący wprowadzić jakiekolwiek regulacje nie mają pojęcia o czym mówią.

Przy czym z powyższych przykładów należałoby pominąć Rosję, Turcję, Grecję czy Bałkany, które z cywilizowanym zachodem Europy nie mają wiele do czynienia. Z kolei infrastruktura we Włoszech jest już dość przestarzała.

Co do reszty, statystyka ma to do siebie, że ma pewne zagadnienia uprościć i wyjaśniać, ale najczęściej zniekształca. Każdy wyciągnie sobie taki wniosek, jaki mu pasuje. Podciągając pod swoją, z góry założoną tezę.

Odbiegamy od tematu.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.04.2014, 12:26
Oczywiście, że na "zachodzie" nie do końca sobie z tym poradzono. Nigdy sobie nie poradzą bo w każdym społeczeństwie jest jakiś procent sfrustrowanej patologii. Dodatkowo w krajach bogatszych dochodzi cała kolorowa menażeria, która tylko szuka okazji do takich akcji. Do roboty się nie garnie za to do rozróby zawsze chętnie. Umówmy się, że napierdalanie się w imię barw klubowych jest domeną patologii takiej czy innej. Wpływ na to ma zazwyczaj frustracja niskim poziomem życia i szukanie wroga zastępczego. Cały świat zewnętrzny jest winny bo ktoś ma chujową robotę. Gdzieś to trzeba wyładować. Jedni strajkują inni znajdują sobie adekwatne do poziomu intelektualnego hobby. Zresztą te barwy na ogół są tylko szyldem a w rzeczywistości liczy się co innego. Bałkany, Rosję czy Turcję pomijam bo to jest trzeci świat czy się to komuś podoba czy nie.
To, że w cywilizowanym świecie sobie z tym nie poradzono definitywnie nie jest argumentem za tym, że nie ma sensu z tym walczyć. Pozostaje tylko kwestia metod.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.04.2014, 12:38
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że na "zachodzie" nie do końca sobie z tym poradzono. Nigdy sobie nie poradzą bo w każdym społeczeństwie jest jakiś procent sfrustrowanej patologii. Dodatkowo w krajach bogatszych dochodzi cała kolorowa menażeria, która tylko szuka okazji do takich akcji. Do roboty się nie garnie za to do rozróby zawsze chętnie. Umówmy się, że napierdalanie się w imię barw klubowych jest domeną patologii takiej czy innej. Wpływ na to ma zazwyczaj frustracja niskim poziomem życia i szukanie wroga zastępczego. Cały świat zewnętrzny jest winny bo ktoś ma chujową robotę. Gdzieś to trzeba wyładować. Jedni strajkują inni znajdują sobie adekwatne do poziomu intelektualnego hobby. Zresztą te barwy na ogół są tylko szyldem a w rzeczywistości liczy się co innego. Bałkany, Rosję czy Turcję pomijam bo to jest trzeci świat czy się to komuś podoba czy nie.
To, że w cywilizowanym świecie sobie z tym nie poradzono definitywnie nie jest argumentem za tym, że nie ma sensu z tym walczyć. Pozostaje tylko kwestia metod.
Zdziwił byś się i to bardzo. Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, to tylko potwierdza ,że jak mało wiesz na pewien temat to lepiej się nie wypowiadaj bo możesz zrobić z siebie... mało wiedzącego człowieka
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 05.04.2014 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.04.2014, 12:52
Chciałbym zobaczyć jego minę, jakby przekonał się jak bardzo się myli

Jedni lubią wspinać się po skałkach, drudzy okładać się po buziach Na codzien eleganccy Panowie w garniturach, a przychodzi meczywo to już tacy mili nie są
Nie wszyscy, ale są tacy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.04.2014 o godz. 12:58.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.04.2014, 13:24
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Zdziwił byś się i to bardzo. Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, to tylko potwierdza ,że jak mało wiesz na pewien temat to lepiej się nie wypowiadaj bo możesz zrobić z siebie... mało wiedzącego człowieka
Tak wiem, to że jest tam paru nazwijmy to zamożniejszych nie zmienia faktu, że taka forma rozrywki jak lanie się po mordach poza salą treningową to rozrywka dla plebsu. W "klubie" są nawet całkiem kasiaści - zazwyczaj manipulujący sfrustrowanymi gówniarzami w imię tylko i wyłącznie interesu i utrzymania swojego stanu majątkowego. Ile wiem na ten temat to moja sprawa, być może więcej niż ci się wydaje ( z czego wcale nie ejstem dumny bo oznacza to ni mniej ni więcej tylko to, że w jakimś tam stopniu jestem tym gównem ubabrany). I właśnie dlatego, że coś tam wiem to już "nie kupuję" tego. Zresztą nawet gdyby ktoś mnie obnażył jako totalnego ignoranta w tym temacie to w zasadzie w świecie "białych ludzi" byłby to tylko komplement.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.04.2014 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.04.2014, 13:57
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Tak wiem, to że jest tam paru nazwijmy to zamożniejszych nie zmienia faktu, że taka forma rozrywki jak lanie się po mordach poza salą treningową to rozrywka dla plebsu. W "klubie" są nawet całkiem kasiaści - zazwyczaj manipulujący sfrustrowanymi gówniarzami w imię tylko i wyłącznie interesu i utrzymania swojego stanu majątkowego. Ile wiem na ten temat to moja sprawa, być może więcej niż ci się wydaje ( z czego wcale nie ejstem dumny bo oznacza to ni mniej ni więcej tylko to, że w jakimś tam stopniu jestem tym gównem ubabrany). I właśnie dlatego, że coś tam wiem to już "nie kupuję" tego. Zresztą nawet gdyby ktoś mnie obnażył jako totalnego ignoranta w tym temacie to w zasadzie w świecie "białych ludzi" byłby to tylko komplement.
Po twoich wpisach wnioskuję ,że wiedzę czerpiesz z dziennika polskiego albo innej interii a zgrywasz tu mega kumacza w tej dziedzinie. łysy ci płaci za to co tu wypisujesz? Bo walczysz na tym forum jak mało kto
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.04.2014, 14:47
rav napisał(a):Wyświetl post

Przy czym z powyższych przykładów należałoby pominąć Rosję, Turcję, Grecję czy Bałkany, które z cywilizowanym zachodem Europy nie mają wiele do czynienia. Z kolei infrastruktura we Włoszech jest już dość przestarzała.

Odbiegamy od tematu.

Czy traktujesz nasz kraj jako Cywilizowany Zachod Europy na jakiej podstawie sportu ? mentalnosci ? stylu i poziomu zycia ? druzyn pilkarskich ? czym My sie roznimy od tych ktorych wymieniles ? bo pilkarsko , zarobkowo, jestesmy za nimi o 10 lat wstecz
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.04.2014, 17:15
A ty uważasz, że wolno tak kłamać, że na "zachodzie sobie poradzono"?
Dlatego otworzyłem temat w ABG, gdzie pojawiło się już kilkanaście przykładów prawdziwego oblicza "jak sobie poradzono" żeby udowadniać, że takie Bednarze czy inne, nie mówiąc już o mediach, (bo to dopiero jest abstrakcja) nie są wiarygodni i nie można im ufać nawet w najmniejszym stopniu.

Kolegom chodzi, że w Polsce za ustanawianie prawa biorą się ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym czym jest kibicowanie. Ich działania doprowadzają do tego, że polska piłka traci ostatnie co ma czyli wspólnotę kibicowską. Chcą zastąpić klimat, zjadaczami popcornu. Raz że im się to nie uda! Dwa, w Polsce popcorn je o wiele rzadziej niż raz na 2 tygodnie.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
To że w innych krajach giną ludzie przez kiboli bandytów nie jest dla mnie piknika argumentem .... aby na to zezwalać w Polsce.
Jeśli ktoś tu ma wyprany mózg to na pewno nie ci którzy wolą stadiony bez zadym i ofiar.
wyraz Polska proponuje pisać z dużej litery
[ironia]Dla was co wyznają teorię "przezorny zawsze ubezpieczony" nie jesteście nawet odważni, żeby pomyśleć, bo to ryzyko, które mogłoby doprowadzić, że stalibyście się zbyt mądrzy[/ironia]
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.04.2014 o godz. 17:20.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 05.04.2014, 17:20
Czy byl jakis zakaz wyjazdowy na dzisiejszy mecz do Lodzi ?
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 05.04.2014, 18:16
Przecież na Widzewie sektor gości jest zamknięty już od kilku sezonów, więc gdyby tym razem jednak było "zainteresowanie" to i tak lipa z wyjazdu
Ostatnio edytowane przez Taylor : 05.04.2014 o godz. 18:22.
SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 05.04.2014, 18:58
Łysy się u nas marnuje.

Powinien dostać nominację na Ministra Finansów RP...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.04.2014, 19:29
palikot napisał(a):Wyświetl post
Dla was co wyznają teorię "przezorny zawsze ubezpieczony" nie jesteście nawet odważni, żeby pomyśleć, bo to ryzyko, które mogłoby doprowadzić, że stalibyście się zbyt mądrzy
O czym to ja się boję pomyśleć ?
Właśnie dlatego że myślę potrafię przewidzieć, że odpalanie rac w tłumie rożnie się może skończyć ...
właśnie dlatego że myślę uważam że bójki między kibicami kończą się w wielu przypadkach urazami ... a to NIE JEST DOBRE.
Możesz to sobie nazywać głupotą i tchórzostwem. Jakbyś wylądował w szpitalu zmieniłbyś zdanie.

Co do tego przykładu że na Zachodzie też są zadymy ... no są ! ale pokażcie mi cywilizowane Państwo który się na to godzi i z tym nie walczy ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 05.04.2014, 19:37
Hahahah ja jebie

W pilce noznej wiecej powazniejszych urazow sie zdarza. Wszystko moze sie roznie skonczyc. To co ty wypisujesz faktycznie nazwe glupota bo innego slowa ciezko uzyc. Plus za to dla ciebie mistrzu.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 05.04.2014, 19:50
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Hahahah ja jebie
W pilce noznej wiecej powazniejszych urazow sie zdarza. Wszystko moze sie roznie skonczyc. To co ty wypisujesz faktycznie nazwe glupota bo innego slowa ciezko uzyc. Plus za to dla ciebie mistrzu.
Napisałem "urazy" nieco ironicznie ale proponuje Ci przejść się też na cmentarze.
Ty pewnie należysz to grona tych dla których nie ma ważniejszych rzeczy niż Wisła.
Piękne i właściwie tylko klaskać.
gdyby nie to że takie rzeczy są!
Jak będziesz miał połowę moich lat to załapiesz o co mi chodzi.
I jedną z takich rzeczy jest życie i zdrowie ludzkie !
Dzięki za plius.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 05.04.2014, 19:55
To ile pan ma lat 60+?
Nigdy tego nie zalapie bo po gebach piora sie ci co chca sie prac i wiedza, ze mozena poniesc jakies tam ryzyko. To raz.
Kierowca jestes? Autem jezdzisz? Radze sie przejsc na cmentarze w takim razie. Bo mysle, ze dlatego, ze myslisz jezdzenie autem roznie sie moze skonczyc.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.04.2014, 20:21
Nasluchal sie Bednarza i wmowil sobie ze jak pojdzie na stadion Wisly to wroci z niego prosto na cmentarz

Ludzie, zejdzcie na ziemie, na stadionie Wisly nie doszlo do awantury od 10 lat, nic powaznego na tym stadionie sie nie dzieje.

Czasem jakas raca i nic poza tym.

Zadymy na zachodzie czy w Polsce.. chlop to chlop, lubia dac sobie po mordzie, nie beda stac jak piz,dy, tak jak na ringu jakis koles reprezentuje wlasna szkole walk, tak kibic reprezentuje wlasny klub. Rycerze kiedys reprezentowali wlasna flaga, sztandar, rewir, barwy i napie.rdalali tych ktorzy staneli im na drodze, kazda z tych grup chciala bys najlepsza, panowac, budzic strach i postrach, a dzis o tym nauczyciele z dumą mowia malym dzieciom na lekcjach historii Normalna rzecz. Niczym to sie nie rozni od dzisiejszych czasow, mamy swoj klub, barwy, sztandar, musimy to bronic kiedy nieprzyjaciel stanie nam na drodze i bedzie probowal nasz klub zdeptac a barwy opluc. Ave Wisla!
Ostatnio edytowane przez c. : 05.04.2014 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 05.04.2014, 20:34
To ile pan ma lat 60+?
Nigdy tego nie zalapie bo po gebach piora sie ci co chca sie prac i wiedza, ze mozena poniesc jakies tam ryzyko. To raz.
Kierowca jestes? Autem jezdzisz? Radze sie przejsc na cmentarze w takim razie. Bo mysle, ze dlatego, ze myslisz jezdzenie autem roznie sie moze skonczyc.
Nie bez przesady z tymi latami ...
Ale paradoksalnie człowiek im mu mniej życia zostaje tym bardzie je sobie ceni ..
Mogę się założyć, że Ty w wieku 40 lat będziesz miał nieco zmienioną hierarchię wartości.
Można powiedzieć chcą się młodzi bić ich sprawa ...
no nie do końca ...
1. młodzi ludzie nie zawsze są świadomi następstw
2. poszkodowanym może być gość który przemocy nigdy nie używa ...
3. leczyć delikwentów będziemy wszyscy...

Kierowca zawodowy , jeździ bo musi zarabiać na życie ... a wypadki nie są efektem działań zamierzonych
Oczywiście świadome przekraczanie podwójne prędkości czy jazda z 2 promilami to wg mnie takie samo zwiększanie ryzyka jak ustawki kibiców.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 05.04.2014, 20:59
Ale paradoksalnie człowiek im mu mniej życia zostaje tym bardzie je sobie ceni ..
Mogę się założyć, że Ty w wieku 40 lat będziesz miał nieco zmienioną hierarchię wartości.
no nie do końca ...
1. młodzi ludzie nie zawsze są świadomi następstw
2. poszkodowanym może być gość który przemocy nigdy nie używa ...
3. leczyć delikwentów będziemy wszyscy...

Kierowca zawodowy , jeździ bo musi zarabiać na życie ... a wypadki nie są efektem działań zamierzonych
Oczywiście świadome przekraczanie podwójne prędkości czy jazda z 2 promilami to wg mnie takie samo zwiększanie ryzyka jak ustawki kibiców.
ad1. oczywiscie z tym sie zgadzam ale tego sie nie zmieni taka juz jest mlodosc, ludzie sie ucza na wlasnych doswiadczeniach a jakie wnioski z nich wyciagaja to juz ich wlasna prywatna sprawa
ad2. ok niech bedzie, ze i tu sie zgodze ale to tak jak w codziennosci, wyodrebniajac sprawy kibicowskie czyz nie?
ad3. takie sa reguly pseudodemokracji bo tak samo oplacamy wszyscy mordercow, pedofilow, najebanych kierowcow czy zlodziei z rzadu

Ogolnie co do rac i ich wystrzeliwania spoza stadionu. Na chwile wczuje sie w role antagonistow ludzi z C. Moim zdaniem lepiej by bylo miec ich wszystkich w jednym miejscu na trybunie C bo jak juz rozpatrujemy stopnie ryzyka to co lepiej: zeby odpalali sobie race na C i jak dotad nikomu zadna krzywda sie nie dziala czy lepiej zwiekszac ryzyko?

Poza tym dziwi mnie, ze tyle placzu nt rac nie bylo jak ostatnio lewaczki z Belgii do nas zawitaly i rzucaly w ludzi z G racami a teraz nagle wielki ambaras.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.04.2014, 21:03
Cytat:
no nie do końca ...
Jak już tak się tych lat trzymasz to jeśli masz ich 40 czy 50 to muszę cię zmartwić. Żyją na świecie jeszcze starsi ludzie od ciebie więc jeśli ty chcesz prowadzić za rączkę przez życie tych nieświaodmych młodzieńców to skontaktuj się z jakimś seniorem, który poprowadzi ciebie przez to życie bo może jeszcze wszystkiego nie wiesz, może twoja hierarchia wartości musi się jeszcze zmienić.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.04.2014, 23:28
O czym to ja się boję pomyśleć ?
Właśnie dlatego że myślę potrafię przewidzieć, że odpalanie rac w tłumie rożnie się może skończyć ...
właśnie dlatego że myślę uważam że bójki między kibicami kończą się w wielu przypadkach urazami ... a to NIE JEST DOBRE.
Możesz to sobie nazywać głupotą i tchórzostwem. Jakbyś wylądował w szpitalu zmieniłbyś zdanie.

Co do tego przykładu że na Zachodzie też są zadymy ... no są ! ale pokażcie mi cywilizowane Państwo który się na to godzi i z tym nie walczy ?
Nie chodzi o czym ty boisz się myśleć. Chodzi o to, że boisz się pomyśleć, bo to by sprawiło, że pewne logicznie wyciągane wnioski sprawiłyby, że twoje podejście do tego tematu zmieniłoby oblicze a to jest ryzyko zmiany, a rurkowce na dnie rowu mariańskiego nie lubią zmiany a zwłaszcza własnych poglądów ;-)

Właśnie chodzi o to, żeby wyciągnąć prosty wniosek np odniosę się do tego co ty piszesz:
Piszesz że race w tłumie - różnie może być. Wystarczy logika na zasadzie: Race odpalają się codziennie na setkach stadionów, na setkach imprez takich czy owakich i to w tłumie. I co? Nie kończy się różnie. Kończy się dymkiem unoszącym się w powietrzu. Aktualnie są to najpoważniejsze konsekwencje ich używania o jakich słyszałem.
Rzecz o bójkach. Co cię obchodzi jak dwóch czy więcej kolesi obijających sobie mordy dla lepszego samopoczucia? Ich sprawa ich mordy co ci do tego, może to lubią. A jakby tobie ktoś zabraniał zbierać znaczki i pielęgnować rybki które lubisz i przytulać misia? Pederaści mogą sobie już dzieci adoptować w paru krajach, to ci co chcą się bić mają się nie bić bo ty masz przekonanie, że to nie jest dobre? Czegoś tu nie kumam?(Proszę tylko nie pisz mi, że postronni, zniszczenia i że toleruję zadymy na stadionie, proszę cię )
Rzecz o tchórzostwie: Specjalnie napisałem ironia, żebyś pomyślał trochę, że tchórzostwem nie jest nieuczestniczenie w obijaniu ryjów, tylko akceptacja tego, że są ludzie, którzy idą w te zasady z własnej woli i być może chcą uczestniczyć w czymś takim w każdym kraju na świecie, choćby kosztem tego było życie (co nie uważam, że powinno mieć miejsce na stadionie)
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.04.2014 o godz. 23:32.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 06.04.2014, 07:08
To sobie Bednarz znalazł sojusznika heh...Osucha. Warci siebie.

Widać że reszta prezesów klubów ekstraklasy. nie skorzystała z zaproszenia do "szabelki" Zresztą każdy wie, że oni nie walczą z stadionowym chuligaństwem a po prostu z własnymi kibicami którzy nie akceptują ich obecności w klubach.

Reszta ligi takich problemów nie ma i na pewno nie potrzebuje mieć. Nie ma żadnych powodów czy przesłanek by dołączyć do idiotów.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 06.04.2014, 08:53
Zrozumiałem dobrze.
Na zachodzie są race i bójki.
U nas też są race i bójki.
Na zachodzie poziom futbolu jest wyższy.
U nas wmawia się ludziom, że jest niski z powodu rac i bójek, co musi być ewidentnym fałszem.

A mnie nie obchodzi w tym momencie wiązanie poziomu futbolu z racami i bójkami.

Ani w ogóle futbolu z racami (mniej) i bójkami (więcej).
Możesz mi powiedzieć jakież to bójki były na stadionie Wisły ostatnio?

Race na Wiśle odpalane regularnie były od jakiś 20 lat. Przez lata za oprawy (z udziałem rac) kibice byli wychwalani przez dziennikarzy, działaczy, piłkarzy.

W latach 2005-2008 (sprawdźcie dokładnie) Orange sponsor ekstraklasy wybierał oprawy kolejki w których bardzo często wybierano oprawy z udziałem pirotechniki. Ba, kibice Legii dostali nawet za atmosferę na trybunach czek na gali ekstraklasy!

Minęło parę lat i poprzez odpalanie rac na derbach, oraz przerwanie meczu na 10 sekund z Zawiszą, okazuję się że na naszym stadionie nie jest bezpiecznie! Że trzeba rozdawać zakazy, iść na wojnę z SKWK itd.

A przecież nic się nie stało, przecież to są ....a drobne incydenty!

Siedzę aktualnie w UK, włączam sobie wczoraj fakty na necie i widzę jak prezes mojego klubu prosi o pomoc MINISTRA! ....a, przecież na Wiśle w ciągu ostatnich 10 lat były może z dwie "zadymki"... Bezpieczniej jest niż w pierwszym lepszym klubie, czy dyskotece...

O co ....a bednarzowi chodzi? Nawet w Anglii zaczynają odpalać pirotechnikę i pojawia się ona częściej niż w Polsce...

Ten kraj zwariował...
Ddf
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.04.2014, 09:13
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

W latach 2005-2008 (sprawdźcie dokładnie) Orange sponsor ekstraklasy wybierał oprawy kolejki w których bardzo często wybierano oprawy z udziałem pirotechniki. Ba, kibice Legii dostali nawet za atmosferę na trybunach czek na gali ekstraklasy!
Kibice Legii odbierają nagrodę w konkursie Orange Fair Play
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.04.2014, 12:59
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ten kraj zwariował...
Dlatego że idioci są po obu stronach.
Jaką sobie środowisko kibicowskie sytuacje wypracowało taką ma. Bednarz wyznaczył granicę finansową, kibice swoim zachowaniem wyznaczyli jej fizyczny przebieg. A teraz narzekania że jest ona w debilnym miejscu.

ad3. takie sa reguly pseudodemokracji bo tak samo oplacamy wszyscy mordercow, pedofilow, najebanych kierowcow czy zlodziei z rzadu
Sprytne
Ale trochę wyprostujmy - profity a nie reguły
Profity dla mordercow, pedofilow, najebanych kierowcow czy zlodziei z rzadu czy kiboli.
Oczywiście, z profitów należy korzystać ale nie należy zapominać dzięki komu/czemu się je ma.

Ogolnie co do rac i ich wystrzeliwania spoza stadionu. Na chwile wczuje sie w role antagonistow ludzi z C. Moim zdaniem lepiej by bylo miec ich wszystkich w jednym miejscu na trybunie C bo jak juz rozpatrujemy stopnie ryzyka to co lepiej: zeby odpalali sobie race na C i jak dotad nikomu zadna krzywda sie nie dziala czy lepiej zwiekszac ryzyko?
Jakie ryzyko? Odpalenia (statystycznie) bezpiecznych rac
Czy Bednarz prosiłby o przeniesienie rac na Zawiszę jakby uważał że jest to niebezpieczne dla stadionu czy kibiców? Weź pomyśl.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.04.2014 o godz. 13:03.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 06.04.2014, 13:10
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dlatego że idioci są po obu stronach.
Jaką sobie środowisko kibicowskie sytuacje wypracowało taką ma. Bednarz wyznaczył granicę finansową, kibice swoim zachowaniem wyznaczyli jej fizyczny przebieg. A teraz narzekania że jest ona w debilnym miejscu.
Bednarz granice to przekroczyl...ale absurdu.

Kim jest Bednarz zeby decydowac o tym kto bedzie chodzil na Wisle a kto nie? Pomijajac to, ze jest czyims dupolizem to z Naszym klubem on nie ma nic wspolnego. Niech wyp...do Warszawy.

Wielki mi uzdrowiciel finansow. Nie zrobil kompletnie nic , no ....a nic ! A tu go jeszcze bronia. Zoobowiazania z czasem same zeszly a i sa jeszcze te najdotkliwsze ktore czekaja na decyzje Uefa.
Jak by nie ugoda miasta na jednodniowe wynajmowanie R22 to bysmy juz dawno byli bankrutem. Nie wspominajac o licencji ktora jest dzieki kasie od Ufa...ciekawe czy warto bylo...

Zero wplywow i budzet w granicach 15mln. Przeciez ta oczywistosc juz pisano tutaj na forum 2 lata temu ze zero kasy do klubu bedzie i z roku na rok gorzej, przy takim mydleniu oczow.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.04.2014 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów