|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Niemniej jednak Drozd pisze ze L ośmiesza polską piłkę w pucharach i z tym się za chuja nie zgodze. Polska piłka sama się ośmiesza na kazdym mozliwym kroku, a reprezentacja jest tego przykładem najlepszym. Ja nie wiem jak można oczekiwać jakichs wynikow w pucharach jak my w piłke grać nie potrafimy ,niewazne czy Legia czy WIsłą czy Lech - my nie mamy mentalności do tego by wygrywac, a jeśli już wygrywamy to tylko wtedy gdy nikt na Nas nie stawia i chłopy raz na Boży rok się zmobilizują. A klasową druzyne ce..... powtarzalnośc, a w Polsce powtarzalnośc to jest jedynie błędów.... I tak, dla mnie o wiele wiecej wart jest Mistrzostwo Polski niż jakikolwiek wynik w pucharach ugrany mega fartem. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Według mnie problemem polskiej piłki nie jest brak genu zwycięscy a minimalizm oraz amatorskie zarządzanie klubami. Jak oczywiście wiadomo poziom polskiej ligi z roku na rok sie podnosi - heh wiem wiem, coroczna bzdura za którą powinien być obecnie paragraf. Jednak jak moze byc lepiej jeśli przedstawiciele ligi tak sądza?
Strzelam w ciemno że 12 klubów ekstraklasy wykonują wzmocnienia tylko i wyłącznie wtedy gdy potencjalny kandydat do spadku cos tam knuje i zagląda im realne widmo spadku. 3-4 kluby z racji potencjału myślą o pudle jednak wala po najmniejszej lini oporu, najchętniej rok w rok grając podobną jedenastką. No i jeszcze jest obecnie Legia, najbogatsza i zdecydowany faworyt do tytułu. Niby cos tam kupują, jednak gdy porównamy to do przychodów za transfery wychodzi na to że robią tyle by być mistrzem i nic więcej. Obawiam się że Legia może podobnie jak Wisłą kilka sezonów wczesniej być więżniem własnego bogactwa. Rywale są tak mało wymagający że wystarczy niewiele by byc hegemonem. To oczywiście odbija się w pucharach, gdyz poziom, dyscyplina i taktyka jest tam o kilka poziomów wieksza. Kolejnym problemem jest planowanie a raczej jego brak. Lecimy etapami a nie planujemy polityki na sezon lub dwa w przód. Wiekszosc ruchów uzależnionych jest od tego czy beda puchary, dlatego wszelki wzmocnienia sa planowane po fakcie. Moze i kupimy grajkow na poziomie jednak po prostu jest zbyt malo czasu by piłkarz zgrał sie z druzyna, oraz był z tego wzmocnienia pożytek. Traci to na sensie. Pamiętajmy że Wielka Wisła z meczow z Schalke czy Parmą była budowana 2,5 sezonu . Automat był piekielny niestety gdy przyszly sukcesy i realna szansa awansu do LM, to został pozbawiony najważniejszych ogniw. Tamten zespół rok w rok przy obecnym systemi grał by w LM, bez dwoch zdan. Dlatego zeby realnnie myslec o LM trzeba zblizyc sie do poziomu Wisły Kasperczaka a to niestety daleka droga. Jesli obecna Wisła jest realnie zagrożona pucharami to strach o nich myśleć. Poważnie, jesli taki poziom kopania wystarcza by grac w pucharach to niestety wiecej bedzie z tego wstydu i kompromitacji. W koncu komuś się uda .
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 31.03.2014 o godz. 01:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() A to, że kadra ośmiesza nas niewiele mniej nie ma nic do rzeczy. Ja tam wolę wynik w pucharach ugrany fartem niż mistrzostwo ugrane przekrętem. Proste. Tym bardziej że konsekwencją takiego przekręconego mistrzostwa jest kompromitacja w pucharach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czerwień dla Głowackiego, spalony Brożka. A to tylko w meczu z nami. Więc nie wywołuj wilka z lasu ...
spalonego Brożka w meczu Legia - Wisła nie było? Staram się jakoś obiekytywjnie spojrzeć na sprawę ale mam problem. Dyskusja może być prowadzona na podstawie faktów. Ty przytaczasz fakty na potwierdzenie twoich tez. Ale z tego też widzę, to niewygodne fakty negujesz, nie przyjmując ich do wiadmości. Był spalony czy nie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdaniem ekspertów był 29,5 cm
i liniowy zauważył go z 50 metrów. Moim zdaniem spalone liczone w cm to śmiech na sali. Ważne jest jednak to, że czarny machnął i to jest sedno. Gdyby o 29,5 cm nie było spalonego to też by machnął, a spece by tłumaczyły że miał trudną sytuację i mógł się pomylić .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
No ale spalony był. I co jest w tym smiesznego? Nie ważne czy sedzia był tyłem, 50m, 100m,czy 150 skoro podjął prawidłową deczyję. Więc o co w tym przypadku chodzi? Gdyby Brożek był 30 cm za obrońcą (patrząc od atakowanej bramki) a sędzia gwizdnął to by był błąd - byc może kluczowy w meczu. Ale błędu nie było. A że tobie się to nie podoba to już inna sprawa. Komuś może się nie podobac , że pilka minęła linię o 5cm bo uważa że powinno się zaliczac bramki dobiero od 15 cm. Zresztą chyba jako pierwszy oburzony (echa tego oburzenia pobrzmiewają do dziś) miałeś pretensje o bramkę Gruzina sprzed roku. Tam był skandal bo piłka była 5 cm za linią. Tutaj napastnik był 30 cm za linią spalonego i to że sędzia gwizdnął też postrzegasz jako skandal dorabiając ideologię co by było gdyby. Przedziwna logika. Mówmy o błędach sędziów. Na paranoje zakrawa obśmiewanie słusznej decyzji o spalonym na zasadzie, że gdyby jednak tego spalonego nie było to sędzia pewnie i tak by gwizdnął i to jest dowód, że był przekręt. W ten sposób oczywiście wszystko mozna zdyskredytować ale wtedy jakakolwiek rozmowa traci sens.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kolejna rzecz. Lament o pokrzywdzeniu Lecha i faworyzowaniu Legii przy bramce Radovicia z soboty. Plecam do obejrzenia. Sytuacja dużo bardziej ewidentna. http://ekstraklasa.tv/wideo,172/gol-...ian-7,412811,v Tym razem "pokrzywdzona" została Legia. Nikt lamentu jednak nie wznosił, takie rzeczy się w piłce zdarzają. Dorabianie do tego jakiś chorych ideologii jest objawem chorobliwym. Tak można analizować każdego gola i każdą sytuację boiskową. Piłka to gra błedów również sędziów. Niestety na każdą pomyłkę więszką lub mniejszą na kożyść jednej drużuyny można znaleść drugie tyle pomyłek przeciwko niej. Tak ciężko to ogarnąć? We wszystkim trzeba widzieć spisek? Na kożyść Wisły sędziowie się nie mylili i nie mylą? Wczoraj sędzia dał ciała w meczu Górnika. I co Jagielonia jest złodziiejem i przekrętasem bo sędzia dał im karnego z kapelusza? Paranoja jakaś
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze Drozd ogląda dzisiejszy mecz i przyzna, że PZPN ładnie pilnuje nam wyniku. Mówie o "spalonym" Abwo sprzed minuty, którego według interpretacji przepisów by Drozd nie powiniem sędzia odgwizdać.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.03.2014 o godz. 18:40.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jednak drozd ma rację. Po naszym meczu z Zagłębiem ewidentnie widać, że Wisła po wyjściu na prowadzenie przypomniała sobie, że liga i tak jest ustawiona pod Legię i z tego powodu przestała się w tym meczu starać. Efekt, 1:3.
Zastanawia też brak wyjazdy kibiców Wisły. Czy bojkot meczów Wisły nie jest sponsorowany przez jakiś legijny układ? Dlaczego Wisła S.A nie zorganizowała wyjazdu na mecz? Nie od dziś wiaodmo, że wsparcie kibiców pomaga piłkarzom. Jakoś dużo tych dziwnych zbiegów okoliczności w końcówce sezonu. Dzrod węsz dalej bo w tobie nadzieja. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dodaj zagubiony chłopcze, że strzał Burligi w 70 minucie był pierwszym celnym. I zamiast się ośmieszać choć przez chwilę się zastanów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.03.2014 o godz. 19:03.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Chyba nikt trzeźwo myślący nie będzie mówił po dzisiejszym meczu, że walczymy o mistrzostwo. Że jak się podzieli punkty bla, bla, bla. Mimo porażki z Zagłębiem nasz bilans z drugą połówką tabeli to 9-3-1. Natomiast z górną połówką wygraliśmy tylko 3 z 14 spotkań. Czyli punkty robiliśmy na drużynach słabych i przeciętnych. Ta statystyka i obecna forma nie wróżą nam nagłych zwycięstw w rundzie finałowej. Więc czeka nas nagły zjazd w dół tabeli.Gdyby nie ta reforma to być może udałoby się utrzymać nam podium, ale w perspektywie gry z mocniejszymi drużynami to nie ma o czym marzyć. Także skończcie pitolić o jakimś mistrzostwie
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jak małe dzieci... Hoolsi z internetu
![]() Wracając do tematu ligi. Bednarz jaki jest każdy widzi ale tutaj mamy przypadek krytyczny. Radzę posłuchać i mocno się trzymać poręczy http://www.orange.pl/kid,4003620279,...ek-,video.html ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Meczu nie oglądam, zerknąłem tylko na wynik. Jednak zastanawiam się, jak to jest, że Podbeskidzie ciągle jedzie na karnych. Normalność, szczęście, nadzwyczajna skrupulatność sędziów, a może trzeba wysunąć jakąś teorię spiskową?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Mecz oglądałem i dochodzę do wniosku, że jak napastnicy i pomocnicy wbiegają w pole karne, oddają strzały, lub stwarzają jakiekolwiek zagrożenie, to wypracowanie prawidłowego karnego jest pryszczem.
Obydwa karne prawidłowe i nie ma co się czepiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
15 minutowy monolog. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dobra, "pośmialiśmy się i pożartowaliśmy" przez te 5-6 kolejek, ale teraz liczę, że Panowie piłkarze wezmą się już za granie. Kiedy wróci Chrapek z Gargułą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Przeciez nagle nie odmieni się wszystko... Może zdolamy jakies kilka pkt w tych 6 meczach uciulac i nic więcej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też mi się tak wydaje. Wpadnie jeszcze jakiś remis, może fartowne 1:0 i tyle. Na dzień dzisiejszy to Wisła jest dostarczycielem pkt dla ekip, które o coś walczą.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
a ja myślę że z legią wygramy na jakimś farcie i to będzie tyle zdobyczy punktowej
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W tej naszej lidze wystarczy więcej zaangażowania. A im się wyraźnie nie chce zapier.dalać! Z pasami i Legią walczyli na ambicji, a jak przyjechał Ruch, Zawisza czy inne Bielsko to myśleli, że sam się mecz wygra.
|
|
|
|
Guest
|
|
Tu jest moim zdaniem pewna porażka, w każdym innym meczu może być lepiej bo jak widać nikomu nie się nie pali skończyć na 3 miejscu. Jak odległość od miejsca 3 będzie bezpieczna to może nawet coś wygramy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Twitter "ćwierka", iż Lechia prowadzi rozmowy o kolejne transfery. Pierwszy to Tiago Valente. Portugalski środkowy obrońca, zawodnik FC Paços de Ferreira. W obecym sezonie wystąpił w 31 spotkaniach, w tym 5 w ramach Ligi Europejskiej. Zdobył 2 bramki, tylko raz schodził z boiska przed czasem. Drugi to David Addy. 24 letni reprezentant Ghany- lewy obrońca portugalskiej Vitórii Guimarăes. 24 mecze w tym sezonie (w tym 4 w LE), 2 asysty.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
widze ze polska Tiki-Taka tez na 5 ...hhmmmm..moze ten sezona nie bedzie do konca az tak smutny ....za tydzien wierze ze Zaglebie wygra a dziela zniszczenia dokona Slask i Jaga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kraków na 5...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
....a to jedyna opcja żeby obrzezani spadli w tym sezonie. Nic więcej mi nie poprawi humoru.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
bardzo mozliwe ze to wlasnie srakowia + Widzew poleca.. po dzisiejszym meczu mozna juz tylko czekac na info ze stawowy tonie ;-)
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a dlaczego niby Łódzki poleci ?
Krecika i żyda do 1 ligi posłać! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno