The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2014, 18:00
Kilka pytań:

1. Kto to jest ta Pałka z którą napadli tego bezbronnego studenta?
2. Dlaczego student miał na sobie koszulkę klubu, który z racji swojej przeszłości działa prowokacyjnie jak czerwona płachta na byka?
3. Czy student posiadał nóż? Jeśli nie, to dlaczego nie został przeszukany? jest niemal pewne ze go posiadał, lub posiadała go tamta kobieta.
4. Dlaczego zabrakło naistotniejszych informacji, tj,
- Czy napastnicy mieli wykupione miesięczne bilety MPK, jeśli tak to na jakie linie ? Ludzie mają prawo wiedzieć jakie linie ze względów bezpieczeństwa omijać szerokim łukiem.
- Czy napastnicy byli w posiadaniu jakichkolwiek emblematów religijnych, wszelakich krzyży, wizerunków Matki Boskiej lub św. obrazków ? Jest to o tyle istotne ze ofiara prawdopodobnie była wyznania zydowskiego a wtedy mamy do czynienia z napadem na tle rasistowskim o podłożu antysemickim.
5. Jakie zarzuty ma Paweł.M ?
6. Kiedy i na ile zostanie wystawiony zakaz stadionowy ? . Czy nie zachodzi konflikt interesów skoro Jacek Bednarz jest oskarżycielem posiłkowym w toczącym się postępowaniu.
7. Ile odpalono tych niebezpiecznych rac, łącznie.

FUCK police!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 30.03.2014 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.03.2014, 18:09
Tak lekko off-top. Wywiad z Tomaszem Sararą:
http://kickboxing24.pl/wywiady/1709/...j-sporty-walki

Do 3:49 wypowiada się o sekcji TSW i mówi, że każdy argument dotyczący pismaków, m. in. że szkoleni są tutaj bandyci można podważyć.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 30.03.2014, 21:25
Bednarz, pewnie oglądał mecz swojej Legii, wiec zapytam...Czy Widziałeś?
Czy ty widziałeś jak się prowadzi interesy klubu w którym piastuje się funkcję prezesa? Czy nie jest ci po prostu wstyd, z powodu amatorszczyzny jaką odpierdalasz w Krakowie?

Kto by pomyślał, że 2 kolejki temu na stadionie odbyła się rzeż kibiców Jagielloni. Trudno uwierzyć że awantura ostatnich lat w ogóle miała tam miejsce patrząc na wypełniony stadion.
Atmosfera piłkarskiego święta, kibice, doping, jedność! Coś pięknego!

Brawa dla działaczy w Warszawie. Trudno, stało się. Wyciągamy wnioski i jedziemy do przodu. Wspólne świętujemy sukcesy i również wspólnie przeżywamy porażki...

A ty Bednarz ?
Zamiast mieć na względzie dobro klubu , starac sie wypracować kompromis z nie okłamujmy się , waznym trybem jakim są kibice, wykazać się profesjonalizmem i umiejętnością rozwiązywania problemów...swoim działaniem doprowadziłeś tylko do eskalacji konfliktu, który bije tylko i wyłącznie w dobre imię Wisły.

Swoimi słowami i czynami udowodniłeś tylko jedno. Jesteś większym idiotą niż kibice których od idiotów wyzwałeś. Będąc prezesem Wisły, twoim obowiązkiem jest dbać o dobry wizerunek klubu, klimat oraz panującą otoczkę. Niestety, swoją niekompetencją doprowadziłeś do sytuacji w której klub jest tylko wymieniany w kontekscie awantur, rac i walki z własnymi kibicami.
W prowadzając policję, zrujnowałeś wizerunek trybun i pogląd nowego bezpiecznego stadionu. Jesli prezes potrzebuje pomocy służb, to sygnał musi być jeden...naprawdę tam jest niebezpiecznie. Zostańcie w domu!

W każdej firmie taka szkodliwa działalność, niewiedza oraz amatorszczyzna skutkowała by natychmiastowym kopem w dupę.
Jednak za to jak obecnie wygląda klub oraz trybuny , należy ci się łysy po prostu ostry w.......!

Ty Cupiał masz juz tak wyjebane, ze nawet się nie wtrącasz. Tyle to wszystko dla Ciebie jest warte? Marne 12 mln ? Ok.
Kontrakty zawodników, umowa najmu R22, czy prawa do herbu S.A pewnie nawet nie oscylują w tej kwocie jednak to nie zwalnia cię z obowiązku dbania o ten klub.
Wiadomo że zejscie z budżetu 60 mln do 25 mln jest biletem w jedną stronę. Nikt o zdrowych zmysłach niie liczy na zastrzyk 50 mln, przy polityce wyciągania z klubu.

Oby tylko Ufa wywiązała sie z zadania i znalazła kogoś naprawdę zainteresowanego dalszym rozwojem klubu.

Bednarz WON!
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 30.03.2014 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.03.2014, 22:47
chuja znajdzie bo i tylko skończony debil i kretyn będzie inwestował w firmę w której rządzi taki pajac.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.03.2014, 08:16
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Brawa dla działaczy w Warszawie.(..)
Bednarz WON!
Pragnę zauważyć że podobne brawa kibice L ślą w kierunku naszych kibiców protestujących przeciwko klubowi. Ile się naczytałem poparcia L w związku z obecnym protestem tyle moje. Ale ja nie o tym.

Chciałbym zaprotestować - obarczanie winą tylko jednej strony jest co najmniej niesprawiedliwe, żeby nie powiedzieć bezczelne. Bednarz rac nie rzucał, Bednarz nie krył rzucających, Bednarz nie żądał rezygnacji Pilcha czy Smudy, nie zabronił SKWK organizować doping i nie rozpieprzył najlepszej frekwencji w historii. Za to brał odpowiedzialność na siebie za to co się dzieje w klubie, za swoje słowa lub czyny - dlatego możesz obrzucić go błotem, nawet za nie jego pomysły a w kwestii rac nie ma odpowiedzialnych.

Reasumując - jaki prezes takie SKWK. W tym konflikcie są siebie warci.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.03.2014 o godz. 08:28.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.03.2014, 09:44
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Wisła to dobro założone w 1906r dla nas, przez nas...Wisła to historia pisana przez ludzi dla ludzi...Wisła to klub, Wisła to rodzina!

Żaden Bednarz czy inna ....a nie ma prawa ingerować w rzeczy święte! A włąśnie taką świętością dla gnidy z zewnątrz jest Wisła i jej kibice.
Nie mnie oceniać braci po szalu i nie mnie ferować wyroki, gdyz wiem że wszystkie działania w mniejszym lub większym stopniu są podejmowane dla dobra Wisły. Nie wszystko czego człowiek nie rozumie jest złem!

Działania Bednarza są skierowane przeciw kibicom a co się rozumie przez się, pośrednio w nasz klub. Uderzając w braci uderzasz w "rodzinę" a tego się ....a nie wybacza, tego się nie zapomina!

Kogo obchodzą finanse, licencje, kary czy konsekwencje ? Rodzina jest ....a najważniejsza ! Cała Wisła zawsze razem! Razem czyli nie z Bednarzem, na litość boską jego mać! Bez psiarni i zakazów!
Przecież to się w pale nie mieści co tu niektórzy za bzdury wypisują. Tłumaczę sobie to tym, że pewnie to banda z Jasła lub jakiejś Bencorki, która raz w.......iła kiełbase na meczu z Legią i myśli że finansuje klub.
Jednemu nie pasuje PDW, gdyż jest zbyt porządny by mieć znajomych w piudle a drugiemu antysemickie AJ...no ....a kabaret.
Pozbawieni zasad i ideałów, którzy myślą że staną się ....a alternatywą, niech wyjdą z ukrycia monitorów i pokażą jaką są siłą!

edit by:FraMat
Na tej i podobnych wypocinach autora i kilku jemu podobnych można opisywać termin "fanatyk" jako ślepy wyznawca czegokolwiek, ze szczególnym uwzględnieniem "ślepy".
Przez takich "kibiców" całe kłopoty, bo ważne jest rozróżnić tych, dla których Wisła jest najważniejsza od tych, którzy siebie * za największe dobro Wisełki uważają i to tylko dlatego, że do więzienia ślą pozdrowienia, policji nienawidzą i skaczą tyłem do boiska odwróceni. Rzeczywiście - zasady i ideały szczytne.
* siebie za dobro uważają, bo kibic z Jasła lub Bencorki to już nie TEN WŁAŚCIWY kibic
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 31.03.2014 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.03.2014, 10:09
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Na tej i podobnych wypocinach autora i kilku jemu podobnych można opisywać termin "fanatyk" jako ślepy wyznawca czegokolwiek, ze szczególnym uwzględnieniem "ślepy".
Przez takich "kibiców" całe kłopoty, bo ważne jest rozróżnić tych, dla których Wisła jest najważniejsza od tych, którzy siebie * za największe dobro Wisełki uważają i to tylko dlatego, że do więzienia ślą pozdrowienia, policji nienawidzą i skaczą tyłem do boiska odwróceni. Rzeczywiście - zasady i ideały szczytne.
* siebie za dobro uważają, bo kibic z Jasła lub Bencorki to już nie TEN WŁAŚCIWY kibic
http://sjp.pl/fanatyk
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 31.03.2014, 10:12
Brawo w koncu ktos zauwazyl roznice. Szczere gratulacje!!!

Ci, dla ktorych Wisla jest najwazniejsza - fanatycy, dopingujacy i jezdzacy na wyjazdy nie tyko sekcji pilkarskiej.
Ci, ktorzy za najwieksze dobro Wiselki sie uwazaja - raz na 2 tygodnie pojawia sie na R22, nie maja zielonego pojecia ze Wisla to nie Wisla SA, aha no i martwia sie bardzo sytuacja finansowa Wisly SA, bo w koncu z ich pieniedzy za bilet/karnet oplacani sa kopacze wiec co sezon powinni byc mistrzem wg zasady place, wymagam
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.03.2014, 10:34
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
... nie maja zielonego pojęcia ze Wisla to nie Wisla SA...
Jakbyś mógł uzupełnić swój post informacją czym według Ciebie jest S.A. dla fanatyka - nie bardzo rozumem po co Ci ten podział.
Dziękuje.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 31.03.2014, 22:33
Podobno FRAMATA, ŁUKASZA i resztę chłopaków psiarnia w Lubinie pomieliła. Poszło o konfetti, zimne ognie i kilka piwek z promocji na stacji CPN, ogólnie awantura sprowokowana przez lokalną prewencję..

---P-D-W---
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.03.2014, 22:56
Cytat:
Podobno FRAMATA, ŁUKASZA i resztę chłopaków psiarnia w Lubinie pomieliła. Poszło o konfetti, zimne ognie i kilka piwek z promocji na stacji CPN, ogólnie awantura sprowokowana przez lokalną prewencję..
Prawie wszystko się zgadza, z tą różnicą, że BY POWINĘŁA ale chłopaki przewidzieli, że będzie prowokacja i nie pojechali na mecz, co spotkało się z dwojaką oceną w środowisku kibicowskim. Jedni byli zdruzgotani, że fanatycy odpuścili mecz Wisły i odstawili miłość do klubu na bok, inni z kolei zaakcpetowali ich decyzję solidaryzując się z kibicami przeciw patologicznej władzy.
Ciekawe jak dalej potoczy się ta sytuacja bo wiem, że chłopaki mają Wisłę w sercu i nie wyobrażają sobie żeby nie wspierać klubu w jego meczach ale wiaodmo też, że dalsze prowokacje i nagonka ze strony mediów, policji mogą występować.
Sprawa nadaje się na jakieś studium nad umysłem ludzkim pt. "w jakiej sytuacji 'najwierniejsi' są w stanie odpuścić mecz Wisły oraz gdzie kończy się miłość do klubu a zaczyna wygodnictwo".
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 31.03.2014 o godz. 23:03.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.04.2014, 08:22
Przepraszam, ale nie wiem dlaczego obecna sytuacja tak Was (Jaroo1, SharksiK) zaskakuje i boli.

Ktoś podjął decyzję by ostro walczyć z klubem, grupa kibiców decyzyję poparła (z tego co wiem w niej jesteście Wy). Widać teraz konsekwencje tej formy protestu, które były łatwe do przewidzenia. Wiec? Rozumiem jakby obecna sytuacja była niezależna od nas/was czyli kibiców - łączyłbym się w bólu. Ale gdy nie ma skruchy za obecny bałagan, wyniki klubu lecą na łeb na szyję a pojawia się jeszcze bardziej agresywna retoryka w stosunku do Bednarza to wybaczcie, nie ma niańczenia.... Albo zmieniacie decyzję i wymyślacie coś mniej bolesnego dla Was i dla klubu albo zaciskajcie zęby i trwacie (do zwycięstwa lub nie).

P.S.
Za ch.. nie chciałbym być w Waszym położeniu, krew by mnie zalewała ale wyciągnąłbym jakieś wnioski. Także rozumiem Waszą złość i rozumiem dlaczego wbijacie szpilki w moją stronę. Nawet cieplej patrze na wylewanie pomyj na Bednarza - w końcu jak się człowiek wyżali czy wyżyje to jest mu lepiej. Także śmiało. Tylko jedna prośba - wyciągnijcie z tej sytuacji jakieś wnioski na przyszłość, bo frustracja z obecnej sytuacji jest po obu stronach.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.04.2014, 08:45
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale nie wiem dlaczego obecna sytuacja tak Was (Jaroo1, SharksiK) zaskakuje i boli.

Ktoś podjął decyzję by ostro walczyć z klubem, grupa kibiców decyzyję poparła (z tego co wiem w niej jesteście Wy). Widać teraz konsekwencje tej formy protestu, które były łatwe do przewidzenia. Wiec? Rozumiem jakby obecna sytuacja była niezależna od nas/was czyli kibiców - łączyłbym się w bólu. Ale gdy nie ma skruchy za obecny bałagan, wyniki klubu lecą na łeb na szyję a pojawia się jeszcze bardziej agresywna retoryka w stosunku do Bednarza to wybaczcie, nie ma niańczenia.... Albo zmieniacie decyzję i wymyślacie coś mniej bolesnego dla Was i dla klubu albo zaciskajcie zęby i trwacie (do zwycięstwa lub nie).

P.S.
Za ch.. nie chciałbym być w Waszym położeniu, krew by mnie zalewała ale wyciągnąłbym jakieś wnioski. Także rozumiem Waszą złość i rozumiem dlaczego wbijacie szpilki w moją stronę. Nawet cieplej patrze na wylewanie pomyj na Bednarza - w końcu jak się człowiek wyżali czy wyżyje to jest mu lepiej. Także śmiało. Tylko jedna prośba - wyciągnijcie z tej sytuacji jakieś wnioski na przyszłość, bo frustracja z obecnej sytuacji jest po obu stronach.
Dziwne jest to co piszesz, bo od zawsze tacy jak Ty i tobie podobni twierdzili, że doping nie ma wpływu na piłkarzy a jeśli komuś się wydaje inaczej, ten jest idiotą. Dziś, gdy Wisła od 5 meczów nie może sięgnąć po 3 punkty winę zrzuca się o dziwo właśnie na tych ludzi, którzy na meczu nie wdupcają kiełbasy, tylko jadą z dopingiem, czy też poświęcają cały dzień na wyjazd na drugi koniec Polski.

Były wyniki - Smuda czyni cuda
Nie ma wyników - Wina kibola ( obejrzyj, bo może nie widziałeś - http://www.youtube.com/watch?v=jgzHqMLSmSQ )

p.s. Gdy na randkę nie przyszła z internetu Ola
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.04.2014, 09:04
Świetna wiadomość - Łysy się jednak przestraszył że nie ma wyników, przeprasza SKWK i prosi o pomoc w dopingu na ostatnim meczu z Podbeskidziem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 01.04.2014, 09:15
Kocur wyjasnij skąd to wiesz? o co chodzi?
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 01.04.2014, 09:16
prima aprilis
SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.04.2014, 09:16
ja myślę, że z kalendarza
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 01.04.2014, 09:18

Dla zasady przynajmniej jedną osobę w ciula trzeba zrobić

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.04.2014, 09:35
koniak napisał(a):Wyświetl post
p.s. Gdy na randkę nie przyszła z internetu Ola
Nigdy nie twierdziłem ze to nie ma wpływu - wręcz przeciwnie. Taka jest idea dopingu - pomagać, motywować. Natomiast to że Wisła nie może sięgnąć po trzy punkty może być mało związane z dopingiem. Jedna cegłówka nie tworzy budowli choć jej brak może (ale nie musi) spowodować katastrofę. Jest wiele innych cegłówek które spowodują podobny efekt (kasa, trener, kontuzje) a Ty przypisujesz byt całej konstrukcji tej jednej.

Zdanie:
Cytat:
Ale gdy nie ma skruchy za obecny bałagan, wyniki klubu lecą na łeb na szyję a pojawia się jeszcze bardziej agresywna retoryka w stosunku do Bednarza to wybaczcie, nie ma niańczenia....
odczytaj tak: nie ma argumentów by współczuć organizatorom i poplecznikom obecnej sytuacji. Nie wnikam co jest przyczyną czego - patrze na końcowy efekt który jest fatalny i nie zadowala żadnej ze stron.

Łap:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...wiadomosc.html

Brak konfliktu, 7k na meczu. Dokładnie tyle ile jest u nas gdy nie ma dopingu, trwa protest, ale klub jest w momencie walki o pudło i puchary. Przerzucać się argumentami można w nieskończoność.

Kocur napisał(a):Wyświetl post

Dla zasady przynajmniej jedną osobę w ciula trzeba zrobić
Edit:
Nie no fakt - dziś nie może być normalnie - zapomniałem o tym święcie, mea culpa. .
Przyznaje, tępy jestem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.04.2014 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2014, 09:55
Nigdy nie twierdziłem ze to nie ma wpływu - wręcz przeciwnie. Taka jest idea dopingu - pomagać, motywować. Natomiast to że Wisła nie może sięgnąć po trzy punkty może być mało związane z dopingiem. Jedna cegłówka nie tworzy budowli choć jej brak może (ale nie musi) spowodować katastrofę. Jest wiele innych cegłówek które spowodują podobny efekt (kasa, trener, kontuzje) a Ty przypisujesz byt całej konstrukcji tej jednej.
Nie ma na dłuższą metę szans na sukces bez wsparcia kibiców, dopingu i wysokiej frekwencji. Pisałem to już nie raz i napiszę pewnie dwieście razy - gdzie są obecnie kluby z takich miejscowości jak Grodzisk Wlkp., Wronki, czy Czermno? Wszędzie byli bogaci sponsorzy i dobra kasa jak na polskie warunki.

Możecie tutaj szczekać ile wlezie, ale jednego nie zakłamiecie - bez KIBICA nie ma sportu. Dziękuję, dobranoc.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.04.2014, 09:58

.
wymieniles dwa nicki , to ze ludzie nie udzielaja sie w pisaniu to nie znaczy ze maja inne zdanie , ba , powiem Ci ze pewnie ponad 90% ludzi chodzacych na mecze , majacych zaliczone nawet kilka wyjazdow podpisze sie pod ich postami ... wiec tak jak pisalem

ogolnie i tak jestem w szoku ze znajduja sie ludzie co odpisuja na takie debilizmy jakie wypisujesz ty , framat , jerry cos tam i kilku wam podobnych - pewnie kazdy wie o kogo chodzi ....( a mnie sie nie chce nickow szukac)
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 01.04.2014, 10:12
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie ma na dłuższą metę szans na sukces bez wsparcia kibiców, dopingu i wysokiej frekwencji. Pisałem to już nie raz i napiszę pewnie dwieście razy - gdzie są obecnie kluby z takich miejscowości jak Grodzisk Wlkp., Wronki, czy Czermno? Wszędzie byli bogaci sponsorzy i dobra kasa jak na polskie warunki.

Możecie tutaj szczekać ile wlezie, ale jednego nie zakłamiecie - bez KIBICA nie ma sportu. Dziękuję, dobranoc.
Oczywiście masz racje ,że klub na dłuższą mete bez kibiców sie nie obejdzie , ale prosze Cie nie porównuj Grodziska ,czy Wronek do Krakowa . Tutaj od zera możesz stworzyc klub ,gdzie regularnie bedzie chodzic 15 tys.ludzi.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.04.2014, 10:44
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
ogolnie i tak jestem w szoku ze znajduja sie ludzie co odpisuja na takie debilizmy jakie wypisujesz ty , framat , jerry cos tam i kilku wam podobnych - pewnie kazdy wie o kogo chodzi ....( a mnie sie nie chce nickow szukac)
No cóż... zapewniam Cie, że w drugą stronę też to działa.

Otrzymuję na PW głosy wielu osób, ktore nie chcą kopać się z koniem i po prostu nie odpowiadają na posty osób o pogladach takich jak Twoje, czy zbliżonych.
Byłbyś w szoku, gdybyś wiedział ile takich osób jest.

Podsumowując: różne są sposoby na wiślackość. Może byśmy się jednak szanowali wzajemnie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 01.04.2014, 10:45
Łap:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...wiadomosc.html

Brak konfliktu, 7k na meczu. Dokładnie tyle ile jest u nas gdy nie ma dopingu, trwa protest, ale klub jest w momencie walki o pudło i puchary. Przerzucać się argumentami można w nieskończoność.
Zwróć uwagę na to jak słabo gra Lechia. Zwycięstwa u siebie to jakieś rzadkie wyjątki. Przychodzą ci co zawsze czyli młyn i ludzie z prostej. Pewnie po zwycięstwie z Piastem na meczu z Zagłębiem liczba widzów zakręci się koło 15 tys.
SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.04.2014, 10:52
hunter napisał(a):Wyświetl post
Owszem ale jest to warunek konieczny ale niewystarczający. Na kibicowaniu świat się nie kończy a statystycznie rzecz biorąc dla 2/3 obecnego 'C' z Derbów czy Legii kibicowanie skończy się jak Wisła spłynie do IV czy II ligi.

Jakie więc ma znaczenie w której grupie będę ja czy Ty?

Nie ma sportu bez współdziałania wszelkiej maści kibiców, sponsorów, fanatyków czy władz. Gdy brakuje jakiegoś czynnika rodzi się patologia. Wojna nikomu nie posłuży. Przepraszam, będą wyjątki do reguły - C (kibicowsko) czy L (sportowo) skorzysta.

Taylor napisał(a):Wyświetl post
Zwróć uwagę na to jak słabo gra Lechia. Zwycięstwa u siebie to jakieś rzadkie wyjątki. Przychodzą ci co zawsze czyli młyn i ludzie z prostej. Pewnie po zwycięstwie z Piastem na meczu z Zagłębiem liczba widzów zakręci się koło 15 tys.
Dokładnie - wynik ciągnie w dół frekwencję równie dobrze jak protest. Naczynia połączone - spieranie się co jest ważniejsze (jajko czy kura), co ma większy wpływ na frekwencję i jakiego konia obstawić, nie ma sensu. Tylko współdziałanie zagwarantuje rozwój - wszystko inne jest in minus.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.04.2014 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 01.04.2014, 11:46
kristos napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście masz racje ,że klub na dłuższą mete bez kibiców sie nie obejdzie , ale prosze Cie nie porównuj Grodziska ,czy Wronek do Krakowa . Tutaj od zera możesz stworzyc klub ,gdzie regularnie bedzie chodzic 15 tys.ludzi.
Szanujmy się chyba że to prima aprilis

NA żydów łazi po 5 maks 10K u nas ostatnio poniżej 10K a przecież jest bezpiecznie bo nie ma hoolsów anty Bednarzowych.
Ile jest na Gumiorach, nie mówiąc o Garbarni czy Prądniczance.

Nawet w Poznaniu podobnym do Krakowa jeśli chodzi o liczbę mieszkańców to nie przyjdzie 20K tak bez niczego - chyba że gra Wisła czy Legia.

W mieście gdzie są dwa, trzy liczące się w miarę kluby można o dupę rozbić to 15 tysięcy
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 01.04.2014, 12:14
Kocur już wytłumaczył co i jak.

Ludzie (z wyłączeniem tych którzy będą zawsze, bo mają pozytywnego pier*olca na punkcie klubu, barw, tradycyjny, społeczności kibicowskiej itd.) nie będą przychodzić na mecze drużyny, która gra słabo. Nie zbudujesz dobrej drużyny bez pieniędzy, nie będziesz miał pieniędzy jeśli nie pozyskasz sponsorów, nie pozyskasz sponsorów jeśli sponsorzy nie będą mieli przeświadczenia, że wykładając kasę na sport będą mieli szansę trafić do dużej grupy odbiorców. Koło się zamyka.

Popatrz na Lech Poznań. Mają właściwie całe województwo swoich kibiców, nie tylko miasto. Na ilu meczach w sezonie jest tam komplet? Na jednym. Na ilu jest choćby 20 tys.? Na 3-4. Przy całym województwie pełnym kibiców, właściwie bez jakiejkolwiek poważnej konkurencji. A Ty piszesz, że w Krakowie można regularnie stworzyć grupę 15 tysięcy kibiców... To ta grupa już się pokazała na Zawiszy, ponad połowę mniejsza. Na Bielsko przyjdzie jeszcze mniej.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 01.04.2014, 12:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Szanujmy się chyba że to prima aprilis

NA żydów łazi po 5 maks 10K u nas ostatnio poniżej 10K a przecież jest bezpiecznie bo nie ma hoolsów anty Bednarzowych.
Ile jest na Gumiorach, nie mówiąc o Garbarni czy Prądniczance.

Nawet w Poznaniu podobnym do Krakowa jeśli chodzi o liczbę mieszkańców to nie przyjdzie 20K tak bez niczego - chyba że gra Wisła czy Legia.
e
W mieście gdzie są dwa, trzy liczące się w miarę kluby można o dupę rozbić to 15 tysięcy
Prosze nie daj mi przykładu sąsiadki z drugiej strony Błoń ,gdzie chodzą zakompleksieni frustraci ,których jedynym zajciem podczs meczu jest obrażanie Wisły. Może ktoś wytrzyma jeden mecz ,ale 15 tylko ci najbardziej pojebani.
Dlatego tam nigdy nie bedzie frekwencji w postaci normalnych kibiców.
W latach 90 Hutnik miał swoich kibiców i myśle ,że gdyby tam powstał silny klub mógłby zaistniec w krajowym futbolu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 01.04.2014, 12:29
Owszem ale jest to warunek konieczny ale niewystarczający. Na kibicowaniu świat się nie kończy a statystycznie rzecz biorąc dla 2/3 obecnego 'C' z Derbów czy Legii kibicowanie skończy się jak Wisła spłynie do IV czy II ligi.
.
Dlaczego sądzisz, że poziom sportowy Wisły ma/miał jakikolwiek wpływ na bywalców "dyszki" czy obecnego sektora C?

Prosze nie daj mi przykładu sąsiadki z drugiej strony Błoń ,gdzie chodzą zakompleksieni frustraci ,których jedynym zajciem podczs meczu jest obrażanie Wisły. Może ktoś wytrzyma jeden mecz ,ale 15 tylko ci najbardziej pojebani.
.
Mylisz się. Oczywiście to co napisałeś jest prawdą,jednak z duzym naciskiem na "naszą" prawdą. Oni mają na nią wyjebane, to zrozumiałe.
My podobnie mamy wyjebane na ich prawdy o nas.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 01.04.2014 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.04.2014, 13:03
Jacek Bednarz - cytat z dzisiejszej konferencji prasowej napisał(a):
Milowy krok w stronę profesjonalizacji klubu zrobiła Wisła Kraków, wiążąc się umową z partnerem marketingowym – firmą UFA Sports.
Prezes chyba wypowiedział te słowa z okazji Prima Aprilis!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 01.04.2014 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów