|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale czytaj dokładnie, nie po łebkach. Wymieniłem, bo grali w defensywie (1. fakt), a my straciliśmy 3 bramki (2. fakt), więc ktoś mógłby powiedzieć: defensywa do dupy, młodociani piłkarze położyli mecz (albo coś w tym stylu). Dla mnie porażka to wina (jeśli tak usilnie musimy szukać winnych) idiotycznej, wzorowanej na opiewanych w C+ dokonaniach sąsiadki, gry ofensywnej. Co z tego, że ładnie to wyglądało, jak było bezpłodne. Ewentualnie brak Stjepanovica w srodku. Przecież ostatnio szło mu naprawdę dobrze, więc nie do końca rozumiem, dlaczego nie wszedł choćby na moment. Może coś mu dolegało..
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 31.03.2014 o godz. 20:07.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Hmm, po prostu piłka zaczęła fruwać nie do rąk Miśkiewicza albo po słupkach tylko obok niego albo pod nim... W sumie po 77 min obraz meczu specjalnie się nie zmienił. Wisła na potęgę traciła piłkę w środkowej strefie i aż prosiła się o kolejne kontry aż w końcu się doprosiła, trzecią wykańczając samodzielnie. Strach się bać jak wysoko skończyłoby się jakby Zagłębie napoczęło Wisłę wcześniej.
PS. Cała akcja przy golu Burligi to kwintesencja "Ekstraklasy". Jej najprawdziwsza z prawdziwych wizytówek. Dokładnie własnie tak wygląda ta liga przez 90% czasu.
Ostatnio edytowane przez thechris : 31.03.2014 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
I jak tu się nie napić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jakie to ma znaczenie. Wisła nie ma szansy na MP. 2 i 3 miejsce to gra w eliminacjach do fazy grupowej LE, czyli pożegnanie z pucharami w 2 lub 3 rundzie i nijaka kasa. Boli tylko to, że mistrzem zostanie beznadziejnie grająca Legia.
Co do drużyny, nie ma o co mieć pretensji. Los odbiera w tej rundzie to, co zyskaliśmy, często fartem, w poprzedniej. W końcu musiały przyjść kontuzje i wykluczenia, słabsza dyspozycja kluczowych zawodników... Dopóki nie pozyskamy drugiego napastnika oraz bocznych pomocników z prawdziwego zdarzenia, nie ma sensu liczyć na więcej. Może poza powrotem do dobrej dyspozycji Brożka, Stilica i Dudki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Mówiąc, że Miśkiewicz przy 1 golu był bez winy, to jak powiedzieć, że Jacek Bednarz jest właściwą osobą na właściwym miejscu. ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Frajerstwo do entej . kur..wa mać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że jakoś nie boli mnie bardzo dzisiaj ta porażka, strata punktów była wkalkulowana(remis czy porażka bez znaczenia dla tabeli jak wygramy 2 następne mecze)
Fajne, że jest to dzielenie. Nadal jesteśmy trzeci. Sześć punktów straty do Legii. Od której gorzej nie gramy. Za chwile runda finałowa. To jest jak wyścig kolarski, pierwsza górka, Legia ruszyła do przodu i odjechała od stawki. Ale po pierwszej górce teraz będzie jazda na płaskim(podział nad punktów). Peleton zmniejszy stratę i wszystko rozegra się na decydującym podjeździe. Zobaczymy czy Legia jest taka silna, bo jak nie będzie to ktoś z peletonu spokojnie ją wyprzedzi na finiszu. Trochę się pobawiliśmy, jechaliśmy na luzie, ale koniec zabawy. Z Podbeskidziem i Widzewem musi być 6 punktów. No właśnie trochę brakuję mi agresji. Zbyt dużo luzu. Jak Bunoza sfaulował Piecha, to ten o mało nie zabiłby sędziego(debil powinien dostać żółtko), tak samo Rymaniak. A my jak Głowacki dostaje czerwoną kartę(mocną kontrowersyjną) to nic po prostu schodzi. Jak Drygas powinien wylecieć w meczu z Zawiszą też żadnych protestów. Teraz żarty się skończyły i zaczyna się prawdziwa wojna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
2 na 15 to jest dramatyczny przelicznik. Gdyby zrobić tabelę z 5 ostatnich kolejek zajmowalibyśmy ostatnie miejsce. Ale choooooj, wszyscy się cieszą, że zaraz punkty podzielą.....
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
faktycznie 6 punktów po podziale to nie dużo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Frajerstwo dekady. Z drugiej strony,gdyby nie kiks Kwieka,słupek i poprzeczka to byśmy przejebali to już dużo wcześniej,"na spokojnie"....
Robimy kolejną tiki-takę w lidze z której to ch.uja wynika. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bilans bezpośrednich spotkań się nie będzie liczył w rundzie finałowej. Liczyć się będzie miejsce przed runda finałową. Więc trzeba będzie mieć punkt więcej od Legii. 6 punktów to niewdzięczna strata. 3 spotkania różnicy. Chyba, że Legia coś jeszcze teraz straci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No właśnie wyśmiewana była sąsiadka za te finezyjne i nic nie dające zagrania, no to teraz do nich Wisła dołączyła. Naprawdę nie wiem jak się do tego odnieść. No bo może gdyby był napastnik w formie to część z tych zagrań znalazłaby się w siatce, z drugiej strony, czy te piłki w ogóle dochodziły do Brożka? Prawda jest taka, że gdyby Burlidze nie zagrał Zagłębiak to ch*** byśmy mieli nie bramkę.
Tu trzeba wyciągnąć wnioski, skoro od dłuższego czasu piłkarze mają problem by nawet oddać celny strzał na bramkę! Co z tego, że w tym meczu wygrywaliśmy? OK szansa była duża by dowieźć jak niektórzy przewidywali fartowny wynik do końca, i na to się zanosiło. Jednak to Zagłębie miało więcej z gry, więcej klarownych sytuacji. I to oni mieli pecha, że im nie wpadła jedna, czy dwie bramki przed tym nieszczęsnym rzutem wolnym. A Wisła znowu wraca z niczym. Bilans tej rundy katastrofa, podobnie jak skuteczność piłkarzy. I coś mi się wydaje, że na boisku jest za ciasno dla tylu ofensywnych pomocników na środku... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeśli będziemy 3 to gramy zarówno wyjazd z Legią i Lechem, więc nie oczekujmy punktów w tych spotkaniach... Jeśli z taką grą będziemy na podium to będzie mistrzostwo świata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jakie frajerstwo? Pamiętacie Górnik w zeszłym sezonie? Nas na puchary nie stać i teraz gubimy punkty żeby przez przypadek nie znaleźć się na pudle. Bo kasy na wzmocnienia nie ma, a wyjazd do Kazachstanu kosztuje. A żeby zarabiać na pucharach to trzeba chociaż wejść do grupy LE. A z naszą kadrą i przy braku kasy na wzmocnienia odpuszczenie pucharów to najlepszy pomysł.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak nie będziemy mieli wielkich szans w tych spotkaniach ale o to teraz gra jest czy pojedziemy na te wyjazdy z szansą na mistrza czy już nie. Bo plus byłby taki z 3 miejsca, że pozostałe 4 z 5 meczów rundy finałowej zagralibyśmy u siebie, więc można by trochę nadrobić. No właśnie tylko ostatnio nie mamy nawet dobrej passy u siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak to jest jak się nie ma 2 napastnika. Brożek zawodzi - nie potrafimy strzelić bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Ostatnio wiele bzdur krąży o Wiśle, ale ta jest NUMBER ONE! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Obraz gry nie zamaże tej hańby z końca meczu. To jest nieprofesjonalne podejście do obowiązków. To jest po prostu kompromitacja. Jak ktoś ogląda mecze dzieci, to wie że tam też worek z bramkami rozwiązuje się w kilka minut. Na tym poziomie takie rzeczy jak brak koncentracji nie mają prawa się zdarzać. Zresztą nie ma się co dziwić kopaczom, skoro przed meczem znaczna część kibiców okrzyknęła z góry porażkę, mimo że grały drużyny trzecia z przedostatnią. Zero ambicji... Jeżeli po meczu, ktoś stara się dopatrywać jeszcze jakichś pozytywów, to gratuluję dobrego samopoczucia. Ja jeszcze do dzisiaj jestem mega wk....wiony...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
przed meczem z zawiszą liczyłem na 10 pkt w ostatnich 4 meczach
przed meczem z zagłębiem liczyłem na 7 pkt w 3 ostatnich meczach przed meczem z widzewem licze na 2 pkt w dwoch ostatnich meczach .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
gra mimo wszytsko lepsza jak wynik,brak zimnej krwi pod bramką to największy mankament.Cudów od 31 letniego Brożka wymagać nie można,lata lecą .Potrzeba kogoś młodszego.Może z Zabrza dałoby sie tego Zachare w lecie sprowadzić ?
Jak na sędziego ze sto(L)icy to nawet uczciwie prowadził zawody chociaż uważam że żółta kartka dla Nalepay była z kapelusza bo trafił w piłke a nie w nogi Abwo.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.04.2014 o godz. 06:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Myśle ze swoje zarobili przynajmniej ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
A ten mecz.Wygrywajac do 86min. ,przegrywajac 3:1,jak dla mnie brak kapitana,a nie Smudy.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ale to nie jest konkurs Miss World i za ładne nogi, cycki i piękną grę nie zdobywa się nagród.
Kasę i laury ma ten co gra tragicznie dla oka i zbiera punkty.Zaczynamy stosować tradycyjnie mydlenie oczu piękną grą a skończymy poza pudłem. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pierwszy celny strzał w 70 minucie? To faktycznie fajnie. Dlaczego Brożek jest bez formy? A wiem ma kontuzję. To co do ciężkiego ch... od kilku meczów robi na boisku? Stanowi wygodne alibi dla kompromitujących wyników? Przypomnę swój wpis po słynnej wypowiedzi cudotwórcy o trzech punktach, dziwiłem się, że nikt się nie obawia, że trener rzuca takie teksty. Pojawiło się stado obrońców, zwymyślali mnie i jaki jest efekt? Na 15 punktów zdobywamy 2, a zakochani w Smudzie W ostatnich dwóch meczach Wisła zagrała naprawdę fajnie ![]() Wsadź sobie kolego głowę po zimną wodę. Jeden celny strzał to jest "fajnie"?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.04.2014 o godz. 09:15.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|