The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2014, 19:07
Myślałam, że końcówkę rundy zasadniczej mamy lekką, ale teraz zaczynam się obawiać meczów z Widzewem i Podbeskidziem. Przecież czeka nas jawne upokorzenie, te zespoły walczą o utrzymanie i tanio skóry nie sprzedadzą, a z taką postawą jak dzisiaj to my możemy w ogóle na boisko nie wychodzić. Fajnie to wygląda, kombinacyjne akcje, och ach, ale szkoda, że zawodnicy sami się w tym gubią. Strzelać bramki, a nie popisywać się....
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 31.03.2014, 19:07
Jerry_Beck napisał(a):Wyświetl post
Napiszę tylko, że genialna była zmiana Chrapka, najlepszego dzis zawodnika, na Burdenskiego, po której cała gra się posypała. By nie bylo, Burdenskiego niczym nie obwiniam,po prostu z taktycznego punktu wymienienie zawodnika trzymajacego pilke na polowie przeciwnika w najwyzszym wymiarze czasu, na typowo defensywnego bylo samobojstwem. Mial zejsc Stilic, Gargula i mecz bylby wygrany.
Nie przesadzajmy. Burdenski rzeczywiście nic poza faulem do gry nie wniósł, ale gra się posypała po bramce wyrównującej Zagłębia z rzutu wolnego. Masz rację z tym, że błędem było ściągnięcie najlepszego bezsprzecznie zawodnika Wisły, ale najwyższa pora była już na dokonanie zmian, a nie będąc na miejscu nie wiemy, czy Chrapek nie miał już sił, czy może jakiegoś urazu nie doznał (jak Sarki).

Kiks Miśka (a raczej Nalepy, nie kopie się krótkiej piłki do bramkarza w światło bramki) mam nadzieję że Go nie podłamie, bo naprawdę Chłopak dobrą robotę w bramce robi.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 31.03.2014 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.03.2014, 19:09
Wychodzi brak napastnika.. potencjał w środku jest niesamowity dziś też bardzo fajnie to wyglądało gra na jeden kontakt.. brakowało wykończenia nieraz.. Brożek z kontuzją, do tego chyba gadali dziś że ma zapalenie spojówki/zakrwawione oko.. może trzeba spróbować wyjść z Donaldem od początki z przodu.. tak czy siak frajerami kolejki Wisła.. Smudy nie broni nawet to że grał Nalepą :/

Na wielki plus dziś Sarki.. technika.. szybkość.. szkoda urazu

@up

zgadza się..
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 31.03.2014 o godz. 19:16.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.03.2014, 19:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
K****wa wystarczylo by miec dzis napastnika i bylo by z 3; 4, do ZERA

ja pitole ale jestem wk***ony

ogolili nas dzis jak dzieci,znowu wtopa ktorej niepowinno byc.
Jak pisałem, że obecne wyniki Wisły to zasługa Brożka to smudomaniacy wydzierali się, że to dzięki Smudzie i jego nochalowi takie wyniki. No to co się stało z nochalem Smudy ? Bo, ze Brożek jest bez formy po treningach ze Smuda to właśnie widać. I dlatego skończyły się smudowe cuda.

P.S Szkoda, ze ten trenerski magik nie nauczył ich przynajmniej ustawiania muru. Pierwszy wolny już był ostrzeżniem. Zostawione wolne miejsce na końcu muru przy pierwszym strzale po ziemi jeszcze się udało. Przy drugim, miejsce to zajął zawodnik Zagłębia (zamiast Wisły) i przed strzałem uskoczył.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 31.03.2014 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 31.03.2014, 19:11
Po co Smuda wpuścił Burdenskiego już w 80 minucie tego nie pojmę. Zakładając że Chrapek miał dośc a jest na ławce Ostoja to wpuszczanie Burdenskiego pachnie mi jakimś sabotażem.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.03.2014, 19:13
Jak widać w naszej lidze najlepiej nie brać udziału w okresie przygotowawczym. Brożek nie trenujący z drużyną strzelał bramki na zawołanie, to samo w Lubinie było z Abwo. Nie pojechał na zgrupowania a jest na wiosne najlepszym piłkarzem Zagłębia. Nasi są tak zajechani po zimie że aż przykro patrzeć. Dla własnego zdrowia chyba lepiej odpuścić oglądanie najbliższych dwóch kolejek..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.03.2014, 19:20
Graliśmy pięknie jak nigdy, przegraliśmy jak zawsze.
Graliśmy pięknie. bo nam pozwolono. Zagłębie cieniutkie.

O co tu się rzucać. To, że Smuda zarżnie zawodników było wielce prawdopodobne.

W pierwszej połowie powinniśmy strzelić 4 a resztę meczów dłubać w nosie.
Kluczowi zawodnicy ofensywy są zajechani i bez formy. Brożek, Guerier, także w mniejszym stopniu Garguła, Chrapek.
To co się dziwić. Jak Brożek ma kontuzje i jest zajechany to po co gra ?
Przecież od początku wiosny nic nie wnosi do gry. Broń, Boże to nie pretensja do Brożka.

Zapewne w ostatnim meczu zagramy fantastyczne spotkanie, które świetnie wytrzymamy kondycyjnie. . O piąte miejsce.

O dziwo, zastępczy zawodnicy defensywni spisują się dobrze, a tyle było obaw.
Może więc warto było tego Klaricia spróbować.

A może po prostu my nie chcemy grac w pucharach ? Może ta gadka o pierwszej ósemce to nie słodkie pierdy tylko realny cel ?

Jak pomyśle, że jakbyśmy mieli normalnego przyzwoitego trenera to byśmy się o mistrza mogli ocierać to mnie po prostu szlag trafia.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 31.03.2014 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.03.2014, 19:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak pisałem, że obecne wyniki Wisły to zasługa Brożka to smudomaniacy wydzierali się, że to dzięki Smudzie i jego nochalowi takie wyniki. No to co się stało z nochalem Smudy ? Bo, ze Brożek jest bez formy po treningach ze Smuda to właśnie widać. I dlatego skończyły się smudowe cuda.

P.S Szkoda, ze ten trenerski magik nie nauczył ich przynajmniej ustawiania muru. Pierwszy wolny już był ostrzeżniem. Zostawione wolne miejsce na końcu muru przy pierwszym strzale po ziemi jeszcze się udało. Przy drugim, miejsce to zajął zawodnik Zagłębia (zamiast Wisły) i przed strzałem uskoczył.

Ale Brozek jest bez formy to za duze slowo.
Paweł na dzis nie potrafi normalnie pilki podac na 3 metry(sytacja bodaj z 75 minuty gdzie wystrczylo podac Stilicowi)

no to o czym my tu wogole dyskutujemy,ale jak klub uznał ze jeden Brozek wystarczy to gratuluję .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.03.2014, 19:22
Dla postronnego obserwatora to był dobry mecz jak na naszą ekstraklasę.
Kilka ciekawych akcji z obu stron.

Do momentu wyrównującego gola wydawało się, że Wisła "jakoś" dowiezie ten wynik do końca.
Czasami o wyniku meczu decyduje jeden impuls.
Pewnie gdyby nie padła bramka na 1-1 Wisła zainkasowałaby 3 punkty.
W takim momencie, przy pozytywnym rezultacie przydałby się ktoś pokroju Radosława Sobolewskiego czy Stjepanovicia.
Ktoś kto potrafiłby odebrać czysto piłkę i przetrzymać ją trochę.
Zrobiła się spora dziura między strefą pomocy a obrony.
Zagłębie prostymi środkami próbowało to wykorzystać.

Szczęście z jesieni, które sprzyjało podopiecznym Franciszka Smudy odwróciło się od niego na wiosnę.
Suma szczęścia zawsze bowiem wychodzi na zero.

Bardzo dobre zawody sędziego - debiutanta. Dawał pograć zawodnikom obu druzyn a kiedy trzeba było wyciągnąć żółty kartonik robił to. Niemal bezbłędny.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Jak tu się nie w....iać, no jak?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Dobra Pany jednak podobnie jak Śląsk możemy spaść z ligi. Przygotowałem krótką listę potencjalnych trenerów, którzy mogą nas uratować, nie muszę chyba zaznaczać że SMUDA WON z Wisły.

Lista:

- Michał Probierz (bardzo dobry trener na teraz, potrafi zmotywować np. do niestrzelania samobójczych bramek)
- Ryszard Wieczorek (cichy spokojny, taki typ Janasa - się nie wpierdala)
- Maciej Skorża (liga będzie ciekawsza, ale na jego zatrudnienie musimy się zrzucić)
- Rafał Ulatowski (ekspert piłkarski)
- Czesław Michniewicz (Czesio ma kontakty, warto się nad nim dobrze zastanowić)
- ewentualnie ktoś z forum lub SKWK w ramach wolontariatu, a zaoszczędzoną kasę przeznaczymy na transfery

To kogo bierzemy?
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.03.2014, 19:23
moze Dan Petrescu ? :/
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.03.2014, 19:24
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.03.2014, 19:25
Miliard podań, trzy tysiące zwodów. Gramy, jakbyśmy mieli przeciw sobie armię stojaków.

Brożek musi odpocząć. Jeśli mamy jeszcze o coś walczyć, to najwyższy, trochę już spóźniony, czas, żeby Brożek usiadł na ławce i wrócił do zdrowia, chociaż trochę.

Nie ma co winić Burdenskiego, Nalepy, Urygi, Bunozy, Miśkiewicza. Po raz kolejny powtarza się przykry scenariusz. Zagłębie (wiem, grali z kontry) jednym podaniem stwarza zagrożenie, my bawimy się, bawimy, bawimy, bawimy, bawimy, bawimy, bawimy, bawimy, a później zbieramy zabawki i z płaczem idziemy do domu.

Z tymi przygotowaniami to jest trochę racji: Brożek wygląda obecnie koszmarnie, Guerrier niewiele lepiej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.03.2014, 19:27
Brożek ze Stiliciem do cyrku, nie na boisko
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 31.03.2014, 19:28
Tego się niestety obawiałem. Słaba gra na wiosnę to częsta przypadłość drużyn Smudy. Ale nawet to nie tłumaczy dzisiejszego wyniku. Jak można przegrać wygrany mecz Z dzisiejszego meczu można by zrobić film instruktażowy na ten temat. Aż ciśnie się na usta słowo "sabotaż".
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.03.2014, 19:28
Cytat:
To kogo bierzemy?
Jeżeli Twój świat trenerski zatrzymał się i oscyluje tylko wokół wymienionych panów, szczerze współczuję.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 31.03.2014, 19:29
przebieg wydarzeń taki, że ręce opadają...szkoda gadać, ale nie ma co po chłopakach teraz jechać. W klubie bida, na trybunach kłótnie i dziś 3 takie zonki, że żal komentować.

Niestety ten mecz zawalił Misiek. A szkoda bo dla mnie jest jednym z najlepszych w tym sezonie i w bramce prezentował się mimo kilku kiksów solidnie do tej pory. Jak ktos powyżej napisał mam nadzieję, że ten mecz za bardzo mu w głowie nie utkwi i wróci do takiej gry, jak nas przyzwyczaił.

Najbardziej boli, że przegrywamy przed takimi błaznami na trybunach...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
kibic12
Junior Member

Od: 02.2014

Stary 31.03.2014, 19:29
Przegraliśmy po błędach w środku pola.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 31.03.2014, 19:33
Jeśli pierwszy strzał Wisły w światło bramki to był..gol Burligi, to czego oczekujemy ? Z grania piłką w środku pola to parchy zrobiły kwintesencję swoich występów w ekstraklapie. Może Smuda się na nich zapatrzył ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.03.2014, 19:35
Nie było Chrapka, 3 mecze bez zwycięstwa. Zszedł - od razu poszła trójka. Tyle we współczesnym futbolu znaczy porządny pomocnik box to box. Gdyby miał jeszcze sił więcej, ale gość dziś straszliwie zapierdalał w przeciwieństwie do Łukaszka G. na przykład.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 31.03.2014, 19:36
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy nazwanie Ciebie kretynem to nie za mało. Takich bez mózgów jak Ty powinno się banować na tym forum. A co miał Smuda do tego ,że piłkarze przegrali wygrany mecz? Idiota i jeszcze raz idiota.
Znacie pojęcie sarkazm?
A co do Twojego postu. Tak Smude można winić. Burdenski wchodzi, a na ławce Stjepanovic. Klarić to wg skoro jest taki słaby po co go brali?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.03.2014, 19:37
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego wymieniasz tu Urygę czy Nalepę? Byli jednymi z najlepszych na boisku, szczególnie ten pierwszy.
Bo grali w defensywie i komuś mogłoby przyjść do głowy ich rozliczać za tę porażkę?

Wyraźnie napisałem, że NIE NALEŻY ICH OBWINIAĆ.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.03.2014, 19:38
No mnie krew zaleje jak slysze rozumowanie Pana S. o brakach i takim a nie innym zestawieniu..

A kogo z ofensywnych piłkarzy brakowalao w tym meczu
Zagralismy najmocniejsza ofensywa jaka mamy od tygodni wiec przestańmy pier....
Oczywysscie sa braki w formacjach defensywnych ale to nie one sa odpowiedzialne za zdobywanie bramek...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2014, 19:44
Frajersko przegrany mecz mieć taka przewagę i przegrać.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.03.2014, 19:47
Do 86 minuty jedno z najlepszych spotkań wyjazdowych w tym sezonie,świetna gra kombinacyjna,długie utrzymywanie się przy piłce

No niestety opadliśmy z sił i bramka z wolnego nas załamała bo wszystko wskazywało na to że wygramy i 3 pkt pojadą do Krakowa,tak się nie stało i 5 mecz bez wygranej stał się faktem

Najsłabszymi zawodnikami w naszej drużynie zdecydowanie Michał Miśkiewicz i Paweł Brożek
O ile Miśiek nie miał za wiele do powiedzenia przy rzucie wolnym to przez cały mecz był jakiś niepewny,nie wiedział kiedy wyjść do dośrodkowania,pewnie nowa para stoperów mu tego nie ułatwiła ale niestety trzeba od niego więcej wymagać,wyglądał tak jakby w głowie siedziało mu 4-1 z zeszłego roku,no to teraz ma problem bo z Lubinem w tym sezonie już nie zagramy

Co do gry Pawła to niestety katastrofa totalna,zero wyczucia w podaniu,kiedy trzeba biegać to stoi,kiedy nie warto to ten biegnie

Na plus : Kapitalny Michał Chrapek,solidny Bunoza i Burliga

Przed meczem spodziewałem się porażki po słabej grze,była naprawdę dobra gra ale porażka,życie
Nie ma czasu na płakanie,trzeba z Łodzi zabrać,wyrwać te 3 pkt bo 6 mecz bez wygranej to była by już katastrofa

Edit: Wraca profesor Głowacki więc powinno być lepiej
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 31.03.2014 o godz. 19:52.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 31.03.2014, 19:52
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Do 86 minuty jedno z najlepszych spotkań wyjazdowych w tym sezonie,świetna gra kombinacyjna,długie utrzymywanie się przy piłce
Przy piłce to najdłużej utrzymują się garbaci z kałuży. Widziałeś ilość strzałów w światło bramki pk 45 min ? całe 0. Pierwszy strzał chyba to było gol Burligi. Tak się nie da wygrać meczu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.03.2014, 19:53
Miałem coś napisać, ale większość mnie ubiegła.

Mecz dwóch zer.
- Jedno zero na boisku - niepełnosprawny Brożek (tak, to nie jego wina), który nie zagrał ANI JEDNEJ DOBREJ PIŁKI. Niech odpocznie i sie wyleczy.I od początku grać dwoma skrzydłowymi, a nie Sarkim i bezproduktywnym dzis Gargułą.

- Drugie zero na ławce - bo za Brożka wystarczyło wstawić KOGOKOLWIEK dzisiaj. Nawet Bieszczada, a w końcówce dać Ostoję zamiast Fabiana.

Smuda pewnie przygotowuje drużynę na fazę grupową....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.03.2014, 19:57
Cóż, wypisz wymaluj Bydgoszcz - pechowo stracony gol (piękny wolny, pewnie ostatni taki w karierze tego wirtuoza) i wszystko się posypało. Nawet poziom buractwa na trybunach podobny, może nieco wyższy.

Fatalne jest to, że po stracie jednego gola dostaliśmy 2 kolejne w 5 minut - to zakrawa na kpinę, niezależnie od sytuacji.

Gra paradoksalnie nie była taka zła; niestety przegraliśmy ten mecz głównie przez Pawła Brożka, tak jak głównie dzięki niemu wygrywaliśmy jesienią. Niech chłopa wyleczą porządnie i wróci do normalnej dyspozycji, a do tego czasu grajmy z kimkolwiek na szpicy, Gargułą np.

Niezrozumiała zmiana z Burdenskim, niby niczego nie zawalił, ale Ostoja mógłby uspokoić grę w przeciwieństwie do amatora.
Odpowiedz cytując
zxcv1906zxcv
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 31.03.2014, 19:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Miałem coś napisać, ale większość mnie ubiegła.

Mecz dwóch zer.
- Jedno zero na boisku - niepełnosprawny Brożek (tak, to nie jego wina), który nie zagrał ANI JEDNEJ DOBREJ PIŁKI. Niech odpocznie i sie wyleczy.I od początku grać dwoma skrzydłowymi, a nie Sarkim i bezproduktywnym dzis Gargułą.

- Drugie zero na ławce - bo za Brożka wystarczyło wstawić KOGOKOLWIEK dzisiaj. Nawet Bieszczada, a w końcówce dać Ostoję zamiast Fabiana.

Smuda pewnie przygotowuje drużynę na fazę grupową....
Ostoja to ponoć chory był
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów