The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2014, 09:21
Nie spodziewam się niczego dobrego i szczerze powiedziawszy obrona najmniej mnie martwi.

Nalepa spisywał się ostatnio bardzo solidnie, Burliga to w tej chwili pierwszy wybór, podobnie Brożek. Brak akurat Bunozy nie traktowałbym w kategoriach tragedii, bo na środku nigdy nie był z byt pewny, więc Bunoza czy Uryga - kolosalnej różnicy być nie powinno, tym bardziej, że ja na Urygę akurat ciągle liczę - do tej pory gość wydawał się całkiem konkretnym materiałem na piłkarza - jego problemem są urazy a nie umiejętności.

O wiele bardziej martwi mnie postawa ofensywy. Jeżeli Brożek ma grać tak jak z Zawiszą i dodatkowo ryzykować pogłębienie urazu, to ja wolę zaszaleć i w ciemno dać szansę Klariciowi. Brożek w tej dyspozycji sam niczego nie wyczaruje i jest zdany na łaskę kolegów z pomocy. Tu też maszyna wypluwa wielki znak zapytania, bo w tej rundzie niewiele w ofensywie funkcjonuje. Wyraźnie widać brak skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia, ale zastępowanie Guerriera i Sarkiego Chraokiem, Gargułą czy Stjepanoviciem jest jeszcze gorsze, bo tracimy na szybkości i właściwie wyrzekamy się zagrożenia ze strony pojedynków 1 na 1.

Nie zdziwiłbym się, gdyby Smuda zagrał w Lubinie bez napastnika, upychając na boisku jednocześnie Stilicia, Gargułę, Chrapka, Stjepanovicia, Guerriera i Sarkiego. Nie jest to raczej rozsądne, bo mogą być potem problemy ze zmianami, a i z przytrzymaniem piłki po dłuższym podaniu może być problem, ale może w tym szaleństwie jest metoda. W tej chwili mimo wszysrko rozsądniejsza wydaje się rezygnacja z Brożka niż Guerriera czy Sarkiego. Brożek gra słabo, bo ma uraz i nie może złapać formy, męczy się na boisku. Guerrier i Sarki grają słabo, bo taki jest ich poziom, ale zdarzają się im przebłyski i są w pełni dyspozycji, więc skorzystanie z nich wydaje się bardziej rozsądne.

Ale najbardziej martwi mnie samo Zagłębie. Jest tam jakiś potencjał piłkarski - nie przesadzałbym z przecenianiem ich, ale kilka nazwisk mają. Jest tam jakaś wola walki, bo jednak punktów mało, a widmo kibicowskiej interwencji wciąż gdzieś wisi. Jest tam jakiś trener - nigdy Lenczyka jakoś nie ceniłem, ale w naszej lidze robi wyniki. Niby nic konkretnego, niby to Zagłębie nie wygląda jakoś strasznie, ale - w tej lidze takie zbieraniny jak Widzew i PBB potrafią urywać punkty nie mając nawet połowy tego, co ma Zagłębie.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 29.03.2014, 09:30
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A co to przeszkadza
Czy My walczymy o mistrza czy co
oficjalnie to nie
ale swoją drogą dystans punktowy do legii mamy nie duży...
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.03.2014, 10:25
darean napisał(a):Wyświetl post
oficjalnie to nie
ale swoją drogą dystans punktowy do legii mamy nie duży...
9 punktów to bardzo dużo.
Chciałbym wierzyć w to, że jednak się przełamiemy, ale w tym sezonie już nic mnie nie zaskoczy. Zostały nam 3 mecze przed podziałem, wszystkie z trzema ostatnimi drużynami w tabeli. Jeżeli nie zrobimy w nich przynajmniej 7 ptk to nie mamy czego szukać w rundzie finałowej. Nie chcę nawet myśleć jak zaprezentuje się obrona.. choć Nalepa daje nadzieję, dla mnie to był najlepszy piłkarz spotkania z Zawiszą. Problem jest ze skrzydłami, problem jest z rozegraniem piłki, problem z wykończeniem.W zasadzie jedyna formacja, która prezentuje się dobrze przez całą wiosnę to Bramkarz Drużyny Lenczyka zwykle grają siermiężny futbol, solidnie w obronie i z szybkimi zawodnikami na desancie. Grają prosto, ale zwykle skutecznie. Stąd moje obawy, ale wierzyć w zwycięstwo zawsze trzeba.
Odpowiedz cytując
kibic12
Junior Member

Od: 02.2014

Stary 29.03.2014, 10:38
Ja myślę że Stilić strzeli i wygramy.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.03.2014, 11:22
9 punktów w tej chwili do legii to nie dużo, bo jest podział punktowy. Żeby marzyć o mistrzu musimy te 3 mecze wygrać i liczyć na min. jedna porażkę ległej, jednak po ostatnich meczach nadziei na majstra nie mam, choć po rundzie jesiennej takowa nadzieja była.
Sędzia z warszawy - będzie ciekawie..
Broziu bez formy, w jego miejsce postawiłbym na Klaricia. Pisałem już ostatnio o nim : jest młody, podobno zdolny, będzie się chciał pokazać, a Pawłowi jeden mecz odpoczynku się przyda. Albo Klaric pierwszy skład a Paweł rezerwa, albo tradycyjnie Paweł w pierwszej jedenastce z tym że jak będzie słabo grał to na drugą połowę zmiana. Trzeba liczyć niestety na cud i noge Stilica z wolnych.
Obstawiając wynik optymistycznie : zagłebie 0-1 Wisła ( Klarić lub Stjepanović)
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.03.2014, 11:49
huberix napisał(a):Wyświetl post
9 punktów w tej chwili do legii to nie dużo, bo jest podział punktowy. Żeby marzyć o mistrzu musimy te 3 mecze wygrać i liczyć na min. jedna porażkę ległej, jednak po ostatnich meczach nadziei na majstra nie mam, choć po rundzie jesiennej takowa nadzieja była.
Sędzia z warszawy - będzie ciekawie..
Broziu bez formy, w jego miejsce postawiłbym na Klaricia. Pisałem już ostatnio o nim : jest młody, podobno zdolny, będzie się chciał pokazać, a Pawłowi jeden mecz odpoczynku się przyda. Albo Klaric pierwszy skład a Paweł rezerwa, albo tradycyjnie Paweł w pierwszej jedenastce z tym że jak będzie słabo grał to na drugą połowę zmiana. Trzeba liczyć niestety na cud i noge Stilica z wolnych.
Obstawiając wynik optymistycznie : zagłebie 0-1 Wisła ( Klarić lub Stjepanović)
Koleś średnio sobie radzi w rezerwach a ja ciągle widzę , że dla wielu to zbawienie...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 29.03.2014, 13:22
Optymistycznie 1-1,realnie trójka w plecy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.03.2014, 14:05
jak wyszarpiemy remis to bede szczesliwy
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.03.2014, 16:57
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Koleś średnio sobie radzi w rezerwach a ja ciągle widzę , że dla wielu to zbawienie...
Właśnie strzelił w rezerwach
Poza tym myślę, że nikt zagranicznego ogóra --w tym wieku-- by nie ściągał. Nawet Franiu go chwalił
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 29.03.2014, 17:56
Tęgi w....... wyczuwam milordzie...
nie ja pierwszy biorę remis w ciemno
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.03.2014, 18:06
W końcu się muszą przełamać, bo ileż można frajerzyć się. Nawet Podbeskidzie potrafiło wygrać z Ruchem na Cichej, a My u siebie dostajemy od nich bęcki. Wkur*ia to pomału.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.03.2014, 18:36
huberix napisał(a):Wyświetl post
Właśnie strzelił w rezerwach
Poza tym myślę, że nikt zagranicznego ogóra --w tym wieku-- by nie ściągał. Nawet Franiu go chwalił
Burdelskiego też chwalił...wiem wiem Wolfsburgiem mieliśmy być.

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
W końcu się muszą przełamać, bo ileż można frajerzyć się. Nawet Podbeskidzie potrafiło wygrać z Ruchem na Cichej, a My u siebie dostajemy od nich bęcki. Wkur*ia to pomału.
Przestań tak serio do tego podchodzić. Tak naprawdę Smuda sam nie wie dlaczego wygrywa i dlaczego przegrywa. Gdyby to wiedział to by lał frajerów na potęgę, twierdza R22 padła więc już nie ma na co się spinać.

Zaraz dostaniesz papkę o wykonanym planie minimum i dalszej wizji okienkowej. Jak kolwiek sezon się nie skonczy to i tak zaatakują pudło w kolejnym sezonie, niejako z urzędu dzięki wyfarconemu wynikowi. Tak to się toczy, niestety. Franiu zbawca, Bednarz uzdrowiciel...i pomyśleć że kontuzja Brożka lub Stilica wyjebała by wszystko upside/down. Czyli pogoniła pozorantów tam gdzie ich miejsce.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.03.2014 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.03.2014, 18:54
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post

Do dupy przykład bo Podbeskidzie wygrało to takim sędziowskim babolu że aż raziło w oczy.

Nie chciałbym żebyśmy doczekali chwili że będziemy musieli liczyć na pomyłki sędziów.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 29.03.2014, 20:45
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Do dupy przykład bo Podbeskidzie wygrało to takim sędziowskim babolu że aż raziło w oczy.

Nie chciałbym żebyśmy doczekali chwili że będziemy musieli liczyć na pomyłki sędziów.
Bo byli frajerami i powinni prowadzić wcześniej i wyżej... Cuda Kociana się skończyły.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.03.2014, 20:54
W tej lidze wszytsko możliwe. Wynik można typować trzydrogowo. Największe szanse na przegraną mamy, a najmniejsze na zwycięstwo. Także może remis?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.03.2014, 13:52
Wygrana w Lubinie niemal zagwarantuje nam miejsce w trójce, co więcej - da w tej chwili 2.miejsce, a rozkład jazdy mamy naprawdę korzystny. Na rozkładzie 3 najsłabsze ekipy w lidze. Gdyby tylko nie fakt, że tak kiepsko gramy na wyjazdach - gorszych od nas jest tylko 5 drużyn i mamy takie braki kadrowe, to 9 punktów brałbym w ciemno...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 30.03.2014, 15:19
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Wygrana w Lubinie niemal zagwarantuje nam miejsce w trójce, co więcej - da w tej chwili 2.miejsce, a rozkład jazdy mamy naprawdę korzystny. Na rozkładzie 3 najsłabsze ekipy w lidze. Gdyby tylko nie fakt, że tak kiepsko gramy na wyjazdach - gorszych od nas jest tylko 5 drużyn i mamy takie braki kadrowe, to 9 punktów brałbym w ciemno...
To,że na rozkładzie mamy 3 najsłabsze drużyny wdg tabeli to teraz akurat bardzo niekorzystny rozkład.
Zagłębie u siebie jest groźne,a z Piechem i Abwo będzie ogromny problem bez Głowackiego i z dwoma młodzikami na stoperze.Do tego bez formy skrzydła,Paweł,nasze wyniki na wyjeździe i wynik można przewidzieć.

Widzew wczoraj klepał żydów jak chciał i powinien spokojnie wziąć 3 pkty.Tak samo jak w przypadku Zagłębia ich pozycja nie odzwierciedla tego jak wyglądają dziś. Do tego gramy z nimi na wyjeździe a tak samo jak Orest potrzebują 3pkt jak tlenu,bo po podziale to tam jeszcze cuda się mogą dziać.

No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby

Lepiej już byłoby grać teraz z Ruchem,Górnikiem czy Piastem,które grają padlinę do kwadratu.
Tabela (także w naszym przypadku) przekłamuje jak dany zespól wygląda obecnie.
Realnie to 4 pkt. wyciągniemy w tych trzech meczach.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.03.2014 o godz. 15:23.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 30.03.2014, 16:40
Taki Ruch Chorzów to jak do nas przyjeżdżał to też można powiedzieć był na straconej pozycji tak jak my w meczu z Zagłębiem a jednak w piłce dzieją się cuda ... a swoją drogą nasza liga jest tak fajna że każdy może z każdym wszędzie wygrać , nie zdziwię się jak by się od jutra zaczeło to o czym jakiś czas temu tu pisano że zespoły łapią zadyszkę a my pełnię sił i świeżość na te ostanie mecze i 7 kolejek w fazie play-off trzeba patrzeć pozytywnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.03.2014, 17:42
Ruch dopóki potrzebował punktów aby załapać się do grupy A grał na tyle dobrze, że nas puknął spokojnie w Krakowie, pokazując nam futbol jak powinien wygladać od strony taktycznej. Od momentu gdy się w tej grupie znalazł zaczął rozdawać punkty, bo na pucharach w ich obecnej sytuacji finansowej im nie zależy. Pisał. zresztą już ktoś na forum, ze niebawem Ruch zacznie wszystko przegrywać (a działo sie to gdy był w gazie). Przy okazji ratują kluby ze Śląskiego OZPN-u jak Piast i Podbeskidzie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.03.2014, 17:55
Dokładnie tak jak wyżej jest opisane. Wydawało się, że defensywa będzie naszą bolączka.
Tymczasem tragedia to gra ofensywna. Cóż z tego, że nawet czasami fajna akcja wyjdzie.
Jak strzelić nie ma komu.

Niczego pozytywnego się nie spodziewam, ale czasem jak wygląda na zupełną kichę to coś tam wychodzi.
Czyli tylko cuda.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.03.2014, 19:42
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
To,że na rozkładzie mamy 3 najsłabsze drużyny wdg tabeli to teraz akurat bardzo niekorzystny rozkład.
Zagłębie u siebie jest groźne,a z Piechem i Abwo będzie ogromny problem bez Głowackiego i z dwoma młodzikami na stoperze.Do tego bez formy skrzydła,Paweł,nasze wyniki na wyjeździe i wynik można przewidzieć.

Widzew wczoraj klepał żydów jak chciał i powinien spokojnie wziąć 3 pkty.Tak samo jak w przypadku Zagłębia ich pozycja nie odzwierciedla tego jak wyglądają dziś. Do tego gramy z nimi na wyjeździe a tak samo jak Orest potrzebują 3pkt jak tlenu,bo po podziale to tam jeszcze cuda się mogą dziać.

No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby

Lepiej już byłoby grać teraz z Ruchem,Górnikiem czy Piastem,które grają padlinę do kwadratu.
Tabela (także w naszym przypadku) przekłamuje jak dany zespól wygląda obecnie.
Realnie to 4 pkt. wyciągniemy w tych trzech meczach.
Najbardziej to mnie przekonał argument z Podbeskidziem: "No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby". Na prawdę rzetelna analiza rywala. Strach się bać. Popatrz lepiej na ich (Zagłębia, Podbeskidzia i Widzewa) ostatnie mecze. Ja tam nie widzę wielkie zwyżki formy w stosunku do choćby spotkań na jesieni. Jedynie to się można obawiać Zagłębia, ale z Podbeskidziem i Widzewem to musowo trzeba wygrać.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 30.03.2014, 23:22
Rzetelna analiza? A na chu.j mam na jakimś forum robić rzetelną analizę?Dlla kogo,dla Ciebie ?Wolę iść na planty pobiegać za ten czas. Oglądnij,a nie popatrz chociaż kilka pełnych kolejek tych zespołów, i naszych a zobaczysz,że wcale tak sie nie różnimy. A wręcz wypadamy słabiej.
Z Podbeskidziem u siebie raczej wygramy,z Widzewem na wyjeździe już nie.
Ważne,żeby jutro nas Wisełka miło zaskoczyła
dobrej nocy
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.03.2014 o godz. 23:25.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 31.03.2014, 00:13
Jak dla mnie to i z Podbeskidziem u siebie nie wygramy 4 pkt w tych trzech meczach to juz dobrze bedzie. Ciezko w sumie cokolwiek stwierdzic samemu nie wiedzac o co Wisla gra w tym sezonie. No bo o co?
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.03.2014, 00:14
Szkod że Smuda się utrzymał...a była szasa na pudło.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.03.2014, 07:44
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Szkod że Smuda się utrzymał...a była szasa na pudło.
Uważam,ze bedzie,tylko jak tylko wszyscy +/- będą zdrowi,a nie będzie tak dziurawo, jak zapowiada się to w meczu z Zagłebiem.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.03.2014, 08:09
Walczymy o wiele - jest duża różnica czy się zajmie 2 czy 3 miejsce. Nie tylko różnica w punktach. Przy drugim miejscu to my gramy u siebie z trzecim (chyba Lechem), a jeśli zajmiemy trzecie to na odwrót. A w tej fazie rozgrywek punkty są dwa razy cenniejsze niż obecnie.Mam nadzieję, że piłkarze sobie z tego sprawę zdają
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 31.03.2014, 08:16
Patrzac na patologie jaka sie odprawia w klubie to ciezko o pozytywne podejscie, z drugiej jednak strony miloby bylo zaliczyc znowu jakies europejskie wojaze. Moze i na dobre nam wyjdzie ta cala zmiana formuly ekstraklasy i zaliczymy pudlo. Jakies tam resztki optymizmu trzeba zachowac
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 31.03.2014 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 31.03.2014, 08:26
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Walczymy o wiele - jest duża różnica czy się zajmie 2 czy 3 miejsce. Nie tylko różnica w punktach. Przy drugim miejscu to my gramy u siebie z trzecim (chyba Lechem), a jeśli zajmiemy trzecie to na odwrót. A w tej fazie rozgrywek punkty są dwa razy cenniejsze niż obecnie.Mam nadzieję, że piłkarze sobie z tego sprawę zdają
W ostatniej kolejce lider gra z v-ce liderem u siebie podobnie jak 3 drużyna z 4.
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 31.03.2014, 10:29
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A co to przeszkadza
Czy My walczymy o mistrza czy co
Wiesz dobrze,że walczycie o Mistrza Polski,dopóki piłeczka jest w grze.
Moja Legia byłaby już Mistrzem ale punkty zostaną podzielone i jeszcze wiele może się zdarzyć.
Szkoda,że jeszcze nie ma punktów za wrażenia artystyczne...

Miałaby być rewolucja in plus a wyszło jak zwykle polskie piekiełko.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.03.2014, 10:49
I jest rewolucja. Nie da się załatwić wszystkiego zawczasu .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów