|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie spodziewam się niczego dobrego i szczerze powiedziawszy obrona najmniej mnie martwi.
Nalepa spisywał się ostatnio bardzo solidnie, Burliga to w tej chwili pierwszy wybór, podobnie Brożek. Brak akurat Bunozy nie traktowałbym w kategoriach tragedii, bo na środku nigdy nie był z byt pewny, więc Bunoza czy Uryga - kolosalnej różnicy być nie powinno, tym bardziej, że ja na Urygę akurat ciągle liczę - do tej pory gość wydawał się całkiem konkretnym materiałem na piłkarza - jego problemem są urazy a nie umiejętności. O wiele bardziej martwi mnie postawa ofensywy. Jeżeli Brożek ma grać tak jak z Zawiszą i dodatkowo ryzykować pogłębienie urazu, to ja wolę zaszaleć i w ciemno dać szansę Klariciowi. Brożek w tej dyspozycji sam niczego nie wyczaruje i jest zdany na łaskę kolegów z pomocy. Tu też maszyna wypluwa wielki znak zapytania, bo w tej rundzie niewiele w ofensywie funkcjonuje. Wyraźnie widać brak skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia, ale zastępowanie Guerriera i Sarkiego Chraokiem, Gargułą czy Stjepanoviciem jest jeszcze gorsze, bo tracimy na szybkości i właściwie wyrzekamy się zagrożenia ze strony pojedynków 1 na 1. Nie zdziwiłbym się, gdyby Smuda zagrał w Lubinie bez napastnika, upychając na boisku jednocześnie Stilicia, Gargułę, Chrapka, Stjepanovicia, Guerriera i Sarkiego. Nie jest to raczej rozsądne, bo mogą być potem problemy ze zmianami, a i z przytrzymaniem piłki po dłuższym podaniu może być problem, ale może w tym szaleństwie jest metoda. W tej chwili mimo wszysrko rozsądniejsza wydaje się rezygnacja z Brożka niż Guerriera czy Sarkiego. Brożek gra słabo, bo ma uraz i nie może złapać formy, męczy się na boisku. Guerrier i Sarki grają słabo, bo taki jest ich poziom, ale zdarzają się im przebłyski i są w pełni dyspozycji, więc skorzystanie z nich wydaje się bardziej rozsądne. Ale najbardziej martwi mnie samo Zagłębie. Jest tam jakiś potencjał piłkarski - nie przesadzałbym z przecenianiem ich, ale kilka nazwisk mają. Jest tam jakaś wola walki, bo jednak punktów mało, a widmo kibicowskiej interwencji wciąż gdzieś wisi. Jest tam jakiś trener - nigdy Lenczyka jakoś nie ceniłem, ale w naszej lidze robi wyniki. Niby nic konkretnego, niby to Zagłębie nie wygląda jakoś strasznie, ale - w tej lidze takie zbieraniny jak Widzew i PBB potrafią urywać punkty nie mając nawet połowy tego, co ma Zagłębie. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
9 punktów to bardzo dużo.
Chciałbym wierzyć w to, że jednak się przełamiemy, ale w tym sezonie już nic mnie nie zaskoczy. Zostały nam 3 mecze przed podziałem, wszystkie z trzema ostatnimi drużynami w tabeli. Jeżeli nie zrobimy w nich przynajmniej 7 ptk to nie mamy czego szukać w rundzie finałowej. Nie chcę nawet myśleć jak zaprezentuje się obrona.. choć Nalepa daje nadzieję, dla mnie to był najlepszy piłkarz spotkania z Zawiszą. Problem jest ze skrzydłami, problem jest z rozegraniem piłki, problem z wykończeniem.W zasadzie jedyna formacja, która prezentuje się dobrze przez całą wiosnę to Bramkarz Drużyny Lenczyka zwykle grają siermiężny futbol, solidnie w obronie i z szybkimi zawodnikami na desancie. Grają prosto, ale zwykle skutecznie. Stąd moje obawy, ale wierzyć w zwycięstwo zawsze trzeba. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Ja myślę że Stilić strzeli i wygramy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
9 punktów w tej chwili do legii to nie dużo, bo jest podział punktowy. Żeby marzyć o mistrzu musimy te 3 mecze wygrać i liczyć na min. jedna porażkę ległej, jednak po ostatnich meczach nadziei na majstra nie mam, choć po rundzie jesiennej takowa nadzieja była.
Sędzia z warszawy - będzie ciekawie.. Broziu bez formy, w jego miejsce postawiłbym na Klaricia. Pisałem już ostatnio o nim : jest młody, podobno zdolny, będzie się chciał pokazać, a Pawłowi jeden mecz odpoczynku się przyda. Albo Klaric pierwszy skład a Paweł rezerwa, albo tradycyjnie Paweł w pierwszej jedenastce z tym że jak będzie słabo grał to na drugą połowę zmiana. Trzeba liczyć niestety na cud i noge Stilica z wolnych. Obstawiając wynik optymistycznie : zagłebie 0-1 Wisła ( Klarić lub Stjepanović) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Optymistycznie 1-1,realnie trójka w plecy.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jak wyszarpiemy remis to bede szczesliwy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Tęgi w....... wyczuwam milordzie...
nie ja pierwszy biorę remis w ciemno |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W końcu się muszą przełamać, bo ileż można frajerzyć się. Nawet Podbeskidzie potrafiło wygrać z Ruchem na Cichej, a My u siebie dostajemy od nich bęcki. Wkur*ia to pomału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Zaraz dostaniesz papkę o wykonanym planie minimum i dalszej wizji okienkowej. Jak kolwiek sezon się nie skonczy to i tak zaatakują pudło w kolejnym sezonie, niejako z urzędu dzięki wyfarconemu wynikowi. Tak to się toczy, niestety. Franiu zbawca, Bednarz uzdrowiciel...i pomyśleć że kontuzja Brożka lub Stilica wyjebała by wszystko upside/down. Czyli pogoniła pozorantów tam gdzie ich miejsce.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.03.2014 o godz. 18:47.
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Do dupy przykład bo Podbeskidzie wygrało to takim sędziowskim babolu że aż raziło w oczy. Nie chciałbym żebyśmy doczekali chwili że będziemy musieli liczyć na pomyłki sędziów. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W tej lidze wszytsko możliwe. Wynik można typować trzydrogowo. Największe szanse na przegraną mamy, a najmniejsze na zwycięstwo. Także może remis?
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wygrana w Lubinie niemal zagwarantuje nam miejsce w trójce, co więcej - da w tej chwili 2.miejsce, a rozkład jazdy mamy naprawdę korzystny. Na rozkładzie 3 najsłabsze ekipy w lidze. Gdyby tylko nie fakt, że tak kiepsko gramy na wyjazdach - gorszych od nas jest tylko 5 drużyn i mamy takie braki kadrowe, to 9 punktów brałbym w ciemno...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zagłębie u siebie jest groźne,a z Piechem i Abwo będzie ogromny problem bez Głowackiego i z dwoma młodzikami na stoperze.Do tego bez formy skrzydła,Paweł,nasze wyniki na wyjeździe i wynik można przewidzieć. Widzew wczoraj klepał żydów jak chciał i powinien spokojnie wziąć 3 pkty.Tak samo jak w przypadku Zagłębia ich pozycja nie odzwierciedla tego jak wyglądają dziś. Do tego gramy z nimi na wyjeździe a tak samo jak Orest potrzebują 3pkt jak tlenu,bo po podziale to tam jeszcze cuda się mogą dziać. No i niby najłatwiej Górale na Reymonta. No właśnie,niby ![]() Lepiej już byłoby grać teraz z Ruchem,Górnikiem czy Piastem,które grają padlinę do kwadratu. Tabela (także w naszym przypadku) przekłamuje jak dany zespól wygląda obecnie. Realnie to 4 pkt. wyciągniemy w tych trzech meczach.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.03.2014 o godz. 15:23.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2013
Offline |
|
|
Taki Ruch Chorzów to jak do nas przyjeżdżał to też można powiedzieć był na straconej pozycji tak jak my w meczu z Zagłębiem a jednak w piłce dzieją się cuda ... a swoją drogą nasza liga jest tak fajna że każdy może z każdym wszędzie wygrać , nie zdziwię się jak by się od jutra zaczeło to o czym jakiś czas temu tu pisano że zespoły łapią zadyszkę a my pełnię sił i świeżość na te ostanie mecze i 7 kolejek w fazie play-off trzeba patrzeć pozytywnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ruch dopóki potrzebował punktów aby załapać się do grupy A grał na tyle dobrze, że nas puknął spokojnie w Krakowie, pokazując nam futbol jak powinien wygladać od strony taktycznej. Od momentu gdy się w tej grupie znalazł zaczął rozdawać punkty, bo na pucharach w ich obecnej sytuacji finansowej im nie zależy. Pisał. zresztą już ktoś na forum, ze niebawem Ruch zacznie wszystko przegrywać (a działo sie to gdy był w gazie). Przy okazji ratują kluby ze Śląskiego OZPN-u jak Piast i Podbeskidzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie tak jak wyżej jest opisane. Wydawało się, że defensywa będzie naszą bolączka.
Tymczasem tragedia to gra ofensywna. Cóż z tego, że nawet czasami fajna akcja wyjdzie. Jak strzelić nie ma komu. Niczego pozytywnego się nie spodziewam, ale czasem jak wygląda na zupełną kichę to coś tam wychodzi. Czyli tylko cuda. ![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzetelna analiza? A na chu.j mam na jakimś forum robić rzetelną analizę?Dlla kogo,dla Ciebie ?Wolę iść na planty pobiegać za ten czas. Oglądnij,a nie popatrz chociaż kilka pełnych kolejek tych zespołów, i naszych a zobaczysz,że wcale tak sie nie różnimy. A wręcz wypadamy słabiej.
Z Podbeskidziem u siebie raczej wygramy,z Widzewem na wyjeździe już nie. Ważne,żeby jutro nas Wisełka miło zaskoczyła ![]() dobrej nocy
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.03.2014 o godz. 23:25.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak dla mnie to i z Podbeskidziem u siebie nie wygramy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Szkod że Smuda się utrzymał...a była szasa na pudło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Uważam,ze bedzie,tylko jak tylko wszyscy +/- będą zdrowi,a nie będzie tak dziurawo, jak zapowiada się to w meczu z Zagłebiem.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Walczymy o wiele - jest duża różnica czy się zajmie 2 czy 3 miejsce. Nie tylko różnica w punktach. Przy drugim miejscu to my gramy u siebie z trzecim (chyba Lechem), a jeśli zajmiemy trzecie to na odwrót. A w tej fazie rozgrywek punkty są dwa razy cenniejsze niż obecnie.Mam nadzieję, że piłkarze sobie z tego sprawę zdają
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Patrzac na patologie jaka sie odprawia w klubie to ciezko o pozytywne podejscie, z drugiej jednak strony miloby bylo zaliczyc znowu jakies europejskie wojaze. Moze i na dobre nam wyjdzie ta cala zmiana formuly ekstraklasy i zaliczymy pudlo. Jakies tam resztki optymizmu trzeba zachowac
![]() Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 31.03.2014 o godz. 08:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wiesz dobrze,że walczycie o Mistrza Polski,dopóki piłeczka jest w grze.
Moja Legia byłaby już Mistrzem ale punkty zostaną podzielone i jeszcze wiele może się zdarzyć. Szkoda,że jeszcze nie ma punktów za wrażenia artystyczne... Miałaby być rewolucja in plus a wyszło jak zwykle polskie piekiełko. ![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I jest rewolucja. Nie da się załatwić wszystkiego zawczasu
.![]()