The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2014, 18:47
Orlando Sa az taki dobry ze w legii nie gra? Mial byc duzym wzmocnieniem a w ataku gra pomocnik
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.03.2014, 19:57
Na Kauflandzie parodia futbolu. Kto walczy o grupę mistrzowską a kto będzie walczył o brak spadku-trudno odróżnić. Do tego gówniany mecz na Łazienkowskiej...Ta liga jest T-R-A-GI-C-Z-N-A!!!!!
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.03.2014, 22:53
Tak w tej lidze to wygląda ze nikt nie chce awansować do pierwszej ósemki

2 ostatnie kolejki zostały i może awansować,Lechia,Jaga,Korona,Cracovia
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.03.2014, 23:08
Janusz napisał(a):Wyświetl post
Jak słyszę Koseckiego, to mi się przewraca. Takiego bufona to ze świecą szukać. Może jak by zjadł Snickersa, to przestanie?

Co powiedział ?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.03.2014, 23:15
Ostatnie 2 kolejki:
Cracovia : Górnik dom, Korona wyjazd
Lechia: Piast d, Śląsk w
Jaga: Lech w, Piast d
Zawisza: Legia w, Ruch d.

Dodatkowo Zawisza jutro ma u siebie Śląsk, a Jaga Górnika na wyjeździe. Jak Zawisza jutro wygra to będzie jedną nogą w grupie mistrzowskiej. Gdyby przegrał to może z niej wypaść ze względu na ostatnie 2 trudne mecze. Górnik wygrywając jutro zaklepie awans na 100%. Wtedy z Cracovia zagra bez dużego ciśnienia. Na razie to gdybanie, po jutrzejszych meczach będzie można zrobić analizę na ostanie kolejki. Jakby nie było ważne żeby sąsiadki wylądowały w grupie spadkowej
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.03.2014, 00:52
Grubo. 10 punktów przewagi, drugi mistrz z rzędu się zbliża, Widzewek kompletnym outsiderem ligi. Jakby moje życie zamieniło się w moje sny z połowy lat dziewięćdziesiątych. Warto marzyć. Jeśli teraz coś wydaje się niemożliwe......za kilka lat może się wydarzyć

Gramy dno, dna a i tak działa. Niesamowite..

P.S. Na pohybel Markowi Koniarkowi
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.03.2014 o godz. 00:55.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.03.2014, 02:20
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Gramy dno, dna a i tak działa. Niesamowite..
Ważne że w pucharach też działa.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.03.2014, 09:41
Trzeba się zastanowić co w naszej lidze "działa", a w pucharach przestaje .

Może śprytny moderator usuwający wpisy bez uzasadnienia się wypowie? Zamiast cenzurując wypowiedzi robić z ludzi kretynów. Powoli nikt już tego gówna nie ma zamiaru oglądać, a co dopiero się nim emocjonować. Zasłaniaj dalej oczki i uszki panie moderator...

Cytat:
Legia Warszawa pokonała poznańskiego Lecha (1:0). Jedyny gol w spotkaniu padł jednak w kontrowersyjnych okolicznościach. Po spotkaniu obrońca "Kolejorza" Marcin Kamiński przyznał, że był faulowany przez Miroslava Radovicia, a sędzia Paweł Gil przeprosił go za błąd.

Decydująca o losach meczu akcja miała miejsce w 37. minucie. Wtedy to Tomasz Jodłowiec zacentrował piłkę z lewego skrzydła, a Miroslav Radović ładnym strzałem głową dał prowadzenie Legii.

Problem w tym, że zdaniem obrońcy "Kolejorza" Marcina Kamińskiego Serb faulował go przed tym jak doszedł do piłki. Prowadzący zawody Paweł Gil nie odgwizdał jednak przewinienia legionisty, do czego miał się przyznać po końcowym gwizdku.

- Przegrywamy po golu, który nie powinien być uznany. Byłem faulowany przez Radovica. Serb zrobił to bardzo sprytnie, ale sędziowie powinni to wychwycić. Po meczu arbiter przyznał się do błędu - powiedział serwisowi lechpoznan.pl Kamiński.

Przypomnijmy, że po sobotniej wygranej Legia ma już w tabeli 10 punktów przewagi nad Lechem.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Kabaret...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.03.2014 o godz. 10:14.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.03.2014, 10:34
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
No i z czego Ty się śmiejesz? Śmiejąc się z nich, powinieneś śmiać się jeszcze bardziej z nas! Liga jest chyjowa ale mistrzostwo to mistrzostwo, Legia w najbliższych latach ma szansę trochę zdominować ligę bo kto ma jej zagrozić? Jedynie Amica ma potencjał a reszta? Górnik,Ruch,Pogoń,Zawisza bez kibiców czy może my z naszą polityką prowadzenia klubu gdzie nawet ochrona rozwiązuje umowę bo jej nie płacą? W Legii wszystko idzie w jak najlepszym kierunku i trzeba oddać Leśnodorskiemu ,że zrobił już kawal dobrej roboty. Można kogoś nienawidzić ale bądźmy obiektywni. Jeśli już jestem przy nienawiści to szczerze gratuluję łódzkiemu Widzewowi przerwania "passy" 13 meczów bez punktu na wyjeździe
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 30.03.2014 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.03.2014, 10:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W Pucharach sędziowie nie mają swoich sympatii "klubowych" i nie są tak żałośnie słabi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.03.2014, 11:00
Dawidowicz z Lechii do Benfiki za 5 mln ojro ...?

europejscy własciciele to europejskie ceny
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.03.2014, 11:10
silver03 napisał(a):Wyświetl post
W Pucharach sędziowie nie mają swoich sympatii "klubowych" i nie są tak żałośnie słabi.
Słabi? Chyba ślepi albo niedowidzący. Jak sędzia może być słaby? Co to za debilny wymysł? Żeby móc być słabym to trzeba musieć coś wykonać. A czarne złodzieje mają jedynie patrzeć i widzieć. To nie jest kwestia umiejętności, tylko jakości wzroku i uczciwości. Dlatego ślepych i oszustów trzeba wyp.....ć . 90% kontrowersyjnych sytuacji jest ewidentnych, a fakt ich zaistnienia to dowód na przekręty.

jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
No i z czego Ty się śmiejesz? Śmiejąc się z nich, powinieneś śmiać się jeszcze bardziej z nas! Liga jest chyjowa ale mistrzostwo to mistrzostwo, Legia w najbliższych latach ma szansę trochę zdominować ligę bo kto ma jej zagrozić? Jedynie Amica ma potencjał a reszta? Górnik,Ruch,Pogoń,Zawisza bez kibiców czy może my z naszą polityką prowadzenia klubu gdzie nawet ochrona rozwiązuje umowę bo jej nie płacą? W Legii wszystko idzie w jak najlepszym kierunku i trzeba oddać Leśnodorskiemu ,że zrobił już kawal dobrej roboty. Można kogoś nienawidzić ale bądźmy obiektywni
I Ty niby jesteś obiektywny? Zazdrościsz krawatom, że im czarna mafia wygrywa ligę? Bo ja nie i nie uważam że mistrzostwo kupione pod stołem to mistrzostwo. Najlepszym probierzem takich mistrzostw są występy w pucharach. I co? Wstyd na całą Europę. Bo gołym okiem widać że bez sędziów Legia jest słabsza od ósmej drużyny ligi Cypryjskiej. Zazdrościsz im dalej ?

W tym syfie żeby coś drgnęło po pierwsze należy zdać sobie sprawę z sytuacji, a nie udawać że wszystko jest ok. Jaką robotę zrobił prezesina w krawacie? Tyle że w każdym meczu drukują im wynik? Faktycznie tylko gratulować i zazdrościć :(.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.03.2014 o godz. 11:13.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 30.03.2014, 11:11
I Ty niby jesteś obiektywny? Zazdrościsz krawatom, że im czarna mafia wygrywa ligę? Bo ja nie i nie uważam że mistrzostwo kupione pod stołem to mistrzostwo. Najlepszym probierzem takich mistrzostw są występy w pucharach. I co? Wstyd na całą Europę. Bo gołym okiem widać że bez sędziów Legia jest słabsza od ósmej drużyny ligi Cypryjskiej. Zazdrościsz im dalej ?

W tym syfie żeby coś drgnęło po pierwsze należy zdać sobie sprawę z sytuacji, a nie udawać że wszystko jest ok. Jaką robotę zrobił prezesina w krawacie? Tyle że w każdym meczu drukują im wynik? Faktycznie tylko gratulować i zazdrościć :(.
Aha
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.03.2014, 11:28
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Aha
No to się popisałeś, na tyle tylko stać? Ale nie ma co się dziwić. Odpowiedź godna zazdroszczącego złodziejom.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.03.2014 o godz. 11:31.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.03.2014, 11:48
No ja bym się tu raczej nie doszukiwała przekrętów, tylko nieudolności polskich sędziów... Błędy się zdarzają notorycznie i nie wygląda na to, by coś się miało w tej materii zmienić.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.03.2014, 11:50
Drozd wszędzie widzi spiski Czy to polityka, czy piłka nożna.

Obejrzyj sobie ligę hiszpańską czy też angielską, zobacz jak tam też sędziowie się mylą. Też przekupieni?

W zeszłym sezonie też stękałeś, jak to Legii pomagali. Ja podałem przykłady KILKU spotkań, gdzie sędziowie Legii nie pomagali, a nawet gwizdali przeciwko niej (np. nie uznawali prawidłowych bramek, widzieli spalone tam gdzie ich nie było itp). Ale do ciebie to nie dociera, klapki na oczach i jazda do przodu.

Czy to w temacie o polityce czy w sporcie nie można z tobą dyskutować merytorycznie, bo jak ktoś podaje argument (tak jak ja w dyskusji o zeszłym sezonie swego czasu), to ty udajesz, że albo nie rozumiesz, albo nie dostrzegasz. Twoja racja jest najtwojsza, wszyscy inni się mylą.

BŁĘDY sędziów są wszędzie, wystarczy pooglądać inne ligi (np. hiszpańską - tam to są wielbłądy, a nie błędy).

Cytat:
Zbigniew Boniek zaprzeczył na Twitterze słowom Mateusza Możdżenia, który po meczu Legii z Lechem powiedział, że sędzia Paweł Gil przyznał się do błędu, jakim miało być uznanie bramki zdobytej przez Miroslava Radovicia.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...?ticaid=11275d

i teraz której informacji wierzysz? Obie z wp.pl. Pewnie wierzysz tej, która ci bardziej pasuje. Normalnie łykasz jak młody pelikan.

http://ekstraklasa.tv/wideo,172/gol-...ian-7,412811,v
a tutaj Rzeźniczak nie był pchnięty lekko ręką? Czemu nie piszesz, że ta bramka to kabaret?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 30.03.2014 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.03.2014, 11:51
Od kiedy Siejewicz wtopił to większość arbitrów gra raczej na pewniaki.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.03.2014, 12:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dawidowicz z Lechii do Benfiki za 5 mln ojro ...?

europejscy własciciele to europejskie ceny
Ponioslo tam kogos i ta stad az po Hel...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 30.03.2014, 12:25
No to się popisałeś, na tyle tylko stać? Ale nie ma co się dziwić. Odpowiedź godna zazdroszczącego złodziejom.
Chłopie masz kompleks Legii, płaczesz jak baba lub jak kto woli jak żydy u siebie na pasiastym forum tylko o nas. Temat o ekstraklasie a Ty siedzisz tu od jakiegoś czasu i tylko Legia i Legia... Nie przepadam za wypowiadającymi tutaj warszawiakami ale to co Ty tu wypisujesz to woła o pomstę do nieba.Widząć co się u nas dzieje to tak ,zazdroszczę Legii tak zajawionego prezesa jakim jest Leśnodorski i tego jak ten klub się rozwija ale nie mam paranoi na ich punkcie jak Ty. Na tym kończę dyskusję z Tobą bo widząc wcześniejsze dyskusje to...szkoda czasu

Wracając do tematu to ciekawie zapowiada się walka o awans do ósemki, Lechia ma dobry terminarz, mam nadzieję ,że im się uda
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 30.03.2014 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.03.2014, 13:11
Jasne ja ma kompleks Już ci tłumaczyłem że ciężko mieć kompleksy w stosunku do drużyny kompromitującej się na każdym kroku. Ja kolego mam pretensje do Legii że ośmiesza polską piłkę i Polaków prezentując w pucharach żenujący poziom. W pięciu meczach z łamagami nie potrafili strzelić bramki i wszystkie przegrali. Więc nie pitol o kompleksach.

Druga sprawa. To jest temat o ekstraklasie, uważasz że dyskusja na temat okoliczności w jakich lider owej ekstraklasy zdobywa punkty to nie jest sedno tematu? Co Ci się nie podoba w moich wpisach? Odnieś się konkretnie a nie pitol o pomstach. Ja zwracam uwagę na oczywisty fakt, że ze sportem to co się dzieje w ekstraklasie ma bardzo niewiele wspólnego, a Ty udajesz że nie wiesz o co chodzi. I jeszcze uważasz ze na tym co wyprawia Legia polega rozwój. To mi wyjaśnij dlaczego efekty tego "rozwoju" widać tylko w ekstraklasie, a byle juniorzy z Cypru zupełnie się taką "rozwinięta" Legią nie przejmują i leją ją na jej stadionie?

Tak już jest, że jedni winą za nieszczęścia obarczają przypadek pomyłkę lub "nieszczęśliwy zbieg okoliczności". A inni są zdania, że nie ma przypadków, nie można się mylić w sytuacjach oczywistych, a zbiegi okoliczności zwykle są reżyserowane. Jasne jest, że na zachodzie jest ten sam problem, nawet Juve zdegradowali, ale tam nie ma świętych krów takich jak Legia u nas. W każdym meczu sędzia "myli się" na ich korzyść co skutkuje pozytywnym wynikiem. A przepraszam czasami gwiżdże pod Legię a potem medialna klaka orzeka ze miał rację bo 30 cm było spalonego W każdym meczu Legii sa jakieś jaja. Naiwni wierzą że to przypadkowe pomyłki . Jenak jak tych przypadkowych pomyłek brakuje to na pięć meczów wszystkie w pałę i żadnej strzelonej bramki. To też przypadek?

ps. walka o awans o ósemki? Chyba licytacja drogi kolego...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.03.2014 o godz. 13:30.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 30.03.2014, 13:58
i znów zero argumentów. Wszystko na zasadzie "moja racja jest najmojsza"

Masz pretensje do Legii, że słabo grała w Europie? A kto nie ma? Kibice Legii? My też wieszaliśmy na nich psy za to co pokazywali w Europie. Wymyśliłeś sobie jakiś chory temat i się z niego śmiejesz, nie zauważając, że inni (w tym legioniści) zdawali sobie sprawę z tego, że Legia słabo grała w Europie.

Wiśle też się zdarzało kompromitować w Europie, wymieniać przykładów chyba nie muszę?

Wymieniaj przykłady, jak to Legia zdobywa pkt.

Podawałem wiele przykładów spotkań, w których to gwizdano przeciwko Legii - czemu milczysz i udajesz głupka, że tego nie dostrzegasz? Nie pasuje do chorej, wymyślonej teorii?

W każdym meczu Legii są jakieś jaja? WYMIENIAJ. Aha zapomniałem, piszesz aby tylko pisać, bez argumentów. Już wiem, dlaczego uważają cię na tym forum (wiślacy) za pokoemona

PS. dlaczego nie odniosłeś się np. do gola Zawiszy w moim linku? W meczu z Lechem widziałeś faul, a w tej sytuacji nie? I jak tam link z wp.pl? Czemu milczysz i udajesz greka?

Danie walkowera dla Jagi też mieści się w pomaganiu Legii? Przecież można było dograć te drugą połowę w innym terminie. A pierwszy mecz Jaga-Legia oglądałeś? Jak nie, to obejrzyj, tam to pomagali dopiero Legii!
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 30.03.2014 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 30.03.2014, 14:04
fiti napisał
Janusz napisał(a): Jak słyszę Koseckiego, to mi się przewraca. Takiego bufona to ze świecą szukać. Może jak by zjadł Snickersa, to przestanie?

Co powiedział ?

Wczoraj przed meczem Lecgia-Lech na onecie albo innej wp były 2 artykuły, jeden głównie o nim, w drugim go cytowali. Sodówa mu odwaliła. Coś w stylu on jest de beściak, Legia też, a jak ktoś się nie zgadza to ma kompleksy a w ogóle to on ma porsche itd, itp...

ps
A co do tego czy Legia jest najlepsza, ma najwięcej punktów, to zgoda. A jak te punkty zdobywa? Wczoraj bramka po faulu, nawet sędzia nie ukrywa, z Nami po 1 metrowym aucie 2 metry od sędziego, to tylko tak na szybko. A potem jak sa za krótcy na Ligę Europy to wyniki jakie widać. I to jest krzywda dla całej polskiej piłki.
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Janusz : 30.03.2014 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.03.2014, 14:16
Żyjemy w tolerancyjnym kraju więc proszę się nie śmiać ani nie szydzić z drozda tylko z powodu jego choroby psychicznej.

Jeśli chodzi o ekstraklasę to ładnie Judovia przerwała serię Widzewa 13 meczów bez zdobycia punktu na wyjezdzie w tym sezonie
A co do ogółu ligi to wyjdzie tak jak myślałem, tzn. największa walka o prawie wszystkie miejsca (być może jedynie Legia sobie zapewni w miarę komfortowy start w rundzie finałowej a Widzew zapewni sobie "komfort" spadku) odbędzie się po podziale punktów po 30 kolejce. Praktycznie wszystko zacznie się od nowa. Na pewno dzięki temu systemowi liga jest ciekawsza ale czy to jest sprawiedliwe i normalne, że najpierw się gra 30 meczów o pół stawki a dopiero później ostatnie 7 naprawdę ważnych spotkań - dla mnie patologia bo uważam, że jedynie w meczach pucharowych powinny być stosowane praktyki w tym stylu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.03.2014, 14:20
Ja się pytam dlaczego gra słabo? Co stoi na przeszkodzie żeby "dominować" tak jak w lidze. Na Cyprze są lepsze drużyny?

Wybacz ale w LE żadna polska drużyna nie narobiła takiego wstydu jak Legia.

Jak to jak. Z Lechem dwa mniej, z Wisłą jeden mniej i już nie dziesięć tylko siedem przewagi.

Zrozum, że tak się przyzwyczaiłes do kręcenia na waszą korzyść, że jak sędzia jest obiektywny to uważasz ze was krzywdzi. Boki zrywać...

Czerwień dla Głowackiego, spalony Brożka. A to tylko w meczu z nami. Więc nie wywołuj wilka z lasu ...

Rzeźniczak zamiast zastawić piłkę jak normalny piłkarz, czeka aż go przeciwnik dotknie i się przewraca. Radowicz popychając obrońcę tworzy sobie sytuację do strzału. Sędzia w okręgówce gwiżdże takie faule, no ale tu sie widocznie musiał "pomylić".

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Żyjemy w tolerancyjnym kraju więc proszę się nie śmiać ani nie szydzić z drozda tylko z powodu jego choroby psychicznej.
Jest i jasiu

Całkowicie zdrowy psychicznie. Tyle, że ze wzrokiem cienko...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.03.2014 o godz. 14:28.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.03.2014, 14:25
gypsy napisał(a):Wyświetl post
No ja bym się tu raczej nie doszukiwała przekrętów, tylko nieudolności polskich sędziów... Błędy się zdarzają notorycznie i nie wygląda na to, by coś się miało w tej materii zmienić.
Niby tak, ale nikt mi nie powie, że liniowy w meczu Ruchu z Podbeskidziem nie widział spalonego. Sytuacja była tak łatwa i tak ewidentna, że aż nie do wiary.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 30.03.2014, 14:40
Janusz czego sędzia nie ukrywa? Słowo przeciwko słowu - piłkarz Lecha twierdzi, że Gil się przyznał do błędu, a Boniek twierdzi po rozmowie z Gilem, że sędzia nic takiego nie powiedział. Komu wierzyć?

Drozd - błędy są zarówno na korzyść Legii jak i na niekorzyść. Oczywiście błędy na niekorzyść Legii sobie ładnie potrafisz wytłumaczyć, że Rzeźniczak bla bla bla. Faul to faul i tyle, popchnął go ręką? Tak, więc faul. No ale wiadomo, to było przeciwko Legii więc jest ok Typowe. Oglądałeś np. mecz Jaga-Legia w Białym? Tak też sędzia musiał się mylić na korzyść Jagi (i to nie jeden raz)? Przejrzyj na oczy, bo masz klapki na oczach. W zeszłym sezonie podałem ci minimum 5 spotkań, gdzie sędzia przekręcał Legię, ale ty nadal swoje. Nikt się tak nie skompromitował w LE? A Amica? Słaba pamięć? Natomiast nikt się tak nie kompromitował w el. LM jak Wisła - gdzie to był słabszy zespół, niż te w LE Naprawdę, masz serio jakiś kompleks Legii, jak Andersen ze Śląska (czyli Romek).

I nadal nie odpowiedziałeś na wiele moich pytań, udając, że ich nie widzisz. Tylko, żeby twoja teoria nie legła w gruzach

Zrozum, ty jesteś tak nakręcony przeciwko Legii, że wszędzie widzisz spiski na jej korzyść, błędy dla niej, a jak coś jest przeciwko Legii to piszesz, ze to wyjątek Tylko coś dużo tych wyjątków się porobiło w tym i zeszłym sezonie.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 30.03.2014 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.03.2014, 16:28
Niewiarygodne jest to co się dzieje w Śląsku, z taką kadrą ten zespół spokojnie powinien uplasować się na 5-6 miejscu. Piłkarze na boisku zachowują się jakby niebyli świadomi, że mogą spaść. Oby nastąpiło u nich przebudzenie w rundzie finałowej, bo inaczej z takim zaangażowaniem jaki prezentują Zagłębie czy Podbeskidzie spokojnie ich przeskoczy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.03.2014, 16:32
Wierzyć Możdżeniowi. Bo kluczowe tu jest "Boniek twierdzi po rozmowie z Gilem" - czyli przywrócił Gila do pionu żeby nie płakał po "błędach" i nie kompromitował ligi bardziej. Pierwszy szczery odruch Gila zgasił Boniek

Nie ma co - tak czy owak Legia będzie tym mistrzem bo za dużo tam kasy wsadzili na puchary (LM) żeby wszystko zastawić przypadkowi. W końcu jak to mówią "demokracja demokracją ale ktoś tym kierować musi"

BTW
A potem są puchary i zdziwienie - no jak to sędziowie "przeciw nam" (znaczy obiektywni i widzą faule albo 1 metrowe auty) to jak tu grać z takim Lazio czy Trabzonsporem?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.03.2014, 17:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wierzyć Możdżeniowi. Bo kluczowe tu jest "Boniek twierdzi po rozmowie z Gilem" - czyli przywrócił Gila do pionu żeby nie płakał po "błędach" i nie kompromitował ligi bardziej. Pierwszy szczery odruch Gila zgasił Boniek

Nie ma co - tak czy owak Legia będzie tym mistrzem bo za dużo tam kasy wsadzili na puchary (LM) żeby wszystko zastawić przypadkowi. W końcu jak to mówią "demokracja demokracją ale ktoś tym kierować musi"

BTW
A potem są puchary i zdziwienie - no jak to sędziowie "przeciw nam" (znaczy obiektywni i widzą faule albo 1 metrowe auty) to jak tu grać z takim Lazio czy Trabzonsporem?
Czy tym mistrzem będzie to nie jest jeszcze powiedziane. W przypadku wygranej w Lubinie, różnica punktowa po podziale to raptem 4 pkt. w 6. kolejkach spokojnie można to odrobić, wyprzedzić Legię, a w ostatniej na Łazienkowskiej postawić trzy autobusy i grać na remis. Zaraz mi wyskoczą, że w Lubinie będzie cud jak wygramy. Przypominam, że to nie przypadek, że Zagłębie jest na przedostatnim miejscu w lidze. Przecież już minęło 27. kolejek, a nie 5, że może się przytrafić słaby okres, ale 27?! Trzy ostatnie mecze gramy ze zdecydowanie najsłabszymi drużynami w Ekstraklasie. Jak piłkarzyki ich nie wygrają, to są frajerami, którzy biorą pieniądze za pozorowanie!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.03.2014, 19:39
Wolę mistrza i wpierdziel w pucharach niż puchary w TV i środek tabeli, ale ja jestem dziwny. Być może to podniecające toczyć boje z Pogonią Szczecin

Kamiński to akurat jest skończonym debilem, że uważa, że tam był faul. Dał się przepchnąć jak frajer i fakt, że nie jest w stanie tego zrozumieć powoduje, że nigdy nic nie osiągnie w futbolu. Działa to, że polska piłka jest chujowa co pokazał mecz Legia - Lech, dwóch najlepszych polskich drużyn ostatnich lat. Nikt nie potrafi kopnąć prosto piłki. Jak gramy we własnym sosie to ktoś wygrać musi. Teraz wygrywamy my. A w pucharach odpadniemy z jakąś Litwa czy Cyprem. A w ogóle to miałeś nie zawracać mi dupy.

Czy tym mistrzem będzie to nie jest jeszcze powiedziane. W przypadku wygranej w Lubinie
Może ja się nie znam, ale mam wrażenie, że Lubin gładko wygra. W zasadzie to nawet tak obstawiam. Obiecuję się ujawnić po meczu
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów