The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2014, 17:38
No to mnie teraz zastrzeliłeś...

Chyba pójdę do kącika i popłaczę.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.03.2014, 17:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
[...]A gdzie ja tak napisałem?

Rozrózniajmy porównania i rzeczywistość [...]
Ok. Też jestem za tym. Tyle, że nasze porównania tyczą się jednej konkretnej sytuacji która się wydarzyła, więc trudno tak całkowicie się do niej nie odnosić. Poza tym trudno mi jest się tak przestawić z sytuacji kiedy polemizuję z Tobą i obaj mamy świadomość posługiwania się sytuacjami fikcyjnymi mającymi zobrazować jedynie nasz pogląd na daną kwestię, do polemiki z aspirantem raindogiem, który wymaga, aby sytuacja fikcyjna była wprost odwzorowaniem rzeczywistości.

[...] Rozwinę bajkę.
Właściciel dyskoteki powiedził, że nie wpuści tych wesołych chłopaków, więc przy nastepnej imprezie przyjechali pod dyskotekę i część z nich powybijała tam szyby. Policja wyłapała wszystkich, którzy się wokół dyskoteki kręcili (bez rozgraniczania, który wybijał, a ktory tylko patrzył), spisała ich dane, a właściciel powiedział, że "tych Panów już nie obsługuje". Może własiciel nie ma prawa (z punktu widzenia ustawodawstwa) im wejściówki nie sprzedać, ale chyba dla kazdego średnio rozgarniętego jest jasne, że nie chce ich już u siebie?[...]
W Twojej bajce brak jest jednego według mnie kluczowego elementu. Policja interweniowała dopiero po dwóch godzinach od zajścia spisując dane osób znajdujących się wokół dyskoteki, więc znajdowały się tam również osoby, które nie tylko nie wybijały, ale nawet nie patrzyły, a po prostu miały pecha przechodząc tamtędy właśnie w trakcie policyjnej "interwencji".
I chyba rzecz najważniejsza. Dyskoteka stoi ponad 100 lat, a każdy z mieszkańców Spytkowic Dolnych jest z Nią bardziej związany emocjonalnie aniżeli tymczasowy menadżer (a nie właściciel, jak próbujesz sugerować) tejże dyskoteki, który swoimi poczynaniami szkodzi Jej obecnemu właścicielowi wszczynając wojnę ze stałymi bywalcami wręcz Jej Fanatykami.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.03.2014, 18:05
Niektórzy powinni sobie odpuścić, bo dyskusja z moderatorem tego forum i niektórymi użytkownikami nie ma najmniejszego sensu. To są ludzie, którzy jako kibice sprowadziliby Wisłę do renomy Podbeskidzia, bo Odra Wodzisław to już są za wysokie progi.

Czy jeden z drugim zwolennikiem modelu siedzenia i klaskania tego chce, czy nie prawda jest jedna. Gdyby nie te bicia po mordach, awantury, race czyli reasumując Ci źli kibole, to pewne kluby nie posiadałyby niestety takiej renomy jaką mają. Weźmy na przykład derby Pomorza. W jakich ligach to się działo ? III liga ? II ? Jednak wszyscy w kraju o tym mówili w związku z atmosferą i przykładowo ch. grająca Arka potrafiła przyciągnąć więcej ludzi na trybuny niż supergrające Podbeskidzie z racji tego, że ma/miała bandę ma sztamę z Cracovią i każdy leciał na mecz, bo będzie ciekawie. Wyśmiewana od południa do północy kraju Odra Wodzisław w ostatnim 20-leciu miałą więcej sukcesów niż np. Górnik Zabrze, a jednak to na Zabrze zawsze ludzie poczuwają się bardziej żeby iść. Dyskobolie, Amici i inne twory miały większe sukcesy niż np. Arka, Lechia. Niestety brak kibiców nie wyrobił im renomy w kraju i w konsekwencji kluby te upadły.

Krytykanci SKWK, zastanówcie się tak naprawdę o co wam chodzi. Sracie się nie wiadomo o co, jakby co najmniej co mecz były roz.......e i kary. Całą jesień Wisła nie dostała żadnej kary z komisji ligi, był spokój, że aż...nudno. Race rzucone (fakt bzdurny pomysł) przez niedogadanie się z Bednarzem i nagle wielka afera. Niektórzy oddawanie części działalności klubu w rzekomej jakości outsourcing postrzegają jako niesamowity sukces i krok do przodu. Wsyzstko dlatego, ze nagle SKWK jest wrogiem numer jeden i całym złem na Wiśle.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.03.2014, 18:06
FraMat uważasz, że Muzeum Wisły i pomnik Reymana, to projekty z których korzystałoby jedynie SKWK? Jeśli nie, to dlaczego tylko SKWK powinno brać odpowiedzialność za to co się dzieje na stadionie? Idźmy dalej, niech każdy kibic podpisze umowę, że będzie współodpowiedzialnym za wszystko co dzieje się podczas meczy na Reymonta i wyjazdów. Będzie to dla Ciebie i Tobie podobnym sprawiedliwe? Lecą race z C/ktoś z "VIP-ów" zaklnie na sędziego, KL nakłada kare i każdy obecny na stadionie dostaje druczek do wpłaty, wysokość kary podzielona przez ilość osób obecnych na meczu. Łamiący regulamin zostaną ukarani, a to że pozostałe kilka/kilkanaście tysiecy osób także, to szczegół, w końcu walczymy z bandytyzmem na stadionie.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.03.2014, 18:07
Co to za świrowanie pawiana, z bez urazy jakimiś Spytkowicami?
Odbiegacie od meritum. Przypominam, Bednarz łamiący prawo, rozdający bezprawnie zakazy i jeszcze popierany przez jakieś popierdółki.
Gó.wno mnie obchodzi własciciel przykładowej dyskoteki, jak tu prawdziwa, nie wirtualna żmija próbuje wyssać z klubu życie i robi z siebie jedynego sprawiedliwego.

Ps. Ci z Dolnych musieli mieć powód ze lali chamów na tej dyskotece.
Ostatnio edytowane przez gigant : 27.03.2014 o godz. 18:10.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.03.2014, 18:12
cash_X napisał(a):Wyświetl post
FraMat uważasz, że Muzeum Wisły i pomnik Reymana, to projekty z których korzystałoby jedynie SKWK?

Właśnie to jest najbardziej idiotyczne w tym wszystkim. Niektórzy są podjarani, że dążymy do Europy, bo wywalamy chuliganów, podpisujemy umowę z UFO. Jednak jakby się każdy zastanowił, to Wisła Kraków na nowym stadionie urzęduje już bodajże 5 lat i przez ten okres nie zbudowano nawet jednego pomieszczenia nowego muzeum. Ba! Nie ma chyba nawet projektów jego powstania. Jak pamiątki sprzedawano w straganie rodem z Kleparza, tak się je sprzedaje. Taki obraz Wisły jest cały czas. Teraz piewcy Bednarza odpowiedzcie sobie, czy w jak Wy to nazywacie "w Europie" takie rzeczy mają miejsce ?
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.03.2014, 18:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Właśnie to jest najbardziej idiotyczne w tym wszystkim. Niektórzy są podjarani, że dążymy do Europy, bo wywalamy chuliganów, podpisujemy umowę z UFO. Jednak jakby się każdy zastanowił, to Wisła Kraków na nowym stadionie urzęduje już bodajże 5 lat i przez ten okres nie zbudowano nawet jednego pomieszczenia nowego muzeum. Ba! Nie ma chyba nawet projektów jego powstania. Jak pamiątki sprzedawano w straganie rodem z Kleparza, tak się je sprzedaje. Taki obraz Wisły jest cały czas. Teraz piewcy Bednarza odpowiedzcie sobie, czy w jak Wy to nazywacie "w Europie" takie rzeczy mają miejsce ?
Do tego dodał bym internetowy system sprzedaży,którego w pewnym momencie nie mieliśmy jako jedni z bodajże dwóch klubów w ekstraklasie a który to nadal działa słabo co pokazały dwa hitowe mecze z żydami i Legią. Wisła ma bardzo duże możliwości a co się tu wyprawia to skandal, brakuje w klubie ludzi zajaranych Wisłą a są roboty ,którym chyba nikt nie patrzy na ręce. Sprzedaż pamiątek to już w ogóle kpina, chociaż trudno wymagać wiele skoro sprzedaje się gadżety z herbem s.s.a ,którego ja osobiście nie akceptuję
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 27.03.2014 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.03.2014, 18:46

Nie ma Spytkowic Średnich. Co najwyżej Kauflandowice Niskie. Ale wiadomo o co chodzi
Cieszy fakt, że chyba tli się jeszcze w tobie namiastka Wiślaka.

------------------------------------------
Podobieństwo uderzające...

Ostatnio edytowane przez SharksiK : 27.03.2014 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.03.2014, 19:34
cash_X napisał(a):Wyświetl post
FraMat uważasz, że Muzeum Wisły i pomnik Reymana, to projekty z których korzystałoby jedynie SKWK?
a gdzie tak napisałem?

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.03.2014, 19:36
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Wisła podpisała umowę z UFA Sports. Firma będzie zajmować się interesami "Białej Gwiazdy"

źródło: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...azdy,id,t.html

Kojarzy ktoś, czy jakieś "poważne" kluby mają tego typu umowy z firmami zewnętrznymi, bo lista partnerów UFA Sports raczej nie napawa optymizmem?
Nikt poważny nie oddaje praw marketingowych zewnętrznej firmie. W Polsce próbowała już Lechia ze Sportfive - w 2010 roku zwarli umowę na 10 lat, miały być złote góry, sponsorzy itp. i nic z tego nie wyszło, wszystko co udało się pośrednikowi załatwić do tej pory to chyba sparing z Villareal.

To nie jest żaden krok milowy jak twierdzi ten łysy pseudoprezes, tylko pozbycie się potencjalnego i ważnego dla klubu źródła przychodu, już pomijając jakie pomysły może mieć firma w żaden sposób nie związana z klubem (taka ciekawostka: jedna z 5 osób pracujących w UFA Sports miała staż w dziale handlowo marketingowym po gorszej stronie błoń).

Pseudoprezes ce..... się ostatnio podobno otwartością i szczerością (he,he) - to może poda konkrety odnośnie procentowej prowizji dla UFO.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.03.2014, 19:50
a catering jak był chujowy tak dalej jest tak Bednarz dba o fanatycznego piknika
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.03.2014, 19:56
a gdzie tak napisałem?
Nie twierdze, że napisałeś. Zadałem proste pytanie. Prościej już nie potrafię niestety.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.03.2014, 20:29
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Cieszy fakt, że chyba tli się jeszcze w tobie namiastka Wiślaka.
Bez urazy Sharksik, ale nie Tobie oceniać stopień mojej wiślackości...
Jak i nie mnie, Twojej.

Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 27.03.2014, 20:39
No to troszkę prawa...
Wisła Kraków SSA to sportowa spółka akcyjna, KTÓRA JEST WŁASNOŚCIĄ AKCJONARIUSZY A NIE KIBICÓW.
Kibice są tylko i wyłącznie klientami spółki. Jeśli ktoś krzyczy "Wisła to My" to znaczy, że nie wie gdzie Jego miejsce i role mu się pomyliły...

Czy prywatna firma ma obowiązek każdego wpuszczać na swój teren ?
Czy prywatna firma, może sama wybrać sobie profil klienta, do którego chce adresować swoją ofertę ?
Czy prywatna firma, może odmówić jakiemuś klientowi sprzedaży swojego produktu lub wykonania dla niego usługi ?
Otóż może i dobrze zarządzana firma doskonale wie, że nie opłaca się psuć sobie wizerunku sprzedając swoją usługę każdemu...

Oczywiście jest kwestia stylu w jakim się odmawia klientowi, który jest persona non grata i tu do Bednarza można mieć zastrzeżenia.
Jeśli jednak Cupiał do któego należy TELE FONIKA jedyny akcjonariusz Wisły Kraków zaakceptował propozycje by JEGO KLUB OFEROWAŁ BILETY JEDYNIE PIKNIKOM I RODZINOM, którzy za bilet będą za kilka lat płacić takie pieniądze, że gotów jest finansować straty to niestety...

Nic tu nie pomoże okrzyk "Wisła to MY" bo prawo jest brutalne - Wisła to Cupiał i osoby wyznaczone do Zarządu by zarządzały CUPIAŁA KLUBEM.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 27.03.2014 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2014, 20:52
Niby taki kibic, a nawet nie wie, że już nie ma SSA tylko jest SA.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.03.2014, 20:57
raindog napisał(a):Wyświetl post
1. Nie pracuję. Ale to działa w dwie strony. Skoro Ty nie pracujesz to nie jesteś w stanie wyciągnąć żadnych wniosków z ich obecności na R22. A w momencie kiedy odmawiasz mi prawa do wspomnianej indukcji, a sam stwierdzasz, że obecność tajniaków Cię odstrasza, popadasz w sprzeczność [...]
Chłopie jestem w stanie wyciągać wnioski choćby na przykładzie znajomości ich wcześniejszych działań nie tylko u nas (choć i u nas zdarzały się na przestrzeni dziejów różne prowokacje), ale także na innych stadionach w Polsce.

[...] 4. Ile osób dostało kary za przeklinanie na Wiśle, w ciągu ostatniego roku? BTW kolejny raz popadasz w sprzeczność. Skoro nie jesteś tajniakiem (a twierdzisz, że jak ktoś nim nie jest, to nie może nic wiedzieć na temat ich pracy), skąd wiesz, że może Cię oskarżyć? [...]
Ten fragment pokazuje, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Dowiedz się zatem za co karani byli ludzie w Kielcach na Koronie.

[...] Rozumiem, że pod skrzynką z kablami na klatce ruchasz się, bierzesz prysznic, załatwiasz interesy... A może tylko tam przechodzisz? A jeśli tylko tam przechodzisz, to czym to się różni od kamery np. w banku? [...]
Rozumiem, że kamery banku obejmują zarazem drzwi twojego mieszkania
Różnica jest prosta kamery na klatce schodowej naruszają twoją prywatność, natomiast w banku znajdują się w miejscu publicznym. Napisałem ci wyraźnie przykład do którego takie nagrania mogą zostać wykorzystane, więc powstrzymaj wodze fantazji.

[...] A skąd wiesz, do czego zostaną wykorzystane nagrania z banku, Rynku czy skrzyżowania ul. X z ul. Y?
Jak odejdzie Bednarz, to nie będzie Ci przeszkadzało to, że nagrywają Cię na R22? A może nie chodziłeś na mecze, gdyż tam nagrywano? Nikt nie montuje Ci kamery w mieszkaniu. [...]
A skąd ty wiesz co mi będzie przeszkadzało, a co nie kiedy odejdzie Bednarz Na razie przeszkadza mi zbiorowa odpowiedzialność, którą zastosował łysy i dlatego żądam jego dymisji.

[...] Cała ta sytuacja jest absurdalna, bo w zasadzie nikt nie da Ci do podpisania papieru, czy zgadzasz się na na kamerę przy skrzynce - po prostu ją postawią, a jak Ci się nie podoba, to się wyprowadź. [...]
Ponownie się mylisz. Bez zgody spółdzielni/wspólnoty żadna firma nie może takiej instalacji założyć. Członkami spółdzielni/wspólnoty są jej mieszkańcy, więc... podsłuch, czy podgląd możesz sobie instalować za zgodą sądu w uzasadnionych przypadkach.

[...] To samo jest na Wiśle. W zasadzie przedstawione warunki odblokowania konta sprowadzają się do - pomyliliście się, odblokujcie mi konto. A ten punkt z policją o tyle zdaje się istotny, gdyż Klub najzwyczajniej nie chce pewnych osób na stadionie i wie, że to skutecznie ich odstraszy, choć w praktyce to nic nie zmienia [...]
Oczywiście bezprawne żądanie podpisania kuriozalnej lojalki omijasz szerokim łukiem.

Nudzi mnie polemika na zasadzie "gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu", dlatego z mojej strony koniec tej bezproduktywnej polemiki.
Wykazałem już wielokrotnie bezprawność zarówno ukarania tych 430 osób, jak również bezpodstawność żądania od nich podpisania tejże lojalki.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.03.2014 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.03.2014, 21:06
Bez urazy Sharksik, ale nie Tobie oceniać stopień mojej wiślackości...
Jak i nie mnie, Twojej.
Ależ ja cię nie oceniam, jakże bym mógł. Wyraziłem swój punkt widzenia, a to mi już chyba wolno, no nie?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.03.2014, 21:12
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Niby taki kibic, a nawet nie wie, że już nie ma SSA tylko jest SA.
Zdyskredytowałeś go po całości.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.03.2014, 21:13
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
No to troszkę prawa...
Wisła Kraków SSA to sportowa spółka akcyjna, KTÓRA JEST WŁASNOŚCIĄ AKCJONARIUSZY A NIE KIBICÓW.
Kibice są tylko i wyłącznie klientami spółki. Jeśli ktoś krzyczy "Wisła to My" to znaczy, że nie wie gdzie Jego miejsce i role mu się pomyliły...

Czy prywatna firma, może sama wybrać sobie profil klienta, do którego chce adresować swoją ofertę ?
Czy prywatna firma, może odmówić jakiemuś klientowi sprzedaży swojego produktu lub wykonania dla niego usługi ?
Otóż może i dobrze zarządzana firma doskonale wie, że nie opłaca się psuć sobie wizerunku sprzedając swoją usługę każdemu...

Oczywiście jest kwestia stylu w jakim się odmawia klientowi, który jest persona non grata i tu do Bednarza można mieć zastrzeżenia.
Jeśli jednak Cupiał do któego należy TELE FONIKA jedyny akcjonariusz Wisły Kraków zaakceptował propozycje by JEGO KLUB OFEROWAŁ BILETY JEDYNIE PIKNIKOM I RODZINOM, którzy za bilet będą za kilka lat płacić takie pieniądze, że gotów jest finansować straty to niestety...

Nic tu nie pomoże okrzyk "Wisła to MY" bo prawo jest brutalne - Wisła to Cupiał i osoby wyznaczone do Zarządu by zarządzały CUPIAŁA KLUBEM.
WitKu
każda spółka, nawet Wisła Kraków SA musi jednak działać w oparciu o przepisy prawa. Nie tylko prawa korporacyjnego i KSH ale również powszechnie obowiązujące przepisy prawa (kc, kk itp)
I tu pojawia się problem, czy aby napewno choćby zapisy Regulaminu w zakresie zwrotu karnetów są z tymi przepisami zgodne. Czy zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych Bednarz mógł zablokować 400 karnetów na podstawie domniemania możliwości dokonania przez te osoby czynów zabronionych ustawą (prewencja). Wątpliwości w tej materii jest wiele.
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 27.03.2014, 22:03
I jeszcze jedna rzecz odnośnie umowy z UFO - przydałoby się, żeby pseudoprezes powiedział na jaki okres czasu została podpisana umowa, bo jakoś mu się o tym zapomniało. Bo nie wiem czy to milowy czy wręcz siedmiomilowy krok w przepaść... znaczy w przyszłość
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.03.2014, 22:13
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
WitKu
każda spółka, nawet Wisła Kraków SA musi jednak działać w oparciu o przepisy prawa. Nie tylko prawa korporacyjnego i KSH ale również powszechnie obowiązujące przepisy prawa (kc, kk itp)
I tu pojawia się problem, czy aby napewno choćby zapisy Regulaminu w zakresie zwrotu karnetów są z tymi przepisami zgodne. Czy zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych Bednarz mógł zablokować 400 karnetów na podstawie domniemania możliwości dokonania przez te osoby czynów zabronionych ustawą (prewencja). Wątpliwości w tej materii jest wiele.
W obu przypadkach czy się to komuś podoba czy nie klub się wybroni:
1) Karnety - ktoś kogoś zmuszał do kupna? Trzeba było czytać regulamin. Czy jak kupujecie buty, spodnie czy samochód to też was walą zasady gwarancji?
2) Zakazy - można dyskutować o podstawie blokady tych 400 ale każdemu dał możliwość odblokowania. Nie oceniając tu kwestii moralnych - kto czuł się pokrzywdzony mógł iść i to powiedzieć. Kwestie ambicjonalne nie maja tu nic do rzeczy - liczy się zasada.

Nie oceniam tu żadnej ze stron tylko stwierdzam fakty.
Odpowiedz cytując
areks1906
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 27.03.2014, 22:27
rafkur napisał
2) Zakazy - można dyskutować o podstawie blokady tych 400 ale każdemu dał możliwość odblokowania. Nie oceniając tu kwestii moralnych - kto czuł się pokrzywdzony mógł iść i to powiedzieć. Kwestie ambicjonalne nie maja tu nic do rzeczy - liczy się zasada.

Ale czemu ktoś ma sie tłumaczyc ? Wykupiłem karnet czyli usługe i nagle usługodawca odmawia mi wykonania tej usługi poniewaz byłem na piwie? Usługodawca nie chce tez oddac kasy którą zapłaciłem.
Panowie badzmy poważni i nie pozwólmy się traktowac jak dzieci.
Areks-Kraków-Dublin
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.03.2014, 23:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
"Uzasadnione podejrzenie" nie oznacza "kogokolwiek, losowo, z łapanki". "Uzasadnione podejrzenie" trzeba, hmmm, uzasadnić. Uzasadnienie "był w okolicach stadionu dwie godziny po meczu jak policja spisywała" może nie wystarczyć w sądzie. Nawet polskim...
Też tego nie wiesz - wytłuściłem wątpliwość w Twojej wypowiedzi. Więc czy wystarczy czy nie - rozstrzygnie sąd jeśli będzie sprawa. Klub nie ma obowiązku zmiany stanowiska do momentu orzeczenia sądu - może stać twardo za własną interpretacją.
Zresztą jakbyś użył choćby google wiedziałbyś jak w większości przypadków jest postrzegane uzasadnione podejrzenie i ten przepis.
Cytat:
Do przyjęcia uzasadnionego podejrzenia przestępstwa powinna zachodzić co najmniej taka sytuacja, gdy prawdopodobieństwo istnienia zdarzenia jest wyższe niż możliwość, iż przestępstwa nie popełniono
Czyli:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/
Cytat:
Regulacja ta uprawnia organ pozasądowy – bez prawa odwołania do sądu - do odbierania prawa wstępu na stadion bez sprecyzowania przesłanek tej decyzji, a także bez konieczności ustalania, czy dana osoba objęta tym zakazem, w związku lub przy okazji uczestniczenia w imprezie masowej popełniła przestępstwo lub dopuściła się czynu karalnego.
Bardzo podobny przypadek co do uzasadnionego podejrzenia odnośnie 'grupy kibiców' z 2008r. masz tu:
http://www.kibice.net.pl/news/561-Za...konieczne.html
Tamże:
Cytat:
Zażalenie na bezpodstawne zatrzymanie złożyło ponad 200 osób spośród 759 zatrzymanych podczas wrześniowej akcji policji. (...) Po analizie materiału dowodowego sąd doszedł do przekonania, że zatrzymania były uzasadnione, bo istniało uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, że wytłuściłeś. Szkoda, że gówno z tego co zacytowałeś rozumiesz.
No dobrze ale jedziemy na tym samym wózku czy nie?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2014, 23:56
Ponoć jesteś informatykiem (a przynajmniej to można wywnioskować po Twoim podejściu do logiki i rozumieniu KRZ). Nigdy nie słyszałeś o legalnym oprogramowaniu, które zostało uznane za pirackie?
Dlaczego tak się dzieje? Zadziałał ALGORYTM!
Podejrzewam, że zdziwiłbyś się jak skomplikowane potrafią być umowy licencyjne i jak niektóre z zapisów w nich mogą być niezgodne z prawem kraju w którym aplikacja jest sprzedawana. Wiesz co ma wtedy precedens? Prawo danego kraju.

Obawiam się, że Twoja wiedza na ten temat jest zbyt mała, żebyśmy mogli w ogóle prowadzić dyskusję (pytanie z cyklu - czy pracujesz dla jednej z firmy dystrybuujących licencje BI lub coś w tym stylu), ale istnieje mnóstwo czynników wpływających na legalność wykorzystywania aplikacji. Niektórym dostawcom płacisz od rdzenia, innym od gigabajtów. Są licencje płynne (floating), od stanowiska, od liczby aktualnie zarejestrowanych użytkowników. Są licencje OEM, licencje wiążące z kontem internetowym. Co więcej - zachodzą interakcje pomiędzy licencjami elementów składowych, takich jak sterowniki, kontenery aplikacyjne, serwery czy biblioteki. Wszystko to wiem z doświadczenia, co więcej - sam również muszę brać pod uwagę kwestie licencjonowania aplikacji które projektuję/utrzymuję.
Najlepszym przykładem chaosu wynikłego z konfrontacji licencja/prawo/rzeczywistość jest pewna olbrzymia firma, która w pewnym momencie udzielała nieprawdziwych informacji odnośnie uprawnionego wykorzystywania swojego produktu - chodziło konkretnie o udostępnianie raportów klientowi. Nie można było tego legalnie zrobić za pomocą servletu aplikacji, ale przesłanie informacji na maila było już OK (nie pamiętam już dokładnie, czy nie trzeba było go przekierować na własny serwer SMTP). Kwestia definicji "użytkownika" aplikacji.

Co to ma wspólnego z sytuacją do jakiej doprowadził Bednarz? Nic.

Metoda - najpierw karać, potem pozwalać się odwołać (przy okazji wymagając podpisywania jakiejś lojalki) jest niedopuszczalna w żadnym państwie prawa. I to jest sedno sprawy. Nie rozumiesz tego, nie zgadzasz się - Twoja sprawa.
Nie akceptuję ani takich metod, ani ludzi próbujących je usprawiedliwiać.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
No dobrze ale jedziemy na tym samym wózku czy nie?
Nie wydaje mi się, żebyśmy kiedykolwiek jechali na tym samym wózku.
To co podałeś nie ma dla tej konkretnej sprawy zastosowania. Możesz udawać, że nie widzisz różnicy między niewpuszczeniem kibiców gości na mecz Polonia-Legia a zakazem klubowym dla losowych kibiców własnego klubu (mających karnety, karty klubowe etc.).
Tylko widzisz - ja nie będę też udawał że traktuję Cię poważnie. Ani tracił więcej na Ciebie czasu.
Zwykle w takich sytuacjach kończę tak: napisałem już dość, żeby każdy kto to przeczytał mógł wyrobić sobie opinię.

rafkur napisał(a):Wyświetl post
1) Karnety - ktoś kogoś zmuszał do kupna? Trzeba było czytać regulamin. Czy jak kupujecie buty, spodnie czy samochód to też was walą zasady gwarancji?
Zasady gwarancji nie mogą naruszać prawa. Słyszałem o przypadku umowy developerskiej następującą opinię - nawet podpis niczego nie zmienia, klient nie może się dobrowolnie zrzec swoich uprawnień.
Istnieje coś takiego jak UOKiK, m. in. z tego powodu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.03.2014 o godz. 00:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.03.2014, 00:10
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
No to troszkę prawa...

A czy nazwę na "Cracovia2" też może zmienić w związku z tym, że jest to spółka prywatna?
Ta spółka bez klientów nie żyje. Klienci to niestety kibice, ludzie honoru a nie spółek handlowych więc problem jest taki, że żaden kibic na Cracovia2 nie przyjdzie, dlatego mówienie, że to klub ma pełnie władzy a klienci mają się podporządkować nawet nie jest zgodnym z ogólnym prawem gospodarczym, gdzie to popyt kreuje podaż. Przedsiębiorstwo jest ukierunkowane na zaspokajanie potrzeb swoich klientów- z tego, żyje. W Polsce nie ma ciągotek chodzić na stadiony. Sorry Polacy piłki nie czują. Nie są .......nięci na tym punkcie jak Niemcy czy Anglicy. Nie mamy Barcelony i Realu, gdzie turyści zrobią frekwe i nigdy nie będziemy mieć. Polacy wolą TV a nie zimny listopadowy wieczór na stadionie. Na stadionie są "po.......eńcy" którzy będą moknąć marznąć, żeby "popatrzeć sobie jak paru kopie gałe".Sorry spółka akcyjna jest skazana na kibiców Wisły Kraków, czy jej się to podoba czy nie. Więc radze jej nie kombinować tylko się dogadać, bo wyjdzie jej to bokiem i bokiem całej Wisły.

Tak w ogóle jak słyszę takie myślenie, to jakbym słuchał świeżo upieczonego studenta I roku, który chwycił byka za rogi, bo uważa, że jak był na jednym wykładzie ze spółek handlowych i stwierdził, że już wszystko pojął. Bożee
Klub kupując sekcje piłkarską kupił nie tylko wartość materialną ale i wiele zasobów NIEMATERIALNYCH- czyli historię, barwy, tradycję rzeszę oddanych ludzi, kibiców, panujące zwyczaje, olbrzymią spuściznę przodków i wiele innych niematerialnych rzeczy. I ta wartość niematerialna jest o wiele wiele wiele cenniejsza niż paru grajków i klub powinien być zobowiązany do pielęgnowania tych wartości, a nie robić co mu się podoba, dlatego od weryfikacji czy robi to dobrze, są jego klienci/"Wisła To My"(jak wolisz) więc nie twierdzę, że klub jest czyjąkolwiek prywatą kapiszi?
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2014 o godz. 00:21.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.03.2014, 00:12
Taka refleksja.

Marketing juz mamy w outsorcingu, jest opcja zeby kibicow tez tak wyoutsorrcowac?

Moze to kolejny etap genialnej strategi klubu XXI wieku?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.03.2014, 00:43
Bednarz wyoutsource`ował nam już:
1) dział marketingu
2) szkółkę
3) bazę treningową
4) siedzibę klubu ( wynajem stadionu wyłącznie na dzień meczowy)

Co nam jeszcze pozostało ? Jakiś magazyn na obuwie i sprzęt zawodników ?

Ciekawe gdzie będziemy za 3 lata przy takim modelu zarządzania... Ja .......ę!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.03.2014, 01:04
Bednarz wyoutsource`ował kibiców do Restauracji "U Wiślaków" i Hali TS, kolejnym etapem rewolucji XXI w. będzie wyoutsource`owanie piłkarzy do ŻKS Kauflandia...tak może się skończyć działanie tego "Pana" oraz przyzwolenie części kibiców na Jego działania.

Bednarz zetnie koszty do 0 i nie będzie niczego...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.03.2014 o godz. 01:07.
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 28.03.2014, 08:12
Teraz oprawy będą tak jak bodajże na Arenalu przez zew firmę. Dzień wcześniej będzie wiadomo co i jak
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.03.2014, 08:16
graficiarz napisał(a):Wyświetl post
Teraz oprawy będą tak jak bodajże na Arenalu przez zew firmę. Dzień wcześniej będzie wiadomo co i jak
na takiej oprawie powinien być napis w stylu:

1. "Jacku jesteśmy z Tobą"
2. "Wygraj mecz życia"

ale najbardziej pasuje: Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje nam!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów