|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to mnie teraz zastrzeliłeś...
![]() Chyba pójdę do kącika i popłaczę. ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ok. Też jestem za tym. Tyle, że nasze porównania tyczą się jednej konkretnej sytuacji która się wydarzyła, więc trudno tak całkowicie się do niej nie odnosić. Poza tym trudno mi jest się tak przestawić z sytuacji kiedy polemizuję z Tobą i obaj mamy świadomość posługiwania się sytuacjami fikcyjnymi mającymi zobrazować jedynie nasz pogląd na daną kwestię, do polemiki z aspirantem raindogiem, który wymaga, aby sytuacja fikcyjna była wprost odwzorowaniem rzeczywistości.
I chyba rzecz najważniejsza. Dyskoteka stoi ponad 100 lat, a każdy z mieszkańców Spytkowic Dolnych jest z Nią bardziej związany emocjonalnie aniżeli tymczasowy menadżer (a nie właściciel, jak próbujesz sugerować) tejże dyskoteki, który swoimi poczynaniami szkodzi Jej obecnemu właścicielowi wszczynając wojnę ze stałymi bywalcami wręcz Jej Fanatykami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Niektórzy powinni sobie odpuścić, bo dyskusja z moderatorem tego forum i niektórymi użytkownikami nie ma najmniejszego sensu. To są ludzie, którzy jako kibice sprowadziliby Wisłę do renomy Podbeskidzia, bo Odra Wodzisław to już są za wysokie progi.
Czy jeden z drugim zwolennikiem modelu siedzenia i klaskania tego chce, czy nie prawda jest jedna. Gdyby nie te bicia po mordach, awantury, race czyli reasumując Ci źli kibole, to pewne kluby nie posiadałyby niestety takiej renomy jaką mają. Weźmy na przykład derby Pomorza. W jakich ligach to się działo ? III liga ? II ? Jednak wszyscy w kraju o tym mówili w związku z atmosferą i przykładowo ch. grająca Arka potrafiła przyciągnąć więcej ludzi na trybuny niż supergrające Podbeskidzie z racji tego, że ma/miała bandę ma sztamę z Cracovią i każdy leciał na mecz, bo będzie ciekawie. Wyśmiewana od południa do północy kraju Odra Wodzisław w ostatnim 20-leciu miałą więcej sukcesów niż np. Górnik Zabrze, a jednak to na Zabrze zawsze ludzie poczuwają się bardziej żeby iść. Dyskobolie, Amici i inne twory miały większe sukcesy niż np. Arka, Lechia. Niestety brak kibiców nie wyrobił im renomy w kraju i w konsekwencji kluby te upadły. Krytykanci SKWK, zastanówcie się tak naprawdę o co wam chodzi. Sracie się nie wiadomo o co, jakby co najmniej co mecz były roz.......e i kary. Całą jesień Wisła nie dostała żadnej kary z komisji ligi, był spokój, że aż...nudno. Race rzucone (fakt bzdurny pomysł) przez niedogadanie się z Bednarzem i nagle wielka afera. Niektórzy oddawanie części działalności klubu w rzekomej jakości outsourcing postrzegają jako niesamowity sukces i krok do przodu. Wsyzstko dlatego, ze nagle SKWK jest wrogiem numer jeden i całym złem na Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
FraMat uważasz, że Muzeum Wisły i pomnik Reymana, to projekty z których korzystałoby jedynie SKWK? Jeśli nie, to dlaczego tylko SKWK powinno brać odpowiedzialność za to co się dzieje na stadionie? Idźmy dalej, niech każdy kibic podpisze umowę, że będzie współodpowiedzialnym za wszystko co dzieje się podczas meczy na Reymonta i wyjazdów. Będzie to dla Ciebie i Tobie podobnym sprawiedliwe? Lecą race z C/ktoś z "VIP-ów" zaklnie na sędziego, KL nakłada kare i każdy obecny na stadionie dostaje druczek do wpłaty, wysokość kary podzielona przez ilość osób obecnych na meczu. Łamiący regulamin zostaną ukarani, a to że pozostałe kilka/kilkanaście tysiecy osób także, to szczegół, w końcu walczymy z bandytyzmem na stadionie.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Co to za świrowanie pawiana, z bez urazy jakimiś Spytkowicami?
Odbiegacie od meritum. Przypominam, Bednarz łamiący prawo, rozdający bezprawnie zakazy i jeszcze popierany przez jakieś popierdółki. Gó.wno mnie obchodzi własciciel przykładowej dyskoteki, jak tu prawdziwa, nie wirtualna żmija próbuje wyssać z klubu życie i robi z siebie jedynego sprawiedliwego. Ps. Ci z Dolnych musieli mieć powód ze lali chamów na tej dyskotece.
Ostatnio edytowane przez gigant : 27.03.2014 o godz. 18:10.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Właśnie to jest najbardziej idiotyczne w tym wszystkim. Niektórzy są podjarani, że dążymy do Europy, bo wywalamy chuliganów, podpisujemy umowę z UFO. Jednak jakby się każdy zastanowił, to Wisła Kraków na nowym stadionie urzęduje już bodajże 5 lat i przez ten okres nie zbudowano nawet jednego pomieszczenia nowego muzeum. Ba! Nie ma chyba nawet projektów jego powstania. Jak pamiątki sprzedawano w straganie rodem z Kleparza, tak się je sprzedaje. Taki obraz Wisły jest cały czas. Teraz piewcy Bednarza odpowiedzcie sobie, czy w jak Wy to nazywacie "w Europie" takie rzeczy mają miejsce ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 27.03.2014 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
------------------------------------------ Podobieństwo uderzające... ![]()
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 27.03.2014 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a gdzie tak napisałem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
To nie jest żaden krok milowy jak twierdzi ten łysy pseudoprezes, tylko pozbycie się potencjalnego i ważnego dla klubu źródła przychodu, już pomijając jakie pomysły może mieć firma w żaden sposób nie związana z klubem (taka ciekawostka: jedna z 5 osób pracujących w UFA Sports miała staż w dziale handlowo marketingowym po gorszej stronie błoń). Pseudoprezes ce..... się ostatnio podobno otwartością i szczerością (he,he) - to może poda konkrety odnośnie procentowej prowizji dla UFO. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
a catering jak był chujowy tak dalej jest tak Bednarz dba o fanatycznego piknika
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez urazy Sharksik, ale nie Tobie oceniać stopień mojej wiślackości...
Jak i nie mnie, Twojej. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
No to troszkę prawa...
Wisła Kraków SSA to sportowa spółka akcyjna, KTÓRA JEST WŁASNOŚCIĄ AKCJONARIUSZY A NIE KIBICÓW. Kibice są tylko i wyłącznie klientami spółki. Jeśli ktoś krzyczy "Wisła to My" to znaczy, że nie wie gdzie Jego miejsce i role mu się pomyliły... Czy prywatna firma ma obowiązek każdego wpuszczać na swój teren ? Czy prywatna firma, może sama wybrać sobie profil klienta, do którego chce adresować swoją ofertę ? Czy prywatna firma, może odmówić jakiemuś klientowi sprzedaży swojego produktu lub wykonania dla niego usługi ? Otóż może i dobrze zarządzana firma doskonale wie, że nie opłaca się psuć sobie wizerunku sprzedając swoją usługę każdemu... Oczywiście jest kwestia stylu w jakim się odmawia klientowi, który jest persona non grata i tu do Bednarza można mieć zastrzeżenia. Jeśli jednak Cupiał do któego należy TELE FONIKA jedyny akcjonariusz Wisły Kraków zaakceptował propozycje by JEGO KLUB OFEROWAŁ BILETY JEDYNIE PIKNIKOM I RODZINOM, którzy za bilet będą za kilka lat płacić takie pieniądze, że gotów jest finansować straty to niestety... Nic tu nie pomoże okrzyk "Wisła to MY" bo prawo jest brutalne - Wisła to Cupiał i osoby wyznaczone do Zarządu by zarządzały CUPIAŁA KLUBEM.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 27.03.2014 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niby taki kibic, a nawet nie wie, że już nie ma SSA tylko jest SA.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|||||
Różnica jest prosta kamery na klatce schodowej naruszają twoją prywatność, natomiast w banku znajdują się w miejscu publicznym. Napisałem ci wyraźnie przykład do którego takie nagrania mogą zostać wykorzystane, więc powstrzymaj wodze fantazji.
Nudzi mnie polemika na zasadzie "gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu", dlatego z mojej strony koniec tej bezproduktywnej polemiki. Wykazałem już wielokrotnie bezprawność zarówno ukarania tych 430 osób, jak również bezpodstawność żądania od nich podpisania tejże lojalki.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.03.2014 o godz. 22:07.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
każda spółka, nawet Wisła Kraków SA musi jednak działać w oparciu o przepisy prawa. Nie tylko prawa korporacyjnego i KSH ale również powszechnie obowiązujące przepisy prawa (kc, kk itp) I tu pojawia się problem, czy aby napewno choćby zapisy Regulaminu w zakresie zwrotu karnetów są z tymi przepisami zgodne. Czy zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych Bednarz mógł zablokować 400 karnetów na podstawie domniemania możliwości dokonania przez te osoby czynów zabronionych ustawą (prewencja). Wątpliwości w tej materii jest wiele. ![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze jedna rzecz odnośnie umowy z UFO - przydałoby się, żeby pseudoprezes powiedział na jaki okres czasu została podpisana umowa, bo jakoś mu się o tym zapomniało. Bo nie wiem czy to milowy czy wręcz siedmiomilowy krok w przepaść... znaczy w przyszłość
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
1) Karnety - ktoś kogoś zmuszał do kupna? Trzeba było czytać regulamin. Czy jak kupujecie buty, spodnie czy samochód to też was walą zasady gwarancji? 2) Zakazy - można dyskutować o podstawie blokady tych 400 ale każdemu dał możliwość odblokowania. Nie oceniając tu kwestii moralnych - kto czuł się pokrzywdzony mógł iść i to powiedzieć. Kwestie ambicjonalne nie maja tu nic do rzeczy - liczy się zasada. Nie oceniam tu żadnej ze stron tylko stwierdzam fakty. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
rafkur napisał
2) Zakazy - można dyskutować o podstawie blokady tych 400 ale każdemu dał możliwość odblokowania. Nie oceniając tu kwestii moralnych - kto czuł się pokrzywdzony mógł iść i to powiedzieć. Kwestie ambicjonalne nie maja tu nic do rzeczy - liczy się zasada. Ale czemu ktoś ma sie tłumaczyc ? Wykupiłem karnet czyli usługe i nagle usługodawca odmawia mi wykonania tej usługi poniewaz byłem na piwie? Usługodawca nie chce tez oddac kasy którą zapłaciłem. Panowie badzmy poważni i nie pozwólmy się traktowac jak dzieci. ![]()
Areks-Kraków-Dublin
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|||
Zresztą jakbyś użył choćby google wiedziałbyś jak w większości przypadków jest postrzegane uzasadnione podejrzenie i ten przepis. Cytat:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/ Cytat:
http://www.kibice.net.pl/news/561-Za...konieczne.html Tamże: Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Obawiam się, że Twoja wiedza na ten temat jest zbyt mała, żebyśmy mogli w ogóle prowadzić dyskusję (pytanie z cyklu - czy pracujesz dla jednej z firmy dystrybuujących licencje BI lub coś w tym stylu), ale istnieje mnóstwo czynników wpływających na legalność wykorzystywania aplikacji. Niektórym dostawcom płacisz od rdzenia, innym od gigabajtów. Są licencje płynne (floating), od stanowiska, od liczby aktualnie zarejestrowanych użytkowników. Są licencje OEM, licencje wiążące z kontem internetowym. Co więcej - zachodzą interakcje pomiędzy licencjami elementów składowych, takich jak sterowniki, kontenery aplikacyjne, serwery czy biblioteki. Wszystko to wiem z doświadczenia, co więcej - sam również muszę brać pod uwagę kwestie licencjonowania aplikacji które projektuję/utrzymuję. Najlepszym przykładem chaosu wynikłego z konfrontacji licencja/prawo/rzeczywistość jest pewna olbrzymia firma, która w pewnym momencie udzielała nieprawdziwych informacji odnośnie uprawnionego wykorzystywania swojego produktu - chodziło konkretnie o udostępnianie raportów klientowi. Nie można było tego legalnie zrobić za pomocą servletu aplikacji, ale przesłanie informacji na maila było już OK (nie pamiętam już dokładnie, czy nie trzeba było go przekierować na własny serwer SMTP). Kwestia definicji "użytkownika" aplikacji. Co to ma wspólnego z sytuacją do jakiej doprowadził Bednarz? Nic. Metoda - najpierw karać, potem pozwalać się odwołać (przy okazji wymagając podpisywania jakiejś lojalki) jest niedopuszczalna w żadnym państwie prawa. I to jest sedno sprawy. Nie rozumiesz tego, nie zgadzasz się - Twoja sprawa. Nie akceptuję ani takich metod, ani ludzi próbujących je usprawiedliwiać. Nie wydaje mi się, żebyśmy kiedykolwiek jechali na tym samym wózku. To co podałeś nie ma dla tej konkretnej sprawy zastosowania. Możesz udawać, że nie widzisz różnicy między niewpuszczeniem kibiców gości na mecz Polonia-Legia a zakazem klubowym dla losowych kibiców własnego klubu (mających karnety, karty klubowe etc.). Tylko widzisz - ja nie będę też udawał że traktuję Cię poważnie. Ani tracił więcej na Ciebie czasu. Zwykle w takich sytuacjach kończę tak: napisałem już dość, żeby każdy kto to przeczytał mógł wyrobić sobie opinię.
Istnieje coś takiego jak UOKiK, m. in. z tego powodu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.03.2014 o godz. 00:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ta spółka bez klientów nie żyje. Klienci to niestety kibice, ludzie honoru a nie spółek handlowych więc problem jest taki, że żaden kibic na Cracovia2 nie przyjdzie, dlatego mówienie, że to klub ma pełnie władzy a klienci mają się podporządkować nawet nie jest zgodnym z ogólnym prawem gospodarczym, gdzie to popyt kreuje podaż. Przedsiębiorstwo jest ukierunkowane na zaspokajanie potrzeb swoich klientów- z tego, żyje. W Polsce nie ma ciągotek chodzić na stadiony. Sorry Polacy piłki nie czują. Nie są .......nięci na tym punkcie jak Niemcy czy Anglicy. Nie mamy Barcelony i Realu, gdzie turyści zrobią frekwe i nigdy nie będziemy mieć. Polacy wolą TV a nie zimny listopadowy wieczór na stadionie. Na stadionie są "po.......eńcy" którzy będą moknąć marznąć, żeby "popatrzeć sobie jak paru kopie gałe".Sorry spółka akcyjna jest skazana na kibiców Wisły Kraków, czy jej się to podoba czy nie. Więc radze jej nie kombinować tylko się dogadać, bo wyjdzie jej to bokiem i bokiem całej Wisły. Tak w ogóle jak słyszę takie myślenie, to jakbym słuchał świeżo upieczonego studenta I roku, który chwycił byka za rogi, bo uważa, że jak był na jednym wykładzie ze spółek handlowych i stwierdził, że już wszystko pojął. Bożee Klub kupując sekcje piłkarską kupił nie tylko wartość materialną ale i wiele zasobów NIEMATERIALNYCH- czyli historię, barwy, tradycję rzeszę oddanych ludzi, kibiców, panujące zwyczaje, olbrzymią spuściznę przodków i wiele innych niematerialnych rzeczy. I ta wartość niematerialna jest o wiele wiele wiele cenniejsza niż paru grajków i klub powinien być zobowiązany do pielęgnowania tych wartości, a nie robić co mu się podoba, dlatego od weryfikacji czy robi to dobrze, są jego klienci/"Wisła To My"(jak wolisz) więc nie twierdzę, że klub jest czyjąkolwiek prywatą kapiszi?
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2014 o godz. 00:21.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Taka refleksja.
Marketing juz mamy w outsorcingu, jest opcja zeby kibicow tez tak wyoutsorrcowac? Moze to kolejny etap genialnej strategi klubu XXI wieku? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Bednarz wyoutsource`ował nam już:
1) dział marketingu 2) szkółkę 3) bazę treningową 4) siedzibę klubu ( wynajem stadionu wyłącznie na dzień meczowy) Co nam jeszcze pozostało ? Jakiś magazyn na obuwie i sprzęt zawodników ? Ciekawe gdzie będziemy za 3 lata przy takim modelu zarządzania... Ja .......ę! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bednarz wyoutsource`ował kibiców do Restauracji "U Wiślaków" i Hali TS, kolejnym etapem rewolucji XXI w. będzie wyoutsource`owanie piłkarzy do ŻKS Kauflandia...tak może się skończyć działanie tego "Pana" oraz przyzwolenie części kibiców na Jego działania.
Bednarz zetnie koszty do 0 i nie będzie niczego...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.03.2014 o godz. 01:07.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Teraz oprawy będą tak jak bodajże na Arenalu przez zew firmę. Dzień wcześniej będzie wiadomo co i jak
![]() ![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
1. "Jacku jesteśmy z Tobą" 2. "Wygraj mecz życia" ale najbardziej pasuje: Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje nam! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|