|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
widzę, że "kolega" jest z tych co jednak ma prawo w dupie...Aby kogoś zamknąć musi być duże prawdopodobieństwo, że jest winny, a tutaj mamy 400 osób, a kilka/kilkanaście rac, a 380 osób niewinnych...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zaraz zaraz.
W oświadczeniu SKWK naprawdę piszą coś o elementarnych zasadach negocjacji? Tak, wiem, to nie SKWK rzucało racami i oni nie mają z tym nic wspólnego. Szkoda tylko, że w swoim oświadczeniu nie nazwali tego pogwałceniem elementarnych zasad.. pewnie przez przeoczenie. Naprawdę SKWK zarzuca Bednarzowi, że nie podpisuje się pod oświadczeniem? Naprawdę? Musiało mi się przewidzieć, że co drugi tekst na stronie SKWK nie jest podpisany, w tym ostatnie oświadczenia. Pomijam fakt, że to oczywiste, skoro Bednarz jest prezesem, że to oświadczenie firmuje swoim nazwiskiem. A co do tej lojalki - co to w ogóle za durne teksty. Chcecie powiedzieć, że ktoś kto się odwołuje, to idzie do klubu i podpisuje - co? - oświadczenie, że będzie przestrzegał regulaminu? Przecież kupno biletu i pojawienie się na meczu związane jest z AKCEPTACJĄ REGULAMINU i jednocześnie ZOBOWIĄZANIEM do jego przestrzegania i wszyscy członkowie SKWK do tej pory również właśnie w tej sposób "podpisywali" klubowi lojalkę przychodząc na mecze. Robili to wszyscy kibice, po prostu kupując bilet. Robią to zresztą nadal. Faktycznie, skandal I błagam - przestańcie już z tą zasadą domniemania niewinności. Naprawdę, to chyba najpopularniejszy argument używany do bronienia kibiców. Dali im zakazy stadionowe, postawiono tym samym zarzut - to niech teraz się odwołają i to klub ma im udowodnić za co to dostali. Ale to nie sprawia, że nikt im nie może postawić zarzutów. Jakby było tak jak chcecie, to nikogo by nie można było wsadzić do aresztu albo zatrzymać przed prawomocnym wyrokiem, bo przecież jest "domniemanie niewinności". Bzdura. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie pierwszy raz
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
pierwszy raz od jesieni 2012, a to bardzo długo jak na standardy polskie
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie no, chyba jednak nie przestaniemy. Chyba, że chcesz powrotu do standardów PRL-owskich gdzie na 48 godzin milicja mogła Cię wsadzić bez jakiegokolwiek pretekstu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A ja ide na mecz i to na C. Bo także jeździłem na wyjazdy i chodze na mecze od 18 lat i ktoś musi pokazać, że żaden Bendarz go ze stadionu nie wygoni ! SKWK stawia się samo poza nawias namawiajac do nieprzychodzenie na mecz. Pusta trybuna fnatyków to nie jest żadna odpowiedź, bo milczący nie moga mieć racji.
Rzekomo mają tam być policjanci. Po pierwsz eto jestem ciekaw czy będą czy to tylko straszenie, a po drugie można nawrzucać Bednarzowi nie klnąc jednocześnie.Chyba, że sie z góry zakłada, e na Bednarza lecieć będa .......y i ....., no to wtedy rzeczywiscie lepiej sie wybierać na mecz bo czuję ze monitoring będzie działał na maksa.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.03.2014 o godz. 20:50.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jedrek76
Myślę że w SKWK są też różni ludzie ... tacy jak ty JEDREK76 i tacy jak Misiek*.. i nie pisze tego byście jakoś się podzielili ... wiem że będziecie się trzymać razem , solidarnie ... ale twoje wypowiedzi świadczą o tym że twoją pasją nie są koniecznie race lecz np historia klubu, patriotyzm ,- to co w SKWK jest naprawdę godne uznania. Pogadajcie między sobą jak wyjść z tej sytuacji bez totalnej wojny. Wiem że Bednarz też musi odpuścić ... robi błędy i pewne rzeczy traktuje ambicjonalnie a warunki które postawił by was wpuścić na C są póki co nie do przyjęcia dla ludzi honoru ja liczę na to że Bednarz się opamięta ... niestety wy też musicie trochę odpuścić. Jak sam prezes rzekł złotówka jest możliwa ... trzeba jeszcze trochę ponegocjować. Strasznie będzie was koledzy brakowało na C Szkoda byłoby dla Wisły i dla Was. *Tak a propos nie skreślam Miska .. może dorósł . zrozumiał że rzucanie nożem w zawodnika nie przynosi chwały i pożytku Wiśle ... Są niestety i tacy dla których to było OK ... i o takich miśków mi chodziło
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.03.2014 o godz. 22:32.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Przynajmniej za coś konkretnego dostanę ;-) ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Bednarz chce, żeby SKWK itd. nie przychodziło na mecz, pikniki i tak przyjdą, więc frekwencja mega nie ucierpi.
Tu trzeba zrobić coś czego nie przewiduje łysy. Przyjście wszystkich na C i śpiewanie 90 minut na bednarza mogłoby być wstrząsem na skalę całej kibicowskiej Polski. Niestety troche nie fajna jest wizja tego, że obok was może być pies, ale w takiej sytuacji trzeba działać w sposób inny niżeli by tego oczekiwano, bo bojkotując mecz SKWK skazuje się na oglądanie meczów na TV. Sam na Zawiszę nie idę, bo bez dopingu i z kolegami niebieskimi meczu oglądać nie będę, to jednak liczę na mądre działanie skwk itd. oraz ustalenia taktyki, której nie spodziewałby sie najlepszy strateg. Ave Wisła ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeszcze sie protest nie zaczął a Ty juz wiesz, że frekwencja nie ucierpi, i ze pikniki przyjdą (przyjdą ale w jakiej ilości ?), poczekaj przynajmniej do końca rundy i przeżyjmy pierwsze mecze nowego sezonu, gdy nie kupimy karnetów i zobaczymy jak to wyglada.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedyne jet to, że to tylko głupie ankiety, durne komentarze, więc mam nadzieję że się mylę i dużo ludzi nie przyjdzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2014 o godz. 21:48.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W internecie to każdy jest kozak. Świat realny zweryfikuje zapowiedzi. Póki co spodziewam się ze 12 tys napompowanej sztucznie frekwencji. To będzie takie napinanie muskułów. wliczanie dzieci, karnetów z C karnetów z TF + rozdanych biletów po zakładach pracy. Wszystko pod propagandę, żeby obwieścić jak to Bednarz wygrał z bandytami z SKWK. Będą inne mecze, sprawa troche ucichnie, zobaczymy jak ci co nagle wyrośli spod ziemi będą wspierać klub jakby odpukać parę meczów piłkarzom nie wyszło, lub nie daj boże nie załapali się pucharów.
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2014 o godz. 21:57.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja nie wiem o co Ci chodzi ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To był przykład, może z mojej winy niezbyt trafny, ale każdy wie o co mi chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze to widać. Wywali "kiboli a zaprosi panow policjantów na trybuny by oszczędzić na ochronie, a my wszyscy w podatkach za to zapłacimy.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A jeszcze jedno - do tego misia co twierdzi że PR jest tu nikomu niepotrzebny. Nie wiem gdzie ty żyjesz ale gratuluję dobrego samopoczucia. Na pewno to fajne gdy świat jest mało skomplikowany. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
A czy ja gdzieś wspomniałem, że jestem kimkolwiek w SKWK Grantar z całym szacunkiem do Ciebie, ale już pisałem tutaj Kibicem Wisły jestem od urodzenia, na stadionie od 1986 r., zaś legitymację SKWK wyobraź sobie mam... od 2 miesięcy. Co nie znaczy, że od 2 m-cy zacząłem się na Wiśle udzielać. Wybacz mi tę uwagę, ale gdybyś czytał uważnie moje wpisy (broń Boże nie bierz mnie za jakiegoś nadętego gbura) dostrzegłbyś, że i ja nie jestem bezkrytyczny wobec Stowarzyszenia (choćby wobec udziału w akcji marketingowej nakłaniającej do zakupu karnetów przed rundą - w co sam niestety wpadłem), ale błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi. Natomiast jeśli rzeczywiście w jakiś sposób podchodzimy do Kibicowania Wiśle, jako do wspólnoty -> to nie wyobrażam sobie abym mógł przyjść na stadion, jakby nigdy nic się nie stało kiedy moi Kumple zostali za nic zbanowani przez łysego najmitę, który jeszcze rzuca w Ich stronę obłudą i obelgami. Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wielu pisze, że na tej "wojnie" Bednarz popełnia błąd za błędem. Jak dla mnie faktycznie porusza się jak słoń w składzie porcelany ale Skwk nie przebije. Stowarzyszenie już dawno obrało co najmniej dziwny kierunek do samounicestwienia. Kiedyś doping był dobry, jak trzeba było to i inteligentnie agresywny. Później pojawiły się klimaty w stylu "zło, zło, agresja", panowie na czarno, pozdrowienia do więzienia i ustalanie porządków po swojemu. Dla każdego średnio inteligentnego osobnika było jasne, że starsza część (i pewnie inteligentniejsza) tego nie kupi. Na trybunach zaczęła się segregacja na "kumatych" i całą resztę. Pojawia się sekcja TSW, właściciel powszechnie znany. Trzeba być skończonym durniem, żeby firmować to takim a nie innym właścicielem. Można to było zrobić na 100 innych sposobów ale, nie trzeba było wybrać ten najgorszy. To miał być chyba pokaz siły a okazał się pokazem głupoty. Były mniejsze lub większe konflikty aż pojawiło się duże .......nięcie. I co robi Skwk - dokładnie to samo. Dalej brnie w retorykę, która jest dobra dla .. zostawmy, jest dobra dla niewielkiej grupy.
Żal mi w tym wszystkim sporej grupy ludzi związanych z Skwk, którzy faktycznie robili wiele dobrego dla Wisły. Niestety ich zdanie od dawna było na drugim albo i trzecim planie. teraz wszyscy zostali wrzuceni do jednego worka. Najbardziej jednak żal mi TS do którego grupa określonych ludzi przylepiła niezbyt medialną łatkę, którą będzie teraz trudno odkleić.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 20.03.2014 o godz. 22:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zyczymy wiec powodzenia jutro na meczu, z tajniakami, psami pod C, kamerami, kibicami Arki Gdynia, stomatologami, urzednikami i 2 tysiącami osób, które kupiły bilety... Bedzie troche cicho i smutno, uważajcie, aby Was Arka nie przekrzyczała.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
tacy kibice a policji sie boją ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Pamiętam stare dzieje lata 90 - te, Legia grała w lidze mistrzów. Wśród jej piłkarzy niepozorny łysy skrzydłowy - albo biegł wzdłuż linii głowa opuszczona i heja do przodu jak jeździec bez głowy albo podawał do najblizej ustawionego kolegi - słowem najsłabsze ogniwo tamtej drużyny. Ileż to razy Zydorowicz powtarzał podczas transmisji - Najlepszy piłkarz pośród prawników, najlepszy prawnik pośród piłkarzy. W najczarniejszych snach nie przypuszczałem wtedy, ze trafi do naszej Wisełki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najpierw sobie sprawdz kogo jacek zaprosił to raz. A z tajniakiem psem nie mam przyjemności oglądać mecz i kibicować. Jeśli Ci to nie przeszkadza to coż...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
______ EDIT. do PhantomRanger do postu niżej ..popieram.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.03.2014 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
||
|
Tymczasem na stronie SKWK pojawiła lista "oczekiwań" z czego pozwolę sobie zacytować 2 punkty
1. Cytat:
Cytat:
Teraz kolejna sprawa, która może dawać do myślenia. Cytat:
Rozumiem, że chcą równego traktowania i powinni być tak samo traktowani jak reszta, czyli w ogóle nie powinno być dla nich żadnych zniżek przy zakupie biletów [ chyba, że studencki ]. Wszak o równe traktowanie kibiców im chodzi.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 20.03.2014 o godz. 23:06.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|