The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2014, 19:33
Babba napisał(a):Wyświetl post
Wydaję mi się, że bojkot nie powinien być przeniesiony na kolejne mecze bo na tym zależy Łysemu, a przychodząc na mecze po staremu pokazuje się Bednarzowi siłę, na którą może jedynie pomarudzić i pomlaskać. Obecna sytuacja jest mu na rękę.
już nie mlaskaj, bo tego się czytać nie da...przychodząc na mecz pokazujemy uległość wobec Bednarza, jego zasadom i jego nowym przyjacielom psom...

Fuks napisał(a):Wyświetl post
I błagam - przestańcie już z tą zasadą domniemania niewinności....
...Bzdura.
widzę, że "kolega" jest z tych co jednak ma prawo w dupie...Aby kogoś zamknąć musi być duże prawdopodobieństwo, że jest winny, a tutaj mamy 400 osób, a kilka/kilkanaście rac, a 380 osób niewinnych...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2014, 19:35
Zaraz zaraz.

W oświadczeniu SKWK naprawdę piszą coś o elementarnych zasadach negocjacji? Tak, wiem, to nie SKWK rzucało racami i oni nie mają z tym nic wspólnego. Szkoda tylko, że w swoim oświadczeniu nie nazwali tego pogwałceniem elementarnych zasad.. pewnie przez przeoczenie.

Naprawdę SKWK zarzuca Bednarzowi, że nie podpisuje się pod oświadczeniem? Naprawdę? Musiało mi się przewidzieć, że co drugi tekst na stronie SKWK nie jest podpisany, w tym ostatnie oświadczenia. Pomijam fakt, że to oczywiste, skoro Bednarz jest prezesem, że to oświadczenie firmuje swoim nazwiskiem.

A co do tej lojalki - co to w ogóle za durne teksty. Chcecie powiedzieć, że ktoś kto się odwołuje, to idzie do klubu i podpisuje - co? - oświadczenie, że będzie przestrzegał regulaminu?

Przecież kupno biletu i pojawienie się na meczu związane jest z AKCEPTACJĄ REGULAMINU i jednocześnie ZOBOWIĄZANIEM do jego przestrzegania i wszyscy członkowie SKWK do tej pory również właśnie w tej sposób "podpisywali" klubowi lojalkę przychodząc na mecze. Robili to wszyscy kibice, po prostu kupując bilet. Robią to zresztą nadal. Faktycznie, skandal

I błagam - przestańcie już z tą zasadą domniemania niewinności. Naprawdę, to chyba najpopularniejszy argument używany do bronienia kibiców. Dali im zakazy stadionowe, postawiono tym samym zarzut - to niech teraz się odwołają i to klub ma im udowodnić za co to dostali. Ale to nie sprawia, że nikt im nie może postawić zarzutów. Jakby było tak jak chcecie, to nikogo by nie można było wsadzić do aresztu albo zatrzymać przed prawomocnym wyrokiem, bo przecież jest "domniemanie niewinności". Bzdura.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.03.2014, 19:49
Kurt napisał(a):Wyświetl post
Zastanówcie się wreszcie co takiego ekstremalnego się stało? Po raz pierwszy u nas poleciały race na murawę. Na Legii, Lechu, Widzewie leciały już nie raz. Co teraz zmieniło się takiego co usprawiedliwia wyrzucanie swoich kibiców ze stadionu?
nie pierwszy raz
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 19:55
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie pierwszy raz
pierwszy raz od jesieni 2012, a to bardzo długo jak na standardy polskie
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.03.2014, 20:05
[...] I błagam - przestańcie już z tą zasadą domniemania niewinności [...]
Nie no, chyba jednak nie przestaniemy. Chyba, że chcesz powrotu do standardów PRL-owskich gdzie na 48 godzin milicja mogła Cię wsadzić bez jakiegokolwiek pretekstu

[...] Naprawdę, to chyba najpopularniejszy argument używany do bronienia kibiców. Dali im zakazy stadionowe, postawiono tym samym zarzut - to niech teraz się odwołają i to klub ma im udowodnić za co to dostali. Ale to nie sprawia, że nikt im nie może postawić zarzutów. Jakby było tak jak chcecie, to nikogo by nie można było wsadzić do aresztu albo zatrzymać przed prawomocnym wyrokiem, bo przecież jest "domniemanie niewinności". Bzdura. [...]
Ale "niestety" (jak widać dla Ciebie) tak powinno być w państwie prawa (do jakiego zmierzamy, bo z pewnością nie jesteśmy, biorąc pod uwagę choćby obecną sytuację, gdzie bez dowodów karze się hurtem osoby przebywające w okolicy, czy też wiele innych sytuacji gdzie państwo mając dowody na przestępstwa celebrytów i osób "ze świecznika" nie reaguje). Jeżeli chcą Cię wsadzić/ukarać powinni mieć jakieś ku temu przesłanki (dowody).
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.03.2014, 20:47
A ja ide na mecz i to na C. Bo także jeździłem na wyjazdy i chodze na mecze od 18 lat i ktoś musi pokazać, że żaden Bendarz go ze stadionu nie wygoni ! SKWK stawia się samo poza nawias namawiajac do nieprzychodzenie na mecz. Pusta trybuna fnatyków to nie jest żadna odpowiedź, bo milczący nie moga mieć racji.
Rzekomo mają tam być policjanci. Po pierwsz eto jestem ciekaw czy będą czy to tylko straszenie, a po drugie można nawrzucać Bednarzowi nie klnąc jednocześnie.Chyba, że sie z góry zakłada, e na Bednarza lecieć będa .......y i ....., no to wtedy rzeczywiscie lepiej sie wybierać na mecz bo czuję ze monitoring będzie działał na maksa.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.03.2014 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2014, 21:19
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A ja ide na mecz i to na C. Bo także jeździłem na wyjazdy i chodze na mecze od 18 lat i ktoś musi pokazać, że żaden Bendarz go ze stadionu nie wygoni ! SKWK stawia się samo poza nawias namawiajac do nieprzychodzenie na mecz. Pusta trybuna fnatyków to nie jest żadna odpowiedź, bo milczący nie moga mieć racji.
Rzekomo mają tam być policjanci. Po pierwsz eto jestem ciekaw czy będą czy to tylko straszenie, a po drugie można nawrzucać Bednarzowi nie klnąc jednocześnie.Chyba, że sie z góry zakłada, e na Bednarza lecieć będa .......y i ....., no to wtedy rzeczywiscie lepiej sie wybierać na mecz bo czuję ze monitoring będzie działał na maksa.
Transparenty i przyśpiewki na Bednarza masz już gotowe?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 20.03.2014, 21:24
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
ktoś musi pokazać, że żaden Bendarz go ze stadionu nie wygoni !
Chyba pierwszy zakaz stadionowy się szykuje

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.03.2014, 21:25
Jedrek76
Myślę że w SKWK są też różni ludzie ... tacy jak ty JEDREK76 i tacy jak Misiek*.. i nie pisze tego byście jakoś się podzielili ... wiem że będziecie się trzymać razem , solidarnie ... ale twoje wypowiedzi świadczą o tym że twoją pasją nie są koniecznie race lecz np historia klubu, patriotyzm ,- to co w SKWK jest naprawdę godne uznania.
Pogadajcie między sobą jak wyjść z tej sytuacji bez totalnej wojny.
Wiem że Bednarz też musi odpuścić ... robi błędy i pewne rzeczy traktuje ambicjonalnie a warunki które postawił by was wpuścić na C są póki co nie do przyjęcia dla ludzi honoru
ja liczę na to że Bednarz się opamięta ...
niestety wy też musicie trochę odpuścić.
Jak sam prezes rzekł złotówka jest możliwa ... trzeba jeszcze trochę ponegocjować.
Strasznie będzie was koledzy brakowało na C
Szkoda byłoby
dla Wisły i dla Was.

*Tak a propos nie skreślam Miska .. może dorósł . zrozumiał że rzucanie nożem w zawodnika nie przynosi chwały i pożytku Wiśle ... Są niestety i tacy dla których to było OK ... i o takich miśków mi chodziło
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.03.2014 o godz. 22:32.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.03.2014, 21:32
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Chyba pierwszy zakaz stadionowy się szykuje

Przynajmniej za coś konkretnego dostanę ;-)
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.03.2014, 21:32
Bednarz chce, żeby SKWK itd. nie przychodziło na mecz, pikniki i tak przyjdą, więc frekwencja mega nie ucierpi.
Tu trzeba zrobić coś czego nie przewiduje łysy. Przyjście wszystkich na C i śpiewanie 90 minut na bednarza mogłoby być wstrząsem na skalę całej kibicowskiej Polski. Niestety troche nie fajna jest wizja tego, że obok was może być pies, ale w takiej sytuacji trzeba działać w sposób inny niżeli by tego oczekiwano, bo bojkotując mecz SKWK skazuje się na oglądanie meczów na TV. Sam na Zawiszę nie idę, bo bez dopingu i z kolegami niebieskimi meczu oglądać nie będę, to jednak liczę na mądre działanie skwk itd. oraz ustalenia taktyki, której nie spodziewałby sie najlepszy strateg. Ave Wisła !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2014, 21:38
huberix napisał(a):Wyświetl post
Bednarz chce, żeby SKWK itd. nie przychodziło na mecz, pikniki i tak przyjdą, więc frekwencja mega nie ucierpi.
Jeszcze sie protest nie zaczął a Ty juz wiesz, że frekwencja nie ucierpi, i ze pikniki przyjdą (przyjdą ale w jakiej ilości ?), poczekaj przynajmniej do końca rundy i przeżyjmy pierwsze mecze nowego sezonu, gdy nie kupimy karnetów i zobaczymy jak to wyglada.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 20.03.2014, 21:40
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze sie protest nie zaczął a Ty juz wiesz, że frekwencja nie ucierpi, i ze pikniki przyjdą (przyjdą ale w jakiej ilości ?), poczekaj przynajmniej do końca rundy i przeżyjmy pierwsze mecze nowego sezonu, gdy nie kupimy karnetów i zobaczymy jak to wyglada.
Fakt, ale patrząc w internecie na różne ankiety i komentarze, wiele osób jest za łysym ( niestety)
Jedyne jet to, że to tylko głupie ankiety, durne komentarze, więc mam nadzieję że się mylę i dużo ludzi nie przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.03.2014, 21:44
Tu trzeba zrobić coś czego nie przewiduje łysy. Przyjście wszystkich na C i śpiewanie 90 minut na bednarza mogłoby być wstrząsem na skalę całej kibicowskiej Polski. Niestety troche nie fajna jest wizja tego, że obok was może być pies, ale w takiej sytuacji trzeba działać w sposób inny niżeli by tego oczekiwano, bo bojkotując mecz SKWK skazuje się na oglądanie meczów na TV. Sam na Zawiszę nie idę, bo bez dopingu i z kolegami niebieskimi meczu oglądać nie będę, to jednak liczę na mądre działanie skwk itd. oraz ustalenia taktyki, której nie spodziewałby sie najlepszy strateg. Ave Wisła !
Proooooszę Cię. Bednarz wielece się zmartwi tym, że kur** spiewamy, albo nie spiewamy, wywiesimy o nim transparent lub nie wywiesimy. Protestu uderzy w klub? To uderzy. Co uderzy bardziej jak brak kasy w prezesa, który ma "zrobić" budżet?Nie zrobi, to go wypierd** proste. To teraz apel do tych od antybojkotu, namawiajcie znajomych, rodziny, sąsiadów by przyszli na stadion i pokażcie jak się dopinguje. Chcę w Piątek usłyszeć Wasz doping aż w Hucie
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2014 o godz. 21:48.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2014, 21:46
Przecież dał zakazy, to jak mamy przyjść

Fakt, ale patrząc w internecie na różne ankiety i komentarze, wiele osób jest za łysym ( niestety)
Jedyne jet to, że to tylko głupie ankiety, durne komentarze, więc mam nadzieję że się mylę i dużo ludzi nie przyjdzie.
Szkoda, że nie byli z Bednarzem na jesień, jak E świeciło pustkami na prawie wszystkich meczach.
W internecie to każdy jest kozak. Świat realny zweryfikuje zapowiedzi.
Póki co spodziewam się ze 12 tys napompowanej sztucznie frekwencji. To będzie takie napinanie muskułów. wliczanie dzieci, karnetów z C karnetów z TF + rozdanych biletów po zakładach pracy. Wszystko pod propagandę, żeby obwieścić jak to Bednarz wygrał z bandytami z SKWK. Będą inne mecze, sprawa troche ucichnie, zobaczymy jak ci co nagle wyrośli spod ziemi będą wspierać klub jakby odpukać parę meczów piłkarzom nie wyszło, lub nie daj boże nie załapali się pucharów.
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2014 o godz. 21:57.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.03.2014, 21:48
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
. Co jak brak pieniędzy uderzy najbardziej w prezesa, który ma zrobić wynik?
To jest prezes od cięcia kosztów, tylko i wyłącznie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 21:50
Przyjście wszystkich na C i śpiewanie 90 minut na bednarza mogłoby być wstrząsem na skalę całej kibicowskiej Polski!
Czasem przeraża mnie poziom tego forum. Wybacz, ale to co napisałeś jest po prostu głupie i nielogiczne, do tego też niemożliwe. A dlaczego ? To już koledzy wyżej Ci napisali. Zresztą jak będą tajniacy i kamery ustawione na C to wszyscy Ci , którzy śpiewają na Bednarza wyłapią zakazy...

To był przykład, może z mojej winy niezbyt trafny, ale każdy wie o co mi chodzi.
Ja nie wiem o co Ci chodzi ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 20.03.2014, 21:52
To był przykład, może z mojej winy niezbyt trafny, ale każdy wie o co mi chodzi.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.03.2014, 21:52
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To jest prezes od cięcia kosztów, tylko i wyłącznie.
Bardzo dobrze to widać. Wywali "kiboli a zaprosi panow policjantów na trybuny by oszczędzić na ochronie, a my wszyscy w podatkach za to zapłacimy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.03.2014, 21:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czytam i oczom nie wierzę...
Wam się wydaje, że Bednarz popełnił błąd wydając zakazy stadionowe 400 osobom nie rzucającym rac, a jedynie pijącym piwo?
Że to było nieprzemyślane?

A co Wy na to jesli po akcji z racami na Ruchu Bednarz nie tyle niechcacy przesadził, co po prostu postanowił zdecydowanie i świadomie pójść po bandzie i wyeliminować ze stadionu tych wszystkich, co do których uważa, że na stadionie nie powinni się pojawiać?
Stąd akcja zakazów stadionowych dla wszystkich, którzy znaleźli się w pobliżu.
Mało tego, Bednarz liczy na nieobecność radykalnej większości SKWK w piątek wieczorem na meczu i eliminowanie coraz bardziej tych, którzy najbardziej mu dzisiaj na stadione przeszkadzają (narażając klub na kary, robiąc mu nieodpowiedni PR, itd).

Z drugiej strony zdając sobie sprawę, że niektórym bardziej zależy na przychodzeniu na mecze niż na wierności SKWK, proponuje im abolicję i odwolanie zakazu za deklarację, że będą zachowywali się jak on chce.

SKWK popełnia (ze swojego punktu widzenia) błąd bojkotując mecz gdyż samo w ten sposób naraża się na wyeliminowanie.
Gdybym miał doradzać SKWK to zachęcałbym do przyjścia na stadion, żeby zyskać pozycję negocjacyjną. Nieobecność (mimo, że w opinii SKWK uzasadniona, a wręcz pożądana) jest Bednarzowi na rękę.

Nikogo tu do niczego jednak nie namawiam. Każdy ma swój rozum, ale Bednarz, moim zdaniem, ma całą akcje przemyślaną.
Byc może, coś mu sie nie powiedzie i wtedy Cupiał go zwolni. Jednak po to, by następny prezes szedł po pewnym czasie dalej tą samą drogą.
Powiem więcej, wg mnie kwestią czasu jest aż "powstanie" nowe stowarzyszenie. Tym razem bardziej "kontaktowe".

A jeszcze jedno - do tego misia co twierdzi że PR jest tu nikomu niepotrzebny. Nie wiem gdzie ty żyjesz ale gratuluję dobrego samopoczucia. Na pewno to fajne gdy świat jest mało skomplikowany.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.03.2014, 22:07
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jedrek76
Myślę że w SKWK są też różni ludzie ... tacy jak ty JEDREK76 i tacy jak Misiek.. i nie pisze tego byście jakoś się podzielili ... wiem że będziecie się trzymać razem , solidarnie ... ale twoje wypowiedzi świadczą o tym że twoją pasją nie są koniecznie race lecz np historia klubu, patriotyzm ,- to co w SKWK jest naprawdę godne uznania.
Pogadajcie między sobą jak wyjść z tej sytuacji bez totalnej wojny.
Wiem że Bednarz też musi odpuścić ... robi błędy i pewne rzeczy traktuje ambicjonalnie i warunki które postawił by was wpuścić na C są póki co nie do przyjęcia dla ludzi honoru ale
ja liczę na to że Bednarz się opamięta ...
niestety wy też musicie trochę odpuścić.
Jak sam prezes rzekła złotówka jest możliwa ... trzeba jeszcze trochę ponegocjować.
Strasznie będzie was koledzy brakowało na C
Szkoda byłoby
dla Wisły i dla Was.

Tak a propos nie skreślam Miska .. może dorósł . zrozumiał że rzucanie nożem w zawodnika nie przynosi chwały i pożytku Wiśle ... Są niestety i tacy dla których to było OK ...

A czy ja gdzieś wspomniałem, że jestem kimkolwiek w SKWK Nie sądzę.
Grantar z całym szacunkiem do Ciebie, ale już pisałem tutaj Kibicem Wisły jestem od urodzenia, na stadionie od 1986 r., zaś legitymację SKWK wyobraź sobie mam... od 2 miesięcy. Co nie znaczy, że od 2 m-cy zacząłem się na Wiśle udzielać.
Wybacz mi tę uwagę, ale gdybyś czytał uważnie moje wpisy (broń Boże nie bierz mnie za jakiegoś nadętego gbura) dostrzegłbyś, że i ja nie jestem bezkrytyczny wobec Stowarzyszenia (choćby wobec udziału w akcji marketingowej nakłaniającej do zakupu karnetów przed rundą - w co sam niestety wpadłem), ale błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi. Natomiast jeśli rzeczywiście w jakiś sposób podchodzimy do Kibicowania Wiśle, jako do wspólnoty -> to nie wyobrażam sobie abym mógł przyjść na stadion, jakby nigdy nic się nie stało kiedy moi Kumple zostali za nic zbanowani przez łysego najmitę, który jeszcze rzuca w Ich stronę obłudą i obelgami.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.03.2014, 22:20
Wielu pisze, że na tej "wojnie" Bednarz popełnia błąd za błędem. Jak dla mnie faktycznie porusza się jak słoń w składzie porcelany ale Skwk nie przebije. Stowarzyszenie już dawno obrało co najmniej dziwny kierunek do samounicestwienia. Kiedyś doping był dobry, jak trzeba było to i inteligentnie agresywny. Później pojawiły się klimaty w stylu "zło, zło, agresja", panowie na czarno, pozdrowienia do więzienia i ustalanie porządków po swojemu. Dla każdego średnio inteligentnego osobnika było jasne, że starsza część (i pewnie inteligentniejsza) tego nie kupi. Na trybunach zaczęła się segregacja na "kumatych" i całą resztę. Pojawia się sekcja TSW, właściciel powszechnie znany. Trzeba być skończonym durniem, żeby firmować to takim a nie innym właścicielem. Można to było zrobić na 100 innych sposobów ale, nie trzeba było wybrać ten najgorszy. To miał być chyba pokaz siły a okazał się pokazem głupoty. Były mniejsze lub większe konflikty aż pojawiło się duże .......nięcie. I co robi Skwk - dokładnie to samo. Dalej brnie w retorykę, która jest dobra dla .. zostawmy, jest dobra dla niewielkiej grupy.

Żal mi w tym wszystkim sporej grupy ludzi związanych z Skwk, którzy faktycznie robili wiele dobrego dla Wisły. Niestety ich zdanie od dawna było na drugim albo i trzecim planie. teraz wszyscy zostali wrzuceni do jednego worka. Najbardziej jednak żal mi TS do którego grupa określonych ludzi przylepiła niezbyt medialną łatkę, którą będzie teraz trudno odkleić.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 20.03.2014 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2014, 22:25
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast jeśli rzeczywiście w jakiś sposób podchodzimy do Kibicowania Wiśle, jako do wspólnoty -> to nie wyobrażam sobie abym mógł przyjść na stadion, jakby nigdy nic się nie stało kiedy moi Kumple zostali za nic zbanowani przez łysego najmitę, który jeszcze rzuca w Ich stronę obłudą i obelgami.
Masz do tego prawo, ale to nie ma wiele wspólnego z dobrem Wisły, które powinno być nadrzędne, bez względu na to, kto jest prezesem, trenerem czy właścicielem klubu. To co naprawdę łączy kibiców, to sam cel (miłość, sympatia, szacunek, przywiązanie do klubu), ale niekoniecznie drogi dojścia do niego. Zresztą w różnorodności poglądów też drzemie siła.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 22:36
Zyczymy wiec powodzenia jutro na meczu, z tajniakami, psami pod C, kamerami, kibicami Arki Gdynia, stomatologami, urzednikami i 2 tysiącami osób, które kupiły bilety... Bedzie troche cicho i smutno, uważajcie, aby Was Arka nie przekrzyczała.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.03.2014, 22:48
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Zyczymy powodzenia jutro na meczu, z tajniakami, psami pod C, kamerami, kibicami Arki Gdynia, stomatologami, urzednikami i 2 tysiącami, które kupiły bilety... Bedzie troche cicho i smutno, uważajcie, aby Was Arka nie przekrzyczała.
Dopisz jeszcze ze kałuże Legia Piast tez przyjedzie
tacy kibice a policji sie boją
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 20.03.2014, 22:49
Pamiętam stare dzieje lata 90 - te, Legia grała w lidze mistrzów. Wśród jej piłkarzy niepozorny łysy skrzydłowy - albo biegł wzdłuż linii głowa opuszczona i heja do przodu jak jeździec bez głowy albo podawał do najblizej ustawionego kolegi - słowem najsłabsze ogniwo tamtej drużyny. Ileż to razy Zydorowicz powtarzał podczas transmisji - Najlepszy piłkarz pośród prawników, najlepszy prawnik pośród piłkarzy. W najczarniejszych snach nie przypuszczałem wtedy, ze trafi do naszej Wisełki...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 22:53
GAMBOS napisał(a):Wyświetl post
Dopisz jeszcze ze kałuże Legia Piast tez przyjedzie
tacy kibice a policji sie boją
Najpierw sobie sprawdz kogo jacek zaprosił to raz. A z tajniakiem psem nie mam przyjemności oglądać mecz i kibicować. Jeśli Ci to nie przeszkadza to coż...
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.03.2014, 22:58
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Stowarzyszenie już dawno obrało co najmniej dziwny kierunek do samounicestwienia. Kiedyś doping był dobry, jak trzeba było to i inteligentnie agresywny. Później pojawiły się klimaty w stylu "zło, zło, agresja", panowie na czarno, pozdrowienia do więzienia i ustalanie porządków po swojemu.
Te klimaty to przemyślana i z premedytacja wprowadzona polityka nienawiści. Nikt nagle nie wyciągnął tego z kapelusza, bo miał takie widzimisię. Ktoś widocznie doszedł do wniosku, że skoro na takim bastionie i ostoi Wisły, jak Azory, pojawiają się przerzuty i tną maczetami ludzi, to coś jest nie tak i trzeba pewne sprawy pozmieniać. Co oznaczała Cracovia na Azorach? Ano to, że jeśli pojawili się tam, to mogą się pojawić wszędzie. Wybacz, ale nikt nie będzie się przejmował Twoim dyskomfortem, kiedy w grę wchodzi być, albo nie być.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.03.2014, 23:01
Bednarz chce, żeby SKWK itd. nie przychodziło na mecz, pikniki i tak przyjdą, więc frekwencja mega nie ucierpi.Tu trzeba zrobić coś czego nie przewiduje łysy. Przyjście wszystkich na C i śpiewanie 90 minut na bednarza mogłoby być wstrząsem na skalę całej kibicowskiej Polski. Niestety troche nie fajna jest wizja tego, że obok was może być pies, ale w takiej sytuacji trzeba działać w sposób inny niżeli by tego oczekiwano, bo bojkotując mecz SKWK skazuje się na oglądanie meczów na TV. Sam na Zawiszę nie idę, bo bez dopingu i z kolegami niebieskimi meczu oglądać nie będę, to jednak liczę na mądre działanie skwk itd. oraz ustalenia taktyki, której nie spodziewałby sie najlepszy strateg. Ave Wisła !
Nie podzielam poglądu że frekwencja nie spadnie, nie podzielam poglądu że taki anty-bednarzowski doping dałby natychmiast pozytywny efekt, ale .. bojkot to też nie jest lepsze rozwiązanie, bo nieobecni nie mają racji.. Po pierwsze nie wszyscy z SKWK dostali zakazy, a po drugie bierność można zastąpić ..jednak anty-bednarzwskimi działaniami, w wielu miejscach, również na stadionie.. , ale bez rac (znaczy tymczasowo, całkiem bez, a w przyszłości oczywiście bez ich rzucania na boisko, bo co do tego że była to głupota ufam większość się zgodzi, przyszłość rac jest sprawą otwartą, ale nie o nie tutaj jak dla mnie najbardziej chodzi, a współprace klubu z kibicami) i łamania prawa. Po pierwsze należałoby pokazac o co tak naprawde walczy SKWK, Poza tym moim zdaniem, wyśmiać to pokonać, przynajmniej medialnie, a to ważne, Bednarza należy wyśmiać i czytelnie pokazać istotę sporu, a głos powinien być skierowany do tego co ma władze, czyli do Cupiała, dając mu do myślenia że konflikt bez dymisji aktualnego prezesa nie może być zażegnany, ważna jest długość takiego protestu.. , jego niezłomność, … po drugie, koniecznie też i to jest sedno sprawy, należy rozmawiać ponad głową Pana J.B. z samym Cupiałem, oczywiście poprzez innych jego przedstawicieli, ale jeśli boss coś proponuje to ..koniecznie dalej rozmawiać, nawet jeśli są to propozycje nie do przyjęcia.. , bo tylko takie działanie może moim zdaniem w końcu dać szanse jakiegoś kompromisu, który usunie Bednarza i da możliwość obecności SKWK na stadionie i realizacji pomysłu 1 zł. Pytanie jest też,..na jakich, nowych zasadach.. pomysł pełnego przejęcia odpowiedzialności za bezpieczeństwo na obiekcie jest oczywiści absurdalny, na jego części też moim zdaniem mało realny, ale ..jest możliwa partycypacja w takich działaniach ze strony SKWK, prawnie odpowiada klub, ale SKWK z nim współpracuje, a co do szczegółów zawsze można się w końcu dogadać.. Zdaje sobie sprawę, że i moje sugestie mogą być wydrwione, ale bojkot i bierność to wolne pole do działania dla tego który chce tu zbudować trybuny pełne milczących i posłusznych owieczek, praktycznie zabijając istotę meczu piłkarskiego, jaką jest emocja i wolność ekspresji.. Wiem że ograniczenia być jakieś muszą, ale wizja Bednarza to jednak gruba przesada, mecz na stadionie nie może być tylko kopią emocji przed telewizorem.

______
EDIT. do PhantomRanger
do postu niżej ..popieram.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.03.2014 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.03.2014, 23:04
Tymczasem na stronie SKWK pojawiła lista "oczekiwań" z czego pozwolę sobie zacytować 2 punkty

1.
Cytat:
Nie zgadzamy się z polityką państwa wobec kibiców – naruszane są nasze konstytucyjne wolności (wolność słowa, ochrona danych osobowych, domniemanie niewinności, indywidualna odpowiedzialność karna), naginane jest prawo.
Nie sposób się z tym niezgodzić, że istotnie jest naruszane prawo do obrony i wykazania niewinności. Nie można stosować metod totalitarnych "dajcie mi kibica, a paragraf się znajdzie" Niestety Bednarz czerpie z najgorszych wzorców. Z drugiej jednak strony SKWK jako ktoś, kto zarzuca 2 stronie łamanie prawa, samo tak robi
Cytat:
2. Podczas imprezy masowej – meczu piłki nożnej zabrania się w szczególności:
a. używania elementów odzieży lub przedmiotu służących do zakrycia twarzy lub do uniemożliwienia, utrudnienia identyfikacji
Sektorówki, mimo że nieraz są przemyślanie, kolidują z tym punktem. Tak więc, jeżeli klub się zgadza na sektorówki jest jego dobra wola i w żadnym przypadku nie można mówić o niesprawiedliwości.

Teraz kolejna sprawa, która może dawać do myślenia.

Cytat:
Szacunku i równego traktowania kibiców Wisły Kraków, niezależnie od tego na jakim sektorze zasiadają.
Czyli kibice z trybun wzdłuż boiska to już nie pikniki, którzy na mecz przyszli zjeść tylko kiełbasę. Można zadać pytam gdzie były słowa potępienia na zachowanie pewnego piłkarza, którzy tych samych kibiców wyganiał na 2 stronę Błoń? Wówczas było Wisła to MY, czyli domiemam, że trybuna C.

Rozumiem, że chcą równego traktowania i powinni być tak samo traktowani jak reszta, czyli w ogóle nie powinno być dla nich żadnych zniżek przy zakupie biletów [ chyba, że studencki ]. Wszak o równe traktowanie kibiców im chodzi.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 20.03.2014 o godz. 23:06.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów