The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2014, 22:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Od czasu przebudowy stadionu bywam w różnych miejscach. Najpierw chodziłem na F (zanim był rodzinnym), potem na G. W zeszłym sezonie zwykle na B i na Legii na H. W tym sezonie D i E.
To gratuluję będziesz mógł teraz swobodnie i bez skrępowania łapać z nieumundurowanymi kolegami Osoby, które narażą Nasz Klub na straty np. poprzez używanie słów powszechnie uznawanych za wulgarne, czy też poprzez bluzganie sędziemu etc.
Współczuję jedynie Kibicom, którzy siedzą obok ciebie.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
[...] Nie powiedziałem, że te konkretnie 420 osób naraziło klub na straty. Ale nie powiesz mi też, że w działania mające na celu wstrzelenie rac na stadion nie było uwikłanych więcej osób niż tylko te, które bezpośrednio te race wstrzeliły. Bednarz też zresztą na to zwracał uwagę - nie umiem dokładnie przytoczyć jego odpowiedzi, a nie chcę przekręcić. Jestem zdania, że powinno się wyłapać te konkretne osoby, które to zrobiły + te, które im w tym pomagały i je ze stadionu wywalić. Wywalić i ukarać finansowo też tych 20 mądrych, którzy rzucili racami na murawę w trakcie Derbów, bo ci akurat klub na straty narazili [...]
Co za paranoja. Każda Osoba siedząca w knajpie i oglądająca mecz, ze względu na wcześniejszą karę nałożoną w ramach odpowiedzialności zbiorowej, ponownie zostaje ukarana, bez udowodnienia Jej jakiejkolwiek przewiny, ale wg RIVERA potencjalnie "mogła być w to uwikłana". Wiesz, że to jest sposób rozumowania z systemów totalitarnych W kraju ponoć demokratycznym winę najpierw trzeba udowodnić.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.03.2014, 22:41
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem wystąpienie naszego prezesa.
Pierwsze pytanie padło na temat odstąpienia od umowy złotówki od biletu. Prowadzący dopytywał, czy faktycznie powodem był warunek klubu, że SKWK ma wziąć odpowiedzialność (także finansową) za to co się dzieje na stadionie. Prezes, nie ostatni raz w tym programie, nie odpowiedział wprost i dopiero na któreś z kolei pytanie dziennikarza potwierdził, że tak właśnie było. SKWK miało odpowiadać za porządek na stadionie i płacić ewentualne kary. W odpowiedzi usłyszał, że byłby to jedyny przypadek w Europie, gdzie za porządek nie odpowiada organizator meczu, tylko kibice .
Na temat zakazów. Prezio wyjaśnił, że lepiej dać zakazy kilkudziesięciu niewinnym, ale przy okazji ukarać winnym. Po burzy medialnej klub łaskawie dał możliwość odwołania się kibicom, Ci mają się zgłosić do klubu, potępić wydarzenia z racami, zapewnić o swojej lojalności i podpisać stosowne oświadczenie, także o tym, że nie będzie im przeszkadzać obecność funkcjonariuszy po cywilnemu. Jestem prawnikiem, jak nasz prezes, ale powiem Wam, że szczęka mi opadła. Falandyzację prawa przerabialiśmy, teraz mamy bednarzyzację. Kibic ma udowadniać swoją niewinność, jednocześnie podpisując lojalkę wobec klubu. TRAGEDIA!!!!
Prezes bardzo bronił policjantów, że mimo, że mieli informację o planowanym odpaleniu rac, to oni nic nie mogli zrobić. Posiadanie rac nie jest zabronione i policjanci nie mogli ich skonfiskować. pokrętne te tłumaczenia prezesa. Policjanci nie mogli, bo im prawo zabrania, ale prezes nakłania zakazu, chociaż nikomu nic nie udowodnił. Bardziej podobałoby mi się, gdyby policjanci zareagowali prewencyjnie i pozabierali race. Prewencja prezesa troszkę w stylu wujaszka Stalina.
Na pytanie, czy wprowadzenie policji na stadion nie zaogni sytuacji na trybunach, prezes powiedział, że skoro przychodzą dzieci i młodzież, to nawet jak kogoś ukarzą za przeklinanie to nic wielkiego się nie stanie. Prowadzący zaproponował, żeby zakazy dać obu ławkom rezerwowych z meczu Legia Wisła, bo tak jechali na pustym stadionie, że uszy więdną.
Na pytanie, czy zgodził się na odpalenie rac na meczu z Zawiszą w zamian za spokój na derbach, prezes nie odpowiedział wprost rzecz jasna. powiedział, że na negocjacje ( bardzo trudne ) z SKWK chodził z kimś z zarządu. Żeby mieć świadka. Stwierdził, że skoro tak miało być, to niech stowarzyszenie idzie na policje albo do prokuratury, żeby to zeznać pod przysięgą, może wtedy będą wiarygodni. Na koniec stanowczo zaprzeczył tym kłamliwym potwarzom. Tak pomyślałem, że skoro dla bezpieczeństwa prezes zabierał świadka na negocjacje, to pewnie je też nagrywał, ale o tym nic nie powiedział .
Aha, dla tych, którzy ultrasów Wisły uważają za przynoszących największe straty dla klubu. Kibice Wisły zostali pochwaleni, bo jako jedni z niewielu nie zostali w żaden sposób ukarani w rundzie jesiennej.
To tyle w skrócie. Albo nie w skrócie.
Na koniec moja refleksja. Obie strony po równo się zasłużyły w tym sporze. Mam jednak wrażenie, że prezes, jadąc na koniunkturze, chce wykreować się na bohatera. Nie podoba mi się prezes, który ma w dupie swoim kibiców i nie zależy mu na tym, czy Ci którzy zostali ukarani, zostali ukarani słusznie. Nie podoba mi się prezes, który eskaluje konflikt, zamiast starać się go złagodzić.
Ale nie podoba mi się manifestowanie, poprzez rzucanie rac na własny stadion. To z Cracovią jeszcze od biedy można jakoś wytłumaczyć, ale bezmyślnego racowiska z Górnikiem nie.
Nie podoba mi się bojkot meczu, który chce narzucić SKWK. Wręcz przeciwnie, swoją obecnością i siłą powinniśmy zaakcentować i pokazać siłę ABG. Ja dlatego na mecz z Zawiszą pójdę. Bo Wisła to mój klub, a nie Bednarza lub SKWK.
A najbardziej nie podoba mi się to, że kibice tego samego klubu się nie szanują. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i je wyrazić, ale w cywilizowany sposób. Nie zgadzacie się z Bednarzem, Wasze prawo. Nie zgadzacie się z SKWK, ok. Ale nie wyzywajcie swoich braci po szalu od bandytów, bezmózgów, imbecyli, itp. Po to, żeby hasło "cała Wisła zawsze razem nie była tylko pustym frazem".
Dzięki za tą wypowiedź. Podoba mi się ... no może Górnik zamieniłbym Ruchem .. .
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.03.2014, 22:50
Ktoś pytał o wypowiedzi Bednarza. Tutaj znajdziecie: http://adf.ly/gVzKo Konkurencyjne forum spisało jego wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
nameless
Member

Od: 12.2005

Stary 18.03.2014, 23:02
Jedrku, wytłumacz mi jak to jest z tymi "systemami totalitarnymi". Wypominasz River'ovi min. że stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, tudzież udowadnianie niewinności jest haniebne, gdyż kojarzy się to z najgorszymi praktykami "systemów totalitarnych" a jednocześnie przyklaskujesz osobą które twierdza, że "NA STADIONIE NIE MA DEMOKRACJI". Hm, coś tu się kupy nie trzyma. Może rozwiniesz myśl?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 18.03.2014, 23:05
sergio napisał(a):Wyświetl post
Ci którzy tak ochoczo namawiaja do pójścia na mecz mimo że nawet nie popieraja łysego dla dobra piłkarzy i Wisły rozumiem że na wyjazdach też będą tak żarliwie wspierać i dopingować piłkarzy ku chwale piłkarzy i klubowi?

\
głupie pytanie, oczywiście że będą, ))
zresztą, już za półtora tygodnia zobaczymy efekty ich wyprawy do lubina.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.03.2014, 23:08
Grantar napisał(a):Wyświetl post
, .
dobre Dominik !
Świetne.
Może byś zacytował moją całą wypowiedź...

A wracając do tematu, to kolejnymi wypowiedziami Jacek B. kompromituje się coraz bardziej, niedługo to Jego ostatni zwolennicy go opuszczą...
Jestem pewien, że On nie myśli nic do przodu, działa i wypowiada się bez zastanowienia i przewidzenia konsekwencji. Później stara się to naprawiać, ale tak nieudolnie, że się tylko pogrąża...

Zastanawiam się czy po meczu z Zawiszą poda się do dymisji, czy dopiero po Podbeskidziu.

Jeśli na stadionie z Zawiszą zamelduje się poniżej 5000 osób to będzie nasz sukces i przyspieszymy Jego "odlot" do Warszawy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 18.03.2014, 23:14
nameless napisał(a):Wyświetl post
Jedrku, wytłumacz mi jak to jest z tymi "systemami totalitarnymi". Wypominasz River'ovi min. że stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, tudzież udowadnianie niewinności jest haniebne, gdyż kojarzy się to z najgorszymi praktykami "systemów totalitarnych" a jednocześnie przyklaskujesz osobą które twierdza, że "NA STADIONIE NIE MA DEMOKRACJI". Hm, coś tu się kupy nie trzyma. Może rozwiniesz myśl?
Czy mógłbyś mi jakimś cytatem zapodać, gdzie przyklaskuję "[...] osobą które twierdza, że "NA STADIONIE NIE MA DEMOKRACJI" [...]"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.03.2014, 23:21
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Zresztą jakoś wydaję mi się, że Cupiał się wściekł za kolejną karę i kazał coś z tym zrobić.
Nie bądź proszę śmieszny Cupial się w....il o 25 tysi i któryś juz kolejny zamknięty sektor podczas jego "panowania"? Ciekawe czemu jego reakcja jak dostaliśmy 80 tysięcy euro absurdalne kary za Twente i bodajże 25 tysięcy euro za Standard, nie była tak stanowcza? Po prostu jacusiowi się ujebalo ze będzie tym który wygrał z "kibolstwem". Taki ....

Teraz oglądnalem sobie ta wypowiedź o psach, wychowalanie komendantow.. co za żenada.. Jeszcze się wypowiada ze normalnym ludziom "policja krzywdy nie robi". Czy on jest ....a chory? Czy on wie jak funkcjonują psy w tlumie? Ja rozumiem ze na loży VIP psy może się zachowują, ale drogi Jacusiu, uwierz - to nie jest standard

Myślałem ze nigdy tego nie powiem a jednak. Cholernie zazdroszczę Legii Lesnodorskiego. Ogarnięty facet na poziomie, z sytuacji znacznie "gorszej" wyszedł z klasą i bez 400 "trupow". Nie nasylał na kibiców psiarni, nie wprowadzał tajniakow, nie stosował odpowiedzialności zbiorowej.

Najbardziej w....iaja mnie ucieszeone mordy zydow, myślą że coś ugraja na naszych podziałach. Wasze niedoczekanie, nasza wściekłość na daną sytuacje będziemy musieli jakoś rozładować
Ostatnio edytowane przez fialo : 18.03.2014 o godz. 23:24.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
nameless
Member

Stary 18.03.2014, 23:31
Ok, rozumiem, że nigdy wcześniej jako bywalec stadionu (sektora X przynajmniej starego) tego nie słyszałeś? Sztandarowego hasła wygłaszanego przez osoby, których teraz teoretycznie bronisz?
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 18.03.2014, 23:39
Ok, rozumiem, że nigdy wcześniej jako bywalec stadionu (sektora X przynajmniej starego) tego nie słyszałeś? Sztandarowego hasła wygłaszanego przez osoby, których teraz teoretycznie bronisz?
Wydaje mi się, że skoro coś komuś zarzucasz wypadałoby to poprzeć jakąś argumentacją, a w tym przypadku cytatem. Zarzuciłeś mi konkretną rzecz - przyklaskiwanie osobom i wyrażanym przez nie konkretnym poglądom, skoro tak wypadałoby to chyba podeprzeć cytatem, czyż nie

Twierdzisz, że znasz poglądy tych 420 osób
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.03.2014, 00:00
Witajcie po długiej przerwie.

Według mnie najwyższa pora zadać sobie parę trudniejszych/mniej standardowych pytań. Odłóżmy na bok czy pójdziecie na najbliższy mecz czy nie? Wybaczcie mi, jeśli nie zgadzacie się z moją opinią, ale odnoszę wrażenie, że wielu z Was dało się wciągnąć w medialną wersję wydarzeń. Cały czas ktoś Wam tłumaczy, że ten konflikt ktoś może wygrać lub przegrać. Nie, chce Wam wmawiać że "Jeszcze nikt nigdy nie wygrał z kibicami". Chcę Wam powiedzieć coś innego. Jeszcze nikt nigdy nie miał interesu w tym, aby z nimi wygrać. I o ile nie doczeka się subwencji za politykę antykibolską z budżetu to nikt takiego interesu nie będzie miał.

To z czego Jacek Bednarz nie zdaje sobie sprawy(lub udaje że nie zdaje sobie sprawy), a świadczy o braku profesjonalizmu w zarządzaniu to fakt, że każdy kolejny kibic z niezależnie z jakiej trybuny to darmowy marketing/PR. Każdy ten jeden zadowolony kibic to kolejna osoba, która usłyszy o klubie w domu, w pracy, tramwaju, na osiedlu. Ilu znacie kibiców, którzy nie chodzą na mecz z powodu bluzgów, rac? A ilu więcej znacie takich, którzy nie chodzą bo piłkarze "kopią się po czołach", bo jest zimno, mokro lub nie można napić się wódki ze szwagrem? I wreszcie ostatnio grupa ilu macie znajomych, którzy na ten mecz nawet by poszli tylko nie chce im się spędzać pół dnia na wyrabianiu kart kibica, kupowaniu biletów... Ile to jest warte? Nie wiem ale to nie koniec strat z konfliktu.

Ile jest warta praca członków SKWK, którzy jeżdżą po szkołach, przekonują nauczycieli, dyrektorów do brania i ponoszenia odpowiedzialności za dzieciaki z różnych często nam nie przychylnych terenów(i pomimo medialnej nagonki im się to udaje)? A którzy potem wiercą dziurę w brzuchu swoich rodziców, żeby brali ich na każdy kolejny mecz? Zastanówcie się ilu z Was zaczęło kibicować przez "kiboli" z Waszych czasów, osiedla, rywalizację o prymat w Krakowie? A ile przez plakat marketingowy na mieście? Jedno się nie zmieniło-młodość ma to do siebie, że nie znosi nudy, a sam mecz w warunkach polskiej ekstraklasy to żadna atrakcja. Młodość ma to do siebie, że równa się przyszłości i przyszłej kondycji klubu. Jeżeli ktoś za młodu będzie gardził polską piłką na starość się tego nie nauczy.
Marketing fanatyków to myślenie o klubie i jego przyszłości 24/7. Bo każdy z nas utożsamia się nie tylko z klubem, ale i z lokalną okolicą i dba o to, aby nie tylko wśród rodziny i znajomych mieć Wiślaków, ale także nieznajomych, z którymi łączy nas wydawałoby się 'tylko' miejsce zamieszkania. Marketing klubowy ma trochę inne podejście. Podejście 'może byśmy chcieli' ale od poniedziałku do piątku, od 9 do 17, i najchętniej zza biurka. Jeżeli ktoś "liznął" pojęcie kosztu alternatywnego to powinien mieć już przed oczami potencjalne straty.

Popatrzmy też na innych, oni już wyciągnęli wnioski. Uczmy się na ich błędach. Jakie sukcesy odniosła Legia walcząc z kibicami? Kiedy swoje sukcesy odnosił w pucharach Lech? Odpowiedź jest prosta, wtedy kiedy współpraca kibice-klub była synergią. Kiedy Lech miał frekwencje dwadzieścia parę tysięcy w II lidze, kiedy klub działał w pełnym porozumieniu z kibicami. Idźmy dalej zakładając, że na stadionie osoby, które do tej pory nie były zainteresowane w dopingowaniu swojej drużyny, nagle zaczną ten doping prowadzić? To jak długo będzie to trwało? Czy będzie to trwało dalej w sytuacji, kiedy przegramy 2-3 mecze? Przyjadą kibice gości i na Reymonta 22 będą "jechać" po Wiśle? Czy można mienić się kibicem Wisły i być wobec tego obojętnym? Przypomnijcie sobie jak wyglądała Wasza młodość i porównajcie to z tym jak bezpiecznie na stadionach jest dziś. Nie bądźcie egoistami przecież Wasza młodość była wspaniała, dajcie szansę przeżyć ją też innym!

Zastanówcie się wreszcie co takiego ekstremalnego się stało? Po raz pierwszy u nas poleciały race na murawę. Na Legii, Lechu, Widzewie leciały już nie raz. Co teraz zmieniło się takiego co usprawiedliwia wyrzucanie swoich kibiców ze stadionu? Jakie mogą być z tego tytułu korzyści? Podczas konfliktu trybuna C pełna nie będzie i nie będzie żyła tak jak do tej pory. Kto się będzie z tego cieszył media? politycy? ich nie będzie na każdym kolejnym meczu Wisły, oni za dwa tygodnie będą musieli znaleźć nowy temat do opisania.

Za to wszystko zapłacimy w końcu, kiedyś my wszyscy, jedni wcześniej inni później. A przesłanie będzie jedno "Gdzie byśmy mogli być, gdybyśmy umieli razem trwać i współżyć jak miało to miejsce do tej pory. To są trudne pytania. Łatwe natomiast jest jedno. Kto nie "przegra" w tym konflikcie?
Pewnie odpowiedź dla wielu z Was będzie zaskakująca. Indywidualnym zwycięzcą zostanie... Jacek Bednarz. Za działanie i walkę z "bandytami" awansuje na bohatera prasy i mediów. A to już krok do awansu zawodowego na działacza PZPN, radnego, eksperta medialnego. Miła, fajna bezstresowa praca i nie trzeba się na niczym za bardzo znać. Zwłaszcza na zarządzaniu, a wszyscy klepią po plecach.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
nameless
Member

Stary 19.03.2014, 00:10
Nie, nie znam poglądów tych wszystkich 420 osób i nie twierdze, że powinni dostać zakazy stadionowe. Zgadzam się, że częsć z nich po prostu znalazła się w złym miejscu o nieodpowiednim czasie. W swoim oryginalnym poście odniosłem się po prostu do zarzutu względem innego użytkownika o niby jego poklasku dla praktyk charakterystycznych dla systemów totalitarnych, wyżej wymienionych. Nie będę przeglądał całego forum i wyszukiwał jednoznacznych cytatów Twojego poparcia dla "tych prawdziwych kibiców" (WISŁA TO MY), o których tutaj mowa, czy ujmując rzecz szerzej osób mających decyzje na to co się.dzieje na trybunach. Jeżeli nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi możemy zakończyć dyskusję.
Ostatnio edytowane przez nameless : 19.03.2014 o godz. 00:13.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.03.2014, 00:14
naprawde nie ma nikt linka do sciagniecia wywiadu z Lysym Wezem ? akurat pracowalem caly dzien, czy to byl jakis dlug i wywiad ? czy taki kilkuminutowy
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 19.03.2014, 00:35
Nie, nie znam poglądów tych wszystkich 420 osób i nie twierdze, że powinni dostać zakazy stadionowe. Zgadzam się, że częsć z nich po prostu znalazła się w złym miejscu o nieodpowiednim czasie. W swoim oryginalnym poście odniosłem się po prostu do zarzutu względem innego użytkownika o niby jego poklasku dla praktyk charakterystycznych dla systemów totalitarnych, wyżej wymienionych. Nie będę przeglądał całego forum i wyszukiwał jednoznacznych cytatów Twojego poparcia dla "tych prawdziwych kibiców" (WISŁA TO MY), o których tutaj mowa, czy ujmując rzecz szerzej osób mających decyzje na to co się.dzieje na trybunach. Jeżeli nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi możemy zakończyć dyskusję.

Widzisz różnica w naszych wypowiedziach jest taka, że ja zarzucając coś userowi !!IRIVER!! odniosłem się do konkretnej jego wypowiedzi, którą zresztą przytoczyłem, natomiast ty coś mi zarzucasz zakładając a priori jakie mam poglądy w danej sprawie nie podpierając tego w żaden sposób. Wydaje mi się, że w ten sposób trudno o wzajemne zrozumienie. Nie musisz przeglądać całego forum, wystarczy przejrzeć kilka stron wstecz, abyś poznał mój pogląd na sprawę sporu Kibiców Wisły z warszawskim najmitą. Trudno abym co kilka stron tego tematu powtarzał się niczym Kato w rzymskim Senacie.
Odpowiedz cytując
nameless
Member

Stary 19.03.2014, 00:42
Ok już wszystko wiem. Widzę, że jednak nie był warto rozpoczynać.dyskusji. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.03.2014, 01:07
Jacek Bednarz powiedział:
Cytat:
- Mam nadzieję, że ci ludzie dotrzymają słowa i oni na mecz z Zawiszą nie przyjdą i być może zrobią nam uprzejmość i nie pojawią się tutaj już do końca swojego życia - tak w rozmowie z Radiem Kraków Jacek Bednarz, prezes Wisły Kraków, skomentował oświadczenie Stowarzeszenia Kibiców Wisły Kraków, które zamierza bojkotować kolejny mecz Wisły z Zawiszą Bydgoszcz.
Powiem tak
S.K.U.R.W.Y.S.Y.N
Sorry inaczej się nie da.
.......ona legijna szmata będzie mówić kto ma na Wisłę przychodzić.
Cwel jebany.
On ci ....a będzie mówił, jak ma doping wyglądać.
Ja .......e...

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Kumple Bednarza idą za ciosem, wlrótce godzina policyjna w Krakowie:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...nych,id,t.html
Tego jeszcze nie widziałem, żeby policja stanowiła prawo
To są J.A.J.A
Ostatnio edytowane przez palikot : 19.03.2014 o godz. 01:15.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Ramon77
Member

Od: 05.2005

Stary 19.03.2014, 01:21
Nie zauważyłem (choć przyznam się ,że nie czytałem wszystkich postów) żeby ktoś napisał o rzeczy dla mnie oczywistej. Ci którzy rzucali race powinni pokazać, że mają jaja i się do tego czynu po prostu przyznać. Zwłaszcza, że przez ich zachowanie zostały ukarane niewinne osoby. Tak postępują osoby honorowe.
Odpowiedz cytując
nameless
Member

Stary 19.03.2014, 07:13
"Rozumiem że jak pod blokiem w sylwestra zaczną odpalać race i fajerwerki to każdy z was zaprosi jednego miłego Pana do domu?"

Przepraszam Wściekł Psie, ale nie mogłem się powstrzymać. Odnośnie powyższego cytatu, widzisz, jest taka mała, malutka różnica pomiędzy odpaleniem racy w sylwestra a na stadionie.. Otóż ta pierwsza sytuacja NIE JEST ZABRONIONA wedle istniejącego prawa a ta druga już tak. Jest różnica?

Abstrahując od pomysłu z wprowadzeniem policji/tajniaków na stadion, osoba jawnie łamiąca prawo powinna przynajmniej teoretycznie liczyć się z konsekwencjami jakie mogą ją z tego tytułu spotkać.
Ostatnio edytowane przez nameless : 19.03.2014 o godz. 07:15.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 19.03.2014, 07:32
Obawiam się, że frekwencja na stadionie jakoś mega nie spadnie, więc takie bojkotowanie nie ma sensu.
Tu trzeba wymyślić coś innego, ale na Boga nie race( chyba, że pod domem Bednarza).
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.03.2014, 07:38
huberix napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że frekwencja na stadionie jakoś mega nie spadnie, więc takie bojkotowanie nie ma sensu.
Tu trzeba wymyślić coś innego, ale na Boga nie race( chyba, że pod domem Bednarza).
Spadnie.
Może na meczu z Zawiszą nie będą to jakieś mega pustki, ale na pewno będzie mniej kibiców. Zwłaszcza na sektorze C będzie to widoczne.
A potem z meczu na mecz będzie ich coraz mniej na całym stadionie.
.....k na b nastawia się na parę lat, myślę że druga strona też zdaje sobie sprawę, że nie załatwi tego w ciągu 2 meczy.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.03.2014, 08:13
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Pier.do.l..ić Bednarza i jego wypowiedzi. Iść na Wisłę. Wspierać Klub na każdym kroku. Wisła to Twój Klub. Każdego z nas. I każdy z nas jest za niego odpowiedzialny. Nie chciałbym żebyśmy dali się wciągać w politykę. To co opowiadał Prezes Bednarz to jest kur..w.a kpina i wiemy już, że mamy do czynienia z człowiekiem, który nawet, jeśli jest w miarę sprawnym zarządcą, to Białą Gwiazdę on ma w d.up.ie a nie w sercu co oznacza, że nie możemy traktować go poważnie. Nie uważam jednak, że niską frekwencją mamy robić na złość Bednarzowi, bo bardziej robimy źle naszej Wisełce. Bardziej Kocham Wisłę niż nie lubię Bednarza, dlatego uważam, że obecność na meczu jest obowiązkiem każdego Wiślaka, który może pojawić się na meczu. Obecność policji? Czuję przypał...
Swoją obecnością popierasz nowości zafundowane przez legionistę.

Jak na meczach zacznie być po 3-4 tys, to legionista bardzo szybko zostanie spakowany do pendolino i wysłany do stolicy.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.03.2014, 09:15
ja .......e, co tu się dzieje, masakra, poziom absurdu, bezczelności w wypowiedziach niektórych przekroczył dopuszczalny przeze mnie poziom absurdu. Miałem sobie dać spokój i nie wypowiadać się w tym temacie, ale w.... przekroczył dopuszczalny poziom.

Dla tych którzy skoczą na mecz i w towarzystwie panów milicjantów będą dopingować Wisłę, a jednocześnie szczekają tak o karach za "wstrętnych kiboli" życzę, by w którejś minucie Brożek/Stilic* (niepotrzebne skreślić) spier..li sete, pójdzie pare soczystych k.urew, a po chwili budżet państwa wzmocni się o kilka/kilkanaście mandacików w wysokości 2 tys. zł. Wiem co mówię, mam rodzinę w Kielcach, teść opowiadał mi, że bardzo dużo osób faktycznie wyłapało mandaty/zakazy i szybko odechciało im się chodzić na mecze w "takiej atmosferze". Zobaczymy cwaniaczki jeden z drugim czy jak dostaniecie ładny druczek do wpłaty to będziecie tak szczekać i bronić łysego.

Szczerze - idącym na mecz życzę takiego obrotu sprawy - może wtedy przejrzą na oczy i zobaczą, co się faktycznie u nas na Wiśle dzieje.
Ostatnio edytowane przez Krav : 19.03.2014 o godz. 09:24.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.03.2014, 09:26
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Swoją obecnością popierasz nowości zafundowane przez legionistę.
Jak na meczach zacznie być po 3-4 tys, to legionista bardzo szybko zostanie spakowany do pendolino i wysłany do stolicy.
Nie ma być co tak pewnym. Niedawno pewne było że Ci co zostaną ukarani za race na derbach zasiądą na innych sektorach a zasiedli przed telewizorami. Niedawno wydawało się że stadion jest bastionem fanatyka, dziś już niekoniecznie.

Bednarz musi zmięknąć ale Wy jednocześnie też. Wiesz, on wbrew pozorom jest bardzo trudnym przeciwnikiem - jemu, tak jak i tym co rzucali race, na SA specjalnie nie zależy. Obie strony mają 'wyjebane' na siebie więc nie sądzę że to się szybko skończy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 19.03.2014, 09:27
łysy pokazał po raz kolejny swoje nikłe przygotowanie do pełnionych obowiązków. Kłamał, migał się od odpowiedzi, pokazał że nie zna się na prawie (a jest mecenasem).
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.03.2014, 09:30
Cytat:
Przepraszam Wściekł Psie, ale nie mogłem się powstrzymać. Odnośnie powyższego cytatu, widzisz, jest taka mała, malutka różnica pomiędzy odpaleniem racy w sylwestra a na stadionie.. Otóż ta pierwsza sytuacja NIE JEST ZABRONIONA wedle istniejącego prawa a ta druga już tak. Jest różnica?
No widzisz w jakim pojebanym systemie żyjesz. I pewnie to Cię nie martwi, że rządy/policja Ci weszły na głowę tworząc chore prawo?

Jeśli chodzi o bojkot to paradoksalnie może z tego wyjść rozkwit ruchu kibicowskiego na Wiśle. Zauważcie jak wiele osób teraz zacznie chodzić na mecze całymi rodzinami, bo na stadionie ędzie bezpiecznie, bez kiboli. Będa musieli rozciągnąć sektor rodzinny na trybunę E. Może będzie trzeba zamontować drugie gniazdo na C, wszak tyle osób teraz chce dumnie reprezentować ABG i robić doping. A wyjazdy? Wątpię żeby chcieli nas na nie wpuszczać skoro ma za Wislą jezdzić banda wariatów, którzy są z nią na dobre i na złe. Wielu pewnie będzie musiało się obejść smakiem i nie zobaczy na wyjezdzie np do Lubina swojej ukochanej drużyny na żywo bo bilety zejdą w mgnieniu oka. Pozdrowienia dla fanatycznych chłopaków co są zawsze z Wisłą a nie z Bednarzem czy SKWK. Szkoda, że Wasz fanatyzm kończy się na sektorze piknikowym (nie mam nic do normalnych kibiców z tamtych sektorów) i meczach w Krakowie bo dalej, dłużej, trudniej to się nie chce - a niby tak się kocha...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.03.2014, 09:32
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Pier.do.l..ić Bednarza i jego wypowiedzi. Iść na Wisłę. Wspierać Klub na każdym kroku. Wisła to Twój Klub. Każdego z nas. I każdy z nas jest za niego odpowiedzialny. Nie chciałbym żebyśmy dali się wciągać w politykę. To co opowiadał Prezes Bednarz to jest kur..w.a kpina i wiemy już, że mamy do czynienia z człowiekiem, który nawet, jeśli jest w miarę sprawnym zarządcą, to Białą Gwiazdę on ma w d.up.ie a nie w sercu co oznacza, że nie możemy traktować go poważnie. Nie uważam jednak, że niską frekwencją mamy robić na złość Bednarzowi, bo bardziej robimy źle naszej Wisełce. Bardziej Kocham Wisłę niż nie lubię Bednarza, dlatego uważam, że obecność na meczu jest obowiązkiem każdego Wiślaka, który może pojawić się na meczu. Obecność policji? Czuję przypał...
Idąc teraz na Wisłę, to właśnie wspierasz Bednarza w walce z kibicami Wisły. Dajesz mu amunicję do jego propagandy, w stylu "patrzcie, nie posłuchali bandytów" , a skoro uważasz, ze obecność na meczu jest obowiązkiem Wislaka, to rozumiem, ze będziesz tez obecny na nastepnych meczach wyjazdowych. Bo jak narazie to słychać zewsząd szumne patetyczne zwroty o miłości do Wisły, kończące się na pytaniu o obecności danego delikwenta na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.03.2014, 09:32
I proszę bardzo powstaje nam pięknie milicyjne miasto z łysym .....m na czele...
Może w ogole przyjmijmy jakze uwielbiana przez naszych kolegow z drugiej strony pewna nazwe klubu i już w ogole będzie super.
Ja nigdy tego nie pojme jak jebany legionista może decydować o ludziach którzy na tym stadionie spędzili wiele,wiele lat...
Zakazy dostali ludzie którzy chodzili na Wisłe jak ten lysy pojeb srał po majtach jeszcze...
A wypowiedzi w stylu ze ma nadzieje ze niektórych już nigdy nie zobaczy na stadionie to już szczyt wszystkiego.
Bądź pewny Jacku-kutasku ze Ci kibice byli,sa i będą za to ciebie(z braku szacunku) nie będzie...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.03.2014, 09:46
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie ma być co tak pewnym. Niedawno pewne było że Ci co zostaną ukarani za race na derbach zasiądą na innych sektorach a zasiedli przed telewizorami. Niedawno wydawało się że stadion jest bastionem fanatyka, dziś już niekoniecznie.

Bednarz musi zmięknąć ale Wy jednocześnie też. Wiesz, on wbrew pozorom jest bardzo trudnym przeciwnikiem - jemu, tak jak i tym co rzucali race, na SA specjalnie nie zależy. Obie strony mają 'wyjebane' na siebie więc nie sądzę że to się szybko skończy.
Jak w piątek przyjdzie 18 tysięcy, to Bednarz może odtrąbić sukces. Obawiam się jednak, że w celu poprawienia swojego wizerunku przy frekwencji będzie się posiłkował karnetowcami siedzącymi w domu.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 19.03.2014, 09:58
Lista zarzutów które, ja bym postawił Bednarzowi, jeśli chodzi o relacje z kibicami:
1.Niepodpisanie umowy o tzw. "złotówce". (SKWK chciało przeznaczyć te pieniądzę na powstanie pomnika ikony Naszego klubu, na powstanie muzeum oraz wspieraniu akcji prowadzonych do tej pory przez stowarzyszenie m.in: wyprawka szkolna, Mikołajki, Dzień Dziecka czy planowane Wiślackie malunki na szarych wciąż ścianach stadionu) argumenty o tym że SKWK nie chciało przejąć pełnej finansowej odpowiedzialności za wydarzenia na sektorze C, są niedorzeczne. Organizatorem imprezy, więc także organem odpowiedzialnym za bezpieczeństwo jest S.A.
2. Blokada możliwości wejścia na stadion dla kibiców z sektora C (o ile mnie pamięć nie myli jest zasada domniemania niewinności, a Bednarz potraktował ponad 5 000 kibiców wg jednej miary).
3. Wydanie zakazów stadionowych osobom obecnym podczas meczu z Ruchem u restauracji u Wiślaków (jak wyżej), pozatym Jacek głosi ile te race narobiły szkód... hmmm podsumujmy... mecz z Ruchem, Derby i wiele innych porzednich racowisk i ich zatrważająca liczba ofiar! ludzie! tam zostały ciężko poparzone... 2 krzesełka i fragmenty murawy.

Rozbawiło mnie także stwierdzenie przy końcu wczorajszego programu. Bednarz powiedział coś w stylu "zawsze dotrzymuje słowa" więc po kolei, Jacku gdzie są:
1. klubowe muzeum,
2. gdzie sponsorzy,
3. gdzie Nasza finansowa "prosta", przekładana co pół roku odkąd zacząłeś "panować" w klubie
4. gdzie silna kadra (nie mylić z aktualnymi dobrymi wynikami)
etc
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.03.2014, 10:01
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Jak w piątek przyjdzie 18 tysięcy, to Bednarz może odtrąbić sukces. Obawiam się jednak, że w celu poprawienia swojego wizerunku przy frekwencji będzie się posiłkował karnetowcami siedzącymi w domu.
Do frekwencji wliczy pewnie też tych co mają cztery łapy, a mają pilnować kibiców Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów