|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oceniając jego wystąpienie to myślałem, że bardziej mu się uda wybrnąć z niektórch pytań, a tu poległ całkowicie. Nie odpowiadał na kluczowe pytania, dla widza jasne było że kłamie lub unika odpowiedzi. A już propozycja lojalki dla ukaranych kibiców to juz poniżajaca ich splunięcie im w twarz. Lizanie po jajkach policję, wojewodę, domaganie się pomocy mediów w rozprawie z kibicami dopełniły całości jego żenującego występu. Dopóli ta kreatura będzie w Wiśle to czeka kibiców okres wielkiej smuty.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
"Legia to stara ....a, a Wisła to ubecki klub... i też ....a"... Nie ma co Panie J.B , zapewne dzieci pana nie słuchały...
A za takie słowa, to powinien dostać zakaz: stadionowy, oraz grzywnę za przeklinanie. Dowody są. |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Myślę że jakubek 78 trafił w sedno...nie trzeba więcej pisać...jedni przychodzą dla Wisły jej barw,historii, atmosfery i przyjaciół bo to tworzy ten wspaniały klub. Inni natomiast przychodzą dla tytułów i piłkarzy którzy w każdej chwili mogą się zmienic. Żaden szanujący się kibic nie będzie stał obok policjanta na meczu!!!! Bo chyba nie ma nigdzie tak na świecie!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kumple Bednarza idą za ciosem, wlrótce godzina policyjna w Krakowie:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...nych,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Czy może ktoś podać linka do występu naszej dumy pana jacka ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bednarz ma rację w niektórych kwestiach ale jak czytam o tej policji to mi słabo. Trzeba nie mieć pojęcia o tym jak policja postępuje z tłumem i w tłumie, żeby bredzić coś o tym, że tylko przestępca boi się policji. Gdyby policja nie miała wieloletniej tradycji pałowania, gazowania i wyłapywania przypadkowych osób oraz zamykania Bogu ducha winnych ludzi za jakieś pierdoły dla podbicia statystyk, zamiast uderzania w konkretne osoby winne poważnych zajść, to problem jakiegokolwiek chuligaństwa wokół stadionowego zniknąłby kilkanaście lat temu. Bednarz popełnia ogromny błąd bratając się z nieudolną, żenującą i pozorującą zazwyczaj działania polską policją. Jak myślę o tych mundurowych i tajniakach na naszych trybunach to zbiera się mi na wymioty. Strzelasz sobie strasznego samobója panie Bednarz.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
!!IRIVER!! tu będziesz o tym wiedział oficjalnie. Mimo wszystko nie przeszkadza Ci to? Nie widzisz tej nagonki na kibiców? tu nie chodzi o SKWK oni mają na swoim koncie kilka mniej udanych pomysłów a oprócz tego pomyśl ile dobrego zrobili przez te wszystkie lata dla Wisły i ludzii,dzieci potrzebujących? myślisz że bez fanatyków bedzie lepiej?bezpieczniej? Myślę że się grubo mylisz ale to moje zdanie.pozdr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No widzisz, może w klubie (Cupiał) nie zdawali sobie wcześniej sprawy, ze rozmawiali z kumplami Miśka.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
proponuje powiedziec mu w twarz swoje ale do niego?
![]()
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
||
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 21:33.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mnie w tej całej kłótni między tymi za a tymi przeciw policji na stadionie dziwi jedna ZASADNICZA sprawa.
Jakim cudem Ci ZA policją cieszą się z OGRANICZENIA SWOICH wolności obywatelskich? Jak można chcieć oglądać mecze z policją, to dowodzi tylko że degrengolada i zniewieściałość ludzi sięga zenitu. Rozumiem że jak pod blokiem w sylwestra zaczną odpalać race i fajerwerki to każdy z was zaprosi jednego miłego Pana do domu? Rozumiem że jak na imprezie domowej ktoś komuś da w dziób przeklnie ubliży to na następnej tez będzie miły Pan w "konspiracji" z wami siedział? Osobiście uważam że SKWK jest tak samo winne jak i Bednarz z tym że, akurat Bendarza uważam za "kreta" który dzieli kibiców, wyczuł moment przechylenia władzy na swoją stronę i próbuje to wykorzystać. SKWK też ma swoje za uszami, ale ma też grono akcji budzących szacunek, z ich strony dziwi mnie to, że ogromne marketingowe sukcesy przeplatają, równie okazałymi porażkami. Problem polega na tym że kibice tacy szarzy zjadacze kiełbasy mają za mało chęci, może jaj, może czegoś innego żeby pójść do SKWK na spotkanie i powiedzieć to i to mi się nie podoba i trzeba to zmienić, z drugiej strony SKWK olewa zwykłych zjadaczy kiełbasy. Inna sprawa jest taka że jakby nawet SKWK chciało pogadać to nie ma z kim, bo Ci zjadacze kiełbasy nie są w żaden sposób zrzeszeni. W ten o to sposób mamy podziały wśród WIŚLACKIEJ braci kibicowskiej jakie jeszcze nie widziałem w swoim życiu. ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Skoro jest powiedziane - NIE DLA PIRO, to należy to respektować. A jak nie respektujecie, to nie dziwcie się, że jesteście jebani przez media. Ja uważam, że media przesadzają i zawsze tak uważałem, nawet po aferze w Bydgoszczy, gdy za "porządki" na stadionie brała się Legia z Lechem. Jednak trzeba krytykować to, co obecnie się dzieje. Kiedy sprawy zaczynały w mojej opinii iść w dobrym kierunku, na Wiśle był spokój, drużyna zaczęła grać lepiej i w ogóle w Polsce sezon wygląda dość ciekawie, frekwencja na stadionach jest umiarkowanie przyzwoita, atmosfera też, to padły dwa strzały w stopę - w Warszawie i Krakowie, które zniweczyły wszystko, co było wokół kibiców w ostatnim czasie 'in plus'. I tacy ludzie jak Kosecki zamierzają się zabrać Wam do dupy, zamiast liberalizować ustawy o imprezach masowych. Gdyby nie fakt, że na Ukrainie jest jak jest, to TVN, TVP i wszystko inne trąbiłoby o tych wybrykach całymi dniami i bylibyście jebani jeszcze bardziej. I wcale, ale to wcale mnie to nie dziwi, bo za te kretyńskie akcje z meczu z żydami i śmieRdzielami należy się zjeba po całości.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 18.03.2014 o godz. 21:28.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Oglądałem wystąpienie naszego prezesa.
Pierwsze pytanie padło na temat odstąpienia od umowy złotówki od biletu. Prowadzący dopytywał, czy faktycznie powodem był warunek klubu, że SKWK ma wziąć odpowiedzialność (także finansową) za to co się dzieje na stadionie. Prezes, nie ostatni raz w tym programie, nie odpowiedział wprost i dopiero na któreś z kolei pytanie dziennikarza potwierdził, że tak właśnie było. SKWK miało odpowiadać za porządek na stadionie i płacić ewentualne kary. W odpowiedzi usłyszał, że byłby to jedyny przypadek w Europie, gdzie za porządek nie odpowiada organizator meczu, tylko kibice .Na temat zakazów. Prezio wyjaśnił, że lepiej dać zakazy kilkudziesięciu niewinnym, ale przy okazji ukarać winnym. Po burzy medialnej klub łaskawie dał możliwość odwołania się kibicom, Ci mają się zgłosić do klubu, potępić wydarzenia z racami, zapewnić o swojej lojalności i podpisać stosowne oświadczenie, także o tym, że nie będzie im przeszkadzać obecność funkcjonariuszy po cywilnemu. Jestem prawnikiem, jak nasz prezes, ale powiem Wam, że szczęka mi opadła. Falandyzację prawa przerabialiśmy, teraz mamy bednarzyzację. Kibic ma udowadniać swoją niewinność, jednocześnie podpisując lojalkę wobec klubu. TRAGEDIA!!!! Prezes bardzo bronił policjantów, że mimo, że mieli informację o planowanym odpaleniu rac, to oni nic nie mogli zrobić. Posiadanie rac nie jest zabronione i policjanci nie mogli ich skonfiskować. pokrętne te tłumaczenia prezesa. Policjanci nie mogli, bo im prawo zabrania, ale prezes nakłania zakazu, chociaż nikomu nic nie udowodnił. Bardziej podobałoby mi się, gdyby policjanci zareagowali prewencyjnie i pozabierali race. Prewencja prezesa troszkę w stylu wujaszka Stalina. Na pytanie, czy wprowadzenie policji na stadion nie zaogni sytuacji na trybunach, prezes powiedział, że skoro przychodzą dzieci i młodzież, to nawet jak kogoś ukarzą za przeklinanie to nic wielkiego się nie stanie. Prowadzący zaproponował, żeby zakazy dać obu ławkom rezerwowych z meczu Legia Wisła, bo tak jechali na pustym stadionie, że uszy więdną. Na pytanie, czy zgodził się na odpalenie rac na meczu z Zawiszą w zamian za spokój na derbach, prezes nie odpowiedział wprost rzecz jasna. powiedział, że na negocjacje ( bardzo trudne ) z SKWK chodził z kimś z zarządu. Żeby mieć świadka. Stwierdził, że skoro tak miało być, to niech stowarzyszenie idzie na policje albo do prokuratury, żeby to zeznać pod przysięgą, może wtedy będą wiarygodni. Na koniec stanowczo zaprzeczył tym kłamliwym potwarzom. Tak pomyślałem, że skoro dla bezpieczeństwa prezes zabierał świadka na negocjacje, to pewnie je też nagrywał, ale o tym nic nie powiedział .Aha, dla tych, którzy ultrasów Wisły uważają za przynoszących największe straty dla klubu. Kibice Wisły zostali pochwaleni, bo jako jedni z niewielu nie zostali w żaden sposób ukarani w rundzie jesiennej. To tyle w skrócie. Albo nie w skrócie. Na koniec moja refleksja. Obie strony po równo się zasłużyły w tym sporze. Mam jednak wrażenie, że prezes, jadąc na koniunkturze, chce wykreować się na bohatera. Nie podoba mi się prezes, który ma w dupie swoim kibiców i nie zależy mu na tym, czy Ci którzy zostali ukarani, zostali ukarani słusznie. Nie podoba mi się prezes, który eskaluje konflikt, zamiast starać się go złagodzić. Ale nie podoba mi się manifestowanie, poprzez rzucanie rac na własny stadion. To z Cracovią jeszcze od biedy można jakoś wytłumaczyć, ale bezmyślnego racowiska z Górnikiem nie. Nie podoba mi się bojkot meczu, który chce narzucić SKWK. Wręcz przeciwnie, swoją obecnością i siłą powinniśmy zaakcentować i pokazać siłę ABG. Ja dlatego na mecz z Zawiszą pójdę. Bo Wisła to mój klub, a nie Bednarza lub SKWK. A najbardziej nie podoba mi się to, że kibice tego samego klubu się nie szanują. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i je wyrazić, ale w cywilizowany sposób. Nie zgadzacie się z Bednarzem, Wasze prawo. Nie zgadzacie się z SKWK, ok. Ale nie wyzywajcie swoich braci po szalu od bandytów, bezmózgów, imbecyli, itp. Po to, żeby hasło "cała Wisła zawsze razem nie była tylko pustym frazem". |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
warszawska ....a napisał(a):
w powyższym cytacie także przyznajecie mu rację Co za sk...syn.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 18.03.2014 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
W meczu z Ruchem rzecz jasna. Sorki za błąd.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie tylko SKWK bojkotuje mecz i myslę że łysemu to bardzo nie w smak....Nie jestem w SKWK byłem restauracji ale zakazu nie mam(nie wiem jakim cudem..może jeszcze dostanę) ale mimo wszystko nie idę na mecz bo widziałem to na własne oczy i z tymi co maja zakaz sie solidaryzuje jako kibic WISŁY KRAKÓW a nie tylko piłki nożnej. Dla mnie osobiście są ważniejsze rzeczy niz pozycja w tabeli czy zajebista bramka Stilica który po sezonie odejdzie.Popatrz jeszcze tylko na jedno...Jak się zachował prezes Legii po meczu z Jagą a jak się zachował nasz...i dlaczego chcemu mu zrobić "na złość" pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wypowiedz bednarza:
https://www.youtube.com/watch?v=Aolyf4mcnUk#t=277 a tutaj fragment o legii i Wiśle https://www.facebook.com/photo.php?v=282800385217317 |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Arked dzięki za odpowiedź.
wg ciebie 420 osób, które dostało zakazy naraziło Wisłę na straty finansowe "Piękna mi możliwość" za podpisanie jakiejś kuriozalnej lojalki, jak w stanie wojennym. Chłopie podpisałbyś coś takiego gdyby ciebie sprawa dotyczyła Szczerze mówiąc także za tobą pewnie nikt nigdy płakać nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pier.do.l..ić Bednarza i jego wypowiedzi. Iść na Wisłę. Wspierać Klub na każdym kroku. Wisła to Twój Klub. Każdego z nas. I każdy z nas jest za niego odpowiedzialny. Nie chciałbym żebyśmy dali się wciągać w politykę. To co opowiadał Prezes Bednarz to jest kur..w.a kpina i wiemy już, że mamy do czynienia z człowiekiem, który nawet, jeśli jest w miarę sprawnym zarządcą, to Białą Gwiazdę on ma w d.up.ie a nie w sercu co oznacza, że nie możemy traktować go poważnie. Nie uważam jednak, że niską frekwencją mamy robić na złość Bednarzowi, bo bardziej robimy źle naszej Wisełce. Bardziej Kocham Wisłę niż nie lubię Bednarza, dlatego uważam, że obecność na meczu jest obowiązkiem każdego Wiślaka, który może pojawić się na meczu. Obecność policji? Czuję przypał...
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie powiedziałem, że te konkretnie 420 osób naraziło klub na straty. Ale nie powiesz mi też, że w działania mające na celu wstrzelenie rac na stadion nie było uwikłanych więcej osób niż tylko te, które bezpośrednio te race wstrzeliły. Bednarz też zresztą na to zwracał uwagę - nie umiem dokładnie przytoczyć jego odpowiedzi, a nie chcę przekręcić. Jestem zdania, że powinno się wyłapać te konkretne osoby, które to zrobiły + te, które im w tym pomagały i je ze stadionu wywalić. Wywalić i ukarać finansowo też tych 20 mądrych, którzy rzucili racami na murawę w trakcie Derbów, bo ci akurat klub na straty narazili. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
, .dobre Dominik ! Świetne. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ci którzy tak ochoczo namawiaja do pójścia na mecz mimo że nawet nie popieraja łysego dla dobra piłkarzy i Wisły rozumiem że na wyjazdach też będą tak żarliwie wspierać i dopingować piłkarzy ku chwale piłkarzy i klubowi?
Najgorsze w tym wszystkim jest to że pismaki podłapia takie wpisy...no właśnie kogo? pracownika klubu? dziennikarza? parcha? moze samego łysego i będzie cytować w swoich gazetach i pójdzie przekaz że kibice jednak sie solidaryzują z władzami klubu i ich dezyzjami....paranoja. Tak naprawdę wszyscy powinni dać sobie na wstrzymanie a najlepiej bbyłoby zamknąć ten temat bo do niczego dobrego to nie prowadzi a podziały staja sie jeszcze większe. Każdy ma swoja dupę i od tej pory niech jej pilnuje ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|