The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2014, 14:08
prokurator napisał(a):Wyświetl post
CHODZIŁEM CAŁE LATA NA STADION JAK dziesiątka była obstawiona dookoła ZOMOWcami !!!! a Wisła sportowo była chłopcem do bicia. Przeżyłęm Na trybunach BYWAŁO w porywach do 5000. ludzi . Barwy to mogłą Wam zrobić mamusia na szydełku. Nie musisz mi moralizować jeden z drugim. Na 99% wielkiego H.. o tym wiecie.
Widać, że sie Panu prokuratorowi to obstawienie zomowcami tak spodobało, ze dzisiaj jest już "po linii i na bazie".Ja tez chodziłem w tamtych czasach na X ale tym bardziej nigdy nie wpadło by mi do głowy, żeby razem z najemnikami typu Bednarz i policja wystepowac przeciwko kibicom !

Jeszcze raz zadaję pytanie. Czy Pan prokurator jedzie do tego Lubina, dopingować żywiołowo Wisłę, jak zywiołowo sie udziel na forum ? Bo ja mam już swoje lata i na X też ale ostatnio byłem w Gliwicach. A jak się Pan prokurator nie udziela kibicowsko to kapcie i GW w rączkę a nie walić smuty w wątkach, które go nie dotyczą.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.03.2014, 14:15
domin_czyzyny i Gwiażdzisty, uprawiacie w tym momencie demagogie. Wasze posty nie mają nic wspólnego z merytoryczną dyskusją.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 18.03.2014, 14:17
Napisałęm na priv to i owo. Zainteresowany niech sobie sprawdzi. Tutaj tylko nabijamy posty

Jak Wam się nie podoba odmienne zdanie kogokolwiek to biegusiem do admina. NIc nowego w sumie.
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.03.2014, 14:23
Jeśli ktoś jest niezdecydowany...
Cytat z forum SKWK

Cytat:
Bo nie wszystkie go popierają
Jeżeli część, zaznaczam część widzów mniej zaangażowanych w doping i zycie kibicowskie wybiera się na ten mecz to znaczy że jest to jakaś grupa- było nie było...

Jestem pełen obaw o efekt tego wszystkiego. Bojkot spotkań u siebie w przypadku np Legii łączył się z fantastycznym życiem wyjazdowym. Jak będzie u nas skoro SKWK już się za to nie weźmie? Gdzie będziemy szkolić młodych? gdzie się będziemy integrować? gdzie wreszcie zaistniejemy?

Na hali? Bądźmy poważni. To piłka napędza kibicowski Kraków i nie da się jej zastąpić. A jeżeli ten protest potrwa lata? Bo np 10 tys pikników wystarczy? za kim będą dzisiejsze dziesięciolatki które lubią doping i mecze za kilka lat? gdzie pójdą?

Śmieszą mnie opinie niektórych i nastawienie jakby to była zabawa
"Wojna !" Zachowujecie się jak ludzie w 1914 co myśleli że na święta będą w domu i dostaną medal.
Wojna to nie zabawa.
Wojna to straty- dla Nas dla Wisły, dla miasta, Wojna to zmarnowanie dorobku ciężkiej pracy SKWK z młodzieżą, Wojna to brak wsparcia dla drużyny ( c.uj z wynikami- powie ktoś. To ja zapytam : Nie chciałbyś się spotkac w pucharach z sewillą? )

Nie cieszmy się z wojny bo nie myśmy jej chcieli. Zostalismy do niej zmuszeni przez przebiegłego i silnego wroga.
Na razie wyprzedza nas o dwa ruchy, kazde jego posuniecie wymusza na nas z góry wiadomą reakcje.
My mamy honor, on nie - więc wie, że jak coś zrobi to honor nie pozostawi nam wyjścia. Myślicie że jak dawał te 400 zakazów to nie wiedział co zrobimy?
Wiedział bardzo dobrze i o to mu chodziło ! A my nie mamy wyjścia i musimy stanąć wraz z wyrzuconymi braćmi i przeciw mundurowym.
On tego chciał i na razie to on wygrywa. Myślisz jeden z drugim że nie idąc na mecz działasz przeciw niemu? ON tego właśnie chce. Przeciw niemu zadziałamy jak sprawimy że na mecz nie przyjdzie E.

Kolejna sprawa. Każdy podręcznik sztuki wojennej mówi : " walcz na terenie wroga " A to jest wojna na naszym terenie, straty dotkną nas bo my kochamy Wisłę i walcząc wystawiamy Ją na ciosy. On jest tu obcy jak Niemcy w Warszawie. Ich spalone miasto nie bolało, Jego straty nasze w Krakowie też nie zabolą.- Pamietajcie o tym.

I pamiętajcie że nie wygramy jezeli nie przekonamy do siebie reszty kibiców. Partyzantka bez wsparcie lokalnej ludności nigdy nie wygrała. A okupant zrobi wszystko by " cywile " uwierzyli że to on jest dobry i sprawiedliwy. Ma za sobą media, pieniądze, policje.
Jeżeli natychmiast nie powstanie komórka propagandowa i nie przekonamy ludzi to c.uj z tego protestu wyjdzie. I nie mówie o 50cio letnich wąsach co byli dwa razy na legii, bo srał ich pies.
Ale pamiętajcie że większośc pikników była kiedyś fanatykami. Chodzą na mecze od 30 lat I to o nich musimy z łysym walczyć.

Powinniśmy natychmiast skończyć z obrażaniem nieprzekonanych, zagubionych. Powinniśmy natychmiast pomóc im zrozumieć bo wierzcie lub nie Oni też kochają Wisłę, nawet jak krzyczą że na mecz pójdą. Ich trzeba zdobyć dla nas a nie utwierdzać w poparciu dla wroga.

Sam jeszcze po derbach myślałem że to klub ma racje. Bo nikt mnie nie poinformował o co poszło przez długie dni.
Ale zrozumiałem.

Trochę się rozpisałem ale długo to wszystko we mnie siedziało.

Wisła to My
POZnan* - miasto pedalskich doznań
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.03.2014, 14:31
Arked napisał(a):Wyświetl post
domin_czyzyny i Gwiażdzisty, uprawiacie w tym momencie demagogie. Wasze posty nie mają nic wspólnego z merytoryczną dyskusją.
a co taki poniższy post wnosi do dyskusji ?

prokurator napisał(a):Wyświetl post
CHODZIŁEM CAŁE LATA NA STADION JAK dziesiątka była obstawiona dookoła ZOMOWcami !!!! a Wisła sportowo była chłopcem do bicia. Przeżyłęm Na trybunach BYWAŁO w porywach do 5000. ludzi . Barwy to mogłą Wam zrobić mamusia na szydełku. Nie musisz mi moralizować jeden z drugim. Na 99% wielkiego H.. o tym wiecie.
Zadam jeszcze raz pytanie. Czy SKWK jest odpowiedzialne za odpalenie rac na derbach i/lub na meczu z Ruchem? Czy jest związek między odpaleniem rac, a brakiem porozumienia między klubem, a SKWK odnośnie przekazania dobrowolnej złotówki od biletu na rzecz stowarzyszenia?
Jeśli Cię to interesuje wyślij do nich zapytanie, a może będzie lepiej jak pójdziesz na spotkanie i zapytasz.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2014, 14:56
bardzo dużo racji jest w tym wklejonym tutaj z SKWK poście, niech go sobie każdy buntownik przeczyta.
Odpowiedz cytując
OSC.N.
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.03.2014, 14:58
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
kto nam klaszcze, a kto nie, okaże się podczas najbliższych meczów... wtedy będzie można powiedzieć ilu jest z nami, a ilu za BEDNARZEM i POLICJĄ...Każdy ma prawo do swojego wyboru.
To już nie ma innej opcji? Albo ktoś nie idzie na mecz i jest za SKWK, albo idzie i jest za Bednarzem i Policją?

A jeśli ktoś uważa, że obie strony są siebie warte? Obie mają swoje za uszami i obie z jakiegoś sobie tylko znanego powodu chcą napędzać ten konflikt?

Jeśli ktoś nie chce karać Wisły i jej piłkarzy za to całe zamieszanie? Nie chce karać samego siebie, bo tym dla prawdziwego kibica będzie nie pójście na mecz?

Mi też nie podoba się siedzenie między tajniakami. Też jestem przeciwny zbiorowej odpowiedzialności i uważam, że to co robi Bednarz, to skur.wysyństwo, ale nie szufladkujcie ludzi tak od razu. Nie odcinajcie się od każdego kto myśli choć odrobinę inaczej, bo przyjdzie w końcu taki moment, że narobicie sobie faktycznie na stadionie samych wrogów i sami wypchniecie się na margines...

pozdr
OSC.N.

P.S. Świetny tekst wklejony przez Dzideek. Każdy, bez względu na popieraną opjcę powinien go przeczytać i zastanowić się, czy nie warto by jednak zmienić trochę retorykę i zastanowić się od nowa nad celami, a nie środkami. Przecież celem dla wszystkich grup jest dobro Wisły, tylko każda ze stron widzi inne środki by to realizować i to na tym tle powstają główne spory...
BEZ PODPISU...
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.03.2014, 15:04
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mnie to co mysli druga strona, nie interesuje. Tym bardziej, ze jest to najemnik, nie związany emocjonalnie z Wisłą, b. kopacz Legii.
A co do wystrzeliwania rac. Na forum jest taki temat: "Na zachodzie sobie poradzili - czyli kibolski przeglad wydarzeń w Europie"
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9181

Tylko , żebyś nie zasłabł przy ogladaniu.
Dokładnie miałem link do tego tematu wrzucić. Uprzedziłeś mnie. Trzeba to Rudemy podesłać...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.03.2014, 15:15
słów kilka o prezesie SKWK

http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie...an-robert.html
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 18.03.2014, 15:15
a co taki poniższy post wnosi do dyskusji ?
Nic, w przeciwieństwie do jego wcześniejszych postów. Sprowokowaliście go do takiej odpowiedzi waszymi wcześniejszymi zaczepkami.
Cytat:
Jeśli Cię to interesuje wyślij do nich zapytanie, a może będzie lepiej jak pójdziesz na spotkanie i zapytasz.
To znaczy, że nie ma nigdzie oświadczenia w tej sprawie i żeby otrzymać łaskawie odpowiedź na takie fundamentalne pytania muszę iść na spotkanie i się zapytać?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 15:17
wierny napisał(a):Wyświetl post
bardzo dużo racji jest w tym wklejonym tutaj z SKWK poście, niech go sobie każdy buntownik przeczyta.
niech każdy miłośnik Bednarza i POlicji też niech to przeczyta, Każdy rozsądnie myślący kibic wie jakie jest ryzyko, jakie zagrożenie, szczególnie w mieście derbowym. Ja wielokrotnie na początku tego sporu pisałem, że nie wyobrażam sobie innej drogi niż porozumienia i ustępstwa po dwóch stronach. Jednak nic z tego nie wyszło, a Bednarz zastosował wszystkie wytyczne POlicji + ukarał setki niewinnych osób. Nie ma innego wyjścia, nie możemy się zgodzić jako brac kibicowska na to i nie możemy się zgodzić na tajniaków na trybunach i POlicję pod sektorem.

Skutki naszej zgody na to, byłyby tragiczne - szczególnie w mieście derbowym z taką ....ą za miedzą, która wykorzystałaby to przeciwko nam...

To znaczy, że nie ma nigdzie oświadczenia w tej sprawie i żeby otrzymać łaskawie odpowiedź na takie fundamentalne pytania muszę iść na spotkanie i się zapytać?
a co to za problem pójsć na spotkanie i się zapytać ? To jakiś szczególny wysiłek ? Możesz wysłać im też list, e-mail. To chyba nie problem. Nie rozumiem, dlaczego o to się pytasz na forum niezwiązanym z SKWK.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.03.2014, 15:23
Do tej pory nie udzielałem się w tym konflikcie, który tak na prawdę szkodzi tylko wizerunkowi Wisły. Obie strony "konfliktu" [ Bednarz-SKWK ] mają coś zauszami, wzajemnie się oskarżając zarzucając 2 stronie nieprawdę. Zapewne prawda leży pośrodku i przy odrobinie dobrej woli po obu stronach udałoby się uniknąć tego cyrku z jakim mamy teraz doczynienia. Możliwe, że Bednarz niedotrzymał słowa i coś tam zmienił w tej "umowie" dotyczącej złotówki. W żaden jednak sposób nie można tym usprawiedliwiać rzuceniem rac na murawę w trakcie derbów co można tak na prawdę uznać za początek konfliktu i to oficjalny.

Chcę jednak zwrócić uwagę, że wpierw SKWK w oświadczeniu informowała, że przyjście na stadion będzie decyzją każdego. Po remisie w Warszawie ich sposób myślenia odwrócił się o 180 stopni. I teraz najciekawszy cytat z ich ostatniego oświadczenia
Cytat:
Pojawienie się na stadionie przy Reymonta 22 to jawne sprzedanie swoich kolegów po szalu
. W takim razie ja mogę zadać pytanie SKWK, jak nazwią tych co ostrzelali racami własny stadion i braci po szalu? Nie widziałem na ich stronie żadnego tekstu, który by to jednoznacznie potępił. Rzucanie rac na murawę również można do tego zakwalifikować, bo istnieje grożba zamknięcia całego stadionu, czyli uniemożliwienie uczestnictwa w kolejnym meczu osób, które z tym nie miały nic współnego.

Z drugiej strony barykady jest Bednarz i jego pomysł z tajniakami na trybunach jest skandaliczny. Równie dobrze możnaby wojsko przed stadionem ustawić dla większego bezpieczeństwa. Chyba po to jest monitoring na stadionie, aby takie osoby wyłapywać. Jednak odnoszę wrażenie, że jest on tam po to, aby stadion spełniał warunki licencyjne. Tak więc o ile zakaz używania sektorówek byłby do zniesienia, o tyle policja na stadionie bezpieczeństwo może jeszcze pogorszyć, bo sami mogą zacząć prowokować burdy.

Tak więc w tym wypadku najlepiej pozostać bezstronnym, bo zapewne jak zwykle prawda leży pośrodku, a mediom w oświadczeniach przekazuje się półprawdy, które mają na celu jeszcze bardziej zaognić sytuację. Wiślacka brać, która powinna stanowić jedność jest rozsadzana od środka przez V kolumne.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 18.03.2014, 15:31
a co to za problem pójsć na spotkanie i się zapytać ? To jakiś szczególny wysiłek ? Możesz wysłać im też list, e-mail. To chyba nie problem. Nie rozumiem, dlaczego o to się pytasz na forum niezwiązanym z SKWK.
W tak istotnej kwestii, która jest bezpośrednią przyczyną sankcji i kar, powinien być wydany jasny komunikat ze strony stowarzyszenia dla kibiców Wisły. Tymczasem śledząc treść oświadczeń wygląda to tak, jakby race zostały rzucone za karę, czy na złość zarządcom klubu (!?) z powodu braku porozumienia w sprawie złotówki od biletu. I nie będę tutaj ukrywać, że wygląda to po prostu źle.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 15:44
W tak istotnej kwestii, która jest bezpośrednią przyczyną sankcji i kar, powinien być wydany jasny komunikat ze strony stowarzyszenia dla kibiców Wisły. Tymczasem śledząc treść oświadczeń wygląda to tak, jakby race zostały rzucone za karę, czy na złość zarządcom klubu (!?) z powodu braku porozumienia w sprawie złotówki od biletu. I nie będę tutaj ukrywać, że wygląda to po prostu źle.
w tej kwesti to niech Policja szuka dowodów i karze winnych, tych którzy to zrobili. Co tu więcej można napisać.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 18.03.2014, 16:06
Piszę zupełnie o czym innym. Nie chodzi mi od jednostki, które rzucały racami tylko o motywacje tego postępowania. Jeśli SKWK jest jakkolwiek odpowiedzialne za akcje z racami, a wszystko na to wskazuje, to nie ma co liczyć na poparcie większości kibiców. I na pewno nie pomoże stowarzyszeniu agresywny język z ostatniego oświadczenia o bojkocie meczu z Zawiszą czy nawoływanie do zwolnienia trenera (szaleństwo!). Nawet ostatnie skandaliczne decyzje klubu odnośnie masowych zakazów stadionowych i wprowadzeniu policji na trybuny tutaj nie pomogą. Odpowiedzialność za wywołanie całego bardzo szkodliwego dla klubu konfliktu i jego eskalację spada w takim wypadku w większości na stowarzyszenie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 16:14
Jeśli SKWK jest jakkolwiek odpowiedzialne za akcje z racami, a wszystko na to wskazuje.
Jeśli masz dowody, to proszę bardzo przedstaw je, a wtedy wszyscy przyznają Ci rację. Jeśli nie masz, cały Twój post jest gówno wart i jest w stylu Gówna Wybiórczego, TVN, Dziennika Polskiego czy Gazety Krakowskiej. Szacunek za wzory do naśladowania, m.in. Pan Klemba, Piotr Rąpalski i inni tzw. dziennikarze.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 16:17.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.03.2014, 16:33
Jeśli masz dowody, to proszę bardzo przedstaw je, a wtedy wszyscy przyznają Ci rację. Jeśli nie masz, cały Twój post jest w stylu Gówna Wybiórczego, TVN, Dziennika Polskiego czy Gazety Krakowskiej. Jest poparty samymi domysłami, oszczerstwami, pomówieniami, itp.
Szczerze mówiąc tez nie widzę dowodów że Jacek B. stał za cała zawieruchą związaną z zakazami stadionowymi, dla osób postronnych w restauracji u Wiślaków. Masz jakiś dokument, jego podpis? Nie masz dowodów. Jeśli nie masz, cały Twój post jest w stylu Gówna Wybiórczego, TVN, Dziennika Polskiego czy Gazety Krakowskiej. Jest poparty samymi domysłami, oszczerstwami, pomówieniami, itp.

Myślę że powyższe jest fair dla obu stron. Oczywiście tylko stosuję podobną do Twojej retorykę/logikę.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 16:46
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc tez nie widzę dowodów że Jacek B. stał za cała zawieruchą związaną z zakazami stadionowymi, dla osób postronnych w restauracji u Wiślaków. Masz jakiś dokument, jego podpis? Nie masz dowodów. Jeśli nie masz, cały Twój post jest w stylu Gówna Wybiórczego, TVN, Dziennika Polskiego czy Gazety Krakowskiej. Jest poparty samymi domysłami, oszczerstwami, pomówieniami, itp.

Myślę że powyższe jest fair dla obu stron. Oczywiście tylko stosuję podobną do Twojej retorykę/logikę.
poniżej dowód, o który prosisz:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._krakow_15589/

kto jest oficjalnym decydentem w Wisła Kraków S.A. ? Odpowiadam Zarząd, kto jest prezesem zarządu ? W Wiśle Kraków zgodnie z danymi podanymi na stronie www.wisla.krakow.pl jest to Pan Jacek Bednarz.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2014, 16:48
Tak sobie czytam, co tu niektórzy piszą… cała Wisła zawsze razem ! Zawsze ?!
To kiedy na derbach leciały race byliśmy razem ? Przecież nawet bezmózg co je rzucał i ten co wydał polecenie, żeby rzucać ma świadomość, że raca na boisku = zamknięcie stadionu. Nie tylko dla tych kilku co rzucają tylko dla wszystkich. Wtedy to też działaliśmy razem ?
I jak na Ruchu ostrzelaliście swoich kibiców to też byliśmy razem ? Rozumiem, że w ramach solidarności parę osób powinno się nadstawić, dostać w łeb racą. I byłoby na Bednarza. To byłoby działanie razem !
Pewnie siedząc stojąc na C, malując PDW czy trenując sporty walki ma się inną projekcję świata ale uwierzcie… to nie jest większość. To że macie Stowarzyszenie Kilku Wisły Kibiców nie oznacza że macie rację. I monopol na kibicowanie. Milczącą większość (nawet zajęta kiełbasą) ma zupełnie inne zdanie. I od dawna nie jesteśmy razem. Nie dotarło to jeszcze ? Te marne zbiórki do puszek, ten nikły odzew na wasze akcje, bojkoty i zbiórki to własnie efekt tego, że jednak większość was nie popiera. Tak jak nie popiera niszczenia Wisły poprzez jakiś ostrzał rakietowy.
Uparliście się jak osły o złotówkę – wycierając sobie do tego gębę Reymanem. A może – jeśli takie są piękne cele – trzeba było zacząć od początku ? Pomnik – czyli projekt (może konkurs, żeby nie było durnej prowizorki jak z kolorami krzeseł na E), cena i potem nagłośnić temat i zbiórka ? Śmiem twierdzić, że przy takim działaniu nawet i sto tysięcy zebrało by się w dwa mecze.
Ale nie … Jacek zagrał poniżej pasa to co zrobiliście w rewanżu ? Stało mu się co ? Wyleciał z roboty ? Karę zapłacił ? Nie, poszkodowana jest Wisła ! I reszta tych kibiców co to niby mają być razem…

I do tego płacze, że 400 osób dostało zakaz za nic. No – przecież jest wojna, tak ? Już to SKWK i jej trubadurzy na tym forum ogłosili wszędzie: WOJNA ! No to jak wojna to jakie chcecie zasady ? Dowody ? Ukarać winnych ? Naiwni czy nienormalni ? Wojna to wojna, trup za trupem i wszyscy są przegrani. A najbardziej Wisła, której mienicie się kibicami…

I nie żebym bronił w jakiś sposób Łysego. On to jest nieważny a do tego ma u mnie przesrane za całokształt jego nieudolnego prezesowania.
Tu chodzi o to, że w imię jakiś wydumanych zasad szkodzicie wszystkim. Czy ktoś chce przyjść na mecz czy woli sobie zrobić bojkot. Już dawno nie jesteśmy razem... Niestety ;/
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 16:53
szorstki napisał(a):Wyświetl post
To kiedy na derbach leciały race byliśmy razem ? Przecież nawet bezmózg co je rzucał i ten co wydał polecenie, żeby rzucać ma świadomość, że raca na boisku = zamknięcie stadionu. Nie tylko dla tych kilku co rzucają tylko dla wszystkich. Wtedy to też działaliśmy razem ?
I jak na Ruchu ostrzelaliście swoich kibiców to też byliśmy razem ? Rozumiem, że w ramach solidarności parę osób powinno się nadstawić, dostać w łeb racą. I byłoby na Bednarza. To byłoby działanie razem !
Pewnie siedząc stojąc na C, malując PDW czy trenując sporty walki ma się inną projekcję świata ale uwierzcie… to nie jest większość. To że macie Stowarzyszenie Kilku Wisły Kibiców nie oznacza że macie rację. I monopol na kibicowanie. Milczącą większość (nawet zajęta kiełbasą) ma zupełnie inne zdanie. I od dawna nie jesteśmy razem. Nie dotarło to jeszcze ? Te marne zbiórki do puszek, ten nikły odzew na wasze akcje, bojkoty i zbiórki to własnie efekt tego, że jednak większość was nie popiera. Tak jak nie popiera niszczenia Wisły poprzez jakiś ostrzał rakietowy.
Uparliście się jak osły o złotówkę – wycierając sobie do tego gębę Reymanem. A może – jeśli takie są piękne cele – trzeba było zacząć od początku ? Pomnik – czyli projekt (może konkurs, żeby nie było durnej prowizorki jak z kolorami krzeseł na E), cena i potem nagłośnić temat i zbiórka ? Śmiem twierdzić, że przy takim działaniu nawet i sto tysięcy zebrało by się w dwa mecze.
Ale nie … Jacek zagrał poniżej pasa to co zrobiliście w rewanżu ? Stało mu się co ? Wyleciał z roboty ? Karę zapłacił ? Nie, poszkodowana jest Wisła ! I reszta tych kibiców co to niby mają być razem…

I do tego płacze, że 400 osób dostało zakaz za nic. No – przecież jest wojna, tak ? Już to SKWK i jej trubadurzy na tym forum ogłosili wszędzie: WOJNA ! No to jak wojna to jakie chcecie zasady ? Dowody ? Ukarać winnych ? Naiwni czy nienormalni ? Wojna to wojna, trup za trupem i wszyscy są przegrani. A najbardziej Wisła, której mienicie się kibicami…

I nie żebym bronił w jakiś sposób Łysego. On to jest nieważny a do tego ma u mnie przesrane za całokształt jego nieudolnego prezesowania.
Tu chodzi o to, że w imię jakiś wydumanych zasad szkodzicie wszystkim. Czy ktoś chce przyjść na mecz czy woli sobie zrobić bojkot. Już dawno nie jesteśmy razem... Niestety ;/
przez takich jak Ty nie jesteśmy razem. I nie chce mieć z Tobą nic wspólnego. I napiszę Ci, nie popieram rzucania rac, nie popieram ostrzału stadionu, nie popieram wielu rzeczy które ostatnio sie działy. Ale nie popieram też Bednarza, który DAŁ KILKASET ZAKAZÓW NIEWINNYM OSOBOM, WPROWADZIŁ POLICJĘ NA STADION W FORMIE TAJNIAKÓW I PROWOKATORÓW POD C, JEST WARSZAWSKĄ MENDĄ CIESZĄCĄ SIĘ Z PROWADZENIE JEGO KLUBIKU CWKS...tymi działaniami ten prezesik się skończył.

Dlatego też musimy wymusić na klubie zmianę prezesa i polityki klubu, który jest na rękę policji i mediom.

pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Całkowicie się zgadzam z tym postem. Ostatni protest rok temu poparłem, tego nie i wybieram się na mecz, choć po ostatnich decyzjach Bednarza długo się wahałem.
czyli nie masz nic przeciwko:
- karaniu niewinnych osób - > np. Pana Piotra, który spędził na Wiśle wiele lat i poszedł na piwo do "Wiślaków"
- wprowadzeniu tajniaków na trybuny
- prowokacjom Policji pod C.

Pozwolisz, aby Bednarz cieszył się od ucha do ucha, że jednak kibice są "z nim"... I nie musi obawiać się kary od Cupiała, ze względu na spadek frekwencji.

Zachowujesz się jak prawdziwy kibic, brawo!!! Ale każdy ma rozum i wie jak postąpić. Dla jednych ważna jest Wisła Kraków i solidarność z poszkodowanymi Kibicami Wisły Kraków (nie mówię o kilku, kilkunastu osobach które odpalały flary), a dla innych ważny jest BEDNARZ I JEGO PSY...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.03.2014, 16:58
Całkowicie się zgadzam z tym postem. Ostatni protest rok temu poparłem, tego nie i wybieram się na mecz, choć po ostatnich decyzjach Bednarza długo się wahałem.
rrr
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 18.03.2014, 17:06
Jeśli masz dowody, to proszę bardzo przedstaw je, a wtedy wszyscy przyznają Ci rację. Jeśli nie masz, cały Twój post jest gówno wart i jest w stylu Gówna Wybiórczego, TVN, Dziennika Polskiego czy Gazety Krakowskiej. Szacunek za wzory do naśladowania, m.in. Pan Klemba, Piotr Rąpalski i inni tzw. dziennikarze.
Nie czytam tych gazet, o których piszesz i nie wiem co to za dziennikarze. Mi po prostu zabrakło wyraźnego oświadczenia SKWK odcinającego się od akcji z racami bądź potępiającego je. Na ten temat jest tylko jedno zdanie zakopane gdzieś w tekście pt. "Oceńcie sami".
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.03.2014, 17:07
poniżej dowód, o który prosisz:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._krakow_15589/

kto jest oficjalnym decydentem w Wisła Kraków S.A. ? Odpowiadam Zarząd, kto jest prezesem zarządu ? W Wiśle Kraków zgodnie z danymi podanymi na stronie www.wisla.krakow.pl jest to Pan Jacek Bednarz.
Nie masz racji.
Pomijając ze zarząd jest od rządzenia, a odpowiedzialność za zarząd bierze rada nadzorcza (jak sama nazwa wskazuje) to pod oświadczeniem jest podpis 'Wisła Kraków SA'. Zatem nie jest to oświadczenie J.B. ani tez zarządu klubu. Do tego nazwisko Bednarz nie pojawia się ani razu w dokumencie tak samo jak nie pojawia się wątek 'restauracji u wiślaków'. Masz jakiś dowód czy grasz w skojarzenia?

Mogę użyć tej samej retoryki - kto jest odpowiedzialny za zakazy niewinnych ludzi? Szukaj go sobie w klubie czy na policji - możesz iść i spytać kto jest podpisany pod dokumentem. Masz jakiś dowód ze to Bednarz?

Reasumując - albo posłujemy się logiką albo dowodami - możesz wybrać. Jeśli dowodami - Bednarz niewinny. Jeśli logiką - SKWK ma o wiele więcej wspólnego z racami i obecną sytuacją niż wskazują na to 'dokumenty'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 17:08
Nie czytam tych gazet, o których piszesz i nie wiem co to za dziennikarze. Mi po prostu zabrakło wyraźnego oświadczenia SKWK odcinającego się od akcji z racami bądź potępiającego je. Na ten temat jest tylko jedno zdanie zakopane gdzieś w tekście pt. "Oceńcie sami".
nie masz dowodów, że to SKWK stało za racami i tyle. Reszta jest Twoimi insynuacjami. Tak samo postępują ostatnio dziennikarze i policja.

Wystarczy oskarżenie, bycie w złym miejscu o złym czasie i już jesteś SKAZANY!!!

Nie masz racji.
Pomijając ze zarząd jest od rządzenia, a odpowiedzialność za zarząd bierze rada nadzorcza (jak sama nazwa wskazuje) to pod oświadczeniem jest podpis 'Wisła Kraków SA'. Zatem nie jest to oświadczenie J.B. ani tez zarządu klubu. Do tego nazwisko Bednarz nie pojawia się ani razu w dokumencie tak samo jak nie pojawia się wątek 'restauracji u wiślaków'. Masz jakiś dowód czy grasz w skojarzenia?

Mogę użyć tej samej retoryki - kto jest odpowiedzialny za zakazy niewinnych ludzi? Szukaj go sobie w klubie czy na policji - możesz iść i spytać kto jest podpisany pod dokumentem. Masz jakiś dowód ze to Bednarz?

Reasumując - albo posłujemy się logiką albo dowodami - możesz wybrać. Jeśli dowodami - Bednarz niewinny. Jeśli logiką - SKWK ma o wiele więcej wspólnego z racami niż wskazują na to 'dokumenty'.
Ty jesteś jedyny w swoim rodzaju. Gratulacje! Nie, to nie Bednarz wydał oświadczenie podpisując Wisła Kraków S.A. W czasie gdu jest prezesem tej jednostki organizacyjnej. Masz rację, przyznaję Ci "order uśmiechu!".

Cytat z powyższego oświadczenia:
W związku z wydarzeniami podczas meczu Wisła Kraków - Ruch Chorzów osobom, które są podejrzane o udział bądź współudział w zakłócaniu porządku, Klub postanowił (Zarząd, w którym prezesem jest Jacek B.) - zgodnie z nakazem ustawy z dnia 20 marca 2009 r. o bezpieczeństwie imprez masowych Art. 15., ust.3 punkt 3. - nie zezwolić na uczestnictwo w meczach Wisły Kraków do odwołania, ale nie krócej niż do końca sezonu. Decyzja ta dotyczy także grupy, która od lat zakłócała porządek na meczach przy Reymonta 22, a także podczas innych wydarzeń sportowych lub kulturalnych, dlatego już znajduje się w rejestrach Policji.

Daj sobie spokój już z Twoimi zagrywkami.

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ale on (Arked) wyraźnie pisze, że nie twierdzi, że to wina SKWK.
Właśnie to twierdzi:

Jeśli SKWK jest jakkolwiek odpowiedzialne za akcje z racami, a wszystko na to wskazuje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.03.2014, 17:18
nie masz dowodów, że to SKWK stało za racami i tyle. Reszta jest Twoimi insynuacjami. Tak samo postępują ostatnio dziennikarze i policja.

Wystarczy oskarżenie, bycie w złym miejscu o złym czasie i już jesteś SKAZANY!!!

Ty jesteś jedyny w swoim rodzaju. Gratulacje! Nie, to nie Bednarz wydał oświadczenie podpisując Wisła Kraków S.A. W czasie gdu jest prezesem tej jednostki organizacyjnej. Masz rację, przyznaję Ci "order uśmiechu!".

Zakaz taki może wydać klub piłkarski, czyli w naszym przypadku Jacek B. prezes Wisła Kraków S.A.
Ale on wyraźnie pisze, że nie twierdzi, że to wina SKWK. Tylko dlaczego SKWK nie potępiło tego działania na szkodę klubu?

Zresztą jakoś wydaję mi się, że Cupiał się wściekł za kolejną karę i kazał coś z tym zrobić.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.03.2014, 17:30
ty jesteś jedyny w swoim rodzaju. Gratulacje! Nie, to nie Bednarz wydał oświadczenie podpisując Wisła Kraków S.A. W czasie gdu jest prezesem tej jednostki organizacyjnej. Masz rację, przyznaję Ci "order uśmiechu!"
Nie jestem, zwyczajnie 'lece w ciula' by pokazać że proszenie o dowody nie ma sensu. Jeśli się jednak uprzesz - stosuj wymóg po równo. Jak oponent będzie się usprawiedliwiał, myślę że pokazałem . Będzie klincz, ale przynajmniej nie tylko jedna strona będzie mieć usta zamknięte.

Zresztą, obstawiam że tekst nie pisał to Bednarz tylko rzecznik, dlatego podpis widnieje 'Wisła Kraków SA'. Najprostsza z możliwych opcji, nieprawdaż? Więc co jeśli tekst pisał rzecznik prasowy Maks Michalczak? Tak samo co za różnica czy ktoś z SKWK rzucił race czy nie - ważne że SKWK się od 'oszczerstw' nie zdystansowało i tym samym idą na ich konto. Amen.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.03.2014 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.03.2014, 17:36
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście SKWK nie posądzam, też nie znam się i nie wiem co w nim się dzieje aktualnie więc nie krytykowałem. Jedno mnie zastanawia, dlaczego Stowarzyszenie w żadnym z do tej pory napisanych oświadczeń nie wspomniało i nie było przeciwne odpaleniu i rzuceniu rac na stadion. Bo każdy racjonalny kibic stwierdzi że odpalenie i wrzucenie rac z poza stadionu było przesadą i więcej dało minusów niż plusów ( plusów żadnych nie dało ). Tak się tylko zastanawiam.
A czemu SKWK ma cokolwiek o tym wspominać?
Czemu ty nie wspomnisz?
SKWK pożarło się z klubem o złotówkę od biletu a nie o race, więc nie widzę powodu, żeby mieli się z czegokolwiek tłumaczyć

Uparliście się jak osły o złotówkę – wycierając sobie do tego gębę Reymanem. A może – jeśli takie są piękne cele;/
I. Nie no nikt umyślnie nie atakował kibiców. Raczej to wynikło z braku pomyślunku.

Ale czy 15 czy 20 osób które ma decydować o wartościach nie wiem 10, 20 tys. ludzi?
Chyba nie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.03.2014 o godz. 18:14.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 17:38
Nie jestem, zwyczajnie 'lece w ciula' by pokazać że proszenie o dowody nie ma sensu. Jeśli się jednak uprzesz - stosuj wymóg po równo. Jak oponent będzie się usprawiedliwiał, myślę że pokazałem . Będzie klincz, ale przynajmniej nie tylko jedna strona będzie mieć usta zamknięte.

Zresztą, obstawiam że tekst nie pisał to Bednarz tylko rzecznik, dlatego podpis widnieje 'Wisła Kraków SA'. Najprostsza z możliwych opcji, nieprawdaż? Więc co jeśli tekst pisał rzecznik prasowy Maks Michalczak? Tak samo co za różnica czy ktoś z SKWK rzucił race czy nie - ważne że SKWK się od 'oszczerstw' nie zdystansowało i tym samym idą na ich konto. Amen.
Nie amen. Ty chciałeś dowodu działań Bednarza i je dostałeś, jeśli nie chcesz tego przyznać to trudno. Może i oświadczenie napisał rzecznik, ale na polecenie szefa czyli Pana Jacka Bednarza, który jest prezesem w Wisła Kraków i może wszystko.

Z drugiej strony nie ma dowodów, że SKWK stało za tym co się stało. To są domysły mediów i Policji.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.03.2014, 17:41
Nie amen. Ty chciałeś dowodu działań Bednarza i je dostałeś, jeśli nie chcesz tego przyznać to trudno. Może i oświadczenie napisał rzecznik, ale na polecenie szefa czyli Pana Jacka Bednarza, który jest prezesem w Wisła Kraków i może wszystko.

Z drugiej strony nie ma dowodów, że SKWK stało za tym co się stało.
I tu się zgadzamy. Czyli skoro nie ma dementi z obu stron to działania idą a conto zarządu i SKWK. Nie trzeba żadnych dowodów - milczenie po obu stronach jest oznaką zgody.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.03.2014 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 17:44
I tu się zgadzamy. Czyli skoro nie ma dementi z obu stron to działania idą a conto zarządu i SKWK. Nie trzeba żadnych dowodów - milczenie jest oznaką zgody.
chyba Cię Bozia opuściła. Milczenie nie jest oznaką zgody... Milczenie jest tylko sygnałem, że nie wypowiada się na ten temat, bo ta sprawa danej organizacji nie dotyczy.
A Bednarz się wypowiedział poprzez oficjalne oświadczenie na stronie www.wisla.krakow.pl

Skończ już tą durną rozmowę, bo naprawdę brniesz w coś co się nie da udowodnić.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów