The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2014, 17:11
To co wyprawia prezes spółki akcyjnej Bednarz to jest paranoja do kwadratu! Szkoda tu cokolwiek pisać, bo ręce opadają jak można podejmować tak absurdalne decyzje, tu potrzebny jest dobry ortopeda bo na psychiatrę już dawno za późno. Szkoda, że mogą ucierpieć przez to wyniki na boisku no ale trudno, żeby kibice wspierali prezesa który szkodzi swoim działaniem całemu klubowi. Piłkarze niech wiedzą, że nadal mają wsparcie kibiców i nadal liczymy na ich dobre wyniki ale akurat na stadionie tego nie usłyszą dopóki prezesem nadal będzie ten łysy typ. Jest wiele pożytecznych rzeczy, którymi mógłby się zająć np. robieniem beczek do kiszenia kapusty albo coś podobnego.

PS. Ciekawe czy Kuba Błaszczykowski też dostał zakaz stadionowy?
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2014, 17:22
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Powiedz jeszcze, że do tej pory sponsorzy walili drzwiami i oknami? Szczególnie do TS'u.

PS:Ale tu już nawet nie chodzi o to czy ktoś kogoś namawia na pójście na mecz lub nie. Fajnie, że podoba Ci się ciagłą inwigilacja środowisk kibicowski, ja nie mam ochoty patrzeć jak 40 psów stoi wzdłuż trybuny i mnie kameruje, plus dodatkowe kamery zamontowane przed derbami, oraz zastanawiać się czy osoba koło mnie nie jest czasem "stróżem prawa".
:
Kolego a myślisz, że ich wcześniej nie było?
Nawet na hali byli, bo jak komuś spod bluzy wystają kajdanki, to pomyśl większe jest prawdopodobieństwo, że jest psem, czy że jest tranzystorem lubiącym różne zabawy łóżkowe?
Będzie ich teraz pewnie więcej, jak taki siadzie obok mnie i go zczaję to nie mam zamiaru swojego zachowania zmieniać, powiem więcej, zacznę napierdalać na policje, ich rodziny do siedmiu pokoleń wstecz i tuska.
Najwyżej zakaz dostanę - w obecnej sytuacji mam to w dupie, mamy inne sekcje na które chodzę.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 15.03.2014, 18:11
Decyzja klubu na która wpływ miał Bednarz jest tak głupia, że aż cieżko znalezc odpowiednie słowo do jej opisania. Ale jak sie planuje jakieś działania trzeba przewidzieć ich konsekwencje. Z jaka reakcja klubu miało sie według "organizatorów" racowiska na Ruchu spotkać takie działanie? Bednarz miał powiedzieć, damy wam złotówkę tylko na drugi raz juz nie strzelajcie racami spoza stadionu. Ilu naprawdę przypadkowych osób dostało te zakazy za samo bycie u wiślaków? 99%? Nie wiem do końca czy prawda jest ze zakaz dostał każdy członek skwk czy tylko ci spisani? Bo jest wsród członków skwk mnóstwo osób które za cos takiego za chuja Bednarzowi nie odpuszczą i nie mam tu na mysli bojkotu z ich strony czy tylko krzyczenia w necie. My bojkotujac teraz mecze (do czego skwk słusznie nie nakłania) damy mu to czego chciał. Bedzie sobie siedział w loży i delektował sie cisza a powinien co mecz usłyszeć to i owo. Na tym ucierpią piłkarze, którzy grają ponad możliwości, kibice którzy kochają drzeć mordę cały mecz i kibice którzy nie wyobrażają sobie meczu bez atmosfery mimo ze bezpośrednio jej nie tworzą. Ucierpi Wisła jak klub. Wszyscy oprócz Bednarza. Warto sie wiec zastanowić co zrobić zeby te sytuacje odwrócić bo nie wiadomo kiedy go zwolnią. Za miesiąc? Rok? No wlasnie.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2014, 18:48
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
W GK piszą , że Bednarz powiedział, że ma poparcie Cupiała w wojnie z kibicami.
I że są przygotowani na spadek frekwencji oraz na to, że taka sytuacja może trwać kilka lat.

Tak się zastanawiam czy to prawda z Cupiałem ? A nawet jeśli mu tak powiedział, czy poparcie nadprezesa nie skończy się bardzo szybko, gdy zobaczy co się dzieje na stadionie.
Tylko krążą ploty, że Bednarz po sezonie odchodzi do jakiegoś klubu... A Cupiała ponoć w klubie nie ma
Ja się zastanawiam, czy dla dobra Wisły nie powinien wylecieć już... Bo ja temu łysemu krętaczowi nie wierze w żadne słowo jakie wygłasza.
Kłamał o kłopotach bogactwa, o transferach, kłamał SKWK o 1zł od biletu, kłamie, że wojny z kibicami nie prowadzi dając prawie tysiąc zakazów stadionowych, kłamie kibiców wymieniając się informacjami z policją na które zgody kibic nie wydał kłamał kiedy odnośnie zakazu stadionowego dla 6 tys osób ii pewnie kłamie z Cupiałem.
Niech wypier papier jak najszybciej krętacz łysy warszawski
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.03.2014 o godz. 19:07.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2014, 19:03
wystarczy że Cupiał jakiś czas temu gdy go zatrudniał zagwarantował poparcie do wszystkich jego decyzji jako prezesa, i w ten właśnie sposób się teraz osłania.mi się w to nie chce wierzyć kto normalny ryzykuje dochody dla klubu w myśl paru rac, za które płaci się kary rzędu 1,5k sprzedanych biletów.
kim on chce ten stadion zapełniać na takim poziomie sportowym.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 15.03.2014 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.03.2014, 19:08
Tak dla rozładownia

https://www.facebook.com/pages/Beka-...06058129472468

Ostatnio edytowane przez SharksiK : 15.03.2014 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.03.2014, 19:12
Mam ochotę spalić na meczu Kartę Kibica... może zakaz dostanę
Porter
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 15.03.2014, 19:20
Matko Boska Głos rozsądku z wislaportal

Wiślackie domino, czyli doczekaliście się na nasz głos w konflikcie!
Cytat:
Wisła Kraków SA z prezesem Jackiem Bednarzem na czele, jest od wczoraj prawdziwym bohaterem mediów. Te przekrzykują się w informacjach o "pierwszym w historii" aż tak poważnym podejściu do tematu "kibolstwa" i ukaraniu zadymiarzy. Szkoda tylko, że nasz klub poszedł nie w jakość, a w ilość!

Wielokrotnie dostawaliśmy od Was w ostatnich dniach "po głowie". "Musicie opowiedzieć się po czyjejś stronie konfliktu, nie możecie być neutralni". "Kto Was zastraszył, przyznajcie się". "Teraz już wiadomo, że sami jesteście z SKWK". Takie i nie tylko takie wiadomości dostajemy od prawie tygodnia (niektórych nie da się zacytować, powiedzmy że przed godziną 22:00). I aż do wczorajszego komunikatu Wisły SA nie zamierzaliśmy się w ogóle wypowiadać w szerszym zakresie na temat tego, co działo się na derbach, a także tego, co działo się na meczu z Ruchem oraz o wszystkich konsekwencjach, które są z tym związane.

Dzieci lubią przewracać klocki domino, które spadając popychają kolejne. I tak właśnie jest tym razem, choć nie mamy do czynienia z dziecięcą zabawą. Domino o którym piszemy - zapoczątkowała nieumiejętność, a może nawet niechęć, porozumienia się klubu z kibicami! I jeśli pytacie nas o to po czyjej jesteśmy stronie, to powiemy - po żadnej!!! Jedna decyzja pociągała kolejną i jak w każdym konflikcie nigdy jeszcze nie było tak, aby winna była tylko jedna strona. Skoro kibice dostali obietnice o przekazaniu 1 zł od każdego biletu, a następnie zmieniano warunki umowy, to bynajmniej klub nie wykazał się dobrą wolą, aby tę umowę ostatecznie parafować. Zwłaszcza, że z tego co nam wiadomo - przedstawicielom SKWK zmiany w niej stopniowano!

Absolutnie nie popieramy natomiast tego co wydarzyło się później. Absolutnie potępiamy odpalenie rac na derbach i rzucenie ich na murawę. Karygodnym było ostrzelanie środkami pirotechnicznymi stadionu podczas meczu z Ruchem! Winni tego powinni zostać ukarani. Koniec i kropka. Tym bardziej, że jedno i drugie zachowanie doprowadziło do lawiny, w której ucierpiała WISŁA. Jako klub, jako kibice, jako wizerunek, a na koniec każdy kto jest z "Białą Gwiazdą" związany! Ucierpiałeś więc na tym i Ty czytający te słowa, tak jak i cierpię z tego powodu ja sam - je piszący!

Co gorsze - konflikt kibiców z Wisłą SA można było rozwiązać inaczej. I to na pewno nie siłowo! Bo jakże inaczej wyglądałoby, gdyby przed derbami SKWK podało do publicznej wiadomości informację o zawieszeniu rozmów w sprawie umowy "złotówkowej"? Tym bardziej, jeśli Jacek Bednarz rzeczywiście "umawiał się" na ewentualne "racowisko" podczas meczu z Zawiszą, aby stadion został zamknięty na mniej ważną potyczkę z Podbeskidziem.

Niepokojące jest też przemilczenie przez klub informacji o karze po derbach. W komunikatach nie było ani słowa o ultimatum, jakie dostała Wisła, czyli albo brak sektora C i zakaz przesadzania kibiców na inne miejsca, albo dwa mecze kary i całkowicie zamknięty stadion! Fakt ten wypłynął dopiero po wszystkim, gdy "zadyma" rozgorzała już w pełni!

Jakże inny byłby bowiem odbiór tejże poderbowej kary, gdyby nasz prezes wyszedł i powiedział - Wybraliśmy "mniejsze zło", zamykając tylko sektor, który "zawinił".

Niestety - jak wiadomo - nic takiego nie miało miejsca, mieliśmy za to liczne oskarżenia z obydwu stron, które tym bardziej wpływały na wzajemną niechęć i podsycało konflikt. A ten zaowocował wydarzeniami na początku meczu z Ruchem. Powtórzmy - wydarzeniami karygodnymi, które nie miały prawa się zdarzyć. Tym bardziej, że były kompletnie niekontrolowane przez osoby za to odpowiedzialne. Co gorsze - to właśnie one doprowadziły do prawdziwego trzęsienia ziemi i naprawianie jednego błędu kolejnym.

Te największe należą - czy to się komuś podoba, czy nie - do policji, która niby "nakręciła" zdarzenie z minionej soboty, ale czy film został użyty jak należy? Oczywiście, że nie! Policja wkroczyła bowiem do akcji po fakcie, po tym jak mecz się zakończył! Osoby odpowiedzialne za całą sprawę mogły znaleźć się w międzyczasie nawet nie tyle na innej ulicy, ale w innym mieście, a mimo to policja postanowiła nadrobić swoją niekompetencję i pokazać siłę. Wtargnięcie do klubowej restauracji, późniejsze nocne przeszukanie pomieszczeń TS Wisła (nic nie znaleziono!) oraz zatrzymanie wiceprezesa klubu - można określić jednym słowem - SKANDAL.

Wszystko zrobiono "pod media", pod walczącą z "kibolstwem" - "Gazetę Wyborczą". Zwłaszcza że podano kompletnie wyssaną z palca informację o prezesie, który własnym ciałem (!) blokował wejście do restauracji interweniującej (sic!) policji! Próbowaliście to sobie w ogóle wyobrazić? Tak czy nie - twórców gier komputerowych zachęcamy do napisania takowej. Oczywiście - na czas, ile główny bohater gry "Gigantyczny Prezes TSW" - w tych drzwiach pod naporem policyjnych "pał" wytrzyma!

A tak już bez żartów - prawda była zupełnie inna, choć oczywiście znajdą się tacy, którzy w restauracji nie byli, ale wszystko wiedzą i widzieli lepiej.
Nie jeden raz mieliście może do czynienia z policyjną interwencją? Może byliście choć raz na wyjeździe i wiecie jak w takich momentach zachowują się panowie z pałką przy boku. "Pies szczeka bo się boi" - oni boją się również, choć w ilości i jedności siła, a że prezes poprosił o nakaz - cóż. Naszej "władzy" to wystarczyło, aby zakuć "przeszkadzającego" w ich opóźnionej interwencji i "zrobić swoje". Zwłaszcza, że był "pod wpływem". Moglibyście się jednak zdziwić, bo "wpływ" wykazuje też choćby kilka łyków wypitego piwa. Jeśli piliście więc kiedykolwiek, siedząc w takiej czy innej knajpce ze znajomymi bursztynowy napój z białą pianą, to jesteście takimi samymi potencjalnymi przestępcami, jak bohater tego akapitu! Może nawet nakręcą o nim film?
Tym bardziej, że policja poszła dalej i zabawiła się w "spisywanie kibiców". Do tego robiła to wyrywkowo, o czym zapewne mało kto wie! I jakby nie patrzeć robiła to także wśród uczestników POMECZOWEGO tak naprawdę spotkania się ludzi. Interwencja policji miała już bowiem miejsce po zakończeniu meczu Wisła - Ruch, co oznacza, że "U Wiślaków" znalazło się też bardzo wiele przypadkowych osób! Także takich, które spotkanie oglądały ze stadionu!

Konkluzja z tego jest jedna - chyba nigdy nie zdarzyło się, aby dostać zakaz stadionowy za... przebywanie w klubowej restauracji, nawet jeśli w jej pobliżu doszło PARĘ GODZIN WCZEŚNIEJ - do popełnienia przestępstwa! Karanie osób, które nie miały z tym nic wspólnego jest co najmniej niepoważne, a niestety Jacek Bednarz taką decyzję podjął. Został oczywiście wspomnianym "bohaterem mediów", ale czy na pewno powinien kibiców?

Ostatnie decyzje Wisły SA nie powinny podobać się komukolwiek, kto na piłkarskie mecze chodzi! Za chwilę okazać się bowiem może, że każdy z czytających te słowa znajdzie się powiedzmy w okolicach stadionu, gdzie znów dojść może do interwencji policji - i także zostanie "spisany", za co dostanie zakaz stadionowy! Dziś sytuacja taka spotkała może kilku winnych, ale też dużą grupę osób, które z racami strzelanymi w stronę stadionu nie miały kompletnie nic wspólnego. I to nie jest tylko kwestia pecha, jaki ich spotkał.

Policja zastosowała też swój siłowy pokaz przed piątkowym meczem koszykarek, bo i po co do hali weszła grupa panów w pełnym rynsztunku? Po co ta prowokacja? Czy tak to ma teraz wyglądać, bo jeśli tak, to nie zdziwcie się - to nie koniec "zabawy"! Tym bardziej, że dano jej przyzwolenie, a media czekają na dalszy "rozlew krwi"!

A ten niestety może nadejść, bo też niepokojący jest przekaz samego prezesa Bednarza, który zapowiedział, że nie ma zamiaru rozmawiać z SKWK... I oczywiście, że organizację tę oceniać można na różne sposoby, co też z lubością niektórzy czynią. Teraz oberwało się jej więcej niż mocno, ale prawdą jest, że bez działań Stowarzyszenia w ostatnich latach coś takiego jak marketing i promocja Wisły istniałaby w mocno okrojonym zakresie. A akcja z zapraszaniem dzieciaków na stadion jest prawdziwym majstersztykiem! Czy to się komuś podoba, czy nie, ale w opłacanym skądinąd dziale marketingu klubu nie znalazł się w poprzednich latach nikt, kto nie tyle by tę akcję wymyślił, ale i wcielił w życie!
Nie chcę tutaj bynajmniej bawić się w adwokata SKWK, choć i tak zostanę zapewne o to posądzony (dla jasności - nikt w naszej redakcji do SKWK nigdy nie należał), ale też wiele osób zapomniało, że to nie jedyna kibicowska grupa na stadionie. Nie każda z działających tam osób jest wszech obecnym teraz na Wiśle i sektorze C - "bandytą". A właśnie to wielu z Was sugeruje, co jest nawet nie tyle niesprawiedliwe, co więcej niż niestosowne. Tak jak i Jacek Bednarz nie jest w całym tym "domino" li tylko ministrantem w białej komży. W końcu jeśli jako PREZES nie zamierza doprowadzić do zażegnania konfliktu, to może warto mu przypomnieć, że klub Wisła Kraków jest nie tylko dla niego, ale także dla KIBICÓW, co oznacza, że siłą rzeczy jeśli nie zamierza z nimi rozmawiać, to jego dni przy Reymonta wydają się być policzone. Taka bowiem rola prezesa, aby "prezesować", co oznacza nie tylko "spijanie śmietanki", ale właśnie odnajdywanie się w sytuacjach kryzysowych, w tym zażegnywanie takich lub innych konfliktów. Na dziś nie zawsze natomiast jasnymi i sprawiedliwymi (!) działaniami doprowadza do jego jeszcze większej eskalacji.

A że tak jest niech świadczy fakt, że Wisła komunikuje, że nie prowadzi "wojny z kibicami", po czym nakłada kary nie za DOWODY, ale za PODEJRZENIA. Dostał młody i stary, dziewczyna i chłopak - dostał ten, którego spóźniona z interwencją policja - spisała feralnego wieczoru! Jeśli to nie jest "wojna z kibicami", to co to jest?

Co więcej - wprowadzenie policji na stadion w czasie meczu odstraszy nie tylko tych wszech obecnych dla żądnych sensacji mediów "bandziorów", ale i osoby, które na Wisłę chodzą od lat, ale nie chcą przy Reymonta wracać do czasów zamierzchłych, gdy cała "dziesiątka" zawsze była obstawiona wiadomym kordonem! Dostaliśmy już zresztą kilka sygnałów, że pełniący ważne funkcje publiczne osoby naszego miasta - nie zamierzają zjawić się w obecnej sytuacji na stadionie przy ulicy Reymonta! Niekoniecznie trzeba więc być "bandziorem", aby z meczów zrezygnować. Niektórzy nawet jeśli podoba im się determinacja prezesa Bednarza, to części jego działań po prostu nie popierają. Zakazy stadionowe za przebywanie w restauracji również!

Oczywiście zasadnym pozostaje teraz pytanie - co dalej? Na dziś Wisła SA wygoniła niestety ze swojego stadionu nie tylko osoby "notowane" lub "spisane", ale też sporą część kibiców, którzy od lat chodzili na każdy mecz przy Reymonta 22. I to jest naprawdę bardzo, ale to bardzo przykre. Co gorsze - końca tego konfliktu KOMPLETNIE nie widać, a wręcz przeciwnie - może on tylko narastać!
Tych więc wszystkich, którzy całość widzą albo na biało, albo na czarno, zachęcamy do przemyślenia być może tego tekstu. I jednak szerszego spojrzenia na całość, tej naprawdę nieprzyjemnej sprawy!
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Pisałem, że to porządny portal
a ja przyznaje się co do błędu w ocenie jego adminów...
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.03.2014 o godz. 19:29.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.03.2014, 19:21
Pisałem, że to porządny portal
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 15.03.2014, 19:42
Tak sobie wchodzę teraz na konto znajomego i patrzę na sektor C ile tam jest karnetów sprzedanych to tak sobie myślę jak można być takim s....ysynem żeby tak zniechęcać ludzi do zakupu karnetów w przyszłości.
Dla mnie to jest niepojęte...

a co do wislaportal. jak czytam teraz te komentarze tam to mnie śmiech ogarnia. jeden zwykły normalny artykuł, który oddaje prawdę i nagle zmiana nastawienia, wszystkich o 180 stopni. Nagle SKWK to już nie bandyci a minusy zamieniają się w plusy
Tak właśnie działa siła mediów...
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.03.2014 o godz. 19:51.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 15.03.2014, 20:06
Porter napisał(a):Wyświetl post
Mam ochotę spalić na meczu Kartę Kibica... może zakaz dostanę

jesli podciagna ten wybryk pod pirotechnike i zabawe otwartym ogniem to juz po tobie
Odpowiedz cytując
Pawlak
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 15.03.2014, 20:11
Wiem, że z racji mojego pochodzenia moje zdanie nie będzie tu miało większego znaczenia. Wiem, że Warszawiak nie powinien się wtrącać w racje Krakowskiej braci kibicowskiej, ale... Czy wy, kibice krytykujący SKWK, nie widzicie że oni tak po prostu mają rację? Pomijając całą kwestię z Bednarzem (który okazał się zwykłą szmatą, która za dzindziory od pracodawcy, jest w stanie wytoczyć wojnę znacznej część własnych kibiców), wejdźcie w głąb postulatów SKLW w trakcie wojny z ITIami (z łatwością można je znaleźć w sieci, choćby na żyleta.info). Postulaty są w tym momencie, niemal bliźniacze, a co to mówi o bardzo możliwym, nawet długo letnim proteście (oby nie)? To, że to już było grane, i że bez kiboli klub w Polsce, raczej nie pociągnie na jako takim poziomie. Bo niby kto przyjedzie oglądać naszą skopaną ligę? Fani dobrego footballu? Nie. Mając NC+, jak będą chcieli to włączą sobie ligę hiszpańską, angielską, francuską, włoską czy niemiecką na Eurosporcie. Czy to się komuś podoba czy nie, na żywo naszą przaśną, beznadziejną ligę oglądają w 65% procentach fanatycy, którzy również w mniejszym lub większym stopniu lubią popatrzeć na to co się dzieje na trybunach.

Druga rzecz. Czy Bednarz nie widzi, że traktowanie KAŻDEGO kibica, czy to piknika, biznesmena, ultrasa czy chuligana jako potencjalnego klienta również mogłoby przynosić zyski? Leśnodorski z Mioduskim wydali oświadczenie (http://legia.com/news,40261-komunika..._warszawa.html) w którym przepraszają wszystkich kibiców, łącznie z tymi którzy mają karnety na Żyletę. Jaki był efekt? Na ponad 10 tysięcy ludzi którzy mięli karnety, zwróciło je... 30 osób. Choć media, tak hucznie zapowiadały masowe zwroty i kilometrowe kolejki.

Bednarz, łysy krótkowidzu (szkoda, że dajesz taką laurkę wszystkim z minusem w wadzie wzroku), z kibolstwem nie da się wygrać, wcześniej czy później, ty czy ktokolwiek inny, będzie się musiał z nim dogadać.

Powodzenia SKWK. Życzy faszysta ze stolicy.
Ostatnio edytowane przez Pawlak : 15.03.2014 o godz. 20:29.
Faszysta i kibol
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 15.03.2014, 20:23
tu już nie ma co komentować.
Warto zadać jedno pytanie - gdzie się podział zdrowy rozsądek?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 15.03.2014, 20:25
Pawlak napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że z racji mojego pochodzenia moje zdanie nie będzie tu miało większego znaczenia. Wiem, że Warszawiak nie powinien się wtrącać w racje Krakowskiej braci kibicowskiej, ale... Czy wy, kibice krytykujący SKWK, nie widzicie że oni tak po prostu mają rację? Pomijając całą kwestię z Bednarzem (który okazał się zwykłą szmatą, która za dzindziory od pracodawcy, jest w stanie wytoczyć wojnę znacznej część własnych kibiców), wejdźcie w głąb postulatów SKLW w trakcie wojny z ITIami (z łatwością można je znaleźć w sieci, choćby na żyleta.info). Postulaty są w tym momencie, niemal bliźniacze, a co to mówi o bardzo możliwym, nawet długo letnim proteście (oby nie)? To, że to już było grane, i że bez kiboli klub w Polsce, raczej nie pociągnie na jako takim poziomie. Bo niby kto przyjedzie oglądać naszą skopaną ligę? Fani dobrego footballu? Nie. Mając NC+, jak będą chcieli to włączą sobie ligę hiszpańską, angielską, francuską, włoską czy niemiecką na Eurosporcie. Czy to się komuś podoba czy nie, na żywo naszą przaśną, beznadziejną ligę oglądają w 65% procentach fanatycy, którzy również w mniejszym lub większym stopniu lubią popatrzeć na to co się dziej na trybunach.

Druga rzecz. Czy Bednarz nie widzi, że traktowanie KAŻDEGO kibica, czy to piknika, biznesmena, ultrasa czy chuligana jako potencjalnego klienta również mogłoby przynosić zyski? Leśnodorski z Mioduskim wydali oświadczenie (http://legia.com/news,40261-komunika..._warszawa.html) w którym przepraszają wszystkich kibiców, łącznie z tymi którzy mają karnety na Żyletę. Jaki był efekt? Na ponad 10 tysięcy ludzi którzy mięli karnety, zwróciło je... 30 osób. Choć media, tak hucznie zapowiadały masowe zwroty i kilometrowe kolejki.

Bednarz, Łysy krótkowidzu (szkoda, że dajesz taką laurkę wszystkim z minusem w wadzie wzroku), z kibolstwem nie da się wygrać, wcześniej czy później, ty czy ktokolwiek inny, będzie się musiał z nim dogadać.

jak dla mnie bardzo mądry i rzeczowy post ...teraz przyszła kolej na nas....przypuszczam ze niedługo przyjdzie kolej na kolejne grupy kibicowskie na innych stadionach......przeciez takie to teraz trendy....
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.03.2014, 20:31
Jacku B. ....Wojciechu J. naszych czasów.

Chwała Ci za to ze wybrales "mniejsze zło".
Tocz dalej te wojne...
Zniszcz ten klub który tak naprawdę gówno dla Ciebie starego legionisty znaczy...
I ja nigdy nie zrozumiem co taki łysy .... jak Ty robi w tym jakze pięknym klubie z tradycjami...
Uczyles się skladac litery jak niektórzy z tych którzy dostali zakazy stadionowe już chodzilo na Wisłe...

BRAWO ...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 15.03.2014, 20:49
tak na rozladowanie atmosfery https://www.facebook.com/photo.php?fbid=853462001347649&set=a.5584278375177 35.147415.145261322167724&type=1
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 15.03.2014 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.03.2014, 21:08
Ten uciekający to Bednarz, a rysunek jest przepowiednią roku 2015.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.03.2014, 22:30
Pawlak napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że z racji mojego pochodzenia moje zdanie nie będzie tu miało większego znaczenia. Wiem, że Warszawiak nie powinien się wtrącać w racje Krakowskiej braci kibicowskiej, ale... Czy wy, kibice krytykujący SKWK, nie widzicie że oni tak po prostu mają rację? Pomijając całą kwestię z Bednarzem (który okazał się zwykłą szmatą, która za dzindziory od pracodawcy, jest w stanie wytoczyć wojnę znacznej część własnych kibiców), wejdźcie w głąb postulatów SKLW w trakcie wojny z ITIami (z łatwością można je znaleźć w sieci, choćby na żyleta.info). Postulaty są w tym momencie, niemal bliźniacze, a co to mówi o bardzo możliwym, nawet długo letnim proteście (oby nie)? To, że to już było grane, i że bez kiboli klub w Polsce, raczej nie pociągnie na jako takim poziomie. Bo niby kto przyjedzie oglądać naszą skopaną ligę? Fani dobrego footballu? Nie. Mając NC+, jak będą chcieli to włączą sobie ligę hiszpańską, angielską, francuską, włoską czy niemiecką na Eurosporcie. Czy to się komuś podoba czy nie, na żywo naszą przaśną, beznadziejną ligę oglądają w 65% procentach fanatycy, którzy również w mniejszym lub większym stopniu lubią popatrzeć na to co się dzieje na trybunach.

Bednarz, łysy krótkowidzu (szkoda, że dajesz taką laurkę wszystkim z minusem w wadzie wzroku), z kibolstwem nie da się wygrać, wcześniej czy później, ty czy ktokolwiek inny, będzie się musiał z nim dogadać.

Jak nie lubię zbytnio lesnodorskiego, tak on ma zupełnie inne podejście do kibiców . Mimo że u nich sytuacja była jeszcze gorsza w końcu pobicie =/= rzucanie rac, to on jeszcze przeprasza kibiców i nie zaczyna z nimi wojny, Bednarz ma odwrotne podejście, woli zamknąć stadion, dac zakazy i mieć wyjevane , nam by się przydał prezes - Wislak a nie człowiek który z nimi walczy.
Jeśli chodzi o zakazy to należy z tym walczyć, jakieś pozwy etc żeby zapewnie się nie poczuli, że można bezkarnie każdego "skazać".Prawo nie jest w tym wypadku po stronie Jacka.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.03.2014, 22:42
między Jackiem B. a Leśnym jest taka różnica, że Leśny zanim został prezesem Legii to chodził na żyletę jako kibic.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 15.03.2014, 22:46
SKWK nie zostawi żadnego kibica Wisly bez pomocy(osoby, którym Bednarz dal zakazy za oglądanie meczu w restauracji)

Oficjalna informacja pojawi sie na stronie www.skwk.pl, byc moze juz w poniedzialek. Wiec zaglądajcie na stronę, a wszystkiego sie dowiecie. Bednarz w porozumieniu z komendantem policji próbują sprytnie obejść prawo.. ale moze im sie to nie udac. Wiecej info na wspomnianej stronie SKWK.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.03.2014, 00:04
raindog napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie idealnym rozwiązaniem, byłoby dojście do porozumienia, gdzie Bednarz odchodzi po sezonie z przyczyn czysto sportowych - klub oddłużony
Masz na myśli spłatę całego zadłużenia, czyli całego długu Wisły wobec TeleFoniki.. (?!?), no to ..nie mam już pytań.
Reszta Twojego wywodu jest również tak odbiegła od faktów, iż szkoda mi czasu na polemikę, mam wrażenie że żyjesz w swoim świecie i Ci w nim dobrze, ok ..czyli mamy już za progiem zgodnie z obietnicami Jacka Bednarza tylko "kłopoty bogactwa", no super, szkoda tylko że ten Twój świat nie ma nic wspólnego z realnym.
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2014, 00:14
raindog jesli chodzi o psy ma stadionie to chyba ustawa o imprezach masowych dokladnie mowi ze psy moga wejsc na stadion tylko na polecenie organizatora
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2014, 00:19
(...)
Będę brutalnie szczery - nie chce mi się w tej kwestii zabierać głosu. To bez sensu, ponieważ Bednarza już nie ma, więc dyskutowanie nad decyzjami które firmował (nie mylić z "jego" decyzjami, bo to rozróżnienie może być tutaj bardzo ważne) to strata czasu. Osobiście jestem pesymistą, uważam że Łysy pożegna się z Wisłą przed sprzedażą karnetów. rav twierdzi, że o wiele szybciej. Mam nadzieję, że ma rację, choć powody które podaje wskazują na przerażającą krótkowzroczność zarządu Wisły.

No ale dobra. Będzie zwięźle, więc jeżeli masz zamiar czepiać się szczegółów, to i tak nie oczekuj odpowiedzi.

1) To nie jest dziwny traf, klub uderzył pośrednio i bezpośrednio w ultras. Słyszałem o konfiskacie rac przed Derbami.
SKWK != Ultras. Jeżeli tego nie rozumiesz, nie mamy o czym dyskutować. SKWK nie ma władzy absolutnej nad kibicami. Nie wiemy nawet, czy Ci co rzucali byli w SKWK. Masz na to jakieś dowody?
Oczywiście, że nie.

2) Nie ma się do czego odnosić w kwestii zmian w projekcie "Złotówka", bo kot już wyjaśnił działanie demokracji w sposób przystępny nawet dla opornych. Ciebie i Tobie podobnych nie było na spotkaniach SKWK, ultrasi byli. Winni jesteście Wy, bo macie wywalone i liczycie, że pomimo tego ktoś będzie czytał w Waszych myślach. Widziałem mnóstwo apeli SKWK o aktywność i uczestnictwo.

3) O który konflikt pytasz? Bez znaczenia zresztą, ale jeżeli uważasz, że początkiem było rzucenie rac, to niestety również nie mamy za bardzo o czym dyskutować.

4) Wybacz, nie mam zamiaru tolerować prostych erystycznych sztuczek. W tym wypadku chodzi o (za wiki, nie chciało mi się szukać czegoś bardziej wiarygodnego): "Dać przeciwnikowi do wyboru między proponowaną przez nas tezą a przejaskrawioną antytezą". Niestety, biznes prowadzi się w oparciu o istniejących realnie klientów, a nie wymarzonych. Jak prowadzisz bar, to musisz wpisać w koszty to, że Ci czasem ktoś toaletę zarzyga albo będzie burda.
Realia meczu piłkarskiego w Polsce są jakie są. Derby rządzą się swoimi prawami. Kibice i ultrasi jak dotąd wykazywali się bardzo dużą wstrzemięźliwością.

Jacuś próbuje (załóżmy, że to wszystko na serio) zmienić klientelę. Nie uda mu się z wielu powodów. Powód pierwszy i najważniejszy - 90% meczów Wisły nie da się oglądać na trzeźwo i z przyjemnością. Będzie dobry futbol, będą koneserzy futbolu, kibice sukcesu i reszta którym oprawy zwisają. Wtedy taki model miałby sens.

Obecnie?

I tu wracamy do punktu wyjścia. Widzisz, są dwie wersje: Jacek jest już albo spakowany, albo posiedzi tu odrobinkę dłużej, ale za to rzeczy dostanie później UPC.
raindog napisał(a):
Jeśli na niekorzyść klubu, co w takim razie powinno zrobić się z winnymi, którzy skądinąd dla wielu zasiadających na C nie byli anonimami?
Powiem Ci czego NIE robić - nie stosować odpowiedzialności zbiorowej i akcji pokazowych. W....isz większość kibiców i narazisz klub na procesy. Sposób, w jaki Jacek w krótkim czasie narobił sobie wrogów poza SKWK jest - nie wstydźmy się tego słowa - rozpierdalający. "Spisek czy głupota?" - chciałoby się zapytać. Osobiście stawiam na głupotę.

Dlatego cała ta dyskusja jest bezprzedmiotowa.

P.S. Żeby nie było - to rav jest O WIELE lepiej poinformowany i gdybym miał postawić pieniądze, to na niego.

P.S. 2 Co by się stało, gdyby Łysy Jacek działał spokojnie, z rozmysłem i w sposób metodyczny? Podejrzewam, że i tak by nie wygrał, ale na pewno całość dłużej by trwała. A tak, "w meczu swojego życia" w krótkim czasie strzelił samobója, złapał czerwoną kartkę i bardzo możliwe, że sprokurował karnego. Jak by nie patrzeć, to jednak cienki z niego piłkarz był. Jak zwykle w naszej lidze dyskusja czy to była jego pierdołowatość, czy mecz był od początku ustawiony pozostanie otwarte. Gdyby jednak Jacek działał spokojnie, z rozmysłem i w sposób metodyczny, to jako klub bylibyśmy zapewne w innym miejscu, a on grałby w innej lidze...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.03.2014 o godz. 00:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Stary 16.03.2014, 00:33
i na tym poscie dyskusja powinna sie zakonczyc bo pokazuje sedno sprawy Polska to nie Anglia czy hiszpania zeby przychodzic na stadion dla poziomu pilki Polska to Polska czy to sie komus podoba czy nie
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 16.03.2014, 00:50
Zebrano w jeden mecz 7.000 podpisów dla złotówki od biletów więc nie pie.rdol co jest zgodne z prawdą.

Dalsza dyskusja jest zbędna, nie ma i już nie będzie żadnych porozumień, pogawędek z aktualnym zarządem.
Bednarz na dniach odchodzi i kończy się pewna epoka. Ubecka epoka.
Łysy może i być coś zdziałał na dłuższą metę, tyle, że przy okazji wyj.ebał 400 zakazów Bogu winnym kibicom (połowa to pikniki i kibice jeżdzący na Wisłę od lat '60) dlatego rozwiązanie jego sprawy nadejdzie szybciej.
Łysy zdaje sobie sprawę, że traci grunt pod nogami. On już sam nie wie co czyni.

A po newsie na wislaportal jeszcze szybciej.
Ostatnio edytowane przez element : 16.03.2014 o godz. 00:54.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Stary 16.03.2014, 00:51
i 420 osob odpalalo race czy 420 osob ukrywalo sprawcow? do metod bednarza nie wiem czy skory bylby sie posunac Lukaszenka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.03.2014, 00:56
Jaka erystyczna sztuczka? Działanie ze świadomością, iż prowadzi do zamknięcia stadionu na dwa mecze jest korzystne dla klubu czy nie? Proste pytanie, prosta odpowiedź.
Myślę, że już Ci wyjaśniłem jaka. Chyba, że dyskutujemy o innej lidze, innym kraju, ew. bawimy się w wirtualną rzeczywistość.
Nie jestem fanem rac, ale to niczego nie zmienia.

Zgadzam się. Jednak wiesz, że ktoś świadomie ukrywający sprawców również jest pociągany do odpowiedzialności?
Serio? Ale chyba w polskim prawie nie ma obowiązku denuncjacji? To znaczy, teraz już jest, ale dotyczy tylko fotoradarów (PO, nuff said).
Jest monitoring, jest policja, jest ochrona. Ale fakt, że nie złapano sprawców (z którymi nie sympatyzuję) obciąża SKWK? To sugerujesz?
Jest coś za co SKWK nie odpowiada?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.03.2014 o godz. 00:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.03.2014, 01:03
420 osób - nikt nic nie widział, nikt nic nie odpalał i zapewne nikt nic o tym nie słyszał. Gdybym się tam znalazł, pewnie zrobiłbym tak samo i dostałbym zakaz, choć swoje zachowanie potraktowałbym raczej jako brak odwagi cywilnej.
Zwłaszcza Ci, którzy weszli tam PO meczu wykazali brak odwagi cywilnej i czujności rewolucyjnej.
Tak więc zakazy jak najbardziej się należały.

Słyszałem historie jednego kolesia, który wyszedł z poczty(?) kiedy akurat szła manifestacja robotników, przez co został zwinięty przez ZOMO i przesiedział kilka dni w areszcie. Pewnie parę pał też wyłapał.
Od tego czasu standardy się zmieniły. A przynajmniej mam taką nadzieję.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.03.2014 o godz. 01:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.03.2014, 01:05
Naturalnie chodzi tylko o słynne zaległości Basałajańskie.
Słynne znaczy konkretnie ile komu, te „lichwiarskie odsetki” też, czy nie , Małecki jak odchodził też miał zaległości ..ale komu ja to pisze.., przecież Ty żyjesz w świecie równoległym, w Twoim świecie są już w Wiśle „kłopoty bogactwa”.., a SKWK zaczęło konflikt ot tak dla zabawy. Bez odbioru.
element napisał(a):Wyświetl post
Bednarz na dniach odchodzi i kończy się pewna epoka. Ubecka epoka.
No zaraz, może i J.B. wyleci, oby jak najszybciej, ale niezatapialny Zdzicho raczej zostaje, a poza tym przyszłość jak dla mnie jest tu niewiadoma, główne pytanie, jaki pomysł na Wisłę ma boss jest nadal bez odpowiedzi ..

Ostatnio edytowane przez milosz : 16.03.2014 o godz. 01:12.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.03.2014, 01:09
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
między Jackiem B. a Leśnym jest taka różnica, że Leśny zanim został prezesem Legii to chodził na żyletę jako kibic.
Mozliwe ze lysy tez tam chodzil...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów