|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Choć pytać w klubie nie szkodzi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Będę usuwał wszystkie posty, w których znajdę nieprzychylne (tak łagodnie mówiąc), osobiste uwagi wobec rozmówcy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zakładając że masz rację, obraz jaki mnie się rysuje jest taki że SKWK jest jeszcze za słabe do reprezentacji kibiców w tym wymiarze w jakim klub oczekuje - być może to jest powód postawienia warunków zaporowych w umowie. Negocjuje w niedojrzały sposób, w przypadku fiaska obraża się niczym małe dziecko. Wyciąga historyczne brudy na światło dzienne przy pierwszym lepszym niepowodzeniu. Po lekturze postu Kota - muszę, niestety, przyznać mu rację. Słabość SKWK jest konsekwencją słabości nas samych - kibiców. Nie tłumaczę tutaj Bednarza - ma gość swoje za uszami, ale tez patrząc na to z tej strony nie można negować jego decyzji i traktować jako skrajnie złą. Być może faktycznie stwierdził że SKWK w tej formie nie jest w stanie dać wystarczających gwarancji na to do czego się zobowiązuje w zamian za tą 'złotówkę'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.03.2014 o godz. 10:01.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zupełnie nie abstrakcyjne. Do tego stopnia realne, że odróżniam "wierność, honor i braterstwo" od tzw "złodziejskiej lojalności" co obawiam się, że wielu kibiców myli.
Stąd moje pytania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Tylko co znaczy u Ciebie honor i braterstwo ? Może doniesienie na policję ? Może radość z zawinięcie wiślaka ? To jest tylko pytanie, które określi, czy jesteś kibicem czy .... ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.03.2014 o godz. 10:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Race
W Wiśle ostatnio zaczęło się poprawiać sportowo, organizacyjnie i finansowo. Jest to fakt i jeśli ktoś to neguje to znaczy że nie jest obiektywny. Pisanie więc że Bednarz jest tu po to by zniszczyć Wisłę i wszystko co robi jest złe jest po prostu nielogiczne (a nazwałbym to inaczej gdybym wypił rano mocniejszą kawę). Problemem stały się tak naprawdę race. Głupie race. Dla części kibiców one muszą być i koniec. Nie ważne ewentualne kary dla klubu nie ważne bezpieczeństwo. Race stały się symbolem wolności, którą my Polacy kochamy. Bednarz stąpał po cienkiej linie: z jednej strony kibice SKWK, super oprawa wyższa frekwencja z drugiej straty spowodowane zachowaniem kibiców (a głównie chodzi o race.) Prezes próbował jakoś lawirować między jednym a drugim czego kuriozalnym przykładem była nieoficjalna sugestia urządzenia racowiska na Zawiszy zamiast na derbach ? Chodziło o mniejsze straty w przypadku kar .... Tak a propos: Ujawnienie tej propozycji publicznie było fair ? ... po prostu sk...stwo. SKWK wypięło się na Bednarza i odpaliło race na derbach ..... radość kilkunastu osób była wielka ... ale derby to derby potrafię to zrozumieć. Kara dla klubu łagodna ( w sensie finansowym) i pewnie jakoś sprawa by ucichła gdyby nie ... Race po raz drugi. Według mnie strzał SKWK sobie w stopę. Ale klubowi chyba też. Tak w ogóle to można by to opisać tak: Jeden z pasażerów samolotu w proteście przeciw pilotowi, który zabronił palić fajek na pokładzie, zdetonował bombę w samolocie ... Bednarz zrozumiał ze nie można być w połowie dziewicą i albo dobre stosunki z SKWK albo z Policją, wojewodą i władzami ligi, częścią kibiców .... Dziwi was jego wybór ? O "złotóweczce" Bednarz (czy Cupiał)" wycofali się z umowy bo tą gotóweczką chcieli kupić spokój na stadionie w tym brak rac ... W momencie gdy stwierdzili że SKWK nie gwarantuje spokoju ( braku kar za zachowanie kibiców) odstąpili od nakładania na kibiców podatku dla SKWK. SKWK się obraziło i na złość odmraża sobie uszy - "ukarzą" Bednarza tym, że przestaną robić to co kochają - kibicować !.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.03.2014 o godz. 11:03.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Np to, że nawet jeśli ktoś robi coś ewidentnie złego, głupiego i szkodzącego wszystkim kryje się go za wszelką cenę w imię "niewspółpracowania" z władzą, policją itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie masz dowodow na to, ze SKWK odpalilo race wiec nie bluznij.
Przypominam, ze SKWK zawiesilo dzialanosc stadionowa jeszcze przed meczem Derbowym. I nie przeinaczaj.. bo umowa byla gotowa, ktora potem Bednasz sfalszowal i szukal frajerow. Od gwarantowania spokoju jest ochrona, na ktora Bednarz wydaje kilkaset tysiecy zlotych. A kasa nie idzie z klubowej kasy, tylko od kibicow (bilet drozeje o zlotowke) http://www.youtube.com/watch?v=mDsumEfxi2c
Ostatnio edytowane przez CH. : 14.03.2014 o godz. 10:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Cel parchów w latach 90-dziesiątych był jasny i oficjalnie powiedziany - Wisły ma nie być w Krakowie. I nie byłoby, bo wszystko szło w tym kierunku. Myślisz, że ludzie tworzący Sharksów, robili to dla pieniędzy, czy wpływów? Przerzuciliby się, jak wielu innych to mieliby to wszystko na wyciągnięcie ręki, bez ryzyka utraty życia. Tylko, że dla nich Wisła to było coś więcej niż wypad na mecz 2 razy w miesiącu. I tak się postawili, 18-latkowie, czy nawet młodsi, a za przeciwników mieli nie kiboli tylko gangsterów, z gangsterskimi metodami. Tak, jeśli ktoś w imię tego co kocha, jest w stanie oprzeć się korzyścią materialnym, a wystawia się na ryzyko utraty zdrowia, to nazywam to wartościami.
Ostatnio edytowane przez SkMk : 14.03.2014 o godz. 10:55.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nurtuje mnie jedno . Jakos mi sie wydaje ze zdecydowana większość kibicow ktorzy byli na stadionie na ktorym byly race to byli tymi racami zafascynowani . Skąd tu tyle ludzi dojebu...ych sie do rac...
Mecz z Lechem - setki zimnych ogni leci na sektor A - czy ktos ucierpial? Standard nawala w wypchane G , z G leci odbitka itd. Czy ktos ucierpial? Wyjazd na Widzew i wymiana z miejscowymi kilkunastoma racami ... czy ktos ucierpial ? Takich przykladow dziesiatki moge podac . Akcja z racami bardzo dobra , robiac kogos w bambuko trzeba spodziewac sie odwetu . Akcja z racami z Ruchem - mistrzostwo swiata , szkoda tylko ze tak malo wpadlo ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
race na stadionie..., a czy SKWK czy sami UW nie powstrzymywali się przed użyciem rac na hali (bo to czymś tam groziło )?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
nie mam ale jakoś ciężko mi uwierzyć że zrobili to prowokatorzy z Kałuży, ponadto .... przecież wszyscy mówią ze to był protest w temacie złotóweczke ... hipokryzja ?
Jaka ochrona wyłapie wszystkie race A gdzie ja napisałem ze z klubowej ? Klub tu miał działać jak urząd skarbowy ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie można przeżyć fascynacji 15-stoma racami, odpalonymi w biały, słoneczny dzień. Zwłaszcza jak potem lądują na murawie. Nie słyszałem wtedy braw, tylko gwizdy. To tak a'propos derbów i większości kibiców (którą stanowiły przecież pikniki).
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Bednarz miał poprzednią rundę w wykonaniu kibiców jako przykład, bodajże ani jednej kary za zachowanie kiboli. Moim zdanie race i na derbach i na Ruchu słuszne Jedynie do czego bym się przyczepił to, że rac było za mało. Zachowanie Łysego, Antkowiaka i Smudy to farsa i plucie w twarz tym którym dobro Wisły leży na sercu, a więc KIBOLOM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Mówisz cały czas o tzw. KK do których danych dostęp ma policja na podstawie art 13 ust 12 p.5. objętych warunkami art 22. Owszem jak czytam tę ustawę, to mam wrażenie, że jest napisana tak niejasno, żeby dawała podstawy interpretacji na swój sposób. Według mojej opinii jeśli kupisz bilet lub nie kupisz policja i tak ma dane osobowe na podstawie art 13 ust. 2 i 2a. Sam mecz ze Śląskiem jest na to dowodem, jak gościa na meczu nie było, a okazało się, że miał wezwanie. Art 2 i 2a ani żaden inny art nie mówi nic na temat zawarcia umowy zakupu biletu między klubem a kibicem do których policja miałaby możliwość dojścia. Jest to prywatna sprawa klubu i kibica. Umowa pomiędzy klubem i kibicem policji nie interesuje. Policja identyfikuje tylko na podstawie danych osobowych na Kartach kibica na podstawie art 13 ust 12 p.5 o ile zajdą okoliczności w art 22, bądź . Jeśli tak by było jak mówisz, to podczas feralnego meczu ze Śląskiem policja nie ściągałaby gościa, który nie był na meczu, bo sprawdziliby czy miał wykupiony bilet. Dlatego uważam że SKWK ma rację odnośnie tego. Ale przyznaję. Ta ustawa to niesamowity bubel prawny ciężki do interpretacji niezgodny z konstytucją, dający podstawy do prewencyjnego inwigilowania. Należy to pod TK podać ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak sobie myślę, bo jeżeli te race są takie ważne, to może kibice czy dla innych "wyznawcy świętej racy", zamiast na meczach to organizowali sobie raz za czas taki event np. na Błoniach. Zgłosili to gdzieś, odpalili, pomachali, porzucali ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na Youtube pojawił się wywiad z Marcinem Kuźbą
https://www.youtube.com/watch?v=Xzuj8iM-HO8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A dla tych co lubią machac flagami lub szalikami przemarsz przez miasto w trakcie Wianków żeby sobie pomachali jak we Włoszech. Dla śpiewających na stadionie przesiadka na Błonia na koncerty muzyczne, gdzie będa mogli pośpiewać a dla kiełbasiarzy (wyznawców kiełbachy", tez na Błoniach wielkie grillowanie, gdzie Okrasa zaznajomiłby ich z tajnikami pieczenia kiełbasy. Stadion zaś stanie się świątynią ciszy, gdzie bedzie można w spokoju pomedytować ogladajac popisy kopaczy.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tylko te rzeczy które wymieniłeś nie są zakazane przez prawo...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak kilku durniów wymyśli prawo wg. którego zakazane bedzie na stadionie wznoszenia okrzyków to też je będziesz popierał ? We Włoszech w derbach Rzymu - race i petardy, nawet na meczach LM odpalane są race i tam jak się okazuje nikt nie robi z tego powodu wielkiego hallo, nie zamyka się stadionów itp idiotycznych zarządzeń.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wiesz co nie wiem co chcesz udowodnić ? prawo ma zabraniać czegoś co jest niebezpieczne. Odpalenie racy jest prawie bezpieczne ale już rzucanie nimi po innych przyznaj, że może sprawić problem. A Ległe UEFA karała za co ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ogólnie to stadiony powinny zostać zburzone by nie dawac możliwości tym bandytom którzy to ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To z logiką nie ma nic wspólnego. Kilkanaście lat udawania popadasz w paranoję. i jesteś kolejnym na złość Bednarzowi odmrażającym sobie uszy ... Myślę ze przez tydzień Bednarz będzie szlochał po nocach bo kot zawiesił działalność na stadionie .... a ty będziesz szczęśliwy żeś go pokarał ... I zastanów się czy kibicujesz Bednarzowi czy Wiśle Kraków. nie chce podsuwać się pomysłów ale sam na poczekaniu wymyśliłbym 5 mądrzejszych ... i skuteczniejszych w stosunku do prezesa
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.03.2014 o godz. 13:05.
![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mylisz się kiełbasy już np. wędzić od września nie będzie wolno, więc jeżeli na grillu będziesz piekł kiełbasę wcześniej uwędzoną, tzn. że posiadasz produkt prawem unijnym zakazany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Absurdalność niektórych opinii w tym temacie jest tak wysoka, że szanujący swoją inteligencję człowiek w ogóle nie powinien podejmować z nimi polemiki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A wracając do Bednarza i decyzji władz naszego klubu, to zastanawiam się jaka frekwencja będzie na Zawiszy...i jak grobowo będzie na meczu. Na poprzednim było wiele osób, które starało się dopingować, ciągneło śpiewanie. Na tym meczu takich osób będzie bardzo mało lub prawie wcale. Wiem, że Zawisza oficjalnie nie organizuje wyjazdów. Ale część kibiców Zawiszy i tak może pojawić się na stadionie lub jego okolicy, a że wiedzą że nie będzie Kibiców Wisły Kraków w okolicy stadionu to moga sobie pozwolić na wiele. Nawet na to, że nie będą incognito.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.03.2014 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No nie mow ze pozwolisz zeby kibicie Zawiszy krecili sie kolo stadiony Wisly nie incognito ...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bednarz i Lewis zapewnią bezpieczeństwo kibiców.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|