The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2014, 19:25
Jacku B. a może w ogole przywróćmy GTS i będziesz w pełni szczęścia lysy chuju...
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.03.2014, 19:30
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
To masz pojecie..
Minęło jakieś 10 stron od mojego posta...
Piałem o WSH,twierdziłeś że nie mam pojęcia...
I nagle dyskusja o Miśku... (przypadek?-nie sądze)
Aha , zapomniałem-pewnie Misiek nie ma nic wspólnego z WSH...
A WSH nie ma nic wspólnego z SKWK...
A SKWK nie ma nic wspólnego z wyrzucaniem rac...
Taka sytuacja...
Poprosił bym Ciebie o wzbogacenie mojego marnego pojęcia na ten temat.
Myślę że domin_czyzyny i palikot Cię wspomogą-są przecież tacy oczytani.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.03.2014, 19:45
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Napisz mi tylko, bo nie chcę źle zinterpretować tego fragmentu -> piszesz tu o jego udziale w ustawkach
Ty co za gosciu.

Widze ze kolega w temacie i kumaty wiec moglbys opowiedziec o tych naszych ustawkach? Z kim gdzie po ilu i jaki byl w konfrontacji?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.03.2014, 19:58
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Ty co za gosciu.

Widze ze kolega w temacie i kumaty wiec moglbys opowiedziec o tych naszych ustawkach? Z kim gdzie po ilu i jaki byl w konfrontacji?

ten lewis przypomina spier.dolino

http://img.sadistic.pl/pics/dc0c4f0e08f5.jpg
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.03.2014, 20:01
Chce Wam się z nimi przekrzykiwać? Internet swoje, życie swoje- nie raz to juz przerabialiśmy
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.03.2014, 20:06
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedzialność kontraktowa art. 471 k.c., ewentualnie można tez pojechać z deliktową z 415 k.c.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 13.03.2014, 20:16
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jacku B. a może w ogole przywróćmy GTS i będziesz w pełni szczęścia lysy chuju...
zastrzeżone ale udostępniam wszystkim chętnym.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.03.2014, 20:17
po co w ogóle z nimi gadacie? zachowują się jak jakieś marne dziennikarki chcące robić kariere w wyborczej, drążą i myślą że dowiedzą się tutaj czegoś o czym będzie można napisać, oni przecież nawet nie chcą nic zrozumieć.kibice Wisły którym się coś nie podobało wyrazili swoje zdanie, dajcie sobie spokój z tymi amatorami i innymi żydami.
cała afera o kilka rac, teraz już gadki o miśku i wsh no bez jaj...
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 13.03.2014 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.03.2014, 20:30
Bednarz już podpisuje umowy aby wypełnić sektor C. Mało ważne, czy ludzie będą przychodzić na czerwono, czy na niebiesko. Temat Ukrainy lekko wyciszony, to Kraków trzeba teraz wałkować. Legia jednak jest do dupy, bo częściej mówią o derbach i meczu z Ruchem jak o meczu z Jagiellonią.
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 13.03.2014, 20:38
palikot napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze: Tylko, że art 13 nie mówi przypadkiem o elektronicznym systemie identyfikacji kibiców, czy tzw. KK? Do tego policja ma prawo.

Ale klub nie ma nigdzie obowiązku przekazywania informacji policji komu sprzedał bilet. O tym nie mówi żaden artykuł, przynajmniej tego nie zauważyłem.
Klub ma obowiązek wywiązać się z art 22 który był przytoczony, ale musi być ustanowiony wyrok sądu.

Po drugie: art 42 konstytucji RP p. 3
mylisz się, art. 13 ust. 2 ustawy o bezp. imprez mas. wyraźnie mówi o tym, że obiekty wykorzystywane do organizacji meczów piłki nożnej wyposaża się w kompatybilne między sobą elektroniczne systemy, służące do: identyfikacji
osób, sprzedaży biletów, kontroli przebywania w miejscu i w czasie trwania meczu piłki nożnej, kontroli dostępu do określonych miejsc oraz weryfikacji informacji o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 lit. a-c. Mówiąc po polsku, systemy te mają zbierać dane kto kupił bilet, na które miejsce i czy wszedł na mecz (oraz oczywiście czy nie ma zakazu stadionowego, co daje podstawę do odmowy sprzedaży biletu). Co do zakresu danych podlegających przetwarzaniu (a zatem także i udostępnianiu policji na mocy art. 13 ust. 12 pkt. 5) to wymienione są one w art. 13 ust. 4 i należy do nich m.in. imię i nazwisko, wizerunek twarzy, PESEL lub nr dokumentu potwierdzającego tożsamość jeśli nie masz PESEL).

A co do art. 42 konstytucji RP to ma się tu on jak pięść do oka, bo powyższe przepisy mówią o przekazywaniu danych, nie karaniu. To, że Twoje dane zostały udostępnione policji bo toczy się jakieś tam postępowanie (bo np. szukają winnych rzucenia racy, czy bójki) nie oznacza że zostałeś w jakikolwiek sposób ukarany.

Dlatego sorry, ale brak jest podstaw do żądania oświadczenia, że dane nie będą nikomu udostępniane, bo obowiązek i zakres takiego udostępniania wynika wprost z przepisów ustawy.
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 13.03.2014, 20:48
Czy Wy ku.wa nic nie rozumiecie? W du.ę możecie sobie wsadzić ideologię, celem walki rządzących z "kibolami" jest likwidacja w 100% tego co w chwili obecnej nazywane "ruchem kibicowskim". Od tej pory będzie polityka "0%" ale to "0%" ustępstw. Zapomnijcie o negocjacjach z kimkolwiek. Prawo będzie EGZEKWOWANE i nie ma zmiłuj.
Odpowiedz cytując
hors
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.03.2014, 20:52
Fuks napisał(a):Wyświetl post
rzadko zabieram głos na forum, ale niektórzy są tutaj niesamowicie oderwani od rzeczywistości.

czego wy się spodziewaliście, że media i klub przyklasną pomysłowi ostrzelania (zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi) stadionu racami z terenu restauracji obok? Są pewne granice naiwności, abstrahując od tego, co takie race mogły komuś zrobić a czego nie mogły, w imię czego byly wystrzeliwane a w imię czego nie były - to jest to pomysł najzwyczajniej w świecie głupi i musiał wywołać taką reakcję jaką wywołał.

Myślicie, że kogoś obchodzi dlaczego SKWK nie dostało 1zł od biletu i jak przebiegały negocjacje? Naprawdę, niewiele osób to interesuje. SKWK może zostało wykiwane, może nie - nie mi to oceniać. Ale przejście w "negocjacjach" do argumentów typu "rzucamy race na murawę" po "strzelamy racami z terenu restauracji na stadion" bo Bednarz jest zły jest żenujące i naprawdę - człowiek nie będący zapalonym kibicem raczej nigdy nie będzie popieral takich akcji. To przecież jest oczywiste.

Nikt mi przy tym nie wmówi, że SKWK nic z tymi racami wspólnego nie miało. Dobra, nie wnikam kto to wymyślił, nie wnikam kto te race przyniósł i wystrzelił - ale przeciez to było wiadome, że takie wydarzenie będzie miało miejsce i musiało odbyć się przy cichej (albo i nie) aprobacie ze strony SKWK. chyba, ze chcemy bawić się w przedszkole i udawać, że tego nie wiedzieli.

SKWK samo wybiło sobie podstawy do normalnej dyskusji, sięgając po argument "rac". Obecnie trend jest taki, że na trybunach ma być kulturalnie i spokojnie, a na murawie nic sie nie moze pojawic - to tez jest faktem powszechnie znanym. Walka z próbą odwrócenia tego trendu jest walką z wiatrakami i podobne próby sprawiają, że będzie tylko gorzej. Jasne - walczyć można, ale płacz i oburzenie na konsekwencje takiego działania trzeba odstawić na bok, bo to zdecydowanie niepoważne. Jak ktoś się spodziewał, że po tych wybrykach Bednarz ogłosi "bedzie złotówka dla SKWK" to gratuluje dobrego samopoczucia.
Przyznam że pięknie napisane.

Cały ten konflikt rozpoczęty w tym roku od kilku rac... Sytuacja rozchodzi się o pieniądze dzięki którym są możliwości, czy doszło by do takich sytuacji gdyby w stowarzyszeniu kibiców było zapisanych 10 tyś członków (a nie kilkaset osób) gdzie te kilkanaście tyś osób opłacało regularnie te niewielkie składki? Pamiętam pierwsze stowarzyszenie z 2001, mimo upływu tylu lat zrzesza ona małą liczbę osób. Może tu jest problem, nie korzystać z przychodów klubu sportowego a tworzyć wielką organizację z solidnymi strukturami.

To co te szmatławce dziennikarskie teraz wypisują jest karygodne, wycierają się nami, ale dostali pożywkę. Przykre jest to czytać o moim ukochanym klubie.
Wierność
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.03.2014, 21:25
gdyby to byla klubowa kasa to mógłby się ktoś sadzić, tyle, że to nie jest kasa klubu tylko kibiców, których zebrało się blisko 7000 w JEDEN mecz podpisując petycję złotówki od biletu ze Staszkiem - Smokiem Wislackim na czele (KTÓRY BYŁ GŁÓWNYM INICJATOREM TEGO CHOĆBY NA KLIPIE FILMOWYCH) Bilet drozeje o złótowkę, a nie z biletu brana jest kasa.

Wszystko było dograne, dokumenty złożone, ale Bednarz skłamał, potem sfałszował umowę i zakończyło się to fiaskiem.

Z najnowszych rewelacji - policja jutro będzie w znacznej ilości niedaleko hali, oni juz wiedza co bedzie sie jutro dzialo, bo przeczytali news na stronie SKWK "14 marca - zapełniamy halę" mało tego.. chcieli mięc wstęp na tereny TS Wisła i tym samym na obiekt i na jutrzejszy mecz - TS NIE WYRAZIŁ ZGODY - całkowity zakąz wstępu! i policja będzie moknąć przed halą. A Bednarz zaprasza tajniaków na trybuny.. widac różnicę w postępowaniu SA, a TS-u.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.03.2014 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.03.2014, 21:31
Zawieszam swoją stadionową aktywność kibicowską do czasu usunięcia z Wisły Kraków SA jej obecnego prezesa Jacka Bednarza.

Uzasadniam swoją decyzję brakiem honoru tego człowieka ( wzywanie innych do dymisji bez własnej najmniejszej samokrytyki) oraz wyraźną motywacją zmierzającą jakby do likwidacji klubu piłkarskiego Wisła Kraków SA, wskazywaną przez brak dążenia do jakiegokolwiek kompromisu na rzecz dobra Wisły Kraków, o który to kompromis zwracał się nestor Wisły Kraków, prezes prezesów Wisły Kraków - Ludwik Miętta - Mikołajewicz. Nie wiem czy właściciel klubu jest świadom konsekwencji czynów Jacka Bednarza, ale niezależnie od świadomości Bogusława Cupiała, wiem, iż jak wynika z postępowania prezesa klubu, prawdopodobnie nienawidzący Wisły Kraków i jej kibiców - Jacek Bednarz, robi jakby wszystko, aby jako ostatni prezes Wisły Kraków ekstraklasowej, zgasił jej światło aż do poziomu 4 ligi, nie ważne czy za zgodą pana Bogusława Cupiała, czy też bez jego świadomości zagrożeń wynikających z takiego postępowania.

ps. nie oznacza to mojej rezygnacji z wypowiedzi na Wiślackich portalach.
Ostatnio edytowane przez kot : 14.03.2014 o godz. 03:01.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 13.03.2014, 21:49
kot napisał(a):Wyświetl post
Zawieszam swoją stadionową działalność kibicowską do czasu usunięcia z Wisły Kraków SA jej obecnego prezesa Jacka Bednarza.

Uzasadniam swoją decyzję brakiem honoru tego człowieka oraz wyraźną motywacją likwidacji klubu piłkarskiego Wisła Kraków SA, wskazywaną przez jego brak dążenia do jakiegokolwiek kompromisu na rzecz dobra Wisły Kraków, o który to kompromis zwracał się nestor Wisły kraków, prezes prezesów Wisły Kraków - Ludwik Miętta - Mikołajewicz. Nie wiem czy właściciel klubu jest świadom konsekwencji czynów Jacka Bednarza, ale niezależnie od świadomości Bogusława Cupiała, wiem, iż nienawidzący Wisły kraków i jej kibicow - Jacek Bednarz, zrobi wszystko, aby jako ostatni prezes Wisły Kraków ekstraklasowej, zgasił jej światło aż do poziomu 4 ligi, nie ważne czy za zgodą Bogusława Cupiała, czy też bez jego świadomości, co do wrodzonej i nabytej złej woli Jacka Bednarza wobec Wisły Kraków.

ps. nie oznacza to mojej rezygnacji z wypowiedzi na Wiślackich portalach.
Piekna wypowiedz...
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 13.03.2014, 21:51
raindog napisał(a):Wyświetl post
Uważasz, że to Bednarz, a nie Cupiał stoi za całą akcją?
Ja na ten przykład jestem przekonany, że bednarz stoi za akcją. Możliwie nawet, że oszukał Cupiała wmawiając mu różne głupoty by Boguś żadnej zgody nie wyrażał ( to tylko przypuszczenia)
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.03.2014, 21:56
Nie ma powodów, aby przypuszczać, że stoi za tym sam Cupiał
Powód: gramatyka
Ostatnio edytowane przez koniak : 13.03.2014 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2014, 21:58
Podobnych głupot wmówił Cupiałowi Smuda.

Cupiał dał zielone światło dla złotówki od biletu co przecież jest logiczne - jest właścicielem klubu.
Ostatnio edytowane przez element : 13.03.2014 o godz. 22:00.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.03.2014, 22:26
koniak napisał(a):Wyświetl post
Nie ma powodów, aby przypuszczać, że stoi za tym sam Cupiał
Bez wiedzy i zgody Cupiała nie dzieje się absolutnie nic w tym klubie, wiec proszę Was...
Nie bądźcie tacy naiwni.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 13.03.2014, 22:40
Uważasz, że to Bednarz, a nie Cupiał stoi za całą akcją?
Napisałem, że to nie jest ważne, ale jeśli na 1906 % stoi za tym całkowicie świadomy Bogusław Cupiał, to tym gorzej dla Wisły Kraków, bowiem oznacza to, że akceptuje on systematycznie dokonywaną dewastację Wisly w wydaniu Jacka Bednarza. Nie chodzi już nawet o tę ostatnią z kibicami ( którzy w swojej części zasłużyli na ogromne kary indywidualne ), lecz o jego kompleksowy czarny PR, który odstraszał do tej pory wszystkich, w tym sponsorów, piłkarzy i pikników, aż sięgnął teraz po SKWK, przed czym wszystkich tyle razy wcześniej ostrzegałem. Czy można dokonać większej dewastacji w 2 lata, gdzie praktycznie SKWK wspomagało działania prezesa, dbając aby Wisła nie ponosiła zbędnych szkód Dokąd zmierza Bednarz a dokąd Cupiał, tylko oni w tej chwili wiedzą i tyle ?.

Ja nie akceptuje konfidenckiej Wisły i siedzenia na trybunach pośród agentów bezpieczeństwa. Przepraszam bardzo, ale nie tędy droga do demokracji i praworządności czy usunięcia zakazami ze stadionu, dzięki wystarczająco rygorystycznemu prawu oraz ogromnie drogiemu na stadionie monitoringowi, raptem kilkudziesięciu najwyżej ( może kilkuset) - chuliganów bez zahamowań. To powrót do najgorszych praktyk komunistycznych i milicyjnych. Bednarz o to zabiega, więc nie jest nam po drodze w tej wersji Wisły Kraków Jacka Bednarza, któremu płaci za taką właśnie pracę Bogusław Cupiał. Jest mi bardzo przykro, wyłącznie z powodu pana Cupiała, którego do tej pory szanowałem, najbardziej ze wszystkich Wiślaków, i chciałbym tak do końca świata go szanować za dzieła w Wiśle dokonane, ale on, mimo że mógłby mieć tysiące innych prezesów, wybrał prawdopodobnie na koniec dla Wisły, tak bardzo jej obcego i wrogiego człowieka. Nadzieja umiera ostatnia i oby nigdy nie umarła, czego sobie i wszystkim urodzonym z Białą Gwiazdą w sercu życzę.
Ostatnio edytowane przez kot : 14.03.2014 o godz. 02:58.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.03.2014, 22:47
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Bez wiedzy i zgody Cupiała nie dzieje się absolutnie nic w tym klubie, wiec proszę Was...
Nie bądźcie tacy naiwni.
Tego samego Cupiała, który w jednym z nielicznych udzielonych wywiadów parę lat temu powiedział, iż ostatnie czego chcę to konflikt z kibicami, czy tego który po zamknięciu fabryki w Ożarowie nie wiedział dokąd spierd.... ?

Sorry, ale jeszcze jakaś logika istnieje na tym świecie.

W zasadzie trzeba jeszcze odróżnić w tym przypadku dwie rzeczy: wiedza a przyzwolenie, żeby nie było niedomówień
Powód: .
Ostatnio edytowane przez koniak : 13.03.2014 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.03.2014, 23:54
Stowarzyszenie nie zostalo rozwiązane i nie zostanie.
Ma się dobrze i działa dalej ku chwale Bialej Gwiazdy, po prostu SKWK i reszta grup kibicowskich nie zajmuje się już sprawami SA i nie wchodzi na stadion.

Tak tylko gwoli wyjasnienia

Ty to wszystko ladnie moze opisujesz, tyle, ze Ty opierasz sie na medialnych spekulacjach itp, a przedstawiciele SKWK face to face rozmawiali z Bednarzem i chyba najlepiej wiedzą jak to wygląda.

Ten news w zasadzie wszystko wyjasnia:
http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie-inne/5420-123.html

odpowiedzi ze strony Bednarza brak.. i nie dziwne bo zostal mocno skompromitowany (np. Bednarz mowi kibicom "za zamknietymi drzwiami" ze jak będzie taka wola wśród kibiców to żeby odpalono race na meczu z Zawiszą, bo nawet jak wojewoda zamknie stadion na mecz z Podbeskidziem to nie będzie dużej straty finansowej z tego tytułu)
Ostatnio edytowane przez c. : 14.03.2014 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2014, 00:08
koniak napisał(a):Wyświetl post
Tego samego Cupiała, który w jednym z nielicznych udzielonych wywiadów parę lat temu powiedział, iż ostatnie czego chcę to konflikt z kibicami, czy tego który po zamknięciu fabryki w Ożarowie nie wiedział dokąd spierd.... ?

Sorry, ale jeszcze jakaś logika istnieje na tym świecie.

W zasadzie trzeba jeszcze odróżnić w tym przypadku dwie rzeczy: wiedza a przyzwolenie, żeby nie było niedomówień
Cytat:
Pojawiają się pogłoski, że pod Pana nieobecność i bez pańskiej zgody dochodzi w Wiśle do zamachu stanu. Jego autorami mają być nowy prezes Janusz Basałaj i Hubert Praski.

- W Wiśle ani w żadnej innej spółce grupy TFK nic się nie dzieje za moimi plecami. W klubie zarząd i rada nadzorcza mają daleko posuniętą samodzielność, ale o wszystkim mnie informują i ja akceptuję każdy ich krok. Mam do nich pełne zaufanie. Gdyby było inaczej, reagowałbym natychmiast.
Ja jak przestałem być dzieckiem przestałem wierzyć w mitycznych złych doradców, na które spływa cała breja.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.03.2014, 00:13
Zejdz ze na ziemie.. skoro umowa juz byla gotowa do podpisu to wiadomo ze Cupial o wszystkim wiedzial i byl ZA.
Akcja zlotowki byla glosna od tamtego roku, a jej przedstawicielem byl sam Smok Wislacki!

A to, ze potem Smuda zaczal nazywac kibicow (...), a Bednarz zaczal klamac i falszowac umowe to druga sprawa.
Swoje mogl dolozyc Pilch, tfu, nie mogl, a na pewno to robil, dla ktorego Wisla jest kulą u nogi i skutecznie mogli przekabacic Cupiala.

Predzej czy pozniej wszystkie brudy wyjda na wierzch. Jeden z drugim odejdzie to beda cwierkac jak ptaszki, ewentualnie opisza to w swojej biografi (jak to robi 99% sportowcow, trenerow, prezesow) po latach , ktora bedzie do kupienia na weszlo
Ostatnio edytowane przez c. : 14.03.2014 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.03.2014, 00:22
Ja mam pytanie do obrońców Bednarza. Powiedzcie mi jak zachowuje się Leśnodorski przy o wiele gorszym występku kibiców swojego klubu ? Czy podobnie jak Bednarz zamierza wprowadzać na trybuny policję pomiędzy swoich kibiców ? Czy podobnie jak Bednarz odmawia zwrotu kasy osobom, które chcą zwrócić zakupione karnety ? Czy podobnie jak Bednarz robi konsekwentnie czarny PR swojemu przedsiębiorstwu ( a i Wisła i Legia są zadłużone, srał pies kwoty ) ? A może Leśnodorski nie zamierza robić ze swojego przedsiębiorstwa mikropaństwa policyjnego a w zamian za to zobowiązuje się do przeprowadzenie szczegółowych audytów bezpieczeństwa na stadionie w tym różnego rodzaju procedur, regulaminów itp. Leśnodorski ma również jaja żeby wypieprzyć dyrektora bezpieczeństwa.
Uprzedzam od razu fakty. Legię mam głęboko w dupie i życzę im wszystkiego jak najgorszego, podobnie jak żydom ale z punktu widzenia zasad i metody prowadzenia przedsiębiorstwa Leśny przerasta Bednarza jak Gortat niemowlaka w każdym aspekcie działalności.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2014, 00:37
kot napisał(a):Wyświetl post
Ja nie akceptuje konfidenckiej Wisły i siedzenia na trybunach pośród agentów bezpieczeństwa. Przepraszam bardzo, ale nie tędy droga do demokracji i praworządności czy usunięcia zakazami ze stadionu, dzięki wystarczająco rygorystycznemu prawu oraz ogromnie drogiemu na stadionie monitoringowi, raptem kilkudziesięciu najwyżej - chuliganów bez zahamowań. To powrót do najgorszych praktyk komunistycznych i milicyjnych. Bednarz o to zabiega, więc nie jest nam po drodze w tej wersji Wisły Kraków Jacka Bednarza, któremu płaci za taką właśnie demolkę Bogusław Cupiał. Jest mi bardzo przykro, wyłącznie z powodu pana Cupiała, którego do tej pory szanowałem, najbardziej ze wszystkich Wiślaków, i chciałbym tak do końca świata go szanować za dzieła w Wiśle dokonane, ale on, mimo że mógłby mieć tysiące innych prezesów, wybrał prawdopodobnie na koniec dla Wisły, tak bardzo jej obcego i wrogiego człowieka. Nadzieja umiera ostatnia i oby nigdy nie umarła, czego sobie i wszystkim urodzonym z Białą Gwiazdą w sercu życzę, bo to że BG nigdy nie zaginie, wiedzą jej kibice, gdyż historia o tym mówi, że ani Hitler, ani Stalin rady nie dali, więc nie dadzą i inni
Rzadko się zgadzamy, ale w tym wypadku trudno aby było inaczej.

Ten fragment sugeruje, że SKWK kłamie w sprawie własnej odpowiedzialności w kwestii rac.
Nie. Zacytowany przez Ciebie fragment wskazuje tylko na to, że Bednarz uważał SKWK za władne zabronienia odpalania rac. SKWK mogło nie zgodzić się m.in. dlatego, że nie ma możliwości upilnowania wszystkich.

"Pragmatyzm" Bednarza polega na jak na razie na:
- nie wywiązywaniu się z obietnic
- zaostrzaniu konfliktu debilnymi wypowiedziami
- kreowania się na forpocztę walki z "kibolami".

Spójrzmy na sprawę realnie - skoro Jacuś zrobił SKWK w wała, to na co później liczył? I to przy założeniu, że SKWK przekonałoby wszystkich do akcji: "Chu tam derby, odpalimy piro z Zawiszą" Z Zawiszą, bez kibiców gości.
Potrafisz sobie wyobrazić ludzi, którzy olaliby taki apel SKWK? Ja tak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.03.2014 o godz. 00:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 14.03.2014, 00:48
Ludzie ochłońcie....

Jestem kibicem Wisły Kraków a nie jej sukcesów sportowych. Trofea to oczywiście bardzo miły dodatek i uważam ,że każdy z Nas powinien być za ostatnie lata wdzięczny obecnemu Właścicielowi. Tylko że historia Naszego Klubu to nie 16 a 108 lat historii i różnie bywało...

Akcja z racami na derbach i Ruchu to oczywisty debilizm i to nie podlega dyskusji. Jednak to co wyczynia Pan Prezes Jace Bednarz to hmmm....... ciężko to nazwać bo wylanie bluzgów to najprostsze co można zrobić. Każdy z Nas w obecnej sytuacji musi przemyśleć co jest dla niego ważne i zadecydować czy będzie uczęszczał na mecze. Ja osobiście nie zamierzam. Uprzedzając ataki w stylu: "Normalnym ludziom policja nie przeszkadza" informuję ,że nie mam i nigdy nie miałem żadnych konfliktów z prawem(oprócz paru mandatów za wykroczenia drogowe ) więc jak chłopaki chcecie to zapisujcie do ormo ale nie zmuszajcie do tego innych. Oczywiście jeżeli ktoś uważa ,że chodzenie teraz na mecze Wisły to najlepsze co może dla Niej w chwili obecnej zrobić to ja to oczywiście szanuje i namawiam do tego innych bo uważam że podziały to ostatnie czego nam trzeba. Jednocześnie oczekuję ,że w razie niekorzystnego obrotu spraw spotkamy się w komplecie na IV czy VI lidze.

Parafrazując Wielką Przyjaciółkę naszego PDT Bednarz odleciał...

Szanowny Panie Jacku w świetle ostatnich doniesień medialnych o rozpoczęciu Pana Najważniejszego Meczu Życia informuję Pana ,że nie jeśli go Pan przegra tylko Pan go już przegrał.... Pan jest jak kogut z uciętą głową biegający w niedziele rano... niby jeszcze biega ale zaraz dotrze że to już koniec

Na koniec jeszcze jedno pytanie Panie Prezesie: policja na motorach i psy skaczące przez obręcze to od najbliższego meczu z Zawisza czy dopiero od nowego sezonu

WISŁA PANY
Ostatnio edytowane przez 12345q : 14.03.2014 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.03.2014, 01:05
Raindog, według mnie sytuacja jest o wiele gorsza ale dla Leśnego a nie dla Bednarza. Leśnemu przed zadymą kibicie odpalali race kilkukrotnie. Czy Leśny "układał" się wtedy jakoś z Policją czy bardziej starał się bronić swoich kibiców ? W dodatku zauważ, że Leśny nie idzie po najmniejszej linii oporu typu komisja nałożyła karę to ja się dostosuję i resztę mam w dupie bo mam to na papierze. Gość wydaje zakazy stadionowe, przyjmuje zwroty karnetów, rozmawiał z wojewodą, zleca audyt itd. Generalnie rzecz ujmując jego postępowanie bardziej ukierunkowanie jest na wyeliminowanie tych czarnych owiec z trybun a nie stosowanie odpowiedzialności zbiorowej jak Bednarz, który moim zdaniem w ogóle nie ma jakiegokolwiek pojęcia o prowadzeniu przedsiębiorstwa. Podkreślam JAKIEGOKOLWIEK. On się nadaje wyłącznie do obcinania kosztów według najprostszego na świecie schematu czyli zwalniania ludzi niczym z poradnika dla menadżera kiosku ruchu. Bednarz stosuje takie rozwiązania bo innych po prostu nie umie wymyślić. No ale nie spodziewajmy się po byłym sportowcu, który nabył takie doświadczenie prawnicze, że jeszcze w życiu ani jednej sprawy nie wygrał ( notabene nawet chyba nie ma aplikacji ) a w każdym sporze prawnym się po prostu KOMPROMITUJE. A Wisłę Kraków przy okazji.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 14.03.2014, 01:29
.......
Dziękuje Ci za szacunek, i w jego ramach postaram Ci się odpowiedzieć najlepiej jak potrafię.

Nie popieram bandytów i chuliganów stadionowych czy piłkarskich w ogóle, za szkodzenie Wiśle, czego wyraz dawałem zawsze. Nie akceptowałem jednak odpowiedzialności zbiorowej, gdyż mieszanie kibiców mniej lub bardziej użytecznych Wiśle, z tymi chuligańsko bezużytecznymi, nigdy nie powinno mieć miejsca. Wrzucanie wszystkich do jednego wora z trybuny C czy z SKWK jest krzywdzące w znacznej swej większości. A już zamykanie całego stadionu z powodu wybryków kilkudziesięciu najwyżej szkodników dla Wisły, było, jest i będzie nadinterpretacją prawa, przynajmniej ze strony państwa, bo FIFA ( PZPN) to prywatne państwo w państwach i ich prawo jest niejednokrotnie sprzeczne z prawem powszechnym. Nie mniej jednak, SKWK wspierając grupy zorganizowane Wisły, nie napiętnując szkodników Wisły, zasłużyło na krytyczne oceny na 1906% a ostatnia ich buta i zarozumiałość, pozbawiła ich prawie instynktu samozachowawczego, co w mojej ocenie nie podlega dyskusji.

Zauważ w moich poprzednich postach, że wstępnie SKWK poddało pod dyskusje wręcz idealistyczną wersję tej złotówki. Był tam punkt nr. 1, że złotówka ta nie może być przeznaczana na oprawy czy bieżące potrzeby SKWK. Prawda nie boli i nie jest ukryta, wystarczy sięgnąć po nią tam gdzie jest dostępna dla każdego ( linki masz w moich poprzednich postach). Dlaczego więc, potem znalazł się zapis o tej złotówce , z przeznaczeniem także na oprawy ?. Bo przy dyskusji, nie było prawdopodobnie nie tylko Ciebie, ale i tysięcy innych, dziś zdziwionych obrotem sprawy kibiców. Tak, mój drogi kolego, z tego co mówiło SKWK, jak co do czego, to na spotkaniach czy głosowaniach zawsze są ultrasi i inni zorganizowani, a pikników nie ma, choć SKWK zaprasza Was tysiąckrotnie do pomocy. Widać, że zorganizowani o swoje zadbali a Wy zostaliście w domach i teraz żądacie głów SKWK, co nie jest do końca fair. Ja prowadziłem kiedyś akcję forumową na rzecz Wisły, czy to o stadion i halę czy o coś w stylu pomnika powiedzmy i wiesz ilu mi się udało namówić do działania w realu ? Raptem jednego kibica. Dlatego ja wiem, jak bardzo przykro musi być niektórym ludziom z SKWK, oddającym się szczerze i normalnie Wiśle, a teraz zbierającym często niezasłużone baty z każdej strony ( nie mówię tu o chuliganach lecz o ludziach pomagających kalekim czy chorym Wiślakom na przykład). Nie byłem i nie jestem członkiem SKWK.

Liczę, że ta odpowiedź Cię zadowoli, a także moje uprzednie uzasadnienia swojej decyzji, których nie zamierzam powtarzać, licząc na Twoją dobrą wolę w ich przeanalizowaniu. To nie intuicja czy spiskowa teoria dziejów, tylko krok po kroku - analiza czynów i słów Jacka Bednarza - utwierdzała mnie w przekonaniu, że ten człowiek nie działa na rzecz ostatecznego dobra Wisły Kraków. Dodam, że nikt mnie nie słuchał, gdy, ostrzegałem wszystkich przed abstrakcją czynów i słów Bednarza, a samo SKWK było jego największym propagatorem, aż do czasu, gdy pod przykrywką czynów chuliganów, nadużył także zaufania SKWK, doprowadzając do obecnej rewolucji w TS i SKWK i brnąc w konflikcie dalej,mimo apelu Miętty o jedność i porozumienie Wiślackie.

Bednarz przekroczył czerwoną linię nie tyle interesu Wisły co jej bytu w ogóle, dlatego jest dla mnie nieakceptowalny pod każdym względem, gdyż zagraża już nie tylko swoim postępowaniem, ale samym sobą dla - być albo nie być - Wisły. Postanowiłem milczeć, w najgorszej dla mnie formie, bo poza stadionem, lecz innej drogi nie mam, bo gdybym wystawił na stadionie karteczkę a4 z napisem lub krzyczał - Bednarz odejdź - zostałbym być może usunięty przez zaproszonych ludzi Bednarza z zakazem stadionowym na lata. Więc postanowiłem przemówić do pana Cupiała swoją nieobecnością stadionową, a tutaj na forum ani Bednarza ani nikogo nie obrażam słowem, lecz grzecznie tłumaczę co mi się nie podoba oraz swoją decyzję i nikogo nie namawiam do takiego samego postępowania jak moje .
Ostatnio edytowane przez kot : 14.03.2014 o godz. 03:13.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.03.2014, 08:43
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
zacytuje klasyka: kim Ty ....a jesteś ?

Jakie ustawki ? Ty z dziennikarzami się na rozumy pozamieniałeś ? Ustawki to może masz w Łodzi, może w Warszawie, może gdzie indziej, ale nie tutaj. O jakich ustawkach Ty piszesz, tzn. bredzisz...
myślisz, że On (jerry.coś tam..) bywa 2 razy w miesiącu na meczu ? Ja myślę, że bywa 2 razy do roku... i to założenie bardzo optymistyczne. Bo może być tak, że nie bywa wcale, jest dziennikarzyną, policjantem lub po prostu żydem...
Nie wysilaj się dominiczku próbami obrażania mnie, bo ci żyłka pęknie. Do obrażenia kogoś potrzebny jest intelekt, a nie poszczekiwanie takie. No i - jaki cytujący taki "klasyk" - toś se "mentora" na swoim poziomie wybrał
A pytam bo wciąż, mimo że dobrze pamiętam czasy kiedy po Szewskiej nie było bezpiecznie z szalem chodzić, trudno mi uwierzyć, że takie plemienno - troglodyckie zwyczaje ktoś "wartościami" jest wstanie nazwać.
No chyba, że robi to ktoś poziomem zbliżony do dominiczka z czyżyn, tylko jak on się pisać nauczył
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów