|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
I tylko z Tuskiem
Zobaczymy co SKWK ma do powiedzenia na dniach - ponoć ma wyjść oświadczenie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Amen. Dziękuję. ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A co Cie obchodzi oświadczenie SKWK, Ty o nich masz zdanie, którego nic nie zmieni. Abyś bił im brawo musieliby: 1) Zadeklarować współpracę z klubem na warunkach Bednarza. 2) Zadeklarować współpracę z Policją na warunkach komendanta. 3) Zadeklarować zaniechanie jakiejkolwiek działalności, która byłaby sprzeczna z REGULAMINEM STADIONOWYM.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.03.2014 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Na D i G było: 2,3 pod wpływem ktorzy chcieli intonowac bo ... byli pod wpływem 2,3 ktorzy intonowali ale nie było ich słychac i reszta sektora ktora spiewa od czasu do czasu ...bo lubia ale nie są zainteresowani cały mecz drzec ryja Chciałbym Ci tylko przypomniec jak wyglądał dopingujący w latach 80 bo od wtedy chodzę na Wisłę. -połowa 80 doping szedł ze srodka Dychy -w 90 Mariusz - na przełomie lat wlazło gniazdo ... ale wiemy co sie stało dalej ... przez 2,3 sezony doping to były zrywy, co rok kto inny zaczynał, sam pamietam bo stałem na ostatnim pietrze byłej dziesiatki i widziałem jak to sie powoli kleiło po 2002 chyba dopiero zoorganizowali to G, U .... reszta i chwała im za to Nie chce zeby tak było i nie chce isc w stone utopii .. ale uwazam ze doping sie zawsze odrodzi i zoorganizuje ... pisałem juz na chatcie nie popieram rac ktore lecą mi na łbem Zawsze po tym jak sie wypałały kładłem je ziemi Z Wislackimi pozdrowieniami |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zajebiście - pośród idiotów broniących wstrzeliwujących race był pan wiceprezes TS. Brawo, tak się robi PR w klubach sportowych. Na pewno zbiórki do puszek na kolejnych meczach będą biły rekordy... Idą rozliczenia Pitów - to z pewnością wszyscy rzucą się jak opętani, by wklepać KRS stowarzyszenia albo TS...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zastanówcie się czy swoją nienawiście nie wylejecie dziecka z kąpielą. Z takim podejście wielu z Was to żydki przeżyją kryzys i odrodzą się ze zdwojoną silą.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.03.2014 o godz. 16:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez felipe : 10.03.2014 o godz. 16:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co zrobił Pan Prezes TS Wisła zdecyduje sąd, a nie pismaki czy POlicja... A co by zrobił Henryk Reyman z osobami, które nie znają HYMNU TS WISŁA ? nie trzeba chyba mówić...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.03.2014 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie do końca.
Uważam że źle stawiasz punkt ciężkości - zmiana negocjatora na kogoś 'wyżej' niewiele zmieni. Bednarz ma wystarczający zakres kompetencji. Zmiana negocjatorów z obu stron - owszem, jest to jakiś pomysł. Albo mediacja. Jednak obawiam się że nie chodzi Ci o porozumienie a o wykopanie Bednarza ze stołka, co tylko może zrobić Cupiał. Dlatego sugerujesz rozmowy na takim a nie innym szczeblu. Stąd dodałem do zestawu Tuska - końcu może w Polsce tyle co Cupiał w Wiśle więc równie dobrze można uderzać do tej persony w sprawie rac. A co do oświadczenia stowarzyszenia to podchodzę do niego z optymizmem. Miło że chcą się publicznie wypowiedzieć na temat ostaniach zdarzeń, co więcej interesuje mnie co kryje się pod 'nową formułą Stowarzyszenia'. Co do samego SKWK - oczekiwałbym aby nie tylko działali na rzecz Wisły i kibiców ale również aby współdziałali z klubem w tej kwestii, mimo różnicy zdań. A nader wszytko aby reprezentowali interesy wszystkich kibiców a nie tylko własne. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Większość i tak nie wrzucała, spójrzmy prawdziwe w oczy. SKWK zarządzi protest i na mecz będzie przychodziło 5-10 tysięcy ludzi, kiedy forma Wisła będzie mniejsza to 5k maks. Taka prawda ludzie.Ci co wrzucali do puszek będą wrzucać dalej, a ten maly procencik to nikogo i tak nie powinien obchodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkich kibiców powiadasz? Dlaczego SKWK ma reprezentować zdanie ludzi którzy przychodzą na mecz raz na 2 tygodnie i to cała ich aktywność na rzecz Wisły
edit. w dodatku ludzi którzy tylko mają okazje to jączą na nich, i rzucają kłody pod nogi, Lukasz powiedz że zartujesz proszę.
Ostatnio edytowane przez Flinston : 10.03.2014 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Pisałem o powiązaniach kiboli i ich wpływie na skwk i TS to obrońcy skwk chcieli dowodów,to macie dowody które przedstawiają policja i media.Nawalony wiceprezes skwk broni bandytów którzy zagrażali życiu innych ludzi ( wystarczy poczytać relacje ludzi którzy byli zagrożeni oberwaniem racą + zobaczyć zdjęcie krzesełka po kontakcie z racą) i teraz wystarczy sobie wyobrazić,że taka raca trafia w głowe dzieicaka będącego w sobotę na stadionie.
Poniżej artykuł żeby nie było,że to tylko "plotki" Race odpalono z ogródka restauracji obok stadionu. Teren ten należy do Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków. Wiceprezes TS nie chciał wpuścić policjantów do restauracji. Piotr W. stanął w drzwiach i swoim ciałem blokował wejście do środka. - Był pod wpływem alkoholu i utrudniał wykonywanie czynności umundurowanym policjantom, którzy dodatkowo jeszcze okazali legitymację służbową - powiedział Mariusz Ciarka z małopolskiej policji. Piotr W. został zatrzymany i przewieziony do komisariatu, gdzie usłyszał zarzuty. - Mamy do czynienia z bardzo poważnym wykroczeniem, bowiem wystrzelenie tych rac i ich upadek na trybuny, gdzie przebywali kibice, stwarzało realne zagrożenie dla życia i zdrowia przebywających na trybunach fanów - powiedział Mariusz Ciarka, rzecznik małopolskiej policji w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a skąd wiesz ile ten mały procencik u mnie stanowi ?, moze tyle co zbiorka z całego dnia meczu... Nie kazdy zarabia w pln
Wiem ze to niemozliwe bo przezyłem juz kilka wojen wewnatrz wislackich wszyscy mamy teraz gorące głowy dlatego albo dajmy sobie na wstrzymanie albo chociaz nie bluzgajmy na siebie NIGDY nie bedzie 100 % porozumienia ale szanujmy się ... chodzimy w jednym szalu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- nie jest osobą, która o czymkolwiek decyduje - wypowiedział kilka słów za dużo i nie chodzi mi o kwestie personalne, a głównie o Jego durne słowa o zamknięciu naszego stadionu. Oczywiście, że chodzi o porozumienie. Ale porozumienie można negocjować tylko z kimś, kto cokolwiek może. Pan Bednarz może jedynie występować przed dziennikarzami z durnymi wypowiedziami. W Wiśle może jedynie Cupiał i tyle. Swoje "tuskowe" porównania schowaj sobie. SKWK reprezentuje interesy swoich członków, ewentualnie ludzi bardzo związanych z Wisłą. Nie powiesz, że z Wisłą związany jest laluś/pajac w rurkach przychodzący raz w roku na mecz z Legią ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.03.2014 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Konflikt nie jest z SKWK.Konflikt jest z WSH które rządzi w SKWK.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jesteś prowokatorem i już od dawna apeluję od moderatorów o zakończenie Twoich "harców" na tym forum. Gdybyś nie wiedział, ale nazwę stowarzyszenia piszemy dużymi literami, jako nazwę własną... Brakuje mi tylko abyś dopisał coś o: - czarnych kurtkach - okradaniu kibiców - braku możliwości zapisania Ciebie na wyjazd do Bełchatowa (to przecież skandal, taki fanatyk jak Ty i nie miał możliwości się zapisać na wyjazd)... - itp., itd... PS. Nie obraź się, ale gdyby Ciebie trafiła, to może być zmądrzał.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.03.2014 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak samo, mam nadzieję, zrobi sąd i policja ws. 15 debili z Derbów i kolejnych kilkunastu z meczu z Ruchem. Co do działań Reymana - nigdy się nie dowiesz i chyba lepiej, bo patrząc na to, co dzieje się wokół Wisły za sprawą SKWK, można by się w grobie przewrócić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz jest nam potrzebny każdy kibic, tak jak i dojrzała postawa i współpraca stowarzyszenia z klubem. Jest to trudne, ja wiem ale trzeba trzeźwo ocenić sytuację - z całej trójki obecnych oponentów - kibiców, klub czy urzędników, najłatwiej przekonać do swoich racji tych pierwszych. Choćby z tego powodu ze w dużej mierze akceptują np race. Siła stowarzyszenia jest w jedności a nie w poglądach. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla wszystkich nas sytuacja i przyszłosć Wisły jest ważna, można mieć inne zdania na różne tematy, choćby SKWK. Ale nie powinniśmy tutaj propagować działań, które mogą szkodzić WIŚLE KRAKÓW. Co do Reymana jestem pewien jednego, że nie pochwalałby osób, które przychodzą 1 lub 2 x do roku na stadion i nie znają Hymnu TS WISŁA.
A co do kibiców, taki laluś w rurkach jest potrzebny o tyle, że A) kupi bilet, B) kupi kiełbachę, C) zapłaci 1 zł od biletu na SKWK, które za to wybuduje Pomnik Reymana lub kupi za to bilety dla dzieci z ważnych dzielnic Krakowa. Takich "kibiców" interesy reprezentuje UOKiK, a nie SKWK. Taki kibic, o którym piszesz będzie ważny dla Wisły i jej kibiców tylko wtedy jak się ogarnie, pozna historię, wartości, nauczy się Hymnu i najważniejszych pieśni.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.03.2014 o godz. 17:11.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piętnuję działania, które ty i wielu innych uważają za normalne, a które w gruncie rzeczy najbardziej Wiśle w ostatnich dniach zaszkodziły. Po takich akcjach, jak ta z derbów czy z soboty nie wyobrażam sobie, aby klub chciał negocjować ws. tej (jebanej) złotówki, bo trudno negocjować z ludźmi niedojrzałymi i nieodpowiedzialnymi. Jestem przekonany, że prawda leży gdzieś pośrodku i zapewne racja też gdzieś tam spoczywa, ale nie sądzę by klub mając wypracowany z SKWK kompromis ot tak się odwrócił od pomysłów proponowanych na początku przez SKWK. Dlatego też twierdzę, że w ostatniej fazie negocjacji musiały wpaść dodatkowe "zapisy", na które klub nie poszedł - a kartą przetargową pewnie była kasa ze "złotówki" na oprawy i brak finansowej odpowiedzialności Stowarzyszenia za ewentualne kary. To są jednak tylko moje domysły, za które zapewne zostanę za chwilę zalany żółcią przez jedynych sprawiedliwych z sektora C. Czekam z niecierpliwością na oświadczenie SKWK z dzisiejszego (?) spotkania. Pozdrawiam, kończąc swoją aktywność w temacie, przynajmniej do oświadczenia. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Daruj sobie nazywanie mnie prowokatorem ,nie pasuje Ci,że krytykuję "Twoje" skwk i bandytów od rac,mam prawo to czynić a taki osobnik jak Ty nie przeszkodzi mi w tym. Odpuść sobie te czarne kurtki chłopie bo nigdy o nich nie pisałem ,przedstaw post w którym poruszałem temat czarnych kurtek. Temat okradania kibiców ,zapytałem jaka jest gwarancja,że nikt nie zaniża wyników zbiórek to jakoś nie potrafiłeś mi odpowiedzieć mimo,że napisałem nikogo nie oskarzam chcę zwyczajnie wiedzieć kto kontroluje liczenie pieniędzy zbieranych na meczach. Zapisy do Bełchatowa każdy kto był wie jak wyglądały,skwk ogłosiło,że będą zapisy na wyjazd więc ludzie poszli stali w kolejce a okazało się,że biletów prawie nie było bo skwk większość przekazało swoim którzy nie musieli stać w kolejce.A pózniej skwk płakało bo na kolejne wyjazdy nie mogli kompletu zebrać bo ludzie zrobieni w balona przez skwk z Bełchatowem zwyczajnie odpuścili sobie. Twój dopisek o racy dobitnie pokazuje jakim osobnikiem jesteś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Najlepszym rozwiązaniem jest poczekać na to oświadczenie. Szczerze mam nadzieję, że będzie się pozytywnie różniło w stosunku do tego co przez ostatnie dni przerabialiśmy. Nie oczekuję tu włażenia w dupę komukolwiek tylko merytorycznej wypowiedzi. Mam nadzieję, że takowa się ukaże.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wiem co jest nie do końca, sektor się zgadza..............
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten kibic wykarmi i klub i stowarzyszenie. O złote kury się dba, a nie je zarzyna. EOT z mojej strony do momentu oświadczenia. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie do końca jest ojciec z córka - na pewno na tych miejscach nikt taki nie siedzi. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Mówiąc krótko. Macie gówno do gadania (to do klientów). Wasza rola na stadionie to kiełbacha i cola. A wasze zgadzania się czy nie zgadzania się na to czy tamto latają kibicom Wisły koło tego no wiecie. P.S. Panu wiceprezesowi TS to mógłbys buty czyścić w każdej kwestii i tej kibicowskiej też z dawnych lat. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|