The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2014, 02:49
Można się naprawdę załamać. Gość(kacyk Rosji - Janukowycz) morduje i torturuje ludzi , swoich rodaków na oczach świata, a tutaj niektórzy wyskakują z Kosowem i prowokacją zachodu. To już nawet nie jest niesmaczne. To jest przecież radziecka propaganda. Widzicie panowie, w naszym społeczeństwie, co pokazuje ta dyskusja, jest wielu ludzi wpatrzonych w Rosje, w jej politykę i w jej cara(na dzisiaj w Putina). Widzę nawet teksty pochwalne nt. jego polityki. Teraz jest chyba zrozumiałe, dlaczego SB, UB miało tylu wiernych funkcjonariuszy. Dzisiaj też chętnych by im nie zabrakło. Ci sami "Polacy" pewnie bedą za przyłączeniem Warmii i Mazur, kiedy Putin ruszy z obwodu Kaliningradzkiego w ochronie swoich rodaków. Przecież skoro może przyłączyć Krym do federacji rosyjskiej, to czemu nie któres z polskich województw, w którym będa stacjonowac rosyjskiej oddziały wojskowe, w którym to głosowaniu będa brać ludzie przywożeni z Rosji ciężarowkami i którego legalność(liczenie głosów) zapewni Rosja . Smutne to i przerażające zarazem.

P.S - Jeżeli jeszcze raz przeczytam rosyjskiego prowokatora, który twierdzi, że Europa zapłaciła i przeprowadziła przewrót na Ukrainie, to naprawde... Jak można takie bzdury wypisywać? Wytłumaczcie mi to. Ten człowiek albo pisze wprost z Rosji, albo wychował się w takiej mentalności i nie ma pojęcia czym są oddolne ruchy wolnościowe. Po takiej wypowiedzi można jasno stwierdzić po jakiej stronie opowiedziałby się w roku 1980...przecież Solidarnośc, to wedle takiej logiki byli wiechrzyciele, którzy rozbili dobrze funkcjonujące państwo(co tam, że zależne i z huntą wojskowa, przynamniej nie ma chaosu). A to że główny wódz(Jaruzelski, Janukowycz) morduje...to nic takiego.Ręce opadają.

sanderuss napisał(a):Wyświetl post
A majdanowy przewrot byl zgodny z prawem, tak? Mentalnosc Kalego wraca?
Jaki przewrót? Skąd masz takie informacje? Od Putina, Ławrowa, Russia Today? To był ogromny protest przeciwko Janukowyczowi, który okłamał naród w sprawie proeuropejskiego kursu. To co się potem wydarzyło, to jego "zasługa". Jeśli ktoś wyprowadza ludzi z bronią przeciwko swojemu narodowi i nakazuje strzelać(Bogu dzieki, że była ta misja 3 ministrów spraw zagranicznych, bo tych ofiar mogło byc tysiące), to jest dyktatorem. Wystarczyło wrócić(wczesniej) do rozmów z UE, albo zrezygnować ze stanowiska i rozpisać wybory. Niestety facet myślał, że siłą utrzyma się na stanowisku, a potem uciekał w popłochu do matuli Rosji, gdzie przy okazji poprosił o inwazję na swój kraj ... Jaruzelski, to musi być wasz bohater, serio. Poza tym jakoś nikt nie podważa legalnośći wybrania nowego premiera. Prezydent zdezerterował.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 08.03.2014 o godz. 03:06.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 08.03.2014, 07:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Można się naprawdę załamać. Gość(kacyk Rosji - Janukowycz) morduje i torturuje ludzi ,
da, da w tefałenie mówili, że ulubionym sposobem tortur było umieszczanie akumulatora ciągnikowego na worku mosznowym. A jak torturował kobiety?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.03.2014, 08:40
Dlaczego ta z warkoczem, Julia wyskoczyła z pudła?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.03.2014, 10:27
For_Fun a możesz zdradzić na jaką partię głosowałeś w wyborach lub jakie są Twoje aktualne udpodobania polityczne?

Na Majdanie był akcja ludzi i reakcja władzy. Oczywiście zabijanie własnych Rodaków to jest patologia ale patologią jest też chęć siłowego rpzejęcia władzy, która została wybrana legalnie. Jak ta pozycja jest taka mocna to po co robi rozróy jak można iść na wybory i wybrać swoich kandydatów? Przecież Ukraina nie jest w takim stanie jak Libia czy inny Irak. Można demokratycznie władzę zmienić.
Mieli swoich ludzi w rządzie po pomarańczowej rewolucji i dali dupy. Czyli z jednej strony widać, że ta opozycja sama w sobie jest uja warta (ci politycy) a z drugiej, że jak się chce to można bez ofiar zmienić demokratycznie władzę.
Te zamieszki to jest świńska akcja USA i UE, która do tego podpuściła i jest to na rękę wszystkim oprócz Ukrainy. Zdestabilizowany Kraj jest łatwiejszy do manipulacji. Zarówno dla USA jak i Rosji. Wszyscy się cieszą z tego co się dzieje na Ukrainie a Ukraińcy cierpią. Słaba Ukraina, skłócona to mocna Rosja i USA.
Wyobrażacie sobie, że taki syf jaki zrobiono n Ukrainie, Egipcie, Syrii itd mógłby panować w Rosji czy USA? Dlaczego te państwa są mocarstwami? Bo się trzyma niewygodnych ludzi za pyski, bo mają politykę taką, że się nie kłócą nie dzielą Państwa. Gdzie Ukraina czy Polska a gdzie Rosja czy USA. Oni sa mocarstwami bo takich maluczkich jak my niszczą, bo my zamiast się rozwijać i umacniać to się kłócimy i marnujemy czas na rozwój.
To samo z Putinem. Była akcja USA i UE żeby Ukrainę wciagnąć do siebie więc jest reakcja Putina żeby swoje też ugrać. Poza tym co Wy chcecie żeby Putin oddał akie strategiczne miejsce jakim jest Krym?
Nie wiem dlaczego tacy ludzie jak For_Fun usilnie próbują wmówić takim jak ja jakąś prorosyjskośc czy głupotę. Kierwa, takie jest życie, taki jest świat. Ani Putin taki zły (w sprawie Ukrainy) jak to opisujecie, ani USA takie dobre jak to wmawiacie.
PS For Fun oburzasz się, że ktoś porównuje Kosowo do Ukrainy a sam porównujesz sytuację na Ukrainie do Solidarności hahaha. Gdzie Solidarność i walka o uwolnienie Polski spod prawdziwej okupacji, spod rządów komuchów i biedy a gdzie Ukraina i walka z rządem, który sami wcześniejw ybrali czy fakt, że walka nie odbywa się w całym Kraju tylko w środkowej i Zachodniej części a wschód dalej pozostał obojętny z tego co rozumiem, a na Krymie nawet od razu zaczęto robić antyrządowe protesty i prorosyjskie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.03.2014, 10:29
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego ta z warkoczem, Julia wyskoczyła z pudła?

Jest potrzebna komuś widocznie.
Trafiła do pudła bo podpisała z ruskimi takimi kontrakt na gaz że udupiła Ukrainę na wiele wiele lat (plus zarzuty defraudacji w przedsiębiorstwie Naftohaz Ukrainy) czy to prawda czy nie też pewnie się nie dowiemy.
To wszystko zaplanował ktoś lepszy od Spielberga a my się tylko przyglądamy i żremy między sobą.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 08.03.2014, 10:36
No właśnie, apropo, już ta sytuacja z Tymoszenko pokazuje, że to jest jakiś cyrk. Typiara, która wystawiła Ukrainę znowu ejst wypychana w pierwszy szereg. Mi to wszystko coś przypomina. Kiedyś w Polsce było takie coś jak obalenie komunizmu. Komunizm upadł a do władzy dorwali się kolejni oszuści, koledzy komunistów.
Tego właśnie chcecie dla Ukrainy. Odsunąć za wszelką cenę Janukowycza a dać jakichś kolejnych oszustów jak Tymoszenko czy ludzi wybieranych na prędce do rządu, niesprawdzonych w polityce.
Daj Bóg Ukrainie żeby sobie ludzie tam żyli w szczęściu i dobrobycie ale dla mnie to po prostu jest zwykłe kontrolowane przejęcie Państwa przez zachód i na takiej rewolucji daleko nie zajadą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.03.2014, 13:19
Prof. Zybertowicz dobrze zdefiniował internetowych użytecznych idiotów:

Cytat:
Prof. Zybertowicz: Oglądając TVP Info, mam wrażenie, że przełączyłem się na TV Moskwa

Bardzo ciekawa rozmowa z prof. Andrzejem Zybertowiczem na portalu fronda.pl na temat polskich mediów i dziennikarzy relacjonujących agresję Rosji na Ukrainę.
Niedawno i gazeta.pl i portal natemat.pl pisały o zalewie wpisów prorosyjskich w polskim internecie. Wątpię jednak, czy doczekamy się momentu, kiedy portale te zwrócą uwagę na to, że głosy prorosyjskie są obecne także w polskich mediach głównego nurtu. Niekiedy oglądając TVP Info, mam wrażenie, że przełączyłem się na TV Moskwa
- mówi socjolog i dodaje:
Obecna sytuacja to powinny być żniwa dla naszego kontrwywiadu. Gdyby w Polsce po katastrofie smoleńskiej kontrwywiad skutecznie namierzał głosy ewidentnie prorosyjskie w polskich mediach i wysłał ostrzeżenia dysponentom mediów, to dzisiaj nie mielibyśmy takiej liczby głosów prorosyjskich, które rozwijają się w poczuciu swojej bezkarności.
Jego zdaniem:
Część tych komentarzy jest inspirowana przez Rosjan, czyli realizowana przez ich agenturę wpływu, a część to aktywność – używając języka Władimira Lenina – użytecznych idiotów. Reakcje ludzi niezdolnych do racjonalnego zdefiniowania polskiego interesu narodowego.
I tak, dodaje profesor, zwolennicy rosyjskiej narracji są obecnie dużo bardziej wstrzemięźliwi niż np. po katastrofie smoleńskiej. Dzieje się tak dlatego, że tym razem polskie władze utrudniły im zadanie "przyjmując linię zgodną z interesem Polski".

Te prorosyjskie głosy miałyby znów rzekomo wynikać z tzw. realizmu.
Są to wypowiedzi w stylu retorycznych pytań typu, bo co Polska może zrobić; przecież nie będziemy z Putinem wojować. To „niedasizm” - rzekomo nic-nie-da-się-zrobić. Ten przejaw mentalności postkolonialnej jest kolejną mutacją postawy wcześniej nazywanej imposibilizmem
- wyjaśnia prof. Andrzej Zybertowicz.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/76004...e-na-tv-moskwa
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 08.03.2014, 17:13
Do rosyjskiego prowokatora - zadaj sobie zasadniczne pytanie, czy zreformowana, wolna, demokratyczna Ukraina jest na ręke Polsce? Dlatego wszystkie siły polityczne w Polsce zajeły stanowisko nie tylko korzystne dla Ukraińców, ale i dla nas. Jak widać dla Ciebie, nasi sąsiedzi pod przewodnictwem moskiewskiego kacyka(czy to Janukowycza, czy Tymoszenko, która szybko została odesłana z kraju) lub wprost włączona do Rosji, jest lepszą opcją. O twojej wiedzy i "argumentach" nie będe się wypowiadał, bo bzdur i propagandy się nie komentuje.

sambo napisał(a):Wyświetl post
da, da w tefałenie mówili, że ulubionym sposobem tortur było umieszczanie akumulatora ciągnikowego na worku mosznowym. A jak torturował kobiety?
Człowieku, najpierw zdobądź jakąś wiedzę, a potem sie wypowiadaj...poczytaj może, co działo się z dziennikarzami za Janukowycza i czym zajmowały się służby pod jego komendą. Teraz jest szansa na nowe otwarcie.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 08.03.2014 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 08.03.2014, 17:34
Rosja, gwałciciel narodów
http://dorzeczy.pl/rosja-gwalciciel-narodow/
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 08.03.2014, 20:45
Cytat:
Do rosyjskiego prowokatora - zadaj sobie zasadniczne pytanie, czy zreformowana, wolna, demokratyczna Ukraina jest na ręke Polsce? Dlatego wszystkie siły polityczne w Polsce zajeły stanowisko nie tylko korzystne dla Ukraińców, ale i dla nas. Jak widać dla Ciebie, nasi sąsiedzi pod przewodnictwem moskiewskiego kacyka(czy to Janukowycza, czy Tymoszenko, która szybko została odesłana z kraju) lub wprost włączona do Rosji, jest lepszą opcją. O twojej wiedzy i "argumentach" nie będe się wypowiadał, bo bzdur i propagandy się nie komentuje.
Właśnie takie pseudomądrale jak ty mnie najbardziej w....iają. Naucz się czytać ze zrozumieniem i dopiero się odzywaj.
Ja nigdzie nie napisałem co wolę tylko ciągle mówię, że mam w dupie tą Ukrainę a jeżeli już się wypowiadam co do rpzyszłości tego Kraju to nie przez pryzmat bycia Polakiem i interesów Polski tylko interesów tych ludzi i dla mnie jako osoby postronnej to bym doradzał Ukraińcom żeby ten Krym i nawet część wschodu oddali w....u i zaczęli budować od podstaw swoje własne państwo. Państwo zgodne a nie dalej podzielone na prounijne i promoskiewskie. Im nic nie da ta rewolucja jeśli część Ukrainy pozostanie pod wpływem USA a część pod wpływem Moskwy bo te dwa mocarstwa im będa mącić i dalej przeciagać na swoją stronę = destabilizacja Państwa.
Tak jak Polskę zniszczyli i niby po 89 roku jesteśmy wolni a dalej komuchy żyją jak u siebie. Niby była rewolucja wygrana a dalej stary układ ma się dobrze i do tego zostaliśmy .....ą USA i UE, które czerpią od nas kasę/interesy a nic nie dają, albo dają ale tak żeby odebrać z nawiązką.
Nigdzie też nie napisałem, że popieram Putina. Napisałem, że rozumiem to co on robi. Pisałem jedynie, że nie rozumiem takich łosi jak ty, pożyrecznych euroidiotów, czy jak wolisz prowokatorów brukselskich, którzy mają swoje grzechy na sumieniu ale ty tego wolisz nie widzieć - czyli jestes hipokrytą bo Rosji się czepiasz o wszystko a stoisz z kolegami, któzy działają podobnie tylko sa z Ameryki i Brukseli.

Jeśli możesz to bym prosił abyś napisął na kogo głosowałeś w wyborach lub na kogo będziesz głosował. Jakie sa twoje sympatie polityczne.
drozd:
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.03.2014, 21:29
Interesujące jest, że misja OBWE bodajże trzeci raz nie jest wpuszczana na Krym, a nikt z tejże misji tego nie nagrywa, bądź nagrywa a nie upublicznia. Jest możliwość, że takie nagrania są prowadzone na potrzeby wewnętrznych postępowań, jakkolwiek organizacja międzynarodowa mogłaby działaś skuteczniej z poparciem opinii międzynarodowej.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 08.03.2014, 22:17
Człowieku, najpierw zdobądź jakąś wiedzę, a potem sie wypowiadaj...poczytaj może, co działo się z dziennikarzami za Janukowycza i czym zajmowały się służby pod jego komendą. Teraz jest szansa na nowe otwarcie.
ja wiem, że w skowrońskim powiecie
Była krowa, co fruwać umiała.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.03.2014, 22:59
zreformowana, wolna, demokratyczna Ukraina jest na ręke Polsce?...
Pożyjemy zobaczymy Problem jest tylko taki, ze obecnie wszyscy, którzy mają wątpliwości (w to, że demokratyczna Ukraina jest nam rękę bądź, że w ogóle "demokracja" tam zawita) w sprawie Ukrainy są ruski szpiegami Nie zastanawia Cię, iż wielu (prawie wszyscy?) "sceptyków ukraińskich" nie wierzyło w to co oficjalnie powiedziane było po 10.04.2010? Że jednak ciężko z Ruskimi ich wiązać a Ukraina to temat co najmniej pokręcony?
Ostatnio edytowane przez darksun : 08.03.2014 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.03.2014, 08:38
@For_Fun
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Albo wcale. Nie zadales sobie trudu zeby najpierw przeczytac watek a potem sie wypowiedziec, tylko od razu zaczales wrzucac te swoje banialuki rodem z szechterowki, tak samo jak w temacie o kibicach zreszta.
To teraz postaram sie pisac wolno zebys nadazyl ze zrozumieniem. Putin jest naszym ( chodzi mi o Polske, bo nie wiem za bardzo co uznac za twoja ojczyzne ) WROGIEM z ktorym niestety trzeba wspolpracowac. Z naszego ( polskiego ) punktu widzenia, ukrainska zamiana jednych oligarchow na drugich jest bez zbytniego znaczenia. Znaczenie ma otwarty konflikt z Rosja ktory zostal spowodowany przez nasze wtracanie sie w owa zamiane. Znaczenie ma konfrontacyjna postawa polskich politykow ktorzy nie mysla w kategoriach polskiej racji stanu tylko jako wasale Brukseli/USA. Nie tedy droga. Krotkowzrocznosc i postawa obliczona na dorazne potrzeby ( czytaj: nabicie punktow w nadchodzacych wyborach ). Polska na tym wiecej straci niz moze zyskac.

PS. A i jeszcze jedno. Wiem ze moze dla ciebie to byc szok ale WSI 24 klamie. Tak samo jak twoja ulubiona gazeta. Gowno czytasz - gowno wiesz.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.03.2014, 10:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Prof. Zybertowicz dobrze zdefiniował internetowych użytecznych idiotów:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/76004...e-na-tv-moskwa

To, że istnieją pożyteczni idioci oraz świadomi agenci wpływu jest jasną sprawą.
Jednak rozwaga, w używaniu tych słów jest ważna bo można wylać dziecko z kąpielą.

Przykład z Ks. Isakowiczem - Zaleskim:

http://natemat.pl/94293,cenzurowany-...ny-to-zbrodnia
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 09.03.2014, 17:39
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
@For_Fun
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Albo wcale. Nie zadales sobie trudu zeby najpierw przeczytac watek a potem sie wypowiedziec, tylko od razu zaczales wrzucac te swoje banialuki rodem z szechterowki, tak samo jak w temacie o kibicach zreszta.
To teraz postaram sie pisac wolno zebys nadazyl ze zrozumieniem. Putin jest naszym ( chodzi mi o Polske, bo nie wiem za bardzo co uznac za twoja ojczyzne ) WROGIEM z ktorym niestety trzeba wspolpracowac. Z naszego ( polskiego ) punktu widzenia, ukrainska zamiana jednych oligarchow na drugich jest bez zbytniego znaczenia. Znaczenie ma otwarty konflikt z Rosja ktory zostal spowodowany przez nasze wtracanie sie w owa zamiane. Znaczenie ma konfrontacyjna postawa polskich politykow ktorzy nie mysla w kategoriach polskiej racji stanu tylko jako wasale Brukseli/USA. Nie tedy droga. Krotkowzrocznosc i postawa obliczona na dorazne potrzeby ( czytaj: nabicie punktow w nadchodzacych wyborach ). Polska na tym wiecej straci niz moze zyskac.

PS. A i jeszcze jedno. Wiem ze moze dla ciebie to byc szok ale WSI 24 klamie. Tak samo jak twoja ulubiona gazeta. Gowno czytasz - gowno wiesz.
Dla Ciebie, jak widać Putin jest przyjacielem i drugim ojcem", skoro pochwalasz jego politykę i to ci dzieje się na Krymie. Jak pisałem, stosując twoją logikę będziesz współpracował z Rosjanami, kiedy zajmą część naszego terytorium. Dobrze, że się jasno określiłeś, przynajmniej wiemy z kimy mamy do czynienia. Po drugie, zupełnie inaczej odbieramy otaczającą nasz rzeczywistość...ty żyjesz w świecie kreowanym przez radzieckich propagandzistów. Dlatego nie mamy żadnej płaszczyzny do dyskusji. Niestety cały świat(w tym takie kraje, jak Chiny) zupełnie inaczej patrzą na ten problem. Gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę, to zdawałbyś sobie sprawe, że jesli chodzi o polityke zagraniczna, to my z Rosją jesteśmy w ciągłym konflikcie. Wiadomo, że odbije się to na nas(znowu) w postaci nałożonych sankcji, ale chyba warto...chodzi o nasze bezpieczeństwo, a przede wszystkim o wsparcie ludzi(którzy poświecili życie) walczących o europejska Ukraine. Rozumiem, że dla Ciebie Polska ma byś usłużnym wasalem, który swoją polityke bedzie dostosowywal do pogladu rosyjskiego. Okej, to twój problem. Na szczęscie mamy bardziej rozsądnych polityków, którzy wprowadzili nas do NATO i do UE, a rola Polski na świecie wzrasta. Po trzecie, na Ukrainie nie ma żadnej zamiany oligarchów. Wybory i umowa stowarzyszeniowa wymiotą wiekszość starych polityków, a ci co zostana przystosuja sie do sytuacji.

P.S - Skąd przypuszczenie, że moją wiedze czerpie z TVN24 ? Rozumiem, że ty opierasz sie na relacjach tv i ogladasz ich kanał, ale reszta to nie ty. Gazety wyborczej nie czytam od 2001r. .

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie takie pseudomądrale jak ty mnie najbardziej w....iają. Naucz się czytać ze zrozumieniem i dopiero się odzywaj.
Ja nigdzie nie napisałem co wolę tylko ciągle mówię, że mam w dupie tą Ukrainę a jeżeli już się wypowiadam co do rpzyszłości tego Kraju to nie przez pryzmat bycia Polakiem i interesów Polski tylko interesów tych ludzi i dla mnie jako osoby postronnej to bym doradzał Ukraińcom żeby ten Krym i nawet część wschodu oddali w....u i zaczęli budować od podstaw swoje własne państwo. Państwo zgodne a nie dalej podzielone na prounijne i promoskiewskie. Im nic nie da ta rewolucja jeśli część Ukrainy pozostanie pod wpływem USA a część pod wpływem Moskwy bo te dwa mocarstwa im będa mącić i dalej przeciagać na swoją stronę = destabilizacja Państwa.
Tak jak Polskę zniszczyli i niby po 89 roku jesteśmy wolni a dalej komuchy żyją jak u siebie. Niby była rewolucja wygrana a dalej stary układ ma się dobrze i do tego zostaliśmy .....ą USA i UE, które czerpią od nas kasę/interesy a nic nie dają, albo dają ale tak żeby odebrać z nawiązką.
Nigdzie też nie napisałem, że popieram Putina. Napisałem, że rozumiem to co on robi. Pisałem jedynie, że nie rozumiem takich łosi jak ty, pożyrecznych euroidiotów, czy jak wolisz prowokatorów brukselskich, którzy mają swoje grzechy na sumieniu ale ty tego wolisz nie widzieć - czyli jestes hipokrytą bo Rosji się czepiasz o wszystko a stoisz z kolegami, któzy działają podobnie tylko sa z Ameryki i Brukseli.

Jeśli możesz to bym prosił abyś napisął na kogo głosowałeś w wyborach lub na kogo będziesz głosował. Jakie sa twoje sympatie polityczne.
Przykre, że masz w dupie tych ludzi, ale widać przez pryzmat innych wypowiedzi, że empatia, dobro, to sformułowania Ci obce. Niech nasi sąsiedzi będą zabijani przez jakiegoś dyktatora, a co tam. Widać też, że nie znasz żadnego Ukraińca. Ja znam kilkudziesięciu(też ze wschodu) i stawiają sprawę jasno - NIE dla integracji z Rosją(a Putin to psychopata). Dlatego Ukraina(też patrząc na relacje) nie jest podzielona. Po wybrykach Janukowycza jest wręcz zjednoczona. Problemem sa Rosjanie i ich polityka, bo nawet rosyjskojezyczna ludnosc Krymu nawet tak bardzo nie spieszy sie do Rosji. Reszty bzdur nie komentuje, bo jak do kolegi powyżej, żyjesz w swoim świecie. Całe szczęście, że promoskiewskie parobki, to mniejszość i takich opinii sie raczej nie spotyka, a przynajmniej nikt sie do nich nie przyznaje w towarzystwie . Nie chce mi sie też Ciebie cytować, bo masz cos krotka pamiec, skoro nie wiesz co pisales. Nie ma o czym dyskutować, bo ręce mi już dawno opadły , ale przynajmniej jest trochę rozrywki .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 09.03.2014 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.03.2014, 18:07
Powtarzam pytanie, mógłbyś powiedzieć jakie są Twoje sympatie polityczne?
drozd:
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 09.03.2014, 22:29
Koleś was opluwa, obraza, wyzywa a wy z nim dyskutujecie i jeszcze pytacie o głosowanie. Opamietajcie sie. Gosc potrzebuje opieki a nie dyskusji
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.03.2014, 23:12
Przydałby się kolejny "Archipelag Gułag" Sołżenicyna z historią ostatnich 50 lat.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 10.03.2014, 05:53
Koleś was opluwa, obraza, wyzywa a wy z nim dyskutujecie i jeszcze pytacie o głosowanie. Opamietajcie sie. Gosc potrzebuje opieki a nie dyskusji
Oficer prowadzacy mu kaze to biedny chlop musi pisac.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2014, 09:27
Kłócicie się zupełnie bez sensu. Mnie się wydaje, że bez znaczenia co na wschodzie się urodzi to nie będzie dobre dla nas. Z kilku powodów.

1. Jak zawsze stajemy jak osły w awangardzie pieniaczy - Ruscy sobie o tym przypomną jak będą wystawiać fakturę za gaz. Już w tej chwili płacimy 450 USD / 1.000 m gdy Niemcy i Francja płacą 300 USD / 1.000 m. Ale wg Tuska i całej reszty racją stanu jest mielenie ozorem i narażanie nas na kolejne bezsensowne koszt, których ponosić nie musimy. Rudy nie zdołał przez 4 lata sprowadzić wraku samolotu z Rosji, bo nasi "partnerzy prowadzili śledztwo". Teraz idą wybory to będzie się podlizywał prawicowej części wspierając woltę na stepie.

2. Wolna Ukraina, to kraj zagadkowy, nic dobrego nie przyniesie, szczególnie na pograniczu. Książki o tym mówią, bardzo wieli mądrych ludzi, że Narody wschodnie zwyczajnie lubią być za mordę trzymane. Przypomnijcie mi ile było powstań przeciwko carom w Rosji? Nie liczę rewolucji październikowej. Ukraina to zasadniczo dla mnie przynajmniej - prawie Rosja. Nie mówię, że Rosji się należy, ale do Europy to im dalej niż komukolwiek. Już Turcja jest na 100 razy wyższym poziomie.

3. Nic dobrego z tego nie będzie, bo choćby nie wiem z czego było 12 amerykańskich F-16 i 300 żołnierzy USA przesunięte z Rammstein to jest to ruch śmieszny. Pokazuje on co najwyżej: "Polska jest z nami, trochę za dużo gada na ten moment, ale Wy Ruseczki, róbcie sobie co chcecie na tym Krymie, tam przecież nie ma ropy ani rud. Zawsze było to Wasze, dla nas żadna różnica, coś musimy poprotestować, ale generalnie mamy to gdzieś."

4. Najważniejszy powód. Putin - o czym już pisałem - doskonale zdaje sobie sprawę, że jak Unia mówi o sankcjach, to mówi. Zanim stado tych baranów spłodzi jakieś stanowisko, to federacja rosyjska będzie wzdluż linii Dniepru a nam pozostanie, niezadowolona uwolniona z okowów nacjonalistyczna Ukraina, która jak już raz pisałem, nie raz nas sprzedawała nie jednemu wrogowi.

Podsumowując. Strasznie irytujące jest skupienie wokół spraw na które nie mamy ABSOLUTNIE żadnego wpływu a już przypisując Sikorskiemu dyplomatyczne zdolności Talleyrand'a , w ogólnej opinii narażamy się na śmieszność. Nie wiem jak Wy, ale ja nie zauważyłem, aby Węgrzy jakoś specjalnie machali szabelką - ostatnio dogadali się z Ruskimi na biznes energetyczny (i to kto Orban!!!).
Przykre to ale nie jest to czas na wsiadanie na działo, tylko na pragmatyzm.
Jak zwykle zapłacimy za nasz wasalczy stosunek. Dla mnie za Bugiem...wszystko jedno. Nic dobrego nas tam nie spotkało. NIGDY. Boże daj nam mądrych ludzi, żeby umieli krajem rządzić.

A za ta kampanię Tuska przy pomocy Ukrainy, bo przecież u nas nie ma problemów do rozwiązania, zapłacimy wszyscy jak przyjdzie faktura - za gaz.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Don Donson : 10.03.2014 o godz. 09:30.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.03.2014, 10:06
Do wypowiedzi kolegi powyżej dodałbym tylko, że za Bugiem nie do końca wszystko jedno być powinno. Są tam miliony (!) naszych rodaków, nasza spuścizna kulturowa. To jest coś co nas obchodzić powinno przede wszystkim jeśli chodzi o Kresy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.03.2014, 12:11
Stan naszej armii wbrew temu co mówi ryży, jest tragiczny:

Cytat:
Marne szanse w wojnie z Rosją. Oto co resort obrony myśli o naszym wojsku

Urzędnicy Ministerstwa Obrony Narodowej nie mają złudzeń co do stanu naszego wojska. W wyniku jakiejkolwiek konfrontacji nie mielibyśmy najmniejszych szans. - Po kilku dniach walki zostałaby nam tylko leśna partyzantka – mówili Polscy dowódcy w rozmowie z „Wprost”.

Dziennikarz spekulując odnośnie rosyjskiego desantu koło Słupska pytał doświadczonych dowódców o stan naszej armii w razie mobilizacji. Ile warte jest nasze wojsko, które w razie zagrożenia powiększa się do 300 tysięcy żołnierzy? - Jestem pewien, że próbne poderwanie i wyjście na pozycje pancernego batalionu rezerwistów zakończyłby się organizacyjną klęską – powiedział gazecie oficer liniowy.

Rezerwistów nie szkolono od pięciu lat. Rok temu powrócono do tego tematu. - Moglibyśmy bronić kwadratu 200 na 200 kilometrów. Tyle, że Polska to mniej więcej 1000 na 1000 kilometrów. Wizytówki armii? 6 Brygada Powietrzno-Desantowa z Krakowa, 11 dywizja pancerna z Żagania. W sumie stać nas na wystawienie przyzwoitego korpusu – powiedział generał, który zajmował się dużymi ćwiczeniami.

Korpus składa się z kilku dywizji lub brygad. Dywizja to od 5 do 15 tys. ludzi. Razem to średnio około 30 tysięcy żołnierzy, a armia zawodowa liczy 100 tys. …

Jak mówi generał polska armia ma niezliczone sztaby w tym dowództwo i logistyka. - Spośród tych 100 tysięcy liniowego wojska jest może połowa – podsumowuje.

W razie ataku ze wschodu moglibyśmy liczyć na wsparcie NATO, a właściwie Stanów Zjednoczonych. Jednak według jednego z byłych dowódców armii jest jeden problem. - Amerykanie nie mają wojska w Europie. Zanim zmontowaliby odpowiednio duży kontyngent minęłoby kilkadziesiąt dni i byłoby po zawodach – mówi.

Na Rosjanach robią natomiast wrażenie Amerykańskie samoloty na terytorium Europy. Jak zapowiedział Biały Dom, w tym tygodniu ma do nas trafić tuzin amerykańskich myśliwców F-16. Razem daje to 60 maszyn.

- Oczywiście 60 myśliwców nie wygra wojny. Z resztą nie o to chodzi. Idzie o danie Rosjanom wyraźnego sygnału "Halo, Amerykanie tu są". Wiadomość o przenosinach myśliwców do Polski została w Moskwie odnotowana” – powiedziała osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo państwa.

Europa nie dysponuje armią, która samodzielnie mogłaby stawić czoła Rosjanom i Białorusinom idącym na zachód. Wojsko Polskie również nie miało by szans, mimo dodatkowego wsparcia amerykańskich samolotów.

- Równowaga, jak w czasach zimnej wojny, opiera się na wzajemnym odstraszaniu się Rosjan i Amerykanów. Zaatakowanie Polski oznaczałoby wybuch III wojny światowej. Po takiej wojnie niewiele zostałoby nie tyle z Polski, co z całej współczesnej cywilizacji – mówiła kolejna osoba w rozmowie z „Wprost”.
http://niezalezna.pl/52695-marne-sza...-naszym-wojsku
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.03.2014, 13:40
Też dziwi mnie ta bzdura, którą uskutecznia Tusk. Kto mu nagadał takich głupot? Nawet jeśli mamy po lekkiej zimie rezerwy rzędu kilku mld m3 to przy naszych krajowych możliwościach wydobywczych do 5 mld m3 rocznie gdyby teraz zakręcono kurek w 100% to już latem przemysł trzeba byłoby chłodzić, a wczesną jesienią potrzebowalibyśmy pomocy z zewnątrz, chyba że gazoport ruszyłby już od jesieni co i tak nie pozwoliłoby pokryć nam przez kolejną zimę wszystkich potrzeb.

Wystarczy wczytać się w ustawy i rozporządzenia oraz mieć trochę pojęcia o Agencji Rezerw Materiałowych, aby wiedzieć, że wielkość zapasów obowiązkowych wynosi:
  • dla ropy naftowej i paliw ciekłych - 76 dni;
  • dla gazu płynnego LPG - 30 dni
Prezes PGNiG kilka dni temu:

Cytat:
Zawisza dodał, że w magazynach znajduje się 1,3 miliarda metrów sześciennych gazu, a łączna zdolność magazynowania to ponad 2 miliardy metrów sześciennych gazu w związku z czym rezerwy wystarczą na około 2 miesiące. Dodatkowo w przypadku problemów z tranzytem przez Ukrainę można zwiększyć przepustowość gazociągów biegnących przez Białoruś oraz interkonektorów na południu oraz ze strony niemieckiej dzięki czemu zapewniona zostałaby ciągłość dostaw.
Mapka podziemnych magazynów PGNiG.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.03.2014, 16:27
Widać nie tylko w sprawie Ukrainy że rudy kompletnie odpłynął - w sumie ma gdzieś co się stanie z tym krajem - idę o zakład że na 99,99999% będzie siedział za niedługo w Brukseli.

ps.

Cytat:
Niewymieniony z nazwiska ukraiński wojskowy przekazał, że do ataku z użyciem broni automatycznej doszło po godz. 14 czasu lokalnego (godz. 13 w Polsce). Rosyjscy żołnierze wdarli się do bazy, odebrali Ukraińcom telefony komórkowe i podjęli próbę wyprowadzenia pojazdów z terenu jednostki.

Dowódca batalionu rozpoczął negocjacje z napastnikami.
To tylko pokazuje jaki tam jest kabaret.
Proponuję ochotnikowi wziąć atrapę AK 47 - podjechać do jednostki np. przy ulicy Tynieckiej - wbiec do środka bez uprzedzenia i próbować wsiąść do któregoś pojazdu. O ile się nie dostanie z marszu kulki to na pewno niezły w....... od wartownika czy kto tam jest.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 10.03.2014, 21:34
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak Wy, ale ja nie zauważyłem, aby Węgrzy jakoś specjalnie machali szabelką - ostatnio dogadali się z Ruskimi na biznes energetyczny (i to kto Orban!!!).
niestety w kwestii sąsiedztwa z ruskami nie możemy się porównywać z Madziarami z kilku powodów:

powód pierwszy i zasadniczy to taki, że ruscy uważają nas dalej za swoją geopolityczną strefę wpływów i to w bardzo ścisłym tego słowa znaczeniu.

Kura ni ptica polsza nie zagranica - oddaje to dokładnie mentalnośc ruskich w stosunku do nas i w dodatku są oni rozżaleni, że my jesteśmy takimi niedobrymi bachorami, którzy nie maja wdzięczności matuchnie za opieke i wyzwolenie spod faszyzmu.

Ta mentalność odbija się często na relacjach i z resztą jest wzmacniana agenturą, która ma się u nas świetnie. Złe samopoczucie może tu naruszyła likwidacja WSI - ale niech każdy zobaczy jakim to jest okupione poświęceniem - Antka osądza się od czci i wiary, robi z niego przygłupa błazna i szaleńca.

Moim prywatnym zdaniem ruscy mają dobrze rozlokowaną agenturę w każdym większym urzędzie w tym kraju ze skarbowymi włącznie.

powód drugi: to niestety balast historii, której nie zmienimy i nasze nastawienie do nich w zwiazku z powyższym. Nasze podejście do ruskich będzie zawsze inne, niż Madziarów a uświadomiłem to sobie będąc w Budapeszcie pod parlamentem. Otóż niedaleko od niego stoi - u nas rzecz nie do wyobrażenia a tam stoi - obelisk ku czci żołnierzy radzieckich. Ja sobie nie wyobrażam, żeby pod naszym parlamentem cos takiego stało i to boli rusków bardzo o czym wspomniałem wyżej.

Ale jak podeszli do tego Madziarzy i Orban? Pomnik sowietów stoi - ale jakieś 20 metrów dalej jest pomnink idącego Regana w kierunku tego pomnika tak jakby mówił - idę po was

- http://www.rp.pl/artykul/680867.html

I wydaje mi się, że tego już się nie zmieni.

Popularne jest i było powiedzenie -jak świat światem Polak Niemcowi nie będzie bratem.

Nie wiem, czy to powiedzenie jest bardziej aktualne do Niemców czy właśnie do Rusków
Ostatnio edytowane przez sambo : 10.03.2014 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.03.2014, 22:04
A tu były doradca Putina bardzo realistycznie ocenia co nas może czekać:

http://niezalezna.pl/52724-putina-mo...bylego-doradcy
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.03.2014, 12:02

Moim prywatnym zdaniem ruscy mają dobrze rozlokowaną agenturę w każdym większym urzędzie w tym kraju ze skarbowymi włącznie.
To jeszcze jeden argument za tym aby radykalnie uprościć system podatkowy. Jednak jak wiemy ani obóz zadrady i zaprzaństwa (czytaj PO), ani obóz płomiennych obrońców interesu narodowego (czytaj PIS) nie jest takim uproszczeniem zainteresowany.
Efekt jest taki, że urzędnik, albo z powodu własnej głupoty i niekompetencji albo z czyjejś inspiracji, może zniszczyć każdą polską firmę.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.03.2014, 23:35
Spór o to czy lepiej z ukraińcami czy z ruskimi jest idiotyczny. Tak naprawde powinien liczyć sie li tylko nasz interes polityczny czyt.interes Polski.
Pytanie nr.1 : z kim chcemy sąsiadować z Rosją czy z Ukrainą?
Odpowiedź chyba jasna Rosja jest mimo wszystko zbyt potężna i zbyt agresywna żeby sobie wybierać / wspierać takiego sąsiada- oczywiście znajdą się prostaki które wpisza że z USA bo jedni to komuchy a drudzy banderowcy ale....odpuścmy.
Pytanie nr.2. Przy którym z tych dwóch sąsiadów mamy szanse cokolwiek ugrać w kwestii naszych szeroko rozumianych wplywów na dawnych Kresach - przy Putinie czy Jacyniuku? Pytanie już trudniejsze ale będąc forpocztą UE i NATO mamy szanse naciskać na Jacyniuka w sprawie znaczących ustepstw co do np.zwrotu majątków polskich , w dalekiej perspektywie ziemi, opieki nad zabytkami. Putin owszem mógłby zrobic gest w stosunku do Polaków stawiajac na odświerzenie cmentarzy i kilka gestów ale dali Bóg nigdy nie pozwoliłby na jakiekolwiek wpływy czy zwrot majatków
Pytanie nr.3 Czy wspierając ukraińców powinniśmy to robić z pozycji romantycznych obrońców cywilizacji w stylu Sobieskiego i Piłsudskiego tzn. dawać wszystko a nie dostawać od ukraińcow nic?
W życiu! Pierwszą i podstawową zasadą powinno byc udzielania wsparcia słabszemu z naszych wrogów w zamian za znaczace ustępstwa w osiągnieciu naszych celów. Mam cichą mam nadzieje że nie płonną nadzieję zę zakulisowo ruda pała stawia Jacyniukowi i Kliczce warunki.Inaczej marny nasz los a rudego w szczegolności
Pytanie nr.4. Czy jest sens się wychylać i stawać na pierwszej lini przeciw ruskim?
Tak , ale tylko w wypadku jeśli ma się rząd męzów stanu którzy zakulisowo działają i uzyskaja w zamian za to dostęp do amerykańskich technologi i .....glowic jądrowych wraz z systemem ich przenoszenia na dalekie odległości tj.ponad 3 tys km. To jest warunek konieczny stawiania sie Rosji i naszego bezpieczeństwo w długoterminowym okresie. Żadne Patrioty ani nawet 20 tys spec Gromów i Formoz z 100 efami nic nie zrobia jeśli się sasiaduje z Rosją i nieprzewidywalnymi Niemcami
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 13.03.2014 o godz. 17:00.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów