The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Derby zakończą się:
ZWYCIĘSTWEM! 47 20,98%
ZDECYDOWANYM ZWYCIĘSTWEM! 177 79,02%
Głosujących: 224. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2014, 15:13
O żeż, ale akcja! Aleście temu Tuskowi dali popalić! Szacun!

Niestety, mnie to bardziej przypomina niesławny występ nawalonego Skiby, co to dupe Buzkowi pokazał, a potem dorabiał do tego ideologię i twierdził, że to w ramach protestu było.
Bydło i skrajna głupota. Wybaczcie lemingom, że się nie zorientowały. Może następnym razem, jak wpadniecie na równie wybitny pomysł, to zamiast odsyłać nas na spotkania stowarzyszenia, wynajmijcie infolinię, gdzie za drobną opłata będzie się można dowiedzieć: o co do k... nędzy, chodziło?
Co różni mężczyzn od chłopców? Odpowiedzialność za swoje postępowanie. Umiejętność przewidywania skutków i świadomość konsekwencji. Przecież, na litość Boską, nie jesteście lemingami! Jesteście mężni i rycerscy! Najwyższy czas wydać komunikat, że bierzecie pełną odpowiedzialność za swoje czyny i zobowiązujecie się pokryć wszelkie straty, jakie poniesie nasz klub.

ps
Tak sobie myślę- może następnym razem, jak już odpalicie te swoje race, to wsadźcie je sobie w wiadome miejsce. Zaprotestujecie w ten sposób, przeciwko fatalnemu stanowi służby zdrowia za rządów PO!!!
A biorąc pod uwagę obecny czas oczekiwania na operację, będziemy Was mieli z głowy na kilka miesięcy (a może nawet lat?). Kuszące...
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.02.2014, 15:18
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
a czy ja pisąłem o fotoradarze ? to forumowicz przybyszewski napisał głupie porównanie rac do fotoradarów. Całkowicie głupie i bezsensowene...do ktroeggo odniosłem sie powyżej. Naprawdę macie problem z czytaniem oraz rozumowaniem. Bez napinki, to nie jest obrażanie Was, ale niestety stwierdzenie przykrego faktu... :(
Nie, to ty nie rozumiesz.

Twierdzisz, że jesteś za odpalaniem rac mimo, że są nielegalne bo według Ciebie są bezpieczne i władzy nic do tego. Nie będzie ci czegoś narzucała.

Czyli idąc tym tropem, jeżeli przekraczasz prędkość (bo uznajesz, że ograniczenie do 30 w tym miejscu to przesada) i jedziesz sobie 60 (bo tyle uznajesz za bezpieczne, a władzy nic do tego) to NIE zwalniasz przed fotoradarem bo dzięki temu pokazujesz władzy, że powinni go zlikwidować. Dobrze rozumuje twoją postawę? W końcu jak będzie na dużą skale przekraczanie prędkości w tym miejscu to władza zwiększy dopuszczalną prędkość. To mi chcesz przekazać mówiąc, że jeżeli będzie odpalanie rac na dużą skalę to władza je zalegalizuje?

Niestety czuje że zwalniasz w takiej sytuacji bo szkoda im oddawać 200 zł w formie mandatu. Dlaczego więc jest za odpalaniem rac skoro klub MUSI za nie zapłacić?

PS. Ponadto odpalenie to jedno, a rzucanie ich na murawę to już głupota i działanie, które niestety na pewno utrudni walkę o legalne piro.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 24.02.2014 o godz. 15:21.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
wiesniak84
Guest

Stary 24.02.2014, 15:18
No ale jak to ? Klub wtedy straci pieniadze z karnetow, biletow z sektora tych osob o kateringu nie wspominajac a patrzac na frekwencje poza dwoma meczami w sezonie nikt nie bedzie ich w stanie zastapic. Przeciez to bedzie wieksze dzialanie na szkode finansowa klubu niz race na murawie

To do postu kunia bylo
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 24.02.2014 o godz. 15:19.
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 24.02.2014, 15:19
tłumaczcie sobie to wrzucenie rac jak chcecie bo i tak już jest po fakcie, nie wiem ile znaczą osoby które tymi racami rzucały ale dla mnie na ogarniętą to akcje nie wyglądało. 10 racami chcecie pokazać swoje niezadowolenie?, taka akcja miałaby sens gdyby do tego była przygotowana oprawa argumentująca wrzucenie rac na boisko, a to był zwykły szczególnie ''frajerski'' wandalizm i danie satysfakcji GW i tvn-owskim ścierwom jaka pirotechnika jest zła bo ląduje na boisku. A oprócz tego zamknięcie sektora czy tez moze całego stadionu z powodu 10 rac. Próbujecie to sobie tłumaczyc w jakis pozytywach? Doprawdy gratuluję.

W ten sposób to nic nie wywalczymy.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.02.2014, 15:25
Bo tutaj pojedzie samochodem znajomego, który dostanie mandat ale nie on. No ale walczy w słusznej sprawie. A później przed znajomym powie, że to nie on jechał.
wiesniak84
Guest

Stary 24.02.2014, 15:26
DEBO napisał(a):Wyświetl post
tłumaczcie sobie to wrzucenie rac jak chcecie bo i tak już jest po fakcie, nie wiem ile znaczą osoby które tymi racami rzucały ale dla mnie na ogarniętą to akcje nie wyglądało. 10 racami chcecie pokazać swoje niezadowolenie?, taka akcja miałaby sens gdyby do tego była przygotowana oprawa argumentująca wrzucenie rac na boisko, a to był zwykły szczególnie ''frajerski'' wandalizm i danie satysfakcji GW i tvn-owskim ścierwom jaka pirotechnika jest zła bo ląduje na boisku. A oprócz tego zamknięcie sektora czy tez moze całego stadionu z powodu 10 rac. Próbujecie to sobie tłumaczyc w jakis pozytywach? Doprawdy gratuluję.

W ten sposób to nic nie wywalczymy.
Biorac pod uwage to co napisales to wniosek taki ze tutaj 95 procent piszacych chyba w GW i TVNie pracuje.
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2014, 15:26
Sama kara finansowa wyniesie ok 70% jednej miesięcznej pensji piłkarza Wisły (może z 50 tyś. przypie.rdolą, choć biorę bardzo pesymistyczną opcję, a jak mniej to pensja Burligi).
Cóż to jest?

I tyle.

Zamknięcie sektora nie jest żadną karą dla klubu bo my choćby w 50% nie zapełniamy stadionu. Otrząśnijcie się.
Kibice z tego sektora przenoszą się na inny i po sprawie (miejsca od chu.ja i jeszcze więcej).

Dla klubu paradoksalnie to nawet na rękę = mniejsze koszty za ochronę, media itd.
I jeszcze na tym klub zarabia bo blokowany jest taniutki sektor C i część kibiców kupi bilety na droższe sektory.

Chyba, że zamkną stadion to wtedy można mówić o karze. Ale powątpiewam.. cóż pikole zawiniły.
A też ch.uja się stało. Kilka świeczek wylądowało na murawie.
My, chuliganka, złodzieje, bandyterka, łyse karki i kibole z sektora C bierzemy odpowiedzialność za własny sektor i jego proszę zamykać.
Ostatnio edytowane przez element : 24.02.2014 o godz. 15:34.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.02.2014, 15:29
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Ale przeciez nie mowimy tutaj o tym co jest grozniejsze, przekraczanie predkosci czy piro. Tylko o tym ze poprzez lamanie zasad nie wplyniemy na ich zmiane - a to zasugerowales jako powod rzucania rac.

Nie wiem czy przekrecasz wszystko specjalnie bo brakuje Ci argumentow czy poprostu nie potrafisz zrozumiec meritum tej rozmowy. Od poczatku nie gadamy czy piro jest szkodliwe tylko staram sie zrozumiec dlaczego ono polecialo skoro wiedzielismy ze dostaniemy za to kare - Ty caly czas wracasz do tego ze piro jest bezpieczne bo w tej dyskusji czujez sie bezpiecznie - szkoda tylko ze my tu nie o tym.
a ja Ci tłumaczę, że do wszystkiego należy podchodzić indywidualnie. I każdą sprawę tak rozpatrywać. Jęśli komuś przeszkadzają fotoradary to niech jeźdżą przy nich 100 km w terenie zabudowanym.
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.02.2014, 15:36
a ja Ci tłumaczę, że do wszystkiego należy podchodzić indywidualnie. I każdą sprawę tak rozpatrywać. Jęśli komuś przeszkadzają fotoradary to niech jeźdżą przy nich 100 km w terenie zabudowanym.
Ty nic nie tlumaczysz tylko po raz kolejny piszesz posty sprzeczne z soba, teraz piszesz ze jak ktos sie nie zgadza a obowiazujacym prawem to powinien je lamac zeby je zmienic.
mr_kwolf
Senior Member

Stary 24.02.2014, 15:37
element napisał(a):Wyświetl post
Sama kara finansowa wyniesie ok 70% jednej miesięcznej pensji piłkarza Wisły (może z 50 tyś. przypie.rdolą, choć biorę bardzo pesymistyczną opcję, a jak mniej to pensja Burligi).
Cóż to jest?

I tyle.

Zamknięcie sektora nie jest żadną karą dla klubu bo my choćby w 50% nie zapełniamy stadionu. Otrząśnijcie się.
Kibice z tego sektora przenoszą się na inny i po sprawie (miejsca od chu.ja i jeszcze więcej).

Dla klubu paradoksalnie to nawet na rękę = mniejsze koszty za ochronę, media itd.
I jeszcze na tym klub zarabia bo blokowany jest taniutki sektor C i część kibiców kupi bilety na droższe sektory.

Chyba, że zamkną stadion to wtedy można mówić o karze. Ale powątpiewam.. cóż pikole zawiniły.
A też ch.uja się stało. Kilka świeczek wylądowało na murawie.
My, chuliganka, złodzieje, bandyterka, łyse karki i kibole z sektora C bierzemy odpowiedzialność za własny sektor i jego proszę zamykać.
Ciekawe czy jakby klub wam (ma listę osób, które były tego dnia na sektorze, co to za problem powysyłać wezwania, albo prościej przez Stowarzyszenie) wystawił fakturę do zapłaty na wysokość kary, którą dostanie lub np. karnetowcom kazał kupić drugi raz bilet na najbliższy mecz to czy też byłbyś taki zabawny.

Bo pamiętam płacze jak po meczu Wisła - Śląsk z tamtego roku zaczęły ludziom przychodzić wezwania na komendę z powodu stania na schodach.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
element
Senior Member

Stary 24.02.2014, 15:40
Najpierw musiałbyś zapytać klub (Bednarza, niegdyś Ochalika) ile zawdzięcza Stowarzyszeniu.
I nie warto tego nawet przeliczyć na pieniądze bo byłaby to 6-cyfrowa liczba.

Pomijamy fakt, że ciągle błądzicie.. Stowarzyszenie nie zajmuje się sprawami typu - gniazdo, oprawy, race.
Ostatnio edytowane przez element : 24.02.2014 o godz. 15:44.
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
cdn..
DEBO
Member

Ty nic nie tlumaczysz tylko po raz kolejny piszesz posty sprzeczne z soba, teraz piszesz ze jak ktos sie nie zgadza a obowiazujacym prawem to powinien je lamac zeby je zmienic.
łamać oczywiście w ten sposób tak jak napisał ktoś wyżej ( może byłeś to Ty ) jadąc samochodem znajomego...
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

jeśli tak chcesz przestrzegać prawa odnośnie rac to prosze bardzo, Twój wybór. Jeśli nie możesz pojąć, że są wartości ważniejsze na stadionach niż obowiązujące ustawy przeprowadzone głosami osłów w Sejmie, to co Ci mam dalej tłumaczyć. Jeśli klub korzysta z pomocy kibiców - ultrasów, to niech bierze ich z "całym inwentarzem". I tak ma lekko w tym roku z nimi. Może też powiedzieć, że ma ich w dupie i nie chce opraw, a wtedy Ultrasi z pewnością uszanują ich wybów, a wraz z nimi wielu innych kibiców.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.02.2014 o godz. 15:45.
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.02.2014, 15:45
Co za LOGIKA

Użyję jakiegoś porównania do sytuacji, które w życiu "kiboli" się pewnie zdarzają.
Jak w mieszkaniu kolegi rozwalicie po pijaku ścianę to mówicie: ok, biorę za to odpowiedzialność, nie zaproś mnie na jedną kolejną imprezę. (Ale napraw szkody za własną kasę, hehe).

Umysłowa Kambodża.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2014, 15:46
SZamknięcie sektora nie jest żadną karą dla klubu bo my choćby w 50% nie zapełniamy stadionu. Otrząśnijcie się.
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego teraz zamykają stadiony a nie poszczególne sektory.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 24.02.2014, 15:48
Obawiam się że jak ktoś czegoś nie chce zrozumieć, to przekonywanie go niczego tu nie zmieni... Mam tylko pytanie czy te race na boisku to tylko na derbach czy na innych meczach też będą?
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 24.02.2014, 15:50
Najpierw musiałbyś zapytać klub (Bednarza, niegdyś Ochalika) ile zawdzięcza Stowarzyszeniu.
I nie warto tego nawet przeliczyć na pieniądze bo byłaby to 6-cyfrowa liczba.

Pomijamy fakt, że ciągle błądzicie.. Stowarzyszenie nie zajmuje się sprawami typu - gniazdo, oprawy, race.
Tylko jedno pytanie, jaki byl sens wrzucania tych rac na boisko bo nie rozumiem? Race - ok przy tym meczu bylem pewien ze sie nie obejdzie. Al po jaka cholere napierd... racami na boisko dodatkowo obok wlasnego bramkarza?

Race jako podkreslenie oprawy (po jej bokach) wygladaly fajnie, ale dalszej czesci nie ogarniam.
mr_kwolf
Senior Member

Stary 24.02.2014, 15:51
jeśli tak chcesz przestrzegać prawa odnośnie rac to prosze bardzo, Twój wybór. Jeśli nie możesz pojąć, że są wartości ważniejsze na stadionach niż obowiązujące ustawy przeprowadzone głosami osłów w Sejmie, to co Ci mam dalej tłumaczyć. Jeśli klub korzysta z pomocy kibiców - ultrasów, to niech bierze ich z "całym inwentarzem". I tak ma lekko w tym roku z nimi. Może też powiedzieć, że ma ich w dupie i nie chce opraw, a wtedy Ultrasi z pewnością uszanują ich wybów, a wraz z nimi wielu innych kibiców.
No i takie szczere tłumaczenie bardziej do mnie trafia, a nie "walka o wyższą sprawę" i inne takie.

Biorąc pod uwagę, jak lekko (mówię to bez ironii) ma klub w tym sezonie z kibicami i karami za nich, jak dobrze się układa współpraca między tymi dwoma podmiotami (wiele wspólnych akcji) śmiem nawet twierdzić, że cała ta akcja z racami odbyła się w porozumieniu z klubem i została wrzucona w "koszty" imprezy.
DEBO
Member

Stary 24.02.2014, 15:51
jeśli tak chcesz przestrzegać prawa odnośnie rac to prosze bardzo, Twój wybór. Jeśli nie możesz pojąć, że są wartości ważniejsze na stadionach niż obowiązujące ustawy przeprowadzone głosami osłów w Sejmie, to co Ci mam dalej tłumaczyć.
jakbyś zawiesił na płocie proste prześcieradło z tym argumentem którym teraz próbujecie tłumaczyc sobie ten wybryk to na pewno zyskałoby to wiekszy poklask. Wszyscy wiedzieliby o co chodzi, i przeciw czemu protestujemy. Jeden za wszystkich, Wszyscy za jednego.. czy nie o to chodzi na stadionach?

Teraz te całe uzasadnienia i tłumaczenia wyglądają mi jak pisane do szerszego grona, czyli grona debili. Bo tylko debil w tej sytuacji poklaszcze i dopatrzy się pozytywów.

Miłego dnia życzę.
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.02.2014, 15:57
Jakiekolwiek próby racjonalizowania rzucenia tych rac na murawę, świadczą tylko o kompletnym odmóżdżeniu piszącego. Nie ma ŻADNYCH pozytywów tego skończonego debilizmu.
element
Senior Member

Stary 24.02.2014, 16:47
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Co za LOGIKA

Użyję jakiegoś porównania do sytuacji, które w życiu "kiboli" się pewnie zdarzają.
Jak w mieszkaniu kolegi rozwalicie po pijaku ścianę to mówicie: ok, biorę za to odpowiedzialność, nie zaproś mnie na jedną kolejną imprezę. (Ale napraw szkody za własną kasę, hehe).

Umysłowa Kambodża.

Porównanie z dupy bo nikt nic nie rozwalił, nawet milicja przyznała, że nic się nie działo podczas Derbów Krakowa, a tutaj niektórzy próbują wyolbrzymiać i prześcignęli - o zgrozo - samą milicję, która nie robi z tego afery.

"Kibolom się zdarza rozwalać po pijaku ścianę u kolegi", muszę to zapisać.

borys napisał(a):Wyświetl post
Tylko jedno pytanie, jaki byl sens wrzucania tych rac na boisko bo nie rozumiem? Race - ok przy tym meczu bylem pewien ze sie nie obejdzie. Al po jaka cholere napierd... racami na boisko dodatkowo obok wlasnego bramkarza?
Zerkam na lewo, a przed moimi oczami matka z dzieckiem i wykrzykują od k.urew w stronę sektora Cracovii, a Ty się pytasz jaki sens jest rzucania rac na boisku.
To jest impuls, emocje, klapy na oczach.
Jak ktoś jest znieczulony w takim meczu to gratuluje tego spokoju.
U nas i tak jest light.. styl argentyński to jest coś - kompletna dzicz, a komentatorzy telewizyjni tylko podkręcają atmosferę.
To są emocje i przeżycia, a nie sranie w banie i ziewanie.

Jeśli będę chciał przymulać, siedzieć jak pi.zda w kącie i obrażać się na każdy wulgaryzm to wybiorę do kawiarni na cappuccino, a nie na mecz piłkarski.
Ostatnio edytowane przez element : 24.02.2014 o godz. 16:54.
cdn..
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 17:02
Jeśli będę chciał przymulać, siedzieć jak pi.zda w kącie i obrażać się na każdy wulgaryzm to wybiorę do kawiarni na cappuccino, a nie na mecz piłkarski.
a w szczególności na DEBRY z naszym największym wrogiem.
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.02.2014, 17:15
Widzę że zydostwo na forum ma się dalej nienajgorzej Ale to dobrze, bo ma boleć. Ma boleć wynik, mają boleć oprawy, ma boleć widok 27 tysięcy ludzi na meczu, ma boleć ogromny sektor fanatykow, ma boleć fakt ze z roku na rok co raz niżej spadacie koleżanki

Możecie dalej odwracać uwagę od meczu, skupiać się na nic nie znaczącym wydarzeniu, które przerwało mecz na 20-30sekund może, dłużej się nieraz piłkę do gry wprowadza. Wypisujcie tu na forum i u siebie gorzkie żale, bo jak wam zostalo nie raz przypomniane - nic nie znaczycie i jedynym miejscem gdzie możecie zaistniec jest Internet.

95% wypisujacych tu różne brednie to albo jakieś spoleczniaki pewnie z Kielc lub podobnej dziury co stadion Wisły widzą w C+, gdy odpala sobie sopcasta, albo po prostu jak pisałem zydzi, jatrzacy gdzie się tylko da.

Bo jaki normalny kibic mógłby przykładać wagę do wielkiego wydarzenia jakim było przerwanie gry na 20s gdyby się jeszcze komuś coś stało czy coś. 10 niedopalkow poleciało na murawę. Zostały zgaszone i usunięte. Wygraliśmy derby. Na każdym polu. Tylko to się liczy.

Kielczanie pewnie nie pamiętają tych płonących dywanów i różnych innych ciekawych akcji na początku tego wieku. Wtedy internet jeszcze był mało dostępny, jasna sprawa. Ciekawe co to by było jakbyśmy rzeczony dywanik podpalili. Klawiatury kielczan by chyba tez splonely z przegrzania

Zawsze nad wami!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.02.2014, 17:24
najlepiej jak sie czyta że byli słyszalni.... tylko że z perspektywy Tv. co za ludzie.
Co do derbów to było pewne że ich na każdym froncie zmieciemy. I cieszy że to sie potwierdziło.
p.s. Rac nie komentować.
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.02.2014, 17:26
Dyskusja podchodzi pod temat polityczny nie ma co...

Nie mam nic przeciwko racom. Były, są i będą elementem widowiska sportowego - szczególnie derbów czy meczów "podwyzszonego ryzyka".

Ale rzucenie rac wczoraj na murawę naprawdę nie było potrzebne. Tworzymy sobie tylko problemy tam gdzie po prostu ich nie ma. Zaraz będziemy mieli na głowie wojewodę, komisję ligi itp. Po co nam to? Jeśli miał być to protest to powinna być w niego zaangazowana wieksza ilość osób...

Uważam że jest jakieś rozwiązanie aby race zalegalizować (prędzej to niż petrady) albo przynajmniej mieć "podstawy" do ich używania. Szkolenia pod okiem straży pożarnej czy coś takiego. Fakt, że nie słyszałem o tym żeby ktoś został ranny od racy (więcej krzywdy mogą zrobić wcześniej wspomniane petardy).

Przepisy są jakie są i UEFA trzyma się tego kurczowo przez co narazie nie ma szans by się coś zmieniło.
Kara będzie, pytanie tylko jak dotkliwa. Szkoda że musi na tym cierpieć klub (finansowo) ale także każdy kibic który chciałby pójść na kolejny mecz. Trzeba pamiętać że "Komisja" będzie także rozpatrywać kwestię gestów uznawanych za antysemickie...
Ostatnio edytowane przez nemox007 : 24.02.2014 o godz. 17:32.
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 24.02.2014, 17:49
do Fialo: Tylko to się liczy, bo?
Wygraliśmy najważniejszy mecz sezonu, zarówno na boisku, jak i na trybunach, zgoda. Cieszymy się wszyscy ogromnie. Ale pewne rzeczy nie wszystkim muszą się podobać. Kupując karnet na C, wrzucając zawsze do puszki, zarówno ja, jak i pewnie wiele innych osób ma takie samo prawo wyrażać swoje zdanie, jak "kumaci".
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.02.2014, 18:01
Bardzo dobre 60 min. i potem zwyczajna zadyszka. Po okresie przygotowawczym u Smudy to żadna nowość. Cieszy, że w 2 pierwszych meczach zebraliśmy komplet punktów.

Co do oprawy (te całe Pozdrowienia Do Więzienia, Anty Jude etc.) i przede wszystkim race - WIOCHA i tyle.
Coraz bardziej spora część "C", przypomina mi mentalnie zakompleksioną sąsiadkę z drugiej strony Błoń, która własną tożsamość buduje bardziej na Anty-Wisła niż Pro-Cracovia. Smutne to, co zrobić. Głupców nie sieją.
vel HatefulRespect
mr_kwolf
Senior Member

Stary 24.02.2014, 18:01
Porównanie z dupy bo nikt nic nie rozwalił, nawet milicja przyznała, że nic się nie działo podczas Derbów Krakowa, a tutaj niektórzy próbują wyolbrzymiać i prześcignęli - o zgrozo - samą milicję, która nie robi z tego afery.

"Kibolom się zdarza rozwalać po pijaku ścianę u kolegi", muszę to zapisać.

Zerkam na lewo, a przed moimi oczami matka z dzieckiem i wykrzykują od k.urew w stronę sektora Cracovii, a Ty się pytasz jaki sens jest rzucania rac na boisku.
To jest impuls, emocje, klapy na oczach.
Jak ktoś jest znieczulony w takim meczu to gratuluje tego spokoju.
U nas i tak jest light.. styl argentyński to jest coś - kompletna dzicz, a komentatorzy telewizyjni tylko podkręcają atmosferę.
To są emocje i przeżycia, a nie sranie w banie i ziewanie.

I właśnie nieświadomie podałeś koronny argument dlaczego race nie będą NIGDY legalne.

Bo jaka jest pewność, że np. kibice gości nie obrzuca sektora rodzinnego bo "klapki na oczach, impuls"?

Takim zachowaniem jak wczoraj tylko potwierdziliście słuszność ustawy, że środki pirotechniczne są zakazane. Niestety.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 24.02.2014 o godz. 18:07.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.02.2014, 18:10
Z tego co się orientuje w temacie, to UW nie jest za legalizacją pirotechniki. Przynajmniej w takiej formie jak proponowano (oznaczone miejsce, przeszkoleni ludzie i wiadro z piaskiem).

Jak widać nie muszą być legalne aby można było je odpalać.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Grodo
Member

Od: 02.2003

Stary 24.02.2014, 18:23
Mecz, spiker, oprawa na 5
Powód: juz mi sie nie chce
Ostatnio edytowane przez Grodo : 24.02.2014 o godz. 20:01.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów