The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Derby zakończą się:
ZWYCIĘSTWEM! 47 20,98%
ZDECYDOWANYM ZWYCIĘSTWEM! 177 79,02%
Głosujących: 224. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2014, 12:13
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jesteś debilem.

Czy za określenie "jesteś debilem" nie powinieneś przeprosić innego forumowicza ?

Myślisz, że klub nie chce rac?

Taka prawda, że władzom Wisły pewnie to nie przeszkadza.
Nie przeszkadza dopóki nie muszą bulić za nie horrendalnych kar. To gówno nie jest tego warte. Co masz już tak nasrane, że bez podpalania fajerwerków się zesrasz w gacie na meczu?

Zakaz używania rac jest zakazem sankcjonowanym przez UEFA i wszystkie ligi się do tego dostosowują.
Twój dziecinny protest i to co napisałeś ma taki wpływ na sprawę zakazu używania pirotechniki jak kwilenie pierwszoklasisty, który nie chce iść do szkoły na globalny nakaz edukacji dzieci. Nikt tego nie weźmie na poważnie, nikt nie zniesie zakazu odpalania rac nawet jakby w ramach protestu na wszystkich stadionach każdy kibic odpalił po 1szt. racy.

Pogódź się z tym. I oszczędź klubowi niepotrzebnych kosztów przez własną głupotę. Może ty zabulisz za karę z własnej kieszeni cwaniaku? Co? Już nie jesteś taki mądry?
W wielu krajach race sa dopuszczone. I w Polsce też tak w końcu będzie... jednak najpierw ten (nie)rząd musi odejść. Im więcej będzie protestów, olewania idiotycznego prawa przez kibiców, w końcu władze lub (nie)rząd dojdzie do wniosku, że to nie ma sensu i zalegalizują stosowanie pirotechniki.

Oczywiście, jeśli rozgrywki sa w ramach UEFA (puchary) to tego nie zmienimy.

Jesli każdy z kibiców zapaliłby race, to gwarantuje Ci, że race stałyby się legalne, lub nie byłoby za nie kary. Nikt nie jest na tyle głupi, aby wylać dziecko z kąpielą. Oczywiście to jest utopia, ale Twój głupi argument naprawdę zachęcił mnie do skomentowania tego. Jeśli protestuje 15 lub 150 ultrasów to władze to olewają. Jak zacznie protestować po 30 tysięcy ludzi co mecz, wtedy władza będzie musiała zastanowić się nad swoim postępowaniem. W jedności siła, a takie wazeliniarstwo ze strony kibiców (kibiców ? a może lemingów ?) wobec (nie)rządu i POlicji jest kompromitacją.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.02.2014 o godz. 12:16.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.02.2014, 12:17
Przypominam że to forum jest otwarte na dyskusję a nie jest otwarte na wyzywanie się od idiotów
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.02.2014, 12:18
Rzucanie rac co by nie mówić w stronę własnych piłkarzy - ciekawa forma protestu .
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.02.2014, 12:19
Rozumiem, że części kibiców race się podobają, ok fajnie to czasem wygląda. Tylko jaki sens ma rzucanie nimi we własnego bramkarza?
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.02.2014, 12:24
Viper napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że części kibiców race się podobają, ok fajnie to czasem wygląda. Tylko jaki sens ma rzucanie nimi we własnego bramkarza?
No to Miśkiewicz musi być jak szybki Lopez w trzech miejscach w ciągu sekundy...
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 24.02.2014, 12:32
Wielkie brawa dla Łukasza Garguły. Walczył, szarpał, duże zaangażowanie w grę po wejściu, no i brameczka na uspokojenie. Oby tak dalej. Dla mnie oprócz Głowy, najlepszy zawodnik w Wiśle.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.02.2014, 12:32
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
W wielu krajach race sa dopuszczone. I w Polsce też tak w końcu będzie... jednak najpierw ten (nie)rząd musi odejść. Im więcej będzie protestów, olewania idiotycznego prawa przez kibiców, w końcu władze lub (nie)rząd dojdzie do wniosku, że to nie ma sensu i zalegalizują stosowanie pirotechniki.
O tak na pewno rzad sie przejmie rzucaniem rac na murawe. No po prostu sie ugnie niemilosiernie. Tusk podobno nie spal cala noc tak mu pokazali rzucajacy race.
Latwo sie protestuje jak ktos inny placi kary. jest prawo idiotyczne. Ale ta forma prostestu robi na zlosc wlasnemu klubowi.
I kto bedzie winien jak zamkna stadion? Wojewoda czy rzucajacy race?
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2014, 12:34
Jak zacznie protestować po 30 tysięcy ludzi co mecz, wtedy władza będzie musiała zastanowić się nad swoim postępowaniem. W jedności siła, a takie wazeliniarstwo ze strony kibiców (kibiców ? a może lemingów ?) wobec (nie)rządu i POlicji jest kompromitacją.
Reasumując: na złość mamie czapki nie ubiorę, niech mi uszy marzną.
Jeśli uważasz że odpalanie rac i rzucanie ich na murawę pomoże w zalegalizowaniu pirotechniki to myślę że się głęboko mylisz.

Tak jak nikt nie pozwala na stadion butelek wnosić, tak nikt rozsądny nie da Wam pirotechniki do ręki - choćby tylko z tego powodu że ląduje ona na boisku.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 12:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Rzucanie rac co by nie mówić w stronę własnych piłkarzy - ciekawa forma protestu .
Z tego co widziałem z perspektywy sektora D to race nie leciały w naszego bramkarza, ale w bezpiecznej odległości od niego.
Teraz pomyśl co by bylo, jak kibice z C rzuciliby race w piłkarzyków tej ....y ?

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Reasumując: na złość mamie czapki nie ubiorę, niech mi uszy marzną.
Jeśli uważasz że odpalanie rac i rzucanie ich na murawę pomoże w zalegalizowaniu pirotechniki to myślę że się głęboko mylisz.

Tak jak nikt nie pozwala na stadion butelek wnosić, tak nikt rozsądny nie da Wam pirotechniki do ręki - choćby tylko z tego powodu że ląduje ona na boisku.
czy ja napisałem, że rzucanie rac na boisko pomoże ? Napisałem o stosowaniu protestu w formie nieposłuszeństwa obywateleskiego. Jednak jeśli chcemy coś zmienić musimy jako kibice nie srać do własnego gniazda. Jedynym wrogiem jest nie(rząd) i POlicja.

bódyń napisał(a):Wyświetl post
I kto bedzie winien jak zamkna stadion? Wojewoda czy rzucajacy race?
Winni są jasno określeni: (Nie)rząd i Pan Tusk ze swoją świtą i wkładami do garniturów w postaci Wojewodów oraz panowie Osłowie, którzy to durne prawo uchwalili.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.02.2014 o godz. 12:44.
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.02.2014, 12:42
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
A może ty poprostu przestaniesz tutaj mędrkować, bo pewnie poza netem to taki ostry nie jesteś i sam zpłacisz tą karę którą jeszcze nawet nie otrzymaliśmy?
Ja mam płacić? A co ja rzucałem? Ciekawy tok rozumowania naprawdę

Nie podoba się? To zapraszam do odpowiednich osób i przedstaw swoj punkt widzenia, a jak masz nasrane w gaciach zeby podjac dialog w realnym swiecie, to się ...
Chodzę na mecze od ponad 10 lat. Nie mam nasrane w gaciach. Jestem kibicem Wisły i wszystko co uderza w klub nazywam po imieniu. Jestem cwaniaczkiem, bo uważam, że pirotechnika może jest i ładna ale nie jest niezbędna? A już rzucanie tych rac na murawę to szczyt szczytów. Trzeba było jeszcze wywiesić transparent "wjebcie nam 40 koła, nas to wali, bo i tak klub zapłaci". Na jedno by wyszło.

.a zrzuc z innym światowcem na karę albo najlepiej zapłać ja sam w całości cwaniaczku !
Tak, ja mam płacić, bo wy nie możecie się powstrzymać od odpalania rac? A w dodatku jak już odpalicie to musicie rzucać na murawę? Ja mam płacić, jeśli wy macie nierówno pod kopułą?
Mam nadzieję, że tych od rac wyłapią i będą sami musieli bulić te ciężkie pieniądze. Wtedy nabiorą trochę szacunku do zarobionych pieniędzy, bo te kary ewidentnie się im (wam?) jawią jako 'wirtualne'.

Mam nadzieję, że conajwyżej zamkną trybunę, bo jak zamkną cały stadion to dopiero będzie lipa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.02.2014 o godz. 12:45.
Viper
Senior Member

Stary 24.02.2014, 12:45
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
No to Miśkiewicz musi być jak szybki Lopez w trzech miejscach w ciągu sekundy...
Ale to nie chodzi o samo zagrożenie trafienia w niego, ale o to że to po prostu rozprasza. Koncentracja dla bramkarza jest rzeczą kluczową i takie działanie było na jego szkodę a wiec i na własnej drużyny. Jeszcze w pierwszej połowie bym to zrozumiał, bo akurat bramkarz Cracovii tam stał.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 12:56
Viper napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie chodzi o samo zagrożenie trafienia w niego, ale o to że to po prostu rozprasza. Koncentracja dla bramkarza jest rzeczą kluczową i takie działanie było na jego szkodę a wiec i na własnej drużyny. Jeszcze w pierwszej połowie bym to zrozumiał, bo akurat bramkarz Cracovii tam stał.
ale gdyby to poleciało w bramkarza tej ....y, to zamknęliby nam stadion do końca rozgrywek, a media np. Gówno Wybiórcze już doszukiwałoby sie antysemityzmu w "rzucanych racach"...
Viper
Senior Member

Stary 24.02.2014, 12:59
No cóż PO ma kiepskie wyniki wyborcze, wiec tak czy siak mogą zamknąć cały stadion. Do końca sezonu zapewne nie ale na jeden czy dwa mecze to już całkiem możliwe.
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.02.2014, 13:22
Pierwsze od 5u lat derby, gdzie pojawiła się taka liczba bramek. Poza słabą grą zawodników czarnej maści bardzo dobre spotkanie.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2014, 13:23
SharksiK ,domin wasze rozumowanie mnie roz......la .
Jedynym wytłumaczeniem może być bardzo młody wiek ,jeśli nie to głęboko współczuję.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2014, 13:34
czy ja napisałem, że rzucanie rac na boisko pomoże ? Napisałem o stosowaniu protestu w formie nieposłuszeństwa obywateleskiego. Jednak jeśli chcemy coś zmienić musimy jako kibice nie srać do własnego gniazda. Jedynym wrogiem jest nie(rząd) i POlicja.
Dokładnie tak odbieram te race - jak 'nasranie' w świetny klimat derbów.

Na szczęście ten pokaz był na tyle wątły w porównaniu z pozostałą oprawą że może być marginalizowany a cała oprawa dalej uchodzić za świetną. Powiem więcej - nie pasował poziomem, rozmachem, do całości - wyszedł na żałosną i nieudolną próbę pokazania 'czegoś tam komuś tam' o czym tylko kumaci wiedzą. Na szczęście nie zepsuł on ogólnego, świetnego wrażenia po derbach.

Niestety, zapewne ten fragment oprawy będzie bolesny dla klubu i zamiast zarobić na frekwencji, zapłacimy po kilkanaście tysięcy od racy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 13:48
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak odbieram te race - jak 'nasranie' w świetny klimat derbów.

Na szczęście ten pokaz był na tyle wątły w porównaniu z pozostałą oprawą że może być marginalizowany a cała oprawa dalej uchodzić za świetną. Powiem więcej - nie pasował poziomem, rozmachem, do całości - wyszedł na żałosną i nieudolną próbę pokazania 'czegoś tam komuś tam' o czym tylko kumaci wiedzą. Na szczęście nie zepsuł on ogólnego, świetnego wrażenia po derbach.

Niestety, zapewne ten fragment oprawy będzie bolesny dla klubu i zamiast zarobić na frekwencji, zapłacimy po kilkanaście tysięcy od racy.
derby rządzą się swoimi prawami i nikt tego nie zmieni. Nie zmieni tego POlicja, rząd czy inne tego typu wynalazki lub osoby, które są raz lub 2 x w roku na meczu. To co się stało na derbach to nic. Jesli władza chce nas przesladowac, to prosze bardzo. Podczas wyborów im podziękujemy.

Sranie to akurat jest w tej chwili, gdy część użala się nad kilkunastoma racami, które nikomu nic nie zrobiły, bo nie miały nawet takiego prawa.

Kristosowi nie odpowiadam, gdyż jego post nie nadaje się do dyskusji.
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.02.2014, 13:48
Jak to widzialem na zywo to myslalem ze to jakas prowokacja sasiadki. Ze wsadzili tak kilku ekspertow zeby rzucili tych kilka rac zeby byl pretekst do wlepienia kary.

Ale ze to miala byc jakas manifestacja to bym nigdy nie pomyslal. Przeciez temat piro jest znany i juz nawet Boniek cos tam nad tym duma.

Zupelnie niezrozumiale dla mnie. Bardzo licze na jakies wyjasnienie bo zawsze dorzucam sie na oprawy i chetnie przeczytam o co w tym chodzilo.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 13:52
zawsze jak "coś się stanie" uaktywniaja sie nicki, których tutaj nigdy nie widać Podobno dawniej wielcy kibole, legendy sektora X... żenada.
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.02.2014, 13:57
A może ty poprostu przestaniesz tutaj mędrkować, bo pewnie poza netem to taki ostry nie jesteś i sam zpłacisz tą karę którą jeszcze nawet nie otrzymaliśmy?

Stało się i trudno. Na nic twój lament i tobie podobnym płacz tutaj nie pomorze.

Nie podoba się? To zapraszam do odpowiednich osób i przedstaw swoj punkt widzenia, a jak masz nasrane w gaciach zeby podjac dialog w realnym swiecie, to się ....a zrzuc z innym światowcem na karę albo najlepiej zapłać ja sam w całości cwaniaczku !
Ho ho, mamy tutaj neandertalczyka w dresach, który rozwiązuje problemy siłowo, a race są dla niego demonstracją buntu i cholera wie czego jeszcze. Polecam wszystkim przycisk Ignoruj przy jego nicku.

Piękne spotkanie, fantastyczna atmosfera na trybunach, super wynik. Szkoda, że zamiast Burdenskiego nie zagrał przez kilka(naście) minut jakiś młody wychowanek. Którykolwiek... No chyba, że nadal trwają negocjacje ze sponsorem
wiesniak84
Guest

Stary 24.02.2014, 14:01
aha dziwne ze ta gwizdzaca wiekszosc sie pojawia raz na pol roku badz rzadziej a najwiecej komentuje i najwiecej im nie pasuje
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 14:07
Mecz derbowy to nie jest kawiarnia, że wybiera się to co komu pasuje, a co komu nie pasuje. Środowisko kibicowskie kieruje się trochę innymi zasadami, niż te określone przez Gazetę Wybiórczą lub Dziennik Polski i dzieki temu atmosfera na trybunach jest inna od tej na zachodzie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.02.2014 o godz. 14:11.
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.02.2014, 14:08
Sranie to akurat jest w tej chwili, gdy część użala się nad kilkunastoma racami, które nikomu nic nie zrobiły, bo nie miały nawet takiego prawa.
Ale to nie chodzi o to czy zrobily czy nie zrobily. Jest pewien system zakazow i nakazow na ktory wszyscy sie umowilismy w procesie demokratycznym i zakaz uzywania piro na imprezach masowych jest jedna z tych zasad - nie otwierajmy dyskusji czy ten zakaz jest uzasadniony czy nie bo to zupelnie inna sprawa i mysle ze obie strony maja swoje argumenty. Jezeli ktos uwaza ze jakas z zasad w tym zbiorze zakazow i nakazwo jest niedorzeczna to zawsze co 4 lata ma mozliwosc glosowania na takich ludzi ktorzy maja podobne poglady do niego i jezeli okaze sie ze wiekszosc mysli podobnie to zasady gry zostana zmienione + istnieje mozliwosc inicjatywy obywatelskiej - zbierajcie podpisy kto jest za piro wepchajcie to rzadzacym w gardlo i niech obraduja.

Odwolujecie sie bardzo do konserwatywcnuch i prawicowcyh idealow a to co tutaj proponujecie to normalna anarchia - kazdy kto uwaza ze jakas zasada z naszego umownego kanonu zakazow i nakazow mu sie nie podoba to najlepszym sposobem na zmiane tego jest oscentacyjne lamanie tego zakazu. Wyobrazasz sobie jak by to wygladalo ? kazdy kradnie bo uwaza ze to przeciez nic zlego, kazdy sika na kamienice bo uwaza ze deszcz zmyje, kazdy sra na srodek drogi bo i tak wiadomo ze ktos sprzatnie - istna anarchia.

Jest tez jeszcze opcja jak to nazywasz obywatelskiego sprzeciwu. OK - tylko skoro ktos jest taki twardziel to czemu nie jest tez gotow poniesc konsekwencji tego sprzeciwu ? tylko robi to w kominiarce ?

Prawo czyli czyli zestaw zakazow i nakazow mamy jaki mamy i moim zdaniem nabijanie PZPNowi czy jakiejs tam innej komisji kasy poprzez lamanie go z premedytacja jest poprostu bez sensu.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.02.2014, 14:10
Winni są jasno określeni: (Nie)rząd i Pan Tusk ze swoją świtą i wkładami do garniturów w postaci Wojewodów oraz panowie Osłowie, którzy to durne prawo uchwalili.
Wiekszymi osłami sa ci co rzucali wczoraj i oni beda odpowiedzialni za zamkniecie stadiony/sektora.
Ale im pokazali....
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 24.02.2014, 14:11
A ktoś może pamięta za co cracovia dostała 2 mecze pustych trybun? Może nie będzie tak źle i tylko 1 mecz nam wlepią?
Viper
Senior Member

Stary 24.02.2014, 14:15
Przy obecnej sytuacji budżetowej nawet 1 mecz to będzie duży cios. Tak czy siak cały ewentualny zysk z pełnego stadionu poszedł psu w d***e.
White91
Member

Stary 24.02.2014, 14:18
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
aha dziwne ze ta gwizdzaca wiekszosc sie pojawia raz na pol roku badz rzadziej a najwiecej komentuje i najwiecej im nie pasuje
Czyli obecność co tydzień na meczu upoważnia do rzucenia racami na boisko?

Ta "większość" nie gwizdała z powodu odpalenia tylko rzucenia.

Proste pytanie: PO CO?!
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.02.2014, 14:18
Rzuciliście te race i pomogło to Wam w zwalczaniu durnych przepisów ? Czujecie się teraz jako VIP`y polskiego społeczeństwa, które tak ostro walczy z polityką ? Od kiedy można do Was mówić "Panie Generale", "Przywódco narodu" ? Pytanie retoryczne...
Wasze ( albo pochwalanych przez Was tych paru gości bo nie wiem czy to Wy rzucaliście ) zachowanie tak samo się przyczyniło do zmiany obecnych przepisów prawa jak stopiony przed moim blokiem tydzień temu śnieg do topnienia lodowców na Grenlandii. Zrozumcie wreszcie, że jedynym skutkiem Waszego działania jest to, że w kasie Wisły zabraknie teraz parudziesięciu tysięcy złotych za które można by kupić sprzęt do treningów pierwszej drużyny albo dać jakiejś osobie prace w klubie. Ale nie... Wy Don Kichot`ci polskiej sceny politycznej dajecie wyraz swojej dezaprobaty w tak prymitywny sposób i jeszcze wierzycie, że 10 rac coś zmieni. Jak już chcecie prowadzić w ten sposób polemikę z rządem to stwórzcie ogólnopolską akcję żeby takie działania się pojawiło na wszystkich stadionach jednocześnie to może wtedy coś się "ruszy". Ale nie... Wy walczycie z ideologią sami chowając się za cudzymi pieniędzmi i tożsamością bo nikt nie pokaże swojej twarzy tylko chowacie się za kominiarkami. Masz jaja żeby pokazać swój sprzeciw to mej też jaja ujawnić swoją tożsamość i wejść w otwartą polemikę.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2014, 14:22
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie chodzi o to czy zrobily czy nie zrobily. Jest pewien system zakazow i nakazow na ktory wszyscy sie umowilismy w procesie demokratycznym i zakaz uzywania piro na imprezach masowych jest jedna z tych zasad - nie otwierajmy dyskusji czy ten zakaz jest uzasadniony czy nie bo to zupelnie inna sprawa i mysle ze obie strony maja swoje argumenty. Jezeli ktos uwaza ze jakas z zasad w tym zbiorze zakazow i nakazwo jest niedorzeczna to zawsze co 4 lata ma mozliwosc glosowania na takich ludzi ktorzy maja podobne poglady do niego i jezeli okaze sie ze wiekszosc mysli podobnie to zasady gry zostana zmienione + istnieje mozliwosc inicjatywy obywatelskiej - zbierajcie podpisy kto jest za piro wepchajcie to rzadzacym w gardlo i niech obraduja.

Odwolujecie sie bardzo do konserwatywcnuch i prawicowcyh idealow a to co tutaj proponujecie to normalna anarchia - kazdy kto uwaza ze jakas zasada z naszego umownego kanonu zakazow i nakazow mu sie nie podoba to najlepszym sposobem na zmiane tego jest oscentacyjne lamanie tego zakazu. Wyobrazasz sobie jak by to wygladalo ? kazdy kradnie bo uwaza ze to przeciez nic zlego, kazdy sika na kamienice bo uwaza ze deszcz zmyje, kazdy sra na srodek drogi bo i tak wiadomo ze ktos sprzatnie - istna anarchia.

Jest tez jeszcze opcja jak to nazywasz obywatelskiego sprzeciwu. OK - tylko skoro ktos jest taki twardziel to czemu nie jest tez gotow poniesc konsekwencji tego sprzeciwu ? tylko robi to w kominiarce ?

Prawo czyli czyli zestaw zakazow i nakazow mamy jaki mamy i moim zdaniem nabijanie PZPNowi czy jakiejs tam innej komisji kasy poprzez lamanie go z premedytacja jest poprostu bez sensu.
Jeśli ktoś porównuje zapalenie świecidełka, które nic nikomu nie robi do kradzieży sam pokazuje swoją ignoracje i tyle. System nakazów i zakazów jest jednym z elementów walki PO o leminga, przepraszam wyborcę..., który w gównie był, gówno widział, a się wypowiada na każdy temat.

Jeśli leming ma mózg tak zniszczony propagandą systemu, to nigdy nie zmiani zdania, które serwują mu łżeelity i media. Sprawa wolności na trybunach dotyczy nas kibiców, a nie większości społeczeństwa, która gówno wie. Demokracja, co to jest demokracja ? Czyż nie systemem, w którym 2 meneli może przegłosować profesora uniwersytu ?
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 24.02.2014, 14:25
Cytat:
Jeśli ktoś porównuje zapalenie świecidełka, które nic nikomu nie robi do kradzieży sam pokazuje swoją ignoracje i tyle. System nakazów i zakazów jest jednym z elementów walki PO o leminga, przepraszam wyborcę..., który w gównie był, gówno widział, a się wypowiada na każdy temat.

Jeśli leming ma mózg tak zniszczony propagandą systemu, to nigdy nie zmiani zdania, które serwują mu łżeelity i media. Sprawa wolności na trybunach dotyczy nas kibiców, a nie większości społeczeństwa, która gówno wie. Demokracja, co to jest demokracja ? Czyż nie systemem, w którym 2 meneli może przegłosować profesora uniwersytu ?
och Ty wielce oświecony, przecież my wszyscy to takie lemingi w służbie Tuska i Rosji, za głupie żeby zrobić coś tak genialnego jak rzucenie racy na boisko

edit:
Cytat:
System nakazów i zakazów jest jednym z elementów walki PO o leminga
no dokładnie, w świecie idealnym Polską niepodzielnie rządzi gniazdowy z sektora C
Ostatnio edytowane przez inspektor erektor : 24.02.2014 o godz. 14:28.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów