|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami.
Dla mnie kluczowa w walce o ewentualny medal będzie postawa Kota, który ma chyba skakać jako pierwszy. W wywiadach widać było po nim dużą złość, bo zwłaszcza na dużej skoczni miał sporego pecha do warunków, a pierwszy konkurs i treningi przed drugim pokazywały, że stać go na pierwszą szóstkę. Jeżeli Stoch skoczy dwa razy na swoim olimpijskim poziomie a Kot dołoży dwa skoki na poziomie 6go miejsca to może być medal. Bo tak jak napisaliście, porównując Polskę, Słowenię i Austrię, które prawdopodobnie stoczą walkę o brąz: Stoch - Prevc - Hayboeck : tutaj Stoch może w wersji optymistycznej zyskać 2-3 metry w każdym skoku; Kot - Damjan - Schlirenzauer - tutaj patrząc na wyniki może być bliziutko ale gdyby Kotowi udało się zyskać 1-2 metry a jest w stanie... Ziobro - Tepes - Diethart - Ziobro musi wygrać z Tepesem i nie stracić dużo do Dietharta Żyła - Damjan - Morgi - Żyła musi skoczyć na ich poziomie albo przynajmniej nie stracić więcej niż 1-2 metry. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dziwi mnie cały czas to porównanie do Niemców i Słoweńców skoro to Japończycy skaczą obecnie najrówniej. W obu konkursach mieli czterech zawodników w 30-stce, żaden z zawodników nie zepsuł wyraźnie skoku i są na dobrej drodze do złota. Poza tym nie ma tam kulawego Kranjca, który z wiatrem z tyłu może wylądować za bulą, asekuracyjnie skaczącego Morgensterna, czy Krausa, który potrafi porządnie zepsuć skok.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Żyła! i po zawodach
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Tak jak Kruczek zasługuje na pomnik za formę Stocha, tak należy mu się "arboledowy" palec za decyzję o powołaniu Kubackiego kosztem Murańki. Nigdy się już nie dowiemy jak na tej skoczni prezentowałby się nasz utalentowany młodzian. A tak po skoku Żyły już pozamiatane, przy dobrych lotach mamy szansę na czwartą pozycję, natomiast Austria już raczej trójki nie wypuści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Widziałem powtórkę. Żyła na odjeździe przyjmuje postawę pajacyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wg mnie już pozamiatane. ale jakim cudem Stoch wyciągnął 130m przy tak spóźnionym odbiciu.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ugraliśmy w drużynówce tyle ile mieliśmy ugrać, a powiedziałbym, że byliśmy o oczko wyżej niż można było zakładać. Zawalili Słoweńcy na całej linii, którzy zmarnowali świetną szansę do znalezienia się na podium. Natomiast in plus zaskoczyli Niemcy, którzy nie tylko skakali równo i daleko to jeszcze czwarty w drużynie Kraus miał pewnie ze 40 punktów więcej od Żyły.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jest dobrze. Niby 4 miejsce najbardziej do dupy ale na pudło po prostu trzeba zasłużyć.
Jestem ciekawy kto będzie skakał w najbliższym konkursie pucharu świata. Obstawiał że Żyła z Kubackim razem pójdą na piwo a skakać będzie właśnie Murańka ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Spokojnie, w Pucharze Świata możemy wystawić więcej niż 4 skoczków, więc pojadą wszyscy. Pewnie nawet Biegun czy Hula się załapie.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
W nagrodę za MŚJ powinien pojechać Wolny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Oglądałem tamte zawody - wyraźnie nie trafił z warunkami w pierwszej serii, a warunki tam były bardzo zmienne i loteryjne - zwycięstwo Wolnego jest mimo wszystko tylko tego dowodem. Potem w drugiej serii Klimek sporo pozycji awansował. No i wiadomo, że po tej skandalicznej decyzji nawet nie miał za bardzo ochoty na te mistrzostwa jechać i ja go rozumiem.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Zarówno Kibice, jak i Jego Ojciec robią Chłopakowi tylko krzywdę nastawiając Go przeciwko trenerowi i utwierdzając w Jego "pokrzywdzeniu". Gdyby Klimek Był w lepszej formie to z pewnością pojechałby na Igrzyska, jak również warunki na MŚJ nie byłyby Mu straszne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie ma się co spinać, że powołał tego a nie wziął tamtego. Na pewno nie wybierał tak żeby było źle. Wyszło jak wyszło i teraz każdy może powiedzieć, że Kruczek zrobił źle nie biorąc Murańki albo dając w konkursie Żyłę zamiast Kubackiego. Ale to nie ma sensu bo nigdy się nie dowiemy co by było gdyby.
To jest sport, życie. Stało się tak jak się stało i tyle. Po szkodzie to każdy mądry ale kto przed IO ze 100% pewnościa powiedziałby "powinieneś wziąć Murańkę bo na 101% wypadnie lepiej od Żyły/Kubackiego". No kto? Nikt by się nie odważył takich tez stawiać gdyby miała na nim odpowiedzialność selekcji ciążyć bo gdyby ten Murańka nie wypalił to by później zjedzono taką osobę. To wszystko jest po prostu nie do przewidzenia i nie ma sensu gdybać co by było gdyby wziął zawodnika A zamiast B bo równie dobrze to można by podać 5 innych nazwisk, które mógł wybrać i wyjść z założenia, że jeśli Murańce, Żyle czy Kubackiemu by poszło źle w konkursie drużynowym to było brać Hulę lub kogo innego bo może akurat im by wyszły skoki dobre. To jest zaklinanie rzeczywistości i takie oszukanie przeznaczenia. Nie można po fakcie się cofać i dopiero po nim próbować zmienić element wydarzenia. Gdyby nie wziął Stocha to wtedy by można mówić, że mu odwaliło ale jak wybierał między porównywalnymi osobami to cóż. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Mamy jeszcze jakieś realne szanse medalowe na tych igrzyskach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panczeniści i panczenistki w sztafetach i Justyna na 30km
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może biathlonistki...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwizdoń szczególnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeszcze w środę biega Justyna z Sylwią w sprincie drużynowym - to raczej nie jest szansa na medal, ale na pewno jakaś ciekawostka.
Ja przynajmniej czekam z niecierpliwością na ten start. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drużynowo ...
Nie ma sztafet, jest wyścig drużynowy, coś jak w kolarstwie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2014 o godz. 19:46.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ale beka. Ruskie odpadli w hokeja w ćwierćfinale
![]() A już myślami byli w ogródki i już witali się z gąską ... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=vcFg9nRwbvk
Pussy Riot w Soczi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Nie znam się na hokeju ale chyba za dużego balonika nadmuchano odnośnie tych Rosjan ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pięknie się meczyk RUS-FIN oglądało
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Koniec pewnej epoki i piękne zakończenie trenerskiej kariery
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
I dwie kolejne sztuki
![]() W sporcie, który jak większość jest olewany przez ministerstwo sportu jako niszowy ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To już chyba można podsumować nasz całkiem niezły dorobek medalowy
![]() 6 medali, w tym aż cztery złote, po jednym brązowym i srebrnym! To nam daje 11 miejsce w klasyfikacji medalowej, brawo! ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
|