|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Odpalamy z tematem.
Dzisiaj oficjalne otwarcie no i czekamy na krążki ![]() Jakie typy - jakie dyscypliny mają szansę zapewnić nam te chwile radości z Polskiego hymnu na ruskiej ziemi - skoki ? - biegi ? - .... ? ps. Kamil Stoch w kasku specjalnie przygotowanym na Igrzyska: ![]() BRAWO KAMIL !!! ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Fakt że ostatnie wyniki Żyły wołają o pomstę do nieba ale ja się bardziej nastawiam na pudło w indywidualnych skokach.
W drużynowych nie ma bata - czuję że Słoweńcy rozniosą wszystkich, potem wcisną się Niemcy, może Austria / Japonia ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Putinowskie Soczi? nie dziękuje, nie oglądam.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chińskiego Pekinu też nie oglądałeś?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mnie wkurza, ze prawie w ogóle nie ma transmisji z hokeja mężczyzn w fazie grupowej - chyba, ze coś źle patrze ?
Przecież to najatrakcyjniejsza dyscyplina. Jest za więcej transmisji z hokeja ... kobiet :/ ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Justynie z kontuzją będzie bardzo ciężko, tutaj medalu się nie spodziewam, no może siłą woli brąz w biegu na 10km klasykiem - przede wszystkim nie jest to bieg ze startu wspólnego.
Natomiast Stoch dzisiejszymi skokami treningowymi jeszcze bardziej podniósł poziom oczekiwań. A w konkursie dojdzie jeszcze punktowanie stylu, co jest jego dodatkowym atutem... Generalnie Stoch ma szansę na dwa medale indywidualnie, Justyna jw - może się uda ale góra jeden, poza tym szansa w drużynowym łyżwiarstwie. Biathlonu nie liczę, to jest loteria. Jak dla mnie jest pięć realnych szans medalowych. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skoki, biegi, hokej.... Kiedy startuje curling?
![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Kwalifikacje w poniedziałek od wczesnego rana - ale trwają ponad tydzień. Ćwierćfinały dopiero koło 20-go lutego
ps. Ta na zdjęciu to właśnie od turlania czajnika ? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robisz sobie jaja, czy po prostu nie pomyślałeś przed wysłaniem tej odpowiedzi?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie robię sobie jaj, myślałem, że Ty je sobie robisz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Oj chyba będę musiał zaczaić się na transmisję Carlingu. Całkiem, całkiem ta Rosjanka
![]() Kask Kamila świetny. Mam nadzieję, że stanie na podium. P.S. Fajny strój ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 07.02.2014 o godz. 11:14.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu, kręgosłup moralny nie pozwala oglądać mi czegos, co zostało stworzone przez człowieka, który prowadzi wrogą politykę wobec mojego kraju. Przy tym jest na tyle bezczelny, że wypowiada się o łamaniu praw człowieka rządząc swoją totalitarną reżimową ręką w Rosji. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Już sobie wyobrażam minę żony / dziewczyny jak wchodzi do pokoju a tam w TV laski w lateksie dupcie pokazują.
Ciekawe czy uwierzy że to łyżwiarstwo szybkie ![]() ps. Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego pytałem o Pekin, czy wtedy kręgosłup moralny pozwalał Tobie oglądać tamte igrzyska?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odpowiedź masz w 2 zdaniu.
Następnym razem będę odpowiadał w obrazkach. Z mojej strony koniec tematu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Według mnie Żyła przestał być sobą już dawno temu.
Idealnie wykorzystał swój wizerunek, choć pewnie dosyć przypadkowo. JUŻ nie bawi mnie ten jego głupkowaty śmiech. Dobra decyzja trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisma obrazkowego nie znam, więc z chęcią poznam. Co do drugiego zdania to również doskonale przypominam sobie rządców w Chinach, którzy w 2008 roku próbowali narzucić własną wersję "praw człowieka", a materiały propagandowe dotyczące Tybetu nie schodziły z czołówek magazynów i programów śniadaniowych.
Po obejrzeniu tego zrozumiesz, że Putin to pikuś przy Chinach. http://www.filmweb.pl/film/Tybet.+Ch...wo-2009-596072 No może trochę inaczej to widzę to "inność", więc koniec tematu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pomijając jego wizerunek i cały ten medialny szum, to chłopak miał całkiem przyzwoite wyniki pod koniec tamtego sezonu i na początku obecnego. Był mocny, potwierdzał to i w drużynie i indywidualnie. Szkoda, że zgubił formę, bo jeszcze kilka miesięcy temu mógł być żelaznym członkiem kadry i kandydatek do pierwszej 10 w indywidualnych konkursach.
Przy obecnej dyspozycji kadrowiczów nie mamy szans z Japonią, Słowenią, Niemcami. Może powalczymy z Austrią. A może i Norwegia włączy się w walkę o 4 lokatę w drużynówce. Jak miałbym stawiać u buka to typuje piąte miejsce... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Piotrek na razie został skreślony, ale to nie znaczy, że go nie zobaczymy w ogóle na Igrzyskach. Może w następnym konkursie Kruczek dokona rotacji i da szansę Piotrkowi? Wszystko zależy od dyspozycji naszych skoczków, Kubackiego przede wszystkim. Fakt jest taki, że Dawid wygrał sobie to miejsce formą i w pełni na to zasłużył. Miejmy nadzieję, że nasi chłopcy sobie dobrze poradzą w konkursach.
Szczerze liczę na medal Justyny, choć wiem, że będzie bardzo ciężko. Ale dziewczyna ma charakter i zdaje sobie sprawę, że musi dać z siebie 100% mimo że to nie jest jej najlepszy okres. Mam nadzieję, że chociaż brąz zgarnie, zasługuje na to. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Zwłaszcza że dla Justyny z tego co mówiła to już ostatnie Igrzyska - że nie ma już siły i zaparcia żeby tak zapieprzać 365 dni w roku.
W końcu jest kobietą a nie facetem jak Bjoergen ... tamtej to lata koło ch... ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ile będzie medali zobaczymy, na dużo jednak nie liczę. Co do kasków, strojów itd., to co 4 lata jest rewia mody i stylu, nie tylko pod względem wydajności. A nawet co rok, nie co 4. A Putin nie jest najgorszym człowiekiem, dał do zrozumienia co myśli o tych od tęczy i to oficjalnie, ja to szanuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
W wywiadzie dla magazynu STS Tajner sam mówił że zdobycie przez Polskę trzech-czterech medali to będzie super wynik. Podoba mi się takie podejście realistyczne, a nie w stylu portali internetowych co start polaków to pisanie że walczą o złoto, a gdy powinie im się noga to od razu zaczynają szukać kozła ofiarnego.
A co do panów "polityków" to ja bym przy okazji nie oglądał bundesligi za II wojnę światową, bojkotował szwedzkich sportowców i ich firmy za potop, i olewał czechów za grabież zaolzia, oczywiście jest to żart ![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Podoba mi się podejście Kruczka "nie ma świętych krów" i nie branie pod uwagę medialnego szumu i nacisków, czy to przed Olimpiadą w kwestii Murańki, czy też obecnie przed pierwszym konkursem w kwestii Żyły. Mam nadzieję, że obroni się wynikami, bo w innym przypadku zjedzą Go po Olimpiadzie, a obiektywnie trzeba przyznać, że naprawdę widać postępy tej reprezentacji. Sam Kruczek swego czasu był kiepskim zawodnikiem, ale jak widać jako trener się sprawdza i w tej chwili jest już chyba jednym z lepszych fachowców w tej dyscyplinie.
Japończycy nie mają czwartego, więc Kasai - Ito - Takeuchi to trochę za mało do walki o medal. Sądzę, że mamy szanse powalczyć z nimi o czwarte miejsce. Chyba, że Niemcy, albo Austriacy będą mieli słabszy dzień wówczas może o coś więcej.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 07.02.2014 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
W drużynówce jest szansa, że nasz wynik podciągnie trochę Stoch, którego stać żeby być lepszym od całej reszty konkurencji. Tak swoją drogą to szkoda, że za sukcesami Kowalczyk zupełnie nie poszło szkolenie - wyniki naszych juniorów na ostatnich MŚ były żenująco słabe, biorąc również pod uwagę, że biegi to nie jest sport, którym bawi się i pasjonuje pół świata...to już chyba w biathlonie ciut lepiej to wygląda, w tej grupie Sikory są zawodnicy i zawodniczki, które prosperują do regularnego punktowania w przyszłości w zawodach PŚ.
A tak naprawdę biegi to najważniejszy sport zimowy, dla nas powinien być strategicznym - mamy skoki, a mając biegi nie dość że zyskujemy szanse w samych biegach, to również dostajemy w konsekwencji perspektywy w kombinacji norweskiej, no i oczywiście w biathlonie, gdzie jednak podstawą absolutną są biegi - strzelanie determinuje tylko który ze świetnych biegaczy wygrywa. Te konkurencje to szansa na worek medali. No ale Tajner i nasze Ministerstwo Sportu biegi zupełnie marginalizują kosztem tych jednych, (nie)szczęsnych skoków narciarskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Jan Tomaszewski: Do polskiej reprezentacji powołano pseudoolimpijczyków, tylko po to, by na Igrzyska do Soczi mogło wyjechać więcej działaczy!
http://wpolityce.pl/wydarzenia/73576...aszewski-soczi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TW Janek nie pojechał i teraz smutny?
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jakikolwiek medal będzie dla mnie sukcesem bo w skokach gości co spokojnie mogą zdobyć medal jest z ośmiu-dziesięciu, a Justyna... obawiam się, że mocno eksploatowane przez dobrych kilka lat ciało zaczyna nie wytrzymywać i może być ciężko. A na biathlonie, łyżwiarstwie szybkim itp. kompletnie się nie znam.
Z drugiej strony jak wszystko pójdzie bardzo dobrze to może wpaść nawet z 5 sztuk. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|

|