The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2014, 12:37
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Paweł Gil:
Także ktoś Cię wpuścił w maliny tymi statystykami. Czyżby jakiś oszust Legijny od obalania teorii spiskowych?
Serwis 90minut.pl i podsumowanie występów Gila
http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=154&id_sezon=83

Faktycznie pomyliłem karne z czerwonymi.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.02.2014, 12:50
Owszem, mecz Legii z Korona pod wzgledem pilkarskim byl dnem, ale to i tak 2-3 razy wyzszy poziom w porownaniu do tego co dzialo sie wczesniej na Podbeskidziu. 2 podania i strata. Brak jakiegokolwek pomyslunku przescigal sie z brakiem dokladnosci w przypadku najprostszych zagran. Zaraz po spotkaniu nalezalo wsadzic do wiezienia wszystkich niepelnosprawnych z murawy na 2-3 lata, a quasi "trenerow" na dozywocie tak dla przykladu i postrachu, bo skurczybyki sa zupelnie bezkarne w rozsiewaniu tej antypilkarskiej zarazy !
Canal plus z rzadka i delikatnie osmieli sie im wytykac nieudacznictwo i przez 99% czasu antenowego zajmuja sie maskowaniem (chwaleniem) smrodu jaki ulatnia sie podczas meczow ekstraklapy. Trenerzy wiadomo, sami siebie nie skrytykuja, a poza tym oni maja jasne zadanie - zdobywanie punktow.
I tu jest pies pogrzebany. Prezesi nie oczekuja od nich, zeby uczyli kopaczy gry w pilke, tylko zeby zdobywali punkty. Bez wzgledu na styl i poziom gry. Zamiast zlapac za morde po kazdym meczu, w ktorym ich druzyna nie przeprowadzila czasem zadnej skladnej akcji.
I dopoki prezes nie zacznie wymagac od trenera jakosci, doputy zaden polski trener sam z siebie nie wykaze sie checia zniwelowania poziomu amatorstwa wsrod swoich kopaczy. Zamiast tego najwiekszy nacisk w swojej pracy nadal beda kladli na robienie z siebie pajaca, stojac przy lini, drzac morde i liczac po cichu tysiace jakie niesluszne sa im przelewane na konto za kazdy miesiac ich wspanialej "pracy".
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2014, 12:56
Najbardziej w tej całej sytuacji z karnym, boli fakt, iż takich sytuacji w polu karnym w meczu jest z 5? 10? na mecz. I tak naprawdę wszystko zależy od "widzimisie" sędziego. Parafrazując klasyk: "a ch.uj gwizdnę!".
Druga sprawa to ta sytuacja z Golańskim. Dziwi mnie fakt, że nikt do tej pory nie wpadł na pomysł, żeby tak nędznymi pokazami aktorskimi zajmowała się Komisja Ligi. Przecież symulka ewidentna i wcale bym się nie obraził jakby i jemu wlepili czerwoną kartkę po meczu za skrajny debilizm. Jakby karano za takie sytuacje to i siłą rzeczy mogłoby być ich mniej albo chociaż zawodnik symulujący poniósłby karę i dwa razy się zastanowił przed tak idiotycznym czynem, czy warto.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.02.2014, 14:34
A jak dla mnie:

- karny słuszny
- czerwona dla Gruzina słuszna
- druga żółta dla Koroniarza niesłuszna
- brak drugiej żółtej dla innego Koroniarza (Markowic?) niesłuszny

Mecz dno, dna.

ale 8 pkt przewagi jest
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.02.2014, 14:42
Żytko wykartkował się na derby. Nie wiem czy to wzmocnienie czy osłabienie Cracovi...
+ Szeliga kontuzja.

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.02.2014, 14:54
Liga ruszyła z kopyta. Jak na razie na trzy dotychczasowe mecze specjalnie nie dało się patrzeć. Chociaż patrzenie na to jak pasiaste damy przegrywaja jakos specjalnie uciążliwe nie jest.
Co do karnych w Bielsku i Warszawie, jeśli sędziowie będą konsekwentni średnia bramek w tej rundzie wzrośnie znacząco bo takich sytuacji w polu karnym mamy co mecz kilka.
Nie ma się też czemu specjalnie dziwić, że akurat taki karny gwizdnął się Gilowi na Ł3, wszak w ankiecie C+ przeprowadzonej wśród piłkarzy - ludzi będących w centrum tego całego zamieszania zwanego Ekstraklasą stadion przy Łazienkowskiej wskazało ok 70% jako ten na którym sędziowanie gospodarskie to norma... Jak mawiał klasyk Sory panowie z innych rejonów Polski, ale taki mamy klimat na Legii i w Warszawie...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.02.2014, 15:02
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A jak dla mnie:

- karny słuszny
- czerwona dla Gruzina słuszna
- druga żółta dla Koroniarza niesłuszna
- brak drugiej żółtej dla innego Koroniarza (Markowic?) niesłuszny

Mecz dno, dna.

ale 8 pkt przewagi jest
Sorry, ale z tą kartką to się nie zgodzę. Jeśli tylko daje się szansę do nadużyć, te będą wciąż popełniane. Golański powinien sobie odpocząć - tak ze dwa mecze, może odzyska siły.
Jak już kartki, to sprawiedliwie - po jednej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 15.02.2014, 15:13
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale z tą kartką to się nie zgodzę. Jeśli tylko daje się szansę do nadużyć, te będą wciąż popełniane. Golański powinien sobie odpocząć - tak ze dwa mecze, może odzyska siły.
Wyraźnie chciał mu walnąć łokciem. Nie trafił w ryj, lecz w bark/splot. Niech spierdziela.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.02.2014, 15:15
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Też mnie niesamowicie irytują takie zachowania jak to Golańskiego z wczoraj i temu podobne. Wprawdzie zawodnika karze sie czerwienia juz za sam zamiar uderzenia, ale cała otoczka dodana przez "poszkodowanego" to juz tandetny teatrzyk.
Z jednej strony mamy Kowalczyk biegnącą ze złamaną kością w stopie i bokserów, którzy po ciężkich ciosach wstają z ringu x razy i nadal chcą walczyć a z drugiej takie pi... jak Golański i reszta symulantów.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.02.2014, 15:34
Co ja widzę... szanowna gwiazda Ekstraklasy Paweł Stolarki nawet nie jest w 18 meczowej w meczu z Pogonią. Jakiś uraz, czy Probierz ślepy jaki to świetny zawodnik ?
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.02.2014, 15:40
Szybkie pytanko, zółte kartki po rundzie zasadniczej zostają i licznik bije dalej?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2014, 16:30
A dla mnie wczorajszy mecz Legii wcale nie był taki słaby. Niezłe tempo i kilka celnych strzałów z obu stron.

Oglądałem ostatnie 15 minut meczu pejsów i przecierałem oczy ze zdumienia.
Wyglądali jak zbieranina chłopaków na podwórku.
Jeśli tak zagrają z nami po stracie pierwszej bramki to o wynik jestem spokojny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.02.2014, 17:00
Co za cudowny dzień:

- złoto na olimpiadzie
- żydy w plecy

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.02.2014, 17:10
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Co ja widzę... szanowna gwiazda Ekstraklasy Paweł Stolarki nawet nie jest w 18 meczowej w meczu z Pogonią. Jakiś uraz, czy Probierz ślepy jaki to świetny zawodnik ?
A gwiazdor Małecki oddaje już serce za Pogoń czy nadal jeszcze truchta?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.02.2014, 17:28
A gwiazdor silver03 potrafi interpretować czyjeś słowa, czy "umieranie za Pogoń" potraktował jako wyznanie miłości nowemu klubowi przez Małeckiego?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.02.2014, 17:59
Jak tam wielka Legia? Znowu całkowicie przypadkowo wygrała po karnym na siedem minut przed końcem meczu? Oczywiście to nie korupcja, to zwyczajnie tak się traktuje Legię zupełnie bezinteresownie.

Ale warsiawiaczki się cieszą bo 8 pkt przewagi jest. Niech jeszcze tylko Borski stanie na wysokości zadania ...

A to, że potem w pucharach ośmieszają całą Polskę własnym kalectwem to cena wielkości Legii .

Może ktoś wreszcie pokusi się o statystykę ile punktów krawaciarze zawdzięczają karnym z kapelusza? Musi to jednak być ktoś chory psychiczne, bo każdy zdrowy woli się oszukiwać. Nieprawdaż ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.02.2014 o godz. 18:15.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.02.2014, 18:03
Biorę w ciemno takie ośmieszanie się co roku w el. LM
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2014, 18:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak tam wielka Legia? Znowu całkowicie przypadkowo wygrała po karnym? Oczywiście to nie korupcja, to zwyczajnie tak się traktuje Legię zupełnie bezinteresownie.

Ale warsiawiaczki się cieszą bo 8 pkt przewagi jest. Niech jeszcze tylko Borski stanie na wysokości zadania ...

A to że potem w pucharach ośmieszają całą Polskę to cena wielkości Legii
Mimo wszystko wolałbym mieć 8 pkt przewagi i się cieszyć niż siedzieć całymi dniami na forum i szukać wszędzie spisków i ustawek.

Pozdro.

EDIT: Pomyśl tak obiektywnie jak daleko nam już odleciała Legia, że ich 8 (!) punktów przewagi jest dla Ciebie powodem do śmiechu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2014 o godz. 18:09.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.02.2014, 18:34
Sędziowska "nocna zmiana" sędziów lemingów itd.....
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.02.2014, 18:43
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
EDIT: Pomyśl tak obiektywnie jak daleko nam już odleciała Legia, że ich 8 (!) punktów przewagi jest dla Ciebie powodem do śmiechu.
Widzieliśmy niedawno ten ich odlot w pucharach, gdy cała Polska zastanawiała się czy uda im się strzelić choć jedną bramkę w tylu rozegranych meczach. Raczej kupa śmiechu była.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.02.2014, 18:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Probierz chyba jako pierwszy straci robote.Szkoda mi Lechii ale z zatrudnieniem tego trenera nie trafili kompletnie.Spore wzmocnienia jak na naszą lige a gra pozostawia wieeele do życzenia
No te spore wzmocnienia to chyba lekkie nadużycie. Na pewno Lechia ma szansę na dobre pieniądze w przyszłości za młodych, ale na dzisiaj to średniawo wygląda.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.02.2014, 19:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Biorę w ciemno takie ośmieszanie się co roku w el. LM
Wiadomo, stąd te karne z kapelusza.

A potem jak karnego braknie to w pięciu meczach w cyce do jaja... Ale w ...klasie "dominacja"

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko wolałbym mieć 8 pkt przewagi i się cieszyć niż siedzieć całymi dniami na forum i szukać wszędzie spisków i ustawek.

Pozdro.

Chyba żartujesz, że przekrętów które naiwnie nazywasz spiskami trzeba szukać. Wystarczy nie udawać, że się nie widzi.

Pozdro.

Legia na sędziowskich silnikach jeżeli już...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.02.2014 o godz. 19:27.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 15.02.2014, 21:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Widzieliśmy niedawno ten ich odlot w pucharach, gdy cała Polska zastanawiała się czy uda im się strzelić choć jedną bramkę w tylu rozegranych meczach. Raczej kupa śmiechu była.
Tym gorzej świadczy to on o nas, że do takiej kupy śmiechu tracimy tyle punktów co tracimy. A to mnie interesuje najbardziej.

Wiadomo, stąd te karne z kapelusza.

A potem jak karnego braknie to w pięciu meczach w cyce do jaja... Ale w ...klasie "dominacja"

Chyba żartujesz, że przekrętów które naiwnie nazywasz spiskami trzeba szukać. Wystarczy nie udawać, że się nie widzi.

Pozdro.

Legia na sędziowskich silnikach jeżeli już...
Ten bełkot mogę tylko skomentować w następujący sposób: "Nie, nie żartuje".

Może ktoś wreszcie pokusi się o statystykę ile punktów krawaciarze zawdzięczają karnym z kapelusza? Musi to jednak być ktoś chory psychiczne, bo każdy zdrowy woli się oszukiwać. Nieprawdaż ...
Legia - Podbeskidzie - karny na 4-0.
Legia - Górnik - karny na 1-1.
Legia - Zagłebie - karny na 2-0.
Legia - Korona - karny na 1-0.

Lechia - Legia, karny na 1-0, karny na 2-0. (wiem, wiem, sędzia pewnie pomylił drużyny).

Czyli w dwóch meczach karne pomogły ustawić Legii mecz, w jednym przeszkodziły. Faktycznie, co mecz to wał. Brawo detektywie. Szacunek za wykrywanie spisków.

PS. Oczywiście nie oceniam ile z tych karnych było ewidentnych, a ile nie. Bo mi się nie chce. Pewnie liczyłeś, że nikt cie nie sprawdzi, a tutaj proszę. Szach mat.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2014 o godz. 21:41.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.02.2014, 22:40
Żydki nie dość,że w dupsko to wykartkowani Żydko,Steblecki a Szeliga kontuzja
Prawidłowo.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.02.2014, 22:40
Takim problemem jest założyć sobie zeszyt/dokument pod tytułem "sędziowie walą w ciiula". Zapisać tam mecze Wisły, Legii i powiedzmy Amici i cały sezon notować co kolejkę - oczywiście jak najobiektywniej - w którym meczu sędzia odgwizdał karne z kapelusza, pokazywał głupie kartki, pomylił się o pół metra przy ocenie piłki autowej itp?
I by się przez sezon wyjaśniło czy naprawdę Legia jest tak forsowana czy tylko to takie złudzenie jako, że każdy zwraca na nich uwagę.
Ale po co to robić skoro mogłoby to uciąć wszelkie pole manewru do szukania teorii spiskowych, do pieprzenia trzy po trzy i mówienia "te no tu coś śmierdzi ewidentnie". Jak śmierdzi to weźcieże to zacznijcie notować tak jak Wam mówię i po kilkudziesięciu kolejkach wyjdzie w miarę czarno na białym (problemem jest tutaj to, że można różnie oceniać pracę sędziowską) czy Legii pomagają bardzo czy średnio, czy może nam i Amice też nie raz pomogą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2014, 22:59
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Takim problemem jest założyć sobie zeszyt/dokument pod tytułem "sędziowie walą w ciiula". Zapisać tam mecze Wisły, Legii i powiedzmy Amici i cały sezon notować co kolejkę - oczywiście jak najobiektywniej - w którym meczu sędzia odgwizdał karne z kapelusza, pokazywał głupie kartki, pomylił się o pół metra przy ocenie piłki autowej itp?
I by się przez sezon wyjaśniło czy naprawdę Legia jest tak forsowana czy tylko to takie złudzenie jako, że każdy zwraca na nich uwagę.
Ale po co to robić skoro mogłoby to uciąć wszelkie pole manewru do szukania teorii spiskowych, do pieprzenia trzy po trzy i mówienia "te no tu coś śmierdzi ewidentnie". Jak śmierdzi to weźcieże to zacznijcie notować tak jak Wam mówię i po kilkudziesięciu kolejkach wyjdzie w miarę czarno na białym (problemem jest tutaj to, że można różnie oceniać pracę sędziowską) czy Legii pomagają bardzo czy średnio, czy może nam i Amice też nie raz pomogą.
Ja bym oponował po prostu za powstaniem takiego tematu na forum. Każdy mógłby się wypowiedzieć RZECZOWO na temat danej sytuacji i wtedy można by przeprowadzić jakąś analizę komu naprawdę sędziowie pomagają,a komu nie.

Bo na ten moment to temat Ekstraklasa jest rozdupcony przez wieczne dyskusje pt. "czy sędziowie pomagają Legii?"
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.02.2014, 21:10
Czy mi się wydaje czy Borski podyktował karnego dla Wisły? Drozd? Żyjesz?

Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2014, 21:18

Nie miał wyjścia.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 17.02.2014, 21:19

Tak podyktował. Ale:
Nie w 82 min meczu.
Ręka w polu karnym ewidentna
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.02.2014, 21:23
Nie, no nie róbcie jaj i nie przekonujcie mnie do tego co jest jasne. Dajmy wypowiedzieć się Drozdowi, bo świat mu pękł
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów