|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie chce mi się sprawdzać, ale Brożek chyba wszystkie te bramki w obecnym sezonie strzelił przy Reymonta. Miło byłoby gdyby poprawił skuteczność na wyjazdach. Ale i tak jest luks zawodnik, dobrze że przyszedł, bo już nie mogłem patrzeć na te łamagi coś my mieli w ataku w ostatnim czasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Na wyjeździe trafił z Jagą. Zwykle to normalne, ze napastnik więcej strzela u siebie, bo drużyna gra bardziej ofensywnie. Ale Paweł zawsze miał dużą dysproporcję między bramkami zdobytymi na wyjeździe, a u siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W Lechii szaleją. Stolarski, Jagiełło, Makuszewski, Sadajew, czy Mladenovic. Poważna paka się tam szykuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Widziałeś w akcji tego młodego Serba ? Co w tym momencie powaznego reprezentuje Stolarski czy Jagiełło ? Makuszewski odpali w Lechii jeśli można wogóle tak powiedzieć po niezłym kiedyś epizodzie w Jadze ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście stopień ryzyka spory, ale przy 5 perspektywicznych i w miarę konkretnych zawodnikach ze 2, czy 3 może wypalić. W Amice wypaliło kiedyś 3 w jednym okienku i prawie ligę pozamiatali.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Imho zabawa Lechii w tym okienku wygląda imponująco i zycze im jak najlepiej. Tylko czy z tym trenejro są w stanie to osiągnąć?nie sadze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ponoć Andrzej Iwan ma trafić do pracy w Lechii
http://sport.trojmiasto.pl/Balazinsk...trona=1#opinie co do Probierza to z nim ciężko będzie Lechii o zakwalifikowanie sie do pucharów.Dużo macha rękoma, gwiżdże,podskakuje a mimo to drużyna nie ma pomysłu na gre.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.02.2014 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
człowiek z ekstraklasy, więc chyba najlepszy topic, żeby umieścić
http://www.youtube.com/watch?v=c27d9tiWd6U porywające ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jak Lechia załapie się do pierwszej 8 to będzie sukces. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W Lechii będzie to wyglądać dobrze, jeśli się nie będą spieszyć. Skupowanie perspektywicznych z Polski i zagranicy przynieść powinno skutek. Gdzie taki Jagiełło czy Stolarski prędzej się przebiją? W Lechii.
Osobiście uważam że bez zmiany trenera gówno z tego będzie ale pożyjemy zobaczymy. Dyrektor sportowy w postaci Juskowiaka... zmiany spore ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
I Lechowi jeszcze raz Legia pojechała z Kozakiem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie przepadam za gościem, ale ciekawie mówi jak wyglądają układziki w naszej piłce http://www.youtube.com/watch?v=RrZdOW_NFRo
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pytanie do warszawiaków, to prawda, że Sa ma zarabiać 600k euro za sezon? Z jednej strony pieniądze godne pozazdroszczenia, z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, że jest to zawodnik, który w naszych ligowych realiach byłby warty takich pieniędzy. Musiałby strzelać po 30 bramek na sezon albo być gościem od którego w ataku zależy wszystko, nie tylko zdobywanie bramek.
A tak ogólnie to buduje mnie przekonanie z jakim Berg zapowiada, że brak mistrzostwa nie będzie dla was tragedią ![]() ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ktoś tam gdzieś dementował. Info o 600k euro za sezon wzięło się z cypryjskich mediów, które twierdziły, że "w Legii ma zarabiać 2x więcej niż na Cyprze", a stąd stwierdzono, że 2 x tyle co na cyprze, to 600k euro.
Prawdę mówiąc, biorąc pod uwagę podejście jakie mieli do tej pory do transferów Leśny i spółka, raczej wątpię - raz, że zarzekali się że dużych kontraktów na tę chwilę nie chcą proponować, bo nie ma możliwości przeprowadzania takich transferów, które tak duże kontrakty by uzasadniały, a dwa że jakiegoś wielkiego ciśnienia na transfery do klubu nie mają tej zimy. A co do Berga - bardziej niż jego kokieterią i takimi zdaniami wyrwanymi mimo wszystko z kontekstu martwiłbym się przygotowaniem fizyczny - nikt nie wie jak to będzie wyglądało po takich lekkich treningach zimą. Niby wiele lig pokazuje, że "zimowe ładowanie akumulatorów" jest kompletnie zbędne, żeby utrzymać wysoką formę przez cały rok, ale może się okazać, że różne drwaliste ekipy nas po prostu zabiegają... ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No no kawał grajka jak na naszą kopaną, zobaczymy jak szybko przebiegnie aklimatyzacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Ciekawe ile razy Borski przypadkowo się pomyli...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Widzę istne szaleństwo, a to kopacz, który nie sprawdził się w kilku ligach. Fajnie, że coś tam trafiał w słabej(na dzisiaj) lidze cyprjskiej. Na amatorską ekstraklase jednak pewnie wystarczy, ale żeby się kimś takim podniecać...do np. takiego Ljuboji, to nie ma startu. A co do tych zarobków, to na Cyprze pewnie kasował ze 100 tys. euro/sezon(jeśli w góle coś dostawał, bo tam się nie płaci). Transfer podobnej klasy co Paixao i Vasco, tzn. gość ze słabej ligi w formie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Faktycznie kawal grajka.
Gosc przychodzi raptem za 0,5 mln euro (co to jest !) do smiesznie słabej ligi kopanej ,widać ambitny.. Jak dla mnie kolejna gwiazda jakiej w Leglej wiele.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze nie zagrał ani minuty, a już wiadomo, że tylko Borski może pozwolić mu zdobywanie bramek. No tak za sędziowania Musiała to na pewno nie strzeli
Może być odkryciem rundy, ale równie dobrze może to być niewypał. Kosztowny niewypał dodajmy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grunt, że straciłeś pół dnia na rozkminkę o transferze Legii
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozda cały czas pili w potrzebie na myśl, że jednak to Legia może być mistrzem (co oznaczałoby, że musiałby spadać z forum, gdyby nie zdezerterował z zakładu), więc wymyśla na poczekaniu takie ratunkowe farmazony.
PS. Zresztą jeśli już jesteśmy przy zakładach to w grudniu zakończył się kolejny, oczywiście wygrany przeze ze mnie. Jeśli mój rywal chce się wywiązać z warunków zakładu to zapraszam do wstawienia w stopce takiej sentencji. Niech będzie, że do końca lutego. Tygodniowo 2 wpisy w temacie ![]() "Lech moją drużyną, Poznań moim miastem jest"
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.02.2014 o godz. 18:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiadomo było, że Legii w wielu meczach jesienią brakowało napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Szczególnie po meczach w Lidze Europejskiej parę osób w Warszawie doceniło Ljuboje, po fakcie. Szukali napastnika i go znaleźli. Jak na nasze warunki trochę sporo kosztował. Albo jest tak dobry jak ocenili jego wartość skauci, albo będzie kolejnym rozczarowaniem. Na koniec sezonu możemy wrócić do tej dyskusji. Biton mi przychodzi na myśl. Strzelał na Cyprze, strzelał w Polsce a teraz jakoś się tula w innych ligach. Z tym nowym napastnikiem Legii może być podobnie, może wystarczyć na naszą Ekstraklasę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
O wiele lepszymi przykładami są Robak, Piech i Biton. Za granicami kraju wiadomo, a u nas dają radę.
Zupełnie inny poziom, ot co. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli przypadkiem Legia nie zdobędzie tytułu to będzie wtedy wielki bum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
"Kibice nie mogą się pogodzić z odejściem największej gwiazdy w trakcie trwania rozgrywek." Podobno zagrozili, że podpalą prezesowi samochód. Może coś faktycznie potrafi. ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak, tylko zamiast Bitona miał być Brożek, bo o lepszy przykład trudno. Jak wracał, to wiadomo jak to było odbierane: "nie poradził sobie w drugiej lidze hiszpańskiej", "nie gra regularnie od X lat". A potem pozamiatał. Najwięcej goli, najlepszy w punktacji kanadyjskiej, a przyszedł w trakcie sezonu.
Znajdź mi teraz kogoś kto napisze, że Paweł jest słaby ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie sam Paweł jest słaby, a liga. Bo skoro człowiek, który sześciokrotnie zdobył z klubem mistrzostwo, dwa razy będąc królem strzelców nie radzi sobie w II lidze hiszpańskiej, czy też w średnim klubie (w skali europejskiej oczywiście) z Turcji, to jest to ewidentny dowód na słabość tej ligi.. Owszem, można by podać przeciwny przykład - Lewandowski walił gole w każdej lidze, w której grał. Przez ten pryzmat, Paweł jest słabym napastnikiem w skali "europejskiej". Nie wybił się - nie dał rady. A miał tych szans kilka. Powody są chyba jasne - u nas miał znacznie więcej sytuacji, drużyna na niego pracowała, dlatego mógł się pokazać. Na Zachodzie (jak i w Turcji) trzeba czegoś więcej... Co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy jest nam niezbędny...
Co do tego Orlando Sa, to rzeczywiście wygląda na taki jednostrzałowiec (tzn jednosezonowiec). Dobrze, że Legia takich bierze. Im więcej pieniędzy wyrzucą w błoto, tym lepiej dla nas ![]()
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 14.02.2014 o godz. 01:10.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
![]() Zrozum że budżet na sędziów jest dla Legii dużo istotniejszy. Transfery są tylko po to, po co sondaże przed fałszowanymi wyborami. Żeby naiwnym warsiawskim kibicom wyjaśnić dlaczego wielka Legia w lidze wygrywa, a w europie nie potrafi strzelić bramki z potęgami z Cypru i Rumunii . Dlatego kiedy grają u siebie z Koroną, z którą ciężko cokolwiek załatwić, to mecz Wisły sędziuje Borski żeby w razie W ratować miszczom cztery litery. To jest tak grubymi nićmi szyte, że pusty śmiech ogarnia. A wasza nerwowa reakcja warszawiaczki tylko moją teorię potwierdza.
Co spowodowało tak radykalne obniżenie nastroju. Nie wziąłes pigułki i rzeczywistość zaczyna przenikać do świadomości? Mam przeczucie że dzisiejszy mecz z Koroną spędza krawatom sen z powiek, a przewaga mizerna ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.02.2014 o godz. 10:38.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Liga paralityków startuje...zapas alkoholu zakupiony bo tego gówna nie da się na trzeźwo ogarnąć, szydera stoi w blokach i czeka na odpalenie...nareszcie.
Drozd ja nie wiem czy Ty sobie non stop robisz jaja czy masz po prostu problemy psychiczne...mam nadzieję że to pierwsze ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|