|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ty cos piles dzisiaj ? Ze wszystko do Smudy sprowadzasz ? I trzeba sie zgodzic, ze Wisła to my, a nie jakis szmaciarz i pseudogwiazda Stolarski czy inni.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.01.2014 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
chlopaki prze pare lat sie truli krakowskim smogiem - to teraz sie kuruja na Wybrzezu , morska bryza, jod itp
...to mozna bylo sie z chlopakiem dogadac- podpisac kontrakt i szybko opchnac za kilkaset tysciecy zl albo euro ...z niewolnikanie ma pracownika - i choc daleki jestesm od NIE SZKOLENIA MLODZIEZY to w tym przypadku Cupial mial jednak racje, mowiac ze nie warto inwestowac w mlodziez, skoro spie...ala przy pierwszej lepszej okazji, bo lepeiej grac w przecietnej druzynie - bez ambicji tytulow, pucharow itp - byleby sobie pobiegac za pilka- 1 trening dziennie i wycieczki po galeriach i innych lansach ...w koncu kasa niemala |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
co do Stolarskiego to mam nadzieje ze pol rundy bedzie biegal po bloniach ...
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 16.01.2014 o godz. 00:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przecież w Lechii nikt mu nie obieca, że od razu jak przyjdzie będzie grał w pierwszym składzie. Jaki zatem może być główny powód takiej decyzji? Przypuszczam, że tylko KASA.
Nie uważam też, że w naszym klubie piłkarz nie może się rozwinąć. Przykład Chrapka pokazuje, że przy ciężkiej pracy i nie tworzeniu wokół swojej osoby wielkiemu szumu, można po cichu robić swoje i piąć się na kolejne szczeble umiejętności i uznania. Wystarczy talent i ciężka praca! ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
....a, ludzie. Stolar potwierdził że podpisze kontrakt z Wisłą. Podejrzewam że Lechia wrzuciła mu kontrakt na gorąco, z dużym hajsem za podpis, więc nawet sie nad tym nie zastanawiał zbyt długo.
Jak mu źle było u nas, niech idzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wiertar : 16.01.2014 o godz. 00:28.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i tracimy najbardziej obiecującego juniora na rzecz przy całym szacunku takiego klubu jak Lechia - czyli typowego ligowego średniaka, którego ambicje są chyba tylko spowodowane graniem na nowoczesnym stadionie.
Ale spokojnie, już mamy zastępstwo - ogórasa z II ligi albańskiej. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
"Przy okazji zrobiłeś strasznie złą reklamę Wiśle.
I co ja mam powiedzieć? Widocznie tak musiało być. Trudno. Chcę zamknąć tamten rozdział, otworzyć nowy i do tamtego nie wracać." Jak sobie pobiega pól roku po błoniach a potem przyspawa się do ławki w Lechii to ja też powiem trudno...i otworzę browara mając go tak samo w dupie jak on ma mój klub. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Podobno zapewniałeś trenera Smudę - o czym sam powiedział na konferencji - że zostaniesz w Wiśle.
Tak, chciałem zostać w Wiśle, ale kiedy usłyszałem w wywiadzie od trenera Smudy, że jestem po prostu za słaby na Ekstraklasę... Trener powiedział wszystko. Nie widzi mnie w swojej drużynie, widocznie ma inną wizję, widocznie nie jest nam po drodze i tak się musiało stać. Cieszę się, że Lechia zgłosiła się z konkretną ofertą. Słabe wytumaczenie. Po pierwsze powinien iść osobiście do trenera wyjaśnić sprawę jak dorosli ludzie po drugie źle to o nim świadczy. Gdy ktoś uważa mnie za słabego to staram się mu udowodnić , że się myli a nie uciekać jak panienka. Takich hobbystów nam nie potrzeba w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tez mi się wydaje ze to wszystko grubymi nicmi szyte..
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dziękuję za takich wychowanków ale jak mówi znane powiedzenie: "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Mimo wszystko szkoda trochę Stolarskiego, ma mityczny "potencjał" ale cóż, to jego decyzja. Przegrał rywalizację w składzie i odchodzi - z takim podejściem trudno mu będzie poważnie zaistnieć w piłce. Może się jednak szybko zdziwić, jak w Lechii będzie konkretna kasa, konkretni zawodnicy i presja na wynik.
A co do Smudy to już temat na inny, znacznie dłuższy wątek z jego oceną jako trenera, pracownika klubu i człowieka. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chyba wyjaśniło... co to w ogóle za komentarz? Oczywistym było już dawno, że Stolarski w Wiśle nie zostanie. Z obecnym trenerem nigdy nie będziemy rozwijać młodzieży. Wszyscy chcą sukcesów na już, na teraz. No to mamy Stolarskiego w Lechii.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wyjaśniło się. Gość nie ma ambicji. Dobrze, że stąd poszedł...
Nic wielkiego nie pokazał, nawet od Burligi był gorszy, więc samo to mówi za siebie. Cytat:
![]() Smuda miał rację: Jest za słaby na ekstraklasę, widać po nim typowe zepsucie a jeszcze nawet 18 lat nie skończył. Ja jeszcze czegoś takiego nie widziałem jeszcze takich zepsutych wychowanków nam nie potrzeba...
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.01.2014 o godz. 01:12.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zdaniem Smudy pozostanie Stolarskiego przy Reymonta 22 będzie dobre dla jego rozwoju. - W tym wypadku jest to młody chłopak, on dopiero się rozwija i nie jest gotowy na mecze ekstraklasy. On o tym wie, wie jakie ma braki - Smuda
VS. Tak, chciałem zostać w Wiśle, ale kiedy usłyszałem w wywiadzie od trenera Smudy, że jestem po prostu za słaby na Ekstraklasę... Trener powiedział wszystko. Nie widzi mnie w swojej drużynie, widocznie ma inną wizję, widocznie nie jest nam po drodze i tak się musiało stać. Cieszę się, że Lechia zgłosiła się z konkretną ofertą. - Stolarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobrze, że nie do Legii. To byłaby porażka także prestiżowa dla Wisły, a tak porażką jest "tylko" odejście kolejnego młodego wiślaka...
Patrzę sobie na profil Pawła na fb (na którym opublikował info o przejściu do Lechii) i potwierdza on tylko moją tezę, że chłop nie ma jaj, a tylko kulki.. Zamiast w wieku 18 lat zakasać rękawy i pokazać trenerowi, że warto na niego postawić (szczególnie, że rywalizuje z Burligą) to gość zawija kiecę i leci. Wiele może się nauczyć, zmienić ale charakter pozostanie więc wątpię, żeby furorę zrobił w przyszłości... Dlaczego kulki nie jaja? Jest 1 w nocy, a Paweł siedzi na fejsie i komenty negatywne usuwa :/ no chyba, że uwierzymy że 100% kibiców cieszy się z jego decyzji ![]() https://www.facebook.com/pawelstolarskiofficialFP |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ja się zastanawiam co na to Cupiał. Gdzie są teraz ci co tak o akademii pieprzyli
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.01.2014 o godz. 01:16.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Trochę nie dowierzam. Gdzie się podziali piłkarze z jajami? Gość zasugerował się wywiadem i od razu zrozumiał, że w Wiśle nie pogra. Można wieszać psy na Smudzie, można go obwiniać itp., ale cóż to za postawa młodego piłkarza, który nie postara się udowodnić swojej wartości, ale ucieka. Gdyby to nie był wychowanek, byłoby wszystko jedno, ale to jednak wychowanek.
Kto wie, może ktoś wyrządził Stolarskiemu wielką krzywdę, opowiadając o tym potencjale. Wszystko się wyjaśni. Skoro i tak chce odejść, wypadałoby zgarnąć jakiekolwiek pieniądze i pożegnać go. Jeszcze się zdziwi, jak Burliga wyjedzie robić karierę na zachodzie. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co za czasy, żeby jakiś przeciętniak z ligi podbierał nam, bądź co bądź, perspektywicznego zawodnika i to do tego wychowanka.
Nieważne co mówi/mówił Stolarski, przywiązanie do barw klubowych nie zapłaci mu w przyszłości rachunków, skoro Lechia dała lepsze warunki to po prostu tam poszedł. Jego życie, jego kariera, jego pieniądze - nam nic do tego. Szkoda tylko jednej rzeczy - tego smutnego p.......enia w mediach. Wisła wyszła na tym jak Zabłocki na mydle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No i dobra, odszedł - nie ma o czym gadać. Szczęście w nieszczęściu, że to Lechia Gdańsk, a nie Legia... Teraz Bednarz musi jak najwięcej za niego wyciągnąć, bo uważam że nie ma sensu go trzymać do końca sezonu u nas. W takiej sytuacji logiczne jest, żeby walczyć twardo o jakiekolwiek pieniądze za niego, nawet gdyby to miało być 50 tysięcy złotych plus obowiązkowy ekwiwalent za wyszkolenie.
Aha, nie zapominajmy, że na tej pozycji mamy jeszcze Patryka Fryca. Ja mocno wierzę w jego rozwój i mam nadzieję, że nie będziemy mieli powodów, aby płakać nad brakiem prawego obrońcy. Tu trzeba myśleć nad lewym obrońcą, bo Bunoza za chwilę może też wyfrunie i wtedy będzie problem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cóż, po tym wywiadzie trudno nie śmiać się z... mediów. Z Wisły odchodzi trzeci w hierarchii prawy obrońca, bojący się konkurencji, liczący, że ktoś da mu miejsce za darmo w grającej w drugiej połowie tabeli Lechii. A w mediach igrzyska jakbyśmy Messiego oddawali.
Jakby Stolarski chciał zostać w Wiśle, to by podpisał kontrakt z Wisłą i poprosił o wypożyczenie - nawet na 1,5 roku. Po tym, co się działo w mediach, na pewno ktoś z Ekstraklasy by go chciał. Cóż, pozostaje życzyć miłego kopania się z Widzewami i PBB, pod warunkiem, że ktoś Cię do składu wstawi, chłopaczku. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A co takiego złego Smuda powiedział? Niedługo w ogóle nie będzie można nic powiedzieć, bo byle gówniarz będzie straszył, że odejdzie do Legii albo Lecha. Im mniej niepoważnych w składzie tym lepiej...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przestań pisać dyrdymały...
Gdyby odchodził jakiś chłopaczek, którego ściągnęliśmy rok temu z drugiego końca Polski - ok. W tym wypadku należy się Stolarskiemu parę niemiłych słów, bo wypiął dupę na klub, któremu jak na razie zawdzięcza wszystko. Nie można przechodzić obojętnie obok takich zachowań. Hehe właśnie czytam ten wywiadzik z gówniarzem - jednym słowem dziecinada. Przeczołgać pajaca teraz pół roku w rezerwach. Tatuś Wiślak - po chuju fest.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.01.2014 o godz. 07:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ta sytuacja tylko utwierdza mnie w tym ,że prawie każdy grajek to zwykły najemnik. Prawdziwą Wisłą Kraków jesteśmy my ! ![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak na razie to Smuda w tym okienku transferowym "załatwił" nam ..... 2 wiślaków (Mały i Stolar). W poprzednim 1 (Sobolewski). Ciekawe kto następny ? W zamian póki co wielkie g.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja was wszystkich nie rozumiem jak można jeździć po chłopaku że słaby że bez ambicji że obiecał... nikt tu nie widzi winy Nikodema D
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|