The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
art
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 11:10
Jeśli to prawda, że sam Szef odmówił kasy za Stolarskiego tylko dlatego, że to Legia to piękna sprawa. Nienawidzimy Cracovi, potem nienawidzimy Legi. Brawo!!!

TF ma problemy, Wisła ma problemy, kasa by się przydała, ale nie oszukujmy się. Legia to Legia, niech się wypchają. Pięny gest!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 13.01.2014, 11:15
Jeśli chodzi o kluby niemieckie, to słabość ekip z Berlina to spuścizna po DDR, praktycznie żaden klub z nieistniejących już Niemiec nie zbudował silnej pozycji z BL. Po za tym Polska ma jednak inną charakterystykę niż Niemcy, Francja, Anglia, Włochy czy Hiszpania.

Warszawa u nas nie jest również najliczniejszą ludnościowo Aglomeracją, w naszym kraju jest nią GOP. Jednak silnie scentralizowana władza oraz ograniczone możliwości samorządów sprawiły, że to Warszawa jest centrum gospodarczym Polski, tam lokują się siedziby firm i tam płacą największe podatki, do tego liczba dobrze płatnych miejsc pracy jest największa. Warszawa chłonie większość kasy jaka spływa do PL.

W Niemczech centrum finansowym np Jest Frankfurt, poszczególne landy mają bardzo dużą autonomie która wspomaga rozwój gospodarczy itp.

We Włoszech wygląda to podobnie, Anglia czy Francja są bardzo równomiernie rozwinięte gospodarczo.

W Hiszpanii kolei mamy dwa duże główne miasta czyli Madryt i Barcelonę, reszta kraju pod względem gospodarczym jest w tyle co też widać w lidzie.

Więc nie chodzi tu o sam fakt bycia stolicą ale potencjał ludnościowy oraz gospodarczy rejonu co przekłada się często na siłę klubów.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.01.2014, 11:26
Nie piszczie prosze ze TF ma problemy bo ich nie ma napewno a wrecz przeciwnie...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.01.2014, 12:12
No to głupot napisałem się odnośnie Stolarskiego, teraz po przeglądzie prasy mogę powiedzeic, że chłopak mnie rozczarował, fajnie że Boss pokrzyżował mu trochę plany.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 13.01.2014, 12:22
kot napisał(a):Wyświetl post
Może podasz mi siedzibę i bazę tej profesjonalnej akademii piłkarskiej, bo oficjalna strona Legii, poza szumnym hasłem pt. Akademia - na stronie głównej, jej nie podaje.
No chłopie gratuluje odkryłeś że Legia ma wirtualną akademie z paroma trenerami dla dzieci. Wirtualne dochody od sponsorów oraz co nie do pomyślenia dochody ze stadionu co podpada pod prokuratora i jeszcze czynszu nie chcą płacić .

Ja bym na twoim miejscu złożył doniesienie
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.01.2014, 12:39
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Polityka transferowa Wisły a posty: 7egia, stadion 7egii, bufetowa, Ajax, PSV, król cyganów, stolar, nie ma transferów....

Odjazd.
To tylko pokazuje jak bardzo nie ma o czym pisać. Jest potwornie smutno i nudno. Nie ma nawet spekulacji prasowych i fantazji forumowiczów.

...

Odnośnie Stolarskiego. Szkoda, że Cupiałowi dumy starcza jedynie na zablokowanie transferu młodego piłkarza do Legii, a brakuje na podniesienie swojego klubu z łopatek. A może pomyliłem dumę z pieniędzmi? Mimo to wyrzucenie 800 tys. zł do kosza przy naszym centusiowaniu do porzygu naprawdę mocno mnie zaskakuje. Myślałem, że bossowi chodzi w tym momencie tylko o pieniądze. Wmawiam sobie, że to jakieś światełko w tunelu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.01.2014, 12:46
@Arked
też pomyślałem o światełku w tunelu ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.01.2014, 14:46
Arked napisał(a):Wyświetl post
To tylko pokazuje jak bardzo nie ma o czym pisać. Jest potwornie smutno i nudno. Nie ma nawet spekulacji prasowych i fantazji forumowiczów.

...

Odnośnie Stolarskiego. Szkoda, że Cupiałowi dumy starcza jedynie na zablokowanie transferu młodego piłkarza do Legii, a brakuje na podniesienie swojego klubu z łopatek. A może pomyliłem dumę z pieniędzmi? Mimo to wyrzucenie 800 tys. zł do kosza przy naszym centusiowaniu do porzygu naprawdę mocno mnie zaskakuje. Myślałem, że bossowi chodzi w tym momencie tylko o pieniądze. Wmawiam sobie, że to jakieś światełko w tunelu.

Cupial przy pomocy Bednarza gra o większe pieniądze. Dopóki nie podpiszemy nowej umowy na stadion nie będzie szastania kasą, bo gramy biedaków. Rocznie chodzi o jakieś 4 - 5 m zł. Przy 5 letniej umowie to 20 mln. Druga sprawa pozbycie się łatki dojnej krowy (cena dla Wisły za zawodnika czy za sam kontrakt zawsze x2) w dluzszej perspektywie się opłaci. Przeczołgać rozkapryszonych kibiców których bardziej jara ile za kogo płacimy a nie kto jak gra też fajna sprawa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2014, 15:34
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ale dalej twierdzę, ba jestem święcie przekonany, nawet sprawdzałem i czytałem swoje posty 15 razy, no powiedzmy od kiedy je napisałem i od kiedy wytknąłeś mi, że to Stan sprzedał Głowackiego i Marcelo cały czas analizowałem.
To nie stan sprzedał Głowackiego i Marcelo - masz rację i to jest jedna strona medalu. Wystarczy sprawdzić daty.
Druga - to że masz akurat rację do niektórych nigdy nie dotrze, więc chyba szkoda czasu.

Ja .......ę, Ci Holendrzy są winni całemu złu nie tylko po, ale nawet przed swoim przyjściem
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Cupial przy pomocy Bednarza gra o większe pieniądze. Dopóki nie podpiszemy nowej umowy na stadion nie będzie szastania kasą, bo gramy biedaków. Rocznie chodzi o jakieś 4 - 5 m zł. Przy 5 letniej umowie to 20 mln. Druga sprawa pozbycie się łatki dojnej krowy (cena dla Wisły za zawodnika czy za sam kontrakt zawsze x2) w dluzszej perspektywie się opłaci. Przeczołgać rozkapryszonych kibiców których bardziej jara ile za kogo płacimy a nie kto jak gra też fajna sprawa
Nie wiem co jest smutniejsze - to, że prawdopodobnie wierzysz w to co piszesz, czy to jak bardzo się rozczarujesz...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 15:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2014, 15:54
Nie wiem jak do Was, ale dla mnie zdawkowy komunikat (bodaj na fb) Stolarskiego "niczego nie podpisałem" wcale nie usuwa wątpliwości. Mnie to bardziej wygląda na sytuację, że JESZCZE nic nie podpisał ale chciałby/wszystko idzie w stronę Legii. Bo gdyby na prawdę chciał uciąć spekulacje powiedziałby "spokojnie, Warszawa nie dla mnie".

No chyba, że menago w ten sposób cenę/kontrakt pompuje. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że aż tak wyrafinowanie działa.. Ale fajnie jakbym się mylił.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.01.2014, 16:36
QBAS, dla mnie to wygląda tak samo. Mógł nic nie pisać na tym facebooku, bo jeśli przejdzie do Legii, to grono kibiców uderzy do niego z pretensjami, że mówił, iż "niczego nie podpisywał". Niektórzy te slowa rozumieją w ten sposób, że "nie podpisał i nie podpisze", a przecież nic takiego nie zakomunikował...

Choć wydaje mi się, że on może jeszcze sam nie wiedzieć, czego chce. Pewnie nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, ale Legia go kusi.Zobaczymy co zrobi, ale sądzę, że wybierze Ł3.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 13.01.2014, 16:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co jest smutniejsze - to, że prawdopodobnie wierzysz w to co piszesz, czy to jak bardzo się rozczarujesz...
Może masz rację. Przynajmniej nie pluję na wszystkich w okół i nie krytykuje wszystkiego bo gość, który załatwił mojemu klubowi najpiękniejszą dekadę w polskiej piłce chwilowo zwolnił wydawanie SWOICH WŁASNYCH pieniędzy na Wisłę. Ciesze się tym co jest i kombinuję dlaczego tak jest.

Masz lepszy pomysł poza spiskami, złą wolą wszystkich na R22?

Napisz mi po co ci Wisła skoro tylko sie przez nią wku...asz? Taka odskocznia? Nie lepiej pokrzyczeć pod wiaduktem kolejowym?
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 13.01.2014, 16:46
Ludzie przestańcie już o Pawła się tak kłócić, bo Paweł podjął już decyzje, gdzie będzie grał tzn już gra czyli u Nas. Paweł będzie miał u Nas inną rolę niż na jesień. Z obrony przeniesiony został na prawe skrzydło! Dziękuję!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.01.2014, 17:04
hejR22 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie przestańcie już o Pawła się tak kłócić, bo Paweł podjął już decyzje, gdzie będzie grał tzn już gra czyli u Nas. Paweł będzie miał u Nas inną rolę niż na jesień. Z obrony przeniesiony został na prawe skrzydło! Dziękuję!
Hehe ciekawie. Aż się boje zapytać skąd takie info.. ( z tym że na 100% teraz u nas zostaje i że zostanie przekwalifikowany na PP )
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.01.2014, 18:05
hejR22 napisał(a):Wyświetl post
(..) Paweł podjął już decyzje, gdzie będzie grał tzn już gra czyli u Nas. Paweł będzie miał u Nas inną rolę niż na jesień. Z obrony przeniesiony został na prawe skrzydło! Dziękuję!
Bez względu na mocno hipotetyczną wartość tej informacji, to skromnie przypomnę, że def. pomocnik (lepszy od Stjepanovicia, ale mogący go i wspierać, w meczach wyjazdowych zwłaszcza !) i koniecznie .. prawe skrzydło (!) to poważne luki kadrowe. Nadal też niejasna jest sytuacja Miśkiewicza i sprawa transferu Bunozy. Stolarski to raczej problem ambicjonalny/sportowy, albowiem na PO grał słabo (choć mam świadomość jego b. młodego wieku), ale jeśli w istocie byłby z niego dobry skrzydłowy, to dałby wartość czysto sportową, mielibyśmy „wash and go”, dwa w jednym, za jednym pociągnięciem rozwiązane 2 problemy, chyba zbyt piękne aby było prawdą.., choć kto wie.. Jest jeszcze sprawa potencjalnego odejścia Sarkiego, ale jego pożytek dla drużyny był jeszcze mniejszy niż ostatnio Małego, wiec jak dla mnie tu tematu by nie było. Tak bym na dziś podsumował nasze podstawowe problemy kadrowe (i to zakładając "końskie zdrowie" Głowy i Brozia). Ciekawe ile z nich uda się nam rozwiązać w zimowym okienku, pamiętając iż za pół roku będą następne..
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.01.2014 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.01.2014, 18:30
Arked napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o tym pomyślałem. To jakaś dziecinada.

To tylko pokazuje, że Cupiał traktuje Wisłę jak zabawkę, którą ciska w kąt gdy się obrazi gdy coś się nie uda, a potem próbuję ją naprawiać po każdym takim ciśnięciu jest co raz trudniej.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.01.2014, 18:36
Ja bylbym za tym żeby przestawać w ogole nakraecac sytuacje ze Stolarskim.

Skoro kusi go Legia i nic mu nie przeszkadza i nie potrafi tego w dobitny sposób zaprzeczyć to niech spier...
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.01.2014, 18:42
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o tym pomyślałem. To jakaś dziecinada. To tylko pokazuje, że Cupiał traktuje Wisłę jak zabawkę, którą ciska w kąt gdy się obrazi gdy coś się nie uda, a potem próbuję ją naprawiać po każdym takim ciśnięciu jest co raz trudniej.
Myślę dokładnie tak samo, ale o większości forumowiczów... wystarczą dwie porażki z rzędu, nie mówiąc już o zajęciu gorszego niż 3 miejsca w tabeli na koniec sezonu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.01.2014, 19:38
(...)
O tym że jest źle mówią Bednarz i Smuda. Ja to zwyczajnie przyjąłem do wiadomości. Nie ma pieniędzy. Nie dorabiam jakiś dziecinnych teorii, przyjmuję rzeczywistość jaką jest.

O spisku polegającym na udawaniu braku pieniędzy piszesz Ty, więc może pora się zastanowić?
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o tym pomyślałem. To jakaś dziecinada.

To tylko pokazuje, że Cupiał traktuje Wisłę jak zabawkę, którą ciska w kąt gdy się obrazi gdy coś się nie uda, a potem próbuję ją naprawiać po każdym takim ciśnięciu jest co raz trudniej.
No właśnie, daje do myślenia - zakładając że to wszystko prawda. Temat podobny jak zwalnianie trenerów przez Cupiała. Wielkopański gest, ale potem okazuje się, że wisimy Maaskantowi odsetki...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 19:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.01.2014, 20:16
PS napisał, że Mały zgarnie 1,5 mln zł. za 2,5 roku w Pogoni czyli z 35 tys. zł w Wiśle przeskok na 50 tys. miesięcznie. Niby biedna ta liga ale jak widać nie całkiem.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.01.2014, 20:45
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
PS napisał, że Mały zgarnie 1,5 mln zł. za 2,5 roku w Pogoni czyli z 35 tys. zł w Wiśle przeskok na 50 tys. miesięcznie. Niby biedna ta liga ale jak widać nie całkiem.
To tak apropo 5 tys.....jakie zarabia Paweł Brozek (ktoś tu tak pisał).Tyle to zarabiaja w Warcie Poznań...
http://natemat.pl/41093,jak-przezyc-...owiada-student .
Niektórzy piłkarze(np.Kosa) czasami lubią się użalac na temat swoich zarobków,ale czynia to w kontekście podstaw,nie wspominja juz o pieniadzach płynacych z tytułu wyjścia w 11 ,premii za wygrany mecz itp......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 13.01.2014, 20:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tym że jest źle mówią Bednarz i Smuda. Ja to zwyczajnie przyjąłem do wiadomości. Nie ma pieniędzy. Nie dorabiam jakiś dziecinnych teorii, przyjmuję rzeczywistość jaką jest.

O spisku polegającym na udawaniu braku pieniędzy piszesz Ty, więc może pora się zastanowić?

No właśnie, daje do myślenia - zakładając że to wszystko prawda. Temat podobny jak zwalnianie trenerów przez Cupiała. Wielkopański gest, ale potem okazuje się, że wisimy Maaskantowi odsetki...

Przyjąłeś do wiadomości? Boże strach sie bać co by było gdybyś się czymś zdenerwował. Wiekszosc twoich postów ma charakter roszczeniowo-agresywny właściwie w stosunku do wszelkich działań/osób w klubie. Ja rozumiem, że ty byś to czy tamto zrobił inaczej. Nie zatrudniłbyś tego a tamtego, zainwestował tu a nie tam. To jasne zwłaszcza gdy się pisze po fakcie.

Nie ma pieniędzy w klubie. Nigdy ich nie było i nie ma w żadnym innym w Polsce. Pieniądze ma Cupiał.
Przez lata inwestował swoja kasę, może nie tak jak byś sobie życzył, ale dzięki niemu uniknęliśmy szarzyzny i jesteśmy na dziś klubem potęgą. Z nowym stadionem ( który przestanie nam wkrótce ciążyć a pomoże zarabiać ), z zrównoważonym budżetem (podobno niedługo) dzięki któremu w razie zniknięcia Cupiała nie tylko nie spadniemy w otchłań ale łatwiej przyciągniemy nowego dobrodzieja.Z rodząca się drużyną w której za rok ograna młodzież wsparta sensownymi transferami będzie mogla coś pograć.

Jasne można byłoby szybciej/inaczej. Bach 4 mln e 5 transferów olać stadion, spłacajmy wałki które przy budowie na trzaskali urzędasy. Zamiast nieokrzesanego Smudy kolejnego złotoustego trenera, zamiast łysego legionisty "dogadującego" się z odpowiednimi kibicami aparatczyka. Zamiast piłkarzy zapierda....cych wydzieranych...... Ale czy byłoby lepiej? Nie wiem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.01.2014, 21:15
(...)
Obawiam się, że dyskutujesz z własnymi urojeniami a niekoniecznie z tym, co faktycznie ostatnio pisałem. Tak więc niekoniecznie chce mi się udowadniać, że ostatnio głównie broniłem Smudy czy Bednarza (nie zawsze, ale IMHO dość często). A że przy okazji nie uważam Holendrów za sprawców kłopotów w Wiśle, to już zupełnie inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 21:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Od: 01.2014

Stary 13.01.2014, 22:29
Witam po moim poscie ruszyla dyskusja na temat Cupiala , Basalaja , dwoch holendrow , pilkarzy , trenerow doradzcow menagerow ludzi zwiazanych z Klubem oraz osob ktorzy od lat szukaja tylko hajsu zysku na biznessie zwiazanym z Wisla . I dobrze sie stalo ruszyla dyskusja wymiana zdan pogladow przemyslen oraz wlasnych wypowiedzi odnosnie polityki transferowej .
A co dalej jest jak jest . Wracajac do wczesniejszych wypowiedz osob piszacych po mnie to moge cos jeszcze od siebie dolaczycz . Ze apetyt rosnie w miare jedzenia a co za tym idzie sukces sportowy do ktorego braklo raptem 4 min a wtedy drodzy koledzy inaczej bys my sobie rozmawiali . Bo nie bylo by Bednarza pretensji do wielkich kontraktow ( tu jest ogromny blad popelniony przez osoby zwiazanych z klubem , nie tylko holender ) . Bo dla mnie dyrektor Valxks a wczesniej Petrescu to byly najlepsze transfery wedlug mnie w historii klubu .
Wracajac do tam tych czasow to klub posiadal dobry budzet sprowadzono mnostwo pilkarzy ( lepszych i gorszych ) mysle ze byla ogromna presja od Cupiala daj mi teraz lige mistrzow oni chcieli dobrze lecz w zyciu nie wszytko wychodzi braklo 4 min lecz cyganie z Cypru fakt faktem byli lepszym zespolym . Byl dobry budzet , bardzo dobra ogranizacja znane postacie jak dyrektor z Psv z konkretnym CV , bardzo dobry marketing mialo to rece i nogi .Wiadomo Maskant to byl nowy mlody trener na dorobku chcila sie wypromowac , ogolnie sympatyczny czlowiek . Jak dobrze pamietam to byl 1 mecz z cyprem moglo wejsc 25 tys a jak by byl stadion gotowy to by bylo Full .Pozniej porazka ciezko ich bylo pozbierac po druzyna pekla rozpacz porazka ... ale jest liga europejska tez europa troche gorsze siano ale sie gra . Ale seria porazek w kraju hieny juz pisza to zle . No i slabe wyniki ligi mistrzow brak , pan Cupial cisnienie i leca glowy ktos musi poleciec . Pozniej nie placenie hajsu a zespol gra jak gra .
Wiec panie i panowie nie miejcie problemow do Kulawika , Moskala bo byl by Guardiola , Benitez , Van Gall , Ferguson czy Wenger to by tez nikt z tej czolowki tego by nie ogarna jak pilkarzom sie nie placi . Proste .
Odnosnie Legii i Lecha ? Wczesniej ktos pisal , pamietacie w ITI powiedzialo w koncu dosc ile mozna a dlug rosnie ( to samo jest jest tu romans z telefonika ) tylko ze w stolicy ogarneli sponsorow i spolka wychodzi z dlugu mowie jak tam to wygladalo . Maja akademie pilkaska te dwa kluby a , warszawska L juz zbiera plony wczesniej Wolski , teraz moze Furman !! Niezle nie w ciagu 3 lat przy transferach dwoch mlodych chlopakow 5 mln euro !!!
A leszek z wielkopolski przy dobrej glowie w ciagu 4 lat sprzedal Rudnevsa , Lewego , Tonew 11 mln euro a polityka z akademia pilkarska idzie w dobrym kierunku lecz nie maja jeszcze takiego sukcesu jak stolica . Ale pilka w grze .
Pamietajcie nie mozna wyliczac ze kiedys sie sprzedalo Zurawia , Kose kilka lat pozniej Kube Blaszczykowskiego , Marcelo lub Uche czy Brozkow i gdzie pieniadze sa ? Choc nie jestem znawca futbolu nie ma Cv jak Valks czy Boniek to co rok sezon w sezon klub musi miec saldo na plusie !! A liga mistrzow i liga europ. to musi byc , bo bez tego nie ma co myslec o wielkim Klubie w sensie sredniaka w europie ! A akademie pilkarskie to jest to popatrzmy na tulipany ile tam juz sie to kreci ? Feyenord , Psv , Ajax . Idac tym kierunkiem to tylko zysk na lata dlugie lata , Legia juz zbiera plony , lokomotywa wciaz czeka ale tamjuz to istnieje a w Wisle gowno !!
Kto odradzal tego pomyslu tyle lat kto blokowal ten pomysl kto nie chcial dac terenow pod dzialke , kto jest takim idiota ze nie mysli o przyszlosci klubu z Krakowa ja wiem ze to kosztuje pewnie majatek . Bo jesli pamietam to pierwsza osoba co zrobila to w kraju byl Ptak tylko ze mial ekipe z brazylii ( a kto tam byl Paulinio ten co teraz kopie w 1 skladzie Spurs byly rywal w europejskich pucharach ) on pewnie tez utopil mnostwo monet . Ale czy byl blisko sukcesu ?
Ktos wczesniej pisal o lidze mistrzow : trafily takie ekipy co maja nie wielkie budzety Viktoria Pilzno , Bate Borysow , FC Kopenghaga Apoel . Jakos sie da tylko ze u nas jest tak wielka burza a pozniej tragedia ktora kosztuje tyle ze trzeba czekac na to 2 lub 3 lata by w koncu znow sobie pomazyc kogo sie trafi w ostatniej rundzie to jest chore !!!
Ktos pisal o klubie z portugalii Jesli sie nie myle to TRIO PORTO BENEFIKA I SPORTING sa zadluzone w sumie na 300 mln euro a graja w europie caly czas i chyba placa pracownikom a Jacus B zwalnia sprzataczki i wspomina to na konferencji prasowej chlopie jebniej sie w leb . Tam na zachodzie dziala to inaczej bank lub banki musza pozyczac ten hajs caly czas a w Polsce sa inne realia i tu jest inaczej wiec ciezko sie wbic w ta elite choc najlepiej bylo by sie spytac pana Czerwinskiego on chyba pracowal w banku
I tak to wyglada Wisla vs kontra europejskie puchary . Oby bylo dobrze pozdrawiam Was
ps Smuda i Bednarz musza odejsc , nic do niego nie mam ale trenerow jest wielu on juz swoje 5 min mial a dajmy szanse innej osobie nie wazne z jakim paszportem
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 13.01.2014, 23:09
Czy Bate i Kopenhaga takie biedne to bym się kłócił, ale podpisuję się rekami i nogami pod twoją(Pawel) wypowiedzią.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.01.2014, 23:43
Pawel Przemysl napisał(a):Wyświetl post
Bo dla mnie dyrektor Valxks a wczesniej Petrescu to byly najlepsze transfery wedlug mnie w historii klubu
Tez mam takie zdanie.
mysle ze byla ogromna presja od Cupiala daj mi teraz lige mistrzow
Wcale nie taka ogromna presja. Cupiał chciał coś (LM) i dał możliwość zarobienia pieniędzy. Jeśli coś chcesz i masz pieniądze zawsze znajdzie się człowiek który to coś Ci obieca. Jak są podstawy sądzić że może mu się udać - wchodzisz w to. Osobiście bardziej widzę chciwość niż presję, i to po obu stronach.

co rok sezon w sezon klub musi miec saldo na plusie !!
Nie musi. Istnieje saldo ujemne.

A liga mistrzow i liga europ. to musi byc , bo bez tego nie ma co myslec o wielkim Klubie w sensie sredniaka w europie ! A akademie pilkarskie to jest to popatrzmy na tulipany ile tam juz sie to kreci ? Feyenord , Psv , Ajax . Idac tym kierunkiem to tylko zysk na lata dlugie lata , Legia juz zbiera plony , lokomotywa wciaz czeka ale tamjuz to istnieje a w Wisle gowno !!
A co było celem: LM czy stabilny klub? Biedni poszli w szkolenie, my biliśmy dalej głową w ścianę

Tam na zachodzie dziala to inaczej bank lub banki musza pozyczac ten hajs caly czas a w Polsce sa inne realia i tu jest inaczej wiec ciezko sie wbic w ta elite choc najlepiej bylo by sie spytac pana Czerwinskiego on chyba pracowal w banku
Nie muszą. Pożyczają bo wiedzą ze mogą żyć z odsetek - zwyczajnie nie zarzynają złotej kury. BTW Idź do banku w Hiszpanii i powiedz ze musi Ci pożyczyć kasę - przecież Cie wyśmieją tak samo jak u nas.

ps Smuda i Bednarz musza odejsc , nic do niego nie mam ale trenerow jest wielu on juz swoje 5 min mial a dajmy szanse innej osobie nie wazne z jakim paszportem
Nic nie muszą. Akurat gdyby nie Smuda to bylibyśmy w ciemnej dupie. My nie mamy pieniędzy i problemem nie jest słaby trener czy Bednarz tylko brak kasy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.01.2014, 23:47
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To tak apropo 5 tys.....jakie zarabia Paweł Brozek (ktoś tu tak pisał).Tyle to zarabiaja w Warcie Poznań...
http://natemat.pl/41093,jak-przezyc-...owiada-student .
Niektórzy piłkarze(np.Kosa) czasami lubią się użalac na temat swoich zarobków,ale czynia to w kontekście podstaw,nie wspominja juz o pieniadzach płynacych z tytułu wyjścia w 11 ,premii za wygrany mecz itp......
a kto tak pisał ?
Brożek zarabia 200 tys zł rocznie, czyli sobie policz ile miesięcznie, ale nie jest to 5 tys
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.01.2014, 23:57
...
Przepraszam, że nie na temat, ale możesz napisać to po polsku?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.01.2014, 00:08
Cyrk na kółkach - Wisła lekką ręką chce się pozbyć piłkarza, za którego śmiało mogłaby za 2-3 lata zainkasować 3 miliony euro, a sprowadza podstarzałego Argentyńczyka... gdzie zapowiedzi o młodej polskiej Wiśle? Poszły się... wiecie co robić.

I niech Bednarz nie .......i przypadkiem, że to dobre dla budżetu...
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.01.2014, 00:13
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Cyrk na kółkach - Wisła lekką ręką chce się pozbyć piłkarza, za którego śmiało mogłaby za 2-3 lata zainkasować 3 miliony euro, a sprowadza podstarzałego Argentyńczyka... gdzie zapowiedzi o młodej polskiej Wiśle? Poszły się... wiecie co robić.

I niech Bednarz nie .......i przypadkiem, że to dobre dla budżetu...
O kim mowa?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów