|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie piszczie prosze ze TF ma problemy bo ich nie ma napewno a wrecz przeciwnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
... Odnośnie Stolarskiego. Szkoda, że Cupiałowi dumy starcza jedynie na zablokowanie transferu młodego piłkarza do Legii, a brakuje na podniesienie swojego klubu z łopatek. A może pomyliłem dumę z pieniędzmi? Mimo to wyrzucenie 800 tys. zł do kosza przy naszym centusiowaniu do porzygu naprawdę mocno mnie zaskakuje. Myślałem, że bossowi chodzi w tym momencie tylko o pieniądze. Wmawiam sobie, że to jakieś światełko w tunelu.![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
@Arked
też pomyślałem o światełku w tunelu ... ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Cupial przy pomocy Bednarza gra o większe pieniądze. Dopóki nie podpiszemy nowej umowy na stadion nie będzie szastania kasą, bo gramy biedaków. Rocznie chodzi o jakieś 4 - 5 m zł. Przy 5 letniej umowie to 20 mln. Druga sprawa pozbycie się łatki dojnej krowy (cena dla Wisły za zawodnika czy za sam kontrakt zawsze x2) w dluzszej perspektywie się opłaci. Przeczołgać rozkapryszonych kibiców których bardziej jara ile za kogo płacimy a nie kto jak gra też fajna sprawa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Druga - to że masz akurat rację do niektórych nigdy nie dotrze, więc chyba szkoda czasu. Ja .......ę, Ci Holendrzy są winni całemu złu nie tylko po, ale nawet przed swoim przyjściem ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 15:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem jak do Was, ale dla mnie zdawkowy komunikat (bodaj na fb) Stolarskiego "niczego nie podpisałem" wcale nie usuwa wątpliwości. Mnie to bardziej wygląda na sytuację, że JESZCZE nic nie podpisał ale chciałby/wszystko idzie w stronę Legii. Bo gdyby na prawdę chciał uciąć spekulacje powiedziałby "spokojnie, Warszawa nie dla mnie".
No chyba, że menago w ten sposób cenę/kontrakt pompuje. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że aż tak wyrafinowanie działa.. Ale fajnie jakbym się mylił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
QBAS, dla mnie to wygląda tak samo. Mógł nic nie pisać na tym facebooku, bo jeśli przejdzie do Legii, to grono kibiców uderzy do niego z pretensjami, że mówił, iż "niczego nie podpisywał". Niektórzy te slowa rozumieją w ten sposób, że "nie podpisał i nie podpisze", a przecież nic takiego nie zakomunikował...
Choć wydaje mi się, że on może jeszcze sam nie wiedzieć, czego chce. Pewnie nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji, ale Legia go kusi.Zobaczymy co zrobi, ale sądzę, że wybierze Ł3. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz lepszy pomysł poza spiskami, złą wolą wszystkich na R22? Napisz mi po co ci Wisła skoro tylko sie przez nią wku...asz? Taka odskocznia? Nie lepiej pokrzyczeć pod wiaduktem kolejowym? |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ludzie przestańcie już o Pawła się tak kłócić, bo Paweł podjął już decyzje, gdzie będzie grał tzn już gra czyli u Nas. Paweł będzie miał u Nas inną rolę niż na jesień. Z obrony przeniesiony został na prawe skrzydło! Dziękuję!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Hehe ciekawie. Aż się boje zapytać skąd takie info.. ( z tym że na 100% teraz u nas zostaje i że zostanie przekwalifikowany na PP )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Bez względu na mocno hipotetyczną wartość tej informacji, to skromnie przypomnę, że def. pomocnik (lepszy od Stjepanovicia, ale mogący go i wspierać, w meczach wyjazdowych zwłaszcza !) i koniecznie .. prawe skrzydło (!) to poważne luki kadrowe. Nadal też niejasna jest sytuacja Miśkiewicza i sprawa transferu Bunozy. Stolarski to raczej problem ambicjonalny/sportowy, albowiem na PO grał słabo (choć mam świadomość jego b. młodego wieku), ale jeśli w istocie byłby z niego dobry skrzydłowy, to dałby wartość czysto sportową, mielibyśmy „wash and go”, dwa w jednym, za jednym pociągnięciem rozwiązane 2 problemy, chyba zbyt piękne aby było prawdą.., choć kto wie.. Jest jeszcze sprawa potencjalnego odejścia Sarkiego, ale jego pożytek dla drużyny był jeszcze mniejszy niż ostatnio Małego, wiec jak dla mnie tu tematu by nie było. Tak bym na dziś podsumował nasze podstawowe problemy kadrowe (i to zakładając "końskie zdrowie" Głowy i Brozia). Ciekawe ile z nich uda się nam rozwiązać w zimowym okienku, pamiętając iż za pół roku będą następne..
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.01.2014 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To tylko pokazuje, że Cupiał traktuje Wisłę jak zabawkę, którą ciska w kąt gdy się obrazi gdy coś się nie uda, a potem próbuję ją naprawiać po każdym takim ciśnięciu jest co raz trudniej. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja bylbym za tym żeby przestawać w ogole nakraecac sytuacje ze Stolarskim.
Skoro kusi go Legia i nic mu nie przeszkadza i nie potrafi tego w dobitny sposób zaprzeczyć to niech spier... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tym że jest źle mówią Bednarz i Smuda. Ja to zwyczajnie przyjąłem do wiadomości. Nie ma pieniędzy. Nie dorabiam jakiś dziecinnych teorii, przyjmuję rzeczywistość jaką jest.
O spisku polegającym na udawaniu braku pieniędzy piszesz Ty, więc może pora się zastanowić? No właśnie, daje do myślenia - zakładając że to wszystko prawda. Temat podobny jak zwalnianie trenerów przez Cupiała. Wielkopański gest, ale potem okazuje się, że wisimy Maaskantowi odsetki...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 19:40.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
PS napisał, że Mały zgarnie 1,5 mln zł. za 2,5 roku w Pogoni czyli z 35 tys. zł w Wiśle przeskok na 50 tys. miesięcznie. Niby biedna ta liga ale jak widać nie całkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
http://natemat.pl/41093,jak-przezyc-...owiada-student . Niektórzy piłkarze(np.Kosa) czasami lubią się użalac na temat swoich zarobków,ale czynia to w kontekście podstaw,nie wspominja juz o pieniadzach płynacych z tytułu wyjścia w 11 ,premii za wygrany mecz itp...... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyjąłeś do wiadomości? Boże strach sie bać co by było gdybyś się czymś zdenerwował. Wiekszosc twoich postów ma charakter roszczeniowo-agresywny właściwie w stosunku do wszelkich działań/osób w klubie. Ja rozumiem, że ty byś to czy tamto zrobił inaczej. Nie zatrudniłbyś tego a tamtego, zainwestował tu a nie tam. To jasne zwłaszcza gdy się pisze po fakcie. Nie ma pieniędzy w klubie. Nigdy ich nie było i nie ma w żadnym innym w Polsce. Pieniądze ma Cupiał. Przez lata inwestował swoja kasę, może nie tak jak byś sobie życzył, ale dzięki niemu uniknęliśmy szarzyzny i jesteśmy na dziś klubem potęgą. Z nowym stadionem ( który przestanie nam wkrótce ciążyć a pomoże zarabiać ), z zrównoważonym budżetem (podobno niedługo) dzięki któremu w razie zniknięcia Cupiała nie tylko nie spadniemy w otchłań ale łatwiej przyciągniemy nowego dobrodzieja.Z rodząca się drużyną w której za rok ograna młodzież wsparta sensownymi transferami będzie mogla coś pograć. Jasne można byłoby szybciej/inaczej. Bach 4 mln e 5 transferów olać stadion, spłacajmy wałki które przy budowie na trzaskali urzędasy. Zamiast nieokrzesanego Smudy kolejnego złotoustego trenera, zamiast łysego legionisty "dogadującego" się z odpowiednimi kibicami aparatczyka. Zamiast piłkarzy zapierda....cych wydzieranych...... Ale czy byłoby lepiej? Nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że dyskutujesz z własnymi urojeniami a niekoniecznie z tym, co faktycznie ostatnio pisałem. Tak więc niekoniecznie chce mi się udowadniać, że ostatnio głównie broniłem Smudy czy Bednarza (nie zawsze, ale IMHO dość często). A że przy okazji nie uważam Holendrów za sprawców kłopotów w Wiśle, to już zupełnie inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2014 o godz. 21:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2014
Offline |
|
|
Witam po moim poscie ruszyla dyskusja na temat Cupiala , Basalaja , dwoch holendrow , pilkarzy , trenerow doradzcow menagerow ludzi zwiazanych z Klubem oraz osob ktorzy od lat szukaja tylko hajsu zysku na biznessie zwiazanym z Wisla . I dobrze sie stalo ruszyla dyskusja wymiana zdan pogladow przemyslen oraz wlasnych wypowiedzi odnosnie polityki transferowej .
A co dalej jest jak jest . Wracajac do wczesniejszych wypowiedz osob piszacych po mnie to moge cos jeszcze od siebie dolaczycz . Ze apetyt rosnie w miare jedzenia a co za tym idzie sukces sportowy do ktorego braklo raptem 4 min a wtedy drodzy koledzy inaczej bys my sobie rozmawiali . Bo nie bylo by Bednarza pretensji do wielkich kontraktow ( tu jest ogromny blad popelniony przez osoby zwiazanych z klubem , nie tylko holender ) . Bo dla mnie dyrektor Valxks a wczesniej Petrescu to byly najlepsze transfery wedlug mnie w historii klubu . Wracajac do tam tych czasow to klub posiadal dobry budzet sprowadzono mnostwo pilkarzy ( lepszych i gorszych ) mysle ze byla ogromna presja od Cupiala daj mi teraz lige mistrzow oni chcieli dobrze lecz w zyciu nie wszytko wychodzi braklo 4 min lecz cyganie z Cypru fakt faktem byli lepszym zespolym . Byl dobry budzet , bardzo dobra ogranizacja znane postacie jak dyrektor z Psv z konkretnym CV , bardzo dobry marketing mialo to rece i nogi .Wiadomo Maskant to byl nowy mlody trener na dorobku chcila sie wypromowac , ogolnie sympatyczny czlowiek . Jak dobrze pamietam to byl 1 mecz z cyprem moglo wejsc 25 tys a jak by byl stadion gotowy to by bylo Full .Pozniej porazka ciezko ich bylo pozbierac po druzyna pekla rozpacz porazka ... ale jest liga europejska tez europa troche gorsze siano ale sie gra . Ale seria porazek w kraju hieny juz pisza to zle . No i slabe wyniki ligi mistrzow brak , pan Cupial cisnienie i leca glowy ktos musi poleciec . Pozniej nie placenie hajsu a zespol gra jak gra . Wiec panie i panowie nie miejcie problemow do Kulawika , Moskala bo byl by Guardiola , Benitez , Van Gall , Ferguson czy Wenger to by tez nikt z tej czolowki tego by nie ogarna jak pilkarzom sie nie placi . Proste . Odnosnie Legii i Lecha ? Wczesniej ktos pisal , pamietacie w ITI powiedzialo w koncu dosc ile mozna a dlug rosnie ( to samo jest jest tu romans z telefonika ) tylko ze w stolicy ogarneli sponsorow i spolka wychodzi z dlugu mowie jak tam to wygladalo . Maja akademie pilkaska te dwa kluby a , warszawska L juz zbiera plony wczesniej Wolski , teraz moze Furman !! Niezle nie w ciagu 3 lat przy transferach dwoch mlodych chlopakow 5 mln euro !!! A leszek z wielkopolski przy dobrej glowie w ciagu 4 lat sprzedal Rudnevsa , Lewego , Tonew 11 mln euro a polityka z akademia pilkarska idzie w dobrym kierunku lecz nie maja jeszcze takiego sukcesu jak stolica . Ale pilka w grze . Pamietajcie nie mozna wyliczac ze kiedys sie sprzedalo Zurawia , Kose kilka lat pozniej Kube Blaszczykowskiego , Marcelo lub Uche czy Brozkow i gdzie pieniadze sa Kto odradzal tego pomyslu tyle lat kto blokowal ten pomysl kto nie chcial dac terenow pod dzialke , kto jest takim idiota ze nie mysli o przyszlosci klubu z Krakowa ja wiem ze to kosztuje pewnie majatek . Bo jesli pamietam to pierwsza osoba co zrobila to w kraju byl Ptak tylko ze mial ekipe z brazylii ( a kto tam byl Paulinio ten co teraz kopie w 1 skladzie Spurs byly rywal w europejskich pucharach ) on pewnie tez utopil mnostwo monet . Ale czy byl blisko sukcesu ? Ktos wczesniej pisal o lidze mistrzow : trafily takie ekipy co maja nie wielkie budzety Viktoria Pilzno , Bate Borysow , FC Kopenghaga Apoel . Jakos sie da tylko ze u nas jest tak wielka burza a pozniej tragedia ktora kosztuje tyle ze trzeba czekac na to 2 lub 3 lata by w koncu znow sobie pomazyc kogo sie trafi w ostatniej rundzie to jest chore !!! Ktos pisal o klubie z portugalii I tak to wyglada Wisla vs kontra europejskie puchary . Oby bylo dobrze pozdrawiam Was ps Smuda i Bednarz musza odejsc , nic do niego nie mam ale trenerow jest wielu on juz swoje 5 min mial a dajmy szanse innej osobie nie wazne z jakim paszportem |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Czy Bate i Kopenhaga takie biedne to bym się kłócił, ale podpisuję się rekami i nogami pod twoją(Pawel) wypowiedzią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Wcale nie taka ogromna presja. Cupiał chciał coś (LM) i dał możliwość zarobienia pieniędzy. Jeśli coś chcesz i masz pieniądze zawsze znajdzie się człowiek który to coś Ci obieca. Jak są podstawy sądzić że może mu się udać - wchodzisz w to. Osobiście bardziej widzę chciwość niż presję, i to po obu stronach. Nie musi. Istnieje saldo ujemne.
Nic nie muszą. Akurat gdyby nie Smuda to bylibyśmy w ciemnej dupie. My nie mamy pieniędzy i problemem nie jest słaby trener czy Bednarz tylko brak kasy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Brożek zarabia 200 tys zł rocznie, czyli sobie policz ile miesięcznie, ale nie jest to 5 tys |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cyrk na kółkach - Wisła lekką ręką chce się pozbyć piłkarza, za którego śmiało mogłaby za 2-3 lata zainkasować 3 miliony euro, a sprowadza podstarzałego Argentyńczyka... gdzie zapowiedzi o młodej polskiej Wiśle? Poszły się... wiecie co robić.
I niech Bednarz nie .......i przypadkiem, że to dobre dla budżetu... ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|

|