|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
muerte
Moim zdaniem swoim wywodem sam się "lekko kompromitujesz", stad może nie powinienem odpowiadać, ale ..co tam, .. masz: 1)Teza że Wisła za pół roku by zbankrutowała, to straszak którym można wytłumaczyć każde działanie, teraz też w każdej chwili właściciel może zażądać zwrotu długu z Wisły do TF, tyle że takie rozważania to inny temat.., to Nibylandia. 2) wartość rynkowa piłkarza grającego lepiej bo w lepiej grającej drużynie według ciebie byłaby niższa, według mnie wyższa, masz prawo do swojej pokrętnej logiki, co w niczym nie zmienia mojej. 3) To tylko Twoja opinia, dla mnie bez znaczenia. Można było albo zachęcać do lepszej gry, przedstawiając wizje drużyny ze Smudą i Brożkiem (iż jest i taki pomysł na jego sprowadzenie), albo konsekwentnie wypychać piłkarza z drużyny (co miało miejsce od wiosny 2012). Jest multum przykładów piłkarzy którzy chcą odejść, ale wolą klubu jakiś czas w imię interesów tego klubu grają w nim nadal. Np. Lewandowski też by wolał już grać w Bayernie, a zagra jeszcze pół roku w BDB. - mnie najbardziej frapuje w tym wszystkim przekonanie że co by nie zrobiono w klubie to jest dobrze.. , że też niektórzy tak mają.
______________ Do postu poniżej : Oj, serek.c2, tak go ciągle bronisz iż już nie czytasz krytycznych wobec niego postów innych niż moje .. pierwszy z góry czytaj .. też go krytykuje raindog, tyle że za inne błędy.., a ta dobra robota to niby co.. konstatowanie kończących się kontraktów, no fajnie że się kończą. Hmm powiem tak zupełnie niepotrzebnie dodajesz tu element osobisty. No, ale ogólnie Mr. serek.c2 jest .. dobrze, a będzie jeszcze ..lepiej, bo teza ogłoszona o "kłopotach bogactwa" w połowie 2014 roku, jest przecież prawdziwa, prawda !? Moja drobna sugestia, nie bierz krytyki J.B. zbyt osobiście do siebie, to zupełnie niepotrzebne. EDIT 2 Do postu poniżej, rozumiem, że umiar to według Ciebie brak krytyki. Chłopie wyluzuj, to nie J.B. jest wartością godną obrony tylko interes i dobro Wisły, nawet kosztem twojego samopoczucia, a czy to jest Twój wuj, być może nie, ale zachowujesz się jakby był członkiem Twojej najbliższej rodziny, bo.. każde moje krytyczne zdanie, absolutnie każde i ..i .. już jest na miejscu posterunkowy serek. c2. , I to w obronie, kogoś .. kto na nią absolutnie nie zasługuje, powtórzę, nie zasługuje.- Nigdy też nie pisałem o nim jako "całe zło", więc nie fantazjuj, rzecz w tym abyś przestał utrudniać jakąkolwiek krytykę, na co czas wbrew temu co twierdzisz zawsze znajdujesz. - I pamiętaj iż bez krytycyzmu, nie ma rozwoju, dotyczy to również Wisły Kraków..
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.01.2014 o godz. 16:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
edit. Tak, krytykę Bednarza biorę do siebie, to przecież mój wujek... Chłopie, tu nie chodzi o krytykę ale o umiar, ty go po prostu nie masz. Edit. 2 Gdybym chciał odpowiadać na każdy Twoj krytyczny post względem Bednarza nie starczyłoby mi czasu. Kończę już, dodam tylko - bo widzę, że dalej nie dociera - że absolutnie nie oceniam dobrze pracy Bednarza, nie uważam jednak łysego za całe zło tego klubu. I zbastuj z tym posterunkowym...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.01.2014 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W takim razie, nie licząc Donalda i Fryca, którzy skrzydłowymi nie są, mamy na tych pozycjach całego Boguskiego i Sarkiego, przy czym ten drugi może wkrótce odejść. Kłopot bogactwa, nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Być może Benfika będzie miała jakiś graczy do odstrzału po przyjściu Bereszyńskiego (Maxi Perreira) i Parzyszka (Cardozo, Lima)... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
U nas taki Marcelo mógł grać choćby w ataku i byłby jednym z najlepszych technicznie napastników... Nie chodzi o pozycję (chociaż doświadczenie też się liczy), tylko umiejętności. Wspomniano tu o Piszczku - przesunięto go na obronę, bo na atak był zwyczajnie za słaby. W tą stronę to działa, w drugą - bardzo rzadko. I tak, po odejściu Małeckiego jest jeszcze słabiej niż było. A było bardzo źle... Btw. o co chodzi z odejściem Sarkiego? A co ma Bednarz do tego, że jednemu czy drugiemu młodemu sodówa odwaliła? Przepisy UEFA wspierają bogatych, kluby takie jak nasz mają niewiele do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 16:31.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie są, bo tak jest powiedziane i już. A Guerrier który "nie jest" skrzydlowym gra na skrzydle w naszym zespole najlepiej, lepiej niz Sarki i Małecki którzy skrzydłowymi są z krwi i kości. Dla mnie jak jest dobry na skrzydle to jest skrzydłowym, i tyle.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 06.01.2014 o godz. 16:36.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A jest temat jego odejścia? o_O
Co powiecie na wcześniejsze ściągnięcie Szewczyka? Pamiętam, że w meczu z Polonią rok temu na jesień radził sobie całkiem obiecująco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Znalazłem na SKWK że Szewczyka wypożyczyliśmy przynajmniej na runde. Nie zdziwie sie więc jak wróci już teraz. W środe na treningu ma się pojawić ten Klarić (tak pisze w GK), Smuda mówił że jest lepszy niż cała nasza młodzież. Od tej rundy w pierwszej drużynie może już grać młody Clebi. Takim spodobem dochodzi nam pomocnik i dwóch skrzydłowych.
Nie mamy pieniorów więc ja spodziewam sie takich właśnie transferów, fajnie gdyby udało sie przedłuzyc kontrakty z Miśkiewiczem, Stolarem, Głową i Broziem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
W Zagłębiu strzelił tych goli 14 w 69 meczach. Statystyka już lepsza, ale gdzie mu tam to Brożka, Żurawskiego czy Frankowskiego. Podejrzewam, że nawet Piech go zagina, nie wspominając o takich meteorach jak Piechna czy Matusiak. Myślę, że suche fakty zamykają tą dyskusję, ale tak na logikę - kto normalny przesuwałby dobrego napastnika na obronę, skoro zawodnicy ofensywni są o wiele drożsi niż defensorzy? A są drożsi, gdyż rzadziej spotykani. W naszej ekstraklasie mamy wielu obrońców, od których piłka się odbija jak od deski. Tyle, że zwykle bardziej od niej interesują się piszczelami zawodników przeciwnej drużyny...
Nie mam zamiaru polemizować z czyimiś wyobrażeniami, ale nie róbmy sobie jaj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 18:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie zaś ciekawi czy w ogóle w klubie myśli się o wzmocnieniach, czy tylko tematem są kontrakty Miśkiewicza i innych, oraz transfery wylotowe Bunozy, być może Sarkiego.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
E: Miloszu wybacz, ale w takim razie było ono zadane w jakim celu ? Fryc ma wrzutkę z autu oraz stosunkowo mocną głowę.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.01.2014 o godz. 19:36.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakości wzmocnień ? Fajny oksymoron. Mozesz rozwinąć?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Są wzmocnienia słabsze, mniej słabsze i bardziej słabsze czy jak to jest u Ciebie? E: mogles sie chociaz postarac i wymyśleć coś co nie jest przykładem na wikipedii. Czyli jak? Nie odpowiesz na coś co sam napisałes? Nic nowego z Twojej strony. Ciśniesz innym że myśleć nie potrafią, a jak ja głupi prosze o wyjaśnienie mi nieznanych kwestii o których sam napisałeś, móiwsz ze temat nie istnieje. Kiedys mialem szefa w pracy który pozjadał wszystkie mózgi i cisnął każdemu od idiotów, jednak On przy Tobie to jest pikuś. E2;Ja Cie probuje obrazic? Chłopie, ja mam Cie w dupie o czym poinformowałem Cie rok temu, wyszedłem rowniez z propozycja wyjasnienia sobie wszystkich niesnasek podczas np. meczu czy czegokolwiek innego zwiazanego z Wisła na co nie przystałeś. Napisałeś coś czego ja glupi człowiek nie rozumiem, wiec grzecznie dopytuje jak to w koncu jest ,a Ty zamiast odpowiedziec piszesz jakies pierdoły nie na temat. Poznałem juz Twoja taktyke, ale czy tak ciezko jest odpowiedziec na pytanie? Zachowałbys sie w koncu jak facet a nie jak dziecko internetu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.01.2014 o godz. 22:26.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat jest tylko w twojej „wirtualnej rzeczywistości” (też oksymoron), dla mnie w relacji z Tobą nie istnieje.
EDIT.
Jednak fakt iż jak zwykle nieudolnie próbujesz mnie obrazić , wcale mnie nie dziwi, a świadczy to jedynie o tym iż na siłę chcesz udowodnić jaki Ty rzekomo "mądry" jesteś, a inni są tylko rzekomo "głupi", tymczasem prawda jest prozaiczna , takim małostkowym czepialstwem, jedyne co udowadniasz to, to jak duże masz kompleksy wobec świata zewnętrznego. Szczerze współczuje. Po raz kolejny sam nie wiesz co piszesz, jeśli oczekujesz rozmowy, to sam sobie przeczysz. Za stary jestem aby zniżać się do takiego poziomu. Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.01.2014 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, OK. Ale to nie są atuty skrzydłowego, raczej obrońcy. Na skrzydle będzie musiał grać na jeden kontakt, mijać przeciwników dryblingiem, wygrywać pojedynki biegowe, dośrodkowywać i zamykać akcje bramkowe. Ogólnie - będzie musiał kreować grę.
Właściwie, obecnie boczny obrońca powinien dublować skrzydłowego jeżeli chodzi o umiejętności ofensywne, ale to Ekstraklasa a nie Bundesliga więc bądźmy realistami. U nas taki Burliga, który w młodości był skrzydłowym jest takim ofensywnie usposobionym obrońcą. Problem w tym, że na jak gra na skrzydle, to szału nie ma. Podobna historia jest z Piotrem Brożkiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 21:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oficjalna strona napisał(a):
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2014
Offline |
|
|
I co dalej
Mozna pisac i pisac lecz nie o nim . Mam pytanie do ludzi co robia wywiady czemu nikt nie zrobi wywiadu z Basalajem bo ten czlowiek gdzies przepad moze z holendrem Valksem pytania wiadomo jakie dlaczego nie wyszlo po co takie duze kontrakty minelo sporo czasu od odejscia tych ludzi z klubu . Na tym zakonczymy pozdrawiam Was |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i właśnie, co z tym drugim? Według 90 minut ma zerowy dorobek strzelecki i albo gra po ok 60 minut, albo wchodzi na 30-40-ści.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2014 o godz. 03:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wywiad z ubiegłego roku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Może i z ubiegłego roku, ale nadal wciska się nam kit o braku kasy. Chociaż rok temu mówiono, że owe problemu skończą się w lipcu lub sierpniu. Teraz po prostu jesteśmy za wysoko w tabeli i Cupiał myśli chyba, że bez wzmocnien i mając 14 zawodników wejdziemy do Europy. Otóż nie, bez wzmocnień my możemy z hukiem wylecieć nawet z grupy mistrzowskiej. W rundzie jesiennej tylko dzięki opatrzności obyło się bez jakielkowiek dłuższej kontuzji, ale na wiosnę może nie być już tak różowo, a wtedy w bój będziemy posyłać 16 latków.
To zaczyna być irytującę, bo po zamknięciu okienka zacznie się mówić o "kłopotach bogactwa" w następnym okienku, a kiedy ono nastąpi powtórzy się sytuacja z obecnego. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cały problem z posiadaniem kasy polega na tym że można mieć morze kasy ale niestety nie swojej. Wcześniej czy później ktoś się po nią zwróci, jej nam nie odda czy też tej obiecanej nie da. Księgowo kasa jaką się dysponuje to kasa własna, pożyczki z banków, pieniądze które ktoś Ci obiecał i pieniądze które komuś obiecałeś a nie dałeś (pensje) itp. Jak wliczysz do tego również mityczny dług względem TF to nigdy nie będziemy mieć 'kasy'.
Generalnie należy na tą informacje patrzeć tak - nie mamy pieniędzy na następne zobowiązania bo pieniędzy w gotówce nie mamy a Ci do nam dawali pieniądze ich teraz nie dają (albo więcej niż dają dawać nie będą). Nie ma transferów bo nie stać nas. Nie dokłada do nas miasto, państwowa firma czy też nie mamy bajecznie możnego sponsora. Moim zdaniem cieszyć należy się z tego że mamy już płynność finansową czyli szybki klops nam nie grozi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.01.2014 o godz. 12:55.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Boukhari, Serdż Branko, Genkow, Jaliens itd... Sama jakość.
Zawsze mnie zastanawia co kieruje ludźmi zachwycającymi się takimi nieudacznikami. Gość naściągał tony szrotu za olbrzymie pieniądze, szrotu na którym w żaden sposób nie dało się zarobić bo albo byli żałośnie słabi i przepłaceni (jak w sumie wszyscy z wyjątkiem Meliksona) albo kończyli kariery (Iliev, Jaliens, Pareiko)... Jemu, i jego niepoważnej polityce transferowej zawdzięczamy olbrzymie koszty utrzymania zespołu w żaden sposób nie bilansowane wpływami. Jemu w prostej linii zawdzięczamy największy kryzys Wisły od wielu lat. On się pyta gdzie są pieniądze za transfery Brożków, Marcelo czy Diaza, a ja bym odwrócił to pytanie - panie holenderski magiku Valckx, gdzie są pieniądze za transfery Lameya, Jaliensa, Genkova, Ilieva, Pareiki, Branko czy Boukhariego? Tak skrajnie nieodpowiedzialnej polityki transferowej, bez jakiegokolwiek przyszłościowego myślenia nie mieliśmy nigdy. A odpowiedź na pytanie Stana jest banalne: te pieniądze poszły na lata utrzymywania ściągniętego przez niego szrotu, który sam na swoje utrzymanie w żaden sposób zarobić nie miał prawa. Faktycznie wielki mi profesjonalista, wyprzedać (nieliczne) owoce pracy poprzednich sterników, wywalić całą kasę na raz na byle kogo. Ale to w końcu Holender, światowiec, moje prostackie myślenie pewnie nie ogarnia jego ogromnej wiedzy i wizji, tak dzielnie przezeń realizowanej...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 08.01.2014 o godz. 13:33.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
przecież Holendrzy nie mieli postawionego celu 1 miejsce, a że udało się zdobyć mistrza rok wcześniej niż planowano to Cupiał postanowił iść na skróty i chciał odrazu LM olbrzymie pieniądze ? wszyscy w zasadzie zostali pozyskani za darmo, te pieniądze to są grosze w europejskim futbolu .. Valcx miał inne transfery na oku, chciał iśc w jakośc, a nie ilość, ale nie było nas stać wydać 1-2 miliony euro na grajka nie było wpływów ? 7 milionów euro zostało pozyskanych z transferów ! w sezonie LM/LE gdzie wyszliśmy z grupy mieliśmy największe wpływy w ostatnich latach, o ile się nie myle było to 32 milionów złotych !! kryzys to zawdzięczamy Cupiałowi i jego mityczny dług, który nie skończy się ani teraz, ani za rok ani za dwa lata, chyba, że będziesz wirzył Bednarzowi na słowo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A czytałeś ten wywiad, nie ? To przeczytaj S. Valckx: „Zarobiliśmy wiele pieniędzy: ze sprzedaży zawodników, z praw telewizyjnych, marketingu, biletów, eliminacji do Ligi Mistrzów i fazy grupowej Ligi Europejskiej. W ostatnich latach Wisła zawsze była na minusie i właściciel musiał ją wspierać finansowo. Za to my zarobiliśmy zdecydowanie więcej, niż wydawano na pensje zawodników”. Rozumiem, że Ty wolisz straty z Levadii niż blisko 4 mln ero tylko od UEFA z kw. do LM i LE.. Człowieku zrozum sprzedawano za miliony , a kupowano za setki tysięcy.. No tak, ale dla Ciebie gra wiosną w LE to nie jest jakość. Ty zapewne jakością nazywasz mecze z Valerengą, Karabachem, czy Levadią.. Chłopie ogarnij sie , Boukhari i Branko byli w okresie zamkniętego okna transferowego, z łapanki. (2 błędy, choć i tu było Allach Akbar !). Pareiko http://www.youtube.com/watch?v=TYigoI-OFCA wiosną 2011 roku był jednym z najlepszych bramkarzy ligi, Melikson był jej największą gwiazdą, Genkow ładował bramkę za bramką wiosną 2011 roku i grał tak http://www.youtube.com/watch?v=4_apvMIGS1Y http://www.youtube.com/watch?v=EU-TTt7WK_E , a jego bramki dały nam MP , jako całość piłkarze ci zdobyli MP, już zapomniałeś http://www.youtube.com/watch?v=-yL-_pRP-ks http://www.youtube.com/watch?v=6oQlxjpt_EY http://www.youtube.com/watch?v=_MoYYxjBPvM .. Jasne ale dla ciebie szrot to nie jest np. Dawidowski, pewnie dlatego ze to nie jest transfer Stana, Kapki np. bramkarz Jovanić też jest ok., , czy, Bednarza: Jan Frederiksen, Romuel Quioto, Daniel Sikorski, Andre Baretto, Beto, Radosław Matusiak, Wojciech Łobodziński, Dudu Obamgbemi, bardzo sprawdził sie też u nas Andrzej Niedzielan, normalnie pasmo transferowych sukcesów.., co do kasy to rozumiem że wolisz jak się kupuje na 5 lat Jirsaka za 750 tyś euro, niż Meliksona za 650 tyś ...,rozumiem że wolisz wypożyczenie przez Kapkę ..Riosa, niż przez Valckxa ..Bitona, no to ja jednak wole bramki strzelane jesienią w 2011 roku przez Dudu Bitona. Powiem tak, masz wielce oryginalne rozumienie wartości pozyskanych piłkarzy.., gratuluje wiedzy i poczucia humoru. Piłkarzy z innych klubów kupiono za S.V. tylko 3, Melikson, Genkow i Jovanovic i na każdym można było zarobić, teraz został jeszcze Jova, reszta to były wypożyczenia i piłkarze z kartą w ręku, dlaczego, o to zapytaj Pana Cupiała.. Valckx chciał też Polaków, obok doświadczonego Baszczyńskiego, był plan pozyskania młodego Olkowskigo, ale właściciel miał inne zdanie, ale widać wywiadu jednak nie czytałeś.. , przyczyny kryzysu zaś to spadek przychodów w 2012 roku (zatrudnieni po kolei ..Moskal, Probierz, Bednarz, Kulawik, dorzucili tu swoje 3 grosze..), ale główna to niechęć do inwestycji w Wisłę ze strony B.C., wszechobecna polityka oszczędnościowa, w Legii dług jest większy, a o kryzysie jakoś nie słychać.. ________ Teraz to czekamy na tych "mitycznych" inwestorów zewnętrznych, może słowo stanie się ciałem i sie pojawią..
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.01.2014 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
"Plan był Cupiała , tak ciężko to zrozumieć.., więc do niego miej pretensje.." Cupiał to może i dał zielone światło na transfery, ale nie wmówisz ani mnie, ani nikomu innemu że to Cupiał osobiście obserwował, selekcjonował i zatwierdzał piłkarzy do kupienia. Od tego zatrudnił Valcxa i to on w 100% odpowiada za ruchy transferowe. "Człowieku zrozum sprzedawano za miliony , a kupowano za setki tysięcy.. " Wyprzedał ostatnich graczy na których dało się zarobić (nie ściągniętych przez siebie) i ściągnął w ich miejsce bardzo drogich graczy za których nijak zarobić się nie da. Gdzie tu zasługi? Taki jest dobry bo sprzedał Brożka a w jego miejsce wcisnął nam Genkova zarabiającego 400tys ojro rocznie? Czy tu jesteś poważny? Jeszcze raz zapytam - gdzie są pieniądze za transfery Lameya, Jaliensa, Genkova, Ilieva, Pareiki, Branko czy Boukhariego? Nigdzie, bo polityka Stana była skrajnie nieodpowiedzialna, bez żadnego patrzenia w przyszłość. Tylko Meliksona i Pareikę można uznać za dobre transfery, reszta to siermięga i drewno opłacane gigantycznymi wieloletnimi kontraktami. Choćbyś nie wiem jak się produkował to nie uznam Genkova za dobrego napastnika a już na pewno nie wartego swojego gigantycznego kontraktu. I nie pisz głupot "że przyszli za darmo więc kij z nimi" bo kontrakty obciążające budżet klubu były na tyle potężne że do dziś nie możemy się wygrzebać z problemów fifansowych. I nie uznaję też argumentu o mistrzostwie, bo przed nim to mistrzostwo zdobyło z Wisłą zdobyło wielu innych, po nim natomiast należy się modlić żeby ktokolwiek kiedykolwiek to uczynił. Zostawił po sobie zgliszcza, drużynę emerytów na wysokich kontraktach, bez możliwości zarobienia na kimkolwiek (z wyjątkiem Meliksona). Cupiał dał zielone światło, ale z pewnością nie na wypie**olenie w kosmos gigantycznej kasy. Raczej wierzył że magik z PSV zainwestuje te pieniądze lepiej niż inni przed nim, w sposób który w przyszłości da odpowiednie zwroty. Stało się diametralnie inaczej i dzięki Valckxowi dzisiaj liżemy stopy Smudzie że z kupy g**wna które zastał był w stanie zrobić zespół na 3. miejsce w tabeli. Chcieć może i sobie chciał. Łysy pewnie też wiele rzeczy chce, ostatnio coś przebąkiwał o tym że chciałby ze 2 nowych sponsorów i czegoś tam jeszcze. Czy to sprawia że jest dobry na swoim stanowisku? Stan chciał iść w jakość a nie w ilość, a wyszło dokładnie odwrotnie: zero jakości, za to ilości (szczególnie zer na kontraktach) nie brakło. Piszecie tak jakby to był pierwszy i jedyny dyr. sportowy w naszym klubie który musiał się godzić na ustępstwa i ściągać piłkarzy na jakich klub może sobie pozwolić, a nie jacy im się w nocy przyśnili. Miał podobne ograniczenia jak inni, nie usprawiedliwia to wcale ściągnięcia całych zastępów przepłaconych, nieperspektywicznych grajków. A w konsekwencji doprowadzenia klub na granicę bankructwa. Dług wobec bossa to jego prywatna sprawa, póki budżet się jako tako domykał to przymykał oko na rokroczne dorzucanie kilku złotych do doń. Po Valcxie kiedy została kadra niezdolna do jakichkolwiek sukcesów (a co za tym idzie do generowania wpływów), obarczona wieloma jednymi z najwyższych w PL kontraktów, a także brakiem szansy na spieniężenie grajków (bo kto, oprócz Stana i jego fanów oczywiście, by chciał ten szrot?) trzeba było walnąć w stół. I słusznie, może to też będzie nauczka dla Cupiała na przyszłość by inwestować w klub oddolnie, mając baczenie by działać na zdrowych zasadach (zbilansowanych przychodów i wydatków).
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 08.01.2014 o godz. 15:37.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|