The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2014, 01:47
milosz napisał(a):Wyświetl post
1)klub cały czas ledwo zipie, przed holendrami, po holendrach, czyli jest bez zmian od dawna, rzecz w tym że aby dokonać prostej kalkulacji, sprzedajemy teraz taniej, czy później drożej.. ja uważam że to drugie. Co do pensji za te pół dodatkowe roku, toż podobno inni mają zaległości, no to Maor dołączyłby do innych (to tylko luźna hipoteza).. a oddano by mu z kwoty transferowej. Ważne by było, aby wiedział iż dobra gra jesienią br., to dobry transfer dla niego plus kasa z pensji w momencie transferu, tyle że w klubie od początku tzw. wielkiego przesilenia liczy się tylko cięcie kosztów, jedna gęba do karmienia mniej to jeden problem mniej, stąd Sobolewski, Wilk, Genkow, czy Małecki odchodzą gratis, być może z zaległościami za pensje, które jakoś się klajstruje przy ich pozbywaniu się.

3)Zgoda, tak było i co to zmienia. Punkt widzenia Maora mało mnie obchodzi, liczy się tylko to co dobre dla Wisły. A scenariusz który opisałem w p.1) był możliwy, czy ryzykowny , owszem tak, moim zdaniem jednak lepszy od zrealizowanego.
pół roku później to Maor mógł odchodzić z IV-ligowego klubu. To raz. Dwa, to to, że kolejne pół roku, to pół roku pensji Meliksona. Załóżmy, że zarobiłby przez 6 miesięcy 200 tys. euro, których oczywiście by nie otrzymał bo Wisła nie miała z czego mu zapłacić. Czy uważasz, że istniała szansa, że Maora sprzeda się latem za prawie milion? Po trzecie - Maor wraz z odejściem zrzekł się części zaległych pieniędzy, więc Wisła JESZCZE zyskała coś ponad kwotę transferu.

A podpunktem trzecim lekko się kompromitujesz i wydaje mi się, że nie ma sensu z Tobą rozmawiać więcej. Najlepiej to stwórz barak, zwieź tam wszystkich piłkarzy Wisły i zabroń im grać dla innego klubu. Bardzo zdrowe podejście.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.01.2014, 02:26
muerte
Moim zdaniem swoim wywodem sam się "lekko kompromitujesz", stad może nie powinienem odpowiadać, ale ..co tam, .. masz:
1)Teza że Wisła za pół roku by zbankrutowała, to straszak którym można wytłumaczyć każde działanie, teraz też w każdej chwili właściciel może zażądać zwrotu długu z Wisły do TF, tyle że takie rozważania to inny temat.., to Nibylandia.
2) wartość rynkowa piłkarza grającego lepiej bo w lepiej grającej drużynie według ciebie byłaby niższa, według mnie wyższa, masz prawo do swojej pokrętnej logiki, co w niczym nie zmienia mojej.
3) To tylko Twoja opinia, dla mnie bez znaczenia. Można było albo zachęcać do lepszej gry, przedstawiając wizje drużyny ze Smudą i Brożkiem (iż jest i taki pomysł na jego sprowadzenie), albo konsekwentnie wypychać piłkarza z drużyny (co miało miejsce od wiosny 2012). Jest multum przykładów piłkarzy którzy chcą odejść, ale wolą klubu jakiś czas w imię interesów tego klubu grają w nim nadal. Np. Lewandowski też by wolał już grać w Bayernie, a zagra jeszcze pół roku w BDB.

- mnie najbardziej frapuje w tym wszystkim przekonanie że co by nie zrobiono w klubie to jest dobrze.. , że też niektórzy tak mają.

raindog napisał(a):Wyświetl post
Pamiętacie nową, lepszą Legię? 1mln E za Vdrojaka? Czemu tam nie ma kryzysu? Powtarzam to kolejny raz - oni potrafią sprzedawać zawodników. Holendrzy też potrafili, a Bednarz tego jeszcze nie pokazał. Mam nadzieję, że teraz pracuje, a nie nurkuje.
I tu jest problem.., że jeszcze nie pokazał. Może z Bunozą pójdzie mu lepiej, oby !
Oj, serek.c2, tak go ciągle bronisz iż już nie czytasz krytycznych wobec niego postów innych niż moje .. pierwszy z góry czytaj .. też go krytykuje raindog, tyle że za inne błędy.., a ta dobra robota to niby co.. konstatowanie kończących się kontraktów, no fajnie że się kończą.
Hmm powiem tak zupełnie niepotrzebnie dodajesz tu element osobisty.
No, ale ogólnie Mr. serek.c2 jest .. dobrze, a będzie jeszcze ..lepiej, bo teza ogłoszona o "kłopotach bogactwa" w połowie 2014 roku, jest przecież prawdziwa, prawda !?
Moja drobna sugestia, nie bierz krytyki J.B. zbyt osobiście do siebie, to zupełnie niepotrzebne.

EDIT 2 Do postu poniżej, rozumiem, że umiar to według Ciebie brak krytyki.
Chłopie wyluzuj, to nie J.B. jest wartością godną obrony tylko interes i dobro Wisły, nawet kosztem twojego samopoczucia, a czy to jest Twój wuj, być może nie, ale zachowujesz się jakby był członkiem Twojej najbliższej rodziny, bo.. każde moje krytyczne zdanie, absolutnie każde i ..i .. już jest na miejscu posterunkowy serek. c2. , I to w obronie, kogoś .. kto na nią absolutnie nie zasługuje, powtórzę, nie zasługuje.
- Nigdy też nie pisałem o nim jako "całe zło", więc nie fantazjuj, rzecz w tym abyś przestał utrudniać jakąkolwiek krytykę, na co czas wbrew temu co twierdzisz zawsze znajdujesz.
- I pamiętaj iż bez krytycyzmu, nie ma rozwoju, dotyczy to również Wisły Kraków..
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.01.2014 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.01.2014, 02:47
mnie najbardziej frapuje w tym wszystkim przekonanie że co by nie zrobiono w klubie to jest dobrze.. , że też niektórzy tak mają.
Wskaż mi jedną osobę na forum (mówimy o poważnych użytkownikach), która myśli w sposób przedstawiony przez Ciebie. To raczej Ty - cokolwiek Bednarz by nie zrobił - napiszesz, że zrobił to "chujowo". Ciekawe też kiedy dotrze do Ciebie, że chyba wszyscy tutaj zdają sobie sprawę z błędów popełnionych przez Bednarza. Nie każdy jednak ma zamiar jebać go przy każdej nadarzającej się okazji (jak to masz w zwyczaju), bo trochę dobrej roboty też ostatnio wykonał.

edit. Tak, krytykę Bednarza biorę do siebie, to przecież mój wujek... Chłopie, tu nie chodzi o krytykę ale o umiar, ty go po prostu nie masz.

Edit. 2 Gdybym chciał odpowiadać na każdy Twoj krytyczny post względem Bednarza nie starczyłoby mi czasu. Kończę już, dodam tylko - bo widzę, że dalej nie dociera - że absolutnie nie oceniam dobrze pracy Bednarza, nie uważam jednak łysego za całe zło tego klubu. I zbastuj z tym posterunkowym...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.01.2014 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.01.2014, 10:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nie widzisz różnicy w wyszkoleniu Donalda i Fryca, to nie ma sensu ciągnąć tematu. Napisałem - grać może każdy, nawet Bieszczad.
Jak - to już inny temat.
W takim razie, nie licząc Donalda i Fryca, którzy skrzydłowymi nie są, mamy na tych pozycjach całego Boguskiego i Sarkiego, przy czym ten drugi może wkrótce odejść. Kłopot bogactwa, nie?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 06.01.2014, 10:53
gypsy napisał(a):Wyświetl post
W takim razie, nie licząc Donalda i Fryca, którzy skrzydłowymi nie są, mamy na tych pozycjach całego Boguskiego i Sarkiego, przy czym ten drugi może wkrótce odejść. Kłopot bogactwa, nie?
Zapominasz o rychłych transferach z ligi portugalskiej Być może Benfika będzie miała jakiś graczy do odstrzału po przyjściu Bereszyńskiego (Maxi Perreira) i Parzyszka (Cardozo, Lima)...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.01.2014, 16:10
Donald skrzydłowym jest, bo ma odpowiednie umiejętności żeby zaistnieć na tej pozycji. Czy Fryc ma drybling, dynamikę, dośrodkowanie na poziomie średniego skrzydłowego?
U nas taki Marcelo mógł grać choćby w ataku i byłby jednym z najlepszych technicznie napastników...
Nie chodzi o pozycję (chociaż doświadczenie też się liczy), tylko umiejętności.

Wspomniano tu o Piszczku - przesunięto go na obronę, bo na atak był zwyczajnie za słaby. W tą stronę to działa, w drugą - bardzo rzadko.

I tak, po odejściu Małeckiego jest jeszcze słabiej niż było. A było bardzo źle...

Btw. o co chodzi z odejściem Sarkiego?

Jak nie podpisze Stolarskiego, nie widzę tu dla niego miejsca.
A co ma Bednarz do tego, że jednemu czy drugiemu młodemu sodówa odwaliła? Przepisy UEFA wspierają bogatych, kluby takie jak nasz mają niewiele do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 16:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.01.2014, 16:33
Nie są, bo tak jest powiedziane i już. A Guerrier który "nie jest" skrzydlowym gra na skrzydle w naszym zespole najlepiej, lepiej niz Sarki i Małecki którzy skrzydłowymi są z krwi i kości. Dla mnie jak jest dobry na skrzydle to jest skrzydłowym, i tyle.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 06.01.2014 o godz. 16:36.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.01.2014, 16:40
A jest temat jego odejścia? o_O
Co powiecie na wcześniejsze ściągnięcie Szewczyka? Pamiętam, że w meczu z Polonią rok temu na jesień radził sobie całkiem obiecująco.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 06.01.2014, 17:19
Znalazłem na SKWK że Szewczyka wypożyczyliśmy przynajmniej na runde. Nie zdziwie sie więc jak wróci już teraz. W środe na treningu ma się pojawić ten Klarić (tak pisze w GK), Smuda mówił że jest lepszy niż cała nasza młodzież. Od tej rundy w pierwszej drużynie może już grać młody Clebi. Takim spodobem dochodzi nam pomocnik i dwóch skrzydłowych.

Nie mamy pieniorów więc ja spodziewam sie takich właśnie transferów, fajnie gdyby udało sie przedłuzyc kontrakty z Miśkiewiczem, Stolarem, Głową i Broziem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.01.2014, 18:19
Co by nie mówić, mimo wszystko Piszczek wypromował się jako napastnik i pokazywał na tej pozycji całkiem niezły poziom... grał na niej zarówno w Polsce, jak i Niemczech.
Kłamstwo. W Hercie Piszczek strzelił 3 gole w 68 meczach ligowych (również jako boczny obrońca). Cztery dołożył w pucharach. Gdyby nie zmiana pozycji, to dawno wróciłby do kraju z podkulonym ogonem.

W Zagłębiu strzelił tych goli 14 w 69 meczach. Statystyka już lepsza, ale gdzie mu tam to Brożka, Żurawskiego czy Frankowskiego. Podejrzewam, że nawet Piech go zagina, nie wspominając o takich meteorach jak Piechna czy Matusiak.

Myślę, że suche fakty zamykają tą dyskusję, ale tak na logikę - kto normalny przesuwałby dobrego napastnika na obronę, skoro zawodnicy ofensywni są o wiele drożsi niż defensorzy? A są drożsi, gdyż rzadziej spotykani. W naszej ekstraklasie mamy wielu obrońców, od których piłka się odbija jak od deski. Tyle, że zwykle bardziej od niej interesują się piszczelami zawodników przeciwnej drużyny...

Polemizujesz z myślą, że pewnych piłkarzy - szczególnie młodych, można sprawdzać na innych pozycjach, bo być może okaże się, ze tam będą grali jeszcze lepiej albo przynajmniej solidnie. Sprawdzać, eksperymentować...
Zadałem konkretne pytania odnośnie umiejętności Fryca.
Nie mam zamiaru polemizować z czyimiś wyobrażeniami, ale nie róbmy sobie jaj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 18:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 06.01.2014, 18:55
tak na logikę - kto normalny przesuwałby dobrego napastnika na obronę, skoro zawodnicy ofensywni są o wiele drożsi niż defensorzy?
No fakt, Kaliciak nie wymiatał w ataku jak Żurawski, ale gorszy np. od Dubickiego czy Nicińskiego nie był, ale i tak Smuda zrobił z niego lewego obrońcę, bo taka była potrzeba chwili i tak już mu zostało (nie wchodząc w analizę czy to było dobre czy nie). My tu możemy dywagować, a i tak Franz nas może nieźle zaskoczyć.., bo u nas niewiele się dziej na logikę, tylko rządzi potrzeba chwili ..

Mnie zaś ciekawi czy w ogóle w klubie myśli się o wzmocnieniach, czy tylko tematem są kontrakty Miśkiewicza i innych, oraz transfery wylotowe Bunozy, być może Sarkiego..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.01.2014, 19:25
[COLOR=#222222]
Mnie zaś ciekawi czy w ogóle w klubie myśli się o wzmocnieniach, .
W każdym klubie myśli się o wzmocnieniach. Nawet w C klasowym, nie wiesz o tym ?
E: Miloszu wybacz, ale w takim razie było ono zadane w jakim celu ?

Zadałem konkretne pytania odnośnie umiejętności Fryca.
.
Fryc ma wrzutkę z autu oraz stosunkowo mocną głowę.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.01.2014 o godz. 19:36.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 06.01.2014, 19:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
W każdym klubie myśli się o wzmocnieniach. Nawet w C klasowym, nie wiesz o tym ?
Pytanie było retoryczne, nie załapałeś ? Rzecz dotyczy jakości wzmocnień ..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2014, 19:43
Pytanie było retoryczne, nie załapałeś ? Rzecz dotyczy jakości wzmocnień ..
Jakości wzmocnień ? Fajny oksymoron. Mozesz rozwinąć?

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 06.01.2014, 19:56
Jakości wzmocnień ? Fajny oksymoron. Mozesz rozwinąć?
Mozesz, mozesz .. pytać, ale nad przesłaniem oksymoronu o „jakości wzmocnień”, musisz pomyśleć samodzielnie, jeśli potrafisz..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2014, 19:59
Mozesz, mozesz .. pytać, ale nad przesłaniem oksymoronu o „jakości wzmocnień”, musisz pomyśleć samodzielnie, jeśli potrafisz..
nie potrafię. Żeby nie rozmywać dalej odpisz w koncu konkretnie jak to jest z jakościa wzmocnień?
Są wzmocnienia słabsze, mniej słabsze i bardziej słabsze czy jak to jest u Ciebie?

E: mogles sie chociaz postarac i wymyśleć coś co nie jest przykładem na wikipedii.
Czyli jak? Nie odpowiesz na coś co sam napisałes? Nic nowego z Twojej strony. Ciśniesz innym że myśleć nie potrafią, a jak ja głupi prosze o wyjaśnienie mi nieznanych kwestii o których sam napisałeś, móiwsz ze temat nie istnieje. Kiedys mialem szefa w pracy który pozjadał wszystkie mózgi i cisnął każdemu od idiotów, jednak On przy Tobie to jest pikuś.

E2;Ja Cie probuje obrazic? Chłopie, ja mam Cie w dupie o czym poinformowałem Cie rok temu, wyszedłem rowniez z propozycja wyjasnienia sobie wszystkich niesnasek podczas np. meczu czy czegokolwiek innego zwiazanego z Wisła na co nie przystałeś.
Napisałeś coś czego ja glupi człowiek nie rozumiem, wiec grzecznie dopytuje jak to w koncu jest ,a Ty zamiast odpowiedziec piszesz jakies pierdoły nie na temat. Poznałem juz Twoja taktyke, ale czy tak ciezko jest odpowiedziec na pytanie? Zachowałbys sie w koncu jak facet a nie jak dziecko internetu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.01.2014 o godz. 22:26.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 06.01.2014, 20:51
Temat jest tylko w twojej „wirtualnej rzeczywistości” (też oksymoron), dla mnie w relacji z Tobą nie istnieje.

EDIT.
Kiedys mialem szefa w pracy który pozjadał wszystkie mózgi i cisnął każdemu od idiotów, jednak On przy Tobie to jest pikuś.
To Twoje zdanie, które interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.

Jednak fakt iż jak zwykle nieudolnie próbujesz mnie obrazić , wcale mnie nie dziwi, a świadczy to jedynie o tym iż na siłę chcesz udowodnić jaki Ty rzekomo "mądry" jesteś, a inni są tylko rzekomo "głupi", tymczasem prawda jest prozaiczna , takim małostkowym czepialstwem, jedyne co udowadniasz to, to jak duże masz kompleksy wobec świata zewnętrznego. Szczerze współczuje.
E2;Ja Cie probuje obrazic? Chłopie, ja mam Cie w dupie .
Po raz kolejny sam nie wiesz co piszesz, jeśli oczekujesz rozmowy, to sam sobie przeczysz. Za stary jestem aby zniżać się do takiego poziomu.

Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.01.2014 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.01.2014, 21:19
Fryc ma wrzutkę z autu oraz stosunkowo mocną głowę.
No, OK. Ale to nie są atuty skrzydłowego, raczej obrońcy. Na skrzydle będzie musiał grać na jeden kontakt, mijać przeciwników dryblingiem, wygrywać pojedynki biegowe, dośrodkowywać i zamykać akcje bramkowe. Ogólnie - będzie musiał kreować grę.
Właściwie, obecnie boczny obrońca powinien dublować skrzydłowego jeżeli chodzi o umiejętności ofensywne, ale to Ekstraklasa a nie Bundesliga więc bądźmy realistami. U nas taki Burliga, który w młodości był skrzydłowym jest takim ofensywnie usposobionym obrońcą. Problem w tym, że na jak gra na skrzydle, to szału nie ma. Podobna historia jest z Piotrem Brożkiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2014 o godz. 21:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 07.01.2014, 21:17
Oficjalna strona napisał(a):
Przy R22 zameldował się za to Michał Szewczyk wracający z wypożyczenia z Okocimskiego Brzesko.
Czyli Szewa wraca, na ile lepszy to grajek, to niewiadomo. Ale mam nadzieję, że po okresie przygotowawczym u Smudy, coś tam na wiosnę pogra. Zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Od: 01.2014

Stary 08.01.2014, 01:06
I co dalej Z klubem ?Tak minelo sporo czasu od sponsorowania pana Cupiala utopil w klubie ciezkie pieniadze pradwy pewnie nigdy sie nie do wie nikt zaden czlowiek ile poplynelo hajsu w klub plus smiesznych doradzcow menagerow trenerow pilkarzy sponsorow itp . Ile to juz lat ? Minelo napewno kazdy z Was obecnych wie mnostwo chwala mu za to co zrobil niech Bog mu w wynagrodzi . A tak konkretnie chodzi o rozgrywki europejskie smietanka towarzyska uefa reklamy dzienkiarze jestes na topie np przez miesiac w naszym kraju po takim ogromnym sukcesie to by o klubie mowili z rok lub nastepne dwa . Tak to jest jak sie czeka na sukces ile lat , mnostwo nawet ku...rwa nie pamietam ale sporo . Cupial czeka tez jak kazdy teraz ma wszystko na tacy ma stadion w pieknym miescie a myslenicach zbodowal sobie osrodek sportowy mozna tak nazwac nie bylem wiec sie nie wypowiadam widzalem tylko zdjecia tylko akademi nie robi nie wiem dlaczego choc Lech i Legia posiada . Ale jest kryzys wszedzie chyba od 2007 roku lub 2008 . I sie juz nie wydaje grubych sum tylko trzeba jakos zyc w miare normalnie kiedys pamietamy wszyscy kupowal polskich playerow tak jak chcial i co trener chcial a szczescia nie bylo bo sie trafialo takie ekipy ze nie dalo rady wejsc do Europy . Choc mysle ze sklad byl bardzo dobry i na pewno w grupie ligi mistrzow jakies punkty by uzbierali ! Chodzi mi o pilkarzy Zuraw Kosa Uche Kuzba Szymek Glowacki Stolar Na stowe panie i panowie . Lecz takie zycie . Czasy sie zmienily Uefa ma tyle kasy ze sie nam w glowach nie miesci a futbol niestety dla polskich klubow jest nie laskawy nie ma wyroku w zawieszeniu tylko idziemy siedziec na dlugie lata !!! A troche juz siedzimy w koncu zrobili reforme z szansa na awans dla klubow z innej bajki tej gorszej bajki jak nasza liga plus wiele innych klubow ma szanse na awans i to spore szanse przy dobrym losowaniu ja nazywam to totolotek . Mniejsza w szczeguly to nie jest najwazniejsze . Lata minely powstaje bunkier twierdza jak w Malborku ( kto wybieral ten projekt warty ciezkich milonow zlotych do dzis sie zastanawiam po co to zostalo zrobione ? masakra na tle Gdanska to piekna i bestia nie mowiac o innych stadionach w kraju !! To byl po prostu strzal w Leb . Ale dobra jest gra sie na nim nie jest zle juz nie zburza go bedzie stal na wieki . Wracajac do do tematu polityka transfery plus europejskie puchary . Nagle prezesem zostaje Basalaj czlowiek wygaddany z doswiadczeniem kontakty w kraju spoko pasuje jak ulal ja okiem obserwatora czlowieka ktory czeka jak kazdy z Was na ten dzien by w koncu ten klub mial z tego pieniadze przyjemnosc dla siebie rodakow i kibicow rowoj dla zdolnych chlopakow mlodziezy w koncu akademie reklame w europie tej lepszej i tej gorszej wszystkiego dobrego w rozwoju klubu bo tylko o to chodzi . Obsrewuje co jest grane a tu trener z kraju tulipanow plus czlowiek chyba bardzo znany w europie chodzi mi dyrektora Valksa to bylem w szoku ktos taki przychodzi do polskiego klubu to tylko bedzie lepiej lecz mafia zostala w kregach Bogoslawa C plus krakowskiego klubu . Czy ty ludziom chodzi czy kiedy kolwiek chodzilo o interes klubu polskiego sportu rozwoju akademii pilkarkiej dzieci mlodziezy nie sadze . Wisla jedzmy dalej z dobrym budzetem swietnym marketingiem dobrymi ruchami w sensie rozwoju pierwszej druzyny , wiadomo tu sie zgodze ogromne kontrakty jednak za duzo sie wydawalo tu jest ogromy blad pana Basalaja plus Valksa ale ja mysle ze oni chcieli dobrze jestem pewny na stowe lecz zaplacili za duzo . Transfery Pareiko Biton Melikson Genkow Bunoza Nunez Iliev Kirm to chyba nie sa zli pilkarze a reszta jak Palic czy Lamey i ostor krytykowany Jaliens to nie wypaly tak wyszlo co zrobic sa plusy i minusy ale zabraklo 4 minut od raju . Konczy sie przygoda z holendrami plus z pilkarzami zarabiajacymi ogromne jak na polskie warunki pieniadze bo 300 tys euro to nie malo !!! Nagle zatrudnia sie Jacka Bednarza ktory mi przy pomina wiecie kogo kto oglodal to wie znacie aktora Andrzeja Chyre mam dwie postacie z filmu Dlug i Komornik podobne charaktery . Nie wazne Bednarz ma swoj swiat i zero czlowieczenstwa w sobie bo zachowuje sie jak byl na kursie u ruskich w Moskwie z 5 lat lub naczelnkiem Auschwitz . Zero kultury to ma byc prezes co robi klubowi na cala polske anty reklame jaki sponsor bedzie pukal do drzwi gdzie sa chore zasady . Panie Jacku zmien prace i odejdz raz na zawsze .
Mozna pisac i pisac lecz nie o nim . Mam pytanie do ludzi co robia wywiady czemu nikt nie zrobi wywiadu z Basalajem bo ten czlowiek gdzies przepad moze z holendrem Valksem pytania wiadomo jakie dlaczego nie wyszlo po co takie duze kontrakty minelo sporo czasu od odejscia tych ludzi z klubu . Na tym zakonczymy pozdrawiam Was
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.01.2014, 03:43
Czyli Szewa wraca, na ile lepszy to grajek, to niewiadomo. Ale mam nadzieję, że po okresie przygotowawczym u Smudy, coś tam na wiosnę pogra. Zobaczymy.
Sam Smuda go odesłał z poprzedniego obozu, o ile się nie mylę. Jego i Burasa.
No i właśnie, co z tym drugim? Według 90 minut ma zerowy dorobek strzelecki i albo gra po ok 60 minut, albo wchodzi na 30-40-ści.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2014 o godz. 03:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.01.2014, 06:41
Z Valckx'em wywiad był. Stwierdził, że jeśli ktoś twierdzi, że klub jest w poważnych tarapatach finansowych, to niech powie, gdzie się podziały pieniądze za Marcelo, Brożków, Diaza i Głowę.

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,13..._Wisle_na.html
Fajny człowiek z kontaktami stawiający nie na pieniądze a jakość, ale zdecydowanie za drogi dla nas. Choć wiadomo po tym wywiadzie już kompletnie straciłem zaufanie do Bednarza
.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.01.2014, 08:12
wywiad z ubiegłego roku
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.01.2014, 12:21
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
wywiad z ubiegłego roku
Może i z ubiegłego roku, ale nadal wciska się nam kit o braku kasy. Chociaż rok temu mówiono, że owe problemu skończą się w lipcu lub sierpniu. Teraz po prostu jesteśmy za wysoko w tabeli i Cupiał myśli chyba, że bez wzmocnien i mając 14 zawodników wejdziemy do Europy. Otóż nie, bez wzmocnień my możemy z hukiem wylecieć nawet z grupy mistrzowskiej. W rundzie jesiennej tylko dzięki opatrzności obyło się bez jakielkowiek dłuższej kontuzji, ale na wiosnę może nie być już tak różowo, a wtedy w bój będziemy posyłać 16 latków.

To zaczyna być irytującę, bo po zamknięciu okienka zacznie się mówić o "kłopotach bogactwa" w następnym okienku, a kiedy ono nastąpi powtórzy się sytuacja z obecnego.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.01.2014, 12:51
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Może i z ubiegłego roku, ale nadal wciska się nam kit o braku kasy.
Cały problem z posiadaniem kasy polega na tym że można mieć morze kasy ale niestety nie swojej. Wcześniej czy później ktoś się po nią zwróci, jej nam nie odda czy też tej obiecanej nie da. Księgowo kasa jaką się dysponuje to kasa własna, pożyczki z banków, pieniądze które ktoś Ci obiecał i pieniądze które komuś obiecałeś a nie dałeś (pensje) itp. Jak wliczysz do tego również mityczny dług względem TF to nigdy nie będziemy mieć 'kasy'.

Generalnie należy na tą informacje patrzeć tak - nie mamy pieniędzy na następne zobowiązania bo pieniędzy w gotówce nie mamy a Ci do nam dawali pieniądze ich teraz nie dają (albo więcej niż dają dawać nie będą). Nie ma transferów bo nie stać nas. Nie dokłada do nas miasto, państwowa firma czy też nie mamy bajecznie możnego sponsora. Moim zdaniem cieszyć należy się z tego że mamy już płynność finansową czyli szybki klops nam nie grozi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.01.2014 o godz. 12:55.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2014, 12:59
syryls napisał(a):Wyświetl post
Fajny człowiek z kontaktami stawiający nie na pieniądze a jakość
Boukhari, Serdż Branko, Genkow, Jaliens itd... Sama jakość.
Zawsze mnie zastanawia co kieruje ludźmi zachwycającymi się takimi nieudacznikami. Gość naściągał tony szrotu za olbrzymie pieniądze, szrotu na którym w żaden sposób nie dało się zarobić bo albo byli żałośnie słabi i przepłaceni (jak w sumie wszyscy z wyjątkiem Meliksona) albo kończyli kariery (Iliev, Jaliens, Pareiko)... Jemu, i jego niepoważnej polityce transferowej zawdzięczamy olbrzymie koszty utrzymania zespołu w żaden sposób nie bilansowane wpływami. Jemu w prostej linii zawdzięczamy największy kryzys Wisły od wielu lat.

On się pyta gdzie są pieniądze za transfery Brożków, Marcelo czy Diaza, a ja bym odwrócił to pytanie - panie holenderski magiku Valckx, gdzie są pieniądze za transfery Lameya, Jaliensa, Genkova, Ilieva, Pareiki, Branko czy Boukhariego? Tak skrajnie nieodpowiedzialnej polityki transferowej, bez jakiegokolwiek przyszłościowego myślenia nie mieliśmy nigdy.
A odpowiedź na pytanie Stana jest banalne: te pieniądze poszły na lata utrzymywania ściągniętego przez niego szrotu, który sam na swoje utrzymanie w żaden sposób zarobić nie miał prawa.
Faktycznie wielki mi profesjonalista, wyprzedać (nieliczne) owoce pracy poprzednich sterników, wywalić całą kasę na raz na byle kogo. Ale to w końcu Holender, światowiec, moje prostackie myślenie pewnie nie ogarnia jego ogromnej wiedzy i wizji, tak dzielnie przezeń realizowanej...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 08.01.2014 o godz. 13:33.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.01.2014, 13:21
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mnie zastanawia co kieruje ludźmi zachwalającymi się takimi nieudacznikami. Gość naściągał tony szrotu za olbrzymie pieniądze, szrotu na którym w żaden sposób nie dało się zarobić bo albo byli żałośnie słabi i przepłaceni (jak w sumie wszyscy z wyjątkiem Meliksona) albo kończyli kariery (Iliev, Jaliens, Pareiko)... Jemu, i jego niepoważnej polityce transferowej zawdzięczamy olbrzymie koszty utrzymania zespołu w żaden sposób nie bilansowane wpływami. Jemu w prostej linii zawdzięczamy największy kryzys Wisły od wielu lat.
sorry ale piep** jak potłuczony..

przecież Holendrzy nie mieli postawionego celu 1 miejsce, a że udało się zdobyć mistrza rok wcześniej niż planowano to Cupiał postanowił iść na skróty i chciał odrazu LM
olbrzymie pieniądze ? wszyscy w zasadzie zostali pozyskani za darmo, te pieniądze to są grosze w europejskim futbolu .. Valcx miał inne transfery na oku, chciał iśc w jakośc, a nie ilość, ale nie było nas stać wydać 1-2 miliony euro na grajka
nie było wpływów ? 7 milionów euro zostało pozyskanych z transferów ! w sezonie LM/LE gdzie wyszliśmy z grupy mieliśmy największe wpływy w ostatnich latach, o ile się nie myle było to 32 milionów złotych !!

kryzys to zawdzięczamy Cupiałowi i jego mityczny dług, który nie skończy się ani teraz, ani za rok ani za dwa lata, chyba, że będziesz wirzył Bednarzowi na słowo
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 08.01.2014, 13:47
Zawsze mnie zastanawia co kieruje ludźmi zachwycającymi się takimi nieudacznikami. Gość naściągał tony szrotu za olbrzymie pieniądze, szrotu na którym w żaden sposób nie dało się zarobić bo albo byli żałośnie słabi i przepłaceni (jak w sumie wszyscy z wyjątkiem Meliksona) albo kończyli kariery (Iliev, Jaliens, Pareiko)... Jemu, i jego niepoważnej polityce transferowej zawdzięczamy olbrzymie koszty utrzymania zespołu w żaden sposób nie bilansowane wpływami. Jemu w prostej linii zawdzięczamy największy kryzys Wisły od wielu lat.

On się pyta gdzie są pieniądze za transfery Brożków, Marcelo czy Diaza, a ja bym odwrócił to pytanie - panie holenderski magiku Valckx, gdzie są pieniądze za transfery Lameya, Jaliensa, Genkova, Ilieva, Pareiki, Branko czy Boukhariego? Tak skrajnie nieodpowiedzialnej polityki transferowej, bez jakiegokolwiek przyszłościowego myślenia nie mieliśmy nigdy.
A odpowiedź na pytanie Stana jest banalne: te pieniądze poszły na lata utrzymywania ściągniętego przez niego szrotu, który sam na swoje utrzymanie w żaden sposób zarobić nie miał prawa.
Faktycznie wielki mi profesjonalista, wyprzedać (nieliczne) owoce pracy poprzednich sterników, wywalić całą kasę na raz na byle kogo. Ale to w końcu Holender, światowiec, moje prostackie myślenie pewnie nie ogarnia jego ogromnej wiedzy i wizji, tak dzielnie przezeń realizowanej...
Plan był Cupiała , tak ciężko to zrozumieć.., więc do niego miej pretensje..

A czytałeś ten wywiad, nie ? To przeczytaj S. Valckx: „Zarobiliśmy wiele pieniędzy: ze sprzedaży zawodników, z praw telewizyjnych, marketingu, biletów, eliminacji do Ligi Mistrzów i fazy grupowej Ligi Europejskiej. W ostatnich latach Wisła zawsze była na minusie i właściciel musiał ją wspierać finansowo. Za to my zarobiliśmy zdecydowanie więcej, niż wydawano na pensje zawodników”. Rozumiem, że Ty wolisz straty z Levadii niż blisko 4 mln ero tylko od UEFA z kw. do LM i LE..

Człowieku zrozum sprzedawano za miliony , a kupowano za setki tysięcy..

No tak, ale dla Ciebie gra wiosną w LE to nie jest jakość. Ty zapewne jakością nazywasz mecze z Valerengą, Karabachem, czy Levadią..

Chłopie ogarnij sie , Boukhari i Branko byli w okresie zamkniętego okna transferowego, z łapanki. (2 błędy, choć i tu było Allach Akbar !). Pareiko http://www.youtube.com/watch?v=TYigoI-OFCA wiosną 2011 roku był jednym z najlepszych bramkarzy ligi, Melikson był jej największą gwiazdą, Genkow ładował bramkę za bramką wiosną 2011 roku i grał tak http://www.youtube.com/watch?v=4_apvMIGS1Y http://www.youtube.com/watch?v=EU-TTt7WK_E , a jego bramki dały nam MP , jako całość piłkarze ci zdobyli MP, już zapomniałeś http://www.youtube.com/watch?v=-yL-_pRP-ks http://www.youtube.com/watch?v=6oQlxjpt_EY http://www.youtube.com/watch?v=_MoYYxjBPvM ..

Jasne ale dla ciebie szrot to nie jest np. Dawidowski, pewnie dlatego ze to nie jest transfer Stana, Kapki np. bramkarz Jovanić też jest ok., , czy, Bednarza: Jan Frederiksen, Romuel Quioto, Daniel Sikorski, Andre Baretto, Beto, Radosław Matusiak, Wojciech Łobodziński, Dudu Obamgbemi, bardzo sprawdził sie też u nas Andrzej Niedzielan, normalnie pasmo transferowych sukcesów.., co do kasy to rozumiem że wolisz jak się kupuje na 5 lat Jirsaka za 750 tyś euro, niż Meliksona za 650 tyś ...,rozumiem że wolisz wypożyczenie przez Kapkę ..Riosa, niż przez Valckxa ..Bitona, no to ja jednak wole bramki strzelane jesienią w 2011 roku przez Dudu Bitona.

Powiem tak, masz wielce oryginalne rozumienie wartości pozyskanych piłkarzy.., gratuluje wiedzy i poczucia humoru.

Piłkarzy z innych klubów kupiono za S.V. tylko 3, Melikson, Genkow i Jovanovic i na każdym można było zarobić, teraz został jeszcze Jova, reszta to były wypożyczenia i piłkarze z kartą w ręku, dlaczego, o to zapytaj Pana Cupiała.. Valckx chciał też Polaków, obok doświadczonego Baszczyńskiego, był plan pozyskania młodego Olkowskigo, ale właściciel miał inne zdanie, ale widać wywiadu jednak nie czytałeś.. , przyczyny kryzysu zaś to spadek przychodów w 2012 roku (zatrudnieni po kolei ..Moskal, Probierz, Bednarz, Kulawik, dorzucili tu swoje 3 grosze..), ale główna to niechęć do inwestycji w Wisłę ze strony B.C., wszechobecna polityka oszczędnościowa, w Legii dług jest większy, a o kryzysie jakoś nie słychać..
________
Teraz to czekamy na tych "mitycznych" inwestorów zewnętrznych, może słowo stanie się ciałem i sie pojawią..
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.01.2014 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2014, 15:04
[COLOR=#222222]Jasne ale dla ciebie szrot to nie jest np. Dawidowski, pewnie dlatego ze to nie jest transfer Stana, Kapki np. bramkarz Jovanić też jest ok (...)
Oj gościu, gościu... Równie dobrze mogę napisać że lubisz chłopców, miałeś dziadka w wermachcie czy jeszcze coś innego z sufitu... Pisałem o Stanie i jego beznadziejnej polityce a ty mi wyjeżdżasz z czymś zupełnie innym i wciskasz jako moje zdanie. Rozumiem, jesteś wielkim fanem holenderskiego magika i w jego obronie jesteś w stanie napisać wszystko, ale przyhamuj troszkę. Bo głowa pęka od twoich dyrdymałów.

"Plan był Cupiała , tak ciężko to zrozumieć.., więc do niego miej pretensje.."
Cupiał to może i dał zielone światło na transfery, ale nie wmówisz ani mnie, ani nikomu innemu że to Cupiał osobiście obserwował, selekcjonował i zatwierdzał piłkarzy do kupienia. Od tego zatrudnił Valcxa i to on w 100% odpowiada za ruchy transferowe.

"Człowieku zrozum sprzedawano za miliony , a kupowano za setki tysięcy.. "
Wyprzedał ostatnich graczy na których dało się zarobić (nie ściągniętych przez siebie) i ściągnął w ich miejsce bardzo drogich graczy za których nijak zarobić się nie da. Gdzie tu zasługi? Taki jest dobry bo sprzedał Brożka a w jego miejsce wcisnął nam Genkova zarabiającego 400tys ojro rocznie? Czy tu jesteś poważny? Jeszcze raz zapytam - gdzie są pieniądze za transfery Lameya, Jaliensa, Genkova, Ilieva, Pareiki, Branko czy Boukhariego? Nigdzie, bo polityka Stana była skrajnie nieodpowiedzialna, bez żadnego patrzenia w przyszłość.

Tylko Meliksona i Pareikę można uznać za dobre transfery, reszta to siermięga i drewno opłacane gigantycznymi wieloletnimi kontraktami. Choćbyś nie wiem jak się produkował to nie uznam Genkova za dobrego napastnika a już na pewno nie wartego swojego gigantycznego kontraktu. I nie pisz głupot "że przyszli za darmo więc kij z nimi" bo kontrakty obciążające budżet klubu były na tyle potężne że do dziś nie możemy się wygrzebać z problemów fifansowych. I nie uznaję też argumentu o mistrzostwie, bo przed nim to mistrzostwo zdobyło z Wisłą zdobyło wielu innych, po nim natomiast należy się modlić żeby ktokolwiek kiedykolwiek to uczynił. Zostawił po sobie zgliszcza, drużynę emerytów na wysokich kontraktach, bez możliwości zarobienia na kimkolwiek (z wyjątkiem Meliksona).

Cupiał dał zielone światło, ale z pewnością nie na wypie**olenie w kosmos gigantycznej kasy. Raczej wierzył że magik z PSV zainwestuje te pieniądze lepiej niż inni przed nim, w sposób który w przyszłości da odpowiednie zwroty. Stało się diametralnie inaczej i dzięki Valckxowi dzisiaj liżemy stopy Smudzie że z kupy g**wna które zastał był w stanie zrobić zespół na 3. miejsce w tabeli.

sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Valcx miał inne transfery na oku, chciał iśc w jakośc, a nie ilość
Chcieć może i sobie chciał. Łysy pewnie też wiele rzeczy chce, ostatnio coś przebąkiwał o tym że chciałby ze 2 nowych sponsorów i czegoś tam jeszcze. Czy to sprawia że jest dobry na swoim stanowisku?
Stan chciał iść w jakość a nie w ilość, a wyszło dokładnie odwrotnie: zero jakości, za to ilości (szczególnie zer na kontraktach) nie brakło.
Piszecie tak jakby to był pierwszy i jedyny dyr. sportowy w naszym klubie który musiał się godzić na ustępstwa i ściągać piłkarzy na jakich klub może sobie pozwolić, a nie jacy im się w nocy przyśnili. Miał podobne ograniczenia jak inni, nie usprawiedliwia to wcale ściągnięcia całych zastępów przepłaconych, nieperspektywicznych grajków. A w konsekwencji doprowadzenia klub na granicę bankructwa.
Dług wobec bossa to jego prywatna sprawa, póki budżet się jako tako domykał to przymykał oko na rokroczne dorzucanie kilku złotych do doń. Po Valcxie kiedy została kadra niezdolna do jakichkolwiek sukcesów (a co za tym idzie do generowania wpływów), obarczona wieloma jednymi z najwyższych w PL kontraktów, a także brakiem szansy na spieniężenie grajków (bo kto, oprócz Stana i jego fanów oczywiście, by chciał ten szrot?) trzeba było walnąć w stół. I słusznie, może to też będzie nauczka dla Cupiała na przyszłość by inwestować w klub oddolnie, mając baczenie by działać na zdrowych zasadach (zbilansowanych przychodów i wydatków).
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 08.01.2014 o godz. 15:37.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.01.2014, 15:24

Cupiał dał zielone światło, ale z pewnością nie na wypie**olenie w kosmos gigantycznej kasy. Raczej wierzył że magik z PSV zainwestuje te pieniądze lepiej niż inni przed nim, w sposób który w przyszłości da odpowiednie zwroty. Stało się diametralnie inaczej i dzięki Valckxowi dzisiaj liżemy stopy Smudzie że z kupy g**wna które zastał był w stanie zrobić zespół na 3. miejsce w tabeli.
To ile on wydał na te transfery? 30 czy 40 mln euro, że mówisz o gigantycznej kasie ? Jeżeli nas nie stać na wydanie około 2 mln euro na 6 zawodników to dajmy sobie spokój z mówieniem o mistrzostwie i walce w pucharach. Po prostu u Cupiała sukces miał być na już. Blisko 18 lat jest w piłce, ale żadnych wniosków nie wyciąga. Valckx święty nie jest, ale skoro sukces miał być na już to podjęto ryzyko i zarobiono wówczas na grze, nie tyle ile planowano, ale jednak było.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów