The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2013, 14:03
Chłopaki nie sądzę, iż w pełni rozumiecie:

1) Gram na raz 24 stoły.
2) Korzystam w czasie gry z m.in. wspomagających programów, które pracują na kilkudziesięcioGB bazach danych (PostgreSQL.)
3) Zasilacz co kolega proponuje ma gorszy certyfikat (Certyfikat 80 PLUS Bronze vs GOLD), poza tym jest niedostępny.
4) Procesor(4 rdzenie koniecznie) co wybrałem ma najmocniejszą zintegrowaną grafikę (HD 4600), czasami się przyda, można na niskich detalach ciupnąć w jakieś przyzwoite gierki.

Zgadzam się, że dysk 256 byłby lepszy, przemyślę to.
Obudowa faktycznie tylko wygląda? Jak tak, to biorę tańszą z przyjemnością !

Dzięki za feedback, jazda jazda jazda!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.12.2013, 01:53
pchelas napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki nie sądzę, iż w pełni rozumiecie:

1) Gram na raz 24 stoły.
2) Korzystam w czasie gry z m.in. wspomagających programów, które pracują na kilkudziesięcioGB bazach danych (PostgreSQL.)
3) Zasilacz co kolega proponuje ma gorszy certyfikat (Certyfikat 80 PLUS Bronze vs GOLD), poza tym jest niedostępny.
4) Procesor(4 rdzenie koniecznie) co wybrałem ma najmocniejszą zintegrowaną grafikę (HD 4600), czasami się przyda, można na niskich detalach ciupnąć w jakieś przyzwoite gierki.

Zgadzam się, że dysk 256 byłby lepszy, przemyślę to.
Obudowa faktycznie tylko wygląda? Jak tak, to biorę tańszą z przyjemnością !

Dzięki za feedback, jazda jazda jazda!
Rzeczywiście zasilacze się skonczyły międzyczasie I rzeczywiscie nie zwróciłem uwagi nacertyfikat. Co do procesora to i3 który podałem też ma grafikę 4600, aczkolwiek zapomnialem o turbo boost w procesorze i5, który oczywiście dzięki temu będzie szybszy.
Jednakże skoro masz zamiar mieć tyle programów pootwieranych na komputerze i 24 stoły, to może warto zainwestować w 16GB ramów z szybkościami dostępy CL7

Co do obudowy to jest jest też kwestia chłodzenia (ilości wentylatorów) i łatwości dostępu do niej. Jednakże skoro nie ma karty graficznej dla gracza, która zazwyczaj jest małym piecykiem, to nie ma sensu inwestować w taką obudowę (a jak już inwestować to odłączyć wentylatorki bo i tak się nie przydadzą.

Ostatnie co Ci poradzę to kup sobie zailacz i płytę z systemem ErP. Wówczas, komputer w stanie spoczynku (wyłaczony) będzie pobierał 0,5W mocy zamiast 10W, a to że zamiast 91% sprawniości (z certygikatem gold) będzie 87% (z certyfikatem bronze) to i tak nie odczujesz bo to tylko 4W przy 100W pobieranych z sieci. Zasilacze Bequiet są wyposażony w ten system a Seasonic nie. Ta płyta MSI chyba też tego nie wspomaga z tego co widzę w danych technicznych. Poza tym zasilać Bequiet 350W możesz kupić za 150 zł czyli już na początku masz oszczędność finansową równą 100kWh zużytej energii
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.12.2013 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
Seba_kraków
Member

Od: 08.2010

Stary 23.12.2013, 11:46
Cześć, mam pewien problem. Od piątku pojawia mnie się taki o to komunikat:

Wcześniej też tak miałem (z rok temu) usunąłem coś i zniknęło.
Ale teraz nie ma czego usunąć, a komputer nie jest zawirusowany.
Dodam że nie tylko na tej stronie mnie się pojawia taki komunikat. Pomoże ktoś?

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 23.12.2013, 15:48
Spróbuj może zmienić IP, jeśli możesz.
Odpowiedz cytując
Seba_kraków
Member

Stary 23.12.2013, 16:51
Nie ma takiej opcji. Myślałem o formacie systemu, ale nie wiem czy to coś da.

Odpowiedz cytując
konrad
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.12.2013, 08:46
Seba_kraków napisał(a):Wyświetl post
Nie ma takiej opcji. Myślałem o formacie systemu, ale nie wiem czy to coś da.
Format pomoże, ale prawdopodobnie nie jest konieczny.
Ludzie z innych forów, mający podobny problem polecają skan programem Malwarebytes Anti-Malware.
Podobno wykrywa ten syf, spróbuj go użyć. W razie czego jest jeszcze ADWCleaner.
Ostatnio edytowane przez konrad : 24.12.2013 o godz. 09:02.
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
Odpowiedz cytując
Seba_kraków
Member

Stary 24.12.2013, 11:12
konrad napisał(a):Wyświetl post
Format pomoże, ale prawdopodobnie nie jest konieczny.
Ludzie z innych forów, mający podobny problem polecają skan programem Malwarebytes Anti-Malware.
Podobno wykrywa ten syf, spróbuj go użyć. W razie czego jest jeszcze ADWCleaner.
Oryginalny Norton nic nie pokazał na pełnym skanowaniu.
Malwarebytes też nie pokazał, może ten ADW coś pomoże. Jakby co to dam znać.

Edit: Przeszło. ADW coś wykrył w Mozilli, usunąłem i teraz wszystko pięknie chodzi.

Dzięki Konrad.
Powód: Dd
Ostatnio edytowane przez Seba_kraków : 24.12.2013 o godz. 11:22.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.01.2014, 17:31
Pany, zainstalowlem od nowa system ( z jakiejs tam konsoli na dysku). Zjebany Windows 8.najwieksze gowno jakie wydano
problem jest taki ze nagle nie ma napędu cd/dvd?Ktos potrafi pomoc?
Od razu dodam ze uruchamialem jzu konsole CMD jako admin i wpisywalem ten cały ciąg add coś tam, i nie pomogło.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.01.2014, 18:52
Jakie zabiegi polecacie na komputer z Win7 zaje***** mułem? Avast nic nie pokazuje, umie ktoś loga czytać?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
KrZysIeK_TSW
Member

Od: 10.2006

Stary 05.01.2014, 19:21
ccleaner i Malwarebytes Anti-Malware na początek
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.01.2014, 20:07
Ja korzystam z trzech tego typu programów na W7: CCleaner (chyba najczęściej używany soft przez wszystkich), JetClean (program b.dobry po którym CCleaner nie ma w zasadzie nic do roboty) oraz Wise Care 365 Pro (ten jest płatny i też dobry. Jeśli ktoś miałby na niego ochotę, to jeszcze przez kilkanaście godzin jest do dostania w promocji za darmo (a normalnie kosztuje 40$) ---> http://sharewareonsale.com/s/free-wi...ro-39-95-value
Żaden z tych programów nigdy nic nie spieprzył mi na kompie. System działa szybko po 2 latach od kupna i nie widzę żadnego spowolnienia. Jednak zastosowanie tzw.czyścików to mało. Trzeba zdefragmentować z optymalizacją dysk odpowiednim programem. najlepszy wg mnie to Auslogics Disk Defrag Pro (niestety płatny, ale zdaje się miesięczny trial jest w pełni funkcjonalny). Jeśli chodzi o darmowe, to dobry jest Puran Defrag. Tak więc najpierw przeczyścić dysk programami, które wymieniłem, a potem defragmentacja z optymalizacją. Powinno znacząco pomóc.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 05.01.2014 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2014, 16:13
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Mam Windows 8 od roku i nie narzekam
Spróbuj zrobić tak jak jest tutaj: http://support.microsoft.com/kb/314060/pl
zainstalowałem najnowszy udpate 8.1
Wszystko dziala procz -dolby advanced audio pomimo iz sciagnalem najnowszy sterownik.
No ale roznica widoczna cholernie.
Jedyne co mnie martwi to ze gdy dam "uruchom ponownie" nie uruchamia sie ponownie, tzn wisi na czarnym ekranie az do zdalnego resetu.

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.01.2014, 14:04
Mam plik video w formacie MP4 o duzej rozdzielczosci. Zachowujac format, chcialbym zmniejszyc jego wielkosc powiedzmy o polowe, zmniejszajac rozdzielczosc ale zachowujac jakosc, bitrate itd. Jaki program ?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.01.2014, 16:14
Dzieki, pobralem VidCoder - spoko program do tego
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.01.2014, 17:35
Witam, totalnie nie jestem na bieżąco z częściami PC, chciałbym prosić o pomoc w złożeniu peceta, budzet 1500 - 2500. Komp typowo do gier, bez monitora. Warto kupić za 1500? czy odżałować Tysiaka wiecej i kupić za 2500? Będzie wielka różnica?
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.01.2014, 19:51
Ściągnąłem GTA 1,żeby przypomnieć sobie młodzieńcze lata i mam taki problem jak w tym krótkim filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=egdSsB3UvJ0 tzn w menu gry można chodzić a gdy się załącza dalej to obraz świruje. Dlaczego?
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 12.01.2014 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.01.2014, 01:29
Ludzie, poszukuję Waszej pomocy. Pękł ekran od netbooka Acer Aspiro 725. Jestem w trakcie pozyskiwania istotnych danych technicznych, ale potrzebuję wiedzy osób z doświadczeniem w tym temacie. Prawdopodobnie chodzi o wymianę matrycy 11,6 cala (sprawdzę poprzez podłączanie lapka pod monitor)
Sama akcja wyglądała tak, że, jak każdemu się zdarza, przyimprezowałem w ten weekend w gospodzie ludzi, których niekoniecznie dobrze znam. Dlatego biorę pod uwagę standardowe kwestie, czy jest możliwe, by zamknięty netbook mógł łatwo pęknąć? Od zdeptania 70 kilowego chłopa? Nie jestem w stanie sobie przypomnieć tego momentu, bo byłem konkretnie zajebany, dlatego proszę o wasze doświadczenie.

Czym się kierować przy zamawianiu matrycy? Bo nie ukrywam, cena 90 zł, jaką oferuje jeden allegrowicz jest bardzo atrakcyjna - http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62.
Postaram się wyciągnąć więcej informacji, by zminimalizować ryzyko oszukania.
Albo gdzie w Krakowie dostanę taki sprzęt?
Jeśli chodzi o wymianę, to znam kilka techników/przyszłych inżynierów, którym można by powierzyć montaż. Ich też będę pytał się o potrzebne dane.
POZnan* - miasto pedalskich doznań
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.01.2014, 13:16
Może być ta matryca cena nowej jest nie wiele wyższa jeśli chodzi o kierowanie się czym kolwiek to w przypadku tak małej matrycy to kieruj się ceną nie ma sensu tu nic lepszego kupować. Wymiana nie jest trudna ale jeśli nic na ten temat nie wiesz to radzę się nie zabierać. A tak ogólnie jeśli byś nikogo nie zanalazł do wymiany tej matrycy lub miał jakieś dodatkowe pytania to pisz na priv A taki sprzęt dostaniesz praktycznie w każdym sklepie komputerowym. Polecam sklep Anis na Kobierzyńskiej pawilon Tesco fachowi goście.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 13.01.2014 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.01.2014, 13:52
Mam dwa laptopy do czyszczenia i wymiany pasty ma procesorze bo się grzeją i swoje lata już mają.

Nie wiem czy sam się za to zabierać bo film w necie znalazłem ale orientujecie się gdzie by mi coś takiego porządnie zrobili? I w jakiej cenie?

Model to Comapq V6719nr

http://www.youtube.com/watch?v=Pxggm5CWnHA
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 13.01.2014, 16:07
Jeżeli jesteś osobą BARDZO cierpliwą to sam sobie poradzisz na podstawie tego filmu, ale jeśli nigdy nie rozkręcałeś tego typu sprzętu to nie radzę bo łatwo jest coś zepsuć. Zrobią ci to w każdym komputerowym za dwa lapki wezmą ok 60zł.
PS: A najlepiej to popytaj znajomych zawsze lepiej dać zarobić koledze
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 13.01.2014 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.01.2014, 18:56
Pc rozkrecalem. Pastę na procku tez wymieniałem to chyba spróbuję.

A ty robisz takie eksperymenty?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 13.01.2014, 19:21
Zajmuję się sprzętem PC i konsolami zawodowo
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.01.2014, 20:13
No to jak mecze dzisiaj pytaniami to jeszcze jedno, mam pamięci kvr667d2s5k2 i one działają.

Czym różnią się one od takich kvr667d2s5. Tylko tym ze te pierwsze działają w dualu?
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 13.01.2014, 20:47
Wszystkie kości o tych samych parametrach działają w Dualu nawet te różnych firm. Wszystko zależy od tego czy to sloty na płycie głównej działają w dualu ale takie co nie działają już się raczej nie zdarzają choć ze starszymi laptopami(6 letnie wzwyż) różnie bywa. Co do różnicy to nie ma żadnej Oprócz tego że w pierwszym przypadku kości są dwie po 2gb(czyli w sumie 4gb) a drugim jest jedna 2gb
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 13.01.2014 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.01.2014, 16:29
Hej, czy możecie polecić jakiś bezpłatny program do tworzenia plików PDF, który będzie działał z Adobe Acrobat Reader?

Chodzi o to, że jedyny komp w pracy, z którego mogę coś wydrukować niezauważenie, nie posiada żadnego programu odczytującego Worda, ale za to ma Adobe Acrobat Reader. Dla odmiany ja mam AAR tylko w wersji odczytującej pliki ale nie mogę utworzyć pliku z rzeczami w formie zdjęć do wydrukowania.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2014, 16:35
program do tworzenia pdf? word - zapisz jako pdf

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 15.01.2014, 07:35
Czy ktoś, gdzieś w Krakowie zrobi mi kabel RS 232 - mini jack?
Oczywiście ze schematu.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 15.01.2014, 08:51
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Hej, czy możecie polecić jakiś bezpłatny program do tworzenia plików PDF, który będzie działał z Adobe Acrobat Reader?

Chodzi o to, że jedyny komp w pracy, z którego mogę coś wydrukować niezauważenie, nie posiada żadnego programu odczytującego Worda, ale za to ma Adobe Acrobat Reader. Dla odmiany ja mam AAR tylko w wersji odczytującej pliki ale nie mogę utworzyć pliku z rzeczami w formie zdjęć do wydrukowania.
szprotson napisał(a):Wyświetl post
program do tworzenia pdf? word - zapisz jako pdf
Open office też ma taką funkcję. Względnie PDF Creator - instaluje swoją wirtualna drukarkę która zamiast wydruków robi pdfy dzięki czemu możesz tworzyć pdfy z każdego programu który umożliwia drukowanie.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 15.01.2014, 11:56
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś, gdzieś w Krakowie zrobi mi kabel RS 232 - mini jack?
Oczywiście ze schematu.
Powiem szczerze że może być ciężko ale wydaje mi się że jeśli przyniesiesz takie kable do jakiegokolwiek sklepu elektrycznego(Nie komputerowego) to powinien ci gość w takim sklepie coś takiego zrobić bez problemu. Co nie zmienia faktu że ciekawość mnie zżera po co ci taki kabel?
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 15.01.2014, 17:30
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze że może być ciężko ale wydaje mi się że jeśli przyniesiesz takie kable do jakiegokolwiek sklepu elektrycznego(Nie komputerowego) to powinien ci gość w takim sklepie coś takiego zrobić bez problemu. Co nie zmienia faktu że ciekawość mnie zżera po co ci taki kabel?
Do reanimacji dekodera Ariva 102 mini.
Spece z Fergusona zrobili miniaturowy dekoder i najwyraźniej zabrakło im miejsca na normalny RS, to dali gniazdo mini jack i schemat kabelka na stronie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 15.01.2014 o godz. 17:35.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów