|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Chłopaki nie sądzę, iż w pełni rozumiecie:
1) Gram na raz 24 stoły. 2) Korzystam w czasie gry z m.in. wspomagających programów, które pracują na kilkudziesięcioGB bazach danych (PostgreSQL.) 3) Zasilacz co kolega proponuje ma gorszy certyfikat (Certyfikat 80 PLUS Bronze vs GOLD), poza tym jest niedostępny. 4) Procesor(4 rdzenie koniecznie) co wybrałem ma najmocniejszą zintegrowaną grafikę (HD 4600), czasami się przyda, można na niskich detalach ciupnąć w jakieś przyzwoite gierki. Zgadzam się, że dysk 256 byłby lepszy, przemyślę to. Obudowa faktycznie tylko wygląda? Jak tak, to biorę tańszą z przyjemnością !Dzięki za feedback, jazda jazda jazda! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
I rzeczywiscie nie zwróciłem uwagi nacertyfikat. Co do procesora to i3 który podałem też ma grafikę 4600, aczkolwiek zapomnialem o turbo boost w procesorze i5, który oczywiście dzięki temu będzie szybszy. Jednakże skoro masz zamiar mieć tyle programów pootwieranych na komputerze i 24 stoły, to może warto zainwestować w 16GB ramów z szybkościami dostępy CL7 Co do obudowy to jest jest też kwestia chłodzenia (ilości wentylatorów) i łatwości dostępu do niej. Jednakże skoro nie ma karty graficznej dla gracza, która zazwyczaj jest małym piecykiem, to nie ma sensu inwestować w taką obudowę (a jak już inwestować to odłączyć wentylatorki bo i tak się nie przydadzą. Ostatnie co Ci poradzę to kup sobie zailacz i płytę z systemem ErP. Wówczas, komputer w stanie spoczynku (wyłaczony) będzie pobierał 0,5W mocy zamiast 10W, a to że zamiast 91% sprawniości (z certygikatem gold) będzie 87% (z certyfikatem bronze) to i tak nie odczujesz bo to tylko 4W przy 100W pobieranych z sieci. Zasilacze Bequiet są wyposażony w ten system a Seasonic nie. Ta płyta MSI chyba też tego nie wspomaga z tego co widzę w danych technicznych. Poza tym zasilać Bequiet 350W możesz kupić za 150 zł czyli już na początku masz oszczędność finansową równą 100kWh zużytej energii ![]()
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.12.2013 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cześć, mam pewien problem. Od piątku pojawia mnie się taki o to komunikat:
![]() Wcześniej też tak miałem (z rok temu) usunąłem coś i zniknęło. Ale teraz nie ma czego usunąć, a komputer nie jest zawirusowany. Dodam że nie tylko na tej stronie mnie się pojawia taki komunikat. Pomoże ktoś? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spróbuj może zmienić IP, jeśli możesz.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie ma takiej opcji. Myślałem o formacie systemu, ale nie wiem czy to coś da.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ludzie z innych forów, mający podobny problem polecają skan programem Malwarebytes Anti-Malware. Podobno wykrywa ten syf, spróbuj go użyć. W razie czego jest jeszcze ADWCleaner.
Ostatnio edytowane przez konrad : 24.12.2013 o godz. 09:02.
![]()
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Malwarebytes też nie pokazał, może ten ADW coś pomoże. Jakby co to dam znać. Edit: Przeszło. ADW coś wykrył w Mozilli, usunąłem i teraz wszystko pięknie chodzi. Dzięki Konrad. Powód: Dd
Ostatnio edytowane przez Seba_kraków : 24.12.2013 o godz. 11:22.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pany, zainstalowlem od nowa system ( z jakiejs tam konsoli na dysku). Zjebany Windows 8.najwieksze gowno jakie wydano
problem jest taki ze nagle nie ma napędu cd/dvd?Ktos potrafi pomoc? Od razu dodam ze uruchamialem jzu konsole CMD jako admin i wpisywalem ten cały ciąg add coś tam, i nie pomogło. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakie zabiegi polecacie na komputer z Win7 zaje***** mułem? Avast nic nie pokazuje, umie ktoś loga czytać?
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ccleaner i Malwarebytes Anti-Malware na początek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja korzystam z trzech tego typu programów na W7: CCleaner (chyba najczęściej używany soft przez wszystkich), JetClean (program b.dobry po którym CCleaner nie ma w zasadzie nic do roboty) oraz Wise Care 365 Pro (ten jest płatny i też dobry. Jeśli ktoś miałby na niego ochotę, to jeszcze przez kilkanaście godzin jest do dostania w promocji za darmo (a normalnie kosztuje 40$) ---> http://sharewareonsale.com/s/free-wi...ro-39-95-value
Żaden z tych programów nigdy nic nie spieprzył mi na kompie. System działa szybko po 2 latach od kupna i nie widzę żadnego spowolnienia. Jednak zastosowanie tzw.czyścików to mało. Trzeba zdefragmentować z optymalizacją dysk odpowiednim programem. najlepszy wg mnie to Auslogics Disk Defrag Pro (niestety płatny, ale zdaje się miesięczny trial jest w pełni funkcjonalny). Jeśli chodzi o darmowe, to dobry jest Puran Defrag. Tak więc najpierw przeczyścić dysk programami, które wymieniłem, a potem defragmentacja z optymalizacją. Powinno znacząco pomóc.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 05.01.2014 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wszystko dziala procz -dolby advanced audio pomimo iz sciagnalem najnowszy sterownik. No ale roznica widoczna cholernie. Jedyne co mnie martwi to ze gdy dam "uruchom ponownie" nie uruchamia sie ponownie, tzn wisi na czarnym ekranie az do zdalnego resetu. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Mam plik video w formacie MP4 o duzej rozdzielczosci. Zachowujac format, chcialbym zmniejszyc jego wielkosc powiedzmy o polowe, zmniejszajac rozdzielczosc ale zachowujac jakosc, bitrate itd. Jaki program ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dzieki, pobralem VidCoder - spoko program do tego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Witam, totalnie nie jestem na bieżąco z częściami PC, chciałbym prosić o pomoc w złożeniu peceta, budzet 1500 - 2500. Komp typowo do gier, bez monitora. Warto kupić za 1500? czy odżałować Tysiaka wiecej i kupić za 2500? Będzie wielka różnica?
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ściągnąłem GTA 1,żeby przypomnieć sobie młodzieńcze lata i mam taki problem jak w tym krótkim filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=egdSsB3UvJ0 tzn w menu gry można chodzić a gdy się załącza dalej to obraz świruje. Dlaczego?
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 12.01.2014 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ludzie, poszukuję Waszej pomocy. Pękł ekran od netbooka Acer Aspiro 725. Jestem w trakcie pozyskiwania istotnych danych technicznych, ale potrzebuję wiedzy osób z doświadczeniem w tym temacie. Prawdopodobnie chodzi o wymianę matrycy 11,6 cala (sprawdzę poprzez podłączanie lapka pod monitor)
Sama akcja wyglądała tak, że, jak każdemu się zdarza, przyimprezowałem w ten weekend w gospodzie ludzi, których niekoniecznie dobrze znam. Dlatego biorę pod uwagę standardowe kwestie, czy jest możliwe, by zamknięty netbook mógł łatwo pęknąć? Od zdeptania 70 kilowego chłopa? Nie jestem w stanie sobie przypomnieć tego momentu, bo byłem konkretnie zajebany, dlatego proszę o wasze doświadczenie. Czym się kierować przy zamawianiu matrycy? Bo nie ukrywam, cena 90 zł, jaką oferuje jeden allegrowicz jest bardzo atrakcyjna - http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62. Postaram się wyciągnąć więcej informacji, by zminimalizować ryzyko oszukania. Albo gdzie w Krakowie dostanę taki sprzęt? Jeśli chodzi o wymianę, to znam kilka techników/przyszłych inżynierów, którym można by powierzyć montaż. Ich też będę pytał się o potrzebne dane. ![]()
POZnan* - miasto pedalskich doznań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Może być ta matryca cena nowej jest nie wiele wyższa jeśli chodzi o kierowanie się czym kolwiek to w przypadku tak małej matrycy to kieruj się ceną nie ma sensu tu nic lepszego kupować. Wymiana nie jest trudna ale jeśli nic na ten temat nie wiesz to radzę się nie zabierać. A tak ogólnie jeśli byś nikogo nie zanalazł do wymiany tej matrycy lub miał jakieś dodatkowe pytania to pisz na priv
A taki sprzęt dostaniesz praktycznie w każdym sklepie komputerowym. Polecam sklep Anis na Kobierzyńskiej pawilon Tesco fachowi goście.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 13.01.2014 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam dwa laptopy do czyszczenia i wymiany pasty ma procesorze bo się grzeją i swoje lata już mają.
Nie wiem czy sam się za to zabierać bo film w necie znalazłem ale orientujecie się gdzie by mi coś takiego porządnie zrobili? I w jakiej cenie? Model to Comapq V6719nr http://www.youtube.com/watch?v=Pxggm5CWnHA ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli jesteś osobą BARDZO cierpliwą to sam sobie poradzisz na podstawie tego filmu, ale jeśli nigdy nie rozkręcałeś tego typu sprzętu to nie radzę bo łatwo jest coś zepsuć. Zrobią ci to w każdym komputerowym za dwa lapki wezmą ok 60zł.
PS: A najlepiej to popytaj znajomych zawsze lepiej dać zarobić koledze ![]()
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 13.01.2014 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pc rozkrecalem. Pastę na procku tez wymieniałem to chyba spróbuję.
A ty robisz takie eksperymenty? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zajmuję się sprzętem PC i konsolami zawodowo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jak mecze dzisiaj pytaniami to jeszcze jedno, mam pamięci kvr667d2s5k2 i one działają.
Czym różnią się one od takich kvr667d2s5. Tylko tym ze te pierwsze działają w dualu? ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkie kości o tych samych parametrach działają w Dualu nawet te różnych firm. Wszystko zależy od tego czy to sloty na płycie głównej działają w dualu ale takie co nie działają już się raczej nie zdarzają choć ze starszymi laptopami(6 letnie wzwyż) różnie bywa. Co do różnicy to nie ma żadnej
Oprócz tego że w pierwszym przypadku kości są dwie po 2gb(czyli w sumie 4gb) a drugim jest jedna 2gb
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 13.01.2014 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Hej, czy możecie polecić jakiś bezpłatny program do tworzenia plików PDF, który będzie działał z Adobe Acrobat Reader?
Chodzi o to, że jedyny komp w pracy, z którego mogę coś wydrukować niezauważenie, nie posiada żadnego programu odczytującego Worda, ale za to ma Adobe Acrobat Reader. Dla odmiany ja mam AAR tylko w wersji odczytującej pliki ale nie mogę utworzyć pliku z rzeczami w formie zdjęć do wydrukowania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
program do tworzenia pdf? word - zapisz jako pdf
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś, gdzieś w Krakowie zrobi mi kabel RS 232 - mini jack?
Oczywiście ze schematu. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
dzięki czemu możesz tworzyć pdfy z każdego programu który umożliwia drukowanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem szczerze że może być ciężko ale wydaje mi się że jeśli przyniesiesz takie kable do jakiegokolwiek sklepu elektrycznego(Nie komputerowego) to powinien ci gość w takim sklepie coś takiego zrobić bez problemu. Co nie zmienia faktu że ciekawość mnie zżera po co ci taki kabel?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Spece z Fergusona zrobili miniaturowy dekoder i najwyraźniej zabrakło im miejsca na normalny RS, to dali gniazdo mini jack i schemat kabelka na stronie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 15.01.2014 o godz. 17:35.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|