|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.12.2013 o godz. 23:19.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To że PO wygrywa w Krakowie, to prawie taki sam wstyd jak fakt, że Grodzka właśnie u nas dostała się do sejmu. Najwidoczniej niektórzy lubią być frajerami.
Cytat:
Najwidoczniej POwcom się udało... z pomocą pożytecznych. W Polsce w każdej gminie powinien być magazynek z ręcznymi wyrzutniami rakiet, a klucze powinien mieć szkolny woźny. Podobno w Gruzji się sprawdziły więc naprodukować tego na zapas i czekać aż się przydadzą. Tylko do tego potrzeba polskich władz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
http://www.defence24.pl/news_iskande...rachy-na-lachy Krótko mówiąc jakby stały teraz te Iskandery pod Moskwą to zagrożenie w żaden sposób dla nas nie byłoby mniejsze, bowiem w kilkadziesiąt godzin mogłyby stanąć tam, gdzie stoją teraz. Do 2023 roku będziemy mieć całkiem solidną obronę przeciwrakietową i przeciwlotniczą, czas gra zdecydowanie na naszą korzyść jeśli chodzi o nasze bezpieczeństwo. Chociaż według mnie właśnie na obronę przeciwrakietową i przeciwlotniczą powinniśmy wydawać dużo więcej, bo to nie tylko wpływa na nasze bezpieczeństwo, ale też wzmacnia naszą pozycję w przypadku choćby takich konfliktów jak ten na Ukrainie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jednak Donek postawił na czołgi leopardy a nie na obrone przeciwlotniczą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam lekturę:
http://www.defence24.pl/news_startuj...-tarczy-polski www.defence24.pl/news_mon-publikuje-plan-modernizacji-technicznej-sil-zbrojnych-na-lata-2013-2022 W skrócie: Cytat:
Problemem naszej armii jest przede wszystkim lobbing w kwestii jakie rozwiązania i od kogo będziemy je nabywać. Jest jeszcze kwestia dozbrojenia F16: http://wpolityce.pl/wydarzenia/60840...-ich-sprzedazy
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.12.2013 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
http://ewybory.eu/sondaz-uliczny-w-krakowie-05-11-2013/ Platforma prowadzi ... ![]() Zaskakuje wysoki wynik Solidarnej Polski i Nowej Prawicy ![]() Cieszy słaby wyniki Twojego Ruchu
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.12.2013 o godz. 17:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zróbcie tą ankietę u góry od nowa. Zobaczymy jak się zmieniło
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszak SLD już zapowiada PODNIESIENIE emerytur o ileś tam złociszy, schlebianie tej grupie, więc nie ma wątpliwości, że to musi być to populistycznie najciekawsza grupa wyborców, a słowa towarzysza Millera są pieczątką na tej teorii. No i też powiedzmy sobie szczerze - jaki teraz mamy wybór? Albo postawić na kogoś ze starego, sprawdzonego w boju układu POPiS, albo dać szansę nowej opcji. Lewicy z oczywistych względów pod uwagę nie biorę i mam nadzieje, że jej udział na rynku politycznym sukcesywnie będzie malał. PR jest też - czysto teoretycznie oczywiście - ciekawym koalicjantem dla PiS-u. No bo co rozsądnego człowieka odstrasza od PiS-u? Socjalistyczna polityka gospodarcza, niewątpliwie. Poza Smoleńskiem oczywiście, ale to mimo wszystko raczej temat medialny. Stąd gdyby PiS skupił się na sprawach światopoglądowych, historycznych, militariach, szkolnictwie etc., a gospodarkę i regulacje prawne pozostawił w gestii PR, wyszedłby dla Polski bardzo, bardzo ciekawy miks. PiS oczywiście nastawiony jest na socjal, PR niekoniecznie na socjal w tej formie, w której proponuje PiS, ale to też da się pogodzić - punktem zbieżnym może być odpowiednia polityka prorodzinna. Racjonalna, stonowana PR mogłaby również być "pośrednikiem" pomiędzy UE, a mimo wszystko dosyć radykalnym PiS-em. No ale póki co to utopia. +1
Ostatnio edytowane przez rw88 : 17.12.2013 o godz. 02:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I co, ten co wczoraj był w układzie dziś ma zbawić Polskę? Dobre sobie. To jest tak jak z polską ligą. Banda ćwoków, półkalek, wychowanych na korupcji, która nie miała okazji nauczyć się grać w piłkę bo od juniora wszystko było ustawione dziś choćby nie wiem jak się starała to nie stworzy dobrej jakości w polskiej piłce. I przykładem tego są polskie kluby. Pojebani prezesi, którzy wypłynęli na szczyty dzięki PRLowi, dziś są nieudaczni w prowadzeniu klubów, piłkarze, którzy byli trenowani przez słabych trenerów w patologii PRLu czy też w tej wolnej Polsce ale z dziedzictwem PRLu nie umieją grać w piłkę, wychowani na korupcji zapomnieli co to jest sport i rywalizacja. Tu nie pomoże wymiana jednego elementu, prezesa, trenerów, kilku kopaczy w zespole, tu trzeba zmienić mentalność, pozbyć się wiekszości tego bagna i zacząć budować od zera. I to samo w polityce. Trzeba tych złodziei wyjebać jak najprędzej, dać szanse nowym, świeżym i mieć nadzieje, że to bedą normalni ludzie. Bo łudzić się, że nagle Gowin, Wipler czy Schetyna jak zaczną grać w partii B czy Z i im zacznie wychodzić to tak jakby mieć nadzieje, że Brożki (z całym szacunkiem do chłopaków) wniosą taką jakość do Wisły, że ta zacznie osiągać wyniki jak na początku lat 2000. Nie ma bata, nie będzie wyników z tymi ludźmi, z tymi przegranymi, zepsutymi, ani w sporcie ani w polityce. Dzisiaj Wdowczyk krytykuje pracę sędziów a przecież z moralnego punktu widzenia to powinien zamknąć pysk i się pod ziemię zapaść za to co robił, tak samo dzisiaj autorytetami są Miller, Oleksy czy Kwaśniewski i ich dzieci w postaci Tuska czy Pawlaka, którzy są zakałami Polski, przedstawicielami totalitarnego systemu. Oni tak jak Wdowczyk dziś moralizują Polaków i niby mają tworzyć lepszą jakość. To są 2 chore systemy i chyba zaczynam rozumieć co to znaczy dziedzictwo PRLu. Chorzy ludzie, chory kraj i obywatele, którzy tkwią w tej beznadziei i myślą, że nic nie podejmując wielkich reform, nie rozliczając się z przeszłością jutro okaże się lepsze. Dobranoc ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
W sumie po tym wpisie mnie pewnie kopnie również ten zaszczyt . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
No i wszyscy wiemy, że gdyby Gowin był pokorny, mógłby wegetować w PO jeszcze długie lata, być może dalej na stanowisku ministra, czemu nie? Jednak sprzeciwił się Tuskowi w sprawie, która była sprzeczna z jego światopoglądem i zaczął się wokół niego dym. W Sejmie Wipler jest od 2011 roku, Kowal od 2005 (aktualnie eurodeputowany), Gowin od 2007. Trudno powiedzieć, że są to stare, PRL-owskie gęby, taki Wipler całe lata był związany z Korwinem.
Zresztą PR to taka bardzo umiarkowana wersja postulatów Korwina.
![]() Zwróć uwagę, że wyszli jednak zupełnie dobrowolnie. Wystarczyło zgadzać się z wodzami i pewnie nikt o żadnym PR w tym momencie by nie wspominał. A trudno powiedzieć, że nie mieli tam odpowiednich pozycji - Gowin jako Minister Sprawiedliwości, Kowal jako sekretarz stanu w MSW, Wipler przed dołączeniem do PiS pracował w Ministerstwie Gospodarki na dyrektorskim stanowisku, no i był głównym kandydatem na wysokie stanowisko w tym ministerstwie, zapewne odpowiedzialne za sprawy energetyczne. Żeby nie było, że agituję. Raczej głośno myślę i rozważam za i przeciw ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po to są podatki żeby dostęp do nauki, leczenia i ochrony bezpieczeństwa był do pewnych granic równy dla wszystkich. Jak ktoś chce płacić dodatkowo to prywatne i szkoły i szpitale istnieją. A żałowanie podatków na naukę dzieci kiedy jest kasa i na antypolską propagandę typu "pokłosie" i na premie dla urzędasów i na wielkoduszność dla ruskich. To pomysł za głupi nawet dla 11 latka. A poziom spada bo był za wysoki i nikomu się nie opłacało posyłać do prywatnych. Więc wymyślili gimnazja i celowo rozpieprzyli dobry system. Takie właśnie inteligenty jak ty. Ciekawe czy ktoś z KNP czyta te twoje kocopoły .Złodziej też nie może pojąć, że uczciwy nie ukradnie mimo że ma okazję, prostaku... edit by FraMat zaznaczone na czerwono, żeby było wiadomo za co upomnienie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.12.2013 o godz. 14:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rw88, trudno mi się z Tobą nie zgodzić w kilku kwestiach. Oczywiście nie będzie tak jak piszę, że ktoś z nieba spadnie i wejdzie w świat polityki tylko tak jak piszesz to jest raczej proces ewolucji i z członka jakiejś partii wyłonić się może coś nowego. Chociaż gdyby się zastanowić to coś na wzór RN mogłoby mieć sens, czyli najpierw oddolne budowanie poparcia społecznego a później wejście od razu z hukiem do rządu.
Tylko to jest długi proces i trzeba by mieć kasę nie wiem skąd żeby móc kilkanaście lat bez profitów angażować się w życie polityczne. A co do RN to fajnie wszystko wyglądało, mówili, że chcą budować oddolnie ruch społeczny. Minął rok od powstania RN i chłopaki już chcą sobie startować do Europarlamentu. To jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe. 1. Nie mają na tyle mądrych głów i znanych twarzy, żeby oddać chociażby kilka osób do Brukseli bo kto wtedy tutaj będzie w kraju siedział i walczył dalej, kto w wystartuje w wyborach do polskiego rządu? Poza tym startowanie teraz czy za 2 lata w jakichkolwiek wyborach kłóci się z ich zapewnieniami. Bo co oni teraz za siłę reprezentują? Wejdą w to bagno nawet z 10% poparcia i nic nie zrobią = zostaną być może kolejną opozycją na wieki. Bardziej sobie mogą zaszkodzić tym startowaniem w wyborach już teraz niż wynieść z tego korzyści. Trochę zboczyłem z tematu. Co do Kowalów i Gowinów. Wiadomo, że ani Ty ani ja nie wiemy co siedzi w ich głowach, co oni knują. Wszystko co myślimy to nasza intuicja. Ale nie zgadzam się, że niepowodzenie PR to będzie koniec Kowala. Już PJN upał i jakoś Kowal sobie dalej radzi... Zawisza odszedł z PiSu i nagle z jego poparciem rodzi się RN. Kto wie, może niedługo będzie miał ciepłą posadkę w Brukseli. Giertych odpadł z polityki ale jakoś sobie świetnie radzi w życiu. Także nie bój się o nich. To są wyjadacze, którzy sobie dadzą radę. Siedzą w tym gównie mniej lub więcej lat i pewnie mają takie znajomości i kontakty, że sobie poradzą czy to w polityce czy inaczej zarabiając - bo pewnie to jest ich główny cel, kasa a nie Polska. Można też dumać, że w PiSie Kowal nie chciał być w cieniu Kaczyńskiego więc szuka partii, w której będzie jednym z ważniejszych. A jeśli chodzi o to, że oni są świezi w polityce. Ok, przyjmuję ten argument ale pamiętaj, że Palikot też jest nowy i też dziwnym trafem zaczął wychodzić z PO, tworzyć jakieś nowe partie, które mają zbawić Polskę. Jakieś RPP, Twoje Ruchy czy inne Europy + tworzone z dawną śmietanką polityczną. I mój główny zarzut w kierunku Kowala to jest to wystąpienie w Młodzież Kontra gdzie przyznaje, że i Schetyne by widział w partii swojej. Tak jak mówiłem. Rzygam na takie zbieraniny tych chamów z wiejskiej. Jutro Schetyna pojutrze Tusk i zamiast PO mamy PR i bawimy się dalej. Ja dziękuję za takie coś. A jeszcze jeden przykład. Kluzik też odeszła z PiSu, też już była na dnie i nagle hop i witaj PO hehehe. I moje założenie jest takie. Choćby miał na tym moim myśleniu ucierpieć niewinny Kowal, Zawisza czy inny Gowin to jebać tych wszystkich przebierańców co już w polityce byli i się tylko tasują w składach, zmieniają nazwy partii. Nigdy takim ludziom nie zaufam. I nie dlatego, że mam pewność 100%, że to oszuści tylko jak się ktoś raz sparzy na gorącym (zero zmian od 89 roku, ciągle tylko rotacje w rządzie, Kluzik, Palikot, Sikorski, Giertych itp) to później na zimne dmucha. I moje sumienie nie pozwala mi wierzyć w czyste intencje takich ludzi jak Kaczyński, Wipler czy Kowal bo widzę od kilku lat od kiedy jestem nazwijmy to świadomym obywatelem, że coś jest nie tak w tej układance. Oczywiście jeśli PR wniesie nowa jakość to będę się cieszył ale na ten moment to ja sobie stoję z boku i takim ludziom kredytu zaufania nie daję bo po co mam się zawiść. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Światopogląd młodzieży wszechpolskiej :
![]() prawica jak malowana, czerwoną farbą... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Rzeczywiście to spory nietakt bo nie dość, że waga nie ta, to jeszcze zła data i zdjęcie śp. Lecha Kaczyńskiego jeśli dobrze widzę. Natomiast skoro już ruszamy ten temat to śp. Lech Kaczyński mówił, że będzie bronić niepodległej Polski a tego nie zrobił podpisując traktat lizboński, PiS za tym głosował więc chyba nie ma o czym więcej mówić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co drozdzik ci nie pasuje? Sprzedali Polskę UE czy nie? Oddaliśmy swoją niepodległość jakimś mądrym głowom z Brukseli więc nie wiem czego ty bronisz. I tu kolejny problem PiSu, oni są niby inni, lepsi ale jak przychodzi co do czego to głosują za Uniami, Traktatami lizbońskimi itd.
Przecież to jest paradoks, że mówi się o Polsce niepodległej o tym, że tracimy suwerenność i jednocześnie się wpada w ramiona okupanta, który nam stanowi prawo. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głosowałeś w referendum za czy przeciw? Chciał PiS ustawy kompetencyjnej żeby niekorzystne wymogi ue móc blokować? Kto się nie zgodził? Unia jest po to żeby można było stawiać warunki Rosji. Jako całość, jesteś w stanie to pojąć?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja byłem za młody kot żeby w referendum brać udział ale nie rozumiem ciebie. To, że koś nie zagłosował na PiS lub za mało osób wyraziło sprzeciw wobec UE w referendum to nie zwalnia PiSu z odpowiedzialności za swoje czyny. Fajną sobie wymówkę znalazłeś "nie głosowało zbyt dużo osób na PiS więc się walcie i błędy PiSu się nie liczą bo nie mieli wystarczającej siły".
Jakie warunki Rosji chcesz stawiać? Co my im za warunki stawiamy niby? I co mi z tego, że jestem obywatelem wielkiej UE i mogę podskoczyć Rosji skoro mnie dymają koledzy z Berlina, Paryża i Brukseli. Trochę toksyczne to twoje rozumowanie. Straszysz jakąś Rosją a firmujesz swoją osobą oddanie się drugiemu okupantowi, śmieszne. Prawda jest taka, że czy byśmy się czepili Rosji czy UE to jesteśmy w ich grze pionkami, takimi zabawkami, którymi oni się bawią i tylko pójście drogą silnej, niepodległej Polski jest dla nas korzystne. Inna sprawa jak to osiągnąć ale to nie temat tej rozmowy. Ty tak gadasz jak komuchy. Oni ans wyzwolili spod jarzma faszystów a teraz UE nam pomaga w przeciwstawieniu się Rosji. ![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czym się ta siła ma przejawiać. Nie mamy nic ani gospodarki ,ani przemysłu ani armii . Pozostając sami ,jesteśmy skazani na pożarcie,a jak mam wybierać UE czy Rusków ,to wole mimo wielu negatywnych uwarunkowań UE.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Chodzi o to, żeby dać szansę się Polsce rozwijać. Nie trzeba chyba mówić że w ue się nie rozwiniemy. ue ani nato nas przed Rosją nie ochroni, nie łudźcie się
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Żeby się Polska mogła rozwijać to trzeba prawdziwych elit ,które by uczciwie i rozsądnie rządziły tym krajem , a nie te same mordy,zgrane karty które rządzą przez 20 lat i doją ile wlezie pod siebie. Z racji tego ,że koryto jest zabetonowane i nie ma szans by tym krajem rządził ktoś komu dobro Polski leży na sercu to sprawa się zamyka i na tym można już skończyć dalsze dywagacje czy lepiej z UE czy nie.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pomijając , że to zdjęcie jakiś analfabeta polityczny zmontował
wg, którego Jarek podpisywał traktat lizboński to bardziej powinien być wklejony Tusk, który podpisuje wszystkie niekorzystne umowy np. pakt fiskalny, który robi z nas niewolników czy zadłuża nas na potęgę. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wysuwasz zbyt daleko idące analizy. Może i Prezes nie podpisywał ale Prezes zagłosował za ratyfikacją i zrobiłby to również wtedy gdyby rządził. Grupa posłów PIS i to chyba nie większość było przeciw - ale kto była za? Prezes ... i brat prezesa.
pakiet klimatyczny to też betka i oczywiście ani prezes ani brat prezesa nie mieli z tym absolutnie nic wspólnego Tak się dziwnie składa, że we wszystkich STRATEGICZNYCH decyzjach czy to zewnątrz krajowych czy wewnątrz krajowych, Prezes zupełnym zbiegiem okoliczności miał i ma wciąż, takie same pomysły jak jego śmiertelni wrogowie.niem Okoliczność ta jednak dla uważnego obserwatora nie jest żadnym zaskoczeń. Głównym problemem bowiem jest to, że Prezes nie ma wcale innych poglądów, prezes po prostu ma innych kolegów
Ostatnio edytowane przez sambo : 17.12.2013 o godz. 21:18.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||||||
W zasadzie jedyna sprawa z dziedziny "dymania", którą niezwłocznie trzeba uregulować, a jest związana z kapitałem zagranicznym, to omijanie podatków przez niektóre sieci handlowe - o ile akurat Biedronka (Jeronimo Martins) płaci podatek dochodowy w dużej kwocie, nawiązuje współpracę przede wszystkim z firmami polskimi, to francuskie i brytyjskie sieci nas w tym momencie faktycznie "dymają". Ale o tym generalnie "się mówi". Nie ma oczywiście rozwiązań idealnych. Zgadzam się z Kowalem, że nie należy mówić o wyjściu z Unii, a raczej co możemy zrobić żeby ta Unia funkcjonowała jeszcze lepiej.
Drogą niepodległego państwa to sobie może iść w Europie Norwegia, która ma takie pokłady ropy i gazu, że dzięki temu kasę na tym zarobioną mogli inwestować i pomnażać, rozwijając inne dziedziny życia państwa, my w 1990 roku mieliśmy absolutnego, gospodarczego trupa i słabe perspektywy na przyszłość. W życiu nie osiągnęlibyśmy tak ogromnego skoku cywilizacyjnego gdyby nie wolny handel z krajami UE, wprowadzenie uregulowań prawnych (porównajcie sobie "współpracę" z US teraz, z tą która była w latach 90-tych, w czasach dzikiego zachodu) i tak dalej. Oczywiście nasza gospodarka się rozwija głównie ze względu na to, że produkujemy dobrze i tanio, co potem eksportujemy, stąd też pensje w wielu dziedzinach są naprawdę niskie, szczególnie na najniższych stanowiskach produkcyjnych, ale jestem pewien, że kwestią czasu jest przejście. Jesteśmy zdolnym narodem, pokazaliśmy to w ostatnich 20 latach na jaki skok stać nasz kraj, stąd wierzę, że będziemy w stanie w końcu zacząć konkurować nie tylko ceną, a również w coraz większym stopniu jakością. Można powiedzieć, że jesteśmy takimi Chińczykami - jeśli chodzi o etapy gospodarczego rozwoju kraju.
pb.pl napisał(a):
bisnode.pl napisał(a):
forbes.pl napisał(a):
forbes.pl napisał(a):
businesweek.com napisał(a):
Armia, zgodzę się, powinna być lepiej uposażona, szczególnie pod kątem floty samolotowej. Tyle, że nie da się finansować wszystkiego i wszystkich. Finansując mocniej armię ucinasz wydatki w innym zakresie. Uznano, że lepiej iść mocno w stronę rozwoju gospodarczego, a mniej w militaria, stąd i takie mamy efekty - coraz lepsza gospodarka i przeciętna armia. Niemniej jednak do 2017 mamy mieć już podstawową ochronę przeciwrakietową i przeciwlotniczą, ma z krajowego Bumaru zostać zakupiony wspomagająco system przeciwlotniczy krótkiego zasięgu POPRAD, uzupełniane będzie również uposażenie w pozostałych zakresach. Trudno powiedzieć, że nic w tym względzie się nie robi.
Powód dlaczego widzą Schetynę jest prosty - ma on pewien kapitał polityczny w narodzie i jego obecność, mimo wszystko zwiększyłaby szanse w najbliższych wyborach. Co nie znaczy, że mi się to podoba i faktycznie, teoria o spadochronie stałaby się faktem.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 18.12.2013 o godz. 13:02.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Przegląd Tygodnia w Klubie Ronina - Ziemkiewicz m.in. o tym, co robił na konwencji Gowina: : http://www.youtube.com/watch?v=vnMEoJDpybU
Ostatnio edytowane przez DonaltTSSk : 18.12.2013 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Nasza armia dopiero raczkuje z marketingiem, bo przez lata ciążyło na niej brzemie filmu Samowolka. Teraz w Armii technicznie wydają się być większe możliwości. Ostatnio media donoszą o Rosyjskich Iskanderach (rakiety średniego zasięgu) pod polską granicą (zwłaszcza, że były tam od lat), próbując odgryźć się za wywalenie pieszczocha salonu gen. Skrzypczaka, który na sprzęcie owszem się zna, ale przetargów prowadzić nie umie i pisze debilne listy do oferentów. Armia będzie wtedy mocna jak będzie produkowany dobrej jakości polski sprzęt, wówczas można to kupować do armii a nie jakieś przehulane F16 i żydowskie zestawy antyrakietowe nafaszerowane szpiegowską elektroniką. Zadajcie sobie pytanie czy Amerykanie sprzedaliby Lockheeda, Grummana, General Dunamics, Colta. Poza tym, nie uczestniczymy w takich konfliktach aby u nas to lobby było tak mocne, jak nam się uda sprzedać 500 czołgów do Indii to jest sukces, że w kazdym dzienniku o tym mówią. Jakby u nas był wojenny rynek to byłby przemysł. Nie zapominajcie, że lewacka Europa brzydzi się wojną i woli produkować sztuczne kutasy i cipki w Chinach aby edukować wyemancypowaną i świadomą swojej seksualności młodzież w wieku przedszkolnym. Tak chłopcy zamiast biegać za piłką w europie albo bawić się w wojnę, będą ubierać genderowe sukienki walić konika w wieku 6 lat albo stymulować kolegę analnie aby poznać powszechne praktyki seksualne. Trochę mnie poniosło - taka jest prawda, że do wojska jak coś to musi iść facet a nie .... w sukience w rejbanach z grzywką i ciasnych spodenkach. Po co rozwijać armię jak wokół banda cip Ludzie poniżej 18 roku zycia w rodzaju męskim to chyba zamierający gatunek. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|