The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2013, 00:24
krasny napisał(a):Wyświetl post
Skoro uważacie że Małecki bardziej zasługuje na grę niż Guerrier, Boguski czy Sarki to widocznie potraficie ocenić jego obecną formę lepiej niż Smuda.
nie powiedziałem, że zasługuje bardziej na gre od tych, których wymieniłeś, nie powiedziałem, że jest od nich lepszy. Powiedziałem, że trzeba dać mu szanse grać dluzej niż 10 minut i nie mam tu na mysli minut 15
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.12.2013, 11:30
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałem, że trzeba dać mu szanse grać dluzej niż 10 minut i nie mam tu na mysli minut 15
Kolejny... Czy ty się w ogóle interesujesz tą Wisłą? Czy jesteś jakiś przytrzymany i masz poważne problemy z matematyką? Małecki do 10. kolejki wychodził w pierwszym składzie, większość rozgrywając w pełnym wymiarze czasowym. Później grywał po 25-30 minut, aż w ostatnich trzech kolejkach stanęło na 10-15. (czyli i tak o jakieś 10-15 za dużo...)
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=7436&id_sezon=83
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.12.2013, 11:52
a może zainteresujemy sie kilkoma zawodnikami z Ludogorca którzy dobrze sobie radzą w LE . Bułagarzy są chyba w naszym zasięgu finansowym
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2013, 11:55
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Kolejny... Czy ty się w ogóle interesujesz tą Wisłą? Czy jesteś jakiś przytrzymany i masz poważne problemy z matematyką? Małecki do 10. kolejki wychodził w pierwszym składzie, większość rozgrywając w pełnym wymiarze czasowym. Później grywał po 25-30 minut, aż w ostatnich trzech kolejkach stanęło na 10-15. (czyli i tak o jakieś 10-15 za dużo...)
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=7436&id_sezon=83
a co to Wisła ? ... jak widac Ty masz problemy z matematyką bo nie do 10 a do 9
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.12.2013, 12:54
a co to Wisła ? ... jak widac Ty masz problemy z matematyką bo nie do 10 a do 9
Ale go zjechałeś, myślę, że się nie podniesie po tak ciętej ripoście.
Prawdę ci powiedział, bo głupio napisałeś, to nie odgryzaj się jeszcze głupiej.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.12.2013, 13:57
Po tym co mówi Smuda wychodzi na to, ze Mały sam chce odejść.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.12.2013, 17:04
Smuda różne bzdury wypowiada, w dodatku w łamanym polskim. W emitowanym właśnie przerywniku w canal+ stwierdził, że w Poznaniu ....wspóżył z każdym.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.12.2013, 17:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Smuda różne bzdury wypowiada, w dodatku w łamanym polskim. W emitowanym właśnie przerywniku w canal+ stwierdził, że w Poznaniu ....wspóżył z każdym.
Co innego przejęzyczenie które każdemu może się zdarzyć ( właśnie przypomniał mi się mecz piłki ręcznej w którym komentator wspominał o dwu-minetowej karze ) a co innego jak mówi wprost ,że dany zawodnik chce odejść . Czy wymyśliłby to sobie jakby nic nie było na rzeczy ? Bez przesady , Patryk widocznie źle się czuje w obecnym zespole i chętnie zmieni otoczenie z korzyścią również dla siebie(czy z korzyścią to się dopiero okaże ) . Może w innym klubie gdzie będzie najemnikiem będzie w stanie grać na większym luzie , nie będzie ciążyła na nim taka presja i tam się odnajdzie ,i tego trzeba Małemu życzyć .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 14.12.2013 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
Roszek
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.12.2013, 08:31
Przypomnienie o bzdurach opowiadanych przez Smude ponad 2 lata temu:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...?ticaid=111d81, więc to co Smuda mówi a rzeczywistość to 2 różne rzeczy.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.12.2013, 10:40
Bardziej martiwące jest to co powiedział przed Pogonią:

Wisła nie ma komfortu szerokiej kadry i odejście z niej kogokolwiek będzie osłabieniem zespołu. - Na dzień dzisiejszy my nie możemy rezygnować z żadnego zawodnika, sami wiecie jaka jest kadra - przypomina Smuda. - Zobaczymy, czy uda się kogoś ściągnąć na nowy sezon czy nie, będziemy się starali. Ja myślę, że więcej niż 2-3 zawodników nie sprowadzimy. Ten zespół się nie zmieni, musimy bazować na tych dziesięciu, którzy bez przerwy grają. Ale może też ktoś odejść, musimy to brać pod uwagę.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.12.2013, 10:54
art napisał(a):Wyświetl post

Wisła nie ma komfortu szerokiej kadry i odejście z niej kogokolwiek będzie osłabieniem zespołu. - Na dzień dzisiejszy my nie możemy rezygnować z żadnego zawodnika, sami wiecie jaka jest kadra - przypomina Smuda. - Zobaczymy, czy uda się kogoś ściągnąć na nowy sezon czy nie, będziemy się starali. Ja myślę, że więcej niż 2-3 zawodników nie sprowadzimy. Ten zespół się nie zmieni, musimy bazować na tych dziesięciu, którzy bez przerwy grają. Ale może też ktoś odejść, musimy to brać pod uwagę.
Najważniejsze żebyśmy wyszli na prostą pod względem finansów , jak nie ma kasy to nie można się spodziewać wzmocnień na miarę Mistrzostwa - czy ono jest możliwe ? Jeśli na wiosnę nie będzie żadnych kontuzji , piłkarze przygotują się równie dobrze co przed rundą jesienną , gra ulegnie jeszcze poprawie , będzie większa systematyczność jeśli chodzi o dobre mecze a nie przeplatanie słabych z lepszymi to możemy popsuć nieco krwi Warszawce ale co jeśli trafią się dwie-trzy poważniejsze kontuzje , paru piłkarzy zjedzie nieco z formą , u głównych rywali do Mistrzostwa nie będzie tyle urazów ? Wg mnie miejsce na podium będzie w tym sezonie tak realnie patrząc bardzo dobrym wynikiem .

Zresztą słowa Bednarza o ewentualnych wzmocnieniach mówią wszystko:
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...mpaign=firefox
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.12.2013 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.12.2013, 11:26
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie miejsce na podium będzie w tym sezonie tak realnie patrząc bardzo dobrym wynikiem
Zgadzam się z przedmówcą w 1906%. Zakładam, że każdy po cichu myśli sobie, że pudło to fajna rzecz, a najwyższe miejsce na pudle to nasze naturalne miejsce.
Niestety - IMHO i patrząc z perspektywy stanu obecnego - niech nas Ręka Boska broni przed europejskimi pucharami w następnym sezonie...
Niech klub spłaci długi, wzmocni się kadrowo, wtedy można myśleć o pucharach...
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.12.2013, 12:36
art napisał(a):Wyświetl post

Czyli była kasa na 4 transfery zimą, teraz nie sprowadzimy więcej niż 3 (a może 2?) a dzisiejszy wywiad z Bednarzem wskazuje na to, że wzmocnieniami będą Czekaj, Nalepa i Uryga...
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.12.2013, 12:37
Macie racje, ale z perspektywy tego jak już przedstawiają Nas media miejsce poza podium zostanie sprzedane jako Nasz porażka niestety. A kolejny rok z słabą prasą nie przyciągnie tak potrzebnych sponsorów o których wspomina Bednarz.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 15.12.2013, 13:53
W takim razie nie wiem po co było to gadanie o "4 transferach z wyższej półki", skoro znowu będzie tak samo jak przez ostatnie 2 lata...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2013, 14:18
Stelio napisał(a):Wyświetl post
W takim razie nie wiem po co było to gadanie o "4 transferach z wyższej półki", skoro znowu będzie tak samo jak przez ostatnie 2 lata...
Po pierwsze primo: Smuda słynie z gadania głupot, więc do jego słów i zapowiedzi podchodziłbym z dystansem.

Po drugie primo ultimo: Nawet jeżeli słowa o 4 wzmocnieniach były prawdziwe, to podobno w piątek trener spotkał się z Bossem, gdzie wszystko mogło obrócić się o 180 stopni. Celem na ten sezon było dostanie się do pierwszej 8 i Cupiał mógł stwierdzić, że tym składem da się to zrobić.

Reasumując: Nie ma co się napalać, bo takie zapowiedzi słyszymy co okienko od kilku lat. Łykacie każde słowo, a potem jest wielki płacz i zdziwienie. Darujcie sobie wpisy o Olkowskich, Nakoulmach, Quintanach, Starzyńskich, Murawskich czy innych Masłowskich. To nie jest FM.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 15.12.2013 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 15.12.2013, 18:03
17 grudnia jest spotkanie z ''Łysym'' - może coś powie więcej
Znowu się zawiodłem. Było gadanie o 4 fajnych transferach ; pomyślałem : o fajnie, 4 transfery przy naszych wynikach moze dużo zdziałać i można się spokojnie bić o pierwszą ''trójkę'' . Teraz sie okazuje że transfery będą dwa- max 3 ... Wreszcie się okaże że będzie 1 .
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 15.12.2013, 18:54
Powiem tak 1 zawodnik Daniel Klarić ( przepraszam jeśli pomyliłem pisownie nazwiska) jest już nasz , a z niego może być pożytek już po przerwie bo znając trenera Smude on raczej kota w worku nie bierze jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ale Klarić chyba był wolnym zawodnikiem i nic za niego nie płacimy tylko kontrakt i teraz 3 zawodników jeszcze to razem 4 nowe siły to nie tylko 4 piłkarzy więcej ale także motywacja dla naszych obecnych żeby dawali z siebie jeszcze więcej bo trzeba walczyć nadal o miejsce w składzie , pozostaje jeszcze Mały jeśli odejdzie to może wpadnie jakieś 200 - 300 k ale jeśli zostanie to może nas zaskoczyć pozytywnie w przyszłym roku
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.12.2013, 19:06
Plotki, pomysły... Gdybyśmy (wiem wiem, jesteśmy biedni...) mogli mu dać przyzwoity kontrakt (może tak 150k-180k euro/sezon) to byłoby fajnie... Byłaby podpora dla Pawła... Chociaż pewnie zgarnie go Austria albo Salzburg

http://www.transfermarkt.de/de/phili...ler_59196.html

Podobnie ten pan, liga austriacka nie jest taka słaba, chociaż fakt faktem - ich kluby są znacznie bogatsze...

http://www.transfermarkt.de/de/lukas...ler_59054.html

W zasadzie połowa tego Gödig byłaby do wyjęcia, tu pomocnik:

http://www.transfermarkt.de/de/stefa...er_106171.html

I obrońca....

http://www.transfermarkt.de/de/marvi...er_106869.html
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 15.12.2013, 19:30
A ja znalazłem takiego http://www.transfermarkt.pl/pl/aleks...ler_92741.html napastnik
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.12.2013, 11:12
Górnik nie sra kasą, co roku wyprzedaje co ma najlepszego, dać im Burligę i kasę albo niech sobie wybiorą kogo chcą oczywiście w granicach rozsądku

Plizga ma staty, na ławę w sam raz
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2013, 11:38
darean napisał(a):Wyświetl post
A ja znalazłem takiego http://www.transfermarkt.pl/pl/aleks...ler_92741.html napastnik
on ma 22 lata? wyglada jakby mial 2x tyle
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2013, 11:49
z Zagłebia bym tego młodego Boneckiego wyciągnął, ma 18 lat,spory talent na środku pomocy.

Potrzeba nam głodnych sukcesu wilków a nie sytych owiec
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.12.2013 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 17.12.2013, 12:08
Bunoza i Małecki jasno deklarują, że chcą odejść. Może za dwóch udałoby się wyciągnąć jakieś 400-500 tysięcy euro, a do tego pozbyć się dwóch wysokich kontraktów. Myślę, że za tą sumę Bełchatów zgodziłby się oddać braci Mak. Mielibyśmy wtedy skrzydłowego i napastnika.

Do tego Smuda od dawna deklaruje, że nawet jak nikt nie odejdzie, to klub postara się ściągnąć 2-3 zawodników (czyli jakieś fundusze na ich zakup pewnie są). Te pieniądze zainwestowałbym w środkowego pomocnika i lewego obrońcę (Piotr Brożek narazie mnie nie przekonuje...)

Po tym okienku stracilibyśmy Bunoze i Małego, ale pozyskalibyśmy LO, ŚP, LP/PP, N.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.12.2013, 14:15
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Bunoza i Małecki jasno deklarują, że chcą odejść. Może za dwóch udałoby się wyciągnąć jakieś 400-500 tysięcy euro, a do tego pozbyć się dwóch wysokich kontraktów. M......
Za 2 zawodników, którzy do końca czerwca 2014 mają kontrakty i od stycznia mogą podpisać kontrakt z kim zechcą ? Jakby ktoś za nich zapłacił w sumie 100-150 tys euro to byłoby dobrze....

o ile Bunoza może mieć ok. 200 tys euro rocznie - a i tak wątpię, to Małecki tyle z pewnością nie ma, z tymi 2 wysokimi kontraktami więc nie przesadzajmy...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.12.2013, 14:26
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Bunoza i Małecki jasno deklarują, że chcą odejść.
Pokaż mi ich wypowiedź, gdzie tak jasno deklarują, że chcą odejść, a nie będzie mi kur.wa ciśnienia podnosił.
Media bełkot puściły i nawiedzeni kibicu uznają to za najprawdziwszą prawdę.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2013, 14:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Pokaż mi ich wypowiedź, gdzie tak jasno deklarują, że chcą odejść, a nie będzie mi kur.wa ciśnienia podnosił.
No o Małeckim nawet Smuda mówił, że chce odejść więc to chyba prawda

A Bunoza zawsze podkreślał, że chce trafić na zachód, ale deklaracji, że to już ma nastąpić nie było
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.12.2013, 14:52
A Bunoza zawsze podkreślał, że chce trafić na zachód
LOL!
Który kopacz z naszej ligi nie chciałby trafić do jakiegoś dobrego klubu zachodniego?

Takie deklaracje, w jedną i drugą stronę, są g. warte, dopóki się ktoś nie zgłosi.
A jak się zgłosi jakiś np. Arsenal [po choćby Najwiejnieszego z Najwierniejszych], to podpisze w 2 minuty i tyle go widzieli.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 17.12.2013, 15:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie dostrzegłeś wypowiedzi Smudy na temat Małeckiego, to jak inaczej można Cię uświadomić? Z Bunozą też czytałem wywiad (chyba z Przeglądu Sportowego), gdzie wymijająco odpowiadał na temat swojej przyszłości w Wiśle. Wierzysz w to, że Bednarz da mu podwyżkę? A może wierzysz w to, że Bunoza będzie chciał się związać z Wisłą długim kontraktem na tych samych zasadach?

Jeśli o mnie chodzi, to widziałbym Bunozę na dłużej, ale w tym momencie wszystko zależy od decyzji "z góry". Jak dostanie podwyżkę, to może zdecyduje się na pozostanie.

Z tym 400 tysięcy euro za Bunozę i Małego to faktycznie przesadziłem, sorry. Poniosło mnie

P.S Aha, nie jestem nawiedzonym kibicem. Może Ty nim jesteś.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów