The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2012, 10:57
Luu... napisał(a):Wyświetl post

jakieś sprawdzone sushi ? muszę mieć kilka alternatyw
Sakana na Gertrudy - http://sakana.pl/sakana-krakow

Musso na Zwierzynieckiej - http://mussosushi.pl/
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.01.2013, 18:33
Polecacie coś w okoliach stadionu Wawelu (ew. od stadionu Wawelu w stronę Bronowic Małych), tylko tak żeby było otwarte w tygodniu po 20? Ten Kebab24 już mi się przejada powoli (może być inny kebab jeżeli jest w pobliżu). Głównie żeby potrawy były szybkie, sycące i w miarę tanie?
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.08.2013, 22:45
Pytanie bardzo konkretne.

Gdzie w Krakowie zjem w restauracji dobre kluski ziemniaczane i tego typu "mączne" rzeczy? Jest jakaś restauracja śląska? W restauracjach same frykasy, ja chcę coś normalnego
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.11.2013, 22:05
Był ktoś w El Toro na Placu Wolnica ? jak wrażenia i cenny ? bo menu na stronie nie działa.
Ostatnio edytowane przez Luu... : 29.11.2013 o godz. 22:33.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.12.2013, 11:50
https://www.facebook.com/NowyKleparzBurger polecam burgery z tej budki są naprawdę ok
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.12.2013, 14:19
zna ktoś kebab w Krakowie z prawdziwą baraniną albo cielęciną
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.12.2013, 14:28
L U Z N Y napisał(a):Wyświetl post
https://www.facebook.com/NowyKleparzBurger polecam burgery z tej budki są naprawdę ok
Ja podobnie, ALE tylko małe. 6 czy 7zł można dać za tego mniejszego burgera u nich.
Za to wersja max,czyli dla faceta normalna kosztuje już koło 15zł.
Za taką kwotę masz już burgery z Moa,czy z Burgertaty,które są kilka klas lepsze od tego z Nowego Kleparza.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.12.2013, 14:28
Przy dworcu Kraków Płaszów, w "Armenii" zjesz kebaba z prawdziwą baraninką.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.12.2013, 15:19
ted napisał(a):Wyświetl post
zna ktoś kebab w Krakowie z prawdziwą baraniną albo cielęciną
Kalwaryjska zaraz za Rondem Matecznego, po prawej stronie jadąc/idąc w kierunku Korony. Piękny zielony oczojebny LED zaprasza. Jedzenie pierwsza klasa.

El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Ja podobnie, ALE tylko małe. 6 czy 7zł można dać za tego mniejszego burgera u nich.
Za to wersja max,czyli dla faceta normalna kosztuje już koło 15zł.
Za taką kwotę masz już burgery z Moa,czy z Burgertaty,które są kilka klas lepsze od tego z Nowego Kleparza.
Naprawdę nie rozumiem fenomenu MOA, tym bardziej że ceny tam są na poziomie europejskim...

Za dużo lepsze pieniądze można zjeść podobne (o ile nie lepsze) burgery na Kupa 10 (Kazimierz), w Corner Burgerze (chyba większy burger niż w Moa), czy wspominanym TataB. na Krupniczej.

Odradzam z kolei LoveKrove. Ceny dla turystów niemieckich, a sam burger jakością nie powala.
Ostatnio edytowane przez hunter : 13.12.2013 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.12.2013, 09:56
Na czarnowiejskiej jest pizzeria olimp (na pietrze) natomiast na parterze jest kebab, makaron i inne duperele. Polecam kebaba 9zł ale jak zrobi taka sympatyczna blondynka to nie da się zjeść (jak ktoś jest wariatem 70kg to prawdopodobnie bedzie miał spore problemy z wciśnięciem go).
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.12.2013, 21:47
Nie wiem czy wymienialiście ale super zapiekanki sa na petli na Widoku. Sa dwie budki wiec dokladnie chodzi o ta blizej bukmachera. Jesli stoicie miedzy jedna a druga to ta po prawej. 5 zl zapiekanka z ketchupem
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.12.2013, 12:01
Odnośnie pizzerii to nieopodal Olimpu na Czarnowiejskiej tylko że po drugiej stronie skrzyżowania pizzeria CapriNew. Pizza, sosy rewelacja.
Oraz Gospoda na Woli na Królowej Jadwigi serwuje świetne pierogi, ogólnie takie domowe jedzenie, konkretne porcje.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
robert!!!1906
Member

Od: 01.2008

Stary 18.12.2013, 12:26
Polecam hallo pizza z ulicy dobrego pasterza super pizze,golonko,sałatki,lazanie.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2013, 17:03
A jakie byscie knajpki poleciliw okolicy Rynku/Kazimierza, aby mozna bylo zjesc obiad tak w kilka osob? Nie zadne pizzerie, jakis zroznicowany jadlospis. Kolacja pracownicza, wiec cena za bardzo nie gra roli
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.12.2013, 20:01
Bombonierka i Starka na kazimierzu. Pierwsza na Meiselsa druga na Jozefa. W pierwszej ladne wnetrze nowoczesne i jasne. Dobre jedzenie i ladne dziewczyny jako kelnerki. W drugiej rowniez dobre jedzenie ale uwage zwraca wybor wodeczek i klimatyczne wnetrze
Ostatnio edytowane przez alterego : 28.12.2013 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.12.2013, 20:35
dzieki, pogooglałem, obie wyglądają naprawdę przyjemnie
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
MałyTSW
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.12.2013, 21:04
Odnośnie żarła, mi osobiście najbardziej podchodzi:

*pizzeria Długa 18 (bardzo krótki czas oczekiwania, pizza smaczna)
*pizzeria Franco (bardzo dobre ciasto!)
*kebabownia na Karmelickiej (jak idzie się ul. Garbarską, to skręcamy w lewo, idziemy kawałeczek, przechodzimy na drugą stronę ulicy i jest! No i mają baraninę (ale czy to 100% baranina to nie wiem, ważne że smakuje jak trzeba)

Zazwyczaj gotuję sobie sam, w mieszkaniu, ale jak już trzeba to wybieram 1 z 3 powyższych opcji.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez MałyTSW : 28.12.2013 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 28.12.2013, 22:10
Patrzac na trzy podane przez Ciebie lokale dochodze do wniosku, ze swoim nickiem leczysz chyba jakies kompleksy
Odpowiedz cytując
MałyTSW
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.12.2013, 22:27
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Patrzac na trzy podane przez Ciebie lokale dochodze do wniosku, ze swoim nickiem leczysz chyba jakies kompleksy
Pasuje zejść trochę z masy, to fakt
Ale to tak okazjonalnie się tam stołuję, żeby nie było
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 03.02.2014, 14:02
Dwie fajne kanjpy trafiły mi się tydzień po tygodniu.

Najpierw Tao by Zen przy kładce po stronie Kazimierza.

Super zupa tajska, daje ognia, taka jak powinna być. Zielonych rzeczy tyle że chyba w miesiącu tyle nie jadam ile tam było. Jak pietruszki nie lubię to w tej zupie idealna. Nawet zwykła zupa Miso też bardzo dobra. Ogólnie bardzo fajna kuchnia.

A druga restauracja, w gruncie rzeczy hit. Gdyby to było w KRK to top miejsce.

Znajduje się w Wadowicach!!! Bread&Milk. Super tanio nie jest, dość długo czekałem ale wystrój, jedzenie i atmosfera bardzo dobra. Wnętrze jak wycięte z Dobrego Wnętrza, kuchnia ze świeżych produktów. Dostajesz sałatę to czuć że świeżutka. Zjadłem zupę coś ala gulasz, ale fajny, pikantny, mięso mięciutkie, zielenina i warzywa, twarde i aromatyczne! Super. Do tego kanapka z wypiekanego na miejscu chleba. Wielka i smaczna, ogórki chyba piklowane, musztarda francuska, rostbef.

Szkoda że tak daleko bo często bym wpadał. Ale zrobić taką restaurację w bądź co bądź w małym miasteczku (bez urazy) to naprawdę sztuka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.02.2014, 23:28
Był ktoś w tym nowym chińczyku na Wadowickiej? Jakieś opinie? Podobno zamiast Hong Long ma być teraz Mekong. Rewolucja tylko z nazwy?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.03.2014, 11:08
Żeby nie rozpierdzielać tematu piłkarskiego

Eraziel napisał(a):Wyświetl post
To jeszcze temat o naszych piłkarzach czy wątek kulinarny?

P.S. gdzie w Krakowie można zjeść dobrego kebaba?

Ja niezmiennie wpieprzam na Siennej - Krakowska Koliba - u góry kebab a na dole knajpa góralska z baaardzo tanim piwem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.03.2014, 11:30
Ostatnio otwarli na Basztowej w drodze z przystanku w stronę Placu Matejki, Nazywa się Efes i kebab w cieście bardzo ciekawy bo placek jest bardziej suchy, sam nie wiem jak to określić.

W zeszłym tygodniu z ulotką z ich menu która jest do wzięcia obok wejścia była promocja 2 za 1. Mają baraninę.

Aha kebab z czerwoną kapustą, smak trochę jak w draculi z szewskiej sprzed 10 lat
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.03.2014, 12:08
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio otwarli na Basztowej w drodze z przystanku w stronę Placu Matejki, Nazywa się Efes i kebab w cieście bardzo ciekawy bo placek jest bardziej suchy, sam nie wiem jak to określić.

W zeszłym tygodniu z ulotką z ich menu która jest do wzięcia obok wejścia była promocja 2 za 1. Mają baraninę.

Aha kebab z czerwoną kapustą, smak trochę jak w draculi z szewskiej sprzed 10 lat
.

Siedze w temacie kebabow i powiem wam jedno, zaden kebab w krakowie nie ma typowego kebaba z baraniny, jest to mieso wolowo baranie z tym ze baraniny jest tak okolo siedmiu do dziesieciu procent. To mieso jest doprawione w specyficzny sposob dlatego kazdy mysli ze je prawdziwa baranine. mieso baranie jest cholernie drogie wiec nie oplacalne na nasz rynek. Producentow kebaba jest w polsce stosunkowo malo a ja pracuje w firmie ktora zajmuje sie produkcja takiego miesa i zadna z firm nie ma miesa typowo baraniego.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.03.2014, 20:11
a powiedz czy u Ciebie w firmie np. przez Ciebie można kupić jakiegoś takiego małego kebabika powiedzmy 3 kg żeby go pociachać i do zamrażalnika ewentualnie już gotową krajankę mrożoną? Nie musi być oficjalnie zapakowana
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.08.2014, 18:57
poleci ktoś dobrego kebaba w podgórzu ew. kazimierz? bo ostatnio coraz trudniej dobrego dostac, prócz żarełka w hucie i u śwagra
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 19.08.2014, 19:46
Co wy macie z tym szwagrem? Wczoraj zachecony zjadlem i oprocz tego ze najebane miecha (ok miecho smaczne) jak dla swini. Ani sie tego jesc nie da po ludzku, pita przecietna. Takie wrazenia po jedzeniu na Karmelickiej.

Na Kazimierzu jadlem spoko kebsa na Wawrzynca juz prawie przy Starowislnej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.08.2014, 20:18
Kebab i kebab... A bigosik, fasolka po bretońsku? Można w ogóle w Krakowie zjeść coś takiego dobrej jakości?
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.08.2014, 20:33
W Barach mlecznych

wiślakcb: Zgadzam się na Podchorążych bardzo dobry kebab
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.08.2014, 20:50
MatMario napisał(a):Wyświetl post

Na Kazimierzu jadlem spoko kebsa na Wawrzynca juz prawie przy Starowislnej.
Sami Am Am czy jakoś tak. Bracia Syryjczycy ( czy Libanczycy) to prowadzą i jest ok. Nie zmienia to faktu, że kebab w Polsce ma się nijak do kebaba. Oni akurat przynajmniej idą w dobrym kierunku ale bez prawdziwych składników to nigdy nie będzie to.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów