|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Na ten moment w Wiśle są dwa problemy które mnie Bardzo Bolą i też zaczynahą się na "B", czyli Burliga i Boguski i jeżeli są to nasi podstawowi zawodnicy to na ich pozycje w pierwszej kolejności chciałbym wzmocnień.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Burlige to jeszcze można przeboleć bo facet przynajmniej umie sobie w niektórych sytuacjach radzić, ale Boguś to mega drewno i wczoraj w meczu z amicą pokazał że w najproszych sytuacjach nie umiał sobie poradzić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przede wszystkim mnie u Boguskiego denerwuje ta walka na alibi. Każde doskoczenie do przeciwnika, walka w powietrzu itp. jest jedynie pozorowane. Gość nie nadaje się do gry jeżeli zachowuje się na boisku jak pi....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja do niedawna tez krytykowałem Boguskiego, ale wczoraj akurat pokazał się z dobrej strony.
Miał kilka udanych odbiorów i trochę fajnych zagrań do przodu. Bądźcie troche obiektywni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na bezrybiu i rak ryba. Boguski się stara, daje z siebie wszystko, ale jego wszystko, to za mało. Byłbym spokojniejszy, gdyby w przyszłości był solidnym zmiennikiem kogoś bardziej utalentowanego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
bądź obiektywny jak go robili na szaro na prawej stronie, jak wypychali go do linii, a on bezradnie nic, wybijał w kosmos pod presją którą sam tworzył
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkich naszych wypychali.
A zapamiętałem akurat sytuację gdy krzywo ostrzyżony próbował sie przedrzeć stroną Boguskiego, doszedł z pilką prawie do linii końcowej, tam dopadł go Boguski, przepchnął, obrócił i wyszedł przed krzywo ostrzyżonego z piłką u nogi podając ją natychmiast do drugiej linii. Więc doskoczenie do przeciwnika nie było żadnym pozorowaniem, ale rzeczywistą i czesto skuteczną walką. Powtarzam: ogólnie nie jestem fanem Bogusia i uważam, że w jego miejsce potrzebny jest ktoś silniejszy i lepszy technicznie, ale nie zamykam oczu na jego dobre zagrania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Oficjalna pisze że na dzisiaj trenowali 2 testowani bramkarze i obrońca z Nigerii. Nie wie ktoś co się dzieje z testowanymi: napastnikiem z Chorwacji i tym Haitańczykiem ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do napastnika z Chorwacji to podobno pomyślnie przeszedł testy medyczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
serio ?
![]() 10 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
info za jednym z wiślackich portali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widze sensu w sprowadzaniu 28 letniego Argentynczyka, ktory nigdy nie gral w Europie. Przypomina mi sie od razu transfer Cabrala do Legii, ktory jednak przychodzil z duzo lepszego klubu i zanim sie zaaklimatyzowal to sie sezon skonczyl. Zanim ten gosc z Peru sie dostosuje do grania w naszej lidze to zacznie obowiazywac limit na graczy spoza UE i trzeba bedzie rozwiazywac kontrakt.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Powiem tak, jeżeli będzie mu się chciało, to na polską ligę spokojnie wystarczy, ma wszystko, szybkość technikę i siłę, mimo niskiego wzrostu (na filmiku widać, że nie daje sobie w kasze dmuchać)... na moje drugi Quintana natomiast inną sprawą jest, czy to jest realne zainteresowanie, czy wymysł pismaków ? ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tu jeszcze trochę o testowanym:
Wisła Kraków. Paweł Kieszek o testowanym Nigeryjczyku. "Brat bliźniak Sarkiego" http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ryjczyku_.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
A limit na dwóch obcokrajowców będzie obowiązywał w pierwszej jedenastce a nie w całym zespole , możemy mięc nawet 10 obcokrajowców |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście masz rację, młodego zawodnika łatwiej ukształtować piłkarsko, natomiast ja bym nie skreślał kogoś tylko dlatego, że jest w podeszłym jak na piłkarza wieku i niczego nowego się nie nauczy... za tym Argentyńczykiem przemawiają statystyki i przede wszystkim umiejętności czysto piłkarskie a jak sam wiesz na naszą ligę to może z powodzeniem wystarczyć.... to jest polska liga, tu zawodnik z peryferii hiszpańskiej piłki zostaje gwiazdą...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=uI-UhNcOh3A
Tak, tak. To tylko video i nie ma się czym podniecać, ale kilka zagrań robi wrażenie (chociaż całego nie oglądałem). ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.12.2013 o godz. 13:11.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skoro ma wejść limit obcokrajowców spoza unii to nie wiem czy jest sens pozbywania sie Małego bo za młodych Polaków trzeba duuuzo płacić a nasz skauting działa średnio
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.12.2013 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to pewnie naszą lige czeka zalew tanich Łotyszy, Litwinów,Estończyków Słowaków, Słoweńców czy w ostateczności Czechów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
wydaje mi się, że podobny filmik można by zmontować z 99 % piłkarzy poruszających się po boiskach I ligi a nawet mnie z 7 lat grania na poziomie A-klasy. Chyba, że ja się nie znam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
emjot, a pamiętasz Gerarda Bieszczad? To może i się znajdzie Messi Yutuba, choć nazwisko sugerowałoby raczej pochodzenie afrykańskie...hmm... Nigeria?
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na pewno tak będzie. Ta cała zmiana przepisów to moim zdaniem kretyństwo. Poziom ligi przez to spadnie bo zamiast pozyskać reprezentanta takiego Haiti, czy solidnego Serba lub Brazylijczyka, będziemy oglądać zalew Słowaków z drugiego sortu. Na młodzież czy Polaków z niższych lig nikt rozsądny w większej ilości nie postawi. No chyba, że marzy mu się spadek z ligi (casus Cracovii sprzed 2 lat czy Bełchatowa z zeszłego sezonu). Boniek tym przepisem jeszcze bardziej pogrąża bidne polskie kluby, którym teraz jeszcze trudniej będzie o dobry rezultat w europejskich pucharach.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Te przepisy nie mają żadnego przełożenia na szkolenie młodzieży. Młody polski piłkarz nie jest traktowany jak piąte koło u wozu. Kiepski piłkarz już tak. Dobry zawodnik zawsze da sobie rade, a dla tych którzy nie mają umiejętności i twardej psychiki nie ma miejsca w zawodowej piłce. Taka jest rzeczywistość.
Część polskich klubów od jakiegoś już czasu przyzwoicie szkoli młodzież (Legia, Lech Zagłębie, Lechia) i lepiej już raczej nie będzie (względy finansowe). Efekty na razie mają mizerne bo na korzyści trzeba czekać długimi latami. Nikt nie zacznie nagle budować wielkiej akademii i czekać kilkanaście lat na efekty bo w tym roku zmieniły się przepisy. Będą dominować doraźne działania takie jak pozyskiwanie tanich zawodników z paszportem UE i zatrudnianie doświadczonych polskich piłkarzy w podeszłym wieku. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|