The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 17:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że bohater, potrafił się postawić komuszej bandzie już wtedy, a nie jak niektórzy włazić jej w tyłek do dzisiaj. Tak oskarżał, żeby sąd mógł/musiał uniewinnić. Łapiesz. Podaj inny przykład kiedy oskarżał w procesie politycznym.

A niby dlaczego? Słyszałeś historię Szawła? PiS tych którzy uznają swój błąd, posypią głowę i będą chcieli odkupić winy musi wspierać. Tak zachowuje się katolik. Nie stoi to w żadnym stopniu w sprzeczności z chęcią piętnowania tych którzy w tamtych czasach wspierali reżim i do dziś się tym szczycą, nawet nie myśląc o wyrażeniu skruchy.
Delikatnie mówiąc zbytnio się zapędzasz. Bohaterowie wówczas inaczej reagowali. Nie zamierzam go osądzać. ale nic nie zmieni faktu, że co najmniej kilka razy skłamał w swojej sprawie.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nikogo nie obrzucam błotem ,tylko jak to się ma do partii ,która od 20 lat mówi o lustracji. Jej brak to podobno rak który toczy Polskę wg PISu , a sami mają w szeregach PZPRowców, sedziów z PRL np. Kryże czy prokuratora z PRL Piotrowicza, który nie wiem czy był nieudolny ,ale jak sporządzał akty oskarżenia wobec opozycjonistów ,to wiadomo po której stał stronie. Czyli co do PISu słowa i deklaracje jedno ,a praktyka drugie...
Oczywiście, że obrzucasz błotem. Zarzuciłeś gościowi, że wtrącał opozycjonistów do więzienia co okazuje się być wielkim łgarstwem. Może nie masz świadomości ale to jest pomówienie.

A nie prościej było nie stawiać zarzutów ,niż stawiać rzekomo takie zarzuty ,żeby Sąd uniewinnił? Biedak się musiał gimnastykować ,gdyż tak naprawdę wg ciebie to on bronił tych opozycjonistów ,stawiając celowo nie trzymające się kupy zarzuty. Takie bajki to niech sobie opowiadają na spotkaniach PISu, prawda jest taka ,że koleś się przez ileś lat świetnie czuł jako prokurator w PRL i świetnie się czuł jako prokurator w III RP ,modelowy przykład z czym PIS rzekomo chce walczyć za pomocą lustracji ,tymczasem sam w swoim gronie ma takich członków..
Nie prościej. Prokuratorów stawiających zarzuty było kilku oprócz Bryka i Piotrowskiego, jak widać na poniższej strony nad aktem oskarżenia pracował także prok. Pęcak, w późniejszym okresie także dwaj inni
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....33&sprawa=5218
więc w przypadku gdyby Piotrowicz wycofał się z postawienia zarzutów, mogli go zastąpić pozostali.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 04.12.2013 o godz. 17:52.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.12.2013, 17:57
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście, że obrzucasz błotem. Zarzuciłeś gościowi, że wtrącał opozycjonistów do więzienia co okazuje się być wielkim łgarstwem. Może nie masz świadomości ale to jest pomówienie.

Nie prościej. Prokuratorów stawiających zarzuty było kilku oprócz Bryka i Piotrowskiego, jak widać na poniższej strony nad aktem oskarżenia pracował także prok. Pęcak, w późniejszym okresie także dwaj inni
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....33&sprawa=5218
więc w przypadku gdyby Piotrowicz wycofał się z postawienia zarzutów, mogli go zastąpić pozostali.
Nie wiem gdzie wyczytałeś w mojej wypowiedzi że "wtracał opozycjonistów do wiezienia" napisałem tylko tyle:
"Wczoraj był program Sekielskiego o nim , nie ogladalem niestety od poczatku , ale wypowiadał się opozycjonista ,którego Piotrowicz zamknął zdajsie na 3 miesiace za rozpowszechnianie ulotek"

To mógł się wycofać ,wtedy by się okazał bohaterem ,a nie teraz jakieś odwracanie kota ogonem i bajdurzenie ,ze stawiał tak zarzuty żeby nikogo nie zamkli. Zresztą nie chodzi mi o postawe tego człowieka ,bo generalnie nie mi to oceniać ,tylko mówie o tym w kontekscie tego że PIS ma na sztandarach lustrację ,a jak jest naprawdę to widać po takich przypadkach
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.12.2013, 18:06
Delikatnie mówiąc zbytnio się zapędzasz. Bohaterowie wówczas inaczej reagowali. Nie zamierzam go osądzać. ale nic nie zmieni faktu, że co najmniej kilka razy skłamał w swojej sprawie.
Wiadomo, że przesadzam, ale sam fakt członkostwa w PZPR nie jest moim zdaniem wystarczający żeby kogoś skreślać. Dużo gorsi są tacy którzy w PZPR nie byli, a swoim zachowaniem PZPRowski beton wspierają do dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.12.2013 o godz. 18:11.
Hej Nasz TS !!
JEDREK76
konserwa

Stary 04.12.2013, 18:18
Nie wiem gdzie wyczytałeś w mojej wypowiedzi że "wtracał opozycjonistów do wiezienia" napisałem tylko tyle:
"Wczoraj był program Sekielskiego o nim , nie ogladalem niestety od poczatku , ale wypowiadał się opozycjonista ,którego Piotrowicz zamknął zdajsie na 3 miesiace za rozpowszechnianie ulotek"

To mógł się wycofać ,wtedy by się okazał bohaterem ,a nie teraz jakieś odwracanie kota ogonem i bajdurzenie ,ze stawiał tak zarzuty żeby nikogo nie zamkli. Zresztą nie chodzi mi o postawe tego człowieka ,bo generalnie nie mi to oceniać ,tylko mówie o tym w kontekscie tego że PIS ma na sztandarach lustrację ,a jak jest naprawdę to widać po takich przypadkach
Ty to napisałeś, czy też może ktoś się podszył pod twojego nicka robaczku
Cieszewski prawdopodobni wspolpracował z SB, poseł PIS Piotrowicz był prokuratorem w PRL i zamykał niewinnych opozycjonistów. Gdzie ta Pisowska moralność ? Kaczyński gdzie stało i gdzie stoi ZOMO?
Wyjątkowa żmija z ciebie jest ASie. Przyznam szczerze, że brzydzę się takimi płazami.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.12.2013, 18:37
sanderuss

Cytat:
1) Duzo slow - tresci zadnej. Najnowszy przyklad: projekt rezolucji w sprawie zdrowia reprodukcyjnego i seksualnego piora Edite Estreli. Wcale nie homopropaganda i promocja dewiacji. A takich kwiatkow wychodzacych spod pior euro-komisarzy jest wiecej. Ale oczywiscie to wcale nie promocja skrzywien jest glowna domena lewicowych technokratow - to wszystko powstaje w trosce o nas, w mysl zasady ze ludzie to stado baranow i tylko waskiej kascie myslicieli z Brukseli przysluguje decyzja o tym jak mamy zyc. Wymien nazwe miasta na Moskwe i wypisz wymaluj dostaniesz recepte na system ktory upadl (podobniez) w Kraju Rad.
Cholera, wyjeles mi z ust te slowa. Dokladnie obrazuja twoje posty. W wiedzy merytorycznej potezne luki (jak slusznie zauwazyl Mareq), wiec potokiem slow dawajta.
-------------

Sprobuje wytlumaczyc jeszcze raz.
Ty sobie zyjesz w swoim jupi swiecie twierdzac ze gdyby nie Unia Europejska (niezidentyfikowany obiekt niewiadomego pochodzenia i zarzadzania) to zylibysmy po misjonarsku jak 100 lat temu. Mi sie jednak wydaje ze rewolucja seksualna (nazwijmy to tak) to nie domena UE, tylko domena calej cywilizacji zachodniej. Innymi slowy, rosnace akceptowanie homoseksualizmu nie dotyczy wylacznie krajow Unii Europejskiej, dotyczy praktycznie wszystkich krajow cywilizacji zachodniej.
Takich ktore nie znajduje sie w UE takze. Odcien tolerancyjny UE (na potrzeby dyskusji okresle to tak) jest wynikiem tendencji panujacych w wiekszosci krajow czlonkowskich. Nie odwrotnie. To panstwa czlonkowskie sprawiaja ze Unia ma charakter tolerancyjny, nie Unia sprawia ze panstwa sa tolerancyjne.

Jesli tego nie widzisz, twoj problem. Unia i polityka Unii wobec tych kwestii to tylko i wylacznie odbicie aktualnych tendencji panujacych w Europie. Nie odwrotnie. Przyswoj to sobie.

Cytat:
Dupa Jasiu karuzela. Biegly w ideologi dzucze tez nie jestem mimo wszystko to co widze pozwala mi stwierdzic ze Korei Pln nie najlepiej sie wiedzie.
Rozmawiamy (choc troche) powaznie czy nie? Zaczne (i skoncze bo mi sie nie chce gadac z ignorantem) na tym ze Polska w UE i Polska poza Unia to ten sam system gospodarczy. Korea Polnocna to komunizm. Innymi slowy, od porownania kapitalizm-kapitalizm, jedziesz do porownan kapitalizm-komunizm.

Proste odpowiedzi na zlozone pytania... caly ty. Moze dlatego ze brakuje Ci wiedzy i tylko to jestes w stani czynic, znaczy proste odpowiedzi. Powodzenia.

Cytat:
Mam nie widziec jak od Rzymu poprzez Bruksele, luksemburg, Maastricht po Lizbone coraz wiecej jest wykonywane w celu federalizacji i powstania super-panstwa. Czy trzeba byc bieglym w kazdym poszczegolnym kruczku prawnym aby moc to dostrzec? Chyba nie.
Zaraz, zaraz, zgubilem sie. Co konkretnie masz na mysli? Tobie przeszkadza sama idea integracji europejskiej, z powodow czysto ideologicznych (nie bedzie szwab jadl tym samym widelcem co ja) czy poprostu twierdzisz ze Unia Europejska jest szkodliwa dla Polski?

Jesli to drugie to musisz potrafic uargumentowac dlaczego jest szkodliwa. Rozumiesz? A tego nie potrafisz. Jesli czysto ideologicznie nie odpowiada Ci integracja to okej, ale nie zaslaniaj sie wywodami bez argumentacji na temat szkodliwosci. Slabe to jest.

----------------------
Tyle ode mnie w temacie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.12.2013 o godz. 18:51.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.12.2013, 19:42
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

Zaraz, zaraz, zgubilem sie. Co konkretnie masz na mysli? Tobie przeszkadza sama idea integracji europejskiej, z powodow czysto ideologicznych (nie bedzie szwab jadl tym samym widelcem co ja) czy poprostu twierdzisz ze Unia Europejska jest szkodliwa dla Polski?

Jesli to drugie to musisz potrafic uargumentowac dlaczego jest szkodliwa. Rozumiesz? A tego nie potrafisz. Jesli czysto ideologicznie nie odpowiada Ci integracja to okej, ale nie zaslaniaj sie jakims sowietami, bolszewikami czy per capitami. Slabe to jest.

----------------------
Tyle ode mnie w temacie.
Sorry, że się wtrącę
bo widzę, zatwardziałego zwolennika Unii.
Unia Europejska sama w sobie nie jest szkodliwa dla Polski, tylko socjalizm tejże Unii. Zresztą on jest krzywdzący dla wszystkich krajów Unii... Cypru, Grecji, Hiszpanii i całej 24".
Socjalizm się nie sprawdził nigdzie, to wiemy. Teraz testujemy kolejną odsłonę pt "Unia Europejska" i testujemy równość już nie tylko pod pręgierzem finansowym i społecznym ale moralnym Dzięki temu wszystkim krajom Unii rosną długi Skandynawia to już 50% PKB, o Francji nie mówię, u nas jeszcze nie jest tak źle, ale zacznie się dziać oj zacznie patrz-> OFE(notabene za ten przekręt w normalnym kraju ludzie by wyszli na ulicę i zaczęli rzucać koklajlami z benzyną w parlament ale nie od dziś wiemy, że Polacy to frajerzy i idioci, wolą teatrzyk w tvnie 24).
Unia rozpadnie się jak skończą się pieniądze na "ratowanie bankrutów" czyli na... socjal. Wtedy wasze emerytury to będzie realnie 400 zł albo wcale a wygnagrodzenie 15 000/mc a może i 150 000 albo 150 000 0000 000... ale tylko nominalnie hehe . Zobaczycie SUPER MEGA HIPER Inflację jakiej nie pamiętają nawet za oceanem w latach 20, gospodarka się rozpadnie, będzie bida, no ale wtedy będzie się działo wy wyjdziecie na ulicę i będziecie się domagać pieniędzy których ni mo, bo wyrzucono w błoto dla Cypru Grecji, a potem jeszcze dla kogoś, żeby ratować, oraz na "wyrównywanie szans" na opiekę dla mniej zamożnych(jakie to szlachetne!). Czyli historia zatoczy koło, teoria cyklicznej teorii dziejów nic się nie zmieniła od tysięcy lat, od cesarstwa rzymskiego, bizantyjskiego przez Polskę dzielnicową, Rzeczypospolitą Obojga Narodów, Zjednoczone Niemcy w XIX w, przez ZSRR, aż po Unie Ale to nic złęgo, że coś sie rozpada i znowu łączy pod inną treścią ideologiczną, dopóki walczy się o swoje interesy. Jednak wzbogacą się na tym najmądrzejsi. A na forach będą pisali frajerzy którzy wierzą w ideologię albo ci co mają lewe ręce do własnych interesów czyli inaczej zwał psychopatologiczna autodestrukcja Suma sumarum i tak zagłosujecie na PO/PIS tzn. na socjalistów i ludzi z układu: "Jak okradać ludzi"
Więc wy tu dalej pierdu pierdu o homosiach a wasza kasa idzie się jebać dla nierobów z Południa...

[B]
b) aktualny zastoj w owym podnoszeniu poziomu zycia koreluje z okresem swiatowego spowolnienia gospodarczego, nie z naszym czlonkostwem w UE (2004-2013)
---------------------
Kompletnie nie ogarniam czemu na UE patrzycie jednozerowo (gospodarka). Moim zdaniem integracja Europejska to takze, a moze przede wszystkim, korzysci innego typu, na przyklad korzysci polityczne;
- jako euroregion Rzeczpospolita jest centrum, jako panstwo Rzeczpospolita jest peryferia (chodzi o przeplyw technologii, kapitalu, itd.)
- blisko 70 letni pokoj na kontynencie (a tak mityczna Europa narodow... )
- jako jeden organizm Europa moze wiecej (podzielona szybko zostalaby zwasalizowana gospodarczo przez globalne mocarstwa)
ad b) Lubię gości którzy powtarzają opowiadane przez "ekspertów za kasę" w TV bzdury i nie mają kompletnie pojęcia o ekonomii.
Odpowiedz sobie na proste pytania. Czy chcesz się dokładać do Cypru Grecji Hiszpanii itd? Czy jesteś wstanie im dać pieniądze tylko po to, by ich ratować samemu nie mając co do gara włożyć?. Czy chcesz się dokładać do PKP? Czy chcesz się dokładać do ratowania LOT-u? Czy w końcu chcesz płacić za to, że jakiś urzędnik w stanach dał pozwolenie bankom na to, żeby te dawały BILIONY dolarów kredytów ludziom, którzy nie mieli zdolności kredytowej? Czy Stać cię na to, żeby polski rząd zadłużał ciebie i twoich potomków na POKOLENIA i ryzykował przy tym twoją emeryturą? Jak sobie już odpowiesz NIE w każdym przypadku, to zadaj sobie pytanie czy stać cię na to, żeby to finansować i zanim coś napiszesz - pomyśl najpierw skąd na to brać pieniądze ok? Takie zasady ustalmy, bo ty nie masz pojęcia o ekonomii i myślisz, jak każdy socjalista że pieniądze na drzewach rosną. Proszę cię nie ....... o kryzysach światowych, bo nie masz o tym zielonego pojęcia.

do reszty:
Ja nie ogarniam, jak ktoś zamiast dbać o własne interesy ekonomiczne, kładzie je poniżej jakiś pobudek ideologicznych. To dla mnie niebywałe. Raz, idziesz i beczysz, że ci podatki podnoszą opłaty duże, w sklepach drogo a potem piszesz, że jest fajnie, bo przecież się integrujemy i w ogóle jest super, bo jesteśmy dużym państwem i mamy 400 mln mieszkańców jest miło i spokojnie przyjaźnie i tolerancyjnie!
Nie żal mi ludzi którzy tak myślą, żal mi ludzi, którzy muszą ponosić konsekwencje przez to, że są tacy, którzy tak myślą... wady naszej kochanej demokracji.

Jaroo1- Masz Rację, PIS TO LEWICA GOSPODARCZA! Jeszcze większa od PO, ale wielu nie ma pojęcia o czym mówi, bo nie zna faktów.

Żeby RN mógł stać się koalicjantem to musi najpierw dostać się do parlamentu, a żeby to nastąpiło powinien skupić się na przekonywaniu ludzi do siebie i pokazywaniu różnic dzielących go od rządzącej o sześciu lat "nocnej zmiany". Zamiast tego taki Jaroo1 wpada i udowadnia że PiS to lewica . Zrozum że jedyne co tym zyska to osłabienie całego jedynego "prawicowego" Ruchu Narodowego. Dostał kiedyś pytanie czy wolałby koalicję z PiS czy z PO. Jasno określił że nie ma to dla niego znaczenia, bo to to samo . Więc o czym tu gadać...
I ma rację
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.12.2013 o godz. 20:24.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.12.2013, 19:56

Wyjątkowa żmija z ciebie jest ASie. Przyznam szczerze, że brzydzę się takimi płazami.
Rzeczywiście mój błąd, ale po tych słowach już może nie kontynuujmy tego wątku
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.12.2013, 20:46
Cytat:
Jaroo1- Masz Rację, PIS TO LEWICA GOSPODARCZA! Jeszcze większa od PO, ale wielu nie ma pojęcia o czym mówi, bo nie zna faktów.
Jak nie chcesz być nazwany komuchem albo mieć wątpliwą reputację i być nazywanym "prawicowcem" to odszczekaj póki drozd Cię nie podsumował.

Drozd jeszcze raz pytam. Jak to się dzieje, że siedzisz w tym temacie od kilkunastu (kilkudziesięciu?) miesięcy? Co cię utwierdza w przekonaniu żeby na forum Wisły walczyć z lewakami i komuchami takimi jak ja? No i jak to robisz, że wszystko wiesz, od wszystkiego jesteś ekspertem?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
martin_6
Senior Member

Stary 04.12.2013, 20:55
palikot napisał(a):Wyświetl post
Unia rozpadnie się jak skończą się pieniądze na "ratowanie bankrutów" czyli na... socjal. Wtedy wasze emerytury to będzie realnie 400 zł albo wcale a wygnagrodzenie 15 000/mc a może i 150 000 albo 150 000 0000 000... ale tylko nominalnie hehe . Zobaczycie SUPER MEGA HIPER Inflację jakiej nie pamiętają nawet za oceanem w latach 20, gospodarka się rozpadnie, będzie bida, no ale wtedy będzie się działo wy wyjdziecie na ulicę i będziecie się domagać pieniędzy których ni mo, bo wyrzucono w błoto dla Cypru Grecji, a potem jeszcze dla kogoś, żeby ratować, oraz na "wyrównywanie szans" na opiekę dla mniej zamożnych(jakie to szlachetne!).
To się zdecyduj, czy będzie hiperinflacja, czy nie będzie pieniędzy. Bo jedno drugiemu przeczy trochę

Tak się tylko czepiam głupio, bo sam entuzjastą Unii w obecnej formie nie jestem.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
palikot
Senior Member

Stary 04.12.2013, 21:12
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
To się zdecyduj, czy będzie hiperinflacja, czy nie będzie pieniędzy. Bo jedno drugiemu przeczy trochę

Tak się tylko czepiam głupio, bo sam entuzjastą Unii w obecnej formie nie jestem.

Proszę was, rozumiem, że staracie się sprawiać wrażenie osób, które wiedzą o czym mówią, ale czasami takie wpisy świadczą o tym, że piszą tu dzieci, przez co rozmowa staje się infantylna.
Sprawdźcie czy to o czym piszecie jesteście tego pewni na 100%

panu proponuję zajrzeć do książki i przeczytać definicję:
-Inflacja
-pieniądz w ujęciu realnym i pieniądz w ujęciu nominalnym.
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.12.2013 o godz. 21:22.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Bobek90
Senior Member

Stary 04.12.2013, 21:32
palikot
Cytat:
bo widzę, zatwardziałego zwolennika Unii
W takim raze zle widzisz, Jesli ktos pisze ze ma nadzieje ze Unia to tylko stan przejsciowy (do federacji) to znaczy ze nie jest zatwardzialym zwolennikiem Unii w obecnej formie. Right?

Cytat:
...socjalizm...
Socjalizm, Imperium Rzymskie, socjalizm, historia cywilizacji, socjalizm, bankructwo, socjalizm, anatomia plemnika, socjalizm... Niech zgadne, wyznawca kolibrizmu?

Zacznijmy moze od poczatku, zdefiniuj czym jest dla Ciebie socjalizm.
Nastepnie odpowiedz co ma Unia do tego ze tacy przykladowi hiszpanie w wyborach 2004 wybrali socjaliste Zapatero?

Cytat:
wszystkim krajom Unii rosną długi
Japania i USA to tez socjalizm?

Cytat:
Unia rozpadnie się jak skończą się pieniądze na "ratowanie bankrutów" czyli na... socjal.
No tak, czyli typowe gowno wiem, ale socjalizm w lodowce
Napisze bardzo szczatkowo o Hiszpanii (bo to najwiekszy bankrut strefy Euro). Przed kryzysem nie ma problemu dlugu. Raz byla chyba nawet nadwyzka w budzecie. Pojawia sie kryzys, peka hiszpanska banka budowlana, przychody leca leb na szyje. Pojawia sie wiec problem deficytu. Unia pozycza pieniadze, w zamian Hiszpania ze wszystkich sil stara sie rozwiazac problem deficytu obcinajac wydatki (jak latwo mozna sie domyslic, socjal bardzo ucierpial).

Tyle. Aktualnie sytuacja jest wciaz zla, ale wydaje sie ze najgorsze minelo (gospodarka przeszla z recesji w stagnacje, risk premium znacznie spadlo, deficyt z roku na rok jest mniejszy).

Jak skoncza sie pieniadze na ratowanie, runie swiatowa machina socjalizmu, i nastanie kapitalistyczny raj- daj znac

Cytat:
Lubię gości którzy powtarzają opowiadane przez "ekspertów za kasę" w TV bzdury i nie mają kompletnie pojęcia o ekonomii.
Ja lubie gosci ktorzy powtarzaja bzdury wypowiadane przez Korwina i innych oswieconcyh, oraz uzywaja slowa socjalizm w takim sam sposob w jakim szaman uzywa slowa hokus pokus.

Cytat:
Takie zasady ustalmy, bo ty nie masz pojęcia o ekonomii i myślisz, jak każdy socjalista że pieniądze na drzewach rosną. Proszę cię nie ....... o kryzysach światowych, bo nie masz o tym zielonego pojęcia.
Okej panie od super hiper inflacji, imperium rzymskiego, i poludniowych nierobach. Napisz tak calkiem ekonomicznie (jak na erudyte przystalo) jak doszedles do super hiper duper inflacji i rozpadajacej sie Unii.

Rozumiem ze twoj uprzywilejowany umysl majacy pojecie o ekonomii sam doszedl do tego wniosku. Oswiec Nas, mistrzu. Gdzie, kiedy, dlaczego?
P.S
Postaraj sie w swojej analizie ograniczyc slowo socjalizm, bo przypominasz Drozda i jego lemingi

Cytat:
Nie żal mi ludzi którzy tak myślą, żal mi ludzi, którzy muszą ponosić konsekwencje przez to, że są tacy, którzy tak myślą... wady naszej kochanej demokracji.
No widzisz, a mi zal Chinczykow ktorzy 7 dni w tygodniu po 10 godzin dziennie robia za miske ryzu.

Cytat:
Proszę was, rozumiem, że staracie się sprawiać wrażenie osób, które wiedzą o czym mówią, ale czasami takie wpisy świadczą o tym, że piszą tu dzieci, przez co rozmowa staje się infantylna.
Bardzo typowa gadka u fanbojow Korwina. Oni wiedza, my nie wiemy. Oni maja racje, my nie mamy racji. Oni doszli do prawdy, my zyjemy w jaskini Platona.

Bo Oni zostali oswieceni laska prawdy, powiadam ja wam! Korwin zstapil z Niebia i rzekl, strzezcie sie socjalizmu, albowiem tylko czysty XIX wieczny kapitalizm poprowadzi Was do raju

Sekta.

P.S
Jak takis madry to napisz na czym opierasz swoje teorie Palikocie (naukowo to wyjasnij, zaznaczam), a nie smyrasz sie ja wiem, wy nie wiecie, ja nie powiem, socjalizm. Paranoja!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.12.2013, 21:35
RedIsBad napisał(a):
Mimo że w niedzielnym referendum w Chorwacji zdecydowana większość głosujących opowiedziała się za zdefiniowaniem małżeństwa jako związku kobiety i mężczyzny, premier Zoran Milanovic oświadczył, że wynik referendum nie ma żadnego znaczenia dla zwiększania praw homoseksualistów.

Aż 66% głosujących Chorwatów opowiedziało się przeciw małżeństwom jednopłciowym. A w zasadzie za uznaniem małżeństwa za związek kobiety i mężczyzny, bo tak właśnie było sformułowane – nikt jednak nie miał wątpliwości, że jest to swego rodzaju wyprzedzenie próby wprowadzenia małżeństw homoseksualnych i uniemożliwienie tego. Referendum było zorganizowane przez stowarzyszenie „W imię rodziny”, które zebrało 740 tys. podpisów pod wnioskiem o jego przeprowadzenie. Pytanie w referendum brzmiało – „Czy jesteś za wprowadzeniem do konstytucji definicji małżeństwa, jako związku mężczyzny i kobiety?”. 2/3 z ok 38% Chorwatów, którzy wybrali się do urn by zająć stanowisko w tej sprawie, odpowiedziało TAK.

Premier Zoran Milanovic, szef Socjaldemokratycznej Partii Chorwacji, stwierdził, że wyników referendum rząd nie będzie brał pod uwagę przy propozycjach legislacyjnych, gdyż w najbliższym czasie przygotuje prawo rozszerzające uprawnienia związków homoseksualnych. Jeśli mają nie być małżeństwami, to były szef Socjaldemokratycznej Partii Chorwacji da im w nawiązce inne przywileje. Nic dziwnego, że socjalistów wola narodu nie obchodzi.
Rzeczywiscie eui kieruja sie wola ludzi. Chyba nie wiesz co piszesz albo piszesz co wiesz czyli niewiele. Poza tym czytanie ze zrozumieniem u ciebie tez szwankuje albo masz juz taka blokade ze czytasz co chcesz a reszte opuszczasz. Tak czy siak nie rozumiesz prostych argumentow, a nawet smiesz twierdzic ze zbyt proste to tlumaczenie jak dla ciebie. Coz, ja nie wiem czego tam was w gimnazjum ucza wiec ciezko mi jakkolwiek ustosunkowac sie do twoich postow w sposob jaki wydawal by sie tobie akceptowalny.
Bobek90
Senior Member

Stary 04.12.2013, 22:03
Hitler organizujac Kampanie Wrzesniowa tez kierowal sie wola ludzi. Niewolnictwo tez fundamentowalo sie na woli wielu ludzi. I maltretowanie Zydow. I germanizacja Polakow. I palenie czarownic w sredniowieczu. I tak dalej. Wola prostego, najprostszego, ludu.

Co w zwiazku z tym? Unga bunga unga bunga my chciec byc chrzescijanska arabia saudyjska, my polscy patrioci i katolicy, unga bunga? Demokracja unga bunga.

Rzygam takimi ludzmi jak ty. Serio.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.12.2013 o godz. 22:05.
martin_6
Senior Member

Stary 04.12.2013, 22:29
palikot napisał(a):Wyświetl post

panu proponuję zajrzeć do książki i przeczytać definicję:
-Inflacja
-pieniądz w ujęciu realnym i pieniądz w ujęciu nominalnym.
Spodziewałem się, że zrozumiesz, o co mi chodzi. Pieniądze na wypłatę emerytur i pomocy socjalnej (bo chyba o tym mówisz, pisząc, że wyjdziemy na ulicę, domagając się pieniędzy?) oczywiście będą, bo te nie podlegają prawom rynku i są znacznie mniej podatne na inflację. A już szczególnie hiperinflację. Waloryzacja emerytur ma miejsce co roku, a ceny w niektórych krajach świata w historii potrafiły się podwoić w trakcie dnia. Więc ludzie swoje pieniądze dostaną, tylko będą mogli się nimi podetrzeć (no kurde, sam o tym pisałeś, to nie będę tłumaczył). Na ulicę wyjdą, ale po to, by biec do sklepu, by zdążyć kupić bułki po otrzymaniu wypłaty, zanim za godzinę ich cena wzrośnie o 50%. Tu co do tego, jak to działa, się chyba rozumiemy. Czepiłem się nieszczęśliwego sformułowania, jakiego użyłeś.

Poza tym trudno się nie zgodzić z Bobkiem, że zamiast zgrywać nauczyciela karcącego dzieci za niewiedzę, powiedziałbyś, jakim cudem jesteś w stanie przewidzieć tak dokładnie rozwój faktów za kilka lat, biorąc pod uwagę, jak złożonym organizmem jest ekonomia. Bo jak dla mnie to scenariusz z dupy, nie niemożliwy, ale na pewno daleki od pewnego, a nawet prawdopodobnego.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.12.2013, 22:29
https://images.encyclopediadramatica...o-facepalm.jpg
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2013, 22:32
w 2020 skończą sie pieniądze na wypłate rent i emerytur (bankructwo ZUS-u), to może zamiast budowy nowych dróg rząd zainwestuje pieniądze w darmowe jadłodajnie ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.12.2013 o godz. 22:34.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2013, 22:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w 2020 skończą sie pieniądze na wypłate rent i emerytur (bankructwo ZUS-u), to może zamiast budowy nowych dróg rząd zainwestuje pieniądze w darmowe jadłodajnie ?
Twoja indolencja mnie poraża ...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2013, 22:42
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Twoja indolencja mnie poraża ...
Czyżbyś Szpeniu nie wierzył Fundacji Republikańskiej i Związkowi Przedsiębiorców ?
http://wpolityce.pl/artykuly/67299-z...ly-swoj-raport

Uważam że to ciekawy pomysł z tymi darmowymi jadłodajniami, bo jak za 6 lat ZUS zbankrutuje to co emeryci i reniści będa jedli ? Szczaw i mirabelki z nasypu pewnie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.12.2013 o godz. 23:01.
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.12.2013, 23:06
Coś o drozdzie i jemu podobnych. Zachowanie pseudonaukowców (takich naszych drozdo-bobko-szpenów forumowych) na koniec godne uwagi - choćbyś im najświętszą prawdę powiedział, choćbyś im zrobił badania na temat tego, że 2+2=4 to i tak oni wiedzą swoje, reszta to szaleńcy/oszołomy/lemingi/faszyści/komuchy/pisuary/pełowcy i na pewno ich myśleniem musi kierować jakaś wyższa siła, może interesy, może ktoś nimi steruje!
http://www.youtube.com/watch?v=5oGL7njQwrg

W uzupełnieniu do filmu:
Cytat:
Gender Equality Paradox - norweski komik na tropach absurdów gender

Czy mężczyźni i kobiety są sobie równi?
Znany norweski komik, całkiem na poważnie poszukuje odpowiedzi na to pytanie.
Teza, że różnice widać gołym okiem i nie chodzi tu tylko o fascynujące…”pierwszorzędne cechy płciowe” okazuje się kontrowersyjnym i niebezpiecznym poglądem. Czy norweska nauka może się mylić? Na szczęście pytania zadaje naiwny jak dziecko komik, a to prawie jak wariat.

Harald Meldal Eia przypomina nam, że warto wierzyć własnemu osądowi, a dominujące opinie nie koniecznie są zgodne z prawdą. Obraz kończy się jasną, klarowną i boleśnie oczywistą konkluzją.

Dlaczego bolesną, skoro cały film przypomina lekki familijny sitcom? Bo “Gender Equality Paradox” to tak na prawdę smutna opowieść sile kłamstwa, które ubrane w pancerz poprawności politycznej wpływa na wieloletnią politykę całego państwa, a człowiekowi każe wątpić w ocenę własnego rozumu.

“Dogmat” o równości płci to tylko kropla w pomyjach “jedynie słusznych poglądów”, które codziennie zalewają nasze głowy. Całkowita równość płci to absurd, ale ile absurdów stało się obowiązującą prawdą?

Prezentujemy tu pierwszy z 7 filmów, które przeorały opinię publiczną w Norwegii. Mamy nadzieję, że zadziała również w Polsce, gdzie już na 8-miu uniwersytetach wykłada się tę pseudo-naukę. Portalrebelya.pl podjął się wykonania polskich napisów do filmów, które będziemy kolejno pokazywać. Naszych czytelników prosimy o jak najszersze rozpowszechnianie filmu, szczególnie wsród środowisk naukowych. Film na Rebelyi w ciągu paru dni osiągnął prawie 15000 wejść. Spróbujmy razem tę oglądalność znacznie zwiększyć.

Najpierw recenzja Sulfura z Salonu 24.

Harald Eia to komik rozpoznawalny w Norwegii. Nikt go nie brał na poważnie, gdy zaczynał poważną serię filmów dokumentalnych “Hjernvask”, w tłumaczeniu wymowne: “Pranie mózgów” (ang. “Brainwash”). Przez cały czas trwania zdjęć w Norwegii i zadawania pytań tamtejszym naukowcom z różnych dziedzin pozował na laika, który oczekuje obalenia mitów na temat płci, rasy czy homoseksualizmu. Wypowiedzi naukowców, filozofów, dziennikarzy, osób publicznych nagrywał. Następnie udał się z nimi do czołowych światowych badaczy na uniwersytetach brytyjskich i amerykańskich z dziedzin psychologii ewolucyjnej, genetyki behawioralnej i biologii.

Tam zadawał te same pytania, otrzymując zgoła odmienne odpowiedzi. Następnie pokazywał naukowcom nagrania ich kolegów norweskich. Reakcje były podobne: szok, niedowierzanie, uśmiechy. Również wypowiedzi tych specjalistów Harald Eia nagrał i następnie zabrał do kraju, dokonując konfrontacji. Reakcje norweskich “specjalistów” polegały chórem na zaprzeczeniu, odrzuceniu, dezawuowaniu, ośmieszaniu, oskarżeniami o rasizm i szerzenie patriarchatu oraz powielanie własnych kulturowych uprzedzeń. Jednak Harald Eia miał jeszcze jednego asa w rękawie. Otóż nie był laikiem. Był socjologiem który przez parę lat pracował w Norwegii naukowo, a dopiero potem zajął się pracą komika. Jednak cały czas studiował na boku, trzymał rękę na pulsie. Stopniowo jego zainteresowania zaczęły dryfować na pola takie jak biologia, genetyka i psychologia ewolucyjna właśnie. Nie było więc przypadkiem, że dobrał takich, a nie innych specjalistów ze świata. Wiedział już, ile warta jest norweska nauka, gdyż sam się o tym na własnej skórze przekonał.
Zaczął więc przypierać rozmówców do ściany nieustępliwymi pytaniami.

Jeśli faktycznie nie ma różnic między płciami, to jak wytłumaczyć brak kultur odmiennie traktujących kobiety? Dlaczego kobiety mają inny stosunek do seksu bez względu na kulturę? Jeśli płeć jest kulturowa, to dlaczego androgyni twierdzą, że od zawsze czuli się chłopcem lub dziewczynką? Skoro Norwegia jest takim rajem równości płci, to dlaczego 90% inżynierów to mężczyźni a 90% pielęgniarek to kobiety? Dlaczego w Indiach, kraju wielkich nierówności względem myślenia o roli kobiet więcej tychże kobiet idzie studiować przedmioty ścisłe niż w Norwegii? Nie dawał się zbyć z pantałyku. Przyparci do muru “specjaliści” plątali się, próbując wymigać od odpowiedzi, dominującym stwierdzeniem było “to nie jest interesujące” oraz “to nie ma znaczenia”, ostatecznie jednak byli przyszpilani: jaki jest pana/pani naukowa podstawa twierdzeń? Wtedy prawda wychodziła na jaw. “Moje podstawy są nie tyle naukowe, co teoretyczne” oraz “nauki humanistyczne powinny kwestionować utarte pojmowanie biologiczne”..
.
Sednem każdego niemal 40-minutowego filmu była właśnie sesja przyszpilania. Gdyby zrealizowano je w Polsce, zapewne szybko znalazłyby się na Youtube pod tagiem “masakruje” bo w istocie była to absolutna masakra poglądów lansowanych przez gender studies, obnażająca ich kompletny brak podstaw naukowych, ignorancję, butę i zupełny brak zdolności krytycznego myślenia sparowany z zwichrowaniem ideologicznym. Wiele wypowiedzi rzekomych specjalistów norweskich są wręcz szokujące. Na przykład zupełnie poważnie twierdzą, że orientacja seksualna to kwestia wyboru którego można dokonać w każdej chwili, jeśli się chce. Jeden z “naukowców”, sam homoseksualista, z kamienną twarzą dowodził, że wybrał taki styl życia, ponieważ był zawsze indywidualistą (sic! ) a żonaci mężczyźni chcący uciec z związku stają się homoseksualistami (sic!!!). Cała reszta niemalże słowo w słowo powtarzała te same krańcowe brednie, ku oszołomieniu biologów i genetyków, wśród których Harald specjalnie również przepytał trzech homoseksualistów.

Swoistym smaczkiem jest, że Harald Eia nie wytypował byle jakich ludzi, ale tych, którzy udzielają się aktywnie w norweskim życiu publicznym, mają od dawna wpływ na norweskie władze, projektując przeróżne polityki i programy, lub wręcz są w administracji. Rozczulająca jest scena gdy jedna z urzędniczek rozkłada ręce, nie potrafiąc wytłumaczyć dlaczego kobiety nie chcą być inżynierami, nazywając to paradoksem. Tymczasem to, co jest paradoksem jest kompletnie prozaicznym faktem dla wszystkich innych naukowców na całym świecie. Tylko że różnica między nimi a tymi norweskimi od gender polega na tym, że opierali się oni na faktycznych danych i z nich wyciągali wnioski, nie zaś tworzyli najpierw teorie a potem próbowali do niej szukać dowodów. W pewnym momencie część z przepytywanych norwegów wręcz mówi, że podstawą ich twierdzeń jest to, że po prostu tak twierdzą, właściwie otwartym tekstem przyznając, że nie mają dowodów i cały powód jest ideologiczny.

Już pierwszy film wywołał burzę, zaś niespodziewanym skutkiem siedmioczęściowej serii było zamknięcie Nordyckiego Instytutu Gender Studies na Uniwersytecie Oslo, finansowanego przez państwo. Publicznie zdyskredytowano bowiem tą “dziedzinę”, wykazując że jest to po prostu zachodni przypadek łysenkoizmu. Nie oznacza to, że ludzie, którzy głosili te idiotyzmy zostali odsunięci kompletnie. Ale stracili finansowanie i absolutny posłuch społeczny. Norwegowie po raz pierwszy od dziesięcioleci zaczynają otwarcie mówić o rzeczach, które dla reszty świata były oczywiste. Okazuje się, że w postępowym raju królował ciemnogród.

Warto zwrócić uwagę, że emisja filmów miała miejsce w 2010 roku, a zamknięcie instytutu w 2011. Jednak oprócz kilku wzmianek w internecie na niszowych stronach, nie ma po tym zdarzeniu śladu. Tymczasem gender studies są lansowane w całej Europie, idą za nimi potężne państwowe granty, wkraczają do Polski. Nikt otwarcie o nich nie mówi, że jest to pseudonauka. Wywodzi się ona bezpośrednio z zdyskredytowanych teorii feminizmu – tzw. teorii patriarchatu, która niczym spiskowa teoria dziejów tłumaczy ludzką historię jako uniwersalną opresję mężczyzn nad kobietami, od razu zastrzegając, że opresja ta wpaja przeświadczenie że odmienne traktowanie kobiet i mężczyzn jest podyktowane “rzekomo” obiektywnymi różnicami biologicznymi – więc z góry wykluczona jest możliwość falsyfikacji. Tym samym jest to zaprzeczeniem jednej z podstawowych zasad metody naukowej. Gender bezpośrednio wyewoluowało właśnie z podobnych bzdur.
Porównania jakie się nasuwają dla gender studies to łysenkoizm czy kreacjonizm. Polakom jednak bardziej chyba będzie się on kojarzył z marksizmem-leninizmem i jego umysłowymi potworkami oraz eugeniką-również rzekomo będącymi “naukowymi” a w istocie narzędziami ideologicznymi do tępienia przeciwników politycznych.

Warto rozważyć, czy nie należałoby zamknąć wszystkich gender studies w ogóle, a badania nad płcią oddać właściwym naukowcom, nie zaś ekspertom od filozofii, kultury i literatury. Psychologia ewolucyjna, genetyka, biologia, neurologia – to są nauki podstawowe których znajomością powinien wpierw się wykazać przyszły badacz płci. I dopiero z tej pozycji może on szukać wzorów w kulturze.
Link: http://wirtualnapolonia.com/2013/11/...ologii-gender/
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.12.2013 o godz. 23:28.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.12.2013, 01:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Czyżbyś Szpeniu nie wierzył Fundacji Republikańskiej i Związkowi Przedsiębiorców ?
http://wpolityce.pl/artykuly/67299-z...ly-swoj-raport

Uważam że to ciekawy pomysł z tymi darmowymi jadłodajniami, bo jak za 6 lat ZUS zbankrutuje to co emeryci i reniści będa jedli ? Szczaw i mirabelki z nasypu pewnie
Aż tak źle nie będzie. Ale fakt faktem zanosi się na to, że zdecydowana większość emerytów nie będzie dostawać więcej, niż wynosi minimalna kwota emerytury. Problemem są paradoksalnie aktualne emerytury, które mają stopę zastąpienia wynoszącą około 60% zarobków, o ile się nie mylę jedną z największych w Europie - przywileje dla różnych grup społecznych, na które to nas kompletnie nie stać, również robią swoje.

A żaden rząd nie ma i nie będzie miał odwagi żeby to zmienić, bo w ten sposób robi dobrze dla kraju i jednocześnie zjada własny ogon. Wystarczy spojrzeć jaki dym w naszym kraju wywiązał się po stosunkowo drobnej zmianie wieku emerytalnego - po poważniejszych korektach to pewnie trzeba by było wprowadzić "stan wyjątkowy", a te zmiany, których oczekuje lud (np. cięcia w administracji) to tak naprawdę finansowa kosmetyka, czyli przydałaby się, ale nie ma aż takiego wielkiego przełożenia na budżet państwa.

No i urzędnik to też wyborca, a zwolniony urzędnik to wyborca niezadowolony. I koło się zamyka, dla KAŻDEJ z partii politycznych. Bo jeśli ktoś zacznie podejmować populistyczne decyzje (jaką np. byłoby przywrócenie poprzedniego wieku emerytalnego), to jednocześnie zacieśnia sznur na szyi rządom w przyszłości i pogarsza perspektywy budżetowe w przyszłości. Tak źle, tak niedobrze.

Inna kwestia to umowy śmieciowe, różnice w opodatkowaniu umów o pracę, z umowami zlecenia, o dzieło, działalności gospodarczej itd. Generalnie przydałoby się trochę "dowalić" przedsiębiorcom podatku dochodowego (wprowadzając ulgi dla mikroprzedsiębiorców), zracjonalizować kwestie umów zlecenia i o dzieło, natomiast jednocześnie przy tym trzeba poluzować koszty utrzymywania pracowników w ramach umów o pracę. Tyle, że znowu - nikt przecież nie będzie miał odwagi dowalić nieco tym najbogatszym.

P.s. "Drobna" edycja, pogrubionym kolorem
Ostatnio edytowane przez rw88 : 05.12.2013 o godz. 09:17.
palikot
Senior Member

Stary 05.12.2013, 01:28
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Spodziewałem się, że zrozumiesz, o co mi chodzi. Pieniądze na wypłatę emerytur i pomocy socjalnej (bo chyba o tym mówisz, pisząc, że wyjdziemy na ulicę, domagając się pieniędzy?) oczywiście będą, bo te nie podlegają prawom rynku i są znacznie mniej podatne na inflację. A już szczególnie hiperinflację. Waloryzacja emerytur ma miejsce co roku, a ceny w niektórych krajach świata w historii potrafiły się podwoić w trakcie dnia. Więc ludzie swoje pieniądze dostaną, tylko będą mogli się nimi podetrzeć (no kurde, sam o tym pisałeś, to nie będę tłumaczył). Na ulicę wyjdą, ale po to, by biec do sklepu, by zdążyć kupić bułki po otrzymaniu wypłaty, zanim za godzinę ich cena wzrośnie o 50%. Tu co do tego, jak to działa, się chyba rozumiemy. Czepiłem się nieszczęśliwego sformułowania, jakiego użyłeś.

Poza tym trudno się nie zgodzić z Bobkiem, że zamiast zgrywać nauczyciela karcącego dzieci za niewiedzę, powiedziałbyś, jakim cudem jesteś w stanie przewidzieć tak dokładnie rozwój faktów za kilka lat, biorąc pod uwagę, jak złożonym organizmem jest ekonomia. Bo jak dla mnie to scenariusz z dupy, nie niemożliwy, ale na pewno daleki od pewnego, a nawet prawdopodobnego.
No z tobą to można dyskutować, bo z tamtym to jak gadanie z przygłupem. (Sorry bobek, ale daje ci fakty i nie odnosisz się do nich za to zarzucasz mi Korwinizm i chcesz, żebym definiował socjalizm. Nie ma to sensu, fakty mówią same za siebie )

A co do twojej wypowiedzi... no sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Zastanów się czym się różni papier toaletowy, który kupiłeś za dziś za 6 zł w markecie, którym podcierasz tyłek, od kawałka papieru z logiem Mieszka I bądź innego Króla, który jest nic nie wart? Może za parę lat to będzie tańszy środek do podcierania kto wie, oby nie

W jaki sposób jestem wstanie coś przewidzieć? Pominę swoje kompetencje, kwalifikacje nie chodzi tu o udowadnianie czegoś. No zastanów się: Wyobraź sobie, że żyjesz za nieswoje pieniądze i myślisz, że będziesz za nie żył ile? Może masz hojnych rodziców, a co jeśli nad twoją głową czyha niehojny bank? Polska nie ma hojnych rodziców. To jest proste jak but, jesteś zadłużony na 27 000 ja też, twoje dzieci, wnuki, 38 mln Polaków. Super nie? 1mld długu publicznego, przy zerowym wzroście PKB, który wziął się z czego? Z tego, że produkujemy mniej! A czemu, bo firmy w Polsce zamiast produkować płacą 23% podatek od dochodów, płacą pensję minimalną już 1680 brutto. Koszty pracy rosną, więc mniej się produkuje-> trzeba zwalniać->rośnie bezrobocie(Tak spada inflacja, kłania się krzywa Philipsa )-> ludzie nie mają pieniędzy-> spada PKB(konsumpcja to 2/3 całości u nas). To są FAKTY U NAS W POLSCE. Nie Korwinizm. Na pewne rzeczy nas po prostu nie stać! Ja podaje fakty a nie ideologie jak kolega! Nie stać nas na wprowadzenie pakietu klimatycznego który każe nam UNIA! Nie stać nas na finansowanie nierobów z południa Europy. Naszym celem jest wzrost PKB z poziomu między 1992-2008! 6-7% przy i tak zmarnowanym okresie moim zdaniem. A my mamy 1,6% Cała Unia nie ma wzrostu! To niby jak ma ten wzrost u nas być, jak eksport to głównie Niemcy? To zwyczajnie proste. Jak więcej produkujesz to gdzieś ten towar musisz sprzedać tak? Musi w takim razie wzrosnąć konsumpcja i wzrosnąć export. A u nas konsumpcja póki co jest na najsłabszym poziomie od połowy lat 90

Dane Gusu za onet:
Cytat:
Opublikowane przez GUS dane o strukturze wzrostu gospodarczego w II kwartale tego roku, potwierdzają, iż głównym motorem polskiej gospodarki pozostaje eksport netto. Spadek popytu krajowego pogłębił się w II kw. do 1,9% r/r wobec spadku o 0,9% r/r w I kw. tego roku, głównie ze względu na silniejszy spadek nakładów inwestycyjnych oraz zmniejszenie stanu zapasów.
Cały artykuł:
http://biznes.onet.pl/eksport-netto-...mentarze-detal

Który mamy to już rok stagnacji? piąty? wkraczamy w w szósty. Gdzie są reformy? Zabieranie ludziom Emerytury z OFE to jest według ciebie reforma? Wydawanie kasy na rzeczy na które nas nie stać? Dopinanie budżetu fotoradarami i emeryturami to jest to? W takiej Unii chcesz żyć? Gdzie jest prywatyzacja przedsiębiorstw państwowych? Czemu Kaczyński i Tusk dalej chcą pompować 1 mld zł w bankruta PLL Lot? Czemu pompowane są pieniądze w Poczte Polską, PKP S.A, TVP. Czemu Zagłębie Lubin za nasze pieniądze buduje sobie stadion i kupuje piłkarzy? Gigantyczne sumy! Byś za te pieniądze sobie dokończył obwodnicę: IV, III zbudował tunel pod kopcem, i miałbyś przynajmniej jedną linię metra!. Na pewno wiele firm zakładałoby firmę w Krakowie w mieście z dobrą komunikacją a ty byś miał pracę i pieniądze. A tak to masz dywagacje z bobkiem o ideały. Myśl o sobie a nie o dbaj integrację z cypryjczykami.

Co do tego socjalizmu:
Tu jest ogólny wzór PKB:
PKB = konsumpcja + inwestycje + wydatki rządowe + eksport - import(eksportnetto)
Wszystkie rzeczy o których piszę można sprawdzić w necie.
Jeśli: Konsumpcja społeczna spada(wysokie bezrobocie), inwestycje spadają(wysokie podatki, i koszty), a wydatki rządowe wzrastają(wysokie podatki+niska stopa kredytów) + eksport netto na stałym poziomie to jaki wniosek wynika z tego, że państwo wydając pieniądze nie powoduje to wzrostu inwestycji w momencie, gdy stopy procentowe są przy najniższym poziomie od dawna? No Kuźwa na Socjal i wydatki na które nas po prostu nie stać! Tak samo jak USA nie było stać na kredyty dla niezdolnych kredytowo co przypłacili 5 lat temu kryzysem. Tak samo Greków, którzy żyli ponad sobie stan. Niemcy i UK na socjal stać. Są bogaci jak Kaczor Donald. Ale tylko do pewnego momentu. Niemcy chcą już płatne autostrady, ciekawe czemu? Nas nie stać na socjal znaczy stać, ale będziesz żył jak jak na przedmieściach Meksyku, Chin też nie, ale oni wzrost mają 8% PKB, bo nie dotują nierobów, tylko jak ktoś napisał za miskę ryżu zadupczają, a teraz mają 100 000 km autostrad. 10 tys rocznie budują!
http://www.auto-swiat.pl/1-jak-wygla...kie-autostrady
Ale tam nie ma 500 000 urzędników 6 miesięcznych przetargów z dupy chroniących przecież konkurencję a w zasadzie: słabszych(czyż nie socjal panie Bobek?)
Dlatego tam miliardy pompują w gospodarkę wolno-rynkową a u nas miliardy pompują w przedsiębiorstwa-bankruty państwowe(socjal czyż nie?).
Zapomniałem jeszcze o Unii, która dotuje(to też socjal)
Sorry i to nie są jakieś autostrady 2 pasmowe jak z Warszawy do Poznania

Więcej analiz nie będzie
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.12.2013 o godz. 02:20.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Bobek90
Senior Member

Stary 05.12.2013, 03:45
Wow. Przyglup udajacy wizjonera strzelil analize na poziomie liceum/studenta pierwszego roku

Fajny z Ciebie koles. Mialem kiedys kolezanke ktora upierala sie ze umie poslugiwac sie 5 jezykami, choc przeczytac ksiazke umiala w jednym. Podobny z Ciebie typ.
Zalapal pierwszy lepszy wzor (zdaje sie ze pierwszy rok studiow, albo liceum), i medrkuje Co do tego socjalizmu.

Sluchaj, nie dales zadnych przytlaczjacych faktow. Zaczerpnales killka garsci numerkow a to stad, a to stamtad, zmieszales i polales sosem wlasnej ideologii. Bon apetite. Nic wiecej.

P.S
Jak spelnia sie twoje proroctwa, ewentualnie jak zdecydujesz sie w koncu na powazna analize (jak przystalo na kogos kto rozumie ekonomie), wtedy daj znac.

Poki co typowy Korwinowiec ktoremu sie wydaje ze on to madrosc i fakty, zadna tam ideologia (haha). Choc narazie, w dotychczasowych wpisach, wiecej ideologii anizeli analiz i faktow.

Powodzenia w wyborach! Ciau.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.12.2013, 09:51
Faktycznie, tamta analiza nie była poważna. Tylko nie wiem, czy chce mi się wchodzić w kolejną dyskusję z palikot, bo to kosztuje trochę czasu, a na porozumienie raczej nie ma co liczyć. Koszty pracy może i rosłyby, gdyby nie fakt, że przedsiębiorcy sobie w ten, czy inny sposób radzą. Bardzo często podpisywane są umowy śmieciowe, zamiast umów o pracę w przypadku tych dostających minimalne pensje, a pracownicy zarabiający większe kokosy przechodzą na działalność gospodarczą i płacą minimalny, możliwy ZUS, zamiast określanego na podstawie wysokości pensji, działają na 19% podatku liniowym i tak dalej. Cierpią na tym przede wszystkim pracownicy, no ale tak jak mówiłem, nikt nie odważy dołożyć nieco obciążeń najbogatszym w ramach podatku dochodowego, umożliwiając w ten sposób pewne luzy w kosztach utrzymywania pracowników w ramach umowy o pracę, oraz jednocześnie ograniczając "przywileje" umów cywilnoprawnych - wszak kasa w budżecie musi się zgadzać i nie da się wszystkim dogodzić. Chyba, że wypali gaz łupkowy, to kasa, która wpłynie z tej racji do budżetu otworzy możliwości do wprowadzania konkretnych zmian zarówno w systemie podatkowym, jak i w systemie emerytalnym.

Oczywiście popyt wewnętrzny u nas nieco spada, bo i pracownicy dostają stosunkowo niskie pensje, ale jednocześnie eksportujemy rekordowe ilości, więcej niż importujemy, również z tego względu, że pracownicy dostają mało w stosunku do tych zatrudnionych poza krajem, no i koszt takiego produktu jest mniejszy (chociaż jest to duże uproszczenie sprawy). Ogólnie, biorąc pod uwagę naszą sytuację demograficzną, "nastawienie" na eksport nie jest złą sytuacją, bowiem wraz ze spadkiem liczby ludności w naszym kraju teoretycznie osłabiać się powinien popyt wewnętrzny, rąk do pracy będzie coraz mniej (oraz będzie coraz więcej emerytów do utrzymania), natomiast duży eksport utrzymywany na rosnącym poziomie sprawia, że powinno - przynajmniej teoretycznie - spadać bezrobocie. Mimo spadku liczby ludności, liczby rąk do pracy, dzięki eksportowi jesteśmy w stanie utrzymywać, czy też rozkręcać dalej popyt na wytwarzane przez nas produkty. Tylko żeby nasz eksport był konkurencyjny, musi być tani i dobry i koło się nieco zamyka.

Poza tym mówienie o 6-7% wzrostu gospodarczego w czasach światowego kryzysu to w przypadku naszego kraju mrzonka. Zresztą znowu idziemy ostro do przodu. Nierobów z południa nie finansujemy, albo raczej w marginalnym stopniu w kontekście naszego budżetu. Tak naprawdę na poważniejsze reformy jest czas teraz, kiedy koniunktura się poprawia, zobaczymy czy w ciągu najbliższych kilku lat naszym rządzącym nie braknie odwagi.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2013, 10:39
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Coś o drozdzie i jemu podobnych.
Chłopcze jak masz coś do powiedzenia to wreszcie wyjąkaj, bo nie wiadomo o co chodzi? Jakie 2+2=4. Co to znaczy że mężczyzna i kobieta są równi . Co udowodniłeś swoim śmiesznym postem? Chyba tylko pokazałeś klatę jak wiadomo kto .
Hej Nasz TS !!
palikot
Senior Member

Stary 05.12.2013, 12:50
Wow. Przyglup udajacy wizjonera strzelil analize na poziomie liceum/studenta pierwszego roku

Fajny z Ciebie koles. Mialem kiedys kolezanke ktora upierala sie ze umie poslugiwac sie 5 jezykami, choc przeczytac ksiazke umiala w jednym. Podobny z Ciebie typ.
Zalapal pierwszy lepszy wzor (zdaje sie ze pierwszy rok studiow, albo liceum), i medrkuje Co do tego socjalizmu.

Sluchaj, nie dales zadnych przytlaczjacych faktow. Zaczerpnales killka garsci numerkow a to stad, a to stamtad, zmieszales i polales sosem wlasnej ideologii. Bon apetite. Nic wiecej.

P.S
Jak spelnia sie twoje proroctwa, ewentualnie jak zdecydujesz sie w koncu na powazna analize (jak przystalo na kogos kto rozumie ekonomie), wtedy daj znac.

Poki co typowy Korwinowiec ktoremu sie wydaje ze on to madrosc i fakty, zadna tam ideologia (haha). Choc narazie, w dotychczasowych wpisach, wiecej ideologii anizeli analiz i faktow.

Powodzenia w wyborach! Ciau.
Problem z tobą jest taki, że piszesz już drugi post, nie dajesz żadnych faktów, żadnych argumentów, tylko organizujesz sobie wycieczki personalne. Taką retorykę uprawiają w gimnazjum. Uprawiasz tutaj filozofię zdrowego rozsądku, na podstawie swojej niewielkiej wiedzy, prawdopodobnie powtarzanej przez to co zasłyszysz w tv przez polityków - 0 argumentów. Nawet nie masz możliwości skonfrontowania argumentów, bo nie masz wiedzy-> i kto tu wierzy w ideologie? Ja podaje ci fakty a nie fantazje, wzór, który podałem GUS na jego podstawie oblicza wskaźnik PKB, jest w każdej książce do makroekonomii. Możesz sprawdzić w necie. Jak ja jestem zbyt mało przekonujący to na większość nauczycieli akademickich powie ci co o tym myśli. Autorytety również podważysz? Zobacz co o tym mówi Balcerowicz, zobacz co o tym mówią ludzie którzy się na tym znają którzy mają wiedzę, mają doświadczenia i myślą, a nie posiłkuj się ze mną, bo ja do ciebie piszę w języku którego ty nie rozumiesz- to bez sensu.
Ja piszę co o tym myślę, a myślę, że w polskiej gospodarce nie jest zbyt dobrze jeśli sięga się po emerytury ludzi! Jak to mówi Korwin, którego ciągle notabene przytaczasz EMERYTURA TO ŚWIĘTOŚĆ! Ale jak naród naiwny... jego sprawa. I dalej... szukam przyczyn tego stanu rzeczy. Przyczyny widzi każdy średnio rozgarnięty, nie trzeba znać tomów książek do ekonomii wystarczy pomyśleć a tak naprawdę zadawać sobie jedno podstawowe pytanie: Skąd na to brać pieniądze? o tym ci już mówiłem. Zapytaj rodziców i starszych znajomych, zapytaj rodzinę, jaką emeryturę na dzień dzisiejszy przyszykował im ZUS, bo jeśli 90 przy twoim nicku to rocznik, to nie masz nawet możliwości tego wiedzieć. Zapytaj ich. Niech ci powiedzą, jaka świetlana przyszłość cię czeka. Odstąpię od tego zaszczytu i będziesz prorokiem sam dla siebie.

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, tamta analiza nie była poważna. Tylko nie wiem, czy chce mi się wchodzić w kolejną dyskusję z palikot, bo to kosztuje trochę czasu, a na porozumienie raczej nie ma co liczyć.
Lepiej nie wchodzić Serio! bo sens wypowiedzi powinien opierać się na jakiś liczbach, wskaźnikach. Wtedy możemy rozmawiać... dywagować na zasadzie "wydaje mi się" nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.12.2013 o godz. 14:35.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.12.2013, 12:57
Chłopcze jak masz coś do powiedzenia to wreszcie wyjąkaj, bo nie wiadomo o co chodzi? Jakie 2+2=4. Co to znaczy że mężczyzna i kobieta są równi . Co udowodniłeś swoim śmiesznym postem? Chyba tylko pokazałeś klatę jak wiadomo kto .

Tak czytam waszą dyskusję i nie mogę pojąć Twojego wnioskowania. Jakaś dziwna moc ujęła u Ciebie zdrowy rozsądek.

Wyjeżdżasz personalnie, tylko dlatego że ktoś odważył sie skrytykować Hofmana.

Bo nie wolno, bo robi to też TVN?

Z to kurka wodna ma być? Co mnie obchodzi TVN?

Bo Hofman to święta krowa bo stoi po słusznej stronie mocy?

Kurde - gośc obrażał na lewo i prawo- drwił z ludzi i wskazywał palcem i wytykał błędy i to w spsoób urągający wszelkiej przyzwoitości i nikt nie może na niego nic powiedzieć?

Twoja logika sporwadza się do logiki sowietów, które to sporwadzało się do takiego wnioskowania

x - to wróg ZSSR

Hitler też był wrogiem ZSSR

Jeśli więc x był wrogiem ZSSR i Hitler był wrogiem ZSSR to oznacza, że X był przyjacielem Hitlera - paranoja
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Bobek90
Senior Member

Stary 05.12.2013, 14:38
palikot
Palikocie, nie mylmy kolejnosci. Wkroczyles do dyskusji rzucajac socjalizmem, hiperinflacja, bankructwem, rozpadem, Imperium Rzymskim, i nie wiadomo czym jeszcze. Przy okazji skromnie zauwazyles ze my to wsiowe ideologiczne glupki, ty natomiast to ekspert ktory ocenia jak jest, bez ideologii of course.

Wydaje mi sie ze to ty masz uargumentowac twoja teze. Ja sie potem co najwyzej moge do tych argumentow odniesc. Jesli beda mocne to trudno bedzie mi je obalic. Ale narazie argumentow twoich ni ma. Ni ma. Wszystko co piszesz to potok slowny i numerki wyciagane chaotycznie jak karty z talii. Ewentualnie wyciagasz podrecznik liceum/studia (1 rok), przepisujesz kilka wzorow (spokojnie, znalem ten wzor) i w dwoch zdaniach filozofujesz nad wzorem metoda 2+2=4 (dzisiaj rano padalo, dzisiaj popoludniu beda kaluze na ulicy).
Nie ma rygoru naukowego w twoich "analizach" jesli wiesz o co mi chodzi.

Wiesz dlaczego o analize i definicje socjalizmu Cie poprosilem? Bo mialem juz nieprzyjemnosc rozmawiac z kilkoma korwinistami. Korwinisci charakteryzuje sie miedzy innymi tym ze;

a) zawsze pisza o zblizajacej sie katastrofie, katastrofa jest tuz tuz za oknem na wyciagniecie reki ---> winny socjalizm (poprostu... socjalizm, cokolwiek to dla nich znaczy), a przewidywana katastrofa ktora nie nastepuje ciagle jest przesuwana w czasie
b) maja problem z jasna definicja socjalizmu. Mozna by nawec rzec ze socjalista dla korwinowcow to czlowiek ktory ma odmienne od nich poglady (tak poprostu), a socjalizm to... nie wiadomo, zwykle definicje socjalizmu koncza sie na chaotycznym potoku slowno-numerkowo-historycznym, konkludujac ze tylko korwinisci wiedza jak jest
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 05.12.2013 o godz. 14:49.
Arapaho
Senior Member

Stary 05.12.2013, 15:52
Arapaho

To nie takie proste. Najlepiej byloby wladowac kase (duuuzo kasy), pozwalniac,..., krotko mowiac odratowac rentownosc niektorych polskich firm ktore poszly pod mlotek za nie duze pieniadze. I tak dalej. To wszystko prawda.

Niestety, nie zawsze sie da, nie zawsze byly ku temu mozliwosci. Jestesmy biednym panstewm, i bardzo ograniczonym narodem (sorry, taka prawda, mentalnie 100 lat za Szwajcarami czy Koreanczykami z Poludnia).
Do stoczni dokladalismy i bysmy dokladali przez nastepne pincset lat. Ergo, nie warto bylo trwac w tym toksycznym zwiazku.

Sprawic ze firma regularnie przynoszaca ogromne straty zacznie przynosic zyski to nie kwestia zagwizdania. Naprawde.

wiesniak84
Reasumujac... troll. Pogadac z prostym ludem, on zna odpowiedz na skomplikowane kwestie
Piszę o poraz wtóry - na bazie huty im.sędzimira sa dowody że na papierze przynosiła straty i tak to było w rzeczywistoscii przedstawiane. W praktyce - straty były tworzone sztucznie poprzez ograniczanie sprzedaży. Ze stoczniami było podobnie- same zlecenia rządowe mogły w duzym procencie je utrzymywać . Oczywiście zdarzały sie przypadki firm państwowych które były nierentowne i te poprzedzone audytem potencjału rentowności w nastepnych latach mogły być sprzedane. Ale zaiste nie 90% fabryk ,banków czy stoczni!
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.12.2013, 17:22
Cytat:
Stary, przejebane z tobą jest. Po pierwsze weź się naucz czytać bo w tym filmie właśnie chodzi o obalenie ideologii gender czyli o udowodnienie, że mężczyźni i kobiety różnią się od siebie nie tylko pod względem biologicznym i że ich zainteresowania, myślenie, sposób bycia to nie jest w 100% rzecz nabyta ze środowiska ale rzecz wrodzona.
A 2+2=4, już ci tłumacze. Jak wiesz 2 dodać 2 daje 4. Ale powiedzmy, że pewnego dnia Kaczyński zwołuje konferencje prasową (Hoffmana nie ma bo jest zawieszony). Na konferencje przyjeżdża autem, które kupił za pożyczone pieniądze od Pietryszyna - ale to jest nieważne w tej opowieści. I na tej konferencji przedstawia szereg dowodów, że 2+4=5.
I wiesz co się staje od tej chwili? Ty mówisz, że 2+2=5. A ja, że 2+2=4. Ty myślisz, że masz rację a mnie wyzywasz od komuchów bo w TVNie tak jak ja nie zgadzają się z tezą Kaczyńskiego. Nazywasz mnie "prawicowcem" bo śmiałem nie zgodzić się z jego ekscelencją Kaczyńskim - jedynym prawdziwym Polakiem i prawicowcem a kto się z nim nie zgadza nie ma prawa być prawakiem. Ty szukasz wszędzie spisków, że wszyscy wokół są pojebani bo nie zgadzają się z Kaczyńskim, mówisz, że ja mam jakiś interes w tym, że się z gościem nie zgodziłem, że ktoś mi za to płaci.
Teraz rozumiesz? Nawet jakby ci powiedzieli, że 2+2=5 albo, że drozd to uj to byś im jaja lizał a reszta by była ble.
PS Może z moich postów wynika, że Kaczyński to jakiś mój wróg bo ciągle się odwołuje do niego i podaję go w przykładach. Nie o to mi chodzi. Po prostu drozd ma taką chorobę, która się nazywa PiS/Kaczyński i nie podanie jednej z tych 2 nazw w dyskusji o chorobie drozda jest niemożliwe.
Ja nie tyle, że czepiam się PiSu/Kaczyńskiego co po prostu oni mi służą w rozmowie z drozdem o jego problemie (chorobie).
Oczywiście PiSu nie kocham ale tak jak już nieraz mówiłem to ze wszystkich jeszcze ich mogę znieść (za to, że mam z nimi wspólny mianownik jakim jest patriotyzm i wiara w wartości chrześcijańskie - chociaż wiadomo, że często w sprawach z tym związanych też można się różnić). I o ile PiS znoszę to takich ludzi jak drozd już nie znoszę. Dla mnie taką zarazę powinno się tępić bo czy on by był za PiSem, RN czy SLD to swoją osobą działa na niekorzyść partii, przynosi wstyd i hańbę.
Z takim czymś mi się drozdzik kojarzysz:
http://www.youtube.com/watch?v=bRybPrAH07c
lub
http://www.youtube.com/watch?v=A7c9aXB7Ne4
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.12.2013 o godz. 17:24.
drozd:
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.12.2013, 19:46
Donald Pinokio Tusk

Jak na dloni widac jaki z niego lgarz:

Polskich "kiboli" chciał pałować, a broni "kibiców" Lazio rozrabiających w Warszawie

http://niezalezna.pl/49156-polskich-...ch-w-warszawie

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów