The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2013, 11:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale ty jesteś ignorantem, ja .......ę. Poczytaj sobie wyżej co mam do powiedzenia na temat PO/SLD/RPP to się dowiesz dlaczego nie komentuje ich wyczynów. Nie komentuje bo wbijam .... w tych pajaców i każdy normalny człowiek wie, że te partie to gówno.
A na tematy PiSu się wypowiadam bo po pierwsze jest to dla mnie mniejsze zło, po drugie chce takim jak ty pokazać, że to mniejsze zło to jednak też zło, a po trzecie od nich trzeba wymagać więcej bo skoro mają zbawić Polskę to muszą być krystaliczni.

To coś ci słabo te oceny idą skoro jak mi się zdaje w żadnym wpisie na tym forum nie skrytykowałeś PiSu. Nigdy, ani razu nic ci nie przeszkadzało w partii i ludziach, których nie lubisz, ty ich po prostu oceniasz - jak się kogoś nie lubi tylko ocenia to raczej prędzej czy później jakaś krytyczna ocena się trafi. No ale ty wiesz swoje.
Przykład: jak można oceniać czyjąś przydatność do rządzenia Polską a jak się okazuje, że Hoffmanowi przesłano 100 tys zł na konto to cię to nie boli tylko odwracasz kota ogonem i o PO mówisz? hehehe rzeczywiście rzetelna ocena
Miałeś mi dać przykład wpisu krytykującego władzę. Nie znalazłeś? Ciekawe dlaczego. Natomiast czepiasz sie PiSu każdym postem dokładnie tak jak TVN. Afera łapówkarska na 1,5 mld niby jest, ale poseł PiS nie zgłosił pożyczki na 60 000. Kto normalny może takie coś porównywać? Ano ten dla którego "kwoty nie mają znaczenia"

PiS to mniejsze zło, ale jak sie tak twojej aktywności przyglądnąć to okazuje sie ze wcale nie takie mniejsze, bo po co tyle uwagi na opisywanie tego PiSowskiego zła poświęcasz? Misje masz jakąś? Żebyś jeszcze obiektywnie sprawy oceniał to pół biedy, ale twoja retoryka jest żywcem wyjęta z komuszych mediów. Paranoja.

No i za co ja mam PiS krytykować, skoro o sześciu lat na nic nie mają wpływu? Twoim wzorem mam się czepiać traktatu lizbońskiego? Tusk też traktat podpisał, a u ciebie winny jest tylko Kaczyński.
Byłby powód żeby skrytykować PiS choćby za plany budowy atomu w Polsce. Ale w temacie cisza więc powodu nie ma.

Gdyby otrzymanie przelewu było w jakikolwiek sposób dowodem niezdolności do rządzenia to Jarek byłby prezydentem, premierem i marszałkiem sejmu zarazem. Bo jak powszechnie wiadomo konta nie posiada i nie da się mu wysłać przelewu.

Sens jest oczywisty. Wyciągnięto aferkę Hoffmana i przykryto tym aferę korupcyjną.
Ale ja też nie daję się zwariować w drugą stronę - tak jak drozd - który rozgrzeszył Hoffmana bo w mediach poszła nagonka niesłuszna na niego.
Potrzebna jest przecież w tym wszystkim jakaś równowaga. To, że w mediach gnoją PiS czy RN to nie znaczy, że ja niezgadzający się z mediami i układem okrągłostołowym muszę z urzędu kochać PiS i RN oraz udawać, że w tej partii i ruchu jest wszystko dobre.
Nie wyciągnięto kolego Jaroo1 tylko ty tutaj wyciągasz ręka w rękę z TVN. Dobrze się czujesz w takim towarzystwie? I nie pitol tutaj o kochaniu PiSu bo sprawa rozchodzi się o przyzwoitość i obiektywizm. Skup się.

60 000 pożyczki bo na taką kwotę w sumie w ciągu trzech lat kumpel przelał Hoffmanowi, porównujesz do ustawienia przetargów na 1500 000 000 budżetowych pieniędzy. To tak jakbyś chciał równać porwanie samolotu do niewrzucenia dychy na tacę. Gdyby Hoffman wzorem POwców takie sprawy załatwiał gotówką to o czym byś pisał?

Gdybyś logicznie myślał to byś wiedział ze skoro kłamliwe media gnoją PiS to mają w tym jakiś cel, czyli chcąc być obiektywnym powinieneś z tym większą rezerwą podchodzić do medialnego przekazu dotyczącego PiSu im jest on nachalniejszy. Ty zachowujesz sie odwrotnie.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
[B]Drozd
Nie wchodzac w meandry Drozdowego myslenia (?), zdaje sie ze emj10 wyjasnial Ci dlaczego gospodarka niemiecka ma pewien wplyw na polska gospodarke, i dlaczego kolor trawy w Kazachstanie nie ma.
Jak widac... nic nie dotarlo. Niepowiem by mnie to zaskoczylo.
Bobuś jak nie chcesz się zagłębiać w meandry logiki to nie próbuj, jeszcze sobie nogę skręcisz w łokciu. Wyskakujesz z tekstem dowodzącym, że nie potrafisz składać literek, a teraz zasłaniasz się innymi użytkownikami. Wyjaśnij jaki wpływ ma zindustralizowana do granic niemiecka gospodarka na naszą zdecydowanie agrarną. Może taki ze jak tam ludziom brakuje kasy to szukają tańszych alternatyw, tańszych czyli w 90% przypadków polskich bo blisko. I nie mówię o podzespołach do maszyn, a właśnie ziemniakach, cukrze i mięsie. Których produkcja nijak zależy od koniunktury. Jeżeli nie załapałeś to idź do taty niech ci wytłumaczy. Ja mam dość
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.12.2013 o godz. 12:35.
Hej Nasz TS !!
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 04.12.2013, 11:39
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w porównaniu z trzecim światem to napewno poziom życia nam skoczył
nie tylko z trzecim światem, nie wiem ile lat macie Panowie się tu wypowiadający, ale w ciągu ostatnich 20 lat na pewno skoczył (co oczywiście nie oznacza, że jest tak wysoki żebym był zadowolony i szczęśliwy). Lat mam akurat tyle żeby koniec lat 80tych i początek 90tych pamiętać (a jeszcze nie aż tyle, żeby już zapominać ) i co by złego nie mówić o kolejnych rządach, zawiedzionych nadziejach itd., to poziom życia się znacznie podniósł (średnio oczywiście, bo jest w Polsce biedy dużo za dużo)
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.12.2013, 12:27
Czy Ty Drozd jesteś aby normalny? Krytykujesz każdą jedną osobę, która choć zająknie sie w negatywny sposób na PiS.. Czytasz to forum widać bardzo wybiórczo ( i tak pewnie tylko tematy polityczne), bo trzeba naprawde wykazać się umyślnością w pisaniu, by posądzać uzytkownika Jaroo o komuszkowatość.. Niczym się nie różnisz od Szpena, jesteście poprostu z dwóch walczących obozów politycznych.. I to was tylko różni..

Wiadomym jest, że sprawa Hofmana to nic przy aferze korupcyjnej zamiecionej pod dywan.. Ale czy już tak bardzo się różni od zegarka Nowaka? Spoko, moze to rzeczywiście była pożyczka - a może gratyfikacja za zalatwioną dobrze płatną, kolejną już pracę.. Takie weksel czy zobowiązanie pożyczający zawsze może przecież umorzyć, zwrot może nastąpic w gotówce i nie dowiemy się, czy pożyczka była spłacona czy może "podarowana"..

Druga sprawa, która już mocniej mi obrzydzila PiS w ostatnim czasie, to wojenka z RN.. Ten smieszny atak Sakiewicza na Marsz Niepodległości pod koniec programu Pospieszalskiego, tylko mnie w tym utwierdził.. Sracie nawet pod siebie, a może jednak nie jesteście po tej samej stronie barykady co Narodowcy? Jedyny wasz realny, prawicowy koalicjant, a zwalczacie go z nie mniejszą zaciekłością niż poskomuchów.. Żenada..
[][][][]> T S W <[][][][]
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.12.2013, 12:33
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dlatego, że droga w przeciwieństwie do fabryki czy stoczni nie jest aktywnym elementem wolnego rynku. A wolny rynek co do zasady powinien być na bakier z interwencjonizmem. Tylko tytułem wstępu.
Jaki wolny rynek? Chyba sobie kpisz .Może w kwestii ogólnych postulatów. Realia są takie że mamy ograniczenia produkcji mleka, cukru, zboża czy połowu ryb na Bałtyku.Zaznaczmy że ograniczenia nie są takie same dla każdego z krajów UE) Także choćby dopłaty do hektara gruntów rolnych są znacznie większe np. w Niemczech niż w Polsce- co powoduje że wolny rynek to fikcja. Wolny rynek to brak barier.

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wydatki z budżetu Unii(lata 2007-2013) można w uproszczeniu podzielić na 5 grup.

1) badania naukowe, rozwój technologiczny, innowacyjność 10 %
2) polityka spójności 36 %
3) wspólna polityka rolna 41 %
4) wolność,bezpieczeństwo,sprawiedliwość, obywatelstwo 1 %
5) polityka zagraniczna 6 %
6) administracja 6 %

Budowa dróg wchodzi w zakres objęty pkt 2. Jest ona wspierana z programu operacyjnego Infrastruktura i Środowisko(na którego finansowanie składają się dwa fundusze unijne tj. Fundusz Spójności i Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego, oraz wsparcie z budżetu państwowego).

Armia w sensie zakupu uzbrojenia z pewnością nie podlega pod żaden z tych punktów. Natomiast może podlegać pośrednio. Zakłady z tzw. ,,doliny lotniczej'' otrzymują wsparcie unijne a chyba produkują ciągle coś dla wojska. Grudniowa Rada Europejska będzie zajmowała się wspólną polityką bezpieczeństwa i obrony w tym wzmocnieniem europejskiego przemysłu obronnego
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Prze...e-2998359.html , ale to będzie zawsze wsparcie dla firm zbrojeniowych. Trudno sobie wyobrazić by Unia dozbrajała armie Państw Członkowskich.

Jeżeli zaś chodzi o fabryki, to zależy co rozumiesz przez to słowo, bo przykładów gdzie zakłady produkcyjne korzystają z pieniędzy unijnych jest na pęczki. Przykładowo w regionie; AGROTEX (budowa nowe zakładu produkcji soków zagęszczonych), GÓR-STAL (uruchomienie nowej produkcji), Tymbark (budowa oczyszczalni ścieków w zakładzie), REGIS (zakup wyposażenia do zautomatyzowanej produkcji odżywek dla sportowców), Folmar (rozbudowa lini produkcyjnej).

Mowa o bezpośrednich dotacjach dla konkretnych zakładów, a wsparcie może być udzielane jeszcze pośrednio i nie dla konkretnych zakładów a np. do budowy specjalnych stref przemysłowych.

Poza tym dla przemysłu(jeżeli to masz na myśli pisząc o fabrykach) nadciągają raczej dobre lata.

http://forsal.pl/artykuly/675795,bez...zemyslowa.html

http://www.youtube.com/watch?v=333T-_Bd5YI

A jaka jest Twoja teoria na temat inwestowania w drogi a nie w zakup uzbrojenia ?
Te przyklady dotacji które podajesz to po pierwsze tzw.przemysł lekki w skali globalnej mający niewielkie znaczenie dlatego też nigdy nie będzie lokomotywą gospodarczą kraju , niebędzie tez żadną przeciwwagą dla koncernów zachodnich.Ponadto większość dotacji jest dla małych i średnich przedsiębiorócw - z których co lepsze są wykupywane przez w/w koncerny (taki Agrotex jest wykupiony przez austriaków z koncernu Grünewald)
Ja mam nie teorię ale praktykę. Dotowanie rozwijania infrastruktury w nowych krajach UE ma cel oczywisty. Silne gospodarki i ich koncerny budują sobie struktury pod przejmowane przedsiębiorstwa, buduja drogi, mosty,koleje którymi będą transportowane towary do tego kraju i będą drogami tranzytowymi na wschód gdzie jest prawdziwy rynek zbytu i cel dla ich ekspansji . Dotowanie przemysł lekkiego w Polsce czy i innych krajach Europy Środowo Wschodniej jest też celem samym w sobie - płacą za rozwój firm z których najlepsze potem są przejmowane ponieważ j.w. nie są w stanie się obronić przed znacznie większym kapitałem. Tym sposobem zachodni koncern dostaje sfinansowane za swoje pieniądze już rozwiniete przedsiębiorstwa z bazą klientów i znajomościa rynku . Ta część która nie zostaje przejęta to z reguły takie które nie stanowia zagrożenia lub pojedyncze rodzynki (Solaris,Pesa czy kilka innych)które na całość gospodarki nie rzutuja.
Czemu stocznie nie mogły być dotowane, kopalnie, sektor energetyczny, fabryki samochodów,sektor zbrojeniowy - bo były/są państwowe a więc TRUDNE DO PRZEJĘCIA-ponadto stanowią REALNĄ siłę gospodarki . Więc duża częśc musiała upaść w konkurencji z zachodnimi konkurentami lub dotowanymi przez swoje kraje koncernami spoza UE. Za dotacjami chowa się więc najnormalniejsza w świecie kalkulacja ekonomiczna i żadnej łaski nam UE nie daje że przedsiębiorca zajmujący się sprzedażą odzieży dostanie 80 tyś na zrobienie sklepu internetowego, zakup komputerów i drukarek bo to po prostu nie ma globalnie znaczenia
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.12.2013, 12:56
Drozdzik ale co ty wygadujesz? CO mnie obchodzi afera korupcyjna jak rozmawiam o Hoffmanie? Równie dobrze ja mogę sobie napisać "daj spokój z tą aferą to pikuś przy tym co wyprawiali komuniści mordując Polaków". Co ma do chuja pana jedno do drugiego? Jak mówię o Hoffmanie to mówię o Hoffmanie a nie o psim chuju.
Rozumiesz teraz?
A może ty jakiś ograniczony w myśleniu jesteś?
Zachowujesz się tak jak TVN, sprawę Hoffmana przykrywasz inna aferą. Nieładnie.
Sprawa druga. Napisałem ci dlaczego nie wypowiadam się o PO/SLD/RPP. I też nie zrozumiałeś ehh, szkoda gadać.
Zachowujesz się jak komuchy. Oni robili fikcyjne procesy to z kolei na każdego bierzesz argumenty z dupy i tymi argumentami go osądzasz.
Takich trolli jak ty powinni się z forum i z życia publicznego wy.......ić bo jesteście zakałą Polski. Wszędzie afery, spiski. Już nie mówię o polityce ale dla ciebie nawet jak Wisła przegrywa z Jagą czy Górnikiem to dlatego, że układ sprzyja Legii hehehe Dla ciebie jak za rządów PiS zdobyliśmy medal na MŚ czy tam ME w siatkówkę to jest to zasługa rządów PiS hihihi
Paranoja. Jak Ci krosta na dupie wyskoczyła za rządów PO to to wina Tuska nie? A jak dostałeś 5 w podstawówce za rządów PiS to to zasługa PiSu?
I na koniec, ponownie proszę o odpowiedź na pytanie skąd czerpiesz tyle siły i chęci żeby od kilkunastu (kilkudziesięciu) miesięcy siedzieć na tym forum i walczyć z takimi komuchami jak ja? Jak ty to robisz? Polityków nie lubisz a tak się angażujesz w to wszystko. Jakiś fenomen.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.12.2013, 13:03
Cieszewski prawdopodobni wspolpracował z SB, poseł PIS Piotrowicz był prokuratorem w PRL i zamykał niewinnych opozycjonistów. Gdzie ta Pisowska moralność ? Kaczyński gdzie stało i gdzie stoi ZOMO?
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.12.2013, 13:08
wiesniak84
Cytat:
Poziom zycia skoczyl Dobre sobie.
Aha, to teraz twierdzimy ze poziom zycia w aktualnej Polsce jest podobny do tego co bylo na poczatku lat 90... jest to tak niedorzeczne ze zamiast kontrargumentowac poprosze bys ty sam zaargumentowal te pozycje. Numerkami, wykresami, cokolwiek- ma byc cos powaznego.

Jesli tego nie zrobisz, uznam ze trolujesz.

Cytat:
Oczywiscie wszystkiemu w Polsce winien kryzys....
Trzykropek ma trzy kropki. 4 kropki to jakis tajny kod turbo prawicowych?

Wracajac do meritum, nigdzie nie napisalem ze w Polsce wszystko co zle to kryzys. Chodzi tylko o to ze przykladowo rok 2007 to 6,7% wzrostu gospodarczego. Rok 2009 to 1,9% wzrostu gospodarczego. Z drugiej strony takie rozpietosci we wzroscie gospodarczym mozna tez znalesc w okresie 1990-2004.

Ergo, prostackie wolniej rosniemy niz 6 lat temu (przykladowo)- it must be UE, rynki swiatowe, a co to? jest denne. Idac ta pokretna logika trzeba dojsc do wniosku ze UE w roku 2007 byla super duper cool, a juz w roku 2009 byla obornikiem.

Cytat:
A co do mareq, mnie nic nie boli napisalem czarno na bialym...
Tja, a Ken ma penisa... Ruszyles z jakims budowaniem ego na forum (pisane pewnie na podstawie doswiadczen wlasnych). To bylo slabe, przypalowe, i pelne jadu.

sanderuss
Aaa, pan od protokolow, traktatow i komisji europejskich. Mysle ze w dyskusji z marqiem twoj totalna niewiedza na temat Unii zostala dosc dobrze uwypuklona. Nie widze wiec sensu za bardzo wdawac sie z toba w dyskusje, ale;

Cytat:
fala migracji z Afryki i Azji ... idiotyczna promocja "poprawnosci politycznej"
To jest juz szczyt szczytow. Innymi slowy, ideologie narzuca Europie tajemniczy byt o nazwie Unia Europejska (UFO mozna by rzec, nie wiadomo kto za tym stoi ). No popatrz, a mi sie wydawalo ze to bardziej oddolne jest, ze UE jest tylko odbiciem aktualnych tendencji.

Innymi slowy, w Warszawie stalaby tencza i bez UE. Przykro mi, proste odpowiedzi na zlozone kwestie sa gowno warte.

Cytat:
Co do tego ze mareq jest lepiej obeznany z natura legislacyjna eurokolochozu - to czy to zmienia postac rzeczy? Jak gowno zaczna nazywac fiolkiem to bedzie inaczej smierdzialo?
O swieta Ignorancja, oswiec mnie glupota, Oswiec Mnie!

Mozna krytykowac UE na dwa sposoby;
a) rozumiesz jak funkcjonuje UE i uznasz ze nie podoba Ci sie taki model, potrafisz uargumentowac dlaczego (twoim zdaniem) lepiej by nam szlo bez UE
b) nie rozumiesz jak funkcjonuje UE, ergo twoja krytyka nie moze sie opierac na wlasnych przemysleniach, opierac sie moze jedynie na tym co ktos Ci powiedzial

Jak myslisz, do ktorego podpunktu pasujesz

Arapaho

Nie zaglebiajac sie za bardzo w twoj post odniose sie tylko do jednej rzeczy;
Cytat:
Czemu stocznie nie mogły być dotowane...
Kuzwa mac, milosniku ZSRR, a po kiego ty chcesz pompowac miliardy zlotych pomocy publicznej w nierentowne zaklady. Jak niby mielibysmy sie posuwac do przodu jako panstwo gdyby, idac twoimi zaleceniami, kazdego roku przeznaczac miliardy i miliardy na zaklady ktore przynosza straty.

ZSRR, tam tez zaklady nie mogly upadac. Dupa z rentownoscia, maja trwac! No i popatrz jak to sie wszystko skonczylo.

Jaroo1
Cytat:
Drozdzik ale co ty wygadujesz?...A może ty jakiś ograniczony w myśleniu jesteś?
Hahaha
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.12.2013 o godz. 13:19.
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2013, 13:29
Drozdzik ale co ty wygadujesz? CO mnie obchodzi afera korupcyjna jak rozmawiam o Hoffmanie?
Nie rozmawiamy o Hoffmanie tylko o twojej tożsamej z TVNowską propagandzie, sprawa Hoffmana jest tylko dowodem postawy jaką prezentujesz, czyli plucie na PiS niezależnie czy jest powód czy nie, wybacz ale tylko ślepy tego nie widzi. Ciebie 1500 000 000 wyssanych z budżetu nie interesuje, ciebie interesuje 1500 podatku którego nie zapłacił Hoffman pocieszny jesteś. Ile razy musiałby Hoffman nie zapłacić tego podatku żeby budżet stracił tyle co na POwskich przekrętach? Rachunek nie jest trudny, podołasz?

Taką postawę dokładnie obrazuje to zdjęcie...

fakty nie pozwalają? To trzeba je podrasować. Ale żeby takie metody stosował "prawicowiec" to już kuriozum.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.12.2013 o godz. 13:35.
Hej Nasz TS !!
JEDREK76
konserwa

Stary 04.12.2013, 13:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Cieszewski prawdopodobni wspolpracował z SB, poseł PIS Piotrowicz był prokuratorem w PRL i zamykał niewinnych opozycjonistów. Gdzie ta Pisowska moralność ? Kaczyński gdzie stało i gdzie stoi ZOMO?
Napisz mi zatem kogo wsadził do więzienia

sanderuss napisał(a):
Nie mialem jeszcze czasu zapoznac sie "Obledem44" wiec nie moge sie na temat tej ksiazki wypowiadc, do czego zas pije odnosnie polityki zagranicznej Becka do zaufanie jakim darzyl Francje i Wlk Brytanie.
Nie jest tajemnica poliszynela jak wielikim sentymentem darzyl Hitler marszalka Pilsudskiego oraz to ze jako glownego wroga traktowal Sowietow co zreszta zawieralo sie w jego koncepcji "drag nach ost". Podczas spotkania w Bialowiezy w 1935 kiedy to goszcono Goeringa, ktory zreszta byl goracym oredownikiem sojuszu antyradzieckiego, mimo sugestii gen Sosnkowskiego twierdzacego iz konflikt zbrojny z ZSRR jest nieuchronny i nastapi w przeciagu najblizszych kilku lat Jozef Beck sprzeciwil sie sojuszowi z Niemcami. Trzeba pamietac ze w maju '35 podpisano sojusz radziecko-francuski, istniala wiec grozba wprowadzenia w zycie tzw paktu wschodniego. A wiec dla Niemiec glownym wrogiem w tamtym czasie byla Francja.Jozef Beck kierujac sie swoja politykom nie zawierania sojuszu ani z Niemcami ani z Rosja, pochodna idei miedzymorza Pilsudskiego, pomimo afrontu jaki go spotkal podczas jego wizyty we Francji oraz sprawy pozyczek od tejze oraz od Wlk Brytanii, nie zrewidowal swoich zalozen odnosnie polityki zagranicznej. Bez potrzebnych pieniedzy i bez wczesniejszych inwestycji Polska pomimo glorii zwyciezcy z 1921 byla militarnie bardzo slaba i to trzeba bylo dostrzec a nie opierac polityke zagraniczna na watpliwych sojuszach z UK i zabojadami.
Tak jak wspomniałem na tematy historyczne możemy porozmawiać w temacie Historia (a jest taki), przy czym jeżeli nie będziesz żywcem przepisywał przemyśleń Zychowicza, który pieprzy banialuki a jakichś sentymentach Hitlera do Polski i Polaków, czy do Piłsudskiego. Czy komuś do kogo żywi się jakąkolwiek sympatie, przedstawia się ultimatum? Czy określa się mianem podludzi? Do cholery ludzie opamiętajcie się, bo naprawdę w sprawy, które historia pokazała nam jak wyglądają wkładacie taką dozę science-fiction, że sami zaczynacie popadać w jakąś chorobliwą paranoję. Poza tym zwyciężyliśmy w 1920 r. (rok później podpisany został traktat ryski), chyba, że masz na myśli III powstanie śląskie co jest kwestią dyskusyjną, aczkolwiek tutaj efekt jego rzeczywiście był dla nas korzystniejszy aniżeli wyniki plebiscytu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 04.12.2013 o godz. 13:51.
AS82
Banita

Stary 04.12.2013, 13:46
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Napisz mi zatem kogo wsadził do więzienia
Wczoraj był program Sekielskiego o nim , nie ogladalem niestety od poczatku , ale wypowiadał się opozycjonista ,którego Piotrowicz zamknął zdajsie na 3 miesiace za rozpowszechnianie ulotek .
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2013, 14:06
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty Drozd jesteś aby normalny? Krytykujesz każdą jedną osobę, która choć zająknie sie w negatywny sposób na PiS.. Czytasz to forum widać bardzo wybiórczo ( i tak pewnie tylko tematy polityczne), bo trzeba naprawde wykazać się umyślnością w pisaniu, by posądzać uzytkownika Jaroo o komuszkowatość.. Niczym się nie różnisz od Szpena, jesteście poprostu z dwóch walczących obozów politycznych.. I to was tylko różni..

Wiadomym jest, że sprawa Hofmana to nic przy aferze korupcyjnej zamiecionej pod dywan.. Ale czy już tak bardzo się różni od zegarka Nowaka? Spoko, moze to rzeczywiście była pożyczka - a może gratyfikacja za zalatwioną dobrze płatną, kolejną już pracę.. Takie weksel czy zobowiązanie pożyczający zawsze może przecież umorzyć, zwrot może nastąpic w gotówce i nie dowiemy się, czy pożyczka była spłacona czy może "podarowana"..

Druga sprawa, która już mocniej mi obrzydzila PiS w ostatnim czasie, to wojenka z RN.. Ten smieszny atak Sakiewicza na Marsz Niepodległości pod koniec programu Pospieszalskiego, tylko mnie w tym utwierdził.. Sracie nawet pod siebie, a może jednak nie jesteście po tej samej stronie barykady co Narodowcy? Jedyny wasz realny, prawicowy koalicjant, a zwalczacie go z nie mniejszą zaciekłością niż poskomuchów.. Żenada..
Kolego, skoro Jaroo1 w swojej retoryce niczym nie różnie się o TVN i GW, a komuchowatość tychże jest chyba bezsporna to niestety ale wnioski nasuwają się same.

Hoffman pożyczone pieniądze oddał, Nowak zegarek oddał? Jest różnica czy nie ma? Gdyby pożyczający chciał ukryć fakt zaistnienia pożyczki to chyba wzorem POwców poszłaby gotówka. Dlaczego wysłał przelewem? Trochę logiki. Z normalnej sprawy pożyczki wśród znajomych próbuje się robić kolosalny przekręt i o ile w przypadku komuszych mediów mnie to nie dziwi, to co chce osiągnąć Jaroo1 powtarzając te komusze domysły? Możesz mi wyjaśnić?

A co to Sakiewicz jest z PiSu ? Skoro mówisz o ataku to co zaprezentował szef RN u Pospieszalskiego? Sakiewicz jest z GP jest dziennikarzem może sobie mówić co chce, a wiązanie tego z PiS to nadinterpretacja.

Żeby RN mógł stać się koalicjantem to musi najpierw dostać się do parlamentu, a żeby to nastąpiło powinien skupić się na przekonywaniu ludzi do siebie i pokazywaniu różnic dzielących go od rządzącej o sześciu lat "nocnej zmiany". Zamiast tego taki Jaroo1 wpada i udowadnia że PiS to lewica . Zrozum że jedyne co tym zyska to osłabienie całego jedynego "prawicowego" Ruchu Narodowego. Dostał kiedyś pytanie czy wolałby koalicję z PiS czy z PO. Jasno określił że nie ma to dla niego znaczenia, bo to to samo . Więc o czym tu gadać...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.12.2013, 14:16
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A co to Sakiewicz jest z PiSu ?
Pracuje w firmie, w której zarządzie siedzą pierwszoplanowi politycy PiS z prezesem na czele. Sakiewicz wraz ze swoim zapleczem sprzedał swój "koncern medialny", który wcześniej był jedynie medialnym zapleczem PiS politykom tej partii. Czego chcieć więcej?
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.12.2013, 14:18
sanderuss
Aaa, pan od protokolow, traktatow i komisji europejskich. Mysle ze w dyskusji z marqiem twoj totalna niewiedza na temat Unii zostala dosc dobrze uwypuklona. Nie widze wiec sensu za bardzo wdawac sie z toba w dyskusje, ale;

To jest juz szczyt szczytow. Innymi slowy, ideologie narzuca Europie tajemniczy byt o nazwie Unia Europejska (UFO mozna by rzec, nie wiadomo kto za tym stoi ). No popatrz, a mi sie wydawalo ze to bardziej oddolne jest, ze UE jest tylko odbiciem aktualnych tendencji.

Innymi slowy, w Warszawie stalaby tencza i bez UE. Przykro mi, proste odpowiedzi na zlozone kwestie sa gowno warte.
Watpie by tecza stala w Warszawie gbyby nie nachalna "homopropaganda" z Brukselii i chec miejscowych "elit" do wyrabiania 150% normy w "europejskosci" a co za tym idzie ped lemingow do nasladowania wzorcow plynacych z Czerskiej.

O swieta Ignorancja, oswiec mnie glupota, Oswiec Mnie!

Mozna krytykowac UE na dwa sposoby;
a) rozumiesz jak funkcjonuje UE i uznasz ze nie podoba Ci sie taki model, potrafisz uargumentowac dlaczego (twoim zdaniem) lepiej by nam szlo bez UE
b) nie rozumiesz jak funkcjonuje UE, ergo twoja krytyka nie moze sie opierac na wlasnych przemysleniach, opierac sie moze jedynie na tym co ktos Ci powiedzial

Jak myslisz, do ktorego podpunktu pasujesz
Czyli jak widze co sie dzieje a nie wiem przez ktory podpunkt ktorego paragrafu ktorego aktu podpisanego gdzies tam jakiegos dnia i o jakiej godzine jest to spowodowane dyskwalifikuje mnie to od stwierdzenia ze dzieje sie zle? Czy to co kiedys mialo byc konstytucja a zostalo przepchniete jako traktat zmienilo postac rzeczy? Chyba nie. Jak napisalem: mozesz nazywac gowno jak chcesz ale to nie zmieni faktu ze gownem pozostanie.
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.12.2013, 14:20
Cytat:
Zamiast tego taki Jaroo1 wpada i udowadnia że PiS to lewica
A to tak nie jest? Tu nic nie trzeba udowadniać.
Swego czasu zapewne podniecałeś się, że na kongresie Rn wystąpił komuch ale o komuchach z PiSu to już się nie zająkniesz.
Poza tym powiem tak, ja jestem i faszystą i komunistą. Czym się różni drozd od leminga TVNowskiego? Leming wyzywa od faszystów bo ktoś się identyfikuje z hasłem Bóg Honor Ojczyzna, a drozdzik wyzywa od komuchów bo ktoś coś złego powiedział na PiS.

Cytat:
sprawa Hoffmana jest tylko dowodem postawy jaką prezentujesz, czyli plucie na PiS niezależnie czy jest powód czy nie
Aha, czyli nie było żadnej pożyczki, to jakiś farmazon, że kasy nie odprowadził od tego.

Cytat:
Ale żeby takie metody stosował "prawicowiec" to już kuriozum
Chcesz to mnie możesz nazywać radykalnym lewicowcem mnie .... obchodzi te twoje przyzwolenie na nazywanie siebie prawicowcem czy Bóg wie kim. Jestem Polakiem, obywatelem tego Kraju i żaden łeb twojego pokroju czy inny pies polityczny mnie nie musi szufladkować czy ja jestem prawy, lewy czy nacjonalistyczny. A jeśłi nawet jestem 100% prawicowcem czy nacjonalistą to nie znaczy, że musze lizać się po jajach z takimi jak ty, Kaczyński, Holocher czy inny Bosak.
Ty nie możesz nadal zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Ja jestem niezależnym człowikiem a ty czy szpen zrobiliście z siebie psów systemu i dla jednego świety jest PiS i przynależność do prawicy a dla drugiego święte jest PO i przynależność do bycia Europejczykiem jak mniemam.

I na koniec, ponownie proszę o odpowiedź na pytanie skąd czerpiesz tyle siły i chęci żeby od kilkunastu (kilkudziesięciu) miesięcy siedzieć na tym forum i walczyć z takimi komuchami jak ja? Jak ty to robisz? Polityków nie lubisz a tak się angażujesz w to wszystko. Jakiś fenomen.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Bobek90
Senior Member

Stary 04.12.2013, 14:33
sanderuss

1) Wow, nie wiedzialem ze Unia jest az tak potezna; Brukselski sygnal homopropagandy/poprawnosci dociera do Stanow, Kanady czy Australii. O Szwajcarii czy Norwegii szkoda pisac, juz na pierwszy rzut oka widac ze sa pod butem UE

Ech... imperializm europejski wiecznie zywy, jak Lenin

2) Dupa jasiu karuzela. Nie rozumiesz jak funkcjonuje UE- tu nie chodzi o pojedyncze paragrafy, nie odwracaj kota ogonem- skad wiec mozesz wiedziec ze UE szkodzi Polsce? Bo ktos Ci tak powiedzial?

I co ty widzisz? Dupa widzisz. Na czuja, i musi sie zgadzac z obrana ideologia. Obiektywnej informacji zero.

P.S
Nie wyzywaj innych od lemingow, bo narazie sam jestes 100% lemingiem. Domena leminga? Wypowiadac sie na tematy o ktorych nie ma sie zielonego pojecia. To bardzo proste, ktos lemingowi COS powiedzial (UE jest bee), leming to powtarzam bez praktycznie zadnego zaglebiania sie w temat na wlasny rachunek.

Oczywiscie jestes lemingiem pierwszego stopnia (ze tak to ujme), do Drozda i Gwiazdzistego Ci bardzo daleko. Takze spokojnie.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.12.2013 o godz. 14:40.
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.12.2013, 14:37
Cytat:
2) Dupa jasiu karuzela. Nie rozumiesz jak funkcjonuje UE- tu nie chodzi o pojedyncze paragrafy, nie odwracaj kota ogonem- skad wiec mozesz wiedziec ze UE szkodzi Polsce? Bo ktos Ci tak powiedzial?
A ty skąd wiesz, że UE pomaga Polsce? Bo ktoś ci tak powiedział albo ci przedstawił kilka cyferek?
UE to jest ZSRR. Pany z Anglii, Francji i Niemiec rządzą a reszta śmieci takich jak Polska ma się podporządkować, np ma zmniejszać emisje CO2 bo pan tak powiedział i panu się to bardziej opłaca.
drozd:
Bobek90
Senior Member

Stary 04.12.2013, 15:03
A Ksiezyc to Mars, smiecie, i musza sie podporzadkowac Panu Jowiszowi, arghh!!!
P.S
Tak wyglada twoja argumentacja. Wow!

------------
Wydaje mi sie ze pisalem juz w tym temacie dlaczego popieram idee integracji Europejskiej (wystarczy poszukac). Pobudki ideologiczne, polityczne i gospodarcze.

Na pewno moim argumentem za Unia nie sa te slawne miliardy dotacji. Ja w ogole nie patrze na Unie w sensie okej jak niemiaszki rzuca jeszcze 5 euro dych i zbuduja mi wieze Eiffla w ogrodku to warto, jak nie rzuca i nie zbuduja to robie focha i ide w strone amazonskiego plemienia Umta Umbta
Zaznaczylem to juz wiele razy, dla mnie UE to stan przejsciowy do Stanow Zjednoczonych Europy (ze tak to ujme). To znaczy na to licze.

--------------
Co do "pomagania". Umowmy sie tak, pomagac za darmo sie nie pomaga. To jasne ze korzysci musza byc obustronne. Przeciwnicy Unii czesto maja takie socjalno-ogrodniczo pieskie nastawienie do UE, zrobcie nam "gospodarke" i zagwarantujcie poziom zycia albo wyjdzie ze jestesmy sluzacymi Was, Panow! Aha, i bron Leninie zadnych dla Was korzysci z Unii of course, my tylko brac, nie dawac. faken
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.12.2013 o godz. 15:06.
JEDREK76
konserwa

Stary 04.12.2013, 15:04
Wczoraj był program Sekielskiego o nim , nie ogladalem niestety od poczatku , ale wypowiadał się opozycjonista ,którego Piotrowicz zamknął zdajsie na 3 miesiace za rozpowszechnianie ulotek .
W podobny sposób próbowałeś już AS-ie obrzucać błotem śp. Wassermana.
A wystarczy odrobina trudu aby sprawdzić.
Antoni Pikul został zatrzymany 24 VIII 1982 r. Nie Piotrowicz Go zamknął, a prokurator Bryk, który dwa dni później przedstawił Mu zarzuty, co widać w poniższym linku:
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....33&sprawa=5218

Piotrowicz występuje w sprawie dopiero miesiąc później jako współtwórca aktu oskarżenia. Jeśli spojrzymy dalej to przygotowany przezeń akt oskarżenia rzeczywiście musiał być nieudolny, skoro nawet ówczesny sąd uniewinnił Pikula. Można także sprawdzić, że rzeczywiście ta sprawa była jedyną sprawą polityczną jaką prowadził prokurator Piotrowicz
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....2&n=P&idP=2547

Nie zmienia to oczywiście faktu, że Piotrowicz jest zwykłym oportunistą, bowiem wszystko byłoby ok gdyby sam o tym powiedział i potrafił się do tego przyznać, a nie ściemniał co go kompromituje jako polityka.
AS82
Banita

Stary 04.12.2013, 16:08
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
W podobny sposób próbowałeś już AS-ie obrzucać błotem śp. Wassermana.
A wystarczy odrobina trudu aby sprawdzić.
Antoni Pikul został zatrzymany 24 VIII 1982 r. Nie Piotrowicz Go zamknął, a prokurator Bryk, który dwa dni później przedstawił Mu zarzuty, co widać w poniższym linku:
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....33&sprawa=5218

Piotrowicz występuje w sprawie dopiero miesiąc później jako współtwórca aktu oskarżenia. Jeśli spojrzymy dalej to przygotowany przezeń akt oskarżenia rzeczywiście musiał być nieudolny, skoro nawet ówczesny sąd uniewinnił Pikula. Można także sprawdzić, że rzeczywiście ta sprawa była jedyną sprawą polityczną jaką prowadził prokurator Piotrowicz
http://www.13grudnia81.pl/sip/index....2&n=P&idP=2547

Nie zmienia to oczywiście faktu, że Piotrowicz jest zwykłym oportunistą, bowiem wszystko byłoby ok gdyby sam o tym powiedział i potrafił się do tego przyznać, a nie ściemniał co go kompromituje jako polityka.
Nikogo nie obrzucam błotem ,tylko jak to się ma do partii ,która od 20 lat mówi o lustracji. Jej brak to podobno rak który toczy Polskę wg PISu , a sami mają w szeregach PZPRowców, sedziów z PRL np. Kryże czy prokuratora z PRL Piotrowicza, który nie wiem czy był nieudolny ,ale jak sporządzał akty oskarżenia wobec opozycjonistów ,to wiadomo po której stał stronie. Czyli co do PISu słowa i deklaracje jedno ,a praktyka drugie..
Arapaho
Senior Member

Stary 04.12.2013, 16:19
.....

Arapaho

Nie zaglebiajac sie za bardzo w twoj post odniose sie tylko do jednej rzeczy;
Kuzwa mac, milosniku ZSRR, a po kiego ty chcesz pompowac miliardy zlotych pomocy publicznej w nierentowne zaklady. Jak niby mielibysmy sie posuwac do przodu jako panstwo gdyby, idac twoimi zaleceniami, kazdego roku przeznaczac miliardy i miliardy na zaklady ktore przynosza straty.

ZSRR, tam tez zaklady nie mogly upadac. Dupa z rentownoscia, maja trwac! No i popatrz jak to sie wszystko skonczylo.

Jaroo1
Hahaha
Jasne , rentowność - słowo klucz Opowiem Ci mlody człowieku taka historię którą znam z autopsji.
Na początku lat 90 tych Huta im.Sędzimira przynosiła straty. Przynosiła straty mimo że zapotrzebowanie na stal było takie że tiry stały po profile i blachę po kilka nocy w kolejkach na ul.Ujastek i Mrozowej. Zaiste ciekawa sytuacja ,nie? Zarząd ogłaszał straty, min.skarbu z "bulem" serca ogłosił że fabrykę trzeba sprzedać. Doszło do tego po atrakcyjnej cenie kilku mln zł , nabywca Arcelor Mittal. Z miesiąca na miesiac "korki" z tirami się rozładowały a spółka zaczęła notować zyski.
A teraz dośpiewaj sobie resztę w kontekście braku rentowności stoczni przy jednoczesnej chęci zakupów przez Polskę łodzi podwodnych w Japoni a innych łajb w NIemczech. Ci sami ludzie u koryta , te same sztuczki a ciemniaki dalej łykają bajki o rentowniościach. Jeśli już pewien strategiczny sektor gospodarki nie jest rentowny to zmienia się zarząd na lepszy a nie sprzedaje spółkę
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2013, 16:23
Tak tak .

Lepiej oficjalnie bratać się z komuchami tak jak "nocna zmiana".

Facet za odmowę brania udziału w procesach politycznych był przez komuchów zdegradowany i szykanowany. W sprawie którą wyszukał dziennikarzyna przyczynił się do uniewinnienia oskarżonego, z faktami nie wygrasz. Natomiast w sytuacji kiedy Jaruzelski jest zapraszany na posiedzenia RBN takie zarzuty to śmiech na sali.

W tym samym programie dr. Ciszewski został TW
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 04.12.2013, 16:42
Tak tak .

Lepiej oficjalnie bratać się z komuchami tak jak "nocna zmiana".

Facet za odmowę brania udziału w procesach politycznych był przez komuchów zdegradowany i szykanowany. W sprawie którą wyszukał dziennikarzyna przyczynił się do uniewinnienia oskarżonego, z faktami nie wygrasz. Natomiast w sytuacji kiedy Jaruzelski jest zapraszany na posiedzenia RBN takie zarzuty to śmiech na sali.

Pewno, toż to bohater ! Niech mu jeszcze dadzą medal (jeden już dostał w 1983 roku) .Fakty są zupełnie inne , on sie nie przyczynił do uniewinniena ,tylko Piotrowicz oskarżał ,a uniewinnił Pikula Sąd.
Fakty są takie że gdyby PIS naprawdę robił to co głosi na temat lustracji ,to tacy ludzie jak: Jasiński , Kryże czy Piotrowicz nie mieli by nawet prawa wstępu do partii i polityki.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2013, 16:43
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jasne , rentowność - słowo klucz Opowiem Ci mlody człowieku taka historię którą znam z autopsji.
Na początku lat 90 tych Huta im.Sędzimira przynosiła straty. Przynosiła straty mimo że zapotrzebowanie na stal było takie że tiry stały po profile i blachę po kilka nocy w kolejkach na ul.Ujastek i Mrozowej. Zaiste ciekawa sytuacja ,nie? Zarząd ogłaszał straty, min.skarbu z "bulem" serca ogłosił że fabrykę trzeba sprzedać. Doszło do tego po atrakcyjnej cenie kilku mln zł , nabywca Arcelor Mittal. Z miesiąca na miesiac "korki" z tirami się rozładowały a spółka zaczęła notować zyski.
A teraz dośpiewaj sobie resztę w kontekście braku rentowności stoczni przy jednoczesnej chęci zakupów przez Polskę łodzi podwodnych w Japoni a innych łajb w NIemczech. Ci sami ludzie u koryta , te same sztuczki a ciemniaki dalej łykają bajki o rentowniościach. Jeśli już pewien strategiczny sektor gospodarki nie jest rentowny to zmienia się zarząd na lepszy a nie sprzedaje spółkę
w tamtym czasie huty były nierentowne, było kilka miliardów długu i nie było kasy na restrukturyzacje a już napewno na zwolnienia ludzi. PHN został sprzedany za bodajże 8 mld z czego połowa poszła na spłatę długów, połowa na restrukturyzacje. Zwolniono chyba z połowę załogi i zaczeli robic kasę.

Miller sprzedał i c.huj mu za to w oko i kij po plecach, ale prawda jest też taka, że prędzej by to upadło, niż by sie związki dogadały co do zwolnień i restrukturyzacji.

akurat w IPNie jest notatka na Cieszewskiego ...
wiesniak84
Guest

Stary 04.12.2013, 17:07
Bobciu 90 jak ty poziom zycia chcesz argumentowac wykresami, tabelkami to faktycznie nie mamy o czym gadac. Poszukaj takich najlepiej w GUSie albo lepiej Eurostacie A tobie polecam wyjscie na dwor i porozmawianie z normalnymi ludzmi w wieku +40.
Bobek90
Senior Member

Stary 04.12.2013, 17:10
Arapaho

To nie takie proste. Najlepiej byloby wladowac kase (duuuzo kasy), pozwalniac,..., krotko mowiac odratowac rentownosc niektorych polskich firm ktore poszly pod mlotek za nie duze pieniadze. I tak dalej. To wszystko prawda.

Niestety, nie zawsze sie da, nie zawsze byly ku temu mozliwosci. Jestesmy biednym panstewm, i bardzo ograniczonym narodem (sorry, taka prawda, mentalnie 100 lat za Szwajcarami czy Koreanczykami z Poludnia).
Do stoczni dokladalismy i bysmy dokladali przez nastepne pincset lat. Ergo, nie warto bylo trwac w tym toksycznym zwiazku.

Sprawic ze firma regularnie przynoszaca ogromne straty zacznie przynosic zyski to nie kwestia zagwizdania. Naprawde.

wiesniak84
Reasumujac... troll. Pogadac z prostym ludem, on zna odpowiedz na skomplikowane kwestie
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2013, 17:17
Szpen napisał(a):Wyświetl post
w tamtym czasie huty były nierentowne, było kilka miliardów długu i nie było kasy na restrukturyzacje a już napewno na zwolnienia ludzi. PHN został sprzedany za bodajże 8 mld z czego połowa poszła na spłatę długów, połowa na restrukturyzacje. Zwolniono chyba z połowę załogi i zaczeli robic kasę.

Miller sprzedał i c.huj mu za to w oko i kij po plecach, ale prawda jest też taka, że prędzej by to upadło, niż by sie związki dogadały co do zwolnień i restrukturyzacji.
.
To tak jak dziś Twoja ekipa postepuje ze Stoczniami (.Gdańsk,Szczecin,Gdynia). U Nas statków nie opłaca sie produkować (za mniejsze pienidze) ale za to w Rzeszy i we Francji już tak - żeby sie przypodobać Anieli i zapewnić prace tamtejszym robotnikom.To samo plantacje tytoniu i zbrojeniówka.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.12.2013 o godz. 17:26.
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2013, 17:24
Pewno, toż to bohater ! Niech mu jeszcze dadzą medal (jeden już dostał w 1983 roku) .Fakty są zupełnie inne , on sie nie przyczynił do uniewinniena ,tylko Piotrowicz oskarżał ,a uniewinnił Pikula Sąd.
Fakty są takie że gdyby PIS naprawdę robił to co głosi na temat lustracji ,to tacy ludzie jak: Jasiński , Kryże czy Piotrowicz nie mieli by nawet prawa wstępu do partii i polityki.
Pewnie że bohater, potrafił się postawić komuszej bandzie już wtedy, a nie jak niektórzy włazić jej w tyłek do dzisiaj. Tak oskarżał, żeby sąd mógł/musiał uniewinnić. Łapiesz. Podaj inny przykład kiedy oskarżał w procesie politycznym.

A niby dlaczego? Słyszałeś historię Szawła? PiS tych którzy uznają swój błąd, posypią głowę i będą chcieli odkupić winy musi wspierać. Tak zachowuje się katolik. Nie stoi to w żadnym stopniu w sprzeczności z chęcią piętnowania tych którzy w tamtych czasach wspierali reżim i do dziś się tym szczycą, nawet nie myśląc o wyrażeniu skruchy.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 04.12.2013, 17:38
Pewnie że bohater, potrafił się postawić komuszej bandzie już wtedy, a nie jak niektórzy włazić jej w tyłek do dzisiaj. Tak oskarżał, żeby sąd mógł/musiał uniewinnić. Łapiesz. Podaj inny przykład kiedy oskarżał w procesie politycznym.

A nie prościej było nie stawiać zarzutów ,niż stawiać rzekomo takie zarzuty ,żeby Sąd uniewinnił? Biedak się musiał gimnastykować ,gdyż tak naprawdę wg ciebie to on bronił tych opozycjonistów ,stawiając celowo nie trzymające się kupy zarzuty. Takie bajki to niech sobie opowiadają na spotkaniach PISu, prawda jest taka ,że koleś się przez ileś lat świetnie czuł jako prokurator w PRL i świetnie się czuł jako prokurator w III RP ,modelowy przykład z czym PIS rzekomo chce walczyć za pomocą lustracji ,tymczasem sam w swoim gronie ma takich członków.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 04.12.2013, 17:45
....
1) Duzo slow - tresci zadnej. Najnowszy przyklad: projekt rezolucji w sprawie zdrowia reprodukcyjnego i seksualnego piora Edite Estreli. Wcale nie homopropaganda i promocja dewiacji. A takich kwiatkow wychodzacych spod pior euro-komisarzy jest wiecej. Ale oczywiscie to wcale nie promocja skrzywien jest glowna domena lewicowych technokratow - to wszystko powstaje w trosce o nas, w mysl zasady ze ludzie to stado baranow i tylko waskiej kascie myslicieli z Brukseli przysluguje decyzja o tym jak mamy zyc. Wymien nazwe miasta na Moskwe i wypisz wymaluj dostaniesz recepte na system ktory upadl (podobniez) w Kraju Rad.

2)Dupa Jasiu karuzela. Biegly w ideologi dzucze tez nie jestem mimo wszystko to co widze pozwala mi stwierdzic ze Korei Pln nie najlepiej sie wiedzie. Mam nie widziec jak od Rzymu poprzez Bruksele, luksemburg, Maastricht po Lizbone coraz wiecej jest wykonywane w celu federalizacji i powstania super-panstwa. Czy trzeba byc bieglym w kazdym poszczegolnym kruczku prawnym aby moc to dostrzec? Chyba nie.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 04.12.2013 o godz. 18:11.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.12.2013, 17:49
http://www.youtube.com/watch?v=jroA1...xv9BD3_jJdAOj-
MaxTV o polskim dziennikarstwie i dobra rada
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.12.2013 o godz. 18:01.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów